Ga naar inhoud

MichelleloveElmo

Members
 • Items

  10.194
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  55

MichelleloveElmo won de laatste dag op 30 september 2022

MichelleloveElmo had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

6.213 profielweergaven

MichelleloveElmo's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

2,2k

Reputatie

 1. Als er een reactie is op een eiwit bron, moet je eerst weer 6 tot 8 weken hypoallergeen voeren. Hypoallergeen voer mag je levenslang geven, minimaal 8 weken om het lichaam tot rust te brengen. Bij een reactie op een eiwitbron hoef je niet te blijven voeren, liever niet zelfs. Hou er ook rekening mee dat je de hoeveelheid eiwitbron steeds iets moet verhogen, omdat soms in een kleine hoeveelheid er geen reactie is bij overgevoeligheid, maar als de hoeveelheid omhoog gaat wel. Net als dat soms een combi van eiwitten een reactie kan veroorzaken. Dus bv 20 gr kip gaat, 10 gram rund, maar 10 gram kip en 10 gram rund in combinatie niet.
 2. Ook een laparoscopie heeft voor en nadelen. De spanning die op de buik komt te staan door het gas wat ze inbrengen om overal goed bij te kunnen kan ook klachten geven. Daarbij kan het zijn als er een heftige bloeding is, zoals het in dit geval klinkt, ze alsnog de buik moeten open maken. (en er zijn van beide ingrepen nog meer voor en nadelen) Maar twijfel dus of dit ook standaard word. Om nog niet te spreken over hoeveel duurder het is, gezien de extra specialisatie die nodig is voor de dierenarts en de kosten voor de aparatuur.
 3. Ook bij ons zijn de prijzen flink omhoog gegaan, maar inderdaad wat Evelien zegt, alles is absurd veel duurder geworden. Kijk naar je boodschappen, brandstof, energie rekening... Over dat ijsje gesproken. Hier kost 1 bolletje schepijs, nu €2,20. En ook de rekeningen op de praktijk moeten worden betaald. De dierenarts is lang de op 1 na slechts betaalde universitaire studie geweest, hoe dat nu staat in vergelijking weet ik niet precies. Ik vind het wel eerlijk dat iemand die een uitgebreide studie gedaan heeft daar ook een vergoeding voor krijgt. Ik verdien als paraveterinair dan weer bijna niks... Ik zit op 12,50 bruto, dat is erg laag, maar collega's zitten niet veel hoger. Vergis je ook niet in wat bv nascholing kost.
 4. Wat apart dat ze beide problemen met de urine wegen hebben/hadden op die jonge leeftijd
 5. Bij aantreffen van wormen is bij veel middelen het advies het na twee weken te herhalen. Dit om de cyclus te doorbreken. Veel worm middelen pakken alleen volwassen stadia aan namelijk
 6. Kan bij reu en teef, al word het meestal alleen bij de reu gedaan, omdat teven vaak ook gecastreerd worden om het risico op baarmoederontsteking en kanker te verkleinen.
 7. Let er even goed op dat je een korf koopt en geen snuitje. Dan kan een hond niet goed ademen of zijn warmte kwijt. Ook kan je met een korf er nog doorheen belonen.
 8. 70 euro voor een gebitsreiniging is niet echt realistisch. Afhankelijk van de grote zal het rond de 150 en 350 euro zijn. Dit gaat dan om reinigen zonder eventuele fotos of extracties
 9. Je ziet het ook wel bij hondjes als ze zich opwinden, wat je vaker ziet bij kleine hondjes. Soort hyperventilatie.
 10. Klinkt een beetje als reverse sneezing, de omschrijving dan, niet t filmpje
 11. Het ligt er erg aan wat er nog aan elementen zit. Hoektanden zijn vaak erg prijzig, deze zijn erg moeilijk te verwijderen, zeker in de onderkaak, net als meerwortelige elementen. Ook kan je alleen met foto's zeggen of echt alles verwijderd is. Dat ligt ook rustig rond de 200 euro van een volledig gebit. (minimaal 10 tot 12 dentalefoto's) Ook is het belangrijk goed na te vragen wat er wel en niet bij in zit. Soms zit pijnstilling en een nacontrole er niet bij in, bij andere wel. Ook is het handig om goed na te gaan om welke elementen het gaat, omdat daar dus ook behoorlijk prijsverschil in kan zitten. Gaat het hier bij alleen stomatitis of gingevites stomatitis complex? Maakt ook nogal een verschil in behandel advies en de prognose. Dus welke elkementen Wel geen foto's Wat zit er bij de behandeling inbegrepen.
 12. Ohw, piep, ik was het ook vergeten 🙈 Hopelijk snel nog een keer!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .