Ga naar inhoud

Deeskuh88

Moderators
  • Items

    11.531
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    73

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Britt, Marlo, Nala, Galaxy
  • Huisdieren
    Konijnen, zebravinkjes, kanaries, paarden, kippen, dwerggeiten, dwerggarnalen, guppies

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Deeskuh88's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Die kaart ken ik echt al heel lang 😄 Die hing toen ik bij Trekpleister werkte daar standaard op het kantoor, bij de verbandtrommel in de buurt. Superhandig! De tips voor de vingers heb ik nog onthouden en pas ik sindsdien altijd toe. Met de normale pleisters dan. Er zijn ook van die waterproof pleisters en die heb ik het liefst. Die hebben om het wondkussen heen aan alle kanten een plaklaag. En als die eenmaal plakt, krijg je hem niet meer makkelijk los. Die krengen zijn echt ideaal.
  2. Maak je geen zorgen, mijn punt is nog steeds hetzelfde. Overigens gaat dit topic over een oproep van een krant over onder andere de dierenartskosten, maar dat terzijde. Dieren houden is egoïstisch. Dat was mijn punt, dat is mijn punt nog steeds. En dat blijft het ook. Omdat het dier voor mij veel betekent, moet het bij mij blijven. Ja, dat is egoïstisch. En een dier uit een asiel een thuis geven is je reinste onzin. Daarmee verander je de wereld van dat dier, dat is helemaal waar. Maar datzelfde dier is überhaupt op deze planeet omdat wij dat willen. Als iedereen stopt met pretnestjes en netjes zijn of haar dier(en) castreert of steriliseert, is het snel gedaan met het dierenoverschot. Maar mensen willen dat niet, om louter egoïstische redenen.
  3. Als een dier jouw alles is, moet je ook accepteren dat de kosten om een dier te houden stijgen. Bovendien lees ik nog steeds alleen maar 'ik, ik, ik'. Dat maakt dieren houden altijd een egoïstische keuze, en dat staat volledig los van hoeveel dieren voor iemand kan betekenen. Daar zeg ik ook niets over. Mijn dieren betekenen ook alles voor mij. Maar IK heb voor ze gekozen, zij hebben daar geen keuze in gehad.
  4. Ik ben afgelopen woensdag ook weer met de konijntjes naar de dierenarts gegaan. Hun jaarlijkse KPK en de vaccinaties. Ze zijn weer helemaal goedgekeurd! Ze zagen er goed uit, gewicht blijft altijd mooi stabiel. Dus ik ben trots op ze 😄 Onze bengels.
  5. Ja, Marlo is een jaar geleden ingeslapen. We hebben nu alleen nog Galaxy en Nala. Maar die twee vinden elkaar meer dan lief gelukkig 🙂
  6. Galaxy: Sloopkogel, Blij Ei, Rotzakje, Kereltje, Ventje Nala: Trutje, Blije Gup, Meiske, Knappie, Doosje, Tuttebel Tsja 😅
  7. Hoeveel een dier voor iemand betekent is een je reinste egoïstische reden. Ook dat dier heeft recht op zorg. Een goed leven. Het is niet omdat je als mens er plezier uithaalt, het dier maar naar de tweede rang moet schuiven. Ik heb daar moeite mee. Een dier houden is geen eerste levensbehoefte. Het is een luxe.
  8. Daar kan ik een beetje boos om worden. Het is geen liefdadigheidsinstelling. Heb je geen of weinig geld, ben je niet in staat je dier de zorg te geven die nodig is/zou kunnen zijn. Punt. Dierenarts is een van de slechtsbetaalde beroepen waar een universitaire opleiding voor nodig is.
  9. Ik zou er toch iets anders in staan. Een second opinion is voor mij alleen zinvol bij een kliniek met die specialisatie en dat er dan nog iets aan te doen is. Deze hele situatie klinkt daar niet bepaald naar. Was het maar 1 'punt', zou ik denken: Ja. Maar deze hele situatie? Hoe rot ook, maar dat wordt ook met een second opinion niet beter. Zelfs al hebben zij de kennis om 1 klacht aan te pakken, dan nog speelt er heel wat meer. Ik weet dat ik makkelijk praten heb vanaf de zijlijn (iets met stuurlui en wal...), want ik hoef de beslissing niet te nemen. Het gaat niet over mijn konijn. Toch heb ik in de afgelopen twee jaar ook voor deze keuze gestaan en ik wilde per se lijden voorkomen. Dat weegt voor mij zwaarder dan dat ik ze niet kwijt wil. Vaak zie je als je zelf over inslapen nadenkt een korte opleving bij een dier. Misschien toch een vorm van aanvoelen en opluchting? Ik kan het niet verklaren, maar het is in elke situatie die ik ken altijd maar kort geweest, die opleving. En natuurlijk: De uiteindelijke keuze ligt bij jullie, maar ik zou het ondanks deze korte opleving wel weten. En ik heb ook tot de laatste minuut getwijfeld, dat is normaal. Ik wilde er ook niet aan en het liefst elke strohalm grijpen om het te rekken. Maar was dat in het belang van het dier? Nee. Zodra mijn dierenarts het eens is met mijn beslissing om ze te laten gaan, weet ik dat het serieus is. Geen enkele dierenarts wil een gezond dier laten inslapen. Achteraf ben ik dan ook wel steeds overtuigd dat het de juiste beslissing is geweest. Hoe erg ik ze ook mis. Ik was niet te vroeg en ook niet te laat: Ik heb ze een grotere lijdensweg bespaard. Sterkte!
  10. Ik heb wel gestemd voor dagelijks, maar ongezond is het niet. Ze krijgen soms wat fruit en bij groenten wat we in huis hebben, maar dat is niet per definitie slecht. Nala krijgt als ze losloopt, en dat is zowat dagelijks als we thuis zijn, brokjes van een ander merk. Konijn helemaal happy, zij denkt dat ze weet ik het wat gehad heeft, terwijl het gewoon science selective brokjes zijn. Is het hoofdvoer? Nee, want ze krijgen beaphar care +. Is het dus aanvullend voer? Ja, in ons gebruik wel. Dat maakt het extra, maar niet ongezond.
  11. Kan het alleen maar eens zijn met iedereen hierboven: Je doet het goed hoor!
  12. Heel veel sterkte! Ik herken in jouw verhaal echt enorm veel van hoe het ons konijn Pluis verliep. Ik denk ook oprecht dat dit de beste keuze voor hem is geweest. Al wordt het verdriet daar niet minder van 😞
  13. Het is ook echt enorm pittig. Het klinkt nu een beetje als hoe het met Pluis ging. Ik moest de dexamethasoninjecties om de dag halen en dat was echt iets wat hem leek te doen opknappen. Maar zodra we daarmee stopte, holde hij weer achteruit. Het is echt een vreselijke rotziekte en ik denk oprecht dat een 'termijn' instellen het beste is wat je voor hem kunt doen. Hoe zwaar ook. Ik ben te lang doorgegaan en heb daar tot op de dag van vandaag spijt van.
  14. Voor Pluis, het eerste konijn, deed met zijn tollen dexamethason ook veel goed. En bij Venco, de tweede die klachten kreeg, ook. Haar scheve hoofdje was heel snel weer recht. Pluis was overigens mijn eerste en enige echte negatieve geval. Venco is erbovenop gekomen. En Britt en Marlo waren al wat ouder. Ouderdomskwalen plus EC maakt dan dat zij eigenlijk gewoon niet meer beter zouden worden. Dat is niet leuk, nee, dat klopt. Maar wel realiteit. Overigens kon ik die op een onderhoudsdosering met panacur lang goed houden hoor! Ze hebben het beide op het einde langdurig gehad. Ik wilde ze de stress van de uitgebreide behandeling besparen en uiteindelijk weet je dat je toch de beslissing moet gaan nemen om ze te laten gaan. Probeer in elk geval wel zeker voor die dexamethason injecties te gaan. Ik denk dat dat sowieso wel iets is wat je konijn nu het beste kan helpen. En daarna zie je dan wel weer verder, maar ik denk oprecht dat je daar nu het meeste aan gaat hebben.
  15. Meranox ken ik zelf uit eigen ervaring niet, maar is volgens mij veel makkelijker te doseren dan panacur. Misschien is dat de reden dat daar meer en meer voor gekozen wordt sinds de fenbendrops uit de handel zijn? De panacur pasta is echt dramatisch met doseren. Geen paniek dus, ik denk dat je het jezelf veel makkelijker maakt dan met panacur 🙂
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .