Ga naar inhoud

Bammyflurry

Members
 • Items

  2.642
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  40

Alles dat geplaatst werd door Bammyflurry

 1. Geen probleem. Ik heb nog wat hoor!
 2. Vervelend dat gekwakkel van Zoetje. Hopelijk vind je toch een oorzaak.
 3. Dank je wel @Evee! Zo te zien lijken de brokjes wel op de voorgaande, kleine biksjes. Ik ben benieuwd, hoewel Kippie alles lust, dus dit zal vast geen probleem zijn.
 4. Ik schuif de reismand als het ware om het konijn heen. Nog een duwtje tegen het kontje en klaar! Ik loop met de reismand het verblijf in en probeer het konijn te overvallen. Dat lukt niet altijd, want ze zien je toch al vaak aankomen met dat ding. Als ze in een hoek gaan zitten zet ik de reismand pal voor hun snuit, in hun looprichting en schuif de reismand direct vooruit. Met de andere hand een duwtje tegen het kontje en je schept het konijn als het ware in de reismand. Deurtje snel dicht en klaar. Zo blijven ze steeds met hun pootjes op de grond.
 5. Wij hebben al jaren konijnen in de tuin en schuur en eigenlijk geen overlast van muizen. Natuurlijk zullen er wel muisjes in de tuin leven, net als vogels, slakken, spinnen en andere dieren. En die zullen ook wel eens door de hokken lopen. Gewoon biodiversiteit in de tuin zullen we maar zeggen. Ook mijn konijnen eten binnen een paar minuten hun brokjes op, dus dat zullen muizen hier niet vinden. Alle andere eetbare zaken zoals de voorraad brokken, snoeperij voor de konijnen enz. zit allemaal in afgesloten bakken. We hebben een poosje wél muizen in de hokken gehad. Dat was toen ik vlas in de plasbakken had. Ik zag toen ook muizen in de plasbakken zitten. Het blijkt dat er in vlas zaadjes of zo zitten die muizen lekker vinden. Die informatie vond ik op een site over paarden. Ik ben weer overgegaan op hennepvezel en vanaf dat moment geen muizen meer gezien.
 6. Ik zie geen Bunny Nature Energy Dental meer in de webwinkel. Hopelijk niet de volgende 'dikmaak-brok' die niet meer verkrijgbaar is?
 7. Is dat dichtgroeien, naast dat het misschien lastig is, ook een goed teken @Jamesthebunnybutler? Ik weet niet zo goed wat ik mij er bij voor moet stellen? Vanmorgen weer uitgebreid aan de schoonmaak geweest bij mijn beestjes. Ze lopen gezellig bij mij rond en helpen je van de wal in de sloot, maar toch is het zo lekker ontspannen om zo bezig te zijn! Mijn man is ernstig ziek, en juist dan vind je rust bij je beestjes, ondanks het werk wat je er van hebt. Bezig zijn met de konijnen of een eind wandelen met de hond. Hoe zullen mensen zonder dieren dat toch doen?
 8. Een heel goed idee om een konijntje uit de opvang te adopteren! Daar zitten zoveel leuke beestjes te wachten op een mooi plekje. Ook konijntjes met prachtige manen rondom hun koppie en mensgerichte karaktertjes. Nergens heb je meer keuze dan bij een opvang, en nergens heb je meer 'garantie' dan bij een opvang. Het is inderdaad niet voor niks dat opvangen geen konijnen alleen plaatsen. Dat is in het belang van het konijn. Een belang die je als konijnenbaasje hoog in het vaandel hebt. Stel je eens voor dat jij totaal afgesloten werd van andere mensen. Dat jij gedwongen wordt om samen te wonen met, ik noem maar wat, een zebra. Dan ben je misschien blij dat je niet helemaal alleen bent, maar tot een goed gesprek zal het nooit komen. De zebra heeft ook andere behoeften dan jij, vindt andere dingen belangrijk dan jij. Een konijn kan alleen met een ander konijn 'praten' en konijnendingen doen zoals samen eten, samen slapen en samen wassen. Op z'n 'konijns'. En zijn maatje is er 24/7 voor hem. Dat zie je inderdaad als je twee konijnen ziet die goed matchen samen. Daar blijf je naar kijken! Niet alleen is samen fijner (of nee, een voorwaarde) voor de konijnen, maar ook voor het baasje! Het is zo enorm genieten! Dát is konijnen hebben! Of je een konijn alleen hebt of samen, in beide gevallen kun je een goede band hebben. Dat ligt aan het konijn, niet of ze alleen zitten of samen. Als je een knuffelkonijn treft (wat trouwens minder vaak voor komt dan we als mens misschien zouden willen) dan zal hij ook als hij een maatje heeft, gezellig bij je komen kroelen en achter je aan lopen. Daarvoor hoeft hij gelukkig niet zonder konijnenvriendje te leven! Qua kosten kun je geluk of pech hebben met konijnen (en andere dieren). Met het nemen van 1 konijn voorkom je niet per definitie hoge kosten. Een koppeltje wat maar 1x per jaar voor hun vaccinatie bij de dierenarts komt is goedkoper dan 1 konijn wat regelmatig wat mankeert. Dus maar 1 konijn nemen om de kosten te drukken geeft geen garanties. De kosten voor konijnen zitten hem voornamelijk in de dierenarts. Qua voer enz. maakt het niet zo erg veel uit of je er 1 of 2 hebt. Dus, ga naar de opvang, adopteer een gezellig stelletje (de pluisjes worden regelmatig juist binnen geplaatst) en het genieten (voor mens en konijnen) kan beginnen!
 9. Wat leuk om te volgen! Mooi stel konijnen. Zo op de foto's lijken ze qua uiterlijk wel wat op elkaar, alleen allemaal hun eigen kleurtje. Fijn dat het goed lijkt te gaan!
 10. Wat een leukert! 🥰 Ik ben ook een paar keer bij de opvang in Bakkeveen geweest om cavia's op te halen voor mijn neefjes en nichtjes. Wat zitten daar veel cavia's he? Als je daar voor het eerst komt weet je niet wat je ziet!
 11. Ik voer al vele jaren 's morgens Renske brok en 's avonds KVV, meestal Energique. Tijdens vakantie of in het weekend voer ik ook wel eens Renske gestoomd. Het wordt hier altijd graag gegeten (door verschillende honden, groot en klein). De ontlasting is altijd mooi stevig en weinig (wel fijn met opruimen) en ze hebben mooie glanzende vachten. Ik ben het gaan voeren toen ik eens op een evenement met Renske in gesprek kwam. Ook de honden van mijn moeder en mijn zus krijgen Renske.
 12. Dat had ik ook vanaf het begin. Mijn ouders hoefden mij er nooit aan te herinneren dat mijn dieren nog eten moesten hebben of dat ze een schoon hok moesten hebben. Ik had een vriendinnetje die regelmatig door haar moeder 's avonds weer uit bed geroepen werd omdat haar konijn nog geen eten had gehad. Dat is mij nooit overkomen. Ik werd soms, als ik bijna tegen de slaap zat, half wakker en dan dacht ik; hebben al mijn beestjes voor de nacht eten gehad? Hoeveel diertjes heb ik? En als ik dan al snel helemaal wakker was, kon ik weer gerust gaan slapen, want ik wist zeker dat iedereen eten had gehad en lekker droog binnen zat. Ik denk dat dat kwam omdat ik de verantwoording voor mijn beestjes ook toen al erg serieus nam. Ik heb ook nog schriftjes uit die tijd waarin ik alles m.b.t. mijn konijnen en cavia's noteerde met de datum er bij en ook opschreef welk voer ze bijvoorbeeld nodig hadden. Leuk om nu weer terug te lezen.
 13. Je hebt gelijk! Ik ben eens in de foto's gedoken en wij hebben begin 2012 Bram geadopteerd. Zelfs onze eerste pleegkonijnen Kelly en Sabrina waren al in 2013. Dus 2014 klopt inderdaad niet.
 14. Toen ik een jaar of 10 was besloten mijn ouders dat een paar konijnen wel leuk en leerzaam zouden zijn voor ons als kinderen. Mijn vader kocht bij een kennis die konijnenfokker was 2 dwergkonijnen; Witneus en Zwartje, twee 'zusjes'. Hij timmerde een grote verplaatsbare ren met nachthok voor op het gras. Voor die tijd best groot en echt loodzwaar door het degelijke nachthok. Op een dag troffen we in het nachthok een nest aan met 3 dode jongen. Zwartje ging terug naar de fokker en Witneus beviel een maand later van 1 heel dik jong die ook dood was. Witneus is een aantal jaren oud geworden en na haar volgden verschillende konijnen. Soms had ik 1 konijn en soms had ik er meer. Mijn zus had ook altijd 1 of meer konijnen en we hadden ook af en toe kleintjes er bij. Mijn konijn Loekie liet ik dekken door de prachtige ram Silver van een vriendin. Daar uit werden 3 jongen geboren waarvan ik Doppie hield. Zij woonde samen met haar moeder Loekie. Doppie mocht ook jongen krijgen en zij beviel van een zesling. Toen die jongen enkele weken oud waren kregen Loekie en Doppie myxomatose. Zij moesten helaas worden ingeslapen, maar alle 6 de jongen overleefden het. Van die 6 bleven er 2 bij mij wonen. Toen ik het huis uit ging nam ik een zwarte dwerghangoor voedster mee, die op het balkon van mijn flatje kwam wonen. Zowel mijn hond als mijn katten waren doodsbenauwd voor dat konijn, want ze viel ze allemaal aan. Nu weet ik waarom...😟 Na ruim 15 jaar konijnen was zij mijn laatste konijn. In 2014 wilden mijn man en ik beginnen met kippen. We wilden op een kleindiershow in de buurt eens kijken welke rassen er waren. Maar... op die kleindiershow waren ook konijnen... en ik ging helemaal voor de bijl toen ik de Franse hangoren zag! Die wilde ik vroeger ook zo graag hebben, maar dat mocht niet van mijn ouders, want die waren veel te groot en vraten veel te veel. Maar nu was ik eigen baas! En dus werden het geen kippen, maar nam ik contact op met een FH fokker. In afwachting van een jong konijntje ontdekte ik het fenomeen 'konijnenopvang'. Bij de opvang in Veendam was een hele groep Franse hangoren binnen gekomen. En in plaats van daar 2 op te halen, heb ik er 1 opgehaald en toch ook het konijntje bij de fokker door laten gaan (zou ik nu anders doen😁). Sindsdien alleen nog konijnen uit de opvang gehad, in alle kleuren en maten! Ook al weer bijna 9 jaar dus.
 15. Bammyflurry

  Joris

  Sterkte met het verlies van Joris. Na zo'n lange tijd van zorgen is het vast stil zonder hem er bij.
 16. Ik heb ook een konijn die erg slecht hooi eet. Ook hij heeft geen tanden meer (die zijn getrokken omdat hij olifantstanden had) en zijn kiezen zijn (inmiddels) ook geen feestje meer😟 maar hij eet soms wel een beetje zacht hooi. Wat mij het beste bevalt is 'zoveelste snee' van de boer. Vaak is het hooi van de 3e of 4e keer maaien. De eerste snee is vaak stevig, vezelig hooi, maar bij elke keer maaien wordt het hooi wat zachter. Voor mijn andere konijnen vind ik het eigenlijk wat te 'slappe hap', maar dit is het enige wat mijn rammetje zonder tanden eet. Het zijn ook korte sprietjes, wat ook een voordeel voor hem is. Ik meng dit hooi wel met steviger, meer vezelrijk hooi voor de anderen. Het is wel hooi waar je vaak moeilijk aan kunt komen trouwens.
 17. Hier krijgen ze elke dag verschillende groenten. In principe 1x per dag, maar omdat Kippie vrijwel geen hooi eet, al van iets te veel brok met zijn bdk's gaat smeren, en niet verder moet afvallen, leeft hij vooral op groente (met dental energybrok, erwtenvlokken, kruiden enz). Omdat ik dan toch met de groente bezig moet krijgt de rest ook altijd wat blaadjes bij elke voerbeurt. Ik zet de groentela (waar het groen voor de konijnen in zit) ongeveer een half uur voordat ik ga voeren uit de koelkast. Dat is zo'n gewoonte, dat zit helemaal in mijn systeem. Net zoals ik het vlees voor de hond van tevoren uit de koelkast zet. Het is vooral gevoelsmatig dat ik dat doe. Voer op kamertemperatuur geven lijkt mij gewoon prettiger en het is een kleine moeite.
 18. Vaak doen albino's dat inderdaad @happy211. Mijn albinokonijn Sonja deed dat ook. Net of hij altijd de omgeving aan het scannen was. Waarschijnlijk zien ze minder goed dan konijnen met donkere ogen. Volgens mij heeft weven bij bijvoorbeeld paarden weer een andere oorzaak, zoals verveling. Ook bij olifanten of leeuwen in een dierentuin zie je dergelijk gedrag wel eens. Vanmorgen lekker alle tijd om met de konijnen 'aan te keutelen'. Normaal is het voeren en naar het werk, maar in het weekend ga ik even gezellig bij ze zitten. Lekker luisteren naar hun ontspannen geknabbel. Gisteren 3 zakken (Duits) kruidenhooi meegenomen bij de fouragehandel om te kijken wat ze er van vinden. Ik heb namelijk in oktober een baaltje hooi gekocht bij een boer, en dat eten alle konijnen als snoepgoed! Dus wilde ik in november van hetzelfde hooi nog een baal kopen, maar dat bleek toch wat anders en werd bijna niet gegeten. Volgens mij was het een andere serie, maar volgens de boer hetzelfde. Inmiddels is het lekkere hooi bijna op, dus moet ik uitkijken naar wat anders. Nog even wat takken van de wilg afgehaald zodat ze genoeg te doen hebben. Kippie krijgt een heel dun wilgentakje in ieniemini kleine stukjes geknipt, zodat ook hij kan genieten van wilgentakken. Hij krijgt, na zijn medicijnen, een apart schaaltje met klein geknipte groente, kruiden, energy dental brokjes, erwtenvlokken enz. wat hij in no time naar binnen weet te werken, ondanks al zijn beperkingen. Klein dapper ventje 🥰 Het is hier lekker zonnig weer. Tijdens de wandeling met de hond hoorde ik de specht al weer roffelen en er zingen ook al vogels. Toch wel een dubbel gevoel bij dit weer in januari.
 19. Het is hier momenteel echt zo ontzettend nat! Als het zo lang achter elkaar regent, dan kan het water niet meer weg. Voor de schuurdeur ligt een grote plas water. Dat is gekomen sinds wij een muizengat naast de drempel dichtgemaakt hebben met wat beton. Eerder liep dat water dus onder de schuur schijnbaar. In de schuur is het op 1 plek na verder gewoon droog. Het dakleer lekt op een plek en ook daar is het zo dat het bij langdurige regen doorlekt. Daar staat een curverbak om het water op te vangen. De konijntjes in de schuur zitten lekker droog, maar hun buitenverblijf is wel erg nat. Vandaar dat ze voor het kattenluik zitten te kijken of het al wat droger wordt. Het verblijf van onze eigen konijnen begint inmiddels op een paar plekken toch wel nat te worden, ook van de langdurige regen. De buren hebben een paar jaar geleden hun hele tuin betegeld en sindsdien komt er bij langdurige regen water onder de wanden door, onze kant op. En dat loopt dan dus in onze ren. Dat hebben we opgelost door een paar centimeter hoge vlonders/bruggetjes door het hele verblijf te leggen, zodat ze toch met droge voeten van A naar B kunnen huppelen. En in de plastic kattenbakken zitten ze natuurlijk ook lekker droog. Van mij mag de regen wel weer een poosje stoppen. Hoe gaat het met jullie buitenverblijven?
 20. Wat is het hier heerlijk stil! Mijn hond en ik hebben onze eerste wandeling van 2023 er al weer op zitten en de konijnen zitten al weer lekker uit te buiken na hun ontbijtje. Wat ging het hier tekeer vannacht! En het ging ook veel langer door dan anders. Vaak is het ergste geknal wel over na een half uur, maar nu was het ook na 1 uur nog lawaaierig. En het was ook al veel eerder constant geknal. Om even voor 12 uur heb ik de verlichting aan gedaan in de schuur en de konijnenverblijven, en toen ik rond kwart over 12 even ging kijken zat Sproet met alerte oren en grote ogen verstopt in het tuinhuis. Zij is eigenlijk de enige geweest die het allemaal wat ongemakkelijk vond, de rest viel erg mee. Onze hond is gelukkig niet bang voor vuurwerk, maar bij van die hele harde knallen en flitsen hier vlak bij huis moet ze toch wel even blaffen. Vrijdag heb ik samen met mijn zus en onze honden nog een wandeling van 2,5 uur gemaakt onder Norg, in het buitengebied. Daar hoor je eigenlijk alleen het gedreun van carbid in de verte, maar dat geluid is, vooral op afstand, toch minder erg dan gewoon vuurwerk vind ik.
 21. Hier gaat het eigenlijk de hele dag al af en aan met geknal. Zo net vonden de naaste buren het tijd om met hun (kleine) kinderen wat vuurwerk af te steken. Die gaan straks waarschijnlijk naar bed en die moeten natuurlijk nog even wat van de traditie mee krijgen. Gelukkig is het buiten vreselijk nat, want de brandende stukken daalden neer in onze tuin. De konijnen raken er niet van in paniek. Sproet is denk ik de meest alerte, zij zit in de catcube te mokken. Kippie maakt zich niet druk, die zit met een vol buikje te dutten in zijn stro-bak. Helaas gaat het slechter met Kippie, maar daar heeft hij zelf (momenteel nog) geen problemen mee. Bikkeltje...🥰 Pleegjes Lis en Henri zitten lekker droog in de schuur op de veranda voor het kattenluik. Buiten is het nat en vies, en als je langs de ren loopt volgen twee lieve snoetjes voor het kattenluik je nieuwsgierig. Zij maken zich ook niet al te druk. Vlak voor 12 uur gaat het kattenluik op slot en het licht in de schuur en het tuinhuisje aan.
 22. Deze keer met oud en nieuw 3 konijntjes die het hier nog niet eerder meemaakten. Maar omdat er nu al vaak geknald wordt (wij wonen naast een stadsbosje waar vaak jeugd rondhangt) weet ik hoe ze voor nu op reageren. Pas geleden was ik net aan het voeren toen er vlakbij een 'bom' afging. Achteraf bleek het een verkeersbord waar een 'bom' achter was vastgezet, die dan aangestoken wordt denk ik. Na de harde knal hoorde je het geluid van metaal dat over de straat gleed. Ook leuk als je daar als fietser net langs rijdt en dat stuk ijzer tegen je aan krijgt...😧. De konijnen schrokken net als ik even van de knal, maar ze gingen al gauw weer over tot de orde van de dag. Waar ik wel benieuwd naar ben; wie heeft er een koppel waarvan de ene hangoren heeft en de andere staande oren? En is degene met de staande oren ook alerter? En de hangoor relaxter? Ik heb namelijk dat idee vaak. Waarschijnlijk zal de hangoor met die afgesloten gehoorgang minder geluid meekrijgen, waardoor ze onverstoorbaar lijken. Maar is dat echt zo? Wat is jullie ervaring? Hier gaat op oudejaarnacht om even voor 12 uur de verlichting aan in alle konijnenverblijven en strooi ik wat lekkers om even bezig te zijn. Zo gaat het hier al jarenlang eigenlijk probleemloos voorbij.
 23. Geen Bingo helaas. Wel kerstkaarten met konijnen gekregen. Zelf geen kerstcadeau voor de konijnen gekocht, maar wel gekregen. Konijnenren heeft kerstboomverlichting. Flappie nog niet op de radio gehoord, maar dat gaat vast nog wel gebeuren. Kunstkerstboom hebben we nooit gehad en komt er ook niet. Ook geen echte trouwens. Vuurwerkstress valt hier gelukkig nog mee. Drie van de vier konijnen woonden hier vorig oud en nieuw niet, dus is het even afwachten, maar tot nu toe weinig reacties op het geknal. Foute konijnengrapjes hoor ik eigenlijk niet zo vaak. Alleen mijn oude achterbuurman, die vroeger slachtkonijnen fokte, komt af en toe eens kijken 'wat ik heb zitten' en moet vaak even wat zeggen in die trant. Hij vond mijn grote Fransen prachtig, maar snapte dan weer niet dat er 'geen jongen bij lagen'. Gecastreerd? Maar dan kun je er niet eens jongen bij hebben! Onbegrijpelijk voor hem. Dat 'kleine spul' zoal Kippie vindt hij niet veel aan. Hoewel, sinds kort heb ik weer 'een dikke (sorry Lis) zitten'😉. Kerstboom achter hekje hoeft niet want er wonen geen konijnen in de kamer en we hebben sowieso geen boom. Gezond kerstdiner komt misschien nog wel. Helemaal nu we een leuk BB cadeau tasje met kerst-lekkers hebben gewonnen!
 24. Ik heb het idee dat dieren vaak wat anders in dingen als erg koud of erg warm weer staan. Ze nemen het zoals het is en maken zich er niet zo druk over als wij. Ons kleine zwarte Kippie is ook zo'n voorbeeld. Hij heeft afgelopen zomer last gehad van een opspelende ec. Dan drinkt hij enorm veel en plast ook heel veel, is nat van achteren. Omdat hij inmiddels al wat langere tijd niet meer veel drinkt en (nog belangrijker) van achteren nu droog is, wonen hij en zijn vriendin nog buiten. Vooral voor haar is het buiten veel fijner dan binnen, maar alles staat klaar om ze gauw naar binnen (onverwarmde kamer) te verhuizen als ik ook maar twijfel over Kippie's gezondheid. Hij is ook weer wat dikker (met dank aan al die lekkere erwtenvlokken), anders waren ze ook naar binnen gegaan. Kip is zelfs de meest actieve van alle konijnen en de meest enthousiaste eter. Zo'n klein enthousiast kneusje zeg ik altijd. Hoewel hij een pechvogeltje is, vindt hij dat zelf helemaal niet! Vanmorgen was het water in de drinkbakken voor het eerst helemaal bevroren, zo net hoefde ik alleen het laagje ijs even weg te halen zodat ze weer even kunnen drinken.
 25. Tot nu toe nog geen volledig bevroren waterbakken gehad hier. De waterbakken staan beschut en tot de rand in het stro. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat het morgenvroeg niet toch bevroren is. Normaal geef ik rond 8 uur 's avonds brok, groen en hooi, maar als het zo vriest geef ik het in twee keer, waarvan nog één keer laat op de avond. Dan heb ik een extra keer voor controle, of het water bevroren is en of iedereen nog oké is. Pleegkonijntje Henri geniet de hele dag van lekker buiten zijn. Vaak zit hij op de stapel tegels en anders op de omgekeerde curverbak van het uitzicht te genieten. Op de stapel tegels heb ik toch maar even een lekkere laag stro neergelegd, zodat zijn wollige billen niet te koud worden 😆 Zijn vrouw Lis houdt de wacht voor het kattenluik die toegang geeft tot de schuur waar ze in een dikke laag stro kunnen als ze dat willen. Daar hebben ze overdag niet zo'n behoefte aan, maar 's nachts gaan ze lekker naar binnen. Kippie en Sproet zitten, te zien aan de platgetrapte kuiltjes, 's nachts in het tuinhuisje achter een wal van stro te slapen. Alle konijnen waren net bij de laatste controle goed actief, morgen om 7 uur is weer de eerste voerbeurt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .