Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Aantal items

  12938
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  194

Alles dat geplaatst werd door Eefje

 1. Trovet schijnt wel degelijk te helpen, ik zou dat zeker proberen. Er zijn veel mensen die er goede ervaringen mee hebben.
 2. Eefje

  Yula

  Ik heb Yula net in de auto geknikkerd en met de 15m lijn meegenomen naar een park waar het normaal heel rustig is. Nu waren er ineens op 1 stukje heeeeeel veel honden! Leuk dat ze dat vond! Daarna uit laten razen op een veldje en moe maar voldaan weer terug. Het park is niet ver van ons huis, maar het is nog too much qua prikkels om haar daar zelf heen te laten lopen, dus dan maar zo. Ze heeft zich heerlijk uitgeleefd en ligt nu voor pampus. Dit ga ik elke dag even doen denk ik, krijgt ze ook positieve associaties met de auto.
 3. Eefje

  De afvallers 2022

  Ja, als richtlijn is het helemaal ok. Ik bedoel te zeggen dat als je daar niet netjes binnen valt dat niet problematisch hoeft te zijn en je dan niet mega krampachtig hoeft te proberen daar binnen te komen. Wel eerlijk zijn naar jezelf natuurlijk. Als je gewoon veel te zwaar bent en een ongezonde levensstijl hebt is het wel handig om dat te erkennen en daar iets aan te doen. Als je een beetje gezond oud wilt worden dan.
 4. Eefje

  De afvallers 2022

  Ik weeg nu 61.5, ik ben 1.76 lang. Bij dit gewicht voel ik me lekker in mijn vel en zit al mijn kleding mooi. Het mooist vind ik mezelf ergens tussen de 59 en 61 kg met veel sporten. Tussen de 61 en 62 is prima en over het algemeen goed vol te houden, daarboven past mijn kleding niet meer mooi en voel ik mezelf echt niet fijn meer. Volgens BMI is dat allemaal aan de lage kant van prima en kan ik zelfs nog 10 kg er bij hebben en nog een gezond gewicht hebben. Maar BMI zegt niet alles. Ik woog de afgelopen maanden steeds rond de 64. Ik vul niet mooi egaal uit, maar krijg hobbels en bobbels. En bovendien vrat ik gewoon te veel en teveel zooi ook. Als ik normaal eet en beweeg is tussen 61 en 62 het gewicht dat ik zonder al te veel moeite kan behouden. Kan de BMI wel zeggen dat er rustig nog 10 kilo bij kan, maar de levenswijze die ik er dan op na zou houden is alles behalve gezond. Ik hoor aan de onderkant van die marge te zitten. Ik ben gewoon een lange smalle. Vriendin van mij eet en beweegt hetzelfde als ik ongeveer. Ze is een stuk kleiner en flink zwaarder dan ik, maar je kunt mij niet wijsmaken dat zij ongezond is. Andere vriendin is bijna 2 meter lang en doet veel krachttraining. Volgens de BMI zou zij overgewicht hebben, maar hoeveel gewicht denk je dat die vrouw aan spieren meedraagt? Bovendien heeft ze Crohn en heeft een hele tijd aan de prednison gezeten. Daarom kan ik niet zoveel met BMI. Het is te random, kan een richtlijn zijn, maar slaat ook echt vaak de plank mis. Mensen zijn te verschillend om ze allemaal langs diezelfde lat te leggen.
 5. Ik zag dit: Ik wil daar eigenlijk niet mee lopen, maar tegelijkertijd ook wel. Yula is zo'n hartendiefje waar iedereen op straat naar gaat oeh aah schattig KIJK DAN HOE LIEF. NEEEEE niet kijken niets zeggen laat haar aub met rust! Snap dat ze mensen uitnodigt, ze heeft rustig enthousiasme, zo'n brede vrij trage kwispel met een hele lange staart en ze ziet er zo schattig uit. Maar aandacht op straat is echt niet goed nu. En hoeveel mensen dan met mij willen staan praten als ik zeg dat ze in training is en juist moet leren niet op iedereen af te gaan. Vind dat echt lastig vaak. Had het er gisteren met een vriendin over, die had met haar vorige vriend ook een buitenlandse pup die zo enthousiast was. Maar zij woonde echt midden in de stad en moest haar vaste rondjes door het kronenburgerpark maken. Was echt de hel in het begin zei ze. Vergeleken met dat park is het hier nog rustig.
 6. Flessen werken bij mij langer dan icepods! In huis, en grote flessen van 1.5 liter.
 7. Sowieso een fijne webwinkel! Echt nagedacht over alles wat ze aanbiedt.
 8. Eefje

  Milly en Gijs

  Nee, doen ze hier nog steeds niet 👍👍
 9. Yula heeft een y tuigje van Hunter, die hebben we tweedehands van de stichting overgenomen. Vind het wel praktisch en Yula heeft er goede bewegingsvrijheid mee. Alleen onhandig als ze gaat liggen als ik hem vast wil maken, maar dat is met alle tuigjes zo.
 10. Ongeveer 45. Te veel vind ik nu.
 11. Eefje

  Durf te vragen!

  Ik heb ergens een zakje met sieraden. Ik draag eigenlijk altijd hetzelfde, dat gaat alleen af als het onhandig of link is met sporten. Klimmen met ringen is geen goed idee, maar dan leg ik ze gewoon in de auto of stop ze in mijn tas. Sieraden die in in het verleden wel droeg en nu niet meer zitten in een zakje in een laatje ergens. Vraag niet waar, ik moet altijd verschillende kastjes checken als ik er iets in wil zoeken. Ik heb niks wat echt heel waardevol is, allemaal zilver en 1 witgouden ring.
 12. Eefje

  Milly en Gijs

  Milly en Gijs zijn sinds we de hond hebben (of sinds hun logeerpartij bij Daisy, dat was op hetzelfde moment) veel vaker samen. De hond zit beneden en zij boven, maar ze horen haar natuurlijk wel. Nou als een beetje stress zorgt voor bonding ben ik daar blij mee! Etenstijd is nog steeds venijn, niet denken dat het nu allemaal maar pais en vree is 😁.
 13. Ach wat sneu 😢😢. Heel veel sterkte ❤️
 14. Ik snap niet hoe een hond een uur met een kong bezig is joh. Yula heeft dat binnen 5 minuten leeg en wordt dan wild omdat dat ding rolt enzo, het heeft een bal effect op haar. Ze heeft nu zo'n kong kluif waar je in de zijkanten wat in kunt doen, daar wordt ze niet zo wild van en blijft ze wat langer aan likken, ook al is het leeg. Klinkt alsof Namu het hartstikke goed gedaan heeft vandaag! 🥳🥳🥳
 15. Eefje

  Yula

  We hadden weer een paar wanhopige dagen met Yula, ze was totaal overprikkeld en niet te stoppen. Gisterenochtend huilend met de gedragsdeskundige aan de telefoon gehangen (die ook echt een therapeut voor mensen is zeg). Ze heeft me gekalmeerd, dat ik echt niet in zo'n korte tijd een hond kan verpesten, want daar was ik bang voor. En heel rustig en concreet tips gegeven op overprikkeld gedrag. Ik zat weer op het paard en had een hele rustige dag. Daarna mijn vriend toen hij thuiskwam meegenomen in alle tips. We hebben nu weer grip op de situatie en kunnen haar emmertje weer leegmaken. Dat gaat wel even duren, ze komen sowieso met een overvol emmertje aan en de eerste weken loopt dat nog regelmatig over. Daarbij hebben wij wat fouten gemaakt die het telkens lieten overlopen ipv het leeg te laten lopen. Nu zitten we in een strak en ontzettend saai regime. Het doet haar goed, we kunnen haar beter lezen nu we haar beter kennen en hoewel we haar niet tegen alle prikkels kunnen beschermen, kunnen we haar wel nadien rustiger krijgen met strakke regels en consequente begeleiding. Het verschil met gisteren is nu al heel groot, hopelijk zit het er in een paar dagen steeds beter in. Ik merk nu al dat ze sneller voor ander gedrag kiest, de kracht van geduld en herhaling en zelf rustig en duidelijk blijven. En dit is het resultaat steeds vaker en sneller 🥰🥰🥰.
 16. Eefje

  De afvallers 2022

  Ik heb dat ook een tijdje gedaan, vond het wel lekker rustig, zeker in de avond. Ik kon het alleen niet zo heel lang, 13 uur was voor mij wel een max. Schijnt dat mannen ook langer kunnen vasten dan vrouwen ivm andere stofwisseling en lichaamssamenstelling etc.
 17. Eefje

  Kring rond oog

  Klopt, dat komt door de rui. Je ziet die lijnen dan steeds verder opschuiven.
 18. Veel beterschap voor Zoetje ❤️. Omdat Milly vorige week verstopt zat geef ik nu even laxeermiddel zolang ze nog zo erg verhaart. De tactiek is dat spul op het zeil spuiten, daar zonnebloempitjes in leggen en dan gaat het vanzelf allemaal op. Maar Gijs kwam zo hard aanstuiven op die pitjes dat hij dwars door het plasje laxeer ging. En dat is heel vies plakspul. Dikke paniek! Rennen wassen stampen wassen rennen wassen 🤣🤣🤣. Hij wilde nieteens zijn pitjes meer, arm joch.
 19. Toevoeging: bewuste keuze voor kleintjes ivm de ruimte en ze spreken me meer aan. Kleine konijntjes met opstaande oren vind ik gewoon het leukst. Hoewel ik vlamen qua oren ook geweldig vind, maar qua gezondheid dan toch een heel stuk minder 😅.
 20. Eefje

  Yula

  Goed! Alleen twee keer wakker geworden van Yula omdat ze aan het dromen was 🥰. Zo grappig altijd, wat zullen ze toch dromen hè.
 21. Eefje

  Yula

  Weer even een stapje terug met Yula. Ze laat meer stress zien, blaft snel en ongerust, is onrustig en slaapt te weinig. De stress van de reis en veranderingen kan wel weken tot maanden in haar lijfje blijven, dus het emmertje loopt snel over en het is lang niet altijd duidelijk waarvan. Goed observeren dus en rustig aan, welkom in de eerste weken (of mogelijk maanden) met een herplaatser uit het buitenland. Ik slaap weer bij haar op de bank nu. Ze zoekt erg veel nabijheid, dus ze ligt nu naast me. Als ze zich daardoor veiliger en rustiger voelt hebben we daar allemaal baat bij. Liever een paar lange goede nachten op de bank dan korte slechte in bed 💁. Duimen maar dat zij lekker slaapt vannacht, dan geldt dat ook voor mij.
 22. Graanvrij beaphar nature, omdat Gijs nu niet meer zijn blindedarmkeutels overal uitsmeert.
 23. Ik heb een koppel met snot gehad, die hebben elkaar dus wel besmet. Toen mijn ram overleed bleef mijn lieve snotterige voedster achter. Die is gewoon aan een ander ventje gekoppeld bij knijn en ko. Mijn voedster is er helaas al anderhalf jaar niet niet meer, het rammetje wel. Die heeft tot op de dag van vandaag nergens last van en zijn nieuwe vriendin ook niet. Hij heeft bijna een jaar bij mijn snotterige Betsy gezeten, maar hij was nog heel jong en blijkbaar niet gevoelig ervoor. Je weet het gewoon niet, de één is er gevoelig voor en de andere niet. Maar alleen laten zitten vanwege snot is bij mij nieteens een overweging geweest. Dat kon overigens ook echt niet met die voedster, die kwijnde heel snel weg alleen.
 24. Gijs is 1.6kg en Milly 2.4. Frits was 1.8, Betsy 1.3 en Wilma 1.7. Milly is dus erg groot voor ons 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .