Spring naar bijdragen

Eefje

Members
 • Aantal bijdragen

  6852
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  33

Eefje last won the day on 31 Januari

Eefje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

751 Uitstekend

Over Eefje

 • Rang
  ***********

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb in het verleden via een callcenter huisdierenverzekeringen verkocht. Het is wel een tijdje geleden, maar ik verwacht niet dat ze er beter op geworden zijn.. het kan zinvol zijn als je een jong rasloos dier aanschaft wat nog nooit iets heeft gehad en nog moet worden gechipt etc. Heb je een ras waar bepaalde medische aandoeningen veel voorkomen, dan gaat de premie met sprongen omhoog (probeer maar eens een sharpei te verzekeren 😱😱). Heeft je dier al iets gehad voordat je de verzekering afsluit dan wordt behandeling van die specifieke aandoening al uitgesloten van de verzekering. Ik voelde me echt een oplichter toen ik dat werk deed en zou het niemand aanraden. Dan is mijn tip eerder: ben je bang dat je de rekeningen niet kan betalen? Begin dan niet aan huisdieren of sta ze af als je situatie is veranderd. Er zit overigens veel prijsverschil tussen dierenartsen. Hier in de stad zijn ze duur, in een dorp hier vlakbij veel goedkoper. Voor simpele dingen als vaccinaties kun je daar echt op besparen, voor meer ingewikkelde ziektebeelden weegt voor mij de konijnkundigheid zwaarder dan de kosten.
 2. Eefje

  Corona virus

  Bij ons problemen met de capaciteit van de online werkplekken, dus die moesten naar de collega's op de vitale afdelingen van de verstrekking van uitkeringen. Ik heb gedaan wat ik zonder de werkplek kan doen, maar om in de dossiers te kunnen heb ik toch echt de werkplek nodig. Met mijn leidinggevende overlegd dat ik aan het eind van de middag en in de avond wel wil werken, overdag wel bereikbaar. Ik ben dus heerlijk gaan paardrijden vanmiddag met mijn werkmobiel op zak! Gebeurde weinig ook op die mobiel 😉.
 3. Eefje

  Corona virus

  Hahaha ik zou een pan en een pollepel als instrument moeten gebruiken in zo'n geval!
 4. Eefje

  Corona virus

  Ik houd me wel aan de voorschriften, maar ik ga wel sporten en ben gisteren even de stad in geweest. Gelukkig kan ik door dat thuiswerken ook op rustige momenten gaan klimmen of boulderen. In de middag ben je daar bijna alleen. Ik let ook wel op handen wassen, maar nog niet goed genoeg. Gisteren bijvoorbeeld heb ik in een parfumerie aan testers zitten snuffelen en daarna in een cafeetje frietjes besteld. Je raadt het al. Wel goed om je daar nu zo bewust van te worden want dat is natuurlijk hartstikke vies! Ik zie in cafés en lunchrooms niet mensen massaal naar de wc lopen om hun handen te wassen voordat ze een bitterbal pakken, ik ga het nu wel doen, maar daar is echt nog veel te winnen.
 5. Eefje

  Corona virus

  Ik heb me gisteren echt kapot gelachen om dit filmpje, hij lacht ook zo aanstekelijk 😁
 6. Eefje

  Corona virus

  Af en toe een dagje thuis werken vind ik heerlijk, dan kan ik echt stevig doorwerken en krijg ik veel meer gedaan. Maar na een paar dagen wordt het toch een beetje eenzaam. Gelukkig zitten mijn collega's en ik elkaar te spammen over de mail en groepsapp 😁
 7. Eefje

  Corona virus

  Ik win door het thuiswerken twee uur per dag (uur enkele reis). Scheelt veel joh! Lekker tijd om wat meer te sporten! Verder vind ik het saaaaiii 🥱 Mijn vriend zou met zijn vrienden naar Rome gaan aan het eind van de maand. Van het hotel hebben ze het geld teruggekregen, netjes hoor, dat hoeven ze niet te doen. Ik heb in april een concert, er is al aangekondigd dat het, mocht het niet door kunnen gaan vanwege corona, op een alternatieve datum zal plaatsvinden. Tot nu toe hebben we hier nog geluk dus!
 8. Wat verdrietig... Ik heb de twee keer dat er bij mij een konijntje overleed na 1 of 2 dagen al een nieuw maatje gekoppeld. Bij mijn huidige voedster was dat echt nodig, die kwijnde binnen een dag al weg en ze was al depri in de laatste zieke dagen van haar ventje. Het is afhankelijk van jezelf en van het overgebleven konijntje hoe snel je dat kunt/moet doen. Ik vind het fijn om het zo snel te doen, er ontstaat een nieuwe dynamiek door een nieuw konijntje, en ik heb weer twee blije konijntjes, dat verzacht bij mij het verdriet van ziekte en dood en een eenzaam overgebleven verdrietig beestje. Heel veel sterkte voor nu!
 9. Eefje

  Corona virus

  Ook bij ons nemen ze het serieus. Ik werk voor een groot werkbedrijf in Brabant. Wij mogen sinds deze week geen klantcontact meer hebben, tenzij er een crisissituatie is. Vandaag kwam onze leidinggevende langs, ze wil dat we de rest van deze week en volgende week sowieso thuis werken en afspraken afzeggen. Ik ben daar blij mee, ik woon in Nijmegen en zit nu toch zeker liever thuis dan in het gemeentehuis of ons hoofdkantoor. Burgers worden ook ontmoedigd om te komen, er wordt aangestuurd op telefonisch contact en via e-mail. Dat zal zich wel snel rondbabbelen, het heeft ook niet veel zin om naar de balie te gaan als de medewerkers thuis zitten. Ook onze afdeling waar het arbeidspotentieel onderzocht wordt is voorlopig gesloten, er werken daar dagelijks veel mensen van zowel de doelgroep als de begeleidingsorganisatie. Ik vind het wel saai, het wordt na een paar dagen wel wat eenzaam zo thuis. Hopelijk komt het snel onder controle, als dit een paar weken duurt heb ik mijn administratie in elk geval eens een keer tiptop in orde!
 10. Ik heb 2 kleintjes, Betsy is een dwergje van net iets meer dan een kilo en denk dat Gijs richting de 2 kg gaat komen als hij uitgegroeid is. Ze hebben zo'n 4m2 ren. En een kamer van zo'n 20m2 om 's avonds een paar uur doorheen te rausen. Frits en Betsy kon ik wel loslaten in hun kamer zonder toezicht. Gijs en Betsy niet. Gijs zit overal op in en aan en Betsy is door hem ook brutaal geworden, ze halen dingen uit die je gewoon echt niet van tevoren kunt bedenken, dus mogen ze alleen los als wij er bij zitten. In de zomer mogen ze als het lekker weer is in een rennetje op het gras, dan hebben ze maar 2m2, het is zo'n afgesloten rennetje. We hebben maar een klein tuintje dat niet goed dicht te maken is en bovendien een buurt met veel katten, dus moeten ze het daar mee doen. Daar zitten ze altijd maar een paar uurtjes in en dan zijn ze toch veel te druk om te gaan rennen, ze moeten dan heel veel gras eten en in het gras rollen enzo.
 11. Mijn voedster is ook geholpen toen ze bijna 4 was, nieteens verder over nagedacht eigenlijk. Ze kwam net uit de opvang, via hen kreeg ik een fikse korting en ik had mijn vorige voedster ook laten helpen vanwege hormonaal gedrag. Van het herstel herinner ik me weinig, dus dat zal dan wel vlot gegaan zijn, anders wist ik het nog wel :).
 12. Ik dacht al Beuningen?? Waarom weet ik daar niks van?? Maar het is Beuningen Overijssel, niet Gelderland. Jammer, anders was ik er morgen met een auto vol overbodige spulletjes heen gereden!
 13. Het is geen gek gedrag voor deze periode van het jaar en de leeftijd. Hier is ook wat onrust, nu mijn pubermannetje (8 maandjes) wat praatjes begint te krijgen die hij vorige maand nog niet had. Wat gejaag en gerij, ach, dat zoeken ze samen wel uit. Ik heb wel mijn voedsters laten helpen vanwege dergelijk gedrag wat maar doorging, mijn ram had geen leven meer en wij ook niet trouwens, een sproeiende voedster in je huis en een ram die alleen nog met zijn kont in een hoek durfde te liggen, zodat hij niet constant bereden wordt, dat was niet grappig. Mijn tweede voedster was vooral bitchy en claimde plekjes in de ren, ze viel uit naar mijn ram als hij in de buurt van 'haar' kleedje of huisje kwam. Dat was hier direct over na de ingreep, bij allebei, maar garanties heb je niet. Mijn eerste voedster heb ik even apart moeten zetten na de operatie, omdat mijn ram vervelend tegen haar was. Zij was dominant, hij ging toen ze zwak was een machtsgreep doen, de rotzak. Mijn huidige voedster is behoorlijk onderdanig, die heb ik gewoon bij haar toenmalige man kunnen laten, voor haar was hij wel lief na de operatie. Of je ze uit elkaar moet halen ligt er dus aan, het hoeft echt niet per se, als ze gewoon rustig zijn samen. Ik ben wel een voorstander van castratie, mijn voedsters zijn allebei goed en snel hersteld en alle ellende was weg, ik kreeg er heel stabiele koppels door. Wat baarmoederproblemen betreft, het schijnt veel voor te komen, maar ja, mijn eerste voedster is doodgegaan toen ze vijf was aan iets geks aan haar blaas, garanties dat ze oud worden heb je toch nooit, het blijven kwestbare beestjes.
 14. De ene baal beter dan de andere. Hooi ligt in feite altijd gewoon te liggen vanaf de zomer, als ik bij de boer een nieuwe zou halen is dat gewoon hetzelfde hooi wat in een andere schuur heeft gelegen dan de mijne. Als ik merk dat ze een baal slecht eten wil ik weleens langs een andere boer gaan, daar kan ik dan ook meteen mijn oude baal weer achterlaten, die gaat dan gewoon naar de koeien, of ik neem hem mee naar de pony's. De afgelopen zomer vond ik het hooi niet zo goed, denk dat de weersomstandigheden daar wat mee te maken hebben.
 15. Kan je kind echt 0,0 lactose verdragen? Ik heb ook lactose intolerantie, maar heel kleine hoeveelheden geven geen problemen. Zodra het meer wordt dan een lepel yoghurt of melk of wat dan ook dan zit ik als een ballonnetje op de bank te puffen een paar uur later. Ik moet vooral de verpakkingen checken van bijvoorbeeld feta en brie. Sommige varianten daarvan bevatten wel lactose en andere niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .