Ga naar inhoud

Bammyflurry

Members
 • Items

  2.610
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  40

Bammyflurry won de laatste dag op 8 juni

Bammyflurry had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bammyflurry's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,1k

Reputatie

 1. Zit het in de lucht of zo? Ineens het hok slopen? Mijn brave Sproet, die netjes de plinten heel liet toen ze binnen woonde en ook van gezellige stoffen mandjes en kleedjes afblijft, heeft dezelfde streken als Sofie! Zij heeft pas geleden de sierrand van een van de schuilhuisjes afgesloopt. Echt helemaal gelijk gemaakt met de dakrand. En alle houtsnippers lekker onderaan het huisje laten liggen. Dus van enige schaamte is geen sprake... En ze kan haar ventje niet de schuld geven, want die heeft geen tandjes 🤣
 2. Als je van je dieren houdt, zorg je dat ze veilig zijn en laat je ze niet zonder toezicht maar wat rondstruinen. In de eerste plaats voor hun veiligheid, maar ook omdat je niet wilt dat buren last van ze hebben en ze vervolgens met haat bejegenen. Als je aan een huisdier begint, bedenk je eerst of je aan de basisbehoeften van dat dier kunt voldoen. Als een kat een jachtgebied nodig heeft, bedenk dan of je dat kunt bieden. De meeste mensen hebben geen hele grote tuin maar denken dan; hé, de buren hebben toch wel tuinen! Met zo’n mentaliteit zou ik ook wel bijvoorbeeld een paar geitjes kunnen aanschaffen. Oké, mijn tuin is niet groot genoeg, maar hé, de buren hebben toch tuinen! Zou een mooie boel worden denk ik. Bij ons in de buurt lopen best veel van die sneue katten die overal worden weggejaagd. Hier wonen veel vogelliefhebbers en mensen met (moes)tuinen. Katten zijn daar echt niet gewenst. Als je buren spreekt, dan ergert eigenlijk iedereen zich aan loslopende katten. De buurman van 3 huizen verderop adviseerde zelf om maar een stuk hout achter zijn kat aan te gooien als hij in onze tuin kwam… En zou je trouwens alle kosten die je maakt om je tuin katvrij te maken kunnen declareren bij de eigenaar? Mijn eigen katten verbleven uitsluitend in mijn huis en mijn tuin. En ja, dan moet je bij een energieke kat wel aan de bak! Ik heb vele kilometers door huis en tuin gelopen met een touwtje achter mij aan slepend met daaraan een veertje o.i.d. om mijn katten te vermaken. En de kattenpoep moest ik zelf, ruim 20 jaar lang, elke dag opruimen, net als de poep van mijn honden en konijnen trouwens.
 3. Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties. Misschien is het goed om het op school te hebben over wat je ziet op een show en over dierenwelzijn. Maar hopelijk wordt daar op je school in dit kader ook juist wel aandacht aan besteed. Het is niet meer van deze tijd. Mijn zus heeft een aantal jaren konijnen gefokt en werd daarvoor lid van een kleindiervereniging. Dat moet, want anders kun je je konijnen niet laten tatoeëren (wat overigens ook niet meer van deze tijd is, maar chippen is 'duur') en zonder nummers in de oren kun je niet inschrijven voor een show. Hoe mijn zus met haar dieren omging vond men maar overdreven. 'Verkeerd' getekende konijnen houden? Konijnen waar je niet (meer) mee fokt houden? Dat vond men maar raar. Menig keer kreeg ze te horen dat ze die beter kon 'opruimen'. Ook hoe men de dieren op shows hanteerde deed niet vermoeden dat men te maken had met een levend dier. Het was meer een voorwerp wat bekeken werd. Inmiddels fokt zij niet meer (ben ik sowieso erg blij mee😬) want zij voelde zich een eenling bij die vereniging.
 4. Gelukkig lust mijn kleine Kippie er wel pap van! Hij krijgt 2x daags een klein handjevol, ook om op gewicht te blijven i.v.m. ec. Als een kleine junk vliegt hij bij mijn benen omhoog als ik in de ren kom. Dan pakt hij eerst zijn plakje appel met panacur, dan lurkt hij zijn metacam uit de spuit en reikt direct verder naar de erwtenvlokken die ik in mijn hand heb. Verder eet hij veel groen en heel goed brokjes. Hooi eet hij bijna niet, Kip vindt hooi voor mietjes 😆. Daarom heeft hij tijdens de drie voer-tijden altijd veel honger denk ik. Sinds kort drinkt hij gelukkig weer vrijwel normaal, nadat hij maandenlang echt enorm veel dronk en plaste en ook afviel. Hopelijk is de ec wat tot stilstand gebracht, want ik ben zo gek op dat kleine zwarte dondersteentje. Sterkte vannacht @hemmel!
 5. Hier zijn ze alle drie wel ongeveer klaar. Hier en daar nog eens een losse pluk.
 6. Bammyflurry

  Yula

  O ja, nu hoor ik het ook! Ik heb nog nooit een hond gehad die dit deed. Mijn Cairntje begon wel te joelen als je heel overdreven en met lange uithalen tegen haar praatte. Maar de verschillende retrievers deden het geen van allen. Je ziet het vaak bij poolhonden en herders, en volgens mij wat minder bij jachthond-typetjes, maar misschien zijn er van poolhonden en herderachtigen ook meer filmpjes omdat zij vaak gewoon veel mooier joelen! 😁 Hoewel Yula wat meer jachthond-genen lijkt te hebben (weet je iets van haar achtergrond of heb je een Embark?). Men is er nog steeds niet helemaal achter waarom honden dit doen en waarom de ene wel en de andere niet. Waarschijnlijk triggert het hoge geluid dit gedrag, meedoen als sociaal gedrag. Vroeger zei men wel eens dat het geluid pijn deed aan de oren van een hond, maar dat denk ik niet. Dan verwacht ik echt ander gedrag. Al met al een bijzonder geluid!
 7. Wat een ellende! Hij heeft ook 36 postzegelhokjes te koop/bieden/gratis inclusief de konijntjes zie ik. Ik wordt hier zo boos en verdrietig om. Waar komen deze diertjes en hokjes terecht? En waar worden de kleintjes geboren? Pfff, lastig. Waar is de 'gezellige' fokvereniging in zulke noodgevallen? En hoezo zijn er (nog) konijnen zwanger? Als een konijn nou een enorm lange drachtperiode had... maar je hebt dus nog onlangs rammen en voedsters bij elkaar gehad. Misschien is de fokker plotseling ziek geworden? Dat kan haast niet anders. Want anders kun je toch gewoon 'afbouwen' qua aantal? Ja, dat kost wat jaren, maar ja, je hebt er zelf voor gekozen om dit aantal aan te houden toch? Maar aan de andere kant; deze diertjes hebben niet voor deze situatie gekozen... zucht....😞
 8. Bammyflurry

  Yula

  Nou jaaa! Wolfje! Wat hoorde ze daar nou?
 9. Ik denk de pinworm. Maar ook tegen pinwormen moet je Panacur (fenbendazol) geven.
 10. Bijzonder... een medewerker op een dierenafdeling wordt gevraagd naar een klein puppyhalsbandje en die komt aan met een (grote) stroomhalsband? Dan zou ik dat melden bij de klantenservice.
 11. Soms moet het echt groeien. Mijn rammetje verloor zijn vrouwtje waar hij super klef mee was; altijd tegen elkaar aan zitten en altijd elkaar lekker wassen. In de opvang ging de koppeling met zijn nieuwe dame rustig, ze keken eigenlijk niet veel naar elkaar om. De eerste tijd thuis gebeurde er eigenlijk niks, hoewel mijn ram, net als die van jou, wel graag wat meer contact wilde. Maar de nieuwe dame liep steeds voor hem weg. Ineens begon mijn ram elke keer achter de voedster aan te jagen, vooral als er eten in het geding was. En zij rende dan steeds voor hem weg, het hele verblijf door. Zag er niet echt gezellig uit. Weken verstreken en ik vond het ook zo sneu voor mijn rammetje die een liefhebbende vriendin gewend was en nu met zo'n ijskonijn zat. Maar er werd niet gevochten, er was gewoon niets... En ik was het ook zo anders gewend. Drie maanden later verhuisden ze naar de grote ren in de tuin en werd hun relatie al wat beter. Inmiddels zijn ze 9 maanden samen en wat is het een lekker klef stel! Heel langzaam zijn ze naar elkaar toe gegroeid. De voedster is 'ontdooit' en mijn rammetje heeft weer de knuffelige vriendin waar hij zo'n behoefte aan had. De voedster geniet nu ook van het knuffelen, duikt vaak helemaal onder haar ventje. En altijd stijf tegen elkaar aan zitten, zo lief om te zien! Dus ook ik heb weer waar ik zo van geniet; knuffelende konijnen! Dus... het kan echt nog goed komen, zelfs meer dan goed! 😍
 12. Dapper hè, zo'n kleine hondenbaby. Hij is alles kwijt; moeder, zusjes, bekende mensen en bekende omgeving, alles wat hem zekerheid gaf. Vreemde mensen en een vreemde omgeving, alles is nieuw. En toch slaan ze zich er dapper doorheen die kleintjes. Echt zo stoer!
 13. Mijn ervaring is dat je katten eigenlijk niet later nog kunt overzetten op vers (diepvries) vlees. Ik denk dat ze het als kitten al moeten leren eten. Toen mijn honden overgingen, wilde ik dat ook voor mijn katten. Zij aten droge brokjes. Maar ik heb toen veel geprobeerd, overal trokken ze hun fluwelen neusje voor op. Ook als ik het eerst overgoot met kokend water en ook voor hart, wat sommige katten dan nog wel lustten. Dus ik hoop dat het jou nog lukt. @Jamesthebunnybutler, als je zusje of schoonzusje de kat erg graag willen hebben (en zo te lezen klinkt ze echt als een erg leuk diertje!) wil er dan niet één van hun haar alvast op papier overnemen, en dat ze dan nog een poosje bij jullie blijft logeren? Zij betalen dan alvast de kosten, en zijn er dan van verzekerd dat, als de tijd daar is, de kat voor hen is. En jij bent van de meeste kosten af.
 14. Is één van de voedsters dan zijn moeder?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .