Ga naar inhoud

Bammyflurry

Members
  • Items

    2.642
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    40

Bammyflurry won de laatste dag op 8 juni 2022

Bammyflurry had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

  • Geslacht
    Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bammyflurry's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,1k

Reputatie

  1. Geen probleem. Ik heb nog wat hoor!
  2. Vervelend dat gekwakkel van Zoetje. Hopelijk vind je toch een oorzaak.
  3. Dank je wel @Evee! Zo te zien lijken de brokjes wel op de voorgaande, kleine biksjes. Ik ben benieuwd, hoewel Kippie alles lust, dus dit zal vast geen probleem zijn.
  4. Ik schuif de reismand als het ware om het konijn heen. Nog een duwtje tegen het kontje en klaar! Ik loop met de reismand het verblijf in en probeer het konijn te overvallen. Dat lukt niet altijd, want ze zien je toch al vaak aankomen met dat ding. Als ze in een hoek gaan zitten zet ik de reismand pal voor hun snuit, in hun looprichting en schuif de reismand direct vooruit. Met de andere hand een duwtje tegen het kontje en je schept het konijn als het ware in de reismand. Deurtje snel dicht en klaar. Zo blijven ze steeds met hun pootjes op de grond.
  5. Wij hebben al jaren konijnen in de tuin en schuur en eigenlijk geen overlast van muizen. Natuurlijk zullen er wel muisjes in de tuin leven, net als vogels, slakken, spinnen en andere dieren. En die zullen ook wel eens door de hokken lopen. Gewoon biodiversiteit in de tuin zullen we maar zeggen. Ook mijn konijnen eten binnen een paar minuten hun brokjes op, dus dat zullen muizen hier niet vinden. Alle andere eetbare zaken zoals de voorraad brokken, snoeperij voor de konijnen enz. zit allemaal in afgesloten bakken. We hebben een poosje wél muizen in de hokken gehad. Dat was toen ik vlas in de plasbakken had. Ik zag toen ook muizen in de plasbakken zitten. Het blijkt dat er in vlas zaadjes of zo zitten die muizen lekker vinden. Die informatie vond ik op een site over paarden. Ik ben weer overgegaan op hennepvezel en vanaf dat moment geen muizen meer gezien.
  6. Ik zie geen Bunny Nature Energy Dental meer in de webwinkel. Hopelijk niet de volgende 'dikmaak-brok' die niet meer verkrijgbaar is?
  7. Is dat dichtgroeien, naast dat het misschien lastig is, ook een goed teken @Jamesthebunnybutler? Ik weet niet zo goed wat ik mij er bij voor moet stellen? Vanmorgen weer uitgebreid aan de schoonmaak geweest bij mijn beestjes. Ze lopen gezellig bij mij rond en helpen je van de wal in de sloot, maar toch is het zo lekker ontspannen om zo bezig te zijn! Mijn man is ernstig ziek, en juist dan vind je rust bij je beestjes, ondanks het werk wat je er van hebt. Bezig zijn met de konijnen of een eind wandelen met de hond. Hoe zullen mensen zonder dieren dat toch doen?
  8. Een heel goed idee om een konijntje uit de opvang te adopteren! Daar zitten zoveel leuke beestjes te wachten op een mooi plekje. Ook konijntjes met prachtige manen rondom hun koppie en mensgerichte karaktertjes. Nergens heb je meer keuze dan bij een opvang, en nergens heb je meer 'garantie' dan bij een opvang. Het is inderdaad niet voor niks dat opvangen geen konijnen alleen plaatsen. Dat is in het belang van het konijn. Een belang die je als konijnenbaasje hoog in het vaandel hebt. Stel je eens voor dat jij totaal afgesloten werd van andere mensen. Dat jij gedwongen wordt om samen te wonen met, ik noem maar wat, een zebra. Dan ben je misschien blij dat je niet helemaal alleen bent, maar tot een goed gesprek zal het nooit komen. De zebra heeft ook andere behoeften dan jij, vindt andere dingen belangrijk dan jij. Een konijn kan alleen met een ander konijn 'praten' en konijnendingen doen zoals samen eten, samen slapen en samen wassen. Op z'n 'konijns'. En zijn maatje is er 24/7 voor hem. Dat zie je inderdaad als je twee konijnen ziet die goed matchen samen. Daar blijf je naar kijken! Niet alleen is samen fijner (of nee, een voorwaarde) voor de konijnen, maar ook voor het baasje! Het is zo enorm genieten! Dát is konijnen hebben! Of je een konijn alleen hebt of samen, in beide gevallen kun je een goede band hebben. Dat ligt aan het konijn, niet of ze alleen zitten of samen. Als je een knuffelkonijn treft (wat trouwens minder vaak voor komt dan we als mens misschien zouden willen) dan zal hij ook als hij een maatje heeft, gezellig bij je komen kroelen en achter je aan lopen. Daarvoor hoeft hij gelukkig niet zonder konijnenvriendje te leven! Qua kosten kun je geluk of pech hebben met konijnen (en andere dieren). Met het nemen van 1 konijn voorkom je niet per definitie hoge kosten. Een koppeltje wat maar 1x per jaar voor hun vaccinatie bij de dierenarts komt is goedkoper dan 1 konijn wat regelmatig wat mankeert. Dus maar 1 konijn nemen om de kosten te drukken geeft geen garanties. De kosten voor konijnen zitten hem voornamelijk in de dierenarts. Qua voer enz. maakt het niet zo erg veel uit of je er 1 of 2 hebt. Dus, ga naar de opvang, adopteer een gezellig stelletje (de pluisjes worden regelmatig juist binnen geplaatst) en het genieten (voor mens en konijnen) kan beginnen!
  9. Wat leuk om te volgen! Mooi stel konijnen. Zo op de foto's lijken ze qua uiterlijk wel wat op elkaar, alleen allemaal hun eigen kleurtje. Fijn dat het goed lijkt te gaan!
  10. Wat een leukert! 🥰 Ik ben ook een paar keer bij de opvang in Bakkeveen geweest om cavia's op te halen voor mijn neefjes en nichtjes. Wat zitten daar veel cavia's he? Als je daar voor het eerst komt weet je niet wat je ziet!
  11. Ik voer al vele jaren 's morgens Renske brok en 's avonds KVV, meestal Energique. Tijdens vakantie of in het weekend voer ik ook wel eens Renske gestoomd. Het wordt hier altijd graag gegeten (door verschillende honden, groot en klein). De ontlasting is altijd mooi stevig en weinig (wel fijn met opruimen) en ze hebben mooie glanzende vachten. Ik ben het gaan voeren toen ik eens op een evenement met Renske in gesprek kwam. Ook de honden van mijn moeder en mijn zus krijgen Renske.
  12. Dat had ik ook vanaf het begin. Mijn ouders hoefden mij er nooit aan te herinneren dat mijn dieren nog eten moesten hebben of dat ze een schoon hok moesten hebben. Ik had een vriendinnetje die regelmatig door haar moeder 's avonds weer uit bed geroepen werd omdat haar konijn nog geen eten had gehad. Dat is mij nooit overkomen. Ik werd soms, als ik bijna tegen de slaap zat, half wakker en dan dacht ik; hebben al mijn beestjes voor de nacht eten gehad? Hoeveel diertjes heb ik? En als ik dan al snel helemaal wakker was, kon ik weer gerust gaan slapen, want ik wist zeker dat iedereen eten had gehad en lekker droog binnen zat. Ik denk dat dat kwam omdat ik de verantwoording voor mijn beestjes ook toen al erg serieus nam. Ik heb ook nog schriftjes uit die tijd waarin ik alles m.b.t. mijn konijnen en cavia's noteerde met de datum er bij en ook opschreef welk voer ze bijvoorbeeld nodig hadden. Leuk om nu weer terug te lezen.
  13. Je hebt gelijk! Ik ben eens in de foto's gedoken en wij hebben begin 2012 Bram geadopteerd. Zelfs onze eerste pleegkonijnen Kelly en Sabrina waren al in 2013. Dus 2014 klopt inderdaad niet.
  14. Toen ik een jaar of 10 was besloten mijn ouders dat een paar konijnen wel leuk en leerzaam zouden zijn voor ons als kinderen. Mijn vader kocht bij een kennis die konijnenfokker was 2 dwergkonijnen; Witneus en Zwartje, twee 'zusjes'. Hij timmerde een grote verplaatsbare ren met nachthok voor op het gras. Voor die tijd best groot en echt loodzwaar door het degelijke nachthok. Op een dag troffen we in het nachthok een nest aan met 3 dode jongen. Zwartje ging terug naar de fokker en Witneus beviel een maand later van 1 heel dik jong die ook dood was. Witneus is een aantal jaren oud geworden en na haar volgden verschillende konijnen. Soms had ik 1 konijn en soms had ik er meer. Mijn zus had ook altijd 1 of meer konijnen en we hadden ook af en toe kleintjes er bij. Mijn konijn Loekie liet ik dekken door de prachtige ram Silver van een vriendin. Daar uit werden 3 jongen geboren waarvan ik Doppie hield. Zij woonde samen met haar moeder Loekie. Doppie mocht ook jongen krijgen en zij beviel van een zesling. Toen die jongen enkele weken oud waren kregen Loekie en Doppie myxomatose. Zij moesten helaas worden ingeslapen, maar alle 6 de jongen overleefden het. Van die 6 bleven er 2 bij mij wonen. Toen ik het huis uit ging nam ik een zwarte dwerghangoor voedster mee, die op het balkon van mijn flatje kwam wonen. Zowel mijn hond als mijn katten waren doodsbenauwd voor dat konijn, want ze viel ze allemaal aan. Nu weet ik waarom...😟 Na ruim 15 jaar konijnen was zij mijn laatste konijn. In 2014 wilden mijn man en ik beginnen met kippen. We wilden op een kleindiershow in de buurt eens kijken welke rassen er waren. Maar... op die kleindiershow waren ook konijnen... en ik ging helemaal voor de bijl toen ik de Franse hangoren zag! Die wilde ik vroeger ook zo graag hebben, maar dat mocht niet van mijn ouders, want die waren veel te groot en vraten veel te veel. Maar nu was ik eigen baas! En dus werden het geen kippen, maar nam ik contact op met een FH fokker. In afwachting van een jong konijntje ontdekte ik het fenomeen 'konijnenopvang'. Bij de opvang in Veendam was een hele groep Franse hangoren binnen gekomen. En in plaats van daar 2 op te halen, heb ik er 1 opgehaald en toch ook het konijntje bij de fokker door laten gaan (zou ik nu anders doen😁). Sindsdien alleen nog konijnen uit de opvang gehad, in alle kleuren en maten! Ook al weer bijna 9 jaar dus.
  15. Bammyflurry

    Joris

    Sterkte met het verlies van Joris. Na zo'n lange tijd van zorgen is het vast stil zonder hem er bij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .