Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Aantal items

  13.605
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  224

Eefje won de laatste dag op 16 september

Eefje had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Gijs en Milly. Achter de 🌈 Betsy, Wilma en Frits
 • Huisdieren
  🐶 Yula

Recente bezoekers van dit profiel

8.527 profielweergaven

Eefje's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

6,9k

Community reputatie

 1. Eefje

  Yula

  Vandaag met de dierenarts gebeld, ik wil haar laten titeren en dacht meteen testen op veelvoorkomende ziektes bij buitenlandse honden. Maar dat laatste hoeft niet, omdat ze uit Roemenië komt. Daar komen die ziektes vrijwel niet voor, vanwege de lagere temperaturen. En omdat ze ook nog in het najaar is geboren, vanaf april bij ons is en sindsdien goed ontwormd en een anti vlooien en tekenpil heeft gehad is de kans op die ziektes te verwaarlozen. Mooooii! Om het te vieren heeft ze een muis gevangen op de hei 😭😭. Hij piepte heel hard, zo zielig! Ze heeft hem wel losgelaten en toen kroop hij weg onder het gras. Daar bleef hij zitten, ik kon hem zien, ik hoop van de schrik, niet vanwege verwondingen ofzo. Ze doet met spinnen ook in eerste instantie wel zo zachtjes dat ze gewoon weg kunnen lopen, dus ik hoop maar dat dat voor de muis ook geldt. En als dat niet zo is dat hij inmiddels is gepakt door een roofvogel, die zitten daar heel veel. Zo zielig. Die zit daar rustig in zijn natuurlijke habitat en wordt dan gewoon gegrepen puur voor de lol 😭.
 2. Eefje

  Yula

  Haha ja, ze was heel erg bang voor de stofzuiger, nu niet meer zo. Ik deed haar altijd de tuin in als ik ging stofzuigen, maar dat wordt nu een beetje sneu natuurlijk. Ik moet hem wel op de zachtste stand en rustig bewegen, maar dat is al heel wat. Ik zet hem eerst in de woonkamer, dan de kabel met stekker eruit, dan aanzetten en laten staan, heel veel snoepjes als ze durfde te komen kijken, zo steeds opgebouwd en nu kan ik dus rustig stofzuigen in de laagste staan stand. Heeft ze best snel geleerd gelukkig.
 3. Eefje

  Yula

  Als je hond naast de stofzuiger zit te wachten op snoepjes, heb je dan iets goed gedaan of juist niet 🤣
 4. Zo, ik heb weer een plant minder. De scindapsus pictus wil bij mij niet zo. Hij zou gemakkelijk moeten zijn, maar hij groeit niet goed, meer runners dan blad en blad wordt steeds geel. Geen idee wat er mis gaat, maar ik was het zat en heb hem aan een vriendin gegeven. Die van haar doet het wel goed, kan ze deze er mooi bij zetten.
 5. Die van mij is alles behalve bitchy hoor 😁
 6. Eefje

  Yula

  Haha ja, dat stukje 'kunnen praten' missen we helaas.. Gelukkig groeien hondjes wel veel sneller op 😁. Vandaag weer een succesje. Er kwam een vriendin die Yula wel al kent. Maar ze vindt het toch heftig als iemand ineens in onze woonkamer staat. Dus we hebben een ommetje gemaakt en haar onderweg 'tegengekomen'. Buiten was ze super wild aan het doen. Eenmaal binnen was het nog wel super duper leuk, maar niet zo spannend als anders. Heb haar een kong gegeven waar ze een half uur mee bezig is geweest, daarna heeft ze zich nog even geprobeerd op te dringen zonder succes, en toen heeft ze heel rustig op de bank gelegen. Niet 100% op haar gemak in het begin, maar genoeg om zich rustig te kunnen gedragen en te blijven liggen. Super goed ❤️
 7. Ik heb niet echt een voorkeur geloof ik. En als ik al mijn konijnen even langs ga vond ik ze allemaal op hun eigen manier leuk. En het mooie is dat je niet hoeft te kiezen, ik heb ze toch altijd allebei 🙂. Bij honden en paarden heb ik wel een voorkeur voor de dames. Maar ik heb wel veel meer op ruinen en hengsten gereden dan op merries, nu ook weer twee ruinen. En daar ben ik hartstikke gek op. 'Mijn' buurthond is een reu en ook een grote lieve lobbes. Ik vind het pittige van de dames erg leuk, maar het goeiige van de heren ook.
 8. Eefje

  Yula

  Ze heeft vandaag zoveel dingen ZO GOED gedaan joh, ze moet even in het zonnetje hier ! Vanmiddag gingen we wandelen in haar happy place. In de wijk blaft ze bijna nooit naar mensen, alleen naar vage figuren nog, maar in het buitengebied naar iedereen die op grote afstand loopt. Vandaag dus helemaal NIET. En we hebben best wat mensen gezien. Of ze dat nu toch geleerd heeft van die sociale rampwandeling geen idee, maar het liep een heel stuk relaxter zo! In dat gebied staat een kudde wilde paarden. Ze hangen gewoon ergens rond en leggen niet in korte tijd ineens een grote afstand af. Nu stonden ze op het pad waar ik heen wilde. Niet erg, andere route gepakt. Maar dat was dus vlak bij het hek waar mijn auto stond. Komen we terug en wat denk je, staat die kudde recht voor dat hek. En dat hele gebied is omheind, dus we moesten wel echt door dat hek, of heel ver omlopen, maar we liepen al lang en het was warm geworden. Even omheen gelopen, grootste deel van de kudde ontweken, maar er stond nog een merrie met veulen pal voor het hek en nog een merrie waar we ook vlak langs zouden moeten. Even staan twijfelen, er waren nog twee mensen met honden, die twijfelden ook, maar kozen toch om er doorheen te gaan, ze hadden voor de zekerheid een stok gepakt om de paarden weg te kunnen jagen. Ze worden helaas te vaak gevoerd door mensen, goedbedoeld, maar zeer onwenselijk, want daardoor worden ze brutaal (er zijn paarden ingeslapen omdat ze daardoor te gevaarlijk werden, maar dat terzijde). Paarden deden niets, Yula was wel alert, maar niet bang of zenuwachtig en ze reageerde nauwelijks op de paarden, meer op de honden. In geval van nood zou ik haar op kunnen tillen. Dus wij hebben het ook gedaan! Riem kort natuurlijk, maar ze marcheerde er zo super braaf en dapper doorheen, en ze stonden echt HEEEEEL dichtbij 😍. Verder reageert ze thuis 9 van de 10 keer al goed op een opgestoken hand als ze van plan is achter me aan te komen drentelen. Ennnn we hebben geoefend met de stofzuiger en dat deed ze ook super goed! Beetje spannend, maar wel nieuwsgierig en dapper, ZO KNAP! Ik ben waanzinnig trots op haar ❤️.
 9. Eefje

  Yula

  Het is normaal hondengedrag, los van ras. Per hond moet je bekijken of het ok is of dat je hond niet zelfstandig genoeg is, maar onrustig is het natuurlijk altijd voor je hond, om niet gewoon lekker te kunnen blijven liggen als de mensen wat aan het doen zijn, het is altijd beter als dat ze minder boeit. Tot nu toe mocht ze best bij mijn voeten liggen natuurlijk. Maar gisteren hebben we veel geoefend met letterlijk fysieke afstand en daardoor bleef ze aan het eind van de middag gewoon lekker op haar plaats liggen terwijl ik door het huis aan het sjezen was en zelfs weg ging. Veel rustiger voor haar en binnen een paar uur al merkbaar, dus dit zetten we lekker voort. Wel met voldoende knuffelmomenten op ons initiatief natuurlijk. Dit is gewoon onderdeel van het basispakketje dat de gedragsdeskundige ons heeft aangereikt, maar op dit stuk vallen wij zelf steeds van het paard, het voelt een beetje hard. Terwijl het voor Yula veel fijner is als we de aandacht begrenzen.
 10. Eefje

  Yula

  Hier weer een stuk basistraining, wat eenvoudiger is nu ze wat commando's kent en zich thuisvoelt. Omdat ik al een tijd overspannen thuis zit is ze echt klittenband, vooral bij mij. Ze gaat bij de deur liggen als ik even naar de wc ben, ligt aan mijn voeten als ik zit te werken of naast me op de bank als ik een serie kijk, op de grens van de keuken als ik daar bezig ben... Dat is niet goed. Dus nu mag ze me niet meer zo volgen, heb ik een onzichtbare cirkel van ongeveer een meter om me heen waar ze alleen op uitnodiging in mag en wordt ze uitbundig beloond als ze uit zichzelf naar haar plaats gaat. Verder spelenderwijs oefenen met op haar plaats blijven als ik rondloop, even de deur uit stap, 3 treden de trap op en af loop etc. Ze kent nu plaats, blijf en een stopgebaar, dat maakt de communicatie een stuk gemakkelijker. Ze moet nu in huis echt zelfstandiger gaan worden, voordat ik zo zelf onbedoeld een gevalletje verlatingsangst creëer. Wordt even heeeeeeeeeeeeeellll consequent zijn, wish me luck 😅.
 11. Mijn vorige hond heeft ook eens een hele zak paaseitjes opgegeten, plus de wikkels. Die is ook naar schatting een jaar of 18 geworden. Dikke mazzel ook, want die snaaide werkelijk alles van de straat. Maag van staal denk ik.
 12. Gefeliciteerd 🥳🥳🥳
 13. Zeker is daar per opvang verschil in. Steeds meer opvangen castreren voedsters standaard
 14. Eefje

  Yula

  @mammafelinawat een lieve woorden zeg, dankjewel! We doen erg ons best, al hebben we het zeker onderschat. Maar alles wat we nu doen is een investering in hopelijk de komende 16 jaar. Zij verdient het en doet ook zo haar best ❤️
 15. Eefje

  Yula

  Ik heb een samenvatting gemaakt van alles wat goed gaat bij Yula en wat ze moeilijk vindt. Dat geeft wel een mooi overzicht. Ze is nu bijna 5 maanden bij ons en voelt zich in huis veilig, in de wijk ook, op bekende stukken en als het niet heeft geregend ook op stukjes die ze minder goed kent. Een wijk verder is nog heel spannend. In rustig buitengebied gaat het ook goed. Ze heeft al deze maanden nodig gehad om zich veilig te voelen in haar directe omgeving. Ik denk dat ik het hier nu even bij houd, we kunnen langer dan een half uur door de wijk lopen en in buitengebied langer, meer is niet nodig voor haar beweging. Ik wil nu verder oefenen met dingen in huis. Gisteren heb ik een stukje gestofzuigd terwijl zij in de woonkamer lag met een kong. Dat ging goed. In de zomer deed ik haar in de tuin, of snel stofzuigen als ze aan het wandelen was, maar ze moet er toch aan gaan wennen. Bezoek vindt ze moeilijk. Mijn moeder is nu een maand op vakantie, dus ik wil regelmatig met Yula in haar huis gaan zitten nu ze er zelf niet is. Ze zal dan ook daar even op het veldje voor de deur uitgelaten worden in een nu nog vreemde omgeving, dus dat zal ze spannend vinden, maar het is echt recht voor de deur daar, dus we kunnen meten weer naar binnen. Vervolgstap Yula mee als mijn moeder er weer is en dan thuis weer proberen. Ze kent mijn moeder wel, maar nog niet goed genoeg voor ontspanning. Met andere mensen wil ik proberen om voordat ze komen met Yula naar buiten te gaan, ze daar tegen te komen, even buiten blijven en dan samen naar binnen. Dan staat er niet ineens iemand onverwacht in haar veilige plek. Ik heb mijn verwachtingen flink aan moeten passen, maar die waren ook niet zo realistisch 😅. Heb veel spijt dat we haar die eerste week per ongeluk zo overprikkeld hebben, maar goed, dat gebeurt als je geen ervaring hebt. We hebben het snel gecorrigeerd, maar ik weet zeker dat het haar proces enorm vertraagd heeft. Gedane zaken nemen geen keer en het gaat nu goed. De rest komt ook wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .