Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Items

  500
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Bambi&Fendi won de laatste dag op 8 oktober 2020

Bambi&Fendi had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bambi & Fendi
 • Huisdieren
  2 konijnen, 1 Golden Retriever (Lizzy), 1 wimpergekko (Luana)

Recente bezoekers van dit profiel

1.430 profielweergaven

Bambi&Fendi's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

256

Reputatie

 1. Ik heb inmiddels 2x oud en nieuw meegemaakt met mijn konijnen. De eerste keer was ik bang dat ze het ontzettend eng zouden vinden. Ik vond het vooral zielig omdat ik weet dat iedereen bij mij in de buurt heel veel vuurwerk afsteekt, en ook best lang. Ik ben toen nog bij ze gaan kijken. Prettig zullen ze die knallen vast niet hebben gevonden, maar echt bang waren ze gelukkig niet. Ze liepen gewoon nog rond in hun ren, terwijl ik had gedacht dat ze bang in een hoekje zouden kruipen. Volgende ochtend merkte ik ook niks aan ze. Tweede keer ging precies hetzelfde. Dat stelt me voor dit jaar alweer gerust.
 2. Wat leuk dat je deze week twee konijnen hebt opgehaald! Wat ik bij mijn konijnen heb gedaan is veel tijd mee spenderen. En dan niet per se de hele tijd aaien, maar gewoon op de grond zitten/liggen en ze naar me toe laten komen. Ze zijn erg nieuwsgierig dus komen ze al snel naar je toe om even te snuffelen. Ook gaf ik ze af en toe wat lekkers terwijl ik ze aaide, zodat ze het aaien associeren met iets leuks. Van het oppakken ben ik zelf sowieso niet, ik pak mijn konijnen niet op, behalve als het echt nodig is. Veel konijnen vinden dat oppakken ook helemaal niet prettig en blijven liever veilig op de grond. Je kan bijvoorbeeld wel op de grond gaan zitten en ze zelf op je schoot laten springen als je ze toch echt "vast" wil hebben. Wat denk ik vooral belangrijk is, is om jezelf niet op te dringen. Laat ze maar naar jou toe komen.
 3. Ik ken heel wat konijnen die giftige planten hebben gegeten. Mijn konijnen hebben een keer een hapje van een hortensia genomen; ik heb ze er meteen bij weg moeten halen omdat ze langs het gaas waren gekropen waar ik het mee had afgezet. Zo graag wilden ze dat even proeven. Het was maar een klein hapje en dat ging gelukkig goed, ze hebben nergens last van gehad, maar gedomesticeerde konijnen hebben geen verstand van wat goed voor ze is en wat niet; die knagen gewoon aan alles 😂
 4. Ik kan ook niet vinden of het giftig is. In ieder geval goed dat je de vaas nu helemaal buiten zijn bereik hebt gezet. Ik zou je konijn nu even goed in de gaten houden, of hij nog eet, drinkt, en normaal keutelt, en of hij zich gedraagt zoals hij normaal ook altijd doet. Wat ook verstandig is, is om hem wat bladgroentes te geven zoals andijvie, zodat het de eventuele giftige stoffen verdunt in de maag.
 5. Als je nieuwe dingen begint te voeren is het opbouwen ervan inderdaad verstandig. Eerst een klein beetje en daarna steeds ietsje meer. Ik geef mijn konijnen ongeveer een handjevol per dag. En afwisselen is inderdaad verstandig zodat je de eventuele werking van de kruiden blijft behouden. Ik heb 4 kruiden mixen, 2 die ik afwissel in de lente en zomer, en 2 die ik afwissel in de herfst en winter, en dat afwisselen doe ik elke week. Qua hoeveelheid zou ik ongeveer 10 gram per konijn aanhouden.
 6. Dat is heel erg verdrietig ja... Ik snap hoe naar het is om een vrolijk konijn opeens zo somber te zien worden. Ik hoop dat hij snel een plek mag vinden met een leuk maatje en daardoor weer wat van zijn enthousiasme terug krijgt. Je denkt ieder geval goed om hem door die beslissing te maken.
 7. Bij mij vinden ze het leuk als ik een wilgenmand heb gekocht waar ik hooi in doe, en daar de kruiden door heen. Dan is dat saaie hooi opeens een stuk aantrekkelijker 😄
 8. Gelukkig! Dan eten ze ieder geval iets. Hopelijk zijn ze straks wat meer op hun gemak zodat ze zich wat zekerder voelen, vooral het beertje. Heeft tijd nodig 🙂 Goed idee om de groente en het hooi wat dichterbij hem te leggen. Je kunt ook een deel bij hem neer leggen bij zijn huisje (zodat hij dat ieder geval op eet) en een deel in zijn bakje. Als hij dat niet op eet, gewoon elke dag neer blijven leggen en kijken wanneer je ziet dat hij er aan heeft gegeten. Dan kun je hopelijk steeds meer in het bakje leggen en minder bij hem in de buurt.
 9. Zo'n wilgenrol is inderdaad een stuk duurder geworden. Eerst kregen ze regelmatig een nieuwe van me als ze hem stuk hadden geknaagd, maar voor de prijs waar ik zo'n rol nu voor kan halen is me dat wel erg duur. Zeker voor iets wat ze inderdaad binnen een paar minuten "op" hebben. Bij mij trekken ze het de hele rol uit elkaar en laten dan de losse takjes liggen. Vaak als ze nu een tijdje geen nieuwe wilgenrol krijgen, gaan ze daar maar aan knagen 😁
 10. Volgens mij doe je het hartstikke goed op deze manier! Het klinkt dat je je goed hebt ingelezen
 11. Hebben ze al iets gegeten, @tessiebessie?
 12. Ik denk ook echt dat het hormonaal is. Weet je ook of ze allemaal plassen/sproeien of dat maar eentje dat doet?
 13. Het is in ieder geval groter dan wat je nu hebt, dus een upgrade 🙂 Als je er lekker veel bodembedekking in doet zal je hamster je dankbaar zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .