Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2128
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  37

Bammyflurry last won the day on April 6

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

748 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Rifca, is een gok hoor, hoeveel hij woog. Maar ik heb nu 2 pleegkonijntjes die tussen de anderhalve en 2 kilo wegen, en hij was volgens mij wat groter. Wit met rode oogjes, en hele kleine oortjes, maar met een vrij groot lijf voor een dwerg. Een super lieve ram. Maar misschien ook nog wel net geen 2 kilo hoor! Op foto's lijkt hij ook vrij groot. Is al ruim 30 jaar geleden...
 2. Ik gebruik als basis een baal hooi van de boer. Hier meng ik verschillende soorten hooi uit de (web)winkel door heen en wat gedroogde kruiden. Dit vooral omdat ik niet weet welke kwaliteit het hooi heeft qua voedingsstoffen. Hier wordt flink hooi gegeten.
 3. Succes met je nieuwe baan @Marjoleink! Vanmorgen vroeg, voor dat het te warm was, al lekker met de hond gelopen en na het voeren en verschonen alle konijnen even weer goed nagekeken qua klitjes, vieze plekjes, voetjes (mijn pleeg rexje 😍) enz. Ze zien er allemaal (weer) netjes uit! Overdag wat binnen klusjes gepland. En af en toe even kijken hoe de nijntjes het doen in de hitte.
 4. Hier meest middelgroot. Dat vind ik zelf het leukste formaat. In de opvangen zitten ze wat minder vaak, dus wat minder keus. Mijn huidige konijnen zijn 3,5 en 4,5 kilo (hoewel Lien daar soms iets overheen zit en dan dus groot is). Ook Hubbel's eerste dame Diva was middelgroot. Tijdens mijn eerste konijnenperiode heb ik ook 4 middelgrote konijnen gehad van ruim 3 kilo. Verder 3 grote konijnen (tussen 4,5 en 5,5 kilo) in de afgelopen jaren en 1 kleine (een erg groot uitgevallen pooltje) 😂, lang geleden.
 5. Er is hier maar eentje die ik wel eens op de icepod zie liggen; mijn zwarte ram Hubbel. Zijn dame Lien lijkt het niet gauw warm te hebben, ondanks dat ze een groot hangoorkonijn is. Ze ligt het grootste deel van de dag op de koele betonnen vloer in het tuinhuis, in de buurt van de icepod. Ze maken zich vooral niet druk! Pleegdame Alexis ligt graag helemaal plat op het zand in de buitenren. Rexje Georgia wisselt het wat af; op de houten vlonder of op het zand buiten, maar soms ook in de warme schuur in de plasbak met lekker warm stro en hooi 🙄. Vandaag moest ik de hele dag werken, maar mijn man is bij huis en hij houdt alle dieren nauwlettend in de gaten. De konijnen controleert hij regelmatig en hij geeft ze halverwege de dag een icepod. Mocht hij toch eens iets niet vertrouwen, dan kan ik in korte tijd thuiskomen. Wat mij betreft mag de temperatuur wel weer naar beneden!
 6. Dank je wel @Evee! Bestelling is geplaatst.
 7. Wanneer krijg je de Pets own choice premium weidehooi weer binnen? En de Fibafirst?
 8. Sterkte @Jea. Je hebt je best voor hem gedaan.
 9. Mijn konijnen eten veel hooi. Geen idee hoeveel gram, maar ze krijgen 3x daags een plastic bak vol hooi. Die bak is ongeveer konijn grootte (ik heb middelgrote konijnen; 3,5 en 4,5 kilo). Van die 3 bakken gooi ik aan het einde van de dag een klein gedeelte weg wat overgebleven is. Ze krijgen als basis gewoon weidehooi van de boer. Ik meng er wat kruidenhooi uit de winkel door heen en gedroogde kruiden zoals weegbree, paardenbloem enz. Zomers gaat er regelmatig een handjevol gras door heen. Met name Lien is een echt hooi monster! Ik zie haar heel vaak al kauwende in de plasbak of bij de hooiplaats zitten. Haar keutels zijn dan ook lichtbruin en erg vezelig. Omdat ze zo groot zijn valt dat goed op.😝 Ook Hubbel heeft mooie keutels. Ze drinken er ook goed water bij.
 10. Wat ik wel eens gebruik is een appel. Hoewel ik die vooral gebruik als er een pil gegeven moet worden. De pil verpulver ik tussen 2 lepels zodat het poeder wordt. Maar ik denk dat niet te veel vloeibaar spul ook wel moet lukken. Snij 2 dunne plakjes van een appel. Die leg je op elkaar en snij er aan beide kanten een reepje van af. Die leg je even apart. Dan neem je het middelste stuk (dus die 2 plakjes op elkaar) en daar smeer je het medicijn tussen. Plakjes weer op elkaar leggen. Dan geef je je konijn eerst een dun reepje appel ZONDER medicijn. Dat gaat er lekker in en het konijn wordt (hopelijk!) gretig. Dan nog een klein stukje zonder medicijn. En dan, tussendoor, het stukje appel met medicijn er tussen, waarna je direct weer een stukje zonder medicijn voor zijn neus houdt in de hoop dat hij die met medicijn dan snel naar binnen werkt om ook het nieuwe stukje te kunnen pakken. Je eindigt weer met een stukje zonder medicijn (dus lekker). Bij kleinere konijnen zou je de medicijnen ook in 2 of 3 kleine stukjes kunnen doen die je om en om geeft met een stukje zonder. Hopelijk lukt het zo. De kracht zit hem dus eigenlijk in die stukjes zonder medicijn die er steeds tussendoor zitten. Succes! Let wel op dat je niet te veel appel geeft i.v.m. de aanwezige suikers.
 11. Inderdaad een goed tip van @Marjoleink! De verkoper laten meebetalen op een of andere manier! Wij hebben begin vorig jaar konijnen opgevangen in een vergelijkbare situatie. Drie, als voedsters gekochte konijnen, kregen een nest. Inderdaad, het bleken 2 dames en 1 heer...Wij hebben de dames en jongen meegenomen en opgevangen. De verkoper heeft uiteindelijk de castratie van de ram betaald heb ik begrepen en ik heb daar met veel geklaag en gemopper een grote zak voer bedongen. De konijntjes hebben via de opvang (allemaal, er zit er nog eentje) een mooi plekje gekregen (met heel veel dank aan @Dollie). Ook wij hebben veel zorgen en frustraties gehad. Maar geprobeerd om ook maar te genieten van het spul. Zij konden er tenslotte niks aan doen dat ze er waren. Pas bij 2 nesten achter elkaar wel goed op de moeder. Het kost haar enorm veel energie.
 12. De kans dat er een tweede nestje komt is helaas heel groot. Een voedster laat zich binnen 24 uur na de bevalling zonder problemen weer dekken. Als dat nest geboren wordt, moet je de jongen van het eerste nest noodgedwongen al op jonge leeftijd apart zetten, want de moeder heeft de melk nu nodig voor het volgende nest. Het eerste nest moet tot de leeftijd van 8-10 weken wel als groepje samen blijven, dus het is goed om er over na te denken hoe (waar) je dat gaat doen.
 13. Bammyflurry

  Rebel

  Wat naar dat Rebel niet wil/kan eten! Ik heb eens van 2 (pleeg)konijntjes tegelijk de tanden laten trekken. Het waren broer en zus en ze hadden allebei olifantstanden. Ze aten al vrij snel weer. Ik gaf ze vloeibaar dwangvoer uit een bakje, wat ze zelf van een lepeltje /uit het bakje likten. Je zou het eventueel ietsje zoeter kunnen maken met een theelepeltje suikervrije appelmoes. Ook peterselie en grassprietjes gaan er vaak wel snel in. Eventueel even met een grassprietje rond het bekje kriebelen zodat ze het pakken. Maar misschien heb je dat allemaal al gedaan. Misschien geeft de wond van de kies problemen? Misschien een andere pijnstiller proberen? Metacam is op zich een goede pijnstiller, maar soms doet een konijn het beter op een andere pijnstiller, bijvoorbeeld Carprofen (minder last van verminderde eetlust). Misschien kun je dit eens overleggen met je dierenarts. Beterschap voor je konijn!
 14. Mee eens @Lienappelsien qua 'vervangen' van een overleden konijn. Wij noemen het ook geen vervanger, maar een opvolger. Vervangen kan niet, want elk konijn en ook elk koppel is uniek. Wat ik zelf dan altijd maar denk als ik er nog niet helemaal aan toe ben, maar mijn konijn wel, is dat je er, naast je eigen konijn, ook een konijn uit de opvang blij mee maakt. Dat maakt ook weer een beetje van het verlies goed. Hubbel is met zijn tweede dame zelfs kleffer als met zijn eerste. Hoe gaat het inmiddels met Joep @Domino? Vandaag vrij, dus vanmorgen extra tijd om met de konijnen bezig te zijn. We hebben sinds kort weer een paar pleegkonijntjes van opvang Joy, die wat extra aandacht wel kunnen waarderen. Ze zijn inmiddels al gewend aan de vaste rituelen rondom het verzorgen hier, en ze 'helpen' ook goed mee. 😝 Hangoortje Alexis is de brutale van het stel. Zij loopt mij tijdens het schoonmaken steeds voor de voeten en gooit met de veger. Ze komt ook altijd naar het gaas om iedereen (inclusief de hond) te begroeten. Overdag zit ze lekker op de vlonder buiten te loungen. Rexje Georgia is wat verlegen, maar vindt het toch wel leuk dat ze, als ze tijdens het schoonmaken bij mij in de buurt komt, zomaar een grasspriet of biksje kan scoren! Inmiddels pakt ze niet alleen een lange spriet gras uit mijn vingers, maar ook een stukje paardenbloemblad uit de palm van mijn hand! En dan met een stoer en toch ook wel een beetje opgelucht sprongetje weg hupsen. Ze is zo lief om te zien! Ik moet me erg inhouden om haar niet te aaien, want ze ziet er zo zacht uit met haar rexvachtje, smalle pootjes en kleine hoofdje (ik heb zelf forse konijnen, en ook haar hangoormaatje is forser van bouw) dus verbaas mij steeds weer over haar tere elegantie). Ze hebben mij al helemaal ingepakt! Elk konijn heeft zijn eigen charme en persoonlijkheid, dat maakt ze zo leuk!
 15. Ha, ha! Maar toch even de tip om in zo'n geval gewoon met schone handen even wat stro/hooi/haar uit het nest tussen je handen te wrijven. Met plas en poep gaan smeren is niet echt hygiënisch...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .