Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Aantal items

  2013
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Alles dat geplaatst werd door BaasjevanBrownie

 1. Ja het is wel pittig alles bij elkaar. En dan haal ik juist veel steun uit mijn konijntjes en daar maakte ik me ook enorm zorgen om. Dat zijn nu een beetje mijn kindjes 🥰 Maar dat gaat gelukkig beter nu. Ik hoop dat Brownie snel verder ontdooit en wat beter gaat eten. Ukkie is helemaal op haar gemak, die ligt lekker geflopt. Ik ben nu 24 weken, dus heb nog wel even te gaan. Maar met 30 weken krijgen we weer een uitgebreide echo met de cardioloog erbij en krijgen we meer duidelijkheid over de ernst van de hartafwijking. Maar al die angsten halen wel een beetje de magie van het eindelijk zw
 2. Hey lief dat je ernaar vraagt. Het gaat gelukkig weer beter met Brownie, ik ben na een week met het darmstimulerende middel gestopt. We moeten nog wel erg ons best doen met brokjes erin krijgen bij hem, lopen de hele dag achter hem aan, zodat hij steeds een paar brokjes eet. Maar het gaat de goede kant op en hij oogt minder angstig. Hier nog steeds wel veel stress, verhuizing, verbouwing en een hoop berichten over de baby die me angstig maken. Het is nu 🤞🏻🙏🏻 tot de bevalling, hopen dat het allemaal meevalt.
 3. Weet iemand dat toevallig of groente geven echt een no-go is bij gas? Of dat ik al blij mag zijn met alles wat hij überhaupt eet? Want ik zit heel erg in strijd.
 4. Gisteren kwam hij wel aangerend op de andijvie en paardenbloemblad voor Ukkie en heb ik hem er toch maar wat van laten eten, was al blij dat hij weer iets wilde eten. Verder gister over de dag brokjes gedwangvoerd, maar s avonds laat at hij er opeens 9 (!) uit mijn hand. Ik heb uiteindelijk geen erwtenvlokken of johannesbrood gegeven. Hij eet wel hooi gelukkig. Vandaag heeft hij ook verspreid over de dag een brokje of 9 op en weer hooi, dus heb niet meer gedwangvoerd, alleen zijn medicatie gegeven. Keutels zijn er gewoon goed uit en hij heeft ook gedronken.
 5. Nou hij eet ook geen groenten, alleen wat sprietjes hooi. Net wat paardenbloem, dat ging er wel in, maar de DA zei dat ik dat ook maar niet moet doen en toch echt moet dwangvoeren met zijn brokken. Misschien dat groenvoer niet goed is in combinatie met gas? Ik heb geen idee. Ik weet ook niet of ik erwtenvlokken of Johannesbrood mag proberen, daar krijg ik ze nog weleens mee aan het eten. Of zou dat het ook erger kunnen maken? Sinds zijn pijnstilling is hij wel weer tierig. Stress lijkt me idd de oorzaak, waren we de afgelopen weken natuurlijk al bang voor. Gekke is dat het juist beter gin
 6. Nou opeens toch foute boel. Brownie lag languit trillend/ hijgend in een hoekje en kwam niet op zijn groenten af. Net weer naar de dierenarts geweest; gasvorming 🙁 Vreemde is dat ik dat ik daar de hele tijd bang voor was toen hij zo slecht at, maar hij juist de laatste dagen weer goed at, hij ging ook weer hooi eten en zijn keutels werden weer groter. Hij heeft nu darmstimulerend middel gekregen, vanavond moet ik dat nog een keer geven icm pijnstilling en als hij vanavond niet eet moeten we dwangvoeren 😕 Hij mag schijnbaar alleen hooi en brokjes en geen groentes.
 7. Ja klopt, conifeer ook, we houden de ren er 10 cm vanaf en dan maar regelmatig de snoeischaar ertussen steken. Tuin is omringd met conifeer en klimop en de ren midden in de tuin plaatsen is ook weer zo wat 🤪
 8. Ja we hebben een hoek achterin de tuin gekozen tussen de heg, de klimopschutting en een perkje groen. Dan zitten ze aan alle kanten beschut. Hopelijk scheelt dat. Komend weekend gaat mijn man beginnen met de ren maken.
 9. Klopt daar zat ik ook al over te denken. Aan de ene kant willen we zo snel mogelijk aan de nieuwe ren beginnen omdat die groter wordt en op een beschut plekje in de schaduw komt (hun oude ren staat nu tijdelijk op het terras in de volle zon). Aan de andere kant is dat weer een verandering. Wat denken jullie?
 10. Bestelling kwam vandaag binnen, maar toevallig heeft Brownie ook sinds vandaag zijn hongerstaking opgeheven. Kwam vanochtend op het bakje brokjes afgestormd en at die samen met Ukkie leeg als vanouds. Vanmiddag een klein beetje hooi op en zit nu ook lekker groentes en kruiden te peuzelen. 😅 Hij is nog wel alert, maar niet zo’n extreme zenuwpees meer. Vannacht ook voor het eerst niet wakker gestampt 🥳 Nu moeten ze alleen nog gaan drinken, bakje zit iedere dag nog tot de rand vol.
 11. AH oké, dat scheelt weer. Nemen ze het dan via de huid op of bedoel je dat hij het dan zo oplikt met schoonmaken? Ik heb gister toevallig mijn bestelling bij de webshop geplaatst, heb je die al verzonden of kun je er nog zo’n flesje Bach bij doen?
 12. Katten komen helemaal niet dichtbij, op meters afstand worden ze al weggestampt door Brownie. Maar zou de puppyren nog om hun ren heen kunnen zetten, voor S nachts misschien nog een idee.
 13. Haha tegelijk @Evee Ren staat nu voor nood op ons terras voor ons huis, dus aan 1 kant kijken ze het huis in, en de voorzijde hebben we nu afgedekt met een houten plaat. Linkerkant staat zijn hok, die hebben we ook afgedekt, maar hij durft er nog steeds niet in. In de ren staat hun catcube, maar Brownie staat voortdurend op de uitkijk op 1 van de plekjes met vrij zicht.
 14. Zou BACH RESCUE REMEDY PETS iets kunnen doen @Evee? En zo ja, hoe dien ik dat toe als hij niet eet of drinkt? Vandaag staat de teller op 3 brokjes. Hij wilt geen kruiden, groenten, hooi.
 15. Ik maak me wel echt zorgen om Brownie, hij trilt als een rietje, stampt keihard en piept er zelfs af en toe bij. Ik ben er net bij gaan zitten , maar hij wordt maar niet rustiger. Er zat een uur geleden weer een kat in de tuin, maar die schrok zich zo te pletter van Brownies gestamp (echt niet normaal wat een rotknallen hij kan maken) dat de kat ervan door vloog. We zijn nu een uur verder, kat is weg, maar Brownie is nog van slag. Vandaag heeft hij nog helemaal niks op 🙁 Ik vind het zo rot hem op zo te zien, hebben jullie nog ideeën om hem rustiger te krijgen?
 16. Ze begonnen met hypoplastsich linkerhart syndroom (ontbreken van de linkerhartkamer), wat wel heel heftig is en we na moesten denken over het afbreken van de zwangerschap. Dan lig je huilend naar de volgende echo te kijken in doodsangst of het bevestigd gaat worden. Maar toen was het goddank opeens AVSD (gaatje in het hart en een tussenschot dat miste), nog steeds erg maa met 1 operatie op te lossen. Dag erna werd het opeens VSD (alleen nog een gaatje) en mogelijk een te smalle aorta. Die aorta is wel erg, maar dat is nog niet zeker. Het perspectief is dus wel een stuk beter geworden. All
 17. Ukkie is inmiddels volledig ontspannen, ligt alweer geflopt. Ze eet ook weer goed, eet ook lekker Brownie’s portie op die hij laat staan. Maar Brownie staat nonstop op waakstand. Gaat nu ook al staan stampen als er een koolmees in de tuin zit, pfff. En maakt ons nog steeds zoveel keer per nacht wakker. En hij eet nog steeds amper 😕 Toch wel heel gek dat ons kleine zenuwpeesje Ukkie zo ontspannen is en die ondeugende nieuwsgierige Brownie nu opeens overal bang voor is. Bij het asiel en de dierenarts vonden ze hem juist zo heerlijk ontspannen en overal nieuwsgierig op afgaan, en dat waren o
 18. Bijna 21 weken, met de 20 weken echo zagen ze een hartafwijking. We zitten nu iedere dag in het ziekenhuis voor onderzoeken en gesprekken 😢
 19. Bedankt voor jullie advies. Als ik erbij ben heb ik het idee dat ze wat relaxter zijn, maar helaas zijn we ook nog druk met de laatste spullen heen en weer verhuizen en hebben we gehoord dat het met de baby niet goed gaat, dus zitten we iedere dag in het ziekenhuis voor onderzoeken. Ik ben nu net zo’n stresskip als Brownie.. Ik voel me enorm tekort schieten naar de konijnen, eigenlijk zou ik gewoon de hele dag bij ze moeten/ willen zitten. Ik ga er wel drie keer per nacht uit om in mijn badjas de katten weg te jagen 🙈 (kan anders ook niet slapen door dat gestamp van Brownie, het is w
 20. Bedankt! Hopelijk went hij snel. Vandaag heeft hij tot nu toe 4 brokjes SS op, weer wat paardenbloemenblad en een stukje banaan. Iedere hap voelt als een enorme winst. Ik hoop maar wel dat dit voldoende is om op te teren en zijn darmen aan de gang te houden of zou ik moeten dwangvoeren?
 21. we hebben de ren nu aan de voorzijde ook maar afgedekt met een plaat hout, zodat ze wat beschutter zitten en zich hopelijk wat veiliger voelen.
 22. Kruiden willen ze ook niet, zowel gedroogd als vers geprobeerd. Zelfs geen appel en wortel of ander favoriet eten. Ukkie eet nog wel haar brokjes en wat groenten. Brownie echt met moeite 4/5 brokjes over de hele dag. We bieden hem alsmaar van alles aan. Er staat wel een catcube in de ren. Hij zit nu ook helemaal te trillen, zo zielig.
 23. Hoi allemaal, We zijn inmiddels een paar dagen verhuisd. Vanaf eergisteren slapen zowel wij als de konijnen in het nieuwe huis. We hebben hun eigen ren en hok meegenomen en ze krijgen in de toekomst een grotere ren. Ze zijn alleen volledig in doodsangst. Vooral Brownie is helemaal van slag, ademt snel, is alert, ligt steeds plat tegen de grond gedrukt met grote ogen of staat juist recht overeind alles in de gaten te houden met grote ogen. Ukkie eet een stuk minder/ slechter, maar Brownie eet bijna niets meer. Ze hebben hele kleine keutels, eten geen hooi meer, drinken niet of nauweli
 24. Bij mij vonden ze dat niet te eten, terwijl ik het qua samenstelling en prijs ook erg goed vond. Beetje jammer dan weer 😉 Fijn dat ze het bij jou wel lusten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .