Spring naar bijdragen

Ot&Sien

Members
 • Aantal bijdragen

  846
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

Ot&Sien last won the day on 8 September

Ot&Sien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

307 Uitstekend

2 Volgers

Over Ot&Sien

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Ot & Sien
 • Huisdieren
  Konijnen (hangoortjes)

Recente profielbezoeken

884 profielweergaven
 1. Wat naar zeg... Veel sterkte! Zijn ze wel ingeënt?
 2. Ot&Sien

  Nachthok

  Ik lees dat de afmetingen van het nachthok 59x38cm zijn. Dit zou ik persoonlijk niet nog kleiner maken voor twee konijnen. Misschien kun je het gaasgedeelte afschermen zodat het eventueel iets donkerder wordt, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dat echt nodig is. Volgens mij is het donker genoeg. Dit hok is wel echt veel te klein als permanent verblijf, zelfs voor één konijn... Staat het in een grotere ren of is dit het complete verblijf? De binnenmaten van de ren zijn 131,5 x 38 cm... Dat is een halve vierkante meter en een koppeltje kleine/middelgrote konijnen heeft minstens 4 m2 nodig.
 3. Als het nog een echt jong konijn was is het ook heel goed mogelijk dat hij nu in de puberteit zit. Sommige konijnen maken er dan een aantal maanden een echte vieze bende van... De verse koppeling kan ook zeker een rol spelen. Ik zou, zoals Marjolein ook al aangaf, de konijnen niet overal los laten lopen op dit moment maar echt in hun eigen kamer laten tot er volledige rust is.
 4. Wij wonen ook binnen de bebouwde kom maar hier komen steenmarters ook veel voor. Ik zou ze persoonlijk niet zo buiten durven laten...
 5. Succes @JacinthaBrehler, spannend... Hopelijk komt het helemaal goed met Spook.
 6. Welkom! 🐰 En helemaal eens met wat @Evee hierboven zegt. 😉
 7. Mijn konijnen doen dit ook! Afgelopen winter lieten ze het stro wel mooi in het nachthok liggen dus ik denk dat ze het wel laten wanneer het straks echt koud is, zoals happy211 ook al zegt. 😉
 8. Ik heb zelf twee hangoren en die zijn bijna 2 en 2,3 kg. De grootste van 2,3 kg heeft zelfs een officiële NHD tattoo in haar oren, maar bij dat gewicht kun je eigenlijk wel zeggen dat de dwergfactor een beetje ontbreekt. 😉 Mij maakt het totaal niet uit dat ze aan de grote kant zijn voor een NHD, het gaat me niet om het ras of de raskenmerken maar puur om de konijnen zelf. Een Duitse hangoor is geen dwerghangoor, die is wel een stuk groter (tussen de 2,5 en 3,5 kg geloof ik).
 9. Hoeveel weegt ze nu? De dierenarts kan vaak wel een inschatting maken hoe groot ze waarschijnlijk zal worden. Ze is in ieder geval nog niet uitgegroeid, konijnen groeien gemiddeld door tot ze ongeveer 8 maanden zijn.
 10. Ot&Sien

  Corona virus

  Fijn dat de test negatief was!
 11. De bodem zit niet helemaal op de grond. Eventueel water kan er gewoon onderdoor. Het zijdeurtje heb ik er inmiddels trouwens wel in voor de warmte 's nachts:
 12. Ook hier liggen ze al de hele dag samen in hun cube! 🐰🥰🐰
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .