Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2302
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  39

Bammyflurry last won the day on 11 Oktober

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

853 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hier precies hetzelfde! Gisteravond laat bij de laatste voerbeurt waren ze allemaal lekker actief. In beide hokken extra stro en hooi neergelegd. Alexis en Georgia zitten eigenlijk altijd in de buitenren. Maar vanmorgen zaten ook bij hun inderdaad van die lekkere slaapkuiltjes in het stro in de schuur. Ze hebben afgelopen nacht dus lekker in het stro in de schuur gezeten. Hubbel en Lien zaten vanmorgen lekker in extra stro achter het plexiglas, maar ook in het stro in het tuinhuis zat een slaapkuiltje...­čśŹ
 2. Wat een mooi verhaal @JacinthaBrehler! Kan me zo voorstellen dat je het niet over je hart kunt krijgen om zo'n konijntje te voeren aan die slang... Ik vind mijn konijnen tam, hoewel anderen daar misschien anders naar kijken. Hubbel, mijn 6 jarige zwarte ram komt meteen naar mij toe als ik voor hun verblijf sta of naar binnen stap. Hij loopt tijdens het schoonmaken lekker voor je voeten en zit altijd in de weg. Hij 'helpt' mij lekker van de wal in de sloot. Hubbel eet uit mijn hand en zit rustig naast mij. Maar...waag het niet om hem te aaien! Dan hupst hij verontwaardigd weg; hoe durf je! Ik moet het dus doen met kijken naar hem, en dat is zeker de moeite waard! Hij is prachtig om te zien! Lientje, een grote 5,5 jarige wildkleurige dame was, toen ze bij ons kwam wonen, vrij bang. Als je haar oppakte kon ze hard gillen, dat ging dan echt door merg en been. Inmiddels zijn we vele jaren verder en door rust en regelmaat is zij enorm veranderd. Het is een hele gemakkelijke tante geworden. Oppakken doe ik uitsluitend door haar rustig in de reismand te schuiven en mee te nemen. Ze stapt vaak zelf al in de reismand. Zelfs als ze weer een periode dagelijks medicijnen krijgt i.v.m. EC of tijdens de vachtverzorging is ze erg gemakkelijk en inmiddels goed hanteerbaar. Ze is wel heel eenkennig. Staat er iemand voor de ren die zij niet kent, dan duikt ze snel het tuinhuisje in. Ook komt ze niet als iemand anders dan ik wat lekkers voor de konijnen heeft. Daarentegen kan ik alles met haar doen, eet ze uit mijn hand en laat ze zich ook lekker kroelen door mij. Een heerlijk beestje!
 3. Zo erg dat er nog steeds mensen zijn die d.m.v. pijn, angst en schrik hun hond opvoeden... Ik heb net een heel eind met mijn hond gelopen. Bijna aan het eind van de wandeling komen we langs een boerenerf. Mijn hond scharrelt aan de 5 meterlijn gezellig naast mij. Ineens een harde gil. Ze krimpt in elkaar en is helemaal van slag. Begrijpt helemaal niet wat er gebeurde... En ineens zie ik de oorzaak van haar gegil. Een heel dun stroomdraadje, wat op de grens van erf en straat ligt. Ik weet dat sommige mensen hun jonge hond op deze manier 'erf-vast' maken. Een gemakkelijke, maar hele nare manier, onder het mom van 'beter een stroomstoot dan van het erf af en onder een auto'. Ideaal als je je niet verder verdiept in het wezen van een hond... Ik moet wel zeggen dat ik het mijzelf verwijt dat ik dat dunne draadje niet had zien liggen. Dan had ik haar kunnen behoeden voor deze vreselijke schrik. De rest van de wandeling liep ze met de staart tussen de benen steeds angstig om zich heen te kijken. Volkomen onverklaarbaar wat haar was overkomen. Hoe zullen de baasjes van de hond waar het stroomdraad voor bedoeld is zich voelen als hun hond op het draad stapt? Ik kan mij niet voorstellen dat je je hond dit aan wilt doen. Hoewel veel mensen het zonder nadenken doen denk ik, want tja, zo deden we dat altijd toch? Sowieso wil ik niet met pijn, angst en schrik mijn honden opvoeden. Heb vorige week zondag ook niet naar de documentaire 'Honds' gekeken nadat ik er een klein stukje van had gezien... Waarom moeten sommige mensen toch zo 'bazig' zijn over honden...
 4. Wat goed dat die ook bestaan! Ook kun je speciale oppot bakken voor plantjes gebruiken. Die hebben ook een lage voorkant en een hoge achterkant. Heb ik eens aangeschaft toen ik hele kleine konijntjes in de pleeg had. Misschien inderdaad goed om een gemakkelijk toegankelijke, lage plasbak aan te schaffen i.v.m. de rugproblemen van Spook. Locatie van het hooi kan ook meehelpen. Ik zou (weer) een paar keer per dag een handvol hooi in de plasbak doen, gewoon los op de grond. Ik leg het altijd een beetje op de rand, en aan de binnenkant tegen de rand. Dus niet in het midden. Zodat het wat minder wordt vertrapt. 'Van voren er in en van achteren er uit' is echt van toepassing op konijnen! Dus hooi in het nachthok betekent vaak keutels in het nachthok. Mijn voedster legt soms ineens een poosje keutels rondom de bak, dicht bij het gaas. Ik denk dat er in die periodes misschien 's nachts wel andere dieren langskomen bv. egels of katten of zo. Wilde konijnen zitten hier niet, maar dat kan soms ook een reden zijn om als konijn je gebied extra aan te geven met keutels. Daarna is ze dan weer maandenlang netjes zindelijk.
 5. Jij geniet ook echt van je hond he @Evee? Heb je altijd poolhonden gehad? Vaak val je op een bepaald type hond he? Hoewel ik naast Flatcoats ook een Cairn terrier heb gehad waar ik erg gek op was. Ondanks dat het een heel ander typetje was dan de retrievers die ik bij mijn ouders thuis (Labradors) en zelf (Flatcoated retrievers) altijd heb gehad Ik kan mij geen leven voorstellen zonder hond. Heb er al mijn hele leven altijd 1 of 2 om mij heen. En ze zijn waren allemaal heel verschillend. Het hondje wat we nu hebben ben ik helemaal verliefd op! In februari wordt ze al weer 3 jaar en ik merk de laatste tijd echt dat ze volwassen wordt. Ze heeft zich zo leuk ontwikkeld. Mijn man en ik zeggen vaak tegen elkaar dat we hopen dat we haar nog minstens 10 jaar mogen hebben! Helaas worden vrij veel Flatcoats niet zo oud, maar mijn 2e hond is destijds bijna 14 geworden, dus het kan wel! Mijn 1e en mijn 3e hond werden maar 6 en 9 jaar. Zij kregen allebei histiocytair sarcoom, een tumor die bv. ook bij de Berner Sennenhond veel slachtoffers maakt. Mijn hond die wel oud werd, deed op verzoek van de rasvereniging mee met een groot onderzoek naar HS. Via onderzoek (in samenwerking met o.a. de rasvereniging in Engeland) proberen ze er bv. achter te komen waarom de ene hond wel oud wordt en de andere hond niet. Straks weer een eind wandelen samen. Dat is toch wel een van de leukste dingen van een hond. Dat je er elke dag minstens een uur lekker uit komt, weer of geen weer!
 6. Vanmorgen ondanks de regen zo genoten van de wandeling met mijn hond. De prachtige herfstkleuren, overal paddenstoelen! Ondanks het donkere weer was het gewoon licht in het bos met die gele bladeren! Ik hoorde de roodborst 'tikken' en ga dan altijd gelijk op zoek. Het zijn zulke prachtige mini vogeltjes. Hij zat bovenop een verticale tak die in de grond geprikt zat. Vrij laag dus. Ze zijn over het algemeen niet erg bang. Deze bleef dus ook gewoon zitten toen ik op zo'n 1,5 meter van hem stond en hem vertelde hoe prachtig ik hem vond. Toen mijn hond kwam aanlopen verwachtte ik dat hij wel op zou vliegen, maar nee hoor! Hij volgde de hond met zijn kraaloogjes toen die vlak voor hem langs liep. Zelfs toen wij al weer wat verderop liepen en ik terug keek, zat hij daar nog op die tak mooi te wezen. Dat maakt mijn dag goed!
 7. Oooh, wat lief @Evee! De oortjes van het knuffeltje zien er wat verweerd uit. Sabbelt Qila ook op oortjes? Mijn hond is gek op knuffels, en alle knuffels die dergelijke oortjes hebben zijn helemaal besabbeld. Ze maakt ze verder niet stuk of zo. Als de oortjes opdrogen worden ze hard. Maar ze zien er wel kleffer uit als die op de foto.
 8. En een grote kattenbak met kap @Jamesthebunnybutler´╗┐?
 9. Brrr... smaken verschillen...­čśŁ Hier vandaag snert. Gisteren heeft mijn man een grote pan vol gemaakt voor 2 dagen. Voor mij zonder vlees, mijn man doet er later plakjes worst in.
 10. In principe krijgen mijn konijnen geen noten/zaden. Alleen dagelijks allemaal 1 zonnebloempit als snoepje. Verder hooi, groenvoer en een beetje bix. Maar een van de konijnen is om onduidelijke redenen afgevallen. Zij krijgt, nadat uit diverse onderzoeken geen oorzaak kon worden gevonden, een poosje dikmakertjes zoals wat meer zonnebloempitten, erwtenvlokken, lijnzaadsnoepjes en dus 'krachtvoer' door haar gewoner brokjes. Met al deze extraatjes is het dubbel zo belangrijk om de keutels in de gaten te houden zoals @Evee ook schrijft.
 11. Bammyflurry

  Corona virus

  Ik kom echt nergens meer tegenwoordig. Alleen op mijn werk, af en toe in een winkel en bij mijn ouders (alles met mondkapje). Ik werk in een verpleeghuis, mijn vader is ernstig ziek (ik ben mantelzorger) en mijn man valt in de risicogroep, dus ik kan het mij niet permitteren om het risico te lopen. Moet zeggen dat ik het niet eens zo mis allemaal. Een weekje vakantie aan zee lijkt mij trouwens wel heerlijk, heb ik wel gemist, maar ja, het is even niet anders. Net nog wel een eind gewandeld met de hond in een mooi natuurgebied. In de stromende regen, dus niemand tegen gekomen ­čśë.
 12. Hubbel - 6 jaar Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren. Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo­čść) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik! Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. E├ęn ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten! Lientje - 5,5 jaar Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren. Zij was ├ę├ęn van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis. Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec. Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een r├Ântgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 13. Zo, net toch maar weer een (erg onhandig en duur verpakte) doos Dual Care besteld. Volgens mij de laatste ­čśü. Zo jammer dat dit voer niet meer in gewone zakken verkrijgbaar is! Maar afijn, Lien kan weer 10 dagen dit voer er bij krijgen. Vorig jaar kwam ze hiermee vlot aan na afloop van de Fenbendazol kuur. In combinatie met juniorbrok, lijnzaadkoekjes, zonnebloempitten en erwtenvlokken moet er nu toch wat meer gewicht op de schaal komen.
 14. Prachtige foto's @Evee! Wat heerlijk dat je zo dichtbij lekker op het strand kan wandelen! Dat is bij ons alleen in de vakantie.
 15. Ha, ha, ik heb 's winters echt een poosje kerstverlichting bij de konijnen! Maar verder heb ik het best luxe hoor; bij mijn eigen konijnen heb ik verlichting in het tuinhuis/binnenverblijf en in de buitenren. De pleegjes hebben hun binnenverblijf in de schuur (dus licht) en hun buitenren is naast de buitenlamp (met sensor, dus wel wat blijven bewegen zodat hij aan blijft). Ik zag gisteren iets bijzonders gebeuren bij een van mijn konijnen, wat ik nog nooit had gezien! Hubbel en Lien kregen hun brokjes, en Hubbel krijgt minder, dus heeft zijn brokjes sneller op. Als ik niet oplet, dan eet hij daarna lekker mee bij Lien. Maar Hubbel moet geen brokken met graan (i.v.m. gasvorming) en Lien moet aankomen, dus moet haar brokken zelf op eten. Ik ga dan dus even naast Lien zitten, en als een soort bodyguard houd ik Hubbel op afstand. Daar wordt Hubbel vaak wat vervelend van en dan gaat hij wat lopen gooien met speeltjes of lekker aan mijn broekspijpen trekken. Op een gegeven moment zag ik dat hij, terwijl hij naast mij zat, een blindedarmkeutel uit zijn anus pakte en deze, met trekkend rugvel, lekker op smikkelde. Daarna ging hij weer met zijn snuit tussen zijn achterpoten. Volgens mij dacht hij dat er nog zo'n lekker hapje kwam. Terwijl hij zijn kop weer ophoog deed, wurmde hij iets met een vies gezicht uit zijn mond. Hij zei nog net geen 'getsie!'... Toen hij weg liep, zag ik een verse gewone keutel liggen, die hij net uit zijn bek had gewerkt. Een gevalletje 'foutje bedank? Nog nooit eerder zoiets gezien!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .