Spring naar bijdragen

Bammyflurry

Members
 • Aantal bijdragen

  2172
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  38

Bammyflurry last won the day on 31 Augustus 2019

Bammyflurry had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

765 Uitstekend

3 Volgers

Over Bammyflurry

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Sterkte @Lienappelsienmet het gemis van Rosa. Fijn dat Jerry en Rosa een mooie tijd hebben gehad met elkaar! Mooi zo'n zorgzaam ventje. Wat sneu dan dat hij haar nu moet missen... Wat kunnen konijntjes veel aan elkaar hebben hé?
 2. Eens met @Marjoleink. Een koppel moet niet steeds van die heftige periodes hebben. Dan is er waarschijnlijk gewoon niet echt een klik. Ik heb hier twee koppeltjes zitten en die kibbelen soms wat rondom etenstijd, maar vechten, bijten en bang voor elkaar is er niet bij. Ik zou er dus in jouw geval voor kiezen om ze te scheiden en ze allebei een nieuw, passend maatje te laten kiezen bij een goede konijnenopvang. Eentje waar gewoon (direct) een klik mee is. Zeker een konijn wat buiten woont heeft in de winter snel weer een maatje nodig; als gezelschap en als 'levende kruik'. Misschien kan het andere konijntje binnen een vriendje krijgen? Natuurlijk kan er binnen een goede relatie ook wel eens wat mis gaan bij bijvoorbeeld ziekte van een van de twee, maar een passend stelletje heeft over het algemeen veel meer rust onderling.
 3. Als je er achter komt dat je 's winters, in het donker en in de kou, elke avond nog weer naar buiten moet om dat konijn achter in de tuin te verzorgen...😕
 4. Aaah, jaaa...😍 Zo bedelen ze elke morgen om hun zonnebloempitje. Dat weten ze precies. Eerst loop ik met de hond langs de ren. Dan blijven ze rustig zitten. Dan komt ik terug met de hond. Ook dan blijven ze rustig zitten. Maar dan... dan kom ik weer langs om ze te voeren en krijgen ze alle vier (ook mijn eigen konijnen) eerst een zonnebloempitje door het gaas heen. Georgia rent dan altijd een ererondje door de buitenren, soms met een binkie als bonus er bij. Drie van de vier pakken het kleine pitje heel voorzichtig aan, maar Alexis is wat te fanatiek. Bij haar moet je je vingers snel terug trekken, anders eet ze die er bij op! Als het zonnebloempitje op is snel door het kattenluik naar binnen, want daar krijgen ze hun brokjes.
 5. Super lief om te zien hoe Mars zijn keuze maakt! 😍 En de winnaar gefeliciteerd! Nog even een klein beetje Joy-spam van deze kant: Vanmiddag moest ik even in de schuur zijn. Als ik dan in de buitenren geen konijnen zie (Joy konijntjes Alexis en Georgia logeren bij ons), dan liggen ze meestal lekker te slapen achter in de schuur in hun slaapbak met stro. Ik sluip dan zo stil mogelijk naar binnen in de hoop dat ze mij niet horen, om ze zo lekker slapend te kunnen bekijken. Meestal lukt dat niet, want van het kleinste geluidje worden ze vaak al wakker. Deze keer kon ik ze toch even goed bewonderen, en dat zag er zó lief uit! Alexis lag helemaal over het kleine witte rexdwergje Georgia heen. Georgia verdween bijna onder die toch wat grotere zwarte hangoor. Georgia had mij al lang in de gaten en keek mij vanonder haar nog slapende vriendin aan. Daar smelt je toch van!
 6. De konijnen verzorgen heet hier 'de reppies verzorgen' (van rabbit 🤣). Hubbel heet Hubman of Huppie en Lientje heet Lietje of Troeltje. Pleegkonijnen Alexis en Georgia heten 'de kleintjes' of 'noekies". Alexis heet Lexi of Mop en Georgia heet Sjorsje of Tut. Hond Yunah heet Muis, Joetje of Joetie.
 7. En nog los daarvan; ik zie dagelijks bij mijn koppels dat ze zo enorm veel aan elkaar hebben! Alles doen ze samen; eten, knuffelen, kibbelen, elkaar verzorgen, tegen elkaar aan slapen enz. Omdat ze samen zijn hebben ze rust; als de ene slaapt dan let de ander op. Als het buiten koud is kruipen ze lekker tegen elkaar aan. Maar ik heb wel een idee waar dat 'konijnen kunnen niet samen' vandaan komt. Men zet vaak een willekeurig stel bij elkaar. Of een vreemd konijn bij een ander konijn in het hok. Dat gaat vaak mis. En net als bij mensen geldt; jij wilt toch ook niet met iedereen samen wonen? Er moet wel een klik zijn (ga voor een koppeling bij voorkeur naar een opvang). Maar dan heb je ook een gezellig stel, waar je als mens ook enorm van kan genieten!
 8. Hooi is inderdaad het allerbelangrijkste voer voor een konijn. Hier kunnen ze niet bij de brokjes, anders zouden ze die waarschijnlijk ook de hele dag wel willen eten! Drie keer per dag krijgen ze een klein beetje brokjes. Dat is in 5-10 minuten op. Daarna krijgen ze een paar handen vol gemengd hooi (verschillende soorten door elkaar). Twee keer per dag zit er groente en wat gedroogde kruiden door het hooi. Daar zijn ze dan een poosje druk mee bezig. Omdat ze niet vol met brokken zitten hebben ze nog veel zin in de rest. Ik vind brokken meer een toetje en hooi de hoofdmaaltijd. Hooi moet gemakkelijk beschikbaar zijn, op meerdere plaatsen, vooral bij hun wc plek.
 9. Beterschap voor Hailey @Huiself! Hier bleek Lientje ineens een halve kilo kwijt te zijn. Ik dacht dat het kwam omdat ze inmiddels een jaar graanvrije brokken krijgt en die bevatten minder calorieën heb ik begrepen, Maar ook op de SS (zelf met een beetje gemengd voer) kwam ze niet aan. Ontlasting onderzoek, urine onderzoek en een röntgenfoto gaven geen duidelijkheid van een reden. Ik heb haar toen een maand panacur gegeven en inmiddels komt ze in kleine beetjes weer wat aan. Herkenbaar @Evee, die foto's van konijnen die te dicht bij zitten of steeds bewegen! Hubbel is er een ster in! Sterkte @MichelleloveElmo met alle zorgen...
 10. Ja, echt super irritant @Evee. Ben erg blij dat de tuincentra hier in de buurt vrijwel allemaal geen dieren meer verkopen. Bij de Welkoop hebben ze nu wel een groot verblijf met 2 konijnen die in de winkel wonen (hoewel er in Vries maar 1 konijn in dat grote hok zit, ik vraag dus elke keer wanneer dat vriendje van haar nou komt...🤔). Bij Tuinland en Groenrijk helemaal geen konijnen en cavia's meer. Wat een verademing! Toen ze er nog wel zaten kon ik het nooit laten om een heel kritisch gesprekje aan te knopen met mensen die er naar stonden te kijken. En bij de kassa maar weer eens te vragen wanneer ze toch eens zouden stoppen met de verkoop. Zó niet meer van deze tijd! In het begin dat ze er niet meer zaten, waren veel mensen (vooral kinderen) erg teleurgesteld en gaven dat ook aan bij het personeel. Maar zei elke keer dat ik het echt geweldig vond dat ze geen dieren mee verkochten. Ze zullen vast vaak gedacht hebben; wat een raar mens...😆 En inderdaad die vreselijke levende kerststallen die er weer aan zitten te komen...
 11. Ik hoor vaak dat vegetariërs die eerder vlees wel lekker vonden, op zoek gaan naar iets wat lijkt op echte rookworst, hamburger, hotdog enz. Ik denk ook dat veel producenten van vegetarische producten zoeken naar iets wat bijna niet te onderscheiden is van vlees. Dat zie je bv ook bij de vegetarische bitterbal. Die is pas goed als hij niet van echt te onderscheiden is qua smaak en structuur. Voor mij moet iets juist niet naar vlees smaken. Pas geleden at mijn man saté. Voor mij was er vegetarische saté. Lief bedoeld, maar ik vond de vlezige structuur in mijn mond vreselijk! Het was net echt vlees brrr... Wat veel mensen hebben met slakken, maden, sprinkhanen, mosselen enz (prima eten misschien, maar nee, alleen al het idee om het in je mond te hebben...) dat heb ik met vlees. Gehaktballen, hamburgers, worstjes...brrr. Aan mij niet besteed, ook niet vegetarisch... Hoe is dat bij jullie?
 12. Dat klinkt niet goed! Er is altijd een dierenarts die weekend dienst heeft. Als je naar je eigen dierenarts belt krijgt je te horen of zij zelf dienst hebben of welke andere dierenarts je kunt bellen. Ook op zondag is er een dierenarts waar je contact mee kunt opnemen.
 13. Heerlijk, een vrije zondag! Vanmorgen eerst een wandeling gemaakt met de hond. Het is 's morgens vroeg zo prachtig! Vanmiddag weer wandelen want ik moet stappen maken. Op ons werk was afgelopen week een actie; maak zoveel mogelijk stappen als team en verdien geld voor een bewonersactiviteit (ik werk voor een zorgorganisatie met 9 verpleeghuizen). Er hebben zich 22 teams gevormd van medewerkers die hun best doen om de meeste stappen voor hun bewoners bijeen te lopen (en het is ook voor jezelf natuurlijk erg goed om te lopen). Ik had nog nooit een stappenteller gebruikt en had dus geen idee hoeveel ik normaal al zou lopen. Dat het er best wat waren wist ik wel, want ik loop dagelijks een eind met onze hond en neem bv sowieso vrijwel altijd de trap i.p.v. de lift (ter compensatie van mijn kantoorbaan). Nu dus ook nog wat extra stappen maken en maandag zit de week er op. Dan worden de aantallen stappen van het hele team bij elkaar opgeteld en is het gemiddelde je resultaat. Ben benieuwd! Ook de stappen die ik vanmorgen zette bij het verzorgen van de konijnen tellen mooi mee. Het was weer schoonmaaktijd, dus lekker veel heen en weer lopen. Nu even zitten, dan nog wat huishoudelijke klusjes doen en dan een eind wandelen in een mooie omgeving. Wat is het mooi met die verkleurde bladeren aan de bomen! 's Morgens is het al best koud. De verblijven van de konijnen zijn al weer in de 'winterstand'; houten vlonders op de betonnen vloer en extra stro in de schuilhokken. Toch heb ik niet het idee dat ze het snel koud hebben. Als ik 's avonds laat nog even wat voer breng voor de nacht en net bij de kachel weg kom loop ik te kleumen, maar de konijntjes huppelen vrolijk rond en hebben nergens last van. Wat zijn het toch een bikkels; van +30 graden zomers naar onder het vriespunt in de winter en ze geven nergens om! Prettige zondag allemaal!
 14. Ze hebben al weer een poosje (extra) stro in de schuilhokken. Pas geleden zijn de houten vloervlonders (2 cm van de vloer) weer in het binnenverblijf van de pleegjes gelegd. Zij zitten zomers deels op beton, wat lekker koel blijft, ook bij 30+ graden. Maar in de winter vind ik het te koud voor ze (hoewel ze ook kunnen kiezen voor zand, twee hogere houten vlonders die er het hele jaar in liggen en twee plasbakken/slaapbakken met vlas en stro. Ook is het dak op de buitenren vernieuwd en weer waterdicht. Mijn eigen konijnen hebben het tuinhuisje weer lekker vol stro. Op dit moment zitten alle konijnen trouwens nog lekker veel buiten...
 15. Wil net een bestelling plaatsen maar zie dat de weegbree, peterseliesteeltjes en echinacea niet op voorraad zijn. Wanneer verwacht je deze weer binnen te krijgen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .