Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Items

  3.065
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Alles dat geplaatst werd door BaasjevanBrownie

 1. Mooi uiteen gezet, niet bij stil gestaan, maar hangoren zijn als je erover nadenkt ook onnatuurlijk. Krijgen ze dan abcessen vanwege hun oren? Bizar joh Te weinig ruimte voor het darmstelsel, zo had ik het nog niet bekeken, eigenlijk logisch. Ik dacht dat ze “gewoon” wat zwakker waren. Maar ze ziet ook slecht omdat haar ogen te wijd uit elkaar staan en kan minder goed diepte inschatten, daardoor is ze wat stuntelig. Echt superzielig alles bij elkaar opgeteld. Had vroeger een Pooltje, die gedroeg zich net als Ukkie en idd ook altijd diarree of verstopping. Ben er nu wel klaar mee 🤪 Ga de volgende keer om een maatje groter vragen bij de opvang 😉
 2. Oh dat is fijn zeg! Zeker ook omdat jij zo’n band met ze hebt en overduidelijk van ze geniet. Extra fijn als ze dan lang bij jullie mogen zijn. Het is sneu hoor met die Ukkies dat ze zo ver doorfokken. M’n dochtertje zei net: “oh mama, het babykonijn is weer ziek” Dat vat het wel aardig samen 🙈 en ze weet gewoon dat ze Ukkie heet.
 3. Nou met haar sterilisatie was het een drama en kon ik weer herkoppelen op neutraal terrein. En ze zijn van machtsverhouding gewisseld, tegenwoordig is Brownie de baas 😉 Heb je goed onthouden! Ze is weer stiekem aan het eten hoor, toen we van huis waren en terugkwamen was er van alles op. Brokjes, groenten. En hoe langer ik wegblijf hoe meer ze eet. De gluiperd. Ga het nu even gokken door alleen medicijnen te geven en verder weg te blijven, kijken wat er gebeurt. Krijg weer hoop dat ze er gaat komen. Wat een stress steeds. Is dat met die joekels van jou ook niet trouwens? Die zijn natuurlijk de andere kant op doorgefokt. Ik weet wel dat ik nooit meer aan zo’n echt dwergje ga beginnen.
 4. Dankjewel dat je iedere x weer zo de tijd neemt om uitgebreid te reageren! Heel fijn! Vorig jaar had ze in het voorjaar ook iets van 5 gasbuiken, tussendoor Brownie ook nog een x, werd er niet goed van. En dit voorjaar lijkt niet anders te worden. Meestal herstelt Ukkie de volgende dag al, maar ben er normaal heel vroeg bij. En wat ik nu begreep heeft ze dagenlang heel weinig gegeten, 4 dagen geen brokjes en hooi op, eerste 2 dagen wel een klein beetje groente daarna ook niet of nauwelijks. Ook Brownie eet anders in het voorjaar, veel minder brokjes en groentes, maar hij eet echt veel hooi, dus maak me daar niet zo’n zorgen om. Ukkie is ook niet echt een hooieter. Vorig jaar gebit laten nakijken en van allebei de keutels onderzocht waar niks uitkwam. Het borrelt nu veel minder. Ze is ook weer tieriger, loopt weer rond, staat op haar achterpootjes, het is geen zielig hoopje meer. Al schiet ze wel weg als ik kom natuurlijk. Alleen het gekke is dat ze nog niet echt eet. Uit zichzelf heeft ze gisteren 6 brokjes op en vanmorgen 3. Verder irriteer ik haar iedere 3 uur met wortel en andere groente waar ze dan wat hapjes kwaad van weg eet, maar ook net zo hard weggooit. Gisteravond en vanmorgen nog gedwangvoerd, probeer het verder zoveel mogelijk met eten aanbieden. Maar uit zichzelf doet ze weinig en dat duurt nu wel erg lang vind ik. Vorige x ging ze opeens wel eten met haar maatje erbij en zonder dat wij erbij waren. Dat maakt het ook zo lastig inschatten dat ze uit protest en icm dwangvoeren niet eet, maar stiekem of in haar oude omgeving wel weer. Alleen ik vind haar daar niet stabiel genoeg voor om dat te gokken. Maar haar gedrag is wel weer normaal, dus dat maakt het vreemd. Temp 38,2 En het is gewoon raar, als ik haar straks weer op de rit heb, heeft ze het rustig over 2 weken weer, dat begint me ook wel op te breken. Ik heb Ukkie nu 4 jaar en ze was al volwassen, dus ze is min 5. Zo’n raszuiver dwergje wordt vaak maar een jaar of 6 is mijn ervaring, dus dat heb ik ook in m’n achterhoofd. En ze zijn ook vaak zwakker vind ik. Het is ook voortdurend zoeken naar een balans, want naast verstopping heeft ze ook heel snel diarree en kan ik de ren weer uitsoppen. Haar kont is ook altijd vies en onder de klitten, ze krijgt zichzelf niet goed schoon. Knip de klitten er af en toe uit en voor de vakantie zelfs haar kont maar even gewassen. Echt een verschil met Brownie, die houdt zichzelf brandschoon.
 5. Ik heb ze nu voor het eerst apart, meest houd ik ze samen. Hij is wel relaxed, maar vind het wel vreemd en is wat minder actief heb ik het idee. Hoop vooral dat ik straks ze niet hoef te herkoppelen nu het zolang duurt.
 6. Ik geef maar 2x per dag medicatie, om de 12 uur op advies van de da. Wel vrij hoge dosering voor haar gewicht. En iedere 4/5 uur dwangvoer. Ik geef 20 ml dwangvoer, maar de helft loopt er wel uit ongeveer. Met heel veel irriteren eet ze nu steeds wat mini hapjes wortel en komkommer, dus dat ben ik nu iedere paar uur aan het doen en dwangvoeren even overgeslagen, 12 uur voor het laatst. Ga het vanavond met de medicatie nog wel doen, want ze eet erg weinig.
 7. Eigenlijk nog hetzelfde, alleen heb ik nu wel geslapen 🤪 wekker gezet om te dwangvoeren, ze heeft niks meer gegeten na die paar snippertjes wortel. Had gehoopt dat dat het begin was. Er is niks aan eten weg. Word hier zo moedeloos van en dat iedere keer weer. Twee weken terug ook al gehad pfff. Was eerst vooral boos dat ze de signalen gemist hebben, maar nu heb ik ook steeds meer het gevoel dat ik wel heel veel moeite moet doen om haar in leven te houden. Maar ben ook oververmoeid, dus dan is alles even wat somberder 😉
 8. Ik ben daar echt niet in thuis, je hebt dat al weleens uitgelegd, maar ben zo bang dat ik meer kwaad dan goed doe
 9. Had wel gebeld al in paniek vanmorgen, de assistente was wel aanwezig in de praktijk en kon een warmte infuus geven, erheen gereden en toen bleek ze dus 38 te hebben en heeft ze van het infuus afgezien. Wel echt netjes, hoefde niks te betalen.
 10. Afgelopen avond/ nacht zat ze rond de 37,2. Vanmorgen 37,8, vanmiddag 38. Meer dan een half uur rijden naar een dierenarts vind ik te gek en de kosten zijn niet mals nu met Pinksteren en heb gelukkig alles in huis: pijnstilling, emeprid en ciceral. Heb echt veel dwangvoer gedaan en vocht vannacht en vandaag, omdat er steeds maar ietsepietsie ingaat. Maar ik krijg nu toch een beetje hoop, want ze is van de snugglesafe af uit de catcube gekomen en er liggen eindelijk weer wat keuteltjes (zij het niet veel en zo klein dat ze voor pluisjes doorkunnen). Met heel veel irriteren heeft ze een paar hapjes wortel op en stiekem toch een paar takjes peterselie, dus ik word voorzichtig hoopvol dat ze er toch weer doorheen komt. Man, man wat een stress steeds. Ben doodop van vermoeidheid. Zal straks weer even temperaturen, maar ze lijkt ook warmer te voelen. Wil haar nu even met rust laten zodat ze misschien wat gaat eten.
 11. Ukkie blijft maar kwakkelen. Alweer 2 gasbuiken gehad dit voorjaar. Was “blij” dat het 2 weken voor m’n vakantie was, met het idee beter nu, dan als ik er niet ben. Kom gisteravond laat terug van vakantie, Ukkie schoot meteen weg toen ik aankwam. Foute boel. Wilde niet eten, lag in een hoekje te knarsen helemaal angstig. M’n moeder gevraagd of ze gegeten had. Zegt ze doodleuk: eergisteren wilde ze niks, met heel veel klieren wat peterselie op en gister heeft ze het m’n stiefvader laten doen en die heeft er alleen wat eten ingegooid en niet opgelet 🤦🏼‍♀️ dus in het beste geval zat ze 24 uur zonder eten, maar waarschijnlijker is dat ze al langer niet of nauwelijks heeft gegeten. Alle alarmbellen af en ben zo boos op ze. Had het hele stappenplan aan medicatie klaargezet en doorgenomen en ze laten beloven te checken op komen eten en anders mij bellen. En dan dit 😞 Ukkie meteen naar binnen. Hele nacht opgebleven, medicatie erin, om de paar uur dwangvoeren. Het is een wonder dat ze überhaupt nog leeft, maar vraag me af hoelang nog 😱 getemperatuurd: 37,2, binnen gehouden met snugger safe en is nu langzaam aan het oplopen, inmiddels 38 graden, maar nog steeds niks gegeten. Blijf dwangvoeren, maar dat laat ze nu ook uit haar bek lopen, enige dat ze nog binnenkrijgt is wat ze aflikt van haar vacht. Ben inmiddels doodop van de slaap, maar vrees het ergste. Vaste konijnkundige dierenarts is gesloten en hebben ook geen Spoeddienst, dus dan moet ik echt al een eind met haar gaan rijden naar een vervangende praktijk en de vorige keren konden ze ook niet echt meer doen dan wat ik nu zelf doe. Je hoort haar buikje ook echt borrelen zo erg nu. Meestal hou ik ze samen, maar nu voor het eerst maar apart, zodat ik kan zien of ze iets eet. Maar vind het een lastige, als ze overlijdt is ze helemaal alleen 😢
 12. Sorry beetje late reactie, drukke weken gehad. De beapbar 5 kilo is nu zeker al uitverkocht? Zag hem er niet meer bijstaan.
 13. O zooo jammer dan zijn we met vakantie, balen zeg!
 14. Het zat eraan te komen en het is heel goed te begrijpen, maar toch jammer dat ons konijnenverkoop adresje wegvalt. Zeker ook omdat ik geen dierenwinkels wil steunen door daar te kopen. Hoelang is Beaphar houdbaar? Ik heb nog een half pak van 5 kg en twijfel om er vast 1 op voorraad te zetten. Heel veel geluk gewenst bij het vinden van een nieuwe baan en rust om bij te tanken in juni.
 15. Oogje is weer open 😅 randje ziet nog lichtjes rood, maar ga nu maar niet naar de da meer (was ik wel van plan). Bedankt voor het meedenken.
 16. Ik vind alleen een oogzalf met vitamines meer klinken als homeopathisch en heb m’n bedenkingen of dat gaat helpen. In het weekend naar de da doe ik ook liever alleen bij nood, dus neig er steeds meer naar om er maandag naar te laten kijken en dan een goede behandeling ervoor te krijgen. Of zou zo’n zalfje met vitamines nog iets kunnen doen? Ze is gelukkig wel tierig en eet goed, dus geen acute nood.
 17. We zitten nu idd met het weekend, dus twijfel tussen nu het zalfje halen, of maandag langs de da.
 18. Ik heb foto’s naar de da gestuurd vanmiddag en krijg nu net reactie: Goedenavond, mijn excuses voor het verlate antwoord. Het spreekuur was erg druk... De dierenarts heeft net gekeken. Het zou toch een beschadiging kunnen zijn. We weten het niet zeker. Om hier wel achter te komen is controle nodig. Wat kunnen we doen zonder controle? - Blijven schoonmaken - Een pijnstiller/ontstekingsremmer erbij geven (Metacam/Novacam, etc) - Een oogzalfje met vitamines (dit is het enige zalfje wat ik mag voorschrijven zonder Ukkie gezien te hebben). Wenst u het zalfje of pijnstiller/ontstekingsremmer, dan zorg ik dat we een afspraak maken om het toch in het weekend af te halen op de praktijk. Indien u enkel doorgaat met schoonmaken in het weekend, dan horen we graag na het weekend een update.
 19. Sinds een aantal dagen loopt Ukkie met een gesloten oog rond. Eerst zat er wat vuil, dus halen we het weg met een doek afgekoeld gekookt water iedere dag. Maar nu zie ik niets eraan, maar ze heeft haar oog nog steeds nagenoeg gesloten. Moet ik hier iets mee? Kan helaas geen foto meer uploaden nu.
 20. Ja ik weet dat je na het overlijden van Joris van 2 naar 1 koppel/ groep bent gegaan. Maar wist niet meer of het nu Brenda of Sofie was die bij je bijstaande koppel was gezet. Maar Brenda dus. Vroeg me af of de “nieuweling” in de groep buiten de boot zou vallen of juist het dametje dat al bij Harold zat. Lijkt me ook lastig hoor een man moeten delen 😉 Trekken Brenda en Harold nog wel naar elkaar of hangt ze er echt helemaal bij?
 21. En Brenda was erbij gekomen toch? Of was dat Sofie, weet het eff niet meer
 22. Wel veel overzichtelijker zo idd en een hoop onderdelen kunnen we natuurlijk ook gewoon missen 😉 goede zet zo, als hiermee BB blijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .