Ga naar inhoud

Deeskuh88

Moderators
 • Aantal items

  11.003
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  68

Deeskuh88 won de laatste dag op 13 april

Deeskuh88 had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Britt, Marlo, Nala, Galaxy
 • Huisdieren
  Konijnen, zebravinkjes, kanaries, paarden, kippen, dwerggeiten, dwerggarnalen, guppies

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Deeskuh88's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

2,3k

Community reputatie

 1. Ik spreek even voor mijn beurt nu 😄 Hoeven die te snel slijten en te langzaam teruggroeien kunnen dat wel vaker krijgen. Of door verkeerd bekappen. In het eerste geval komen ze meestal niet meer van de ijzers af (of de eigenaar moet met hoefschoenen willen gaan werken). Soms is het ook dat de hoeven het niet gewend zijn dat er continu gelopen kan worden omdat het paard heel wat uren per dag opgesloten stond in de box. Dan is het een kwestie van tijd. Moeten de hoeven sterker worden en dan kan het soms weer zonder.
 2. De overgebleven kat komt op mijn verjaardag weer een weekje logeren. We doen dat echt met alle liefde, maar weet nu zeker dat we er zelf geen willen. En dat is zeker waar! Geef mij maar konijntjes en paarden 🥰 Het is wel echt naar inderdaad. De kat die er wel nog is laat het halsbandje van de overleden kat niet met rust. Moet overal mee naar toe en niemand mag eraan komen. Is dat normaal gedrag? Hij durft ook niet meer naar buiten. 1 a 2 onzekere pasjes en dan meteen weer naar binnen.
 3. Wij hebben laatst op 2 katten gepast (en meteen ontdekt dat wij écht geen kattenmensen zijn, sorry...), maar goed. Uit liefde voor dieren in het algemeen hebben we het wel gedaan en goed volgehouden. En nu is een van de twee afgelopen week aangereden. Op slag dood 😞
 4. Met 'stippenjas' kreeg ik een of ander beeld van een lange, witte jas met van die grote, zwarte, jaren-50 stippen erop a la Cruella de Vil. Viel dat even tegen 😄
 5. Ik schrik daar eigenlijk ook best van. 2 nestjes per jaar. Dat arme teefje. Dat het hondje daarvandaan moet komen is nog tot daaraantoe, maar twee nestjes per jaar is echt veel te veel voor dat teefje. Dus ook al zijn de puppies kerngezond en ook al zijn er verklaringen dat de ouderdieren gezond zijn: Het feit dat ze op deze manier fokken is op geen enkele manier te verantwoorden. Ook niet als het bekenden zijn.
 6. Hier morsdood 😞 Alle ficussen doen het nog supergoed, de lepelplanten idem. De slaapkamergelukplant doet het goed. De aloë vera groeit als kool. De kalanchoë en de woestijnroos doen het supergoed. De monstera moet naar een grotere pot. De orchidee heeft weer nieuwe bloemen. Maar de rest... Morsdood. Zie nu wel heel duidelijk onderscheid in wat het klimaat bij ons kan waarderen en wat niet.
 7. Zou best kunnen. We hebben natuurlijk wel vaker hele warme dagen gehad, maar kan me niet herinneren dat dat ooit zolang achter elkaar bleef aanhouden. En daar wordt de lucht natuurlijk ook erg droog van. Maar *** is het wel. Zeker die tradescantia's, de stromanthe en de syngonium vond ik erg mooi.
 8. Bij mij gaan mijn kamerplanten allemaal een voor een dood nu 😞 Hebben jullie dat ook? Mijn asplenium is dood, de syngonium, de stromanthe, de tradescantia's allebei, de peperomia's (van 1 leeft nog 1 takje), de philodendron. En het gros van deze planten hadden we in Blerick al, de peperomia's zelfs al in Deurne. Die laatste zijn nu ongeveer 13 jaar oud. Maar ze hemelen allemaal één voor één 😭
 9. Klopt wat Eefje zegt 🙂 Ons konijntje Nala heeft begin vorig jaar een kaakabces gehad. Toen mijn dierenarts niet zoveel meer kon, ben ik met Nala naar het Wilhelminapark in Utrecht gegaan. Daar bleek het vanuit de kieswortels te komen. Het abces is van buitenaf leeggehaald, de kiezen zijn getrokken. De nazorg was niet heel leuk en Nala niet de meest geduldige patiënt. Ze is niet snel bang, ook niet snel onder de indruk, waardoor ik dat met haar wel aandurfde. Ik weet ook niet of ik dat met elk konijn zou proberen, eerlijk gezegd. Maar nu 1,5 jaar later en zo'n 1000 euro armer, is Nala er nog steeds. Het is tot op heden niet teruggekomen en Nala doet het supergoed. Gek genoeg heeft dat haar ook nog veel tammer gemaakt dan ze al was.
 10. Wij hebben nu ook een logeerhond voor 8 dagen. Bo, een chocoladebruine labrador. Wat een heerlijk beest 🥰 Ondanks dat ze op dag 2 aan de diarree was (leuk thuiskomen na je werk), kan ze zelf ook niets aan doen. Maar verder doet ze het zo goed! Ze was nog nooit alleen bij ons geweest, maar dat doet ze zo ontzettend netjes. De eerste dagen sprong ze nog bij elke beweging of geluid wat ze niet kende op, inmiddels blijft ze liggen luieren. Ze is gisteren ook meegeweest naar de verjaardag van een vriendin in Nijmegen. Wat een heerlijk dier, daar willen we wel vaker op passen
 11. Konijnen zijn enorm grote bemoeials met schoonmaken 🙂 Hier 'helpen' ze standaard met alles (of nouja, dat denken ze..). Elk sprietje hooi wat je weg wilt gooien moet worden geïnspecteerd, want stel je voor dat het nog eetbaar is. We hebben altijd een emmer mee waar het afval in verdwijnt (en die kiepen we dan om in de afvalcontainer), maar er zit altijd wel een konijn in, aan of op de emmer om alles in de gaten te houden. Stel dat we het verkeerde weggooien joh!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .