Ga naar inhoud

Ripley

Members
 • Aantal items

  690
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Ripley won de laatste dag op 30 september 2020

Ripley had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Canada
 • Namen van de konijnen:
  Winny
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

642 profielweergaven

Ripley's Achievements

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

283

Community reputatie

 1. Bedankt allemaal! Dat doet me goed 🙂
 2. Bedankt allemaal. Ja, ondanks dat ze al ruim 5 maanden niet meer van mij was, doet het erg zeer. Zo'n dier gaat je zo enorm aan het hart, jullie snappen het wel. En inderdaad, ik troost me met dat ze het sinds ze bij ons was erg goed heeft gehad. Dat ze toch het laatste jaar nog een beetje goed kon maken voor de eerste 5 waarin het allemaal niet zo goed verliep.
 3. Gisteren is mij het bericht ter ore gekomen wat ik nooit wilde horen. 6 maanden geleden was ze nog bij mij. Eind mei moest ik haar afstaan vanwege verhuizing uit Canada terug naar Europa. Mijn meisje, mijn alles. Het liefste, leukste konijnenmonster wat ik ooit heb gehad. Zelfs mijn man werd verliefd en heeft het nog over haar. Dagelijks. Mijn bunny, mijn le lapin. Mijn maatje, mijn once in a lifetime. Haar enorm slechte gezondheid is haar toch teveel geworden. De longen waren te zwaar beschadigd. Ze hebben haar moeten laten gaan. Ik ben blij dat ze alsnog een fijn laatste jaar heeft mogen toevoegen aan haar te korte leven. Winny heeft 6 jaar mogen worden.
 4. Wij gaven de kippen gewoon legkorrel. Dit supplementeerden wij dan met graanmengsel en restjes uit de keuken. Tegen bloedluis hadden wij een dispenser van Flybusters in het nachthok hangen. Zodra ik bloedluis zag even iets vaker laten sproeien per dag, werkte echt als een trein. Wat gezondheid betreft, ik zat op het moment dat we kippen hadden zelf professioneel in de kippen, dus ik kon heel eenvoudig advies krijgen en aan de juiste middelen komen om het te behandelen. Bij niezen etc hielp het altijd goed om wat multivitaminedruppels in het water te doen.
 5. Met vorst kun je ze gewoon buiten laten lopen, hoor. Die van mij doen dat al meer dan 15 jaar en ze hebben nog nooit wat gebroken. Zelfs nooit kreupel geraakt. Ze houden er zelf wel rekening mee. Het wordt pas gevaarlijk als je ze niet 24/7 buiten laat, dan gaan ze eerst gek doen en dan ontstaan er ongelukken.
 6. Hij is iets aan de dikke kant, maar echt niets om je zorgen over te maken. Ik zie geen vetophopingen bij staart, schouders, schoft en hals.
 7. Ik plaats in deze playlist regelmatig filmpjes van mijn konijnenbende uit het verleden. Als er in de toekomst weer konijnen komen, zullen de filmpjes daarvan ook op dit kanaal verschijnen. https://youtu.be/dIK2ct0EvcM
 8. Ik heb het voorheen ook gedaan ja, alleen bij Winny niet. Het heeft weldegelijk invloed op het gedrag, ze worden er rustiger van. Wat ook logisch is. Winny is van zichzelf al enorm rustig, dus om die reden hoeft het bij haar niet. Mijn eerdere voedsters sproeiden ook enorm, ook dat doet Winny niet. De enige reden is dan het voorkomen van baarmoederhalskanker. Maar als dat de enige reden is, is dat voor mij niet voldoende.
 9. Nou dat zeker! Gisteren zat mijn man nog bij haar. "Je bent zo'n lieve bunny!" "Bunnies horen helemaal niet zo lief te zijn" "We gaan je wel een beetje missen" Dat heeft hij nog nooit met konijnen gedaan. Maar goed, Winny is ook gewoon echt heel bijzonder. Zo'n een vind je niet weer.
 10. Broccolistronk, tuinkers, en de steeltjes van net-geoogste alfalfa microgroenten.
 11. Vanavond hebben wij Tikka Masala. Met restjes ui, paprika en tauge. Edit: en bloemkool.
 12. Het lijkt erop dat ik een nieuw baasje gevonden heb voor Winny. Over anderhalve week gaat ze verhuizen. Ze komt op een plekje waar ze weer lekker de hele tijd los mag lopen, en ze gaan ook de zoektocht naar een vriendje voortzetten.
 13. Nou ja blijkbaar wil jij niets aan de situatie veranderen. 1 uurtje per dag wandelen is nog steeds 23 uur per dag opgesloten zijn in een stal. Beide liggen en nog steeds een stukje over klinkt mij als gewoon een box. Een beetje hetzelfde idee als dat jij jezelf opsluit in een kleine slaapkamer de hele dag. Je kunt er liggen, en dan is er nog ruimte over. Maar erg gelukkig wordt je daar niet van. Er is 1 oplossing om ze meer buiten te krijgen, en dat is gewoon een plek zoeken waar ze dat gewoon altijd kunnen. Al is het maar een paddock van 10x10. Dat is nog altijd groter dan een box.
 14. Licht in stal maakt niet uit. Ruimte is veel belangrijker. Hoe groot is de stal? Als het gewoon boxen zijn is dat echt veel te krap. Daar doe je niemand een plezier mee. Als er geen enkele mogelijkheid is om ze met een natte wei naar buiten te doen zou ik echt op zoek gaan naar een ander plekje, hoe lastig dat ook kan zijn.
 15. Aardbei-kroontjes, broccolistronk en wat tuinkers.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .