Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Aantal items

  455
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Bambi&Fendi won de laatste dag op 8 oktober 2020

Bambi&Fendi had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bambi & Fendi
 • Huisdieren
  2 konijnen, 1 Golden Retriever (Lizzy), 1 Syrische hamster (Pebbles), 3 sluierstaart vissen

Recente bezoekers van dit profiel

1139 profielweergaven

Bambi&Fendi's Achievements

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

246

Community reputatie

 1. Ik weet niet hoe jong ze zijn, maar je kan er op gaan zitten wachten dat het op ten duur fout gaat, vroeg of laat. Wel vervelend dat dierenwinkels verkeerde informatie geven, zeg. Ik zou de adviezen van hierboven opvolgen.
 2. Speeltjes van wilg, of toiletpapierrolletjes? Als je een rolletje dichtvouwt en er een paar gaatjes in maakt, kun je er voer in doen.
 3. Beterschap, en wauw, wat een mooie! Ik had een maand of 2 geleden ook een dieffenbachia gekocht (tropic snow), maar met de dag werd hij geler. Binnen een week waren alle bladeren geel en vielen er af. Vanaf het moment dat ik hem had gekocht dus... Niet te veel water/zon gegeven, dacht er wel een klein beestje op te zien lopen. Had hem voor de zekerheid maar meteen afgezonderd van de rest, en maar goed ook denk ik achteraf. Vond het wel jammer, vind het namelijk erg mooie planten.
 4. Ik denk dat het bij tillandsia's optioneel is. Ze halen inderdaad vanwege hun bladeren onder andere voedingsstoffen uit de lucht, dus echt nodig is het niet. Maar er bestaat inderdaad speciale voeding die je ze kunt geven, al hebben ze dat sowieso al heel weinig nodig. Ik zou het dus niet doen. Heel misschien keertje aan het begin van de lente?
 5. Oh, dat wist ik helemaal niet. Wat grappig
 6. Mijn philodendron birkin/white wave groeit sinds kort allemaal van dit soort bladeren. Geen idee waarom, maar ziet er wel leuk uit 😄
 7. Bij planten waarbij je de pot niet ziet, zoals hangplanten of planten met veel bladeren, laat ik ze zelf wel zo veel mogelijk in hun binnen pot staan. Bij planten die inderdaad toe zijn aan een grotere pot, of waar het er echt niet uit ziet, haal ik ze er wel uit. Bij mij werkt het goed om een laag hydrokorrels + kamerplantengrond + orchideeën potgrond + perliet/vermiculiet te mixen, en bovenop schors. De verhouding zoek ik vaak op internet op 😁
 8. 'T verbaasd me dat mijn pannenkoekenplant na een aantal jaar nog zoveel nieuwe bladeren groeit. Ze komen uit alle gaten en hoeken in een veel te klein potje, maar ben bang dat ik hem hier niet uit ga krijgen zonder kapot te maken 😬 Hij is echt enorm, zou het erg zijn om 'm er in te laten? Kan me voorstellen dat de wortels er heel krap in zitten.
 9. Ik zou het aan de eigenaren vragen. Als zij zeggen dat het kan dan zou ik het proberen (met iemand erbij). En als ze het afraden zou ik het niet wagen.
 10. Hopen dat het daarbij blijft!
 11. Pff ja klinkt lekker. Je kan het morgen controleren, maar zou het over een week nog een keer doen. Eitjes komen na ongeveer een week uit (in de potgrond), dus dan zou het heel goed kunnen dat er een compleet nieuwe generatie vrolijk al je planten bewandeld.
 12. Via facebook 🙂 gewoon een berichtje sturen. Als je dat niet hebt, misschien je ouders? Via facebook werkte het bij mij het snelst. Er stonden daar allerlei foto's op met de namen van alle hamsters. Als je geluk hebt kan je kiezen (of er moeten er al heel veel gereserveerd zijn). Mijn keus was er toen gelukkig nog, en kon hem toen hij een week of 8 oud was zo ophalen. Was een aardige vrouw. Bij een opvang een hamster halen kan natuurlijk ook.
 13. Aaltjes.. Bakje met water mengen, en dat aan de planten geven. Trips zitten namelijk ook in de potgrond. Daar leggen ze hun eitjes... Volgens mij kan je ook roofwantsen inzetten. Trips zijn echt bestendig tegen zowat alle chemische middelen (die ook niet zo goed voor je plant/de natuur zijn).. maar ja, bij mij werkte helaas niks 😕 Nu maar in quarantaine zetten en de rest van de planten die in de buurt stonden blijven controleren... Hopelijk blijft het bij jou maar bij één plant. Ik moet wel zeggen, monstera's lijken er extra vatbaar voor. Mijne begon met de hele tripsenplaag... Heb daarna nog een keer een poging gewaagd om een aan te schaffen, maar die kreeg ze ook. Gelukkig had ik die toen eerst in quarantaine gezet.
 14. Ik heb mijne bij Hamstery Doux Amour weg. Een goudhamster. Isanna's Hamstery is (voor zover ik heb gehoord) ook een goede aanrader. Beide contact mee gehad via Facebook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .