Ga naar inhoud

Bammyflurry

Members
 • Aantal items

  2450
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  39

Bammyflurry won de laatste dag op 11 oktober 2020

Bammyflurry had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bammyflurry's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

974

Community reputatie

 1. Bedoel je misschien smetplekken? In de (binnenkant van) oorschelp?
 2. Ik heb verschillende Franse Hangoren gehad en altijd gewoon een grote stenen hondenvoerbak gebruikt voor water. Ik vind het voor een konijn, en zeker voor een groot konijn, eigenlijk best zielig als hij (al) zijn water in een onnatuurlijke houding uit een klein tuitje moet 'pielen'. Drinkflesjes zijn nog uit de tijd dat mensen hun konijn of cavia in een te klein hokje hadden en dan had je met een gewoon waterbakje natuurlijk binnen de kortste keren weer dat hij vol met zaagsel zat. Maar tegenwoordig hebben wij onze dieren in ruime verblijven en blijft een waterbak, zeker als je deze ook nog iets hoger zet, bv op een tegel, gewoon schoon. Althans, dat is mijn ervaring. Oorontstekingen hebben mijn konijnen nooit gehad, zelfs de grote kruising hangoor waar mogelijk wat Engelse hangoor in zat, heeft geen problemen gehad. De oorpunten worden hier ook niet nat van het drinken. En al zou dat zo zijn, dan nog komt er geen ontsteking in de (hoger gelegen) gehoorgang van. Hooguit moet je het dan in de gaten houden als het vriest. Dat de oorpunten niet bevriezen. Dus ik zou gewoon een waterbak voor je konijnen gebruiken. Ze zijn je er dankbaar voor.
 3. Eens met de anderen hiervoor; je moet de konijntjes echt op tijd scheiden, vooral als het dametje ook nog ouder is dan de ram. Dan heb je dus ook niet het 'voordeel' dat de dames meestal wat later vruchtbaar zijn dan de heren. Je schrijft dat je het konijntje nu 2 maanden hebt, maar hoewel ik snap dat je zou willen dat het sneller gaat, hij is nog niet zo lang bij je. Het duurt nog wel een poosje voordat hij je helemaal vertrouwd. En inderdaad, er zijn konijnen die zich gewoon echt niet laten aaien. Mijn vorige ram was op zich heel tam en niet bang, maar aaien? Echt niet! Dan hupste hij beledigd weg. Het kan dus ook gewoon zijn karakter zijn.
 4. Misschien dat er een of ander (roof)dier langsgelopen is @pakyakker? Of iets wat ze geroken heeft en niet vertrouwde? Kon je het maar even vragen hè? Dan kon je ze misschien geruststellen.
 5. Nee, hier niet. Ik verbaas mij er best wel over, want ze zitten sinds begin november binnen. Hadden dus al hun winterjasje aangemaakt buiten. Maar de slaapkamer waar ze wonen is onverwarmd en het raam staat 24/7 open. Het is er zo'n 15 graden. Beide konijnen zitten nog mooi in de vacht.
 6. Andijvie, witlof, paksoi, munt, gedroogde kruiden en wilgentakjes. Het blad is inmiddels van de wilgenbomen in de tuin, dus eten ze in de winter vrijwel dagelijks een paar dunne takjes en krijgen ze (nou ja, Lien. Kip heeft geen tandjes 😔) soms een dikkere tak om te 'strippen'. Aan het einde van de winter zijn de wilgen hierdoor al grotendeels gesnoeid 😆.
 7. Eigenlijk best gezellig, de konijnen binnen. Noodgedwongen zit mijn koppel sinds begin november binnen. Lien is een te magere grote dame op leeftijd, met regelmatig incontinentie en het zat mij niet lekker dat ze buiten was. Dus verhuisde ze samen met haar ventje naar de voormalige kattenkamer (toen we nog katten hadden stond daar de kattenbak en de voerbak). Inmiddels zijn ze goed gewend. Lien is redelijk stabiel. Toen ik haar naar binnen haalde was ze niet fit. Ze sliep veel, at bijna niet en viel nog meer af en ze was erg nat van onderen. Inmiddels is ze redelijk stabiel; ze komt weer enthousiast aan rennen als ik met voer komt en eet wat meer brokjes dan voorheen. Ze is met perioden gelukkig minder nat (ik ruik het 's morgens meteen als ze weer meer urine lekt) en doet haar dingetjes. Ze eet graag wat wilgentakjes, wat weer goed is voor haar tanden en (vooral) kiezen, omdat ze ook een deel van haar brokjes als brokken-pap krijgt. Ook hooi is ze weer wat meer gaan eten. Ik denk dat de combinatie van medicijnen, binnen wonen en lekker veel rijke pap haar er weer wat bovenop heeft gebracht voorlopig. En niet alleen haar. Ook haar vriendje Kip profiteert van alle extra's. Hoewel ik hem er zoveel mogelijk bij weg probeer te houden, ontkom je er niet aan dat hij ook wat dikmakertjes mee snoept. Het voorheen altijd zo slanke mini ventje begint ook een beetje op een Franse hangoor te lijken als ik niet oppas...😁 Wat een schat is hij voor zijn dame. Nu Lien wat opknapt, kan ze tijdens het eten soms een beetje pittig uit de hoek komen naar Kip. Maar waar haar vorige vriendje Hubbel haar wel eens even terug pakte als ze naar hem uitviel, zal Kip dat niet doen. Hij is gewoon alleen maar lief. Steekt zijn kopje met dichtgeknepen oogjes onder haar snibbige snoet en laat het over zich komen. Als zij uit gemopperd is, wast Kip haar oogjes en kruipt tegen haar aan. Zo'n gedienstig mannetje. Toen ze zich minder goed voelde, dacht Kip dat hij wel even op haar mocht rijden. Nou, nee dus! Lien wees hem terecht, wat dacht hij wel. Daarna legde hij wel regelmatig vanaf de zijkant zijn kin op haar rug, maar in plaats van rijden, sprong hij dan over haar heen naar de andere kant. Wel grappig om te zien; die grote Lien die op de overloop rondloopt met Kipje die steeds van links naar rechts over haar heen sprong. Kip is een blij ventje. Als ik hun slaapkamer in loop, glipt hij altijd eerst even de deur uit om op de overloop en in de badkamer zijn rondje te maken. De vloerbedekking op de overloop is perfect voor het maken van de mooiste binkies. Lien gaat niet zo ver van huis. Zij loopt 2 stappen de deur uit en heeft het dan wel weer gezien. Hoewel het i.v.m. de incontinentie en medicatie van Lien extra werk is, geniet ik toch van mijn beestjes.
 8. Ja, dat denk ik ook. Radio 538 heeft op zich niks met konijnen. Het is meer; je schaft 'iets' aan en ineens is het toch duurder dan waar je op rekende (je dacht 2 konijntjes te hebben en in no time heb je er 20) en dan betaald radio 538 je rekening. Meer als grapje bedoeld...verder geen principiële gedachten over konijnen.
 9. De kragen kun je vinden in de dierenspeciaalzaak en bij webwinkels. Google maar eens op 'hond kraag' of 'hond opblaasbare kraag'. Maar mijn eerste stap zou zijn om met je dierenarts te overleggen om de Metacam naar 2x daags in hoge dosering te geven. Mogelijk zijn dan de kraag en het rompertje helemaal niet meer nodig. Inderdaad vinden konijnen de Metacam vaak erg lekker, het schijn lekker zoet te zijn en daar houden ze wel van!
 10. Wat naar dat je konijn een kraag om moet. Dat hoor je niet vaak. Een romper en een kraag lijkt mij dubbelop en ook dubbel ellendig. Gelukkig dat ze wel eet en drinkt. Een pijnstiller (Metacam?) moet bij konijnen, zoals @Evee ook al schrijft, 2x daags in hoge dosering, bij honden en katten volstaat 1x daags. Omdat je haar toch al 2x daags moet pakken (is de wond ontstoken?) is dat nu geen extra belasting. Welke kraag gebruik je? Zo'n plastic 'lampenkap'? Ik heb gelukkig geen konijn gehad die een kap op moest, maar voor mijn honden gebruik ik niet de klassieke 'lampenkap' maar een opblaasbare kraag. Daarmee blokkeer je het zicht niet en het belemmert ze niet bij het rondlopen. Het ligt er wel aan waar de wond zit waar ze niet aan mogen komen, want ze kunnen wel wat meer met zo'n 'zwemband' om hun nek. Er zijn ook kragen van meer comfortabel, zachter materiaal. Misschien eens kijken bij kragen voor katten en kleine hondjes? Beterschap en sterkte, het lijkt mij echt niet fijn zo...
 11. Wat een leukerd @Annasbeestenbende! Is het een flinke dame, omdat je denkt dat er Lotharinger en Franse hangoor in zit? Na een nestje is het natuurlijk wel zeker, maar ook die charmante wam is vaak een vrouwen-dingetje 😁 Succes met Foep!
 12. Och, @Deeskuh88, wat verdrietig. Zo'n bijzonder konijntje. Troost je met de gedachte dat ze een mooie leeftijd heeft bereikt en een heerlijk, konijnwaardig leventje bij jullie heeft gehad. Sterkte met het verlies.
 13. Lastige situatie @Deeskuh88. Momenteel voor mij herkenbaar. Ik las gisteren nog een appje die ik op 8 november naar mijn baas stuurde; Kom vanmorgen wat later, moet eerst met konijn naar de dierenarts. Misschien inslapen... Inmiddels zijn we 2 maanden verder en Lien is er nog steeds. Qua gedrag gelukkig wel weer wat actiever dan toen (sliep toen alleen maar), maar inmiddels een kilo lichter dan ze hoort te zijn en ook zij heeft steeds weer een natte kont, met een scherpe urinegeur. Ze plast overal kleine plasjes. Drinkt normaal. En ze loopt wat sloffend. Maar ja, wat komt door de leeftijd en wat is ec? Het urine lekken begon weer toen ik stopte met de Panacur. Ze eet de hele dag door wel wat, maar veel te weinig om van te leven, dus krijgt ze dagelijks ruim vloeibare voeding uit een spuit. En ook hier al momenten gehad dat we aan inslapen dachten. Maar dan komt ze weer aanrennen als ik met de brokjes kom. En dan is ze weer zo nat dat je denkt, is dat voor haar wel te doen? Maar dan lekt ze weer minder en dan gaat het wel weer. En wat als ik zou stoppen met bijvoeding uit de spuit? Het zit de hele dag in je hoofd. Ik sta 's morgens eerder op om alle extra's rondom Lien (schoonmaken, medicijnen, spuitvoeding) te kunnen doen. Maar ik hoop haar nog een poosje te hebben. Ben heel erg gek op die grote truus... Nou ja, jullie zitten een beetje met dezelfde soort dilemma's.
 14. Vanmorgen een boze Lien! Het koppel eet de brokjes apart van elkaar, want Lien is te mager en zij mag 3x daags een poosje onbeperkt eten tot ze genoeg heeft. Helaas is dat al vrij snel en eet ze niet lang genoeg om voldoende brok binnen te krijgen, dus krijgt ze ook nog 2x daags 2-3 voer-spuiten met vloeibare voeding. Ik kijk hoeveel brok ze heeft gehad en naar aanleiding van die hoeveelheid krijgt ze 'pap' aangevuld. De pap (Dual Care) is natuurlijk mooi voor haar spijsverteringskanaal en om niet nog meer af te vallen (hoewel dat zachtjes aan helaas toch doorgaat), maar haar kiesjes slijten er niet van natuurlijk. Gelukkig eet ze nog steeds wel hooi en vooral graag wilgentakken. Normaal staat Kip al klaar om door het hekje te gaan om daar, apart van Lien, zijn bakje brokjes leeg te eten. Maar vanmorgen was Lien sneller. Dat gebeurt eigenlijk nooit, want Kip is kleiner, jonger en veel sneller. Maar ik dacht, laat Lien maar... Nou ik heb het geweten! Toen ik terug kwam met de hond, hoorde ik buiten het lawaai al. Lien heeft namelijk echt de pest aan hekjes die haar in haar vrijheid beperken. Dus had ze het hekje met veel gerammel (het was 7 uur 's morgen, arme buren...) een flink stuk verplaatst, de handdoek waar ze op slapen er onderdoor getrokken, de bakjes hooi en andere spullen die in de ruimte waar zij zat overhoop gesmeten, evenals de veger en motblik en stond ze nog steeds aan het gaas te trekken. Pfff, hoezo mij opsluiten in zo'n kleine ruimte? Kip had deze keer de beschikking over de rest van de slaapkamer waar ze verblijven (ik heb bij de deur een kleine ruimte afgezet voor wat voer en zo, waar normaal Kip eet, maar nu Lien dus) en hij zat vol bewondering te kijken hoe zijn vrouw de boel sloopte...Lekker stel! 🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .