Spring naar bijdragen

Ot&Sien

Members
 • Aantal bijdragen

  193
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

38 Uitstekend

Over Ot&Sien

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Ot & Sien
 • Huisdieren
  Konijnen (hangoortjes)

Recente profielbezoeken

110 profielweergaven
 1. Heel herkenbaar! Ook hier jagen ze rond etenstijd, vind ik verdwaalde plukken haar en Sien graaft ook in de toiletbak... Bovendien rijdt Sien op Ot. 😂
 2. Dat vroeg ik mij ook af @Evee... Onze ren buiten is 6m2, met goed hout en gaas helemaal volgens de adviezen qua dikte en maaswijdte, maar dat was best prijzig al...
 3. Ot&Sien

  Te veel ruimte??

  Maar hoe lang ben je er nu mee bezig? Deze berichten zijn allemaal van afgelopen week... Je mag er wel enkele weken voor uittrekken denk ik. En dan echt iedere dag op deze manier even op de grond gaan zitten. Hij gaat echt wennen aan je aanwezigheid en misschien duurt het wel een maand, maar uiteindelijk kun je hem vast een aai over zijn bol geven of iets lekkers uit je hand laten eten. Sommige konijnen zullen echter nooit supertam worden in de zin van zich laten knuffelen en aaien...
 4. Helemaal mee eens! Een tip: zoek een goede konijnenopvang en ga daar een lief koppel uitzoeken of eventueel samenstellen. Je kunt aangeven wat je wensen zijn en zo weet je zeker dat je konijnen krijgt die daarbij aansluiten. Ga iig geen jonge konijntjes bij een winkel of fokker kopen. Daarmee haal je jezelf een heleboel werk op de hals. De konijntjes moeten bij een leeftijd van 10 weken gescheiden worden, gecastreerd en minstens 2 weken later weer teruggekoppeld worden, terwijl je dan ook nog geen garantie hebt dat het in de toekomst goed blijft gaan. Jonge konijntjes zijn in mum van tijd groot en terwijl ze in de puberteit komen kunnen karakters erg gaan botsen. Dan zit je met twee konijnen die je alsnog een nieuw vriendje moet gaan geven en heb je dus twee koppels. Of je moet één van je konijnen ruilen bij een opvang terwijl je er al aan gehecht bent... Niet leuk! Volwassen konijnen uit een opvang een huisje bieden geeft dus ontzettend veel voordelen: je geeft konijnen een tweede kans, je weet wat je in huis haalt (konijnen zijn al gecastreerd en ingeënt), je hoeft niet zelf te koppelen, je houdt het dierenleed van de fokkersindustrie niet in stand.... Kleine konijntjes zijn ontzettend schattig maar ze zijn echt maar héél even (lees: een paar weken) zo klein, terwijl je er daarna nog misschien wel 14 jaar met net zoveel liefde voor moet zorgen, want konijnen (vooral de kleinere rassen) kunnen erg oud worden! Dan kun je beter het gedoe met jonge konijntjes overslaan en beginnen met volwassen, stabiele konijnen. Hier heeft je dochter uiteindelijk ook het meeste aan.
 5. Ot&Sien

  Leeftijd castratie voedster

  Tot welke leeftijd kun je een voedster eigenlijk laten castreren? (Dus inclusief baarmoeder weg laten halen.) Ik lees hier vaak dat het wordt aangeraden om te laten doen als een voedster ongeveer 6 maanden is. Mijn konijn is nog niet oud (3,5), maar ook niet meer superjong natuurlijk. Zouden jullie haar wel of niet laten castreren? Mijn ram is wel gecastreerd. Ze zijn al minstens twee jaar een heel stabiel koppel. Ik zou het puur doen om baarmoederproblemen te voorkomen.
 6. Hier krijgen ze ook twee keer per dag vers hooi. Het oude hooi stop ik vaak nog in de wilgenrol of ik leg het als lekker zacht "toplaagje" in het konijnentoilet (die wordt om de één a twee dagen verschoond). Ik bied het hooi aan in een ruif, op de grond naast het toilet (als ik daar een ruif ophang trekken ze de ruif in het toilet...), en in een wilgenrol. Vaak zijn ze aan het eind van de middag, zo rond 16 uur, erg druk met hooi eten. Ook restjes die er nog lagen zijn dan ineens weer interessant.
 7. Op dit moment staan er meerdere koppeltjes op de website. Ik zou ook even bellen om te vragen welke konijntjes nog beschikbaar zijn. Het koppeltje dat ik op het oog had bleek al gereserveerd maar toen we kwamen kijken naar andere konijnen was mijn huidige koppel dus net binnengebracht.
 8. De website is niet altijd up-to-date trouwens, maar dat is bij de meeste opvangen zo geloof ik. Toen wij er waren zaten er ook konijnen die nog niet op de website stonden omdat ze er nog maar net zaten. Ot en Sien bijvoorbeeld werden eigenlijk net gebracht toen wij ons kwamen oriënteren. Ik was meteen verliefd... Maaike heeft ze nog twee weken gehouden want ze moesten nog gevaccineerd worden en ze wilde de konijnen helemaal na laten kijken door de dierenarts, nagels knippen, observeren voor ze weer weg zouden gaan etc.
 9. Ze zitten inmiddels op een nieuwe locatie dus, 7km van waar ze eerst zaten. Ze groeiden uit hun jasje en er waren buren die vonden dat het te druk was in de straat met mensen die konijnen kwamen brengen of ophalen. Ik ben er nog niet geweest, maar van wat ik kan opmaken uit de facebookberichten is het heel mooi geworden! Konijnen hebben allemaal nog veel mooiere en ruimere verblijven gekregen.
 10. Ik ben zeer positief! Ot en Sien heb ik vorig zomer opgehaald bij konijnenopvang Maaike (toen nog in De Lutte, nu zit ze in Beuningen). Maaike is ontzettend enthousiast en heeft echt een hart voor de dieren. Ze stelt haar complete leven ten dienste van de opvang en is er dag en nacht mee bezig. Ze is ook zeer ervaren. Vroeger heeft ze op de dierenambulance gewerkt. Alle konijnen worden bij haar ingeënt en alle rammetjes worden gecastreerd. Neem anders ook eens een kijkje op haar Facebookpagina, dan lees je veel reacties van mensen die haar kennen.
 11. Bij mij duurde die rangordebepaling ongeveer 2 weken. Ot en Sien zaten al wel minstens 2 jaar samen.
 12. Weet je waar ik best wel slecht tegen kan? Dat er mensen zijn die zich aanmelden hier op het forum en dan als eerste bericht meteen verkeerde informatie of adviezen gaan zitten geven, @Beb en @konijntjeXD... Een maatje voor je konijn is zo ontzettend belangrijk! Een konijn alleen is nooit, maar dan ook nooit beter af in zijn eentje.
 13. Haha, geweldig! Je brengt me ook op het idee om onze zandbak ook maar weer eens lenteklaar te maken. Die stond de afgelopen maanden ook niet in de ren omdat er niet meer naar omgekeken werd toen het kouder werd en omdat het bij regen te vies werd. Maar Sien heeft wel duidelijk graafbehoefte want ze graaft nu sinds kort regelmatig de toiletbak helemaal uit... 🤣
 14. Ot&Sien

  Wasgedrag

  Hier wassen ze zichzelf, vooral hun snuitje en pootjes. Mijn rammetje poetst ook vaker zijn achterwerk dan mijn dame dat doet. Mijn rammetje wast mijn voedster ook regelmatig en dan vooral haar oren. Dit doet zij ook weleens bij hem, maar vaker is het andersom.
 15. Het is voorjaar en de hormonen spelen op natuurlijk. Zijn de dames ook nog jong (van vorig voorjaar)? Dan zitten ze ook nog eens midden in de puberteit. Hoe groot is hun permanente verblijf? Je kunt ze het beste in hun (ruime, liefst minstens 6m2) permanente verblijf laten, want om de dag een uurtje de ruimte en verder opgesloten zitten werkt ook niet zo goed mee voor hun humeur.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .