Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Items

  539
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Bambi&Fendi won de laatste dag op 8 oktober 2020

Bambi&Fendi had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bambi & Fendi
 • Huisdieren
  2 konijnen, 1 Golden Retriever (Lizzy), 1 wimpergekko (Luana)

Recente bezoekers van dit profiel

1.835 profielweergaven

Bambi&Fendi's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

268

Reputatie

 1. Hai, Mijn voedster Bambi en rammetje Fendi hebben ontzettend mooie lange plukken haar in hun nek. Erg praktisch is het niet, het klit namelijk ontzettend snel (vooral als ze elkaar likken, of als er hooi in blijft hangen). Hierdoor moet ik het altijd goed bij houden, voordat het helemaal één grote klit wordt. Eerst mocht ik het altijd wel voorzichtig van ze kammen, maar laatste tijd willen ze niet stil blijven zitten. Nu heb ik het alsnog zo goed mogelijk uit elkaar proberen te halen, maar na een tijdje zat er toch echt een klit die er uit moest. Ik wil namelijk niet dat die alsmaar groter wordt en op ten duur aan hun huid gaat trekken. Toen heb ik ze maar opgepakt om de klit te voorzichtig te verwijderen en uit te kammen. Normaal til ik ze nooit op omdat ze dit vreselijk vinden. Ik snap dat ze dan even boos op me zijn, maar nu blijft dat wel een hele tijd aanhouden. Er is niks aan de hand als ze eten of wat lekkers krijgen, maar zodra ik mijn hand naar ze uitsteek rennen ze stampend weg en kruipen ze in een hoekje. Dit doen ze zelfs al als ik niet eens van plan was om ze te aaien, maar bijvoorbeeld net iets te dicht bij kom met mijn hand als ik hun voerbak van de grond wil pakken. Bij alles denken ze dat ik hun weer ga oppakken, en gaan ze er vandoor. Het helpt niet dat ik toch telkens weer hun haar moet bijhouden, want nu blijven ze dus helemaal niet meer stilzitten en moet ik ze of oppakken, of blijven ze gespannen in een hoekje zitten terwijl ik het doe. Nu gaat het al een paar weken zo, en merk ik dat er vrij weinig van de band die ik met ze had overblijft. Ik weet niet zo goed wat ik kan doen, aangezien het echt nodig is om hun lange nekhaar bij te houden. Maar ik vind het ook zo vervelend dat het er telkens zo aan toe gaat (sinds mei ongeveer). Ze wennen er dus ook niet aan, het zijn namelijk echte blijf-van-me-af konijnen, dit is al zo sinds ik ze van de opvang heb gehaald. Hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken?
 2. Bambi&Fendi

  Wond op rug

  Omdat ik al een week ziek ben, verzorgt mijn moeder mijn konijnen (heel lief van haar). Maar nu kreeg ik opeens een foto van haar doorgestuurd waarbij ik zag dat een van mijn konijnen, Bambi, een grote wond op haar rug heeft. We hebben geen idee hoe ze daar aan komt. Mijn moeder zei ook dat ze niet weet hoelang ze de wond al heeft, omdat het lange haar van Bambi er overheen lag. Als ze de haren naar achteren aait zie je er namelijk helemaal niks van. Pas toen ze haar na een paar dagen kon aaien (mijn konijnen laten zich niet zo gauw aaien door iemand anders dan mij), ontdekte ze de wond. Nu ziet het er wel naar uit dat het dicht is, maar kan ik dit gewoon zo laten? We houden het natuurlijk goed in de gaten verder.
 3. Dat is fijn. Ik zou alsnog (als het vandaag goed blijft gaan) morgen even de dierenarts bellen voor advies. Want je konijn zou er wel op lange of korte termijn last van kunnen krijgen
 4. Dat is best veel, aangezien het ook redelijk grote bladeren zijn. Hoe doet je konijn nu? Hij kan darm- of ademhalingsproblemen krijgen, dus houd hem goed in de gaten. Ik zou ook direct contact met de dierenarts opnemen. Die kan je vertellen wat je nu moet doen
 5. Hoeveel heeft hij ervan gegeten? Het is namelijk wel een giftige plant.
 6. Vandaag stond er voor mijn konijnen andijvie, taugé, paksoi en witlof op het menu
 7. Groeit het bij jou in de tuin? Ik heb alleen maar stenen achter, dus naast een paar sprietjes gras of een paardebloem die tussen de tegels uitgroeit heb ik geen onkruid. Wel handig als het in je eigen tuin groeit, want dan weet je zeker dat het niet bespoten is.
 8. Aah ik dacht al, naast alle groentes zitten ze ook een stukje van de muur mee te eten 😁 Andijvie, witlof, muur, vloer...
 9. Ik heb er geen verstand van en zou ook niet weten wat het is. Maar vervelend is het wel! Dan zou je zo graag willen dat ze je kunnen vertellen wat er mis is. Veel sterkte in ieder geval en hopelijk knapt ze snel weer wat op!
 10. Dat is een hele lijst! Wel lekker, die variatie. Ze eten ook muur? 😄
 11. Oh mijne zijn juist dol op taugé! Radijs en tomaat hebben ze nog nooit gehad. Als ik niet te veel komkommer tussen de groenten stop eten ze dat ook wel. Misschien hoe vaker je ze het aanbied, dat ze het toch op ten duur proberen? Of ze vinden het gewoon echt niet lekker, hahah, kan ook.
 12. Ja ik las iets over kiemgroenten en bacterieën, dus ik dacht ik spoel het voor de zekerheid wel af met heet water. Maar dan hoeft dat dus niet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .