Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Aantal items

  12903
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  194

Eefje won de laatste dag op 13 mei

Eefje had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Gijs en Milly. Achter de 🌈 Betsy, Wilma en Frits

Recente bezoekers van dit profiel

7953 profielweergaven

Eefje's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

6,4k

Community reputatie

 1. Yula heeft een y tuigje van Hunter, die hebben we tweedehands van de stichting overgenomen. Vind het wel praktisch en Yula heeft er goede bewegingsvrijheid mee. Alleen onhandig als ze gaat liggen als ik hem vast wil maken, maar dat is met alle tuigjes zo.
 2. Ongeveer 45. Te veel vind ik nu.
 3. Eefje

  Durf te vragen!

  Ik heb ergens een zakje met sieraden. Ik draag eigenlijk altijd hetzelfde, dat gaat alleen af als het onhandig of link is met sporten. Klimmen met ringen is geen goed idee, maar dan leg ik ze gewoon in de auto of stop ze in mijn tas. Sieraden die in in het verleden wel droeg en nu niet meer zitten in een zakje in een laatje ergens. Vraag niet waar, ik moet altijd verschillende kastjes checken als ik er iets in wil zoeken. Ik heb niks wat echt heel waardevol is, allemaal zilver en 1 witgouden ring.
 4. Eefje

  Milly en Gijs

  Milly en Gijs zijn sinds we de hond hebben (of sinds hun logeerpartij bij Daisy, dat was op hetzelfde moment) veel vaker samen. De hond zit beneden en zij boven, maar ze horen haar natuurlijk wel. Nou als een beetje stress zorgt voor bonding ben ik daar blij mee! Etenstijd is nog steeds venijn, niet denken dat het nu allemaal maar pais en vree is 😁.
 5. Ach wat sneu 😢😢. Heel veel sterkte ❤️
 6. Ik snap niet hoe een hond een uur met een kong bezig is joh. Yula heeft dat binnen 5 minuten leeg en wordt dan wild omdat dat ding rolt enzo, het heeft een bal effect op haar. Ze heeft nu zo'n kong kluif waar je in de zijkanten wat in kunt doen, daar wordt ze niet zo wild van en blijft ze wat langer aan likken, ook al is het leeg. Klinkt alsof Namu het hartstikke goed gedaan heeft vandaag! 🥳🥳🥳
 7. Eefje

  Yula

  We hadden weer een paar wanhopige dagen met Yula, ze was totaal overprikkeld en niet te stoppen. Gisterenochtend huilend met de gedragsdeskundige aan de telefoon gehangen (die ook echt een therapeut voor mensen is zeg). Ze heeft me gekalmeerd, dat ik echt niet in zo'n korte tijd een hond kan verpesten, want daar was ik bang voor. En heel rustig en concreet tips gegeven op overprikkeld gedrag. Ik zat weer op het paard en had een hele rustige dag. Daarna mijn vriend toen hij thuiskwam meegenomen in alle tips. We hebben nu weer grip op de situatie en kunnen haar emmertje weer leegmaken. Dat gaat wel even duren, ze komen sowieso met een overvol emmertje aan en de eerste weken loopt dat nog regelmatig over. Daarbij hebben wij wat fouten gemaakt die het telkens lieten overlopen ipv het leeg te laten lopen. Nu zitten we in een strak en ontzettend saai regime. Het doet haar goed, we kunnen haar beter lezen nu we haar beter kennen en hoewel we haar niet tegen alle prikkels kunnen beschermen, kunnen we haar wel nadien rustiger krijgen met strakke regels en consequente begeleiding. Het verschil met gisteren is nu al heel groot, hopelijk zit het er in een paar dagen steeds beter in. Ik merk nu al dat ze sneller voor ander gedrag kiest, de kracht van geduld en herhaling en zelf rustig en duidelijk blijven. En dit is het resultaat steeds vaker en sneller 🥰🥰🥰.
 8. Eefje

  De afvallers 2022

  Ik heb dat ook een tijdje gedaan, vond het wel lekker rustig, zeker in de avond. Ik kon het alleen niet zo heel lang, 13 uur was voor mij wel een max. Schijnt dat mannen ook langer kunnen vasten dan vrouwen ivm andere stofwisseling en lichaamssamenstelling etc.
 9. Eefje

  Kring rond oog

  Klopt, dat komt door de rui. Je ziet die lijnen dan steeds verder opschuiven.
 10. Veel beterschap voor Zoetje ❤️. Omdat Milly vorige week verstopt zat geef ik nu even laxeermiddel zolang ze nog zo erg verhaart. De tactiek is dat spul op het zeil spuiten, daar zonnebloempitjes in leggen en dan gaat het vanzelf allemaal op. Maar Gijs kwam zo hard aanstuiven op die pitjes dat hij dwars door het plasje laxeer ging. En dat is heel vies plakspul. Dikke paniek! Rennen wassen stampen wassen rennen wassen 🤣🤣🤣. Hij wilde nieteens zijn pitjes meer, arm joch.
 11. Toevoeging: bewuste keuze voor kleintjes ivm de ruimte en ze spreken me meer aan. Kleine konijntjes met opstaande oren vind ik gewoon het leukst. Hoewel ik vlamen qua oren ook geweldig vind, maar qua gezondheid dan toch een heel stuk minder 😅.
 12. Eefje

  Yula

  Goed! Alleen twee keer wakker geworden van Yula omdat ze aan het dromen was 🥰. Zo grappig altijd, wat zullen ze toch dromen hè.
 13. Eefje

  Yula

  Weer even een stapje terug met Yula. Ze laat meer stress zien, blaft snel en ongerust, is onrustig en slaapt te weinig. De stress van de reis en veranderingen kan wel weken tot maanden in haar lijfje blijven, dus het emmertje loopt snel over en het is lang niet altijd duidelijk waarvan. Goed observeren dus en rustig aan, welkom in de eerste weken (of mogelijk maanden) met een herplaatser uit het buitenland. Ik slaap weer bij haar op de bank nu. Ze zoekt erg veel nabijheid, dus ze ligt nu naast me. Als ze zich daardoor veiliger en rustiger voelt hebben we daar allemaal baat bij. Liever een paar lange goede nachten op de bank dan korte slechte in bed 💁. Duimen maar dat zij lekker slaapt vannacht, dan geldt dat ook voor mij.
 14. Graanvrij beaphar nature, omdat Gijs nu niet meer zijn blindedarmkeutels overal uitsmeert.
 15. Ik heb een koppel met snot gehad, die hebben elkaar dus wel besmet. Toen mijn ram overleed bleef mijn lieve snotterige voedster achter. Die is gewoon aan een ander ventje gekoppeld bij knijn en ko. Mijn voedster is er helaas al anderhalf jaar niet niet meer, het rammetje wel. Die heeft tot op de dag van vandaag nergens last van en zijn nieuwe vriendin ook niet. Hij heeft bijna een jaar bij mijn snotterige Betsy gezeten, maar hij was nog heel jong en blijkbaar niet gevoelig ervoor. Je weet het gewoon niet, de één is er gevoelig voor en de andere niet. Maar alleen laten zitten vanwege snot is bij mij nieteens een overweging geweest. Dat kon overigens ook echt niet met die voedster, die kwijnde heel snel weg alleen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .