Spring naar bijdragen

Mira11

Members
 • Aantal bijdragen

  1539
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  7

Alles door Mira11 geplaatst

 1. Elke morgen zitten er 2 lieve konijntjes te wachten bij de deur van de ren. 1 rent meteen mij voorbij als de deur opengaat om lekker te gaan rennen op de gang. Daar moet altijd weer om lachen. De ander gaat er eens even goed voor zitten om uitgebreid geaaid te worden. Een beter begin van de dag kan je je toch niet wensen. ­čÖé
 2. Mira11

  Gele neus

  Timothy hooi kan ook erg stoffig zijn. De kwaliteit verschilt daar ook enorm. De stengels zijn idd wat dikker maar in sommige zakken zit ook echt veel vieze stoffige troep.
 3. Het Wilhelminapark in Utrecht zijn gespecialiseerd in konijnen. Daar zou je misschien contact mee op kunnen nemen. Als het erg ver weg is zou je misschien ook daar kunnen vragen voor een dierenarts die ervaring heeft met oogoperaties voor konijnen. Sterkte!
 4. Mira11

  Gele neus

  Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Vraag me af of er veel verschil zit in soort hooi of dat het ligt aan de kwaliteit en manier van verpakken. In sommige pakken zit enorm veel losse prut wat ook voor stof zorgt.
 5. Het is echt niet veilig om ze los te laten lopen in een gedeelte van de tuin als het niet overdekt is. Zelfs midden in de stad zijn er roofdieren. Denk aan katten, vogels, vossen, marters enz.
 6. Nee hoor ik ben helemaal niet bang voor de stofzuiger!
 7. Persoonlijk heb ik het er voor over. Mijn voedster heeft blaasgruis en zit nu op een calciumarm dieet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat calcium slecht is, ze hebben het ook nodig. Wel kies ik nu anders. Ook voor mijn cavia's ben ik overgestapt naar voer met iets minder calcium. Ik kijk ook naar de ingredi├źnten van het voer niet alleen naar de waardes. Konijnen hebben best een kwetsbaar spijsverteringstelsel. Ik moet wel zeggen dat ik een kleine en dwergkonijn heb. De zakken van 1.5 kilo gaan meer dan een maand mee. Heb je 2 hele grote konijnen dan wordt het financieel ook meteen een heel ander verhaal. Science Selective is ook regelmatig (online) in de aanbieding.
 8. Ik knip mijn tube tandpasta altijd open aan het eind. Daar zit ook best nog wat in.
 9. Ik had het niet goed gelezen. Misschien zelf vaker een andijvie stampot maken? ­čÖé
 10. Hier hetzelfde. Ik wilde ook geen konijn met lang haar. ­čśä Ik zou hem gewoon weer opnieuw kiezen maar voor hem vind ik het echt vervelend.
 11. Bij mij weten ze dat als ze opgepakt worden of mee naar de dierenarts moeten ze in de reismand gaan. De reismand alleen vinden ze prima als die op de grond staat. Daar gaan ze rustig in zitten. Naar mij toe zie ik geen verschil. Als ik aan kom lopen met de reismand betekend het voor hun zo hard mogelijk wegrennen en je verstoppen. Ik wijk daar ook nooit vanaf. Ze weten op die manier wat er gaat gebeuren. Heeft het baasje geen reismand in haar hand dan zijn we veilig.
 12. Mira11

  onverwacht

  Welkom op het forum! Konijnen kunnen hoog springen. Het is niet veilig voor ze in de tuin. Niet alleen kunnen ze giftige planten eten maar het gevaar van roofdieren is heel re├źel. Ook als je in een woonwijk woont of in de stad. Denk aan katten, vogels, marters en vossen. Konijnen kunnen zich ook uitgraven en roofdieren ook naar binnen.
 13. Ilse Post heeft wat filmpjes op You Tube staan. Zij begint dan eerst met aanraken voordat ze gaat borstelen. Misschien heb je er wat aan. Het is een rampenplan met een langharig konijn. Helemaal als ze nog niet goed gewend zijn. Ik borstel mijn teddydwerg 1x per 2 weken op aanraden van mijn konijnentrimster. Wel moet ik zeggen dat het een stuk beter gaan dan in het begin. Adviezen als:" geef hem wat lekkers" hielpen echt niet. Hij neemt nog steeds niets lekkers aan. Ik laat hem zo veel mogelijk op zijn 4 pootjes staan. Buik en onder zijn kin is idd een heel ander verhaal. Daar heb ik een paar extra handen voor nodig. Dat is nog steeds enorm stressvol voor hem. Nu pas na een jaar kan ik zeggen dat ik een beetje een soort van routine heb die werkt. Voor hem en voor mij. Helaas met nog best wel veel stress voor hem.
 14. Ik scheur mijn andijvie ook af. Mijn cavia's eten mee dus een krop is vrij snel op.
 15. Jeetje dat is een hele waslijst! ­čśé Ik vind Lenny erg leuk.
 16. Fijn dat de behandeling die in is gezet goed is. Hopelijk gaat het snel wat beter nadat je ook bent begonnen met de oogdruppels.
 17. De koppeling kan best alles een beetje in de war schoppen. Konijnen drinken meestal liever uit een bakje. Dat is natuurlijker voor ze en daar hoeven ze minder moeite voor te doen. Veel konijnen eten meer hooi als het makkelijk aangeboden wordt. Ik vind het niet zo vreemd dat zijn voorkeur nu is van de grond hooi eten. Hij kiest voor de makkelijkste weg. Hij kan zeker niet zijn van de koppeling. Als ze samen zijn en het klikt goed voelen ze zich ook veiliger. Hoe gaat het nu met je ram? Is hij weer goed actief?
 18. Het kan zelfs nog helpen ook. Als je een maatje zoekt die mensgericht is dan heb je straks 2 konijnen op de bank. Als 1 van mijn konijnen ziet dat de ander geaaid wordt komen ze ook aanrennen. Ipv dat ik eerst 1 konijn moest aaien liggen er nu 2 voor mijn voeten. ­čśä
 19. Deze geprobeerd toen ie in de reclame was. En die is me toch lekker! Beetje duur, beetje zoet maar zeker voor herhaling vatbaar.
 20. Hoe is goed om niet zomaar iets te veranderen aan de medicijnen die de dierenarts heeft voorgeschreven. En als je twijfels hebt om dat te bespreken met je dierenarts. Wat wel heel zinvol kan zijn om het even te checken hoe het bij anderen zit. Het probleem is dat best wel heel veel dierenartsen heel weinig verstand hebben van het behandelen van konijnen. In hun opleiding komt het nauwelijks aan bod. Ze zijn ook niet verplicht om nascholing te volgen. Er zijn dierenartsen die zich specialiseren in konijnen en knaagdieren. Die weten wat ze moeten geven en in welke hoeveelheden. Helaas worden er ook regelmatig konijnen helemaal niet goed behandeld. Met ernstige ziekten of dood te gevolg. Dat is een reden waarom mensen graag even navraag doen. Heel veel is gericht op honden en katten. Zo ook de medicijnen.
 21. Ik ben het met @Eefje eens. Konijnen laten pas zien als ze pijn hebben of zich niet lekker voelen als het al heel erg is. Begrijpelijk omdat het prooidieren zijn en als ze iets laten merken meteen hun leven er vanaf hangt in het wild.
 22. Wat fijn @BunnieHop! Hoe gaat het met Knoet? Heeft hij veel plezier met zijn nieuwe vriendinnetje? Denken jullie al weer na over nieuwe konijnen?
 23. Heb je ook de 0.5 mg/ml? Zelf had ik de novacam hond 1.5 mg/ml. Daar kreeg Liz (1.8 kilo) 2x daags 0.6 ml van en toen dit niet voldoende hielp zelfs 1.0 ml 2x daags.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .