Ga naar inhoud

Deeskuh88

Moderators
 • Aantal items

  10.953
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  68

Alles dat geplaatst werd door Deeskuh88

 1. Konijnen zijn enorm grote bemoeials met schoonmaken 🙂 Hier 'helpen' ze standaard met alles (of nouja, dat denken ze..). Elk sprietje hooi wat je weg wilt gooien moet worden geïnspecteerd, want stel je voor dat het nog eetbaar is. We hebben altijd een emmer mee waar het afval in verdwijnt (en die kiepen we dan om in de afvalcontainer), maar er zit altijd wel een konijn in, aan of op de emmer om alles in de gaten te houden. Stel dat we het verkeerde weggooien joh!
 2. Welkom! Ik denk dat je in de gerichte topics met je vragen veel tips kan gaan krijgen hoe je het voor alletwee kunt verbeteren 🙂
 3. Deeskuh88

  Voorstellen

  Welkom! Allereerst zou ik nagaan welk geslacht je konijn heeft bij de dierenarts en dan inderdaad koppelen aan een maatje. Een vriendje en een groot verblijf zijn de beste dingen die je een konijn kan geven 🙂
 4. Prins goed? Dat was vroeger de brok die Lady en Murphy kregen, maar die was eigenlijk waardeloos. Ze zijn later naar ander voer overgegaan en dat was vele malen beter. Ook waar de honden het beter op deden. Dan hebben zij zich ook goed verbeterd 🙂
 5. Welkom! Ik weet niet of je het al gevonden hebt, maar ik zou voor de 'problemen' een eigen topic openen in de daarbijbehorende onderdelen. Dat maakt het makkelijker om gericht advies te geven 🙂
 6. Heeft iemand voor de grap dat onderzoek al proberen te begrijpen? Ik kan het echt met de beste wil van de wereld niet. A,B en C mag, D, E en F niet. Een Chinese dwerghamster is een C, een Russische, Campbelli en Roborovski D. Zoveel verschillen die diertjes nu ook weer niet van elkaar. De goudhamster is ook C, zowel de gedomesticeerde variant als de wilde. Want de wilde bijt niet? Een paard is C-F. Een geit D-F. Een konijn D. Wat hebben die onderzoekers voor een logica? Wat maakt dat zij wel zijn toegestaan terwijl ze bij het categoriseren eigenlijk ongeschikt blijken?
 7. Ik vond die criteria ook wel heel krom. "Ze horen niet in een hok, kunnen bijten en planten zich snel voort". Uhm... Als dat de criteria zijn, kunnen we het houden van konijnen, cavia's, muizen, ratten en de andere hamstersoorten dan niet ook verbieden, vriend?
 8. Die in de pot? Is dat een wilgensoort? Ik heb er daar ook 2 van bij de voordeur. Superleuke plant, maar dacht dat dat ean flamingoboompje was 😄 Zo is ie mij verkocht.
 9. Goedkoop kan. Dan krijg je die dierenarts die bij een dierenspeciaalzaak gaat zitten en daar de hele dag door dieren vaccineert. Ik heb nooit veel vertrouwen in die dierenarts, dus ik betaal dan liever wat meer zodat ik zeker weet dat mijn konijn gewoon gezond is.
 10. Maar juist omdat hij dat laat zien, ben je toch al heel wat signalen van hem aan voorbij gegaan?
 11. In een ruime ren met vluchtmogelijkheden vind ik het persoonlijk al heel anders. Binnen kun je in een ren nooit de schuilplekken creëren die buiten wel kunnen. Stress kun je nooit volledig voorkomen. Maar bewust een konijn alleen samen laten met een hond is een heel onnatuurlijke situatie. De hond of kat langs de ren laten lopen maar niet geforceerd contact laten maken of de hond gefixeerd laten staren geeft ook al hele andere situaties.
 12. Eigenlijk zit het dat gewoonweg niet. Dat is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar een prooidier samen houden met een roofdier is vragen om problemen. Wij vermenselijken dieren teveel en denken daardoor dat we de taal van diezelfde dieren wel begrijpen, maar we doen dat niet. Voor de hond in dit geval zal er ook weinig aan de hand zijn, maar elkaar niet ontlopen zegt niet dat er niets aan de hand is. Het konijn zit waarschijnlijk opgesloten in een beperkte ruimte en heeft zodoende ook niet veel keuze. En niet angstig wegrennen zegt ook niets. Ik denk dat je wel eens gehoord hebt van "fight (vechten), flight (vluchten) or freeze (bevriezen)". Wat automatisch aangeeft dat niet elk dier vlucht, niet elk dier vecht en ook niet elk dier bevriest van angst. De reactie wordt beïnvloed door het instinct, aangevuld met het eigen karakter. Als een dier überhaupt al op een van deze manieren reageert, is de kans groot dat wij (de mens) het dier in kwestie in een angstige situatie hebben gebracht waardoor het dier genoodzaakt is zo te reageren. Dat is toch heel sneu?
 13. Deeskuh88

  Yula

  De honden van mijn ouders zijn ook vroeg gesteriliseerd en het wisselde heel erg bij wie je ze wel goed zag en bij wie niet. Bij de Westies waren ze goed zichtbaar en anders op z'n minst voelbaar. Bij een van de twee Rottweilers zag en voelde je ze ook niet.
 14. Mijn monstera heeft dat ook extreem, en mijn syngonium. De rest valt mee. En mijn lepelplanten hebben eindelijk bloemen!
 15. Deeskuh88

  Hooi mix

  Timothy hooi is een bepaalde grassoort. Hij is duurder, dus minder leuk voor onze portemonnee, maar absoluut niet slecht. Als dat de hooisoort is die hij eet, zie ik niet in waarom hij die niet altijd zou mogen krijgen. Het is altijd beter om hooisoorten te mengen, zodat ze veel meer grassoorten kunnen eten die allemaal andere verhoudingen hebben in voedingsstoffen. Kruidenhooi werkt vaak ook goed (of een andere hooisoort zelf mengen met kruidenmixen). Maar als blijkt dat hij echt een voorkeur heeft voor timothy hooi en dit als enige goed eet, is dat als basis echt niet verkeerd hoor. Het bevat veel vezels, weinig eiwit en weinig calcium. Eiwitten en calcium kan een konijn ook uit groenten en brokjes halen.
 16. Deeskuh88

  Konijn valt aan

  Ik begrijp hem wel, de ren is echt klein voor hem. Wat ik zo op de foto zie, is geen 180 x 150 cm. Los hebben ze de vrijheid en keuze. Juist de konijnen die vaak mensgericht zijn, dus jou echt op komen zoeken, hebben ook sterkere en fellere karakters. Naar elkaar toe, maar ook qua verdediging van het verblijf. Ik had ooit ook een klein, lief, schattig, zwart dwergkonijntje met de naam Rakker die echt enorme hoknijd had. Hij zat altijd naast me op de bank, bemoeide zich met alles en vond mensen oprecht leuk. Maar hij had hierin altijd zelf de keuze. Opsluiten vond hij echt niet leuk, dan waren mensen ineens indringers. Toen ik hem met zijn maatje een groot verblijf gaf (echt wel meerdere vierkante meters groot, ik denk dat het iets van 15/16 vierkante meter was), was hij helemaal gelukkig en heb ik dat gedrag nooit meer bij hem gezien. Hij bleef in dat grote verblijf zelf de keuze houden waar hij naartoe wilde. Opgesloten heeft hij die keuze niet. Dat zal voor jouw konijn net zo zijn. Geef hem meer ruimte waardoor hij zelf de keuze kan houden en dat gedrag verdwijnt hoogstwaarschijnlijk als sneeuw voor de zon.
 17. Dat laatste bedoelde ik inderdaad ook meer. De hond heeft een plek nodig om zich terug te kunnen trekken en rust te krijgen. Daar hoort in mijn ogen geen kind bij te kruipen. Laat het dier met rust. Dan zijn de signalen leren kennen niet eens perse nodig, want de hond hoeft ze dan niet af te geven. Honden hebben wat dat betreft echt engelengeduld. De meeste katten hadden allang uitgehaald en daarvan wordt dat wel sneller geaccepteerd. Terwijl de hond alles maar moet ondergaan. Dat is toch absurd?
 18. Aah, wat jammer! En nu mag je er wel 2 van je ouders?
 19. Deeskuh88

  Megacolon?

  Ik kende het helemaal niet, dus bedankt voor de geruststelling omtrent Galaxy, @Dollie Dan heeft Pluis ook teveel tekening gehad voor een echt Charlie-konijn. Ze hebben alleen de snor. Britt had wel veel wit en bijna geen tekeningen, maar ook geen snor of aalstreep.
 20. Deeskuh88

  Megacolon?

  Dat heb ik echt nooit geweten 😅 Zelfs ik met mijn bijna-jubileum van 10 jaar lid zijn leer hier nog bij, haha! Ik was inderdaad ook al aan het zoeken naar het Charlie-konijn en wat ik lees bevalt me eigenlijk niet zo. Ik heb een konijn met Lotharinger-tekening gehad en momenteel weer een, blijkbaar vallen die ook onder Charlie-konijnen. Vraag me dan wel weer af waar die naam vandaan komt en wie dat ooit onderzocht heeft. Pluis, de eerste, is geloof ik een jaar of 4 geworden, weet ik niet meer heel precies. Ook omdat mijn konijnen vaak uit een opvang komen, dus een geboortedatum is dan vaak niet bekend. Die is overleden aan EC. Van Galaxy weet ik niet eens hoe oud hij is, daar zoek ik ze ook niet op uit bij adoptie 😄 Maar nu ik dit weet ga ik het allemaal wel in de gaten houden. Dat doe ik sowieso al, maar nu met andere kennis.
 21. Deeskuh88

  Megacolon?

  Misschien ben ik wel echt heel blond hoor, maar wat is in hemelsnaam een Charlie-konijn?
 22. Eefje bedoelt meer dat een kind wel bij de hond mag komen in het eigen, veilige plekje (vaak een mand, kussen, bankje of bench), maar de hond niet bij het kind in bed, in de box of in de kinderwagen, want 'dat hoort niet/is vies/etc'. En dat is geen eerlijke redenatie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .