Ga naar inhoud

Klaver heeft EC


Lonja

Aanbevolen berichten

Dank je :) Knuf was haar naam in de opvang :D

Het is inderdaad weer zo ver, ze is net maar heel even uit haar huisje geweest omdat ik alles moest verschonen, heeft even ergens anders gelegen, genoten van wat aaien en ging toen gauw weer terug naar haar veilige plekje. Ze is gewoon moe. Ik vind het ook goed zo dan. Nu is het ook voor Klaver op. Moet maar niet te veel wat als... denken maar hopen dat de andere 2 gezond blijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat als schiet je niks mee op en vaak is het ook nog eens niet realistisch wat je dan allemaal bedenkt!

Geniet nog en verwen haar waar het kan. Het is 'fijn' dat je tijd hebt om afscheid te nemen. Het blijft enorm verdrietig natuurlijk. Al merkte ik wel dat met een afscheid het wat makkelijker te plaatsen is in je hart.

Geef haar een dikke knuf van me en duimen draaien dat de andere 2 gewoon gezond gaan blijven!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lieve Lonja

Mijn naam is Cilia en nieuw op deze forum

Heb mezelf aangemeld special voor jou

Het is nu bijna 1 uur smorgens en verwacht je niet op de forum nu

Maar vraag je aub nog niet jou konijn op te geven

Ik kom straks in de middag hier op t forum terug special voor jou en je konijn

Ik heb zelf een konijn van 8'jaar en 2 maanden en sinds 3 weken voor de 2e keer EC

De keer hiervoor was 7 jaar geleden

Ik heb een hele goeie dierenarts maar ik vraag en Google al 8 jaar lang heel heel veel, en weet dus heel vaak al wat t konijn heeft en wat mijn dierenarts gaat doen kwa behandeling (dit zelf door hem gezegd als compliment ) ja ik ben een echte dierenvriend en ga heel heel ver voor oa mijn konijn

Zoals ik zei deze middag zal ik jou mijn eigen ervaring van 2 keer EC met de behandeling en medicatie wat er gegeven is en hoe ik t ervaren heb hier opschrijven

Wel ff in t kort wat ik net gelezen heb heeft de Dex de weerstand van jou konijn helemaal naar beneden gehaalt, het is een heel eng middeltje met veel bijwerkingen en volgens veel konijn specialisten nooit echt bewezen dat t werkt, als t gegeven word nooit meer dan 2 a 3 dagen geven en met vitamine B erbij altijd!

Wanneer je nu geen Dex meer geeft mag je weer en moet je zeker een pijnstiller geven, vaak eigenlijk bijna altijd gaan ze weer eten, mits je de goeie pijnstiller laat geven

Mijn konijn heb ik nu al 2 keer de zelfde behandel plan laten geven ( 7 jaar geleden ben ik 6 wk bezig geweest) en t gaat zijn gangetje hij is spontaan en eet soms wel minder brokken doet er soms wat langer over maar eet wel heel veel hooi, de panacure zal hem wat krampjes, buikpijn en/of misselijkheid bezorgen ik zie t goed aan zijn gedrag hij zit soms wat meer inelkaar en kronkeltsoms ff met zijn achterlijfje maar das maar ff maar eet dus wel heel veel hooi en de brokken komen tussendoor wanneer hij heen weer loopt eet hij er wat en gaat daarna weer verder met hooi, ook stimuleer ik hem tot eten maak t aangenaam aantrekkelijk in zijn hok

Vanmiddag meer hierover word vervolgt lieve Lonja ik zal hier opschrijven wat ik doe voor mijn konijn hoe mijn dierenarts behandelt heeft en wat er geven word en wat jij evt nog zou kunnen doen tot straks!

Liefs Cilia

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Cilia, heel erg bedankt voor je lieve uitgebreide antwoord. Ik waardeer het dat je mee probeert te helpen en te denken maar ik ga niet meer verder met behandelen. Ik geef niet zomaar een dier een spuitje, maar ik weet ook dat soms de kansen om beter te worden te klein zijn geworden in verhouding met de kwaliteit van leven.

Verder wil ik nog even zeggen dat het naar mijn idee jammer is dat men niet overtuigd is van de werking van dexamethason, het is een krachtig middel naar mijn idee wat alleen gebruikt moet worden als het alternatief inslapen is en niks anders werkt maar het werkt wel degelijk en kan de kwaliteit van leven enorm positief beïnvloeden. Ik zit eerlijk gezegd juist momenteel te denken om mijn konijn wat dexamethason te geven want ik weet zeker dat ze zich dan een stuk prettiger gaat voelen in haar laatste uren. Veel beter dan met pijnstiller.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb je lijden zwijgzaam gevolgd, er is geen goed moment om een gezinslid te verliezen en natuurlijk wil je vechten tot het einde. En dan moet je opeens gaan nadenken of dat dit nog wel eerlijk is voor je nijn. Ik benijd je niet, jij en je nijn zitten in een vreselijke impasse. Ik wens jullie allebei heel veel sterkte toe. En soms, ik weet niet, soms is het beter om je liefde rust te gunnen. Ook al doet je dit pijn.


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje zeg, dit is een enorme tegenvaller. Ik hoopte zo dat er kleine stapjes vooruit geboekt zou worden, maar helaas. Je heb zoveel voor Klaver gedaan, maar helaas heeft het niet mogen baten. Fijn dat je nu nog even de tijd heb om afscheid van haar te nemen. Geef haar nog maar veel knuffels, dat zal haar goed doen. Heel moedig van je dat je Klaver haar rust gaat gunnen. 


Ik wens je morgen heel veel sterkte.


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lieve Lonja en anderen die op dit forum zitten

Hier toch nog even t behandelplan dat mijn konijn geven is van mijn dierenarts

En dit in overleg met konijnenspecialisten Wilherminapark waar ik altijd heen bel ook.

Ik zag dat mijn konijn bij t proberen op te staan zwakken achter pootjes leek te hebben en om viel en hij at niet.

De eerste dag de pijnstiller rimadil per injectie, batrill en panacure. (Rimadil is gegeven omdat hij niet at.)

Bij thuis komst had ik een konijn die al heen en weer liep en at.

De tweede dag is er Dex gegeven, vitamine B, panacure en baytrill.

De derde dag was t zondag ik kan zelf niks geven hij spartelen bij mij teveel, mijn dierenarts zei kijk naar hem en beslis of je naar t spoedkliniek moet. Nou ben ik iemand die absoluut zou gaan indien nodig maar mijn konijn liep spontaan heen en weer en at.

De vierde dag is er Dex gegeven, vitamine B, panacure en baytrill.

(Omdat de Dex een eng middeltje is, sterker dan pretnison, met veel bijwerkingen was er volgens mijn dierenarts daarom ook voor gekozen om t kort te geven met 1 dag er tussen.)

De vijfde dag is er geen Dex meer gegeven en vitamine B maar enkelt panacure en baytrill en dit is doorgegaan tot de 14e dag.

Sinds gister dus na 14 dagen nu de 15e dag word er nu enkelt panacure gegeven.

Met mijn konijn gaat t zijn gangetje hij heeft momenten dat hij wat rustiger is (denk door de panacure wat buikpijn lijkt t) maar dit is enkelt soms, voor de rest eet hij niet veel brokjes achterelkaar, maar eet heel veel hooi de hele dag en tussendoor komen de brokjes aan de beurt.

Zoals ik net zei word er vanaf de 14e dag enkelt panacure geven en een pijnstiller indien nodig zodat hij door eet. Dat is gelukkig nog niet nodig geweest maar is altijd heel belangrijk zodat ze eten, wel belangrijk eentje die goed aanslaat bij je konijn,

maar dit nooit samen met Dex!

Lonja Ik heb zelf nog nooit gehoort dat er Dex word gegeven ipv van een pijnstiller zoals nu bij jou konijn op t moment? Ik respecteer jou keuze maar ik vind t zelf erg jammer dat je niet je konijn nog een kans geeft met een goeie pijnstiller zoals een rimadil injectie, vaak goede resultaat dat ze gaan eten. Wie weet bij jou ook. Dit uiteraard zonder Dex!

7 jaar geleden had mijn konijn voor t eerst EC en ik heb deze behandel plan hierboven van nu ook gedaan en dit tot een week of 6.

Dus nu na 14e dagen enkelt panacure.

Mijn konijn is een dwergvosje nu 8 jaar en 2 mnd

Voor de rest heeft mijn konijn een hok van 3 etages en op de 2e etage plast en keutelt hij ik maak dat nu elke dag schoon.

Normaal om de dag en tussendoor gooi ik er altijd nieuwe bodembedekking op zodat hij droog loopt.

Ik doe op verschillende plekken hooi in de hoeken, kruiden hooi vaak met rozensmaak vind hij lekker daardoor loopt mijn konijn van boven naar onderen op verschillende plekken te zoeken naar hooi, als ik zie dat hij niet zo de brokjes heeft aangeraakt en ook ff geen hooi eet gooi ik weer een klein beetje nieuw lekker ruikend hooi op t bestaande hooi waardoor hij weer de hooi aanvalt.

Ik Google zelf altijd heel veel en bel en vraag veel en vaak waarom.

Ik moet ook zeggen dat ik een hele goeie dierenarts heb in Amsterdam, die bij twijfel altijd naar Utrecht belt en ik ook altijd. Ik doe nooit wat zonder hem. Hij zit in de Dierenkliniek Westerpark en heet bas Peters.

Lieve mensen dit is mijn verhaal en t behandelplan kwa medicatie hierboven.

Elke situatie is anders maar dit is mijn ervaring en wie weet kan ik hier toch iemand een keer mee helpen.

In iedergeval goed bedoelt. Ik wens Lonja en konijn en alle andere konijntjes een lang lang leven toe!

Bij vragen antwoord ik ze graag.

Liefs en knuffel van Cilia.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel. Klaver is vanmiddag ingeslapen. De laatste 2 uur daarvoor begon ik enorm te twijfelen omdat ze best goed at weer. Maar het was niet voldoende geweest, had haar echt moeten gaan dwangvoeren en in bad gaan doen en dat zou een hoop stress gegeven hebben. Nog overlegd met de dierenarts maar inslapen was waarschijnlijk toch de beste optie. Het was erg akelig vond ik. Duurde best lang eer ze weg was (met een hoeveelheid die voldoende had moeten zijn voor een grote hond) en toen nog een tweede spuit in het hart omdat ze nog steeds ademde. Maar ja leuk is het nooit natuurlijk. Denk dat ik altijd die twijfel zal blijven houden maar hoop maar dat ik het beste gedaan heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .