Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2108
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  37

Bammyflurry last won the day on April 6

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

745 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ach, wat sneu... Ik weet het, het is heel normaal gedrag voor een buizerd. Zijn kuikens moeten tenslotte ook eten... Afgelopen winter werd er, zomaar, vanuit het niets, door een roofvogel een mus uit een vrolijk kwetterende groep gegrepen, bij ons in de tuin. Ik geoof dat dat een sperwer is of zo. Die kunnen heel precies een vogel uit een groepje pikken en ook goed duiken op kleinere oppervakken, zoals tuinen. Ik moet wel zeggen dat ik met dit soort dingen minder moeite heb, dan met een huiskat die tuinvogels vangt of, zoals bij mijn zus in de tuin, een nestkasje met jonge pimpelmezen van de schutting gooit, waardoor 7 jonge vogeltjes voortijdig aan hun einde komen... Oooh, heerlijk! Poffertjes! Ben je de geur van al die poffertjes al weer een beetje kwijt @Marjoleink?
 2. Ik heb 2 katten gehad, terwijl ik toen ook een 'parttime huiskonijn' had. Zij woonde op het balkon en liep regelmatig in huis, waar ze de schrik van de katten was. Het was een hele territoriale voedster die de katten door het hele huis joeg, tot ze een hoger gelegen plek opzochten. Helaas weet ik inmiddels dat een konijn die alleen woont niet gelukkig is. Waarschijnlijk was zij daarom zo boos...­čś× De laatste kat is een jaar of 7 geleden op 18 jarige leeftijd overleden. Ik mis nog steeds een kat in huis, zou er heel graag weer eentje hebben. Maar we hebben veel vogels in de tuin en vaak nestjes, en die combinatie lijkt mij niet zo goed helaas... Een oom en tante van mij hadden een grote rode kater, die elk jaar mee ging op vakantie naar Ameland. Ze hielden hem 2 dagen binnen en daarna mocht hij rondstruinen in de duinen. Vrijwel elke avond kwam hij thuis met een konijn. Meestal jongen, maar ook wel eens een wat kleiner volwassen exemplaar. Dat was trouwens wel in een tijd dat de myxomatose op het eiland enorm toesloeg, dus mogelijk waren het ook wel regelmatig zieke konijnen, die niet snel weg konden komen. Ik kwam vaak half blinde en benauwde konijnen tegen langs de fietspaden en op de straat. Zo zielig! Onze honden stonden er dan gewoon vlak naast te kijken en de konijnen liepen helemaal niet weg. In onze tuin komen vrijwel geen katten, waarschijnlijk omdat we altijd honden hebben. Maar als de grote roodbonte kater van een paar huizen verderop een keer langskomt, dan slaan de konijnen meestal alarm. Dat is ook zo'n kat die je overal rond ziet struinen, een echte stroper. Ik jaag hem ook altijd uit onze tuin, want ik wil graag vogels in de tuin. Onze hond lust ook graag een lekkere konijnenkeutel en een biksje gaat er ook wel in! Hooi of stro om wat mee te plukken is ook favoriet, vooral uit een net door mij bij elkaar geveegd bultje...
 3. Gisteren hebben we een hele tijd heel stil vanaf het terras naar de activiteiten van de Gekraagde roodstaarten gekeken. Er werd van alles het nestkastje ingesleept. Maar ze zijn erg alert en omdat het gisteren erg mooi weer was, was het best druk rondom hun nestel-werkzaamheden. De kleine kinderen van de buren waren lekker buiten aan het spelen, en de andere buurman maaide het gras en kreeg bezoek. Ook wij waren veel in de tuin en je zag ze echt een moment uitkiezen om het nestkastje in te kunnen vliegen Soms zaten ze best lang te wachten in de aanvliegboom of op de pergola. Vanmorgen hebben we ze nog niet gezien... Zit het vrouwtje op het nest? Of is het plekje ze gisteren toch te onrustig gebleken? Het merelpaar in de conifeer in de voortuin staakte hun nestelactiviteiten nadat een kraai steeds op het knotwilgje er naast zat te koekeloeren. Dat was toch geen plek om je kinderen te laten opgroeien! Er is nog een stel wat even moet wennen aan alle geluiden om zich heen. Twee nieuwe konijnen logeetjes! Georgia en Alexis zijn afgelopen vrijdag hier komen logeren vanuit konijnenopvang Joy. Ze zijn nog niet zo dapper en moeten nog even leren dat ik niet eng ben. Maar dat komt vast goed, eten en een rustige omgang doet wonderen! Gisteren hadden we het kattenluik naar de buitenren open gezet, maar ze bleven lekker veilig binnen. Vanmorgen het luik weer open gezet (afgelopen nacht even dicht) dus we zijn benieuwd of ze vandaag de stap naar buiten durven te wagen!
 4. Schattig @Evee! Volgens mij zijn er minder jonge eendjes dan 'vroeger'. Ik zie ze tenminste niet zo vaak meer. En 8 is echt een mooi aantal! Ik zag laatst ook een moeder eend met jongen. Die jongen waren al niet meer van de hele kleine bolletjes, dus al minder 'eenhapscrackers' voor reigers, meeuwen en snoeken. Bij ons in de tuin is een paartje gekraagde roodstaarten bezig met het brengen van nestmateriaal naar een nestkastje. Ik wist niet eens wat voor prachtige vogeltjes het waren! Gelukkig bracht het sturen van een foto aan mijn broer (die veel weet over vogels) duidelijkheid. We zijn zo benieuwd of we kleine gekraagde roodstaartjes in de tuin krijgen!
 5. Mijn voedster heeft heel goed door wie zij voor zich heeft. Ik kan alles met haar doen en ze komt altijd naar mij toe. Wij hebben echt een band opgebouwd samen. Als er andere mensen bij hun verblijf staan, gaat ze snel het tuinhuis in. Ze is bang voor vreemde mensen en ziet het dus ook gelijk als er en vreemde bij haar ren staat en dan is ze weg. Ben net nog weer even bezig geweest met de staart, voetjes en billen van Lien. De vacht van Fransen is echt super dicht en vervilt erg snel aan de onderkant, met name tijdens het verharen. Haar staart was al weer mooi op weg om 2x zo breed te worden en haar voetzolen krijgen ook een extra zool half er onder en half er naast. Met een grove kam die ik steeds even in een vilt klitje zet, krijg ik alles er toch nog weer vlot uit. Is echt een handigheidje. En ze werkt zo lief mee, de schat! Toen ik haar weer terug zette bij haar mannetje ging ze languit voor hem liggen en moest hij haar een troostende wasbeurt geven...­čśŹ
 6. Ik had precies dezelfde reactie! Dacht ook 'mooi dat ze even waarschuwen zodat nu niet iedereen zo'n alpaca wil hebben'! Maar toen die afknapper dat je, als je wilt knuffelen, beter een konijn kunt nemen.....zo jammer! Beterschap voor 'kipje' @Evee!
 7. Heel herkenbaar die angst! Ik ga ook niet zorgeloos op vakantie of een dagje weg, hoewel ik wel steeds meer vertrouwen krijg nu het al zo'n poos weg blijft. Het valt mij ook altijd gelijk op als hij languit ligt, dat doet hij niet zo vaak. Als zijn achterpoten dan niet opzij, maar naar achteren liggen, schiet ik in de stress. Of als hij niet direct aan komt als hij mij ziet. Toch heb ik ingecalculeerd dat het misschien een keer fout gaat en dat ik hem verlies. Misschien was hij bij een ander, minder alert baasje er al lang niet meer geweest. Hoewel ik natuurlijk hoop dat hij gewoon mooi oud wordt!
 8. Wat vervelend @Newby1981!Hier helaas ook een gasgevoelig konijn. De ene keer 2x per week een aanval, dan weer een paar weken/maanden niet. Altijd onverwacht en soms op onhandige momenten (ik heb ook wel eens een verjaardag afgezegd omdat ik thuis wilde blijven bij mijn konijn). In mijn zoektocht naar een mogelijke oorzaak heb ik de keutels laten onderzoeken op o.a. coccidiose, wormen en zelfs voor de zekerheid ontwormt met verschillende werkzame stoffen. Gebitscontrole liet een keurig gebit zien. Qua voer probeerde ik na te gaan wat hij een paar uur eerder had gegeten. Wortels, fruit enz (bevat suiker wat kan gisten) kreeg hij al niet. Ook geen snoepspul uit de winkel (vaak met suiker of honing). Eigenlijk alleen groen uit de natuur; gras, paardenbloem, weegbree, berkentakjes, wilgentakken enz. Soms een beetje andijvie, wortelloof enz. Qua brokjes kregen ze Supreme Selective. Maar omdat de dierenarts zei dat mogelijk de luzerne in het voer een oorzaak zou kunnen zijn, ben ik eerst overgestapt op Puik Greenline Konijn Premium Select, op basis van timothyhooi . Maar de aanvallen bleven komen. Ik zag het vaak al in het beginstadium aan zijn ogen en houding. Soms hielp een handvol verse peterselie nog, soms alleen een pijnstiller en weer terug zetten bij zijn vrouwtje (als het buiten niet te koud was en zijn lichaamstemperatuur niet te laag was), maar soms was hij al verder heen en deed ik hem met pijnstiller, darmstimulerende medicijnen en een warme kruik in de reismand. Soms knapte hij na een of twee uurtjes al op, maar ik heb hem ook wel eens 24 uur binnen moeten houden omdat hij nog niet wilde eten. Toen ben ik helemaal gestopt met groenvoer en qua brokjes overgestapt op Terra Expert, een graanvrij brok. Ik las namelijk dat paarden (die qua voer en vertering op konijnen lijken) die vaak last van gas/koliek hadden, het beter deden op een graanvrije brok. Ook voor konijnen is graan geen natuurlijk voedsel. Zij zijn blad eters. Graan kan gisten in de darmen en daardoor gas doen ontstaan. Inmiddels eten mijn konijnen (ja, zijn vrouwtje doet ook maar mee) al weer een flink aantal maanden alleen hooi, graanvrije brokjes en gedroogde kruiden (weegbree, paardenbloem enz). En of het toeval is weet ik niet, maar het gaat al heel lang goed! Ik denk zelf dat het probleem in de brokjes (met granen) zat en ben van plan om het groenvoer weer heel langzaam op te bouwen en te kijken hoe dat gaat. Ik vind het zelf juist zo leuk om al dat lekkers voor ze te plukken en ze te zien genieten. Hopelijk blijft het goed gaan. Hopelijk kun je wat met mijn ervaringen!
 9. Hier wordt maar heel af en toe even gereden. Dan valt het echt op. Meneer en mevrouw zijn allebei op jonge leeftijd gecastreerd en zijn al langere tijd samen, misschien heeft dat er mee te maken? Ik weet het niet hoor? Er wordt wel heel veel geknuffeld, maar dat is eigenlijk altijd wel zo. Nou ja, mevrouw laat zich voornamelijk uitgebreid verzorgen door haar mannetje. Toen ik vanmorgen ging wandelen met de hond en langs de ren liep, lag mevrouw languit op de vlonder, v├│├│r meneer. De bedoeling is dan, dat hij haar uitgebreid wast. Ja en dan ook echt uitgebreid! Niet alleen het koppie hoor! Oren hebben een binnen- en een buitenkant meneer! Ha, ha, en als je weet hoe groot die flappers van mevrouw zijn! Toen ik terug kwam met de hond lag mevrouw nog in de relax-stand en was meneer nog druk met de verzorging. Gelukkig zie ik heel af en toe ook wel eens dat zij hem eens wast. Maar niet te vaak hoor! Ik dacht dat Hubbel al door de verharing was, maar hij heeft nu toch ook wel regelmatig losse plukken aan de zijkanten. Hij is in de winter diep zwart en zomers kleurt hij wat buiner. Zijn mooie kraag is grijzig, heel bijzonder. Lien zit inmiddels redelijk glad in de vacht, maar zij heeft eigenlijk het hele jaar rond wel eens wat plukjes los haar. Bij haar wildkleurige vacht zie je heel mooi zo'n streep tot waar de oude/nieuwe vacht lopen.
 10. Wat leuk! Lekker alles ontdekken en lekker alles slopen! Helemaal leuk voor die boeven! En voor ons als baasjes altijd weer erg leuk om naar te kijken (en straks weer alles op te mogen ruimen...) ­čść­čĄú
 11. Ach, wat al weer een liefdevol stel zo samen...
 12. Sterkte @Joseeke. Wat een pijnlijke keuze, maar inderdaad een hele mooie leeftijd voor een Fransje!
 13. Vanmorgen eerst met de hond in de regen getraind. Beetje dubbel gevoel, want het was wel erg nat, maar de regen is z├│ welkom voor de natuur en de tuin! Ik zie alles gewoon direct groener worden! Toen voor een boodschap naar de stad, waar ik even over de rommelmarkt heb gelopen. Dat is vast prik, want daar kan ik voor weinig geld leuke speeltjes (knuffels zonder irritante piep of gevaarlijke harde ogen, eigenlijk bestemd voor kinderen) voor de hond scoren. Deze keer een grote knalroze knuffel-dinosaurus gekocht van een klein meisje. Toen ik haar vertelde dat het speeltje voor een hond was die daar altijd heel blij mee is en haar wat meer geld gaf dan de vraagprijs, was zij ook helemaal blij. Vorig jaar was mijn hond nog een kleine pup en toen ben ik even voor de socialisatie op de markt geweest. Inmiddels is ze groot en hoewel ze er geen probleem mee heeft, vindt ik zo'n drukke markt niks voor een hond. Die gaat veel liever lekker een eind los wandelen in het bos. Bij thuiskomst werd de roze dinosaurus met veel enthousiasme ontvangen! Vanavond nog gezellig uit eten samen.
 14. Moet je geen hond hebben in diezelfde tuin, die al die 'dropjes' direct weer opzoekt...­čść
 15. Grote rassen zijn vaak later vruchtbaar, dus hopelijk heb je geluk met een Vlaamse voedster van krap 3,5 maanden...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .