Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Aantal items

  2.076
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

Alles dat geplaatst werd door BaasjevanBrownie

 1. Ik heb die ook, maar ze doen er hier ook niets mee. Ukkie ligt gewoon zwaar hijgend los van dat ding 🙈 Ze ging in het vorige hok wel op die aluminium uitschuiflade liggen. Brownie likt wel het vocht van die roze dingen af, zal ook wel verkoelend werken 🤪
 2. O vervelend zeg, dan duurt zo’n periode wel lang. Maar castreren en eventueel herkoppelen kost idd een hoop tijd en energie, dus dat is fijner als je er de tijd voor hebt. Succes met je examens iig!
 3. Wij hadden zelf deksels gemaakt in onze vorige ren, die was ook maar een meter hoog. Gewoon frames van hout met vogelgaas erin getagd. Die leunden dan op klosjes.
 4. Hoe is het nu met Punky en Bess? Jagen minder geworden of heb je Bess toch laten castreren?
 5. Wat een droppies zijn die van jou toch om te zien 🥰
 6. Superleuk, alleen wij hadden dat vroeger ook en was snel weggegraven 🙈
 7. Wauw dat wordt een konijnenparadijs! Denk alleen dat beukensnippers wel lastig schoon te houden zijn. Je kunt dan niet erg makkelijk de keuteltjes aanvegen.
 8. @Punky punk Hoe staan je ouders eigenlijk tegenover castratie? Weet dat ze toen ook geen tweede konijn wilden, dus dit is misschien in hun ogen toch een hoop geld.
 9. O ja bij mij was idd ook binnen, vergat ik er nog bij te zeggen. Maar goed bij @Punky punk zitten ze toch al binnen. Dan zou je alleen tijdelijk een aparte herstelruimte voor Bess en een neutraal terrein voor het herkoppelen moeten creëren.
 10. En dan nog een vraagje: onze bunnies zijn sinds hun nieuwe verblijf opeens niet meer zindelijk 🤦‍♀️Plassen zo’n beetje overal behalve in de wc. Ik dep de plasjes op, veeg de keutels op en gooi het in de wc, maar ze pakken het nog niet erg op. Nu maak ik de urineplekken schoon met water en azijn. Maar ik zie dat er in de webwinkel ook speciale producten voor te koop zijn. Zou dat ook helpen bij zindelijkheidstraining en zo ja; welke raadt je aan? Beaphar geurweg, Beaphar geurstop of waggly geurverdrijver?
 11. Wij hadden een puppyren uitstaan en daarbinnen zo’n ouderwetse kooi waarin Ukkie de eerste dagen kon herstellen. Ze konden nog wel aan elkaar snuffelen en elkaar zien. Ik wilde ze niet helemaal apart, omdat ik ze natuurlijk wel vertrouwd aan elkaar wilde houden. Daarna hebben we de puppyren op een andere plek in huis gezet met schone lakens eronder en ze op dit neutrale terrein weer bij elkaar gezet. In het begin was Ukkie nog angstig van Brownie, maar het ging met de dag beter totdat ze weer naast elkaar lagen en op de een of andere manier werd Ukkie later toch weer de baas 🙈
 12. Weet je hoelang Beaphar houdbaar is @Evee? Twijfel tussen een zak van 5 of 10 kilo bestellen. Grote zak scheelt me weer een x verzendkosten, maar ik doe er met mijn 2 kleintjes wel lang mee. Verwacht 3 maanden te doen met 5 kilo als ik het advies van je aanhoudt.
 13. Klinkt hetzelfde als wij vorig jaar met Ukkie en Brownie hebben gehad. Toen begon Ukkie in het voorjaar enorm te rijden op Brownie (en sproeien 🤢). Wij hebben toen ook de keuze gemaakt om Ukkie te laten castreren. Het was niet makkelijk, zeker het herkoppelen niet en een operatie is natuurlijk altijd rot, maar we zijn wel blij dat we het gedaan hebben. Ze rijdt dit voorjaar nog steeds af en toe op Brownie maar niet meer non-stop. Een enorme verbetering, want Brownie had echt geen leven en nu liggen ze gewoon lekker samen tegen elkaar aan te zonnebaden. Direct na de castratie was het herkoppelen nog wel lastig (is nog wel in een forum van mij terug te lezen). Toen begon Brownie juist extreem op Ukkie te jagen die toen verzwakt was en ervandoor schoot (waarschijnlijk een greep naar de macht 😉 of instinct om een zwak beestje weg te jagen). Heel gedoe, ze gescheiden en toen Ukkie was aangesterkt ze binnen op neutraal gebied herkoppeld met de puppyren in de woonkamer. Gelukkig kwam het toen vrij snel goed en zochten ze elkaar steeds meer op en werden weer maatjes. Ik denk dat ik de volgende keer maar direct voor een gecastreerde voedster ga, jammer dat de meeste opvangen dit niet doen. Scheelt een hoop gedoe. Maar goed, jij zit nu in hetzelfde schuitje. Ik zou Bess ook zeker laten castreren, zodat Punky ook weer gewoon zijn normale konijnenleventje op kan pakken 😉 Maar na mijn ervaring zou ik ze na de castratie van Bess denk wel uit elkaar houden (split cage, dus naast elkaar dat ze elkaar wel zien) tot ze wat is aangesterkt en ze dan herkoppelen op neutraal gebied.
 14. En hoe zit het met net gemaaid gras? Op BB staat aangegeven dat dat voor gasbuiken kan zorgen, maar geld dat ook als je zelf in de tuin maait en ze direct hiervan een plukje geeft?
 15. Leuke topic! Heel herkenbaar om te lezen, mij heeft Dunya (een heel koppig konijn dat iedereen aanviel en mij aflikte en lekker kwam kroelen) door mijn moeilijke tienerjaren heengeholpen. Uren zat ik buiten bij haar te knuffelen, praten en uithuilen. Met haar maatjes heb ik minder band opgebouwd. Misschien juist omdat de rest van ons gezin haar een “rotkonijn” vond, stak ik zoveel aandacht in haar. Ik had toen ook echt het gevoel dat ze mijn emoties oppikte en kwam troosten op haar manier. Helaas moest ik haar gedwongen weg doen toen ze de andere konijnen aan ging vallen plots na 6 jaar en daar ben ik me altijd rot om blijven voelen, ook al had ik er destijds geen zeggenschap in (behalve een goed adres voor haar vinden met een ren en een maatje). Achteraf gezien was het nog een wonder dat het zolang goed is gegaan, 3 vrouwtjes willekeurig bij elkaar zetten is niet het beste idee, maar we wisten toen niet beter. Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen voor die fout te behouden. Maar helaas was Dunya de dupe van die onwetendheid en daarmee ik ook 😢 Met Dunya is mijn liefde voor konijnen ook wel gestart. Op Brownie was ik meteen verliefd, dat ondeugende smoeltje een de capriolen die hij uithaalt. Kan zo genieten van zijn streken, blije binkies, enorme nieuwsgierigheid, de kunstjes die we hem hebben geleerd, het lef dat hij heeft en de manier waarop hij naar ons kijkt en boodschappen overbrengt. Echt een konijntje met uitstraling! Wat ben ik gek op dat beestje. In het begin voelde Ukkie dan ook meer als een maatje voor hem, maar inmiddels heeft ze ook mijn hart gestolen. Kleine lieve dametje dat ons en Brownie iedere dag helemaal aflikt, doet alsof ze heel wat voorstelt en parmantig rondhupst, maar ondertussen maar een klein bang schijtertje is 😂 Vind het ook zo’n compliment dat ze zo tam is geworden na hoe angstig (en misschien wel getraumatiseerd) we haar kregen.
 16. Ik pluk iedere dag gras uit de tuin voor de konijntjes met paardenbloem en klaver, maar kan niet vinden of ze nu ook distels en madeliefjes mogen. Weet iemand dat? Ik zie ze er niet bijstaan op de lijst met veilige kruiden, maar daar ontbreekt klaver ook en dat mogen ze volgens mij ook gewoon.
 17. Zie hier de opening naar het huisje toe en het huisje van binnen. We hebben ze ook maar op een luxe toilet van AAdiercomfort getrakteerd. En uiteraard kon de catcube niet ontbreken. In de toekomst willen we nog een bankje plaatsen waar wij op kunnen zitten en de konijntjes in/onder kunnen en waar Brownie ook op kan, zodat hij een uitkijkpunt heeft om door het raam te kijken, wat hij graag doet 🙈
 18. Het heeft allemaal wat vertraging opgelopen. De ren was net voor mijn bevalling klaar en nu dan ook eindelijk het nieuwe “konijnenhok”. Eindelijk ook een lekker ruim binnenhok waar ik, en later onze kleine meid, lekker bij de konijntjes kan zitten. En Ukkie die bij kou en regen nooit buiten komt zal zeker blij mee zijn met de extra binnenruimte. De ren zijn bestaat uit een aantal gaasramen die los te halen zijn om de heg nog te kunnen snoeien en aan de onderzijde hebben we er gronddoek tussen geplaatst zodat er geen heg doorheen kan groeien naar de konijnen.
 19. O dat is fijn, dan is dat ook nog een idee.
 20. Bedankt voor het meedenken. Beaphar ben ik niet zo’n fan van vanwege de kleurstoffen. En de graanvrije variant vonden ze dan weer niet lekker. Hopefarms lustten ze wel, maar is weer wat minder gezond. Het idee van zo natuurlijk mogelijke voeding spreekt me wel aan. Maar voor nu is het vooral ook; niet meer brokje voor brokje hoeven voeren, omdat die Ukkie anders alles opschrokt.
 21. Tja, die vonden ze dan net weer niet zo lekker 🙈 En die probeerzakjes Rosewood en konijnendroom wel. SS is wel favoriet, maar dan schrokt Ukkie alles op als ik het niet met de hand voer (die kauwt er volgens mij niet op, maar slikt het gewoon weg).
 22. O oké, dus dan kun je hem zelf ook niet lang bewaren? Kan dat met Rosewood meadow wel? Want ik vind het wel fijn voor een paar maanden ineen te kopen.
 23. Is Konijnendroom wel altijd leverbaar? Zie daar nu ook laatste item staan.
 24. Dankjewel. Hmm dat is wel spannend dan en zie ook dat hij duurder is geworden. Zit toch te twijfelen of ik wel om moet dan. Science Selective vinden ze heerlijk, maar ons leven staat nu best op zijn kop en SS moet ik brokje voor brokje voeren, omdat Ukkie anders alles opschrokt. En heb even die tijd nu niet helaas. Met deze brokken hoeft dat niet omdat ze veel meer moeten knagen erop (merkte ik met de testzakjes toen), dus kan ik het bakje voer gewoon neerzetten. Of ik zou dan voor konijnendroom moeten gaan, maar die is weer een stukje duurder. Lastig..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .