Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Aantal items

  424
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Bambi&Fendi won de laatste dag op 8 oktober 2020

Bambi&Fendi had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

240 Goed

4 Volgers

Over Bambi&Fendi

 • Titel
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bambi & Fendi
 • Huisdieren
  2 konijnen, 1 Golden Retriever (Lizzy), 1 Syrische hamster (Pebbles), 3 sluierstaart vissen

Recente bezoekers van dit profiel

1057 profielweergaven
 1. Ieder geval zorgen dat je konijnen droge voeten hebben is wel belangrijk. Sommige konijnen kunnen ook wel bang worden van onweer, maar meer dan een goede, droge schuilplaats aanbieden kun je volgens mij niet doen.
 2. Ohjee 😬 Ook geen goed plan dus. Die laatste foto van @mammafelina ziet er echt wel goed uit! Misschien is zoiets inderdaad wel handig.
 3. Ik heb twee hooiruiven, maar daarnaast leg ik ook op de grond een hoopje hooi neer. Aan het einde van de dag is het even vegen, maar niet eens zoveel, want het meeste is toch wel opgegeten. Misschien dus gewoon... Neerleggen?
 4. Wauw ja, wat een mooi stuk geschreven... heel veel sterkte!
 5. Ik heb de Kerbl houten hooiruif, en de Beeztees staande hooiruif Denga. Ze zijn beiden van hout, dus inmiddels hebben ze ook een paar spijlen eruit gekauwd 😬 Al deden ze daar wel een hele poos over, en het is nog steeds bruikbaar. Ze hebben het voor hunzelf gewoon "makkelijker" gemaakt om het hooi eruit te eten, best slim 😉 Het zijn wel hooiruiven die op ten duur om vervanging vragen, zoals al het hout wanneer het buiten staat (of wordt opgegeten door konijnen). Maar ja, ik hou van hout, en hun ook 😉
 6. Je kan het altijd neerleggen en kijken of ze er aan knagen of niet. Ze zullen er wel aan beginnen wanneer ze daar behoefte aan hebben 🙂
 7. Als ik dieren heb die samen zitten, neem ik ze eigenlijk altijd alle twee mee, dan hebben ze toch nog steun aan elkaar. Plotseling in hun eentje worden weggehaald lijkt me een stuk "enger" voor hun dan wanneer dat met z'n tweeën gebeurd. Ik zou gewoon doen wat jou het beste voor hun lijkt 🙂
 8. Oh jeetje zeg, veel sterkte! Misschien een autopsie laten doen (ik weet niet of dit een andere term heeft bij dieren)? Dan weet je ieder geval de doodsoorzaak... Misschien geeft dat je wat rust?
 9. Ik heb ook een goudhamster, het zijn omnivoren dus ik voer hem ongeveer 1x per week een heel klein beetje groentes. Niet te veel en te nat, want dat kan diarree veroorzaken. Ik geef hem vaak een stukje andijvie en paksoi in de grootte van een postzegel, en een stengel taugé. Als je hamster dit nog nooit gehad heeft moet hij hier eerst aan wennen natuurlijk, dus kun je het beste maar een heel klein beetje geven, en 1 groente per keer introduceren. Hij neemt het waarschijnlijk wel mee naar zijn holletje toe, maar zorg wel dat hij het op eet, dus dat het niet gaat rotten. Anders weghalen 🙂
 10. Ik deed het eerst wel altijd in de zomer, maar mijn dierenarts raadde het af omdat mijn konijnen geen last hebben van een vieze achterkant, en ik dan alleen maar "chemicaliën" op ze zou sprayen. Was volgens haar niet nodig...
 11. Mijn konijnen sprongen eerst ook overal overheen, maar een ren van 80cm hoog was bij mij al genoeg. 90 zou dat denk ik ook wel zijn. Inmiddels heb ik een overdekte ren waar ik zelf rechtop kan staan, daar is geen ontsnappingsmogelijkheid meer over 😁 Hoe hoger hoe beter is het dan vaak! Je kan dit zelf in elkaar zetten met inderdaad panelen, of een bouwpakket kopen.
 12. Kan je ze niet op steen neer zetten? Of gewoon tegels op de vaste plek waar je ze wil laten staan neerleggen? Gras is om meerdere reden niet zo ideaal (inderdaad modderig, maar ook vanwege graven bijvoorbeeld).
 13. Ik heb buitenkonijnen en bij mij plassen en keutelen ze maar op één plek: het nachthok. Die maak ik elke avond schoon, in de zomer zelfs ook in de ochtend. Misschien niet nodig om zo vaak te doen, maar het kost mij weinig moeite en ik vind het een hygiënisch idee; met een schep de vieze plekken eruit, nieuwe bodembedekking erin en klaar. In de zomer haal ik ook 1x per week alles eruit en maak het met een sopje schoon. In de winter minder vaak.
 14. Ik heb een grote ren die altijd beschikbaar is met daarin een standaard konijnenhok (die normaal te klein zou zijn om ze 24/7 in te houden). In dat konijnenhok zit een nachthok die ik altijd vul met een klein laagje houtvezel, daarop stro, en daarbij aan de zijkant hooi. Ze gebruiken het nachthok als toilet, en slapen beneden. In de winter leg ik dan ook op één plek beneden stro neer, in de zomer niet. Dan is het zo warm dat ze liever gewoon op de stenen vloer slapen. Ik dacht trouwens dat je met je vraag bedoelde waar iedereen de zakken met bodembedekking neerzet buiten het hok, h
 15. Jahoor, vaak trekken ze na een dag, paar dagen of weekje wel weer bij. Het zal verschillen per konijn natuurlijk, maar het is zeker normaal. Vooral weer meteen de oude routine oppakken, dan voelen ze zich hopelijk snel weer thuis.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .