Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  38

Bammyflurry last won the day on 31 Augustus

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

758 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wil net een bestelling plaatsen maar zie dat de weegbree, peterseliesteeltjes en echinacea niet op voorraad zijn. Wanneer verwacht je deze weer binnen te krijgen?
 2. Sinds halverwege de middag een heel klein beetje. Vanmiddag mantrailen (speuren, waarbij de honden om de beurt zoeken naar een 'vermiste' persoon aan de hand van een geurlapje die ze eerst geroken hebben) met onze hond (en 2 andere honden) vlak bij Gieten in de staatsbossen. We trainden van 13.00-15.00 uur en toen we weer naar huis reden begon het net wat te spetteren. Net na het eten nog even de plasbakken van de konijnen verschoond en dat ging ook nog prima, met maar een paar spettertjes regen.
 3. Inmiddels is het hier ook weer zaterdag-schoonmaakdag. Ik heb het een poosje op de zondag gedaan toen ik zaterdagmorgen met de hond trainde. Maar die cursus is afgelopen. Ik doe nu op de dinsdagmiddag mantrailen met mijn hond. Zó leuk om te doen! Echt een aanrader voor elke hondeneigenaar, want elke hond kan het! Het komt oorspronkelijk van het reddingshondenwerk. Je hond maakt gebruik van zijn geweldige neus, iets wat elke hond graag doet. Je hond zoekt 'vermiste' personen in een bosperceel, op een industrieterrein of in een woonwijk. Prachtig om te zien hoe mooi honden gebruik maken van hun neus en hoe blij ze zijn als ze de persoon hebben gevonden (ze worden natuurlijk ook enthousiast beloond). (einde off topic 😏) Ik maak 2-3 keer per week de plasbakken van de konijnen schoon, maar 1x per week doe ik een grote beurt en dan ben ik vooral ook een poosje gezellig met de konijnen aan het 'anhemmel'n' zoals we dat hier in Drenthe zeggen. Het zijn echt vier verschillende persoonlijkheidjes, die allemaal recht hebben op wat persoonlijke aandacht. Echt genieten!
 4. Leuke auto @Evee! Wij gaan zo meteen een eind fietsen. Gisteren al een eind met de hond gewandeld en genoten van het heerlijke weer. Mijn man kan niet goed lopen maar fietsen gaat prima, dus vandaag pakken we de fietsen om te genieten van het mooie Drentse land! Daarna ga ik nog even met de hond naar een zwembad hier in de buurt voor het jaarlijkse hondenzwemmen. Gisteren was de laatste zwemdag voor mensen. Daarna zetten ze de chloorpompen uit en de volgende dag mogen de honden in het zwembad. Ik ga altijd aan het iende van de middag, dan is het inmiddels wat rustiger. En mijn hond mag zelf kiezen wat ze doet, gaat zelf het water in en uit. Een zwembad is wel wat anders dan het strand of een plas, dus dat is even wennen voor een hond. Mijn waterrat is snel gewend en heeft veel plezier, maar ik zie ook wel honden waarvan de baasjes in mijn ogen te veel dwingen. Je moet volgens mij, ook hier bij, echt goed op de lichaamstaal van je hond letten... Gewoon lekker op hun eigen tempo laten doen en anders maar niet, toch?
 5. Hier ook citronella schoonmaak. Voor het schoonmaken van de de leeg gegooide plasbakken (om de 2-3 dagen) en om af en toe de vloer te boenen.
 6. Veel plezier op het strand @Marjoleink! We kunnen nog even genieten van een zomerse dag! Succes met je toets en je oppashond @Renske34! Spannend zo'n hond op bezoek. Wat zullen de katten er van vinden? Prettige vakantie @LilyMarshall! Net even de boodschappen gedaan voor de verjaardag van mijn man. Morgenavond komt mijn familie en maandag (als hij jarig is) zijn familie op bezoek. Onze woonkamer is te klein om iedereen tegelijk te ontvangen. Gelukkig kunnen we ze soms wel eens allemaal in één keer uitnodigen als het heel mooi weer is en we in de tuin kunnen, zoals vorig jaar. Daarvoor was ik weer een poosje bezig geweest met de konijnen (an hemmel'n noemen we dat in Drenthe). Door de weeks is er 's morgens veel minder tijd, dan doe ik alleen het nodige. Maar in het weekend hebben we wat langer de tijd. Gekke pleegdame Alexis! Zij is inmiddels een flinke kroeldoos geworden. Zo 'erg' heb ik ze nog niet vaak gehad! Als je hand toevallig vlak bij haar in de buurt komt, bijvoorbeeld om het hooi wat bij haar ligt uit te zoeken, dan gaat ze bij die hand plat liggen met haar oogjes dicht, zo van 'kroelen graag!' 😍. Zo ontzettend lief! En ja, dan wordt ze op haar wenken bediend...😍 Gisteravond weer agility training gedaan met onze hond. Ze is erg enthousiast en vindt het ook erg gezellig met al die andere honden. Vooral de kattenloop vindt ze erg leuk. Dan blijft ze in het midden even stil staan en kijkt met een verheugde blik naar al dat 'publiek' wat aan de kant staat. En dan weer vrolijk verder. Aan het einde krijg je een beloning, dus helemaal top!
 7. Mijn konijnenverblijven zijn ook zo hoog dat ik er in kan staan en rondlopen. Schoonmaken is hier het aanvegen van het hele verblijf en het verschonen van de plasbakken. Ik neem altijd een schone plasbak met strooisel en vers hooi mee het hok in en daar vermaken ze zich vaak een poosje mee. Dan kan ik vegen. Alle 4 de konijnen zijn niet bang, maar Hubbel en Alexis lopen ontzettend in de weg en gaan overal in zitten. Lien en Georgia zijn wat bescheidener typetjes. Die lopen niet in de weg, maar blijven in mijn buurt, in de hoop dat er nog een kleine traktatie gegeven wordt. Het schoonmaken is voor mij echt een gezellig contactmomentje. Ik probeer er ook altijd de tijd voor te nemen. Ga ook even bij ze op de vlonder zitten. Lien was best bang toen ze hier kwam en ook Georgia was niet erg dapper. Beide dames hebben door tijdens het schoonmaken gewoon om mij heen te lopen, zonder dat ik wat van ze moet en af en toe wat lekkers te krijgen, geleerd dat ik best meeval 😜.
 8. Lijkt mij leuk, zo'n camera om eens te zien hoe de nijnen 's morgens vroeg en 's avonds laat rondscharrelen! Toen onze hond een jonge pup was, stond ik wel eens om half 6 of 6 uur in de tuin omdat ze er uit moest. Dan keken de konijnen ons zo wakker aan, dat was echt hún tijd van de dag!
 9. Je zou het balkon (daar gaat het om?) kunnen afzetten met gaas. Van boven tot onderen. Zo hield ik jaren geleden mijn konijnen en katten 'binnen boord'. En van buitenaf kan er dan ook niets meer in.
 10. Wat een klussen met deze warmte @Evee! Wat leuk om je konijnen te kunnen zien vanuit je slaapkamer @Rifca! Wij zien onze konijnen vanuit de woonkamer als je bij de eettafel zit. De pleegkonijnen zitten wat verder naar achter in de tuin. Die zie je vanuit de garage als ze buiten zijn (en dat zijn ze bijna altijd). Mijn man zit vaak bij de werkbank voor het raam in de garage en weet mij altijd van alles te vertellen over 'de kleintjes'. Hij vindt ze super leuk! Vandaag zomaar een vrije dag doordeweeks! Heerlijk! Vanmorgen op tijd met de hond op pad geweest. Ze heeft ook nog even lekker kunnen spelen met een paar andere honden op het speelveldje. Daarna de konijnen eten gegeven en allemaal verschoond. Daar heb je dan lekker de tijd voor, dus lang mee bezig geweest. Daarna rustig ontbijten en koffie drinken in de tuin. Was wel weer balen vanmorgen dat de vogel voederplank weer omver lag. Gelukkig geen veren er bij vandaag. 's Morgens vroeg komt er regelmatig een kat in onze tuin die om vogels te pakken. In het begin wist ik niet wie de boosdoener was, maar ik heb hem een paar weken geleden betrapt (en op de foto gezet). Ik wil graag vogels in mijn tuin, geen katten! Toch altijd bijzonder dat mensen hun huisdieren maar rond laten sjouwen zonder te weten waar ze uithangen. Het excuus van 'ruimte en vrijheid nodig' gaat wat mij betreft niet op. Dat hebben veel dieren nodig, en als je dat niet kunt bieden in je eigen tuin, maar daarvoor ook de tuinen van je buren nodig hebt, moet je je afvragen of je dat dier kunt hebben. Of kan ik bijvoorbeeld ook gewoon een paar leuke geitjes aanschaffen. Mijn tuin is daarvoor te klein, maar ach, de buren hebben ook wel tuinen...😝 Ik ben trouwens echt wel een kattenliefhebber hoor! Heb ze zelf ook gehad, maar ze liepen niet in andermans tuin... Affijn, de vogels waren vanmorgen gelukkig toch weer in de tuin. Vanmorgen zelfs 2 bonte spechten (we wonen vlak bij het bos, en daar zitten bonte- en groene spechten). Tijdens het ontbijt lekker van ze genoten. Vanmiddag heb ik een high tea gepland met mijn moeder. Zij is bijna 80 jaar, dus heel mooi dat we dat nog samen kunnen doen. De konijnen doen het goed in de warmte. Ik heb het idee dat ze er wat aan gewend raken.
 11. Wat is het een lekker weertje! Genieten jullie er ook zo van? De konijntjes lijken al wat gewent aan de hogere temperaturen. Gelukkig geen 40 graden natuurlijk, maar tegen de 30 graden is goed te doen voor ze. Lekker op tijd (veel) eten en dan de hele dag wat rondhangen in je verblijf, op de koele betonvloer of in het zand. Gelukkig koelt het 's nachts weer af, dat is wel zo prettig! Vanmiddag met de hond naar de zwemplas geweest. Op het hondenstrand heeft ze weer veel vriendjes gemaakt. Toch zie ik aan haar dat ze het best heel spannend vindt allemaal, dus ik blijf daar vaak maar even en loop dan door naar het bos. Ze is dan nat en in het bos is het koeler. Daar doen we dan een paar zoekspelletjes en vlak voordat ze weer in de auto gaat mag ze op een rustig plekje nog weer even het water in, een paar apportjes halen. Dat doen we niet als er (veel) andere honden bij zijn. Ik moest vanmiddag trouwens wel erg om haar lachen; er was in het water bij het hondenstrand ook een Frans bulletje met een zwemvestje aan. Waarschijnlijk keek ze daar wat vreemd tegenaan, want op een gegeven moment wilde ze het zwemvestje (met hondje) apporteren of zo 🤣. Ze probeerde het zwemvest vast te pakken en mee te nemen (tja, je bent retriever of niet). Het bulletje liet zich zonder protesteren een eindje meeslepen door het water, maar we hebben haar toch maar duidelijk gemaakt dat ze hem niet hoefde te 'redden' of zo. Het baasje van de bul kon er de humor wel van in zien (die stond er vlak bij in het water en zag het onder zijn ogen gebeuren). Het ging trouwens echt heel voorzichtig en lief, heel bijzonder om te zien.
 12. Mijn ram reageert op de rook/geur van de barbecue van de buren door het nachthok in te gaan. Normaal is hij nergens bang voor, maar als ze bij de buren beginnen te bbq-en is hij weg. Hij is niet in paniek en trilt niet, maar loopt er altijd voor weg, terwijl hij normaal altijd buiten zit. Dus meer 'een hekel aan' dan angst of paniek, maar ze ruiken het dus wel. Misschien is jouw konijn wel extra gevoelig voor de geur.
 13. Ik heb dezelfde ervaring met een graanvrije brok (Terra Expert). Graanvrij bevat echt minder calorieën. Een van mijn konijnen bleek flink afgevallen. De andere weegt ook iets minder, maar is niet mager. Omdat ik speciaal voor hem graanvrij voer (hij had vaak last van gas, met graanvrije brok niet meer) blijf ik hem graanvrij voeren en krijgt het andere konijn weer Science Selective (tijdelijk even in combinatie met SS junior en Dual Care om aan te komen.). Ze is inmiddels al weer aangekomen. Wat is de reden dat je graanvrij voert? Wat bedoel je met 'zacht'? De brokjes van SS, CC en TE verschillen naar mijn mening niet zo veel met elkaar qua hardheid. Ze zijn allemaal vrij bros.
 14. Zag net op RTV Drenthe dat de konijntjes naar Aniek zijn gebracht. Gelukkig komt het nu met hen wel goed! Mogelijk komen ze van een 'hippe kleurtjes' fokker.... zo'n echte liefhebber...
 15. Walgelijk... Las net dat in Nieuwlande, bij Hoogeveen, 9 gedumpte konijnen zijn gevonden. Er schijnen er nog 2 rond te lopen. Waarom al dat leed die beestjes aan doen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .