Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2296
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  39

Alles door Bammyflurry geplaatst

 1. Oooh, wat lief @Evee! De oortjes van het knuffeltje zien er wat verweerd uit. Sabbelt Qila ook op oortjes? Mijn hond is gek op knuffels, en alle knuffels die dergelijke oortjes hebben zijn helemaal besabbeld. Ze maakt ze verder niet stuk of zo. Als de oortjes opdrogen worden ze hard. Maar ze zien er wel kleffer uit als die op de foto.
 2. En een grote kattenbak met kap @Jamesthebunnybutler?
 3. Brrr... smaken verschillen...😝 Hier vandaag snert. Gisteren heeft mijn man een grote pan vol gemaakt voor 2 dagen. Voor mij zonder vlees, mijn man doet er later plakjes worst in.
 4. In principe krijgen mijn konijnen geen noten/zaden. Alleen dagelijks allemaal 1 zonnebloempit als snoepje. Verder hooi, groenvoer en een beetje bix. Maar een van de konijnen is om onduidelijke redenen afgevallen. Zij krijgt, nadat uit diverse onderzoeken geen oorzaak kon worden gevonden, een poosje dikmakertjes zoals wat meer zonnebloempitten, erwtenvlokken, lijnzaadsnoepjes en dus 'krachtvoer' door haar gewoner brokjes. Met al deze extraatjes is het dubbel zo belangrijk om de keutels in de gaten te houden zoals @Evee ook schrijft.
 5. Bammyflurry

  Corona virus

  Ik kom echt nergens meer tegenwoordig. Alleen op mijn werk, af en toe in een winkel en bij mijn ouders (alles met mondkapje). Ik werk in een verpleeghuis, mijn vader is ernstig ziek (ik ben mantelzorger) en mijn man valt in de risicogroep, dus ik kan het mij niet permitteren om het risico te lopen. Moet zeggen dat ik het niet eens zo mis allemaal. Een weekje vakantie aan zee lijkt mij trouwens wel heerlijk, heb ik wel gemist, maar ja, het is even niet anders. Net nog wel een eind gewandeld met de hond in een mooi natuurgebied. In de stromende regen, dus niemand tegen gekomen 😉.
 6. Hubbel - 6 jaar Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren. Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo😆) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik! Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. Eén ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten! Lientje - 5,5 jaar Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren. Zij was één van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis. Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec. Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een röntgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 7. Zo, net toch maar weer een (erg onhandig en duur verpakte) doos Dual Care besteld. Volgens mij de laatste 😁. Zo jammer dat dit voer niet meer in gewone zakken verkrijgbaar is! Maar afijn, Lien kan weer 10 dagen dit voer er bij krijgen. Vorig jaar kwam ze hiermee vlot aan na afloop van de Fenbendazol kuur. In combinatie met juniorbrok, lijnzaadkoekjes, zonnebloempitten en erwtenvlokken moet er nu toch wat meer gewicht op de schaal komen.
 8. Prachtige foto's @Evee! Wat heerlijk dat je zo dichtbij lekker op het strand kan wandelen! Dat is bij ons alleen in de vakantie.
 9. Ha, ha, ik heb 's winters echt een poosje kerstverlichting bij de konijnen! Maar verder heb ik het best luxe hoor; bij mijn eigen konijnen heb ik verlichting in het tuinhuis/binnenverblijf en in de buitenren. De pleegjes hebben hun binnenverblijf in de schuur (dus licht) en hun buitenren is naast de buitenlamp (met sensor, dus wel wat blijven bewegen zodat hij aan blijft). Ik zag gisteren iets bijzonders gebeuren bij een van mijn konijnen, wat ik nog nooit had gezien! Hubbel en Lien kregen hun brokjes, en Hubbel krijgt minder, dus heeft zijn brokjes sneller op. Als ik niet oplet, dan eet hij daarna lekker mee bij Lien. Maar Hubbel moet geen brokken met graan (i.v.m. gasvorming) en Lien moet aankomen, dus moet haar brokken zelf op eten. Ik ga dan dus even naast Lien zitten, en als een soort bodyguard houd ik Hubbel op afstand. Daar wordt Hubbel vaak wat vervelend van en dan gaat hij wat lopen gooien met speeltjes of lekker aan mijn broekspijpen trekken. Op een gegeven moment zag ik dat hij, terwijl hij naast mij zat, een blindedarmkeutel uit zijn anus pakte en deze, met trekkend rugvel, lekker op smikkelde. Daarna ging hij weer met zijn snuit tussen zijn achterpoten. Volgens mij dacht hij dat er nog zo'n lekker hapje kwam. Terwijl hij zijn kop weer ophoog deed, wurmde hij iets met een vies gezicht uit zijn mond. Hij zei nog net geen 'getsie!'... Toen hij weg liep, zag ik een verse gewone keutel liggen, die hij net uit zijn bek had gewerkt. Een gevalletje 'foutje bedank? Nog nooit eerder zoiets gezien!
 10. Hier ook een halve pizza (morgen de andere helft). Mijn man wil graag af en toe scaloppa ala gorgonzola. Dan kies ik voor de 'super vegetariana pizza', echt super vol met groente. Vandaag lekker laten bezorgen.
 11. De zomer is nu echt voorbij... Ik mis de zwaluwen al een paar dagen. Als ik 's morgens met de hond over het veld in het bos liep, dan vlogen de zwaluwen mee om de vliegjes die door onze voeten werden opgeschrikt te vangen. Op mijn werk (kantoor op de 5e etage) keek ik vanuit mijn raam vaak naar de vlieg capriolen van de zwaluwen. Soms wel met 20 of 30 tegelijk, op zoek naar insecten. Als je zo hoog zit, dan zit je lekker op hun hoogte. Ik mis het gekwetter van ze in de hoge boom vlak bij mijn raam... De gierzwaluwen waren natuurlijk al veel eerder vertrokken (die gaan helemaal naar Afrika). Die hebben we bij ons huis, en daar genieten we vele zomeravonden van. Hun 'gegier' en hun geweldige vliegkunsten, vaak met 3 of 4 vogels tegelijk. Helaas dit jaar geen nest onder onze dakrand. De spreeuwen hadden die plekken al ingenomen. Benieuwd of de gierzwaluwen volgend jaar op tijd zijn om toch weer bij ons te nestelen.
 12. Hier is het ook elke dag dierendag! Mijn man zegt vaak dat 'die beestjes altijd voorgaan'. Dat klopt ook wel, want elke morgen loop ik eerst met de hond, dan verzorg ik de konijnen en daarna voer ik de hond. Pas daarna gaan we zelf eten. Vanmorgen de (bijna) laatste weegbree en paardenbloemen van dit jaar geplukt. Samen met het gras komt dit nog weer op na de laatste maaibeurt. De konijnen zijn er blij mee. Ze moeten het lekkers wel allemaal tussen het hooi weg zoeken, want ik meng alles door elkaar. Elke morgen krijgen ze ook een paar takjes van de wilg die naast hun verblijf staat. Vandaag ook weer een eind wandelen met de hond, maar ook dat doen we vrijwel dagelijks. Dat wandelen is een van de redenen dat ik honden heb. Heerlijk een uur of meer in de prachtige Drentse natuur wandelen. En dat is niet alleen heel goed voor de hond...😉
 13. Formule 1 achternamen van de coureurs? (zit mijn man toevallig naar te kijken 😬). Dan heb je bijvoorbeeld; Albon, Kyvat, Russel, Lando, Lafiti, Bottas, Perez, Gasly, Vettel, Norris, Stroll, Leclerc, Sainz, Ocon... Zitten wel leuke namen bij volgens mij. Verstappen is wat minder leuk denk ik... Max kan weer wel, maar die heb je misschien al wel.
 14. Ja, dat hè? Ik zeg altijd; ik ben mijn hond niet de baas, wij werken samen. Honden zijn vooral uit op samenwerking, zijn erg conflict vermijdend. Maar er zijn inderdaad nog steeds mensen die denken dat de hond er op uit is hun de baas te worden, dat ze de hond er onder moeten houden enz. En daar horen dan bepaalde handelingen bij, die veel honden doodeng vinden. Maar die angst wordt dan door die baasjes weer gezien als 'dominantie' en die moest toch (hardhandig) onderdrukt worden? Ook uitvallende honden worden vaak gezien als 'dominant' en dus gestraft voor hun gedrag. Maar hoe zou jij het vinden als je hard gestraft wordt voor iets waar je bang voor bent (want angst is in heel veel gevallen de reden van reactief gedrag). Er is verschil tussen emotie en gedrag. Maar als je blijft hangen in een dominantietheorie (interessant thema om je eens wat meer in te verdiepen) dan worden honden vaak niet begrepen en verkeerd 'aangepakt'. Honden zijn prachtige wezens waar je een hele bijzondere band mee kunt opbouwen op basis van vertrouwen. Dan is het elke dag genieten, voor baas, maar ook voor hond! Mooie foto's @Evee! Een pup heeft zeker charmes, maar zo'n oude wijze snoet doet mij altijd wat... Ze zijn dan ook al zo met je vergroeid, je kent elkaar na al die jaren door en door. Geniet van je prachtige dame!
 15. Ik las laatst bij een hond die voor herplaatsing (via een site voor buitenlandse honden. Hij zat nu in een pleeggezin) werd aangeboden dat hij soms erg jaloers was. En dat hij daar dan voor gecorrigeerd werd 'waarna hij de wereld even niet meer snapt en zich terugtrekt in een hoekje om een half uur zijn zonde te overdenken...'. Dat doet mijn hondenhart echt pijn om te lezen...
 16. Hier ook een groot hondenliefhebber! Heb mijn hele leven altijd honden gehad. Ik heb zelfs leren lopen aan de staart van een hond! Ze heette Lassie en was een Schotse herder, zo'n echte Lassie als in de film, niet zo'n overdreven haarbol op lage pootjes. Ik denk dat de Amerikaanse collie ook minder overdreven is @Mississippi? Ik ben opgegroeid met Labradors. Vanaf dat ik een jaar of 15 was hoefden mijn ouders de hond niet meer te verzorgen, dat had ik helemaal overgenomen. Vandaar dat ik, toen ik 21 jaar was mijn allereerste eigen hond mocht hebben! Toen we het hondje gingen halen heb ik de hele terugweg in de auto zitten huilen van geluk; ik had een eigen hond! Bijna 35 jaar later vind ik het nog steeds heerlijk, die dagelijkse wandelingen in weer en wind. Ik lees nog steeds alles wat los en vast is over honden, met name over gedrag. Onze huidige hond is al weer 2,5 jaar oud en ik ben helemaal verliefd op haar, ze is echt geweldig! Ik wordt ook helemaal verdrietig van hoeveel onbegrepen honden er zijn... Bijvoorbeeld wat ik soms lees op herplaatsingssites als reden van herplaatsing. Heb laatst nog een mail gestuurd naar iemand die de (daarvoor altijd erg lieve) hond weg wilde doen omdat hij ineens gromde en daarna zelfs beet. Gevraagd of ze misschien al met de hond bij de dierenarts waren geweest. Ik ben dan altijd zo bang dat zo'n hond 'alleen' bijvoorbeeld een rugprobleem heeft of HD of zo. Hoe moet een hond anders aangeven dat je hem pijn doet als je hem daar aanraakt? Grommen is gewoon hondentaal...een hond is dan niet 'vals' of zo. En de term 'dominantie' te pas en te onpas in dergelijke advertenties.
 17. Schattig @Eefje! Weet je dat ik het altijd zo'n heerlijk ontspannen geluid vindt, dat geknabbel van konijnen? Vooral van brokjes. Ik ben weer begonnen met een fenbendazol kuur bij Lien. Ze viel weer gestaag af en soms heb ik het idee dat ze ietsje onvast op de poten is. Als ze na het eten bij haar voerbakje wegloopt bijvoorbeeld. Verder heeft ze gelukkig geen klachten, maar uit urine-, keutel-, bloedonderzoek en röntgenfoto's is vorig jaar niets anders aan het licht gekomen waardoor ze zo afvalt. Ik heb toen panacur gegeven en daarna bleef ze bijna een jaar op gewicht. Tot een aantal weken geleden ze weer steeds meer afviel. Hopelijk hebben we nu ook weer een goed resultaat. Ze heeft het haarfijn door als ik haar kom halen voor haar medicijnen (ik verpulver de tablet, meng het poeder met wortelhap en geeft het uit een spuitje, handiger voor een groot konijn dan de grote hoeveelheid die ze moet hebben van bv. drops - die trouwens niet meer verkrijgbaar is geloof ik), maar ze neemt direct na het terugzetten wel direct een vers wilgentakje van mij aan als goedmakertje...😬
 18. Herkenbaar @Huntingmiew. Kon je maar even met ze overleggen hoe ze in dergelijke dingen staan he? Ik had een kater en een poes, met 2 maanden leeftijdsverschil. Vlak na elkaar genomen, omdat de hond veel met mij mee ging en de kat dan zo alleen zat. De poes was dus 2 maanden jonger. Het was altijd een wat bang en schichtig beestje. En de katten leefden niet met elkaar maar meer naast elkaar. Ruzie was er ook niet hoor. Toen de kater overleed zagen we een hele andere poes; gezellig, aanhalig en lekker in haar vel. Ze is nog 10 jaar een hele gezellige tante geweest. Ze was waarschijnlijk erg blij dat de kater er niet meer was. Ik heb het gevoel dat veel katten toch liever de enige kat in huis zijn.
 19. Mijn laatste gedachte: Hubbeltje wordt ook al een mannetje van middelbare leeftijd... Wat viel mij net op? Zijn teentjes worden een beetje grijs... Oké, hij is inmiddels ruim 6 jaar, dus niet meer piepjong. Hij is effen zwart, dus grijze haartjes vallen sneller op, maar die charmante teentjes waren mij nog niet eerder opgevallen. Maar het ziet er wel super cute uit...
 20. Die hier staat komt deze week ook jullie kant op hoor! Zo te zien een groot succes!
 21. Hele dag gewerkt, wandeling met de hond gemaakt en nu wil ik nog even lekker in de tuin zitten...helaas...de buren zitten weer kiloknallers te verbranden in de tuin (barbecueën noem je dat geloof ik) , net als gisteren...bah, wat een vieze lucht...
 22. Vanmorgen aan het einde van de ochtend hier ook eindelijk regen! Geen onweer, maar gewoon een flinke bui van ruim een uur. De tuinvijver is weer wat voller en alles is lekker opgefrist! Vanavond een mooie fietstocht gemaakt over de bloeiende heidevelden van het Ballooerveld. Prachtig die paarse velden in de avondzon. Dan is het zonlicht veel warmer dan overdag. Echt genoten!
 23. Hier weer wat actievere konijnen vandaag met 26 graden. Het grootste gedeelte van de dag was het bewolkt. We hebben nog geen drup regen gehad. Op buienradar waren veel buien vlak bij te zien, en veel gerommel afgelopen nacht. Maar vooralsnog geen regen. Hopelijk vanavond. Toen ik vanmiddag thuis kwam lagen 'de kleintjes' binnen in de schuur te slapen. Volgens mijn man vonden ze het buiten 'te koud'...🤣
 24. Ha, ha, lief aangeboden. Dat zou wel erg leuk en leerzaam zijn! Maar helaas hebben ze hier geen mobieltjes meer... de hele dag dat geloer op die telefoons! 😬 Ik heb ze in beslag genomen 🤣😂 Zo, dat zijn nog eens slopers @Dollie! Maar ja, als je zo'n echt puur natuur konijn bent, wat moet je dan ook met dat soort gecultiveerde spul als een icepod! Hier slopen ze alleen de theedoek die ik er soms omheen doe. De laatste dagen een laagje hooi er op gelegd en dat was meer een succes. Dan liggen ze er vlak bij. Benieuwd of en wanneer hier de buien komen. Vanmorgen gaf buienradar hele andere tijden (eind van de middag) aan dan nu. Nu lijkt er vanavond zelfs niks te vallen... We wachten af...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .