Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2246
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  38

Bammyflurry last won the day on 31 Augustus 2019

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

795 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Klopt helemaal @Evee! Een konijntje van 5 weken moet absoluut geen kunstmelk! Daar doe je meer kwaad mee dan goed. Kunstmelk in combinatie met de doorstane stress geeft al gauw darmproblemen. Belangrijkste is nu hooi (voor de opbouw van een gezonde darmflora) en een goede brok. Eventueel na een paar dagen voorzichtig wat grasjes of ander groen. Echt een heel klein beetje. Maar nu vooral hooi, hooi, hooi en brokjes. Super dat hij al goed hooi eet en water drinkt! Hoop dat hij voorspoedig opknapt! Lief wat je allemaal voor hem doet (tja, voor mensen als wij vanzelfsprekend he?). Veel succes met het mupje!
 2. Pfff, het is wel wat bij 'Beleef de Lente' van Vogelbescherming... De kuikens van de Nijlgans zijn uitgekomen en hebben de grote sprong vanuit de hoge boom waarin hun nest zat gewaagd. Vrouw merel is bezig met haar 3e broedsel maar... man merel is al een hele poos niet meer gezien...en er is een dode merelman gevonden die slachtoffer is geworden in het verkeer... zal vrouw merel dit nest nog tot een goed einde brengen? De kerkuilen hadden 3 kuikens, waarvan de jongste (K3 genoemd) erg achterbleef. Je zag hem zwakker worden en hij was echt heel veel kleiner dan zijn 2 veel grotere nestgenootjes. Gisteren gaf hij het op. Echt sneu...
 3. Ik vind een wat groter konijn erg leuk, zo'n 3-4 kilo. Ook niet groter, net zo'n middenmaatje. Dat is qua uiterlijk eigenlijk mijn enige 'eis'. In de loop der jaren heb ik steeds minder 'eisen'. Eerder koos ik vooral voor grote hangoor konijnen, maar nu niet meer perse. Een beetje groter konijn, oordracht maakt niet uit en kleur ook niet. Effen vindt ik misschien wat mooier dan echt bont. Vond het eerder wel fijn als 1 van de konijnen wat wit had, zodat je vanuit huis kon zien waar in de ren ze zaten, maar inmiddels heb ik een helemaal zwart en een wildkleurig konijn, lekkere schutkleuren ­čśČ Belangrijkste is natuurlijk dat het konijn een klik heeft met het konijn wat ik al heb. Want een lekker klef stelletje is natuurlijk geweldig!
 4. Sterkte @MichelleloveElmo. Was hij ziek? Mijn laatste gedachte: zo fijn om weer bewoners buiten te zien wandelen... De afgelopen 3 maanden mochten de bewoners van de 2 verpleeghuizen waar ik werk geen bezoek ontvangen en niet naar buiten i.v.m. de corona maatregelen. Inmiddels zijn de regels wat versoepeld en kom ik weer bewoners tegen die een ommetje maken. Zo heerlijk!
 5. In zo'n box voor tuinstoel kussens. Daar past er 1 plat liggend in (en dan kan de deksel nog dicht) en er kunnen 2 rechtop staand naast elkaar (dan blijft de deksel open).
 6. Als je een konijn hoort, dan is het wel heel erg mis... Ik word echt misselijk van dit soort acties...
 7. Net een lange wandeling gemaakt tussen de buien door. Ook even kijken hoe het met 'mijn' eendjes is na al die regen. De eendenmoeder hier in de buurt had ik al snel gevonden en ze had nog steeds 9 jongen! Die zijn in het weekend 23/24 mei geboren. Het waren er 11, maar nu dus nog steeds 9. Knap moedertje! Weer een vervolgmelding gedaan op de kuikenteller app. De takkelingen (of heten ze alleen zo bij uilen en roofvogels) van de zwarte kraai en de vlaamse gaai heb ik niet meer gezien. Afgelopen week struikelde je bijna over die sukkels! Je kunt ze zo wat oppakken en mijn hond snuffelde er laatst gewoon aan eentje. Ik zet er wel eens een op een tak zodat ze wat veiliger zitten, maar ja, ze zouden zich moeten kunnen redden, de ouders zijn in de buurt. In onze tuin veel jonge vogels; vooral mussen, spreeuwen, merels en koolmezen. Helaas de koolmezen niet zien uitvliegen. De jonge merels zijn ook van die sukkeltjes die erg lang blijven zitten voordat ze vluchten. Ze komen hier elke dag bij de waterschalen drinken. Hopelijk overleven ze het!
 8. Hier zijn ze alle 4 in meer of mindere mate in de rui. Hubbel is effen zwart, maar heeft aan zijn achterkant overal grijze plukken los haar uitsteken. En ik mag ze er niet uittrekken! Dan hupst hij beledigd weg. Lien heeft zo'n echte Fransen vacht; heel veel haar en snel vilten, ondanks dat ze gewoon kort haar heeft. Gelukkig is ze erg gemakkelijk en kan ik dagelijks wat plukken weghalen en af en toe pak ik haar even op schoot voor de vilten aan de onderkant. Georgia ziet er al weer wat netter uit dan een poosje geleden. Nog hier en daar een los plukje, maar voor een groot gedeelte al weer glad. Die rexen zien er tijdens het verharen uit of ze door de motten zijn beknabbeld ­čść....met allemaal 'gaten' in de vacht. Alexis heeft een zwarte rug (en beige buik) met hier en daar grijze plukjes los zittend haar. Zij gaat er lekker languit voor liggen als je haar even het dode haar er uit plukt. Die kan echt van zo'n trimbeurtje genieten.
 9. Ik doe het net zo als @Pablo&Lola en @Mira11. Mijn ervaring is dat dat inderdaad de minste stress geeft. Veel minder dan vangen/jagen met je handen. Ik stap met de reisbench de ren in, loop direct naar het konijn wat ik moet hebben en schuif als het ware de reisbench om het konijn heen. Meestal moet je nog even een duwtje tegen de billen geven. Deurtje er voor schuiven en vastzetten, klaar! Soms lopen ze wel even weg als ze mij zien aankomen met de reisbench, maar ik zet ze met de bench klem in een hoek en schuif deze gelijk om het konijn heen. Mijn ervaring is dat ze, als ze weer terug zijn in hun hok bv na een dierenartsbezoek, ook eigenlijk niet een tijdje bang voor mij zijn. Toen ik ze nog met de handen ving, waren ze daarna soms nog dagenlang argwanend naar mij toe. Het lijkt wel of ze nu de reismand de schuld geven van alle ellende, want vanaf het eerstvolgende voermoment is er niks aan de hand en komen ze gewoon vol vertrouwen naar mij toe. Hier werkt dat dus erg prettig.
 10. Gelukkig dat het goed lijkt te gaan @Jamesthebunnybutler´╗┐! Waarschijnlijk toch maar weinig binnen gekregen. Pfff... Wat sneu dat Vladimir zo loopt te zoeken @BunnieHop. Hier hebben ze ook niet altijd hun overleden maatje gezien. Maar ik kies er wel voor om na een of twee weken weer een lief maatje uit de opvang te halen. Wat wennen konijntjes snel aan iets wat ze goed uitkomt! Alle konijnen krijgen 's morgens als ik langs de rennen loop een zonnebloem pitje uit de hand als snoepje. Daarna loop ik door naar de schuur om de voerbakjes te vullen met brokjes en de hooibakken klaar te maken. Vanaf de vlonder in hun binnenhok volgen Alexis en Georgia nieuwsgierig al mijn werkzaamheden. Omdat ze dan zo super schattig naast elkaar zitten te schooieren, kom je al gauw in de verleiding om ze nog even wat lekkers te geven. Lien krijgt altijd een paar erwtenvlokken bij haar brokjes en tegenwoordig gaan er dus altijd 2 daarvan naar 'de toezichthouders'. Nadat ze in de buitenren hun zonnebloempitje in ontvangst hebben genomen, rennen ze snel via het kattenluik de schuur in, om alvast met hun aller verleidelijkste blik hun erwtenvlokje af te dwingen.... z├│├│├│ lief... ­čśŹ
 11. Witlof ovenschotel. Die maak ik altijd voor 2 dagen. Gisteren van gegeten en vandaag dus nog een keer. Heerlijk!
 12. Die verbazing over onze konijnenverblijven hoor ik ook nog al eens @Evee! Een aantal weken geleden had ik een grasparkietje gevonden bij ons in de buurt. Heb hem meegenomen naar huis, want ik dacht 'wat ik met blote handen kan vangen, dat kan een hond of kat ook vangen'... In een reismandje gezet met wat water en vogelzaad (voor tuinvogels, maar hij begon er lekker van te eten). De dierenambulance gebeld, die hem later kwam halen. Toen de medewerkster van de dierenambulance bij ons de tuin in keek zei ze; wil je hem ook hebben als er geen baasje voor komt? Jullie hebben een flinke voli├Ęre daar! Toen ik vertelde dat daar konijnen woonden kreeg ook ik de vraag of we die fokten. Nee hoor, er zitten 4 konijnen; 3 gecastreerde voedsters en 1 gecastreerde ram, in twee koppeltjes van 2... Zij vond het trouwens wel geweldig zoals onze konijnen woonden!
 13. Te schattig...dat staartje...­čą░
 14. Ja, wat zijn het vaak nog klungels die jonge, net uitgevlogen vogels... Goed dat je de jonge merel op tijd zag @Evee! Hier is het sinds vandaag stil rondom het koolmezennestje. De afgelopen dagen vlogen de ouders af en aan en gaven hun hapjes al af aan 'de voordeur'. Daardoor dachten wij al dat de jongen binnenkort zouden uitvliegen, want het leek er op dat ze de ouders steeds al tegemoet kwamen dus. Helaas nog geen Gekraagde roodstaart gezien. Vorig jaar waren ze hier vanaf 16 mei in de tuin en hebben ze een nest jongen grootgebracht. Zo leuk zo'n uniek vogeltje! Bij 'Beleef de lente' van de vogelbescherming werkt de gekraagde roodstaart ook al niet mee. Hij laat zich daar wel af en toe zien, maar nestelen voor de camera, ho maar... Wel veel jonge musjes in de tuin. Zo leuk zoals ze bij hun ouders om eten bedelen. We hebben een paar waterschalen in de tuin staan waar de mussen graag gebruik van maken. Ik kan zomaar een poos gewoon lekker zitten kijken naar al die vogeldrukte. Merels zien we weer meer dit jaar. De spreeuwenjongen onder de dakpannen zijn uitgevlogen en de ouders komen niet meer dagelijks op onze grasveld foerageren. De gierzwaluwen zijn terug uit Afrika en nestelen weer onder onze dakrand. Het 'gieren' van de langs vliegende gierzwaluwen is zo'n echt zomers geluid. Vanmiddag een moeder eend met 9 eendenkuikens ontdekt in een vijver in de buurt. Gelijk weer even gemeld via de kuikenteller app. Ik ben benieuwd hoeveel er groot worden. Volgens een bewoner naast de vijver waren het er zondag nog 11.
 15. Waarschijnlijk zijn het hele chique mensen geweest die in 'ons' bos hebben zitten 'dineren'... Ze hebben alles (lege blikjes, hamburgerverpakkingen, ballonnen enz) gewoon achtergelaten. Wordt natuurlijk straks allemaal opgeruimd door hun personeel...­čśí
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .