Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2050
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  34

Bammyflurry last won the day on December 10 2018

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

730 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bammyflurry

  Wc verschonen

  Ha, ha, wel grappig! Ik heb juist altijd het gevoel dat ze hun wc helemaal niet vies vinden. Als ze iets heel lekkers krijgen wat de ander niet mag afpakken, nemen ze dat altijd mee naar hun wc en gaan bovenop de keutels lekker zitten eten! Daarbij leggen ze het gerust even op hun keutels neer. 😝
 2. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Dat is wel erg duur @Newby1981! Ik zag ze bij Praxis ook liggen voor rond die prijs. Heb ze maar laten liggen. Voordeel van dat hooi is wel dat het tot de laatste spriet op gaat! Ik meng altijd een stuk of 4 verschillende soorten hooi door elkaar voor mijn konijnen, maar als dat er tussen zit pikken ze die er als eerste uit. Wat was het prachtig buiten vanmorgen vroeg. Al die rijp overal! Onze hond en ik hebben er al een mooie wandeling opzitten. Zo leuk om te zien hoe een jonge (11 maanden) hond ontdekt wat ijs is... Ze rent altijd graag door plassen, maar dat gaat nu niet... En de molshopen waar ze altijd vol in duikt, zijn nu keihard...oeps...Ze rent er hard naar toe en springt er dan met een mooie muizensprong bovenop. Ken je dat? Zoals een vos op een prooi duikt. Staan mooie filmpjes van op internet. Google maar eens op 'vos muizensprong'. Als er een hele rij molshopen ligt, dan stuitert ze van zandhoop naar zandhoop, hop, hop, hop. Steeds weer van bovenaf er op, een bijzonder gezicht. Geen van mijn honden deed dat zo fanatiek als zij. Ze heeft een speciaal 'spannend' loopje als ze naar de eerste molshoop toe loopt. Net of ze 'met de broek vol' loopt, ha, ha! De eerste keer dat ze zo liep dacht ik dat ze ineens buikpijn had of zo iets, maar nu weet ik dat het haar 'molshoop besluipen' loopje is! Echt op zoek naar een mol gaat ze trouwens niet. Het is even met de poten of de neus in het verse zand wroeten en dan door naar de volgende bult. Maar ja, dat zand is nu dus even niet lekker zacht... Vanmiddag weer wandelen, maar dan zal het vast een stuk drukker zijn overal. Het water voor de konijnen was vanmorgen voor het eerst helemaal bevroren. Ze waren weer lekker vrolijk vanmorgen. Volgens mij vinden ze dit weer wel lekker, de bikkels!
 3. Bammyflurry

  Wc verschonen

  Ik gebruik een grote kattenbak zonder kap voor twee wat grotere konijnen die buiten wonen. In de bak komt een laag hennepvezel en langs één korte kant leg ik een flinke handvol hooi (net zoiets als @Marjoleink). Het hooi in de kattenbak gaat 3x per dag helemaal op en wordt dan aangevuld. Het ligt dus niet overal in de bak en omdat ze alles in korte tijd opeten wordt het niet vertrapt. Op een andere plek in hun verblijf leg ik ook een paar handen hooi. Van dat hooi is er vaak nog een restje over. De kattenbak staat vast in een houten ombouw waar aan één kant ook een hooiruif zit. Die ruif gebruik ik eigenlijk niet meer, want ze eten net zo lief van de rand van de bak. De ruif gebruiken ze alleen om bovenop te zitten 😄 (op het deksel). De bak verschoon ik elke 2-3 dagen, hij zit dan echt vol met keutels (dat krijg je als ze veel hooi eten 😆).
 4. Bammyflurry

  Goed hooi gezocht

  Ik meng het hooi wat ik bij een boer haal regelmatig met Puik kruidenhooi. Dat Puik kruidenhooi vinden ze heerlijk, maar het is er ook alleen in kleine zakjes van 500/600 gram. Ik zoek in de winkel wel de groenere zakken er uit trouwens, maar die zijn er best veel. Als ik een handvol apart in het hok leg, gaat het altijd schoon op!
 5. Bammyflurry

  Terra expert of selective?

  Ik voer ook Terra Expert en dat bevalt mij erg goed. Mijn ram had regelmatig last van buikpijn/gas en ik heb al verschillende soorten voer/groen weggelaten om te kijken of het beter zou gaan. Toch kwam het regelmatig terug. Inmiddels had ik mij verdiept in graanvrij voeren van paarden met buikpijn/koliek en naar aanleiding daarvan dit ook maar eens geprobeerd bij mijn konijn (paarden en konijnen hebben best veel overeenkomsten qua vertering/voeding) en ik ben heel tevreden. Ze eten het ook super graag! Ze krijgen nu dagelijks veel hooi, verschillende gedroogde kruiden en een beetje Terra Expert.
 6. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Roodborstjes kunnen inderdaad heel tam zijn, leuk hè? Hier scharrelen ze ook vaak om ons heen als we in de tuin bezig zijn. Vooral als we blad en zo verplaatsen kijken ze direct of er ook kleine kriebelbeestjes tevoorschijn komen om op te eten. Ha, ha, ik praat ook altijd tegen alle dieren @Renske34 Ik groet bijvoorbeeld vaak honden en katten in het voorbijgaan en vogels in het bos. In de stad kijk ik graag naar de duiven (grappig zoals de doffers zich uitsloven voor een duivin die gewoon lekker doorgaat met eten). Ik moet er ook altijd wat van zeggen als kinderen ze opjagen. Tijdens wandelingen met de hond kijken we vaak even bij paarden, koeien of schapen in het land. Ook dan loop ik weer te kletsen 😁. Bij een vijver hier in de buurt zitten 3 ganzen. Die vind ik helemaal leuk! Ik zoek ze vaak op. En bij de kinderboerderij krijg ik altijd antwoord als ik het varken groet met 'hallo mottie'! Ze hebben daar ook een koe-kalf in een stal die begint te huppelen als ik met onze hond aan kom lopen. Dan moeten ze altijd even neuzen. Helaas zit het kalf alleen, zo sneu voor een sociaal dier... en ook niet echt educatief verantwoord. Maar ja, dat is met meer dieren daar zo...☹️
 7. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Oooh, wat een beauty's! Die oren... en die grote ogen met die mooie wimpers...(smelt 😍). Vooral bij wildkleurtjes zie je dat zo mooi! In het weekend heb ik 's morgens altijd lekker de tijd voor mijn nijnen (door de weeks moet het voeren 's morgens voor het werk aan en dus minder tijd) . Het voeren kan nu meer uitgebreid en dan zit ik vaak een poosje bij ze om naar ze te kijken. Ben zo trots op mijn mooie stelletje! Hubbel is echt glanzend zwart, inmiddels goed doorgehaard en in zijn volle winterjas. Lientje is nog niet helemaal klaar met verharen, maar op het grootste deel van haar lijf zit al de winterjas. Ook zij heeft van die mooie zwarte wimpers in een lichter stukje haar wat rond haar ogen zit 😍. Ook zij is wildkleurig (vind ik leuker klinken dan konijngrijs zoals het officieel heet). Als de konijnen hun eten hebben gehad voer ik de tuinvogels. Een grote zwarte kraai zit al in de boom van de buren te wachten en begint te roepen als hij mij ziet terugkomen van de wandeling met de hond. Ik doe de hond in huis en voer dan de konijnen en daarna de vogels. Ze weten het precies, want dat is elke dag hetzelfde. Ook de hele mussenfamile zit al te wachten! Hun gekwetter is zo gezellig (een vriendin van mij heeft kippen en heeft juist een hekel aan de mussen die steeds in het kippenhok komen te eten 🙁). We hebben veel soorten vogels in de tuin want we wonen vlak bij een bos. Daarna naar binnen om de hond te voeren en pas daarna ga ik zelf aan het ontbijt. Altijd weer een leuke start van het weekend!
 8. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Prachtig @Evee! De zee is dan echt geweldig! Wat komt er trouwens een troep aan land hier in het noorden door die afgevallen containers nu. Echt heel erg, vooral op de eilanden. Al die spullen, maar in de duinen ligt het vol met plastic bolletjes die vrijwel niet weg te halen zijn.
 9. Bammyflurry

  Slowchat konijnen algemeen 2019

  He, hallo @Anjo! Mooie leeftijden van jullie konijnen hoor! Zo oud heb ik ze nog niet gehad helaas.
 10. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Ik ben een liefhebber van extreem weer! Harde wind, sneeuw, ijzel. Heerlijk! Dan wil ik er uit om een eind te wandelen. Als ik met de auto op pad moet ben ik natuurlijk minder blij met bv. sneeuw en ijzel. Maar gisteren heb ik in de harde stormwind een eind gelopen met de hond. Heerlijk met die harde windvlagen! Toen ik een bospad inliep kwam er een mevrouw met een rottweiler mij tegemoet. Zij waarschuwde voor omgevallen bomen over het pad. En inderdaad, de (vrij dunne) bomen bogen bij windvlagen flink door over het pad. Een paar waren al afgeknapt, daar moesten we overheen. Ik heb de rest van onze wandeling de paden met bomen aan de kant van de windrichting maar zoveel mogelijk vermeden. Qua regen viel het mee, erg nat zijn we niet geworden. Vanmiddag liepen ook wij lekker in het zonnetje! Ook weer heerlijk!
 11. Bammyflurry

  Bunnybunch cafe 2019

  Allemaal de beste wensen voor 2019! Iemand nog een oliebol? 😋
 12. Bammyflurry

  Konijnen en vuurwerk / jaarwisseling

  Hier ook prima verlopen. Ik verbaas mij er elk jaar weer over hoe relaxed ze eigenlijk zijn onder het geweld. Ze zitten gewoon in hun eigen bekende verblijf in de tuin. Om 22.00 uur gedroegen ze zich tijdens het voeren enthousiast, zoals altijd, ondanks de harde knallen die er toen al veel waren. Toen ik na middernacht nog even ging kijken kwamen ze verbaasd naar me toe en namen een handje vol peterselie dankbaar aan. Ze vroegen zich vast af wat ik in dat late uur nog in de tuin deed...😆 Vanmorgen geen rondvliegende grote groepen schetterende kauwtjes boven ons huis bij zonsopgang, maar er waren wel een aantal bij de voedertafel en ook 'mijn' musjes waren vanmorgen gelukkig weer paraat. Onze hond heeft haar eerste jaarwisseling ook probleemloos doorstaan, lekker kauwend op een bot.
 13. Bammyflurry

  De leukste dieren-kerstcommercials van dit jaar

  Die van Disney kwam gisteravond aansluitend aan de film Hatchi....en ik stond al in de jank stand...😢
 14. Bammyflurry

  Bunnybunch café 2018

  Ziet er lekker uit @Koosje! Die heten in Drenthe rollegies of rolletjes. Die kun je hier ook in de supermarkt kopen. Maar zelfgebakken zijn ze het lekkerst! Dat is wat anders dan (platte) knieperties. Die kun je nergens kopen, maar moet je echt zelf maken. Maar allebei heerlijk! @IreneM, is knieperkes Belgisch? Leuk al die streekgebonden tradities.
 15. Bammyflurry

  Bunnybunch café 2018

  Ja, klopt. Het zijn een soort van rolletjes (wij zeggen hier rollegies) maar dan niet opgerold, maar platte wafels. Rolletjes zijn opgerolde dunne wafeltjes. Zij verbeelden het nieuwe jaar, waarvan we nog niet weten wat het ons zal brengen, vandaar (nog) opgerold. Knieperties zijn plat. Zij verbeelden het oude, afgerolde jaar, waarvan alles inmiddels bekend is. Ze worden trouwens van verschillend deeg gemaakt, maar lijken dus wel wat op elkaar.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .