Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Aantal items

  469
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Bambi&Fendi

 1. Wat voor hamster heb je? Roborovski hamsters hebben vanwege hun vacht behoefte aan best een groot zandvlak, ze wonen in het wild ook in zanderige gebieden, voor hun zou ik een groot zandbad sowieso standaard gebruiken. Voor Campbelli of Russische dwerghamsters is het ook een leuke toevoeging, zij gebruiken zo'n zandbad naar mijn ervaring een stuk meer dan Syrische hamsters. Ik heb een Syrische, en een zandbakje, maar die gebruikt hij amper. Heb hetzelfde verhaal gehoord van anderen. Je kan er inderdaad het beste chinchilla zand voor gebruiken. Ze kunnen het ook als toilet gaan gebruiken, let daar wel op 😁 Zo'n badje kan eigenlijk wel standaard in de kooi staan, of je moet zien dat ze last van jeuk krijgen (hun huid kan uitdrogen door teveel gebruik), dan is het beter die er uit te halen. Dan kan je er dus ook voor kiezen om hem af en toe er in te zetten.
 2. Ik zie echt geen trips of iets dergelijks, en geen van m'n andere planten hebben er last van. Daar is ook geen enkel beestje of iets bij te vinden... De andere bladeren doen het wel goed, het lijkt enkel het grootste blad aan te tasten. Maar verder is hij ook niet geel 🤔 Ik snap er niks van
 3. Dit is de onderkant van m'n alocasia dragon scale 🤨. Op de bovenkant zijn allemaal kleine lichtgroene vlekken, het lijken op kringen. Heb daar ook een foto van maar daarbij krijg ik een foutmelding als ik die wil uploaden. Nergens beestjes of iets te bekennen... Wat zou het dan betekenen?
 4. Mijne geef ik 1x per week, merk dat de grond redelijk snel uitdroogt. Als dat bij jou niet zo is zou ik dat eens in de 1,5-2 weken doen
 5. Bij mij staan de Beaucarnea recurvata, Dracaena Janet Lind, Kentiapalm, Philodendron black cardinal, Philodendron minima, Syngonium neon robusta nog op m'n lijstje 😁 Eerder stond de Alocasia dragon scale daar ook bij, maar die heb ik laatst gekocht. Ook een aanrader, vind 'm prachtig!
 6. Mijne leven buiten, vonden het vorig jaar (hun eerste oud en nieuw) doodeng. Kropen meteen hun nachthok in en kwamen er 's ochtends pas weer uit toen het al weer een paar uur lang stil was. Wilden toen ook niet eten... Gelukkig die middag wel weer. Beloofd alweer veel goeds 😬 Wil bijna zeggen "hopelijk valt het dit jaar mee" maar dat zal wel niet, er wordt nu al dagelijks vuurwerk afgestoken bij mij in de buurt.
 7. Hoe oud zijn ze? Misschien is ze nu aan het "puberen"?
 8. Dan zou je denken, dat komt omdat het nu richting de winter gaat en alweer een poos herfst is. Maar ja, die heb je dus al sinds de lente. Misschien als hij groter wordt, meer bladeren heeft en dus meer zon kan vangen kan hij harder groeien? Verzin nu ook maar iets hoor 😁 Heb de lemon mint opgezocht trouwens, die is echt gaaf! Ik heb zelf de aglaonema stripes
 9. Inderdaad! Mijne heeft afgelopen tijd wel een paar nieuwe bladeren gekregen, maar nu 't kouder wordt is dat sinds kort gestopt. Soms heb ik ook dat een nieuw, jong blad geel wordt en afsterft, alleen bij die plant 🤨
 10. Inderdaad epipremnums en philodendrons zijn top! Houd zelf ook enorm van syngoniums (m'n favoriete plantensoort) en aglaonema's, en kan dan eigenlijk ook m'n parlor palm niet vergeten te noemen.
 11. Die van mij staat al 3+ jaar op dezelfde plek dus ik durf hem eigenlijk niet meer te verplaatsen 😬
 12. Mijn polka dot plant/hypoestes confetti begint nu erg te lijden. Ik heb hem ergens deze zomer gekocht als mini plantje, nu is hij bijna zo'n 30-40 cm hoog, maar er beginnen aardig wat blaadjes af te vallen. Vooral aan de onderkant heb ik nu kale stengels. Ook mijn pannenkoekplant ziet er wat minder florissant uit, zelfde voor mijn tradescantia tricolor. Begint nu opeens na een enorme groeispurt verdorde blaadjes te krijgen. Bij de rest merk ik nog niks, behalve dat ze geen nieuw blad meer aanmaken.
 13. Bambi&Fendi

  Konijnenkarakters

  Bambi (voedster) is het stoertje van de 2. Loopt altijd voorop, en ontdekt alles als eerste. Aan het begin was ze echt een pittige tante, wilde ook absoluut niet aangeraakt worden, maar dat gedrag is na haar sterilisatie van vorig jaar flink verminderd. Nu is ze zelfs het meest aaibare konijn van de 2 geworden. Ze is onverstoorbaar, niet snel bang, en ontzettend avontuurlijk. Fendi, haar broertje, is ietsje schuwer. Hij kijkt graag de kat uit de boom, tot dat Bambi hem heeft verzekerd dat de kust veilig is 😁 Aaien wordt nooit zijn favoriete ding, maar hij tolereert het wel. Vooral als Bambi naast hem zit; dan durft hij soms zelfs op m'n schoot te klimmen. Hij is ook lekker expressief; als hem iets niet bevalt, draait hij meteen zijn kont naar je toe om duidelijk te laten merken dat hij het er niet mee eens is.
 14. Taugé, paksoi en witlof zijn de favorieten hier 🙂 Gek genoeg zijn ze op andijvie een beetje uitgekeken, terwijl dat eerst hun favoriet was. Laatste tijd gooien ze dat wel eens naast hun bakje 😕
 15. Ik weet niet hoe jong ze zijn, maar je kan er op gaan zitten wachten dat het op ten duur fout gaat, vroeg of laat. Wel vervelend dat dierenwinkels verkeerde informatie geven, zeg. Ik zou de adviezen van hierboven opvolgen.
 16. Speeltjes van wilg, of toiletpapierrolletjes? Als je een rolletje dichtvouwt en er een paar gaatjes in maakt, kun je er voer in doen.
 17. Beterschap, en wauw, wat een mooie! Ik had een maand of 2 geleden ook een dieffenbachia gekocht (tropic snow), maar met de dag werd hij geler. Binnen een week waren alle bladeren geel en vielen er af. Vanaf het moment dat ik hem had gekocht dus... Niet te veel water/zon gegeven, dacht er wel een klein beestje op te zien lopen. Had hem voor de zekerheid maar meteen afgezonderd van de rest, en maar goed ook denk ik achteraf. Vond het wel jammer, vind het namelijk erg mooie planten.
 18. Ik denk dat het bij tillandsia's optioneel is. Ze halen inderdaad vanwege hun bladeren onder andere voedingsstoffen uit de lucht, dus echt nodig is het niet. Maar er bestaat inderdaad speciale voeding die je ze kunt geven, al hebben ze dat sowieso al heel weinig nodig. Ik zou het dus niet doen. Heel misschien keertje aan het begin van de lente?
 19. Oh, dat wist ik helemaal niet. Wat grappig
 20. Mijn philodendron birkin/white wave groeit sinds kort allemaal van dit soort bladeren. Geen idee waarom, maar ziet er wel leuk uit 😄
 21. Bij planten waarbij je de pot niet ziet, zoals hangplanten of planten met veel bladeren, laat ik ze zelf wel zo veel mogelijk in hun binnen pot staan. Bij planten die inderdaad toe zijn aan een grotere pot, of waar het er echt niet uit ziet, haal ik ze er wel uit. Bij mij werkt het goed om een laag hydrokorrels + kamerplantengrond + orchideeën potgrond + perliet/vermiculiet te mixen, en bovenop schors. De verhouding zoek ik vaak op internet op 😁
 22. 'T verbaasd me dat mijn pannenkoekenplant na een aantal jaar nog zoveel nieuwe bladeren groeit. Ze komen uit alle gaten en hoeken in een veel te klein potje, maar ben bang dat ik hem hier niet uit ga krijgen zonder kapot te maken 😬 Hij is echt enorm, zou het erg zijn om 'm er in te laten? Kan me voorstellen dat de wortels er heel krap in zitten.
 23. Ik zou het aan de eigenaren vragen. Als zij zeggen dat het kan dan zou ik het proberen (met iemand erbij). En als ze het afraden zou ik het niet wagen.
 24. Hopen dat het daarbij blijft!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .