Ga naar inhoud

Dorusjedot

Members
 • Aantal items

  414
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dorusjedot

 1. Nee dit gaat niet over Loet. Maar ik denk niet dat het om groomen gaat. Het is namelijk echt hard graven en daarna die nibbel. Daarnaast doet hij dit ook op het plaid.
 2. @Kolino nee, het gaat dus ook om kragen en gladde stukken. Zo had ik heel charmant dikke sokken met daaroverheen een joggingbroek. Daar zat dus 0 speling of krekel in. Daar deed hij dus precies hetzelfde. Voor mij ook ideaal om even te kijken of hij nu echt doorbijt of niet, want ik voelde er echt niks van. Dat is dus niet het geval. Het is niet dat het kapot moet of doorgeknaagd wordt. Het is echt graven en een nibbel.
 3. Dorusjedot

  De kledinggraver

  Hallo! Mijn konijn heeft iets met onze kleding. Vooral de kleding van mijn vriend eigenlijk, want mijn shirts worden met rust gelaten. Er wordt namelijk vaak even in de kleding gegraven en vaak even genibbeld. Punt is een beetje, wij hebben op dat moment de kleding aan. Ik begrijp ook echt niet wat het nu precies is. Want na de nibbel, wandelt meneer vrolijk door. Om na een paar minuten weer verder te gaan. Naja, jullie begrijpen, dat is soms vest vervelend. Iemand tips? Of verklaringen? Want als we weten waar het vandaan kan komen, kunnen we daarmee aan de slag.
 4. @Boefje niet dat ik weet. In ieder geval geen speeltjes oid. Heb de foto's naar de dierenarts gestuurd en ze denken dat er niks aan de hand is.
 5. Voedster, niet geholpen. Is een egale kleur.
 6. Dorusjedot

  Groene urine

  Hallo! Ik weet dat een konijn vele verschillende kleuren urine kan hebben en ik maak mij dan ook niet snel zorgen. Maar toch vraag ik mij af of er een oorzaak kan zijn voor groene urine? Iemand die hier meer over weet?
 7. Een beetje laat, maar deze 'Grand Escape' is vanochtend met een paar uurtjes gemaakt. We hebben het al 3 keer dichtgegooid, wat dus het angstige gezicht van Toet verklaard 🤣 (het loopt ongeveer een half metertje door. Vorige week zaten ze op een ander, inmiddels afgezet, stuk. Weg wifi....)
 8. Ik merkte inderdaad dat alles in het begin even wat voorzichtig ging, maar inmiddels is ze er goed aan gewend.
 9. Omdatijn konijn gehecht moest worden bij het mondje, zijn er best wat snorharen aan 1 kant weg. Is er iets waar ik nu extra rekening mee moet houden? Of regelt het konijn dit nu zelf gewoon? Gewoon uit nieuwsgierigheid
 10. Dorusjedot

  Plataan

  Er staat hier zeer weinig informatie over op het internet. Mogen konijnen nu wel of geen plataan (boom)?
 11. Ik heb een verzekering gehad voor mijn konijntje. Er is maar 1 verzekeraar voor konijnen. Die betaald (als het al vergoed wordt) maar 80% van het bedrag. Je betaald dus premie, maar als er iets is betaal je ook altijd zelf mee. Daarnaast ben ik nu een aantal keer naar de dierenarts gemoeten (helaas), maar ik mis de verzekering zeker niet. Ik zorg dat ik altijd wat geld achter de hand heb. Met een verzekering ben je vaal duurder uit.
 12. Dit is het gedeelte wat beschermt moet gaan worden. Daar heb ik dus echt iets flexibel voor nodig...
 13. Een kabel is onder de grond en de rest is zegmaar van de tv naar de stekkerdoos... We hebben de kabelbeschermers via een betrouwbare site die konijnen producten verkopen. We hebben verschillende varianten. Maar allemaal gevlochten kabelbeschermers van verschillende materialen en diktes.
 14. Wie heeft de gouden tip voor kabelbeschermers? We hebben nu verschillende geprobeerd, maar zelfs deze zijn niet opgewassen tegen onze Toet. Momenteel zijn beide switch kabels kapot, de tv kabel en de algehele internetkabel naar ons huis....
 15. Ja ik vind het wel prettig. Je kan standaard berichten instellen (ook voor specifieke tijden), auto reply, extra informatie dat soort dingen. Ikzelf maak er geen gebruik van, maar het bedrijf waar ik wel wel. Er zitten verder ook geen kosten oid aan.
 16. Je kan 1x 'normaal en 1x business intussen. Ideaal ook als je het gebruikt voor de opvang. Heb je ook meerdere opties mee. Maar als je dat inderdaad niet meer het is dat niet handig nee 😅
 17. Gefeliciteerd @BaasjevanBrownie, wat een ontzettend goed nieuws! Zeker omdat het allemaal nog zo spannend was met de donor!
 18. Ik weet niet of het behulpzaam is: maar sommige telefoons hebben dual-sim. Ik heb dus een eigen nummer, maar gebruik speciaal voor mijn werk een prepaid sim. Deze Whatsapp staat bij mij ook standaard op stil en geen meldingen. Maar het helpt wel om daar dan via te communiceren voor werk dingen. Ik had dit ook voor onze studievereniging en voor ons intro-kamp wat ik mee organiseerde. Als je een mobiel hebt die dit heeft, is dat ideaal.
 19. Dorusjedot

  Loet

  We gokken op zo'n 8 kilo 😅
 20. Wat een nare situatie! Er kunnen meerder oorzaken zijn, maar wat ik mij afvraag: is er iets van een echo gemaakt of een röntgen genomen? Zeker bij konijnen die al niet snel laten merken dat ze ziek zijn, is het vaak nodig om echt goed onderzoek te doen voordat de oorzaak gevonden is. In het gehele verhaal lees ik nergens dat er gedacht is aan een verstopping? Zeker dan is dwangvoeren niet het beste wat je kunt doen. Al is dat natuurlijk altijd beter dan helemaal niks ondernemen. Misschien dat je het gewoon vergeten bent erbij te schrijven hoor, maar ik vraag het mij gewoon af. Betreft het eten van de brokjes en het hooi: Ik heb helaas weinig tips voor je. Welke brokken geef je? Voor het hooi zou je eens kunnen kijken of je tijdelijk wat kruiden door het hooi kunt mengen. Dit zet soms ook nog eens aan tot het extra eten van hooi.
 21. Daar zijn we ook mee bezig 😊
 22. Ja ik weet dat er echt heel veel konijnen bij Flappus zitten op dit moment. Nu gaat het mij natuurijk ook absoluut niet over hoeveel en welke konijnen precies op de site staan natuurlijk. Het gaat om de konijnen en begrijpelijk is de site updaten en bijhouden wel de laatste prioriteit van een opvang op dit moment. Dat is niet meer dan normaal natuurlijk. Nogmaals, het is natuurlijk een persoonlijke ervaring die ik heb. Helaas is het zo dat het bij mij nu toevallig al eens in januari niet goed ging en nu weer. Dat kan natuurlijk gebeuren en ik ben blij dat jullie er wel blij en tevreden over zijn.
 23. Als ik de naam roep, is er zeeeeeeer weinig reactie. Bij 1 konijn heb ik aangeleerd dat ik op de grond kan tikken en dan komt ze. Soms. De andere weten heel goed waar de snoepjes staan en komen gelijk aan als ik ook maar in de buurt van de pot kom. Wel heb ik met 1 tragettraining + clickertraining kunnen doen. Maar verwacht er niet al te veel van hoor. Sommige konijnen hebben echt een totaaaaaal dingen wil.
 24. Ze zullen inderdaad los in de ruimte gaan. Ik heb dit, samen met andere vragen voorgelegd. Helaas kreeg ik maar op 1 vraag een zeer kort antwoord. Het is inderdaad een nette opvang om te zien, maar het is nu bij mij toevallig al de tweede keer dat de communicatie echt best wel te wensen overlaat helaas....
 25. @Marjoleink Valt opzich nog wel mee. Er zijn er inderdaad een aantal met deze voorwaarden, een aantal ook niet. Maar het is inderdaad meer persoonlijk dat het mij wat dwars zit. Nogmaals: ik sommige gevallen zal het ook echt heel erg goed zijn natuurlijk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .