Spring naar bijdragen

Ripley

Members
 • Aantal bijdragen

  175
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Ripley last won the day on 30 September

Ripley had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

66 Uitstekend

Over Ripley

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Canada
 • Namen van de konijnen:
  Ripley & Lena
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Laat het mijn merrie niet horen hoor! Die vindt zichzelf zeker nog niet oud, haha. Maar het is wel een hele verademing om met haar te werken nadat ik haar zoon in handen heb gehad. Dat is zo'n stuiterbal en mijn merrie is echt de rust zelve. @trekkies ja dat kan prima. Maar zorg er dan wel voor dat ze altijd met minimaal 2 staan, en liefst zoveel mogelijk in de wei/paddock. Mijn Shetlanders wandel ik heeeeel veel mee. Goed voor mij, goed voor hun, en we vinden het allemaal leuk. Wat betreft het leuk vinden om op de rug te zitten, tja. Het is iets waar je ze aan laat wennen. Er zijn er maar heel weinig die het van begin af aan absoluut geen probleem vinden. Maar die hebben vaak ook al een hele goede basistraining gehad. Van nature is er geen enkel paard wat vanuit het niets iemand op de rug gaat accepteren.
 2. Ze is 20. Theoretisch kan het dan nog steeds prima, ook het fokken, maar ze heeft PPID en ik wil niet het risico lopen zoiets door te fokken (erfelijkheid is niet aangetoond maar de ziekte is nog zo onbekend).
 3. Dat is inderdaad een goed argument. Bedankt! Ik wist dat er wat een reden was, maar kon er niet meer opkomen. Zo simpel, haha.
 4. Ze is parttime zangdocent en heeft dat uitgebreid. Maar ze is nog wel ziek, dus ze kan nog niet echt uren maken. Ze doet nu geloof ik 6 uur in de week.
 5. Eens! En daar zie je gelukkig wel wat ontwikkelingen in komen in de loop der jaren. Zo kon mijn merrie bij het stamboek nooit meedoen aan de proefjes onder het zadel, omdat bitloos in die tijd nog niet toegestaan was. Maar wij hadden net een ongeluk gehad met de wagen waardoor ze op dat moment geen bit accepteerde. Ontzettend jammer, want zo kon ze bepaalde premies niet halen en hebben we daarom geen veulens meer met haar gefokt. Inmiddels accepteert ze het bit weer (11 jaar verder) maar is ze nu te oud voor dat soort grappen.
 6. Klopt hoor. En ik ben niet tegen jullie, ik vind de discussie alleen interessant 😉 Ik heb zelf ook konijnen (anders was ik hier niet) maar ik zou bijvoorbeeld nooit een hond in huis nemen wat te ver doorgefokt is, of dat nou in uiterlijk of gedrag is. Tenzij ik in de toekomst nog eens schapen of vee heb waar een Border Collie weldegelijk van pas komt. Maar als huishond is dat echt een no-go. En wat betreft de paarden, mijn merrie loopt wel gewoon bitloos maar voor de slee met een stangbit. Mijns insziens moet een paard nergens verzet bieden. Als het dat wel doet, is het middel voor dat dier niet geschikt. Want ja, een bitloos hoofdstel is ook een hulpmiddel. Paarden zijn nou eenmaal niet geboren met een zadel, hoofdstel of halsring.
 7. Goed. Dan heb ik een mooi voorbeeld voor je. Ik heb een ruin van nu 11 jaar die absoluut niet geschikt is voor bitloos. Diverse hoofdstellen geprobeerd, maar nergens is de release goed genoeg voor hem. Of de signalen zijn niet duidelijk genoeg voor hem. Hij wordt enorm gefrustreerd. Als ik er een simpel trensje inleg, is ineens alle rust terug en kun je er een kind op weg laten rijden. Waarom? Omdat als je het bit loslaat, de druk ook gelijk helemaal weg is. En dat is de beloning/bevestiging die hij nodig heeft. Is het dan per definitie vriendelijker om bitloos te rijden? Voor deze ruin in mijn ogen absoluut niet. Boomloos evenzo. Ik heb een Tinker bijgereden die uiteindelijk de rug kapot had door een boomloos zadel. De drukverdeling van dat specifieke zadel was zo beroerd dat er van drukverdeling geen sprake was. Dan is een goed passend boomzadel absoluut een betere optie dan boomloos. Dit geldt voor heel veel paarden met een holle rug, overigens.
 8. Oke, maar dan kun je ook zeggen dat konijnen houden niet natuurlijk is. Want zelfs met 2 m2 per konijn kom je bij lange na niet bij het oppervlak wat ze in het wild hebben. Nog even daargelaten dat ook konijnen ver doorgefokt zijn (enorme lange oren bij sommige rassen, langharige rassen, te kleine dwergrassen).
 9. Is een hulpmiddel in dit geval dan ook een bit in het algemeen? Of een boomzadel ipv boomloos? Gewoon nieuwsgierig hoor.
 10. Oke, check. Stang en trens vind ik inderdaad ook niet helemaal geslaagd. Maar ik rij zelf bijvoorbeeld western en dan is een scharenbit echt wel handig. Op een snaffle (trensje) komt het sturen op 1 hand niet goed door. De shanks zijn echter wel altijd een gevorderd onderdeel, je begint altijd op snaffle. En als je een heel gevoelig paard hebt kun je die altijd op snaffle blijven rijden (maar ook hier geldt, tot een bepaald niveau). Ik rij zelf ook vaak met sporen, maar dat wil niet zeggen dat ik ze ook gebruik. De juiste volgorde blijft altijd eerst vragen met de kuit en bij geen reactie komen de sporen aan de beurt. Maar ook daarbij geldt dat minimale druk voldoende moet zijn.
 11. Oke, dat is waar. Maar ik zie weldegelijk het nut in van werkhonden. Dat soort type honden (in dit voorbeeld border collies) zijn ook gewoon niet geschikt om als huishond gehouden te worden. Heel eenvoudig.
 12. Hoe bedoel je dat, @Nina en Hazel? Welke andere methodes worden nog niet toegelaten?
 13. Dat dacht ik ook BunnieHop, maar schijnbaar konden ze dat gewoon doen. Echt heel vreemd, maar goed. Voor mij nooit meer een uitzendbureau.
 14. Uitzendbureaus. Respect hebben die echt nog nooit van gehoord. Toen mijn zusje vorig jaar Pfeiffer kreeg hebben ze gewoon haar contract niet verlengd. En ik heb zelf ook eens een heel boze muts aan de telefoon gehad nadat ik een functie geweigerd had die zij echt helemaal top voor me vond.
 15. Ripley

  Klonterende kattenbakvulling

  Hallo allemaal, Ik kan hier in plaats van uit elkaar vallende houtkorrels ook klontvormende houtpellets krijgen. Is dit geschikt voor konijnen? Het klinkt voor mij als nog een manier om bodembedekking te besparen als in, niet weggooien wat nog niet vies is. Iemand hier ervaring mee, of moet ik het gewoon maar een keer gaan proberen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .