Ga naar inhoud

Deeskuh88

Moderators
 • Items

  11.558
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  73

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Britt, Marlo, Nala, Galaxy
 • Huisdieren
  Konijnen, zebravinkjes, kanaries, paarden, kippen, dwerggeiten, dwerggarnalen, guppies

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Deeskuh88's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Haha, wat grappig dit. Ik vond Britt altijd echt een peertje. Smal van voor, en brede heupen. Heerlijk konijntje was dat. Van de rest weet ik het niet zo goed meer, maar ik weet nog heel goed dat ik Britt altijd met een peertje vergeleek. En ik heb ze net eens bekeken, maar wij hebben alleen maar peertjes. Nala is ook een beetje een peertje, maar die heeft ook de 'scherpere' lijnen van het hoofd van een wild konijntje. Die zijn vaak wat hoekiger ofzo. Galaxy heeft een heel rond hoofdje met een, in vergelijking met Nala, heel plat neusje.
 2. Dat doen de mijne nooit. Inmiddels nog maar 1 en dat blijft ook zo, maar voorheen hield ik ze in koppels. Had alleen een enorm depressieve kanarie. Gek genoeg met zebravinkjes om haar heen, knapte ze iets op. Die kanarie is niet zo oud geworden. Deze begint ook af te takelen. Hij is niet zo oud, maar hij is niet heel gezond. Hij mist meerdere teentjes en zijn pootjes zijn heel misvormd. Lijkt steeds erger te worden. Hij redt zich nog, maar de vraag is hoe lang nog 😞
 3. Kanaries in de rui... Dat zijn echt dramaqueens hoor. De zebravinkjes daarentegen zijn altijd druk en blij en bemoeiziek, ongeacht hoeveel veren ze verliezen. Kanaries zijn daarin écht een apart verhaal.
 4. Wat voor onderwerpen zoek je inderdaad? Dan kan ik ook graven in mijn archief.
 5. Wij hebben nu 10 konijnen (gehad). Zijn er nog 2 van 'over' (dat klinkt wel heel sneu zo), en ik denk dat er maar weinig geen gebitsproblemen hebben gehad. Klene had olifantstandjes, dus die hebben we operatief laten verwijderen. Haakjes kan ik me bij haar niet herinneren. Venco heeft wel haakjes gehad. Rakker maar één keer, maar die overleed tijdens de behandeling. Sindsdien ben ik best 'bang' als ik ze voor haakjes weg moet brengen (bij dat hij de enige was en het bij de rest gewoon goed gaat, maar blijf het toch spannend vinden). Pluis kan ik me ook niet 123 met gebitsproblemen herinneren, evenals Prins. Felix is maar een paar maanden oud geworden, die heeft geen gebitsproblemen gehad, maar dat is ook niet heel gek natuurlijk. Marlo had ze weer wel. Britt ook. Galaxy heb ik afgelopen dinsdag aan haakjes laten helpen. En Nala heeft bijna geen kiesjes meer rechts. Die heeft een kaakabces gehad wat veroorzaakt werd door kieswortelproblemen. Die kiesjes zijn toen getrokken en later nog een paar met een behandeling tegen haakjes, omdat ze los zaten. De konijnen die gebitsproblemen hebben/hadden, heb ik wel vaker dan 1 keer moeten laten behandelen (op Rakker na dan, maar had hij het overleefd, was het ongetwijfeld niet bij die ene keer gebleven). Mijn ervaring is inmiddels wel dat als er gebitsproblemen zijn geweest, ze het eigenlijk ook altijd wel nog een keer of meerdere keren terugkrijgen. En ik moet er ook bij zeggen dat bijna alle konijnen tussen de 1 en 1,5 kg wogen, een enkeling minder (Klene) of iets meer (Britt, Galaxy), maar nooit meer dan 2 kg. Dus ze vallen wel allemaal onder dwergkonijn of klein konijn. Ik noem ze altijd gekscherend fokfoutjes 😛
 6. Mee eens, dat klonk echt niet als een situatie om even af te wachten..
 7. Die kaart ken ik echt al heel lang 😄 Die hing toen ik bij Trekpleister werkte daar standaard op het kantoor, bij de verbandtrommel in de buurt. Superhandig! De tips voor de vingers heb ik nog onthouden en pas ik sindsdien altijd toe. Met de normale pleisters dan. Er zijn ook van die waterproof pleisters en die heb ik het liefst. Die hebben om het wondkussen heen aan alle kanten een plaklaag. En als die eenmaal plakt, krijg je hem niet meer makkelijk los. Die krengen zijn echt ideaal.
 8. Maak je geen zorgen, mijn punt is nog steeds hetzelfde. Overigens gaat dit topic over een oproep van een krant over onder andere de dierenartskosten, maar dat terzijde. Dieren houden is egoïstisch. Dat was mijn punt, dat is mijn punt nog steeds. En dat blijft het ook. Omdat het dier voor mij veel betekent, moet het bij mij blijven. Ja, dat is egoïstisch. En een dier uit een asiel een thuis geven is je reinste onzin. Daarmee verander je de wereld van dat dier, dat is helemaal waar. Maar datzelfde dier is überhaupt op deze planeet omdat wij dat willen. Als iedereen stopt met pretnestjes en netjes zijn of haar dier(en) castreert of steriliseert, is het snel gedaan met het dierenoverschot. Maar mensen willen dat niet, om louter egoïstische redenen.
 9. Als een dier jouw alles is, moet je ook accepteren dat de kosten om een dier te houden stijgen. Bovendien lees ik nog steeds alleen maar 'ik, ik, ik'. Dat maakt dieren houden altijd een egoïstische keuze, en dat staat volledig los van hoeveel dieren voor iemand kan betekenen. Daar zeg ik ook niets over. Mijn dieren betekenen ook alles voor mij. Maar IK heb voor ze gekozen, zij hebben daar geen keuze in gehad.
 10. Ik ben afgelopen woensdag ook weer met de konijntjes naar de dierenarts gegaan. Hun jaarlijkse KPK en de vaccinaties. Ze zijn weer helemaal goedgekeurd! Ze zagen er goed uit, gewicht blijft altijd mooi stabiel. Dus ik ben trots op ze 😄 Onze bengels.
 11. Ja, Marlo is een jaar geleden ingeslapen. We hebben nu alleen nog Galaxy en Nala. Maar die twee vinden elkaar meer dan lief gelukkig 🙂
 12. Galaxy: Sloopkogel, Blij Ei, Rotzakje, Kereltje, Ventje Nala: Trutje, Blije Gup, Meiske, Knappie, Doosje, Tuttebel Tsja 😅
 13. Hoeveel een dier voor iemand betekent is een je reinste egoïstische reden. Ook dat dier heeft recht op zorg. Een goed leven. Het is niet omdat je als mens er plezier uithaalt, het dier maar naar de tweede rang moet schuiven. Ik heb daar moeite mee. Een dier houden is geen eerste levensbehoefte. Het is een luxe.
 14. Daar kan ik een beetje boos om worden. Het is geen liefdadigheidsinstelling. Heb je geen of weinig geld, ben je niet in staat je dier de zorg te geven die nodig is/zou kunnen zijn. Punt. Dierenarts is een van de slechtsbetaalde beroepen waar een universitaire opleiding voor nodig is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .