Spring naar bijdragen

Ot&Sien

Members
 • Aantal bijdragen

  103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

14 Goed

Over Ot&Sien

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Ot & Sien
 • Huisdieren
  Konijnen (hangoortjes)

Recente profielbezoeken

67 profielweergaven
 1. Het klonk bij Pepper meer als een zoemende bij/hommel maar dan wat zwaarder... zoek anders even op YouTube. Staat wel een filmpje op van een zoemend konijn.
 2. Ik heb ooit een super aanhankelijk konijntje gehad die altijd begon te zoemen wanneer ik in de buurt was. Dan rende hij rondjes om mijn benen en als ik op bed ging liggen sprong hij bovenop het bed, plofte neer op mijn buik en ging daar lekker liggen. 🤣 Ik associeer het dus ook met enthousiasme.
 3. Oh, oké! Dat wist ik dus niet! Goed dat je het even aangeeft!
 4. Dat is niet overal zo. Mijn konijnen komen ook van een hele goede opvang maar daar worden alleen de rammetjes gecastreerd. Ze worden wel allemaal volledig ingeënt.
 5. Ik voer ook SS, bevalt heel goed! Ik voer wel wat minder dan op de verpakking aanbevolen wordt. Ze krijgen bij mij 13/14 gram per kg ipv 20-25g. Ik gaaf eerst 20g maar toen lieten ze telkens hun blindedarmkeutels liggen. Dat was echt in het begin toen we ze net hadden. We moesten groenvoer toen ook nog helemaal opbouwen en dat was even zoeken naar de juiste verhoudingen met alles. Maar nu krijgen ze iedere dag lekker wat groente en dus echt wel wat minder SS... Ze eten daarnaast wel heel goed hooi ook.
 6. Wat Evee zegt is heel belangrijk. Zeker bij een trio zou ik ze een behoorlijke tijd op neutraal terrein laten! Wat is de reden dat je ze daar niet langer kunt laten staan? Kun je anders een andere neutrale plek inrichten? Ik zou het wel proberen om het een kans van slagen de te geven...
 7. Is jouw ram normaal gesproken de dominante van het koppel?
 8. Geen advies maar ben wel benieuwd... Hoe is het verder gegaan met je andere hamster? (met de bult op zijn pootje)
 9. Ik begin steeds meer te twijfelen of je hier op het forum komt voor advies of dat je gewoon probeert onrust te stoken hier. 🤔 Ik ga in ieder geval niet meer inhoudelijk reageren op je topics vanaf nu of tijd erin stoppen om je te adviseren. Je doet er toch niks mee. Je opent topic na topic, vraagt raad aan de forumleden (waarvan de meeste echt heel veel verstand van konijnen hebben!) en vervolgens ga je tegen ieder advies in en legt de schuld bij je ouders. Zo irritant! Ik denk dat iedereen wel klaar is met dat gezeur van jou, maar dat mensen blijven reageren omdat ze hopen dat het nog goedkomt met je konijn...
 10. Ai...dat is niet zo leuk! Misschien kun je Saartje dan beter niet loslaten in de woonkamer? Gewoon Saartje in haar eigen verblijf laten en Pieter en Hubble ook? Ze hebben allemaal een ren toch?
 11. Maar hoe oud is ze inmiddels dan? Nog geen 14 weken toch? Dan is ze toch veel te jong nog om te koppelen?
 12. Oh, dat is wel vervelend dan... Misschien was de behandeling dat inderdaad niet volledig genoeg zoals Evee hierboven ook zei. Ik zou de link van Evee even heel goed doorlezen en eventueel ook doorsturen/laten lezen aan de dierenarts...
 13. Er staat ook in de tekst dat ze heel vaak zien dat er alleen een ontsteking met korsten aan de mond aanwezig is. De andere symptomen kunnen ook voorkomen maar dat hoeft dus niet!
 14. Wat ziet het er vervelend uit zeg! Kan me heel goed voorstellen dat het naar is en je je konijn zsm weer beter wilt hebben. Ik heb bovenstaande link van Evee ook eens bekeken en het is dus heel belangrijk dat je andere konijn ook behandeld wordt. Er staat een voorbeeld in over Nijn en Nala. Aan Nala is niks te zien maar die bleek dus de drager van syfilis te zijn en daardoor Nijn opnieuw te besmetten. Dat kan in jullie geval ook het probleem zijn. Beide konijnen behandelen dus. Sterkte ermee! Hopelijk is je konijntje snel weer korstvrij...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .