Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
  • Items

    3.049
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    47

Alles dat geplaatst werd door BaasjevanBrownie

  1. Oogje is weer open 😅 randje ziet nog lichtjes rood, maar ga nu maar niet naar de da meer (was ik wel van plan). Bedankt voor het meedenken.
  2. Ik vind alleen een oogzalf met vitamines meer klinken als homeopathisch en heb m’n bedenkingen of dat gaat helpen. In het weekend naar de da doe ik ook liever alleen bij nood, dus neig er steeds meer naar om er maandag naar te laten kijken en dan een goede behandeling ervoor te krijgen. Of zou zo’n zalfje met vitamines nog iets kunnen doen? Ze is gelukkig wel tierig en eet goed, dus geen acute nood.
  3. We zitten nu idd met het weekend, dus twijfel tussen nu het zalfje halen, of maandag langs de da.
  4. Ik heb foto’s naar de da gestuurd vanmiddag en krijg nu net reactie: Goedenavond, mijn excuses voor het verlate antwoord. Het spreekuur was erg druk... De dierenarts heeft net gekeken. Het zou toch een beschadiging kunnen zijn. We weten het niet zeker. Om hier wel achter te komen is controle nodig. Wat kunnen we doen zonder controle? - Blijven schoonmaken - Een pijnstiller/ontstekingsremmer erbij geven (Metacam/Novacam, etc) - Een oogzalfje met vitamines (dit is het enige zalfje wat ik mag voorschrijven zonder Ukkie gezien te hebben). Wenst u het zalfje of pijnstiller/ontstekingsremmer, dan zorg ik dat we een afspraak maken om het toch in het weekend af te halen op de praktijk. Indien u enkel doorgaat met schoonmaken in het weekend, dan horen we graag na het weekend een update.
  5. Sinds een aantal dagen loopt Ukkie met een gesloten oog rond. Eerst zat er wat vuil, dus halen we het weg met een doek afgekoeld gekookt water iedere dag. Maar nu zie ik niets eraan, maar ze heeft haar oog nog steeds nagenoeg gesloten. Moet ik hier iets mee? Kan helaas geen foto meer uploaden nu.
  6. Ja ik weet dat je na het overlijden van Joris van 2 naar 1 koppel/ groep bent gegaan. Maar wist niet meer of het nu Brenda of Sofie was die bij je bijstaande koppel was gezet. Maar Brenda dus. Vroeg me af of de “nieuweling” in de groep buiten de boot zou vallen of juist het dametje dat al bij Harold zat. Lijkt me ook lastig hoor een man moeten delen 😉 Trekken Brenda en Harold nog wel naar elkaar of hangt ze er echt helemaal bij?
  7. En Brenda was erbij gekomen toch? Of was dat Sofie, weet het eff niet meer
  8. Wel veel overzichtelijker zo idd en een hoop onderdelen kunnen we natuurlijk ook gewoon missen 😉 goede zet zo, als hiermee BB blijft.
  9. Zo heb ik het ook gedaan, maar wel op de laptop. Kwam er ook niet uit, tot ik idd op afdrukken drukte en dan kun je het veranderen in opslaan als pdf
  10. Gelukkig weer achter de rug, blij dat ik ze naar binnen heb gehaald, ze zijn het goed doorgekomen, maar de herrie was niet te doen. Bach druppels gegeven en een mooi knaagproject, alleen om 12 uur had Brownie echt stress, gelukkig niet zo erg als buiten en kon hem redelijk kalmeren. Vandaag weer naar buiten gedaan, we hebben het weer gehad 😅 Fijn dat jullie konijnen het ook allemaal goed doorgekomen zijn weer
  11. Het is hier weer losgebarsten hoor. Nog snel de afgelopen maand onze ramen en ventilatieroosters laten vervangen voor een geluidsdempende variant, hopelijk scheelt dat iets vanavond. Maar als ik het nu al hoor vrees ik van niet. De konijnen hebben we gisteravond naar binnen gehaald, was toen al zo erg dat ze al behoorlijk gestresst buiten zaten en dan hebben we het ergste nog te gaan. Eenmaal binnen leken ze het wel te herkennen, dat is dan een voordeel na al die gasbuiken van het voorjaar. Ze pakten gewoon de draad op alsof ze nooit elders waren geweest. Zijn zelfs helemaal ontspannen. Dus ik ben blij dat ik deze leuze heb gemaakt. De bijkeuken is ook de stilste plek in huis, dus denk dat ik er vanavond ook zit 😂
  12. Ik ken je gevoel, het is bij mij thuis na een koppeling ook weleens fout gegaan. En ook al doe je het beste in het belang van de konijnen voelt dat toch naar en gek genoeg, en geheel onterecht, als falen. Maar soms is het nu eenmaal geen match tussen 2 konijnen, als ze elkaar echt zo hard bijten kun je ze gewoon niet samen laten. Dan heb je straks pas een reden om je schuldig te voelen. Ik blijf het heel vreemd vinden hoe verwijtend die opvang reageert naar jou. Ze weten het leuk te vertellen, maar geven wel een koppel mee naar huis dat toen ook al geen match was. Zal niet leuk zijn voor je om hem terug te moeten brengen en de confrontatie met dat asiel, succes ermee! Ik zou denk elders (uit de opvang van de lijst) een koppeling laten doen, maar dat is natuurlijk aan jou.
  13. Wat gaat dat er raar aan toe bij het asiel waar je geweest bent. De meeste opvangen koppelen de konijnen en geven ze pas mee bij een match. Bij mij hebben ze een koppelvakantie van 5 dagen gedaan. En dan kreeg ik nog de belofte dat als het thuis fout ging ik terug mocht komen. Ik vind het heel gek dat ze je thuis laten koppelen en als het dan misgaat, wat een reeële kans is, dat zouden zij toch moeten weten, ze allerlei verwijten maken. Dat vind ik niet terecht, je hebt het toch een eerlijke kans gegeven op een neutraal gebied. Zeker als er zo gebeten wordt, zouden ze toch moeten schrikken. Het kan toch niet zo zijn dat er straks iets misgaat omdat zij het konijn niet terug willen nemen? En begrijp het probleem ook niet, want dan koppel je met een ander konijn bij hen en krijgt die een fijn plekje bij jou, dus ze raken hoe dan ook een konijntje kwijt. Hoewel ik nu eerlijk gezegd wel liever naar een andere konijnenopvang zou gaan, want ik vind dit zowel naar jou als de konijnen niet erg netjes. Waar ben je geweest als ik vragen mag?
  14. Wisselt idd per konijn, dus dat maakt invullen lastig. Brownie zit graag op de uitkijk om alles in de gaten te houden en contact met ons te kunnen maken. Ukkie verstopt zich het liefst. Die heeft nu haar intrek alweer in het binnenverblijf genomen en ligt daar in de catcube. Terwijl Brownie juist meestal op de catcube buiten te vinden is. Ukkie is ook een enorme stoethaspel als het om op en afstappen van verhogingen gaat, dus dat zal ook meespelen dat ze liever met vier pootjes op de grond blijft 🙈 En Brownie kan het niet gek genoeg.
  15. Dan kun je er denk ik weinig aan doen. Hier haalt de een ook weleens uit naar de ander als ik met eten kom. Zodra het daarbij blijft zou ik me er niet zo druk om maken. Sneller naar ze toelopen… ehm rennen 😂
  16. Ik zou het ook uitstrooien. Of in een voerbal, tuimelaar of ander speelgoed. Dan zijn ze afgeleid van elkaar. Bij mij werkt een voerbal heel goed.
  17. O getver wat naar dat je een konijn met EC hebt gekregen. Je hoort vaak een hoop ellende met fokkers. Ook over verkeerde informatie die ze verschaffen. Zoals bijv. de waterfles 😉 Nu is dat maar iets kleins, maar in de basis hoe je voor een konijn moet zorgen geven ze al verkeerde info. Heb je je hier al een beetje ingelezen of had je zelf al voldoende konijnenkennis? https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen Sterkte met de EC!
  18. Goede toevoeging, dat vroeg ik me laatst ook af, heb gelukkig maar een rondje dwangvoer hoeven doen en zit met een aangebroken zakje. Ik heb hem idd afgeplakt en in een dichte bak gedaan
  19. Ik verwacht dat lactulose ook niet zo goed zal gaan, want hoewel ze snel verstopt zit heeft ze ook regelmatig diarree 🤪 het is me er een. Groenvoer eet ze goed gelukkig, ze drinkt niet zoveel. Bedankt dan doe ik ook zon sticker borstel maar niet. Heb je nog een tip wat wèl helpt tegen al die losse plukken? 😉
  20. So Far so good.... Alleen Ukkie ziet er alweer gehavend uit met losse plukken. Zo’n zwijnenhaarborstel werkt niet echt, haalt niet echt de plukken eruit. Da probeerde het met een kammetje, maar ook daar is het te fijn voor. En zo’n slicker borstel lijkt me dan weer zo pijnlijk. Maarja, plukken is ook weer niet zo goed. Van 1 brokje lijnzaad krijgt ze direct diarree, helpt bij Brownie wel. Da raadde ook nog ananas aan, dat schijnt ook licht laxerend te werken en verdraagt ze wel goed. Maar vind het maar een gedoe met dat verharen en die verstoppingen. Ook wel heel extreem dit jaar.
  21. Zijn weer buiten 😅 idd warmer dan de bijkeuken nu, al zal dat vanavond en morgen wel anders zijn. Maar fijn dat je denkt dat de kans op ondertemperatuur geweken is @Kolino Op zich logisch dat het samen ging met de gasbuik. Gelukkig hadden ze dat de vorige keren niet. Wel sneu hoor zo’n rillend beestje. Ukkie lijkt het wel te beseffen/ waarderen wat ik gedaan heb. Nog nooit zo tam naar mij geweest, en krijg maar likjes 🥰 toch lief. Meestal houden ze wrok na medicijnen/ dwangvoeren. Maar dat warmhouden heeft ze volgens mij wel gewaardeerd
  22. Ben echt opgelucht dat het weer achter de rug is, ik was ook best nuchter eronder (want de zoveelste x al) tot de da zei dat ze niet wist of ze het ging redden. Toen schrok ik toch wel. Gelukkig schrokte ze vanmorgen weer alle brokjes weg en is weer helemaal de oude in doen en laten. Normaal zou ik ze nu weer terug naar buiten doen (zonnetje schijnt nu ook lekker), maar ben toch wat angstig met die ondertemperatuur die ze had. Moet ik ze voor de zekerheid wat langer binnenhouden? Komt alleen wel slecht weer aan de komende dagen, dan is de overgang wel heftig. Wat zouden jullie doen?
  23. Hihi heb haar niet stiekem vertrapt 🙈 voordat jullie de dierenbescherming inschakelen 😂 Dat moet natuurlijk betrapt zijn.
  24. Ze kwam ook aanrennen voor groenten en vertrapte haar vanmiddag stiekem op hooi eten. In huis verstopt ze zich altijd in de catcube als ik kijk, maar als ik gluur loopt ze gewoon vrolijk rond. Of ze liggen lekker samen 🥰 Gevaar is weer geweken 😅
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .