Spring naar bijdragen

Eefje

Members
 • Aantal bijdragen

  6746
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  28

Eefje last won the day on October 14 2018

Eefje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

702 Uitstekend

Over Eefje

 • Rang
  ***********

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wij gaan verhuizen en gaan ook de inrichting van het huis van Frits en Betsy veranderen, daarom doen we dit hok weg. Het heeft altijd binnen gestaan en heeft dus helemaal geen rot of schimmel. Het is wit gebeitst en heeft wat knaagsporen. Het deurtje aan de voorkant hebben we niet meer, het is dan ook niet de bedoeling dat je ze gaan opsluiten natuurlijk :). Gratis af te halen in Nijmegen, het moet uiterlijk volgende week zondag (=17 feb) weg zijn.
 2. Ik werk als werkconsulent bij een gemeente en ik krijg veel vragen zoals die van jou. De ervaring is (helaas) dat je zonder opleiding in de juiste richting uitkomt bij vrijwilligerswerk. Met een heleboel mazzel kun je dan uiteindelijk op de plek van je vrijwilligerswerk betaald werk krijgen, maar vaak hebben ze daar geen budget voor. Pluspunt is dat er echt heeeeeel veel vrijwilligers gezocht worden bij opvangen, kinderboerderijen etc, dus als je er energie uit haalt om dat naast je werk te doen, vooral doen! Wie weet waar de connecties die je daarin opdoet je kunnen brengen! Mocht je nog wat zakcenten over hebben, dan zou je uit kunnen zoeken wat er aan cursussen aangeboden wordt, zodat je certificaten in de juiste richting kunt halen. Als je de opleiding wilt gaan volgen die LilyMarshall aanraadt kun je gebruik maken van het levenlanglerenkrediet. Dit is een lening van DUO waaruit je collegegeld kunt betalen onder bepaalde voorwaarden. Het dekt niet de kosten van levensonderhoud, dus je zult er sowieso naast moeten werken. Een zorgboerderij is wat Evee zegt wel een leuke middenweg, dan heb je in je dagelijkse werk toch veel diertjes om je heen. Wat me ook nog even te binnen schiet, er zijn ook best wat maneges die 'lessen' verzorgen voor mensen met een handicap. Dat varieert van mensen die nog behoorlijk kunnen rijden, tot mensen die ze in een soort hangmat tussen twee naast elkaar lopende paarden laten liggen. Mocht je sowieso al van de paarden zijn en ruim in de eerder genoemde zakcenten zitten, dan kan het een idee zijn om een cursus tot paardencoach te volgen, een geschikt paard aan te schaffen en als zzp'er trainingen te gaan geven aan managers, begeleiders etc. Bijna iedereen die ik ken die in de persoonlijke begeleiding zit heeft weleens zo'n training gedaan via werk, er is veel vraag naar.
 3. Hoi! Het lijkt op hoe het met onze Frits begon. Ik heb er een topic over bijgehouden: Het ging beter met draxxin en spoelen, maar nu heeft hij stilliggende darmen en moeten we de antibioticakuur voortijdig afbreken. Als zijn darmen weer goed werken (gaat gelukkig de goede kant op) dan gaan we weer opnieuw een Draxxin kuur starten. Dat met zijn darmen heeft overigens niets met de behandeling voor het niezen te maken. Voor ons lijkt dit een never ending story te worden, ons andere konijn niest nu ook. Waarschijnlijk een hele gore bacterie die er bijna niet onder te krijgen is. Mijn tip: ga zo snel mogelijk naar een hele goede dierenarts en laat je konijntje helemaal doorlichten, met kwakkeldiagnoses ben je uiteindelijk veel duurder uit en het kost veel tijd.
 4. Wat verdrietig Lien, Pluis heeft een mooi leven bij je gehad. Heel veel sterkte ❤️
 5. Eefje

  De sportschool

  Je zit inderdaad niet vast met boulderen nee :). Je begint gewoon met routes die niet moeilijk zijn en dan ga je langzaam verder in andere routes naarmate je beter wordt. Soms vind ik het wel eng, het ligt ook heel erg aan hoe ik in mijn vel zit. Als ik me goed en sterk voel dan ben ik niet bang, als ik even wat minder in mijn vel zit dan ben ik ook onzeker op de wand en dan ga je ook sneller wegslippen en vallen. Ik klim in die periodes ook altijd gewoon routes die ik gemakkelijk vind, de uitdagingen laat ik liggen voor mijn goede dagen :). Op zich is vallen meestal niet erg, je valt gewoon in de mat. Alleen je kunt je lelijk stoten tegen de wand en de grepen. Ik heb ook altijd wel ergens een goede blauwpaarsgroene plek zitten ;).
 6. Weer een update: Frits is bij Wilhelminapark geweest vandaag voor een kijkoperatie, Betsy was natuurlijk met hem mee als moral support. Er zat niks in zijn neus, alleen aan één kant een klont taai snot. Dat is nu mooi schoongemaakt. Verder zag alles er heel erg goed uit. Nu een behandeling met Draxxin injecties eens in de vier dagen (ik heb prikles gehad), een tijdje metacam geven en weer twee keer per dag spoelen. Hij is nu aan het bijkomen van de lange rit en de narcose, eerst hopen dat hij snel gaat eten, zodat we hem vandaag verder met rust kunnen laten. Anders komt ook de hele rompslomp van dwangvoeren, cisaral en laxeermiddel er nog bij. Hopen dat de Draxxin helpt en anders kunnen we echt niet meer doen dan regelmatig blijven spoelen om zijn klachten te verlichten. Gelukkig is hij verder nog steeds hartstikke blij en kerngezond en is dit niet iets waar hij niet oud mee zou kunnen worden, maar wat zou het fijn zijn als hij er helemaal vanaf is straks! Wat een fantastische dierenarts daar zeg! Hij lijkt werkelijk ALLES van konijnen te weten wat er te weten valt, hij vindt het leuk en hij heeft alles in huis om ze een eersteklas behandeling te geven. De rekening loog er ook niet om 😷, maar goed, weten dat je alles gedaan hebt en geen schuldgevoel hebben is ook wat waard :).
 7. Eefje

  De sportschool

  Hee de sportschool loopt nog! Leuk! Wat fijn @Christaaa dat je alweer lekker aan het sporten bent! Lijkt me lastig om op te pakken na een zwangerschap en met een kleintje erbij. Mijn fitnessregime van destijds hangt aan de wilgen, ik grijp alleen af en toe een keer een kettlebell en mijn hoepel als ik vind dat ik te weinig bewogen heb op een dag. Nu ga ik 1 keer per week paardrijden en 2 a 3 keer klimmen of boulderen. Verder probeer ik dagelijks 15.000 stappen te halen, dat lukt meestal wel, maar met het slechte weer nu heb ik er wel moeite mee om 's avonds nog een wandeling te gaan maken.. Maar ik kan wel zeggen dat ik gespierder ben dan OOIT! Klimmen verricht echt wonderen voor je lijf en het is nog leuk ook! Mocht je eens mee willen Christa, ik zit nu nog in Arnhem, maar vanaf december neem ik een abonnement in Nijmegen. Marcel doet het ook :)
 8. Sorry voor de late reactie! In de tussentijd ben ik verhuisd, vandaar. Ik heb wat meer zicht op Frits nu ik weer bij hem in huis woon. Het niezen is niet over, wel minder, we spoelen het nu af en toe als we merken dat het weer erger wordt. Hij pruttelt als een malle als hij net gespoeld is, lijkt wel een biggetje, maar is verder echt super blij en die buien heeft hij nu niet meer, af en toe twee, drie niesjes en hij is klaar. Wilhelminapark staat dus helaas nog op de planning, maar is wat minder dringend, dus kunnen we het vooruitschuiven naar de kerstvakantie. @Sharon uit Nijmegen we zijn in Beuningen geweest bij tweestromenland, daar zitten twee konijnkundige dierenartsen waar ik tot nu toe erg tevreden over was. Ze hebben destijds ook adequaat gehandeld bij ec-symptomen, zij zijn daar erg alert op. Voor de second opinion zijn we naar Rutger van Sterkliniek in Dukenburg geweest. We hebben daar destijds ook Wilma laten doorlichten toen haar blaasproblemen aan de gang bleven. Die weet echt wat hij doet. Voor de meer ingewikkelde dingen gaan we vanaf nu sowieso direct naar hem toe, dat scheelt op den duur gewoon geld, al is hij in eerste instantie duurder.
 9. Klik hier voor het filmpje en zet je geluid ook even aan..
 10. Eefje

  Het niezen van Frits

  Hoi allemaal! Het is een tijdje geleden dat ik hier was, het laatste bericht was dat ik een nieuw baasje zocht voor de konijntjes.. Gelukkig is dat niet meer aan de orde, ze kunnen blijven :). Ik open dit topic omdat we nogal wat te stellen hebben met het niezen van Frits. Het heeft een stuk langer geduurd dan waarschijnlijk nodig was, daarom hoop ik dat deze ervaring andere baasjes helpt om sneller bij een goede diagnose te komen en dat jullie konijntjes er niet zo lang last van hoeven te houden als onze arme Frits. Frits begon een flinke tijd geleden met niezen. Niet direct zorgelijk, hij stuift wel vaker met zijn neus ergens in en moet het er dan uit niezen. Na een tijdje werd het toch wel opvallend veel. Geen snot aan zijn neus of pootjes. Dus naar een dierenarts die ik tot nu toe als konijnkundig beschouwde. Die smeet er antibiotica tegenaan en daarna ging het beter. Maar het kwam langzaam weer terug. Conclusie: bacterie was de hoek in gedrukt, maar niet dood, nog een kuur voor langere periode. Het ging weer beter, maar het kwam weer terug. Frits bleef niezen, antibiotica hielp niet echt meer. Bij de dierenarts de vraag neergelegd of er niet iets in zijn neus kon zitten, of dat er wat met zijn tanden was. Dat werd van tafel geveegd met de mededeling dat dan antibiotica ook niet zou helpen. De situatie werd erger en hij kreeg regelmatig niesbuien die langer dan een minuut duurden, waarbij hij ook kokhalsgeluiden maakte. Nog steeds geen snot te zien, hij was ook niet benauwd en buiten die buien om gewoon onze blije Frits. Weeeeer terug naar de dierenarts met de mededeling dat ik wilde dat hij verder onderzoek zou doen, hij probeerde me te overtuigen dat dat geen zin zou hebben. Hoog tijd voor een andere dierenarts dus! Die nam zo uitgebreid de tijd dat ik hem wel kon zoenen. Hij keek in zijn neus, checkte zijn tandjes, luisterde uitgebreid naar zijn longetjes, zette nauwkeurig op een rijtje wat er allemaal al gebeurd was en had heel veel aandacht voor het filmpje dat we hadden, hij schrok behoorlijk van wat hij daarin zag. De combinatie van wat hij ontdekte bij Frits en wat hij zag in het filmpje maakte dat hij vrij zeker is dat er iets in zijn neus zit. Dus toch! Ik moet vaker en sneller naar mijn onderbuikgevoel gaan luisteren.. Logisch verhaal, antibiotica kan dan wel helpen, omdat het de afweerreactie van het lichaam tegengaat. Hij denkt dus dat er iets vast zit in zijn neus en dat zich daar omheen een snotprop gevormd heeft die door de ademhaling indroogt en vast gaat zitten, waardoor hij die niesbuien krijgt die niet verlichten, omdat hij het er gewoon niet uit krijgt. Makes sense. We zijn nu zijn neus aan het spoelen met fysiologisch water. Geen pretje, Frits vindt het vreselijk en het is bijna niet te doen, maar de aanhouder wint en de niesbuien zijn aan het afnemen. Nu kokhalst hij een keer en niest daarna een keer of 3, 4 en daarna is het weer even klaar, dit doet hij een paar keer per dag. Die niesbuien waarvan ik dacht dat hij er in zou stikken heb ik niet meer gehoord of gezien. We blijven dit een week of 2 doen (als dat nodig is), de theorie is dat dan de snotprop steeds een stukje vloeibaarder wordt, hij het beetje bij beetje er uit kan niezen en uiteindelijk de bron van de irritatie een keer met het water of in een niesbui er uit komt. Als dit het niet oplost verwijst hij ons door naar Wilhelminapark, omdat ze daar de apparatuur hebben om diep in zijn neus te kunnen kijken met een cameraatje en zo de bron op kunnen sporen en kunnen verwijderen. Kijk, dat zijn goede dierenartsen, die uitgebreid de tijd nemen, alle opties afwegen en het ook aangeven als je op een bepaald moment bij een andere dierenarts beter af bent! Ik hoop jullie over een week of 2 te kunnen melden dat het eindelijk over is.
 11. Deze mag dicht, een boel dingen zijn weer veranderd, ze mogen lekker blijven!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .