Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Aantal items

  13.600
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  224

Alles dat geplaatst werd door Eefje

 1. Eefje

  Yula

  Haha ja, ze was heel erg bang voor de stofzuiger, nu niet meer zo. Ik deed haar altijd de tuin in als ik ging stofzuigen, maar dat wordt nu een beetje sneu natuurlijk. Ik moet hem wel op de zachtste stand en rustig bewegen, maar dat is al heel wat. Ik zet hem eerst in de woonkamer, dan de kabel met stekker eruit, dan aanzetten en laten staan, heel veel snoepjes als ze durfde te komen kijken, zo steeds opgebouwd en nu kan ik dus rustig stofzuigen in de laagste staan stand. Heeft ze best snel geleerd gelukkig.
 2. Eefje

  Yula

  Als je hond naast de stofzuiger zit te wachten op snoepjes, heb je dan iets goed gedaan of juist niet 🀣
 3. Zo, ik heb weer een plant minder. De scindapsus pictus wil bij mij niet zo. Hij zou gemakkelijk moeten zijn, maar hij groeit niet goed, meer runners dan blad en blad wordt steeds geel. Geen idee wat er mis gaat, maar ik was het zat en heb hem aan een vriendin gegeven. Die van haar doet het wel goed, kan ze deze er mooi bij zetten.
 4. Die van mij is alles behalve bitchy hoor 😁
 5. Eefje

  Yula

  Haha ja, dat stukje 'kunnen praten' missen we helaas.. Gelukkig groeien hondjes wel veel sneller op 😁. Vandaag weer een succesje. Er kwam een vriendin die Yula wel al kent. Maar ze vindt het toch heftig als iemand ineens in onze woonkamer staat. Dus we hebben een ommetje gemaakt en haar onderweg 'tegengekomen'. Buiten was ze super wild aan het doen. Eenmaal binnen was het nog wel super duper leuk, maar niet zo spannend als anders. Heb haar een kong gegeven waar ze een half uur mee bezig is geweest, daarna heeft ze zich nog even geprobeerd op te dringen zonder succes, en toen heeft ze heel rustig op de bank gelegen. Niet 100% op haar gemak in het begin, maar genoeg om zich rustig te kunnen gedragen en te blijven liggen. Super goed ❀️
 6. Ik heb niet echt een voorkeur geloof ik. En als ik al mijn konijnen even langs ga vond ik ze allemaal op hun eigen manier leuk. En het mooie is dat je niet hoeft te kiezen, ik heb ze toch altijd allebei πŸ™‚. Bij honden en paarden heb ik wel een voorkeur voor de dames. Maar ik heb wel veel meer op ruinen en hengsten gereden dan op merries, nu ook weer twee ruinen. En daar ben ik hartstikke gek op. 'Mijn' buurthond is een reu en ook een grote lieve lobbes. Ik vind het pittige van de dames erg leuk, maar het goeiige van de heren ook.
 7. Eefje

  Yula

  Ze heeft vandaag zoveel dingen ZO GOED gedaan joh, ze moet even in het zonnetje hier ! Vanmiddag gingen we wandelen in haar happy place. In de wijk blaft ze bijna nooit naar mensen, alleen naar vage figuren nog, maar in het buitengebied naar iedereen die op grote afstand loopt. Vandaag dus helemaal NIET. En we hebben best wat mensen gezien. Of ze dat nu toch geleerd heeft van die sociale rampwandeling geen idee, maar het liep een heel stuk relaxter zo! In dat gebied staat een kudde wilde paarden. Ze hangen gewoon ergens rond en leggen niet in korte tijd ineens een grote afstand af. Nu stonden ze op het pad waar ik heen wilde. Niet erg, andere route gepakt. Maar dat was dus vlak bij het hek waar mijn auto stond. Komen we terug en wat denk je, staat die kudde recht voor dat hek. En dat hele gebied is omheind, dus we moesten wel echt door dat hek, of heel ver omlopen, maar we liepen al lang en het was warm geworden. Even omheen gelopen, grootste deel van de kudde ontweken, maar er stond nog een merrie met veulen pal voor het hek en nog een merrie waar we ook vlak langs zouden moeten. Even staan twijfelen, er waren nog twee mensen met honden, die twijfelden ook, maar kozen toch om er doorheen te gaan, ze hadden voor de zekerheid een stok gepakt om de paarden weg te kunnen jagen. Ze worden helaas te vaak gevoerd door mensen, goedbedoeld, maar zeer onwenselijk, want daardoor worden ze brutaal (er zijn paarden ingeslapen omdat ze daardoor te gevaarlijk werden, maar dat terzijde). Paarden deden niets, Yula was wel alert, maar niet bang of zenuwachtig en ze reageerde nauwelijks op de paarden, meer op de honden. In geval van nood zou ik haar op kunnen tillen. Dus wij hebben het ook gedaan! Riem kort natuurlijk, maar ze marcheerde er zo super braaf en dapper doorheen, en ze stonden echt HEEEEEL dichtbij 😍. Verder reageert ze thuis 9 van de 10 keer al goed op een opgestoken hand als ze van plan is achter me aan te komen drentelen. Ennnn we hebben geoefend met de stofzuiger en dat deed ze ook super goed! Beetje spannend, maar wel nieuwsgierig en dapper, ZO KNAP! Ik ben waanzinnig trots op haar ❀️.
 8. Eefje

  Yula

  Het is normaal hondengedrag, los van ras. Per hond moet je bekijken of het ok is of dat je hond niet zelfstandig genoeg is, maar onrustig is het natuurlijk altijd voor je hond, om niet gewoon lekker te kunnen blijven liggen als de mensen wat aan het doen zijn, het is altijd beter als dat ze minder boeit. Tot nu toe mocht ze best bij mijn voeten liggen natuurlijk. Maar gisteren hebben we veel geoefend met letterlijk fysieke afstand en daardoor bleef ze aan het eind van de middag gewoon lekker op haar plaats liggen terwijl ik door het huis aan het sjezen was en zelfs weg ging. Veel rustiger voor haar en binnen een paar uur al merkbaar, dus dit zetten we lekker voort. Wel met voldoende knuffelmomenten op ons initiatief natuurlijk. Dit is gewoon onderdeel van het basispakketje dat de gedragsdeskundige ons heeft aangereikt, maar op dit stuk vallen wij zelf steeds van het paard, het voelt een beetje hard. Terwijl het voor Yula veel fijner is als we de aandacht begrenzen.
 9. Eefje

  Yula

  Hier weer een stuk basistraining, wat eenvoudiger is nu ze wat commando's kent en zich thuisvoelt. Omdat ik al een tijd overspannen thuis zit is ze echt klittenband, vooral bij mij. Ze gaat bij de deur liggen als ik even naar de wc ben, ligt aan mijn voeten als ik zit te werken of naast me op de bank als ik een serie kijk, op de grens van de keuken als ik daar bezig ben... Dat is niet goed. Dus nu mag ze me niet meer zo volgen, heb ik een onzichtbare cirkel van ongeveer een meter om me heen waar ze alleen op uitnodiging in mag en wordt ze uitbundig beloond als ze uit zichzelf naar haar plaats gaat. Verder spelenderwijs oefenen met op haar plaats blijven als ik rondloop, even de deur uit stap, 3 treden de trap op en af loop etc. Ze kent nu plaats, blijf en een stopgebaar, dat maakt de communicatie een stuk gemakkelijker. Ze moet nu in huis echt zelfstandiger gaan worden, voordat ik zo zelf onbedoeld een gevalletje verlatingsangst creΓ«er. Wordt even heeeeeeeeeeeeeellll consequent zijn, wish me luck πŸ˜….
 10. Mijn vorige hond heeft ook eens een hele zak paaseitjes opgegeten, plus de wikkels. Die is ook naar schatting een jaar of 18 geworden. Dikke mazzel ook, want die snaaide werkelijk alles van de straat. Maag van staal denk ik.
 11. Gefeliciteerd πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³
 12. Zeker is daar per opvang verschil in. Steeds meer opvangen castreren voedsters standaard
 13. Eefje

  Yula

  @mammafelinawat een lieve woorden zeg, dankjewel! We doen erg ons best, al hebben we het zeker onderschat. Maar alles wat we nu doen is een investering in hopelijk de komende 16 jaar. Zij verdient het en doet ook zo haar best ❀️
 14. Eefje

  Yula

  Ik heb een samenvatting gemaakt van alles wat goed gaat bij Yula en wat ze moeilijk vindt. Dat geeft wel een mooi overzicht. Ze is nu bijna 5 maanden bij ons en voelt zich in huis veilig, in de wijk ook, op bekende stukken en als het niet heeft geregend ook op stukjes die ze minder goed kent. Een wijk verder is nog heel spannend. In rustig buitengebied gaat het ook goed. Ze heeft al deze maanden nodig gehad om zich veilig te voelen in haar directe omgeving. Ik denk dat ik het hier nu even bij houd, we kunnen langer dan een half uur door de wijk lopen en in buitengebied langer, meer is niet nodig voor haar beweging. Ik wil nu verder oefenen met dingen in huis. Gisteren heb ik een stukje gestofzuigd terwijl zij in de woonkamer lag met een kong. Dat ging goed. In de zomer deed ik haar in de tuin, of snel stofzuigen als ze aan het wandelen was, maar ze moet er toch aan gaan wennen. Bezoek vindt ze moeilijk. Mijn moeder is nu een maand op vakantie, dus ik wil regelmatig met Yula in haar huis gaan zitten nu ze er zelf niet is. Ze zal dan ook daar even op het veldje voor de deur uitgelaten worden in een nu nog vreemde omgeving, dus dat zal ze spannend vinden, maar het is echt recht voor de deur daar, dus we kunnen meten weer naar binnen. Vervolgstap Yula mee als mijn moeder er weer is en dan thuis weer proberen. Ze kent mijn moeder wel, maar nog niet goed genoeg voor ontspanning. Met andere mensen wil ik proberen om voordat ze komen met Yula naar buiten te gaan, ze daar tegen te komen, even buiten blijven en dan samen naar binnen. Dan staat er niet ineens iemand onverwacht in haar veilige plek. Ik heb mijn verwachtingen flink aan moeten passen, maar die waren ook niet zo realistisch πŸ˜…. Heb veel spijt dat we haar die eerste week per ongeluk zo overprikkeld hebben, maar goed, dat gebeurt als je geen ervaring hebt. We hebben het snel gecorrigeerd, maar ik weet zeker dat het haar proces enorm vertraagd heeft. Gedane zaken nemen geen keer en het gaat nu goed. De rest komt ook wel.
 15. Eefje

  Yula

  Inderdaad, ik ga eerst eens een anti ontsnappingstuig bestellen voordat ik weer wat probeer πŸ˜…. Tot nu toe nog nooit nodig gehad, maar ik had haar nog nooit zo gezien, totaal onbereikbaar en dan vol achteruit aan de riem trekken, dan is ze zo uit haar tuigje zeg, schrok me dood, maar gelukkig zat ze er nog in. Misschien ook wel handig om te hebben als straks het vuurwerk weer begint. Binnen gaf ze er niks om tijdens de vierdaagse, maar wat gebeurt er als ze buiten loopt en er is ergens dichtbij onverwacht vuurwerk. Moet er niet aan denken dat ze er dan vandoor gaat terwijl dat te voorkomen is met zo'n tuig. De schrik zit er bij mij wel in, zij is het alweer vergeten volgens mij 🀣.
 16. Eefje

  Yula

  @Mississippija we hebben eerst heel veel afstand genomen, dat ging wel beter, toen kwamen we op een stuk waar ze snuffelbomen in orde gingen maken, daar ging het echt HELEMAAL mis. Maar ik kon daar niet van weg, zodra ik dat probeerde ging Yula zich uit haar tuig proberen te trekken, ze was daar echt helemaal de weg kwijt en wist zelfs ook niet meer wat ze nu eigenlijk wilde. Vanaf dat punt zijn we ook met zijn allen teruggegaan. Ik denk als die blaffende labrador er niet geweest was dat het wel beter was gegaan. Mijn gevoel nu is: DIT NOOIT MEER. Maar als ze over een tijdje voor ons bereikbaar blijft en rustiger als we andere honden tegenkomen dan is het wellicht het proberen nog eens waard, al is het alleen maar om het verschil te zien. Ik moet inderdaad dit avontuur even verwerken voordat ik iets af wil spreken met een andere hond πŸ˜…. Met Yula gaat het gelukkig goed, die lijkt tot nu toe nergens last van te hebben, maar toch maar even rustig aan voor de zekerheid.
 17. Eefje

  Yula

  Gedragsdeskundige/speur en detectiewerk. Die wandeling vandaag was ook met haar.
 18. Eefje

  Yula

  Nou die sociale wandeling met de gedragsdeskundigen was een regelrechte ramp. Yula kon het helemaal niet handelen. 2 uur lang in de hoogste staat van opwinding. Piepen, trekken, blaffen, nog meer piepen, uit haar tuig proberen te komen, emmertje bom en bomvol. Dat proberen we over een half jaar nog maar eens. Denk dat de samenstelling ook niet ideaal was. We waren met 4 honden, 1 griekje dat wel relaxed haar eigen ding deed, 1 doodle die ook heel speels is en bij Yula de opwinding versterkt en 1 labrador die voor geen meter met andere honden kan, continue op grote afstand moest blijven en heel veel blafte. Al met al een recept voor ellende voor Yula, helaas. Maar goed, weten we meteen dat het echt goed is dat we niet met haar op cursus zijn gegaan en niet met de uitlaatservice mee. Gelukkig thuis meteen rustig, nadat ze in de auto nog eerst een kwartier heeft zitten piepen. Te vroeg, te veel, weten we dat ook weer. Even een paar dagen laten bijkomen en weer verder. Nu lekker slapen πŸ₯°
 19. Bij mij gaan er wel alarmbellen af inderdaad. Hier is het altijd een voorbode voor ellende die behandeld moet worden. Maar ik weet dat anderen de ervaring hebben dat het vanzelf over kan gaan, ik heb die helaas niet. Als ze echt stopt met eten direct naar de dierenarts, niet afwachten!
 20. En ook het restwater in de pot gieten tegen de larven die nog in de grond zitten. Volgens mij moet er inderdaad iets van 3 weken tussen zitten, omdat dan de larven uitkomen die je eerder niet te pakken kreeg. Maar dat zou je even op moeten zoeken voor de zekerheid.
 21. Eefje

  Yula

  Het is nu overduidelijk dat de regen Yula onzeker maakt. Maar ze maakt hierin mooie stappen. We hebben net best een prima wandeling gemaakt tussen de buien door. Ze is echt onwennig, of ze de wereld met andere ogen bekijkt en even niet snapt wat er met haar buurt is gebeurd. Maar nu toch al een stuk minder gestresst dan vorige week. We kwamen een baasje twee hondjes tegen, een Frans bulletje die in het uitlaatveldje zat en een oude shitzu die los liep. Het mooie was dat die shitzu zo super mega relaxed was! Yula bleef daardoor heel kalm, zo heb ik haar nog nooit gezien bij een andere hond. Ze hebben even gesnuffeld en toen gingen ze heel rustig samen een beetje rondsnuffelen. Ik zou willen dat er alleen maar van zulke honden in de buurt zouden wonen zeg. Ik wist echt niet dat Yula dit kon. Maar de meeste honden reageren toch wel met enige opwinding en dan gaat Yula meteen salto's maken πŸ˜…πŸ™ˆ.
 22. Hoe gebruik je edialux? Ik vind het wel super effectief, maar dan moet je wel na een week of 3 nog een behandeling doen. Ter preventie zou je roofmijten kunnen uitzetten, geen ervaring mee, maar het schijnt preventief te werken. Niet als je al beestjes hebt, dan is het teveel voor ze. En natuurlijk niet net na je behandeling met edialux want dan gaan je roofmijten meteen dood 😭.
 23. Oh echt? Een vriendin van me heeft dat, maar dat is in de medische mensenwereld geen 'echte' aandoening. Ze was jarenlang ontzettend ziek en kreeg te horen dat het tussen haar oren zat. Uiteindelijk in het alternatieve circuit hebben ze dat vastgesteld en is ze met een veganistisch dieet en wat rare supplementen weer beter. Maar voor honden is het wel een officieel iets? En nu dan?
 24. Als edialux conserve garden niet werkt weet ik het echt niet meer. Kliko denk ik.
 25. Dat is ook wel de bovengrens. Ik heb toen 150 euro betaald, maar dat is wel lang geleden. Lijkt mij dat het nog steeds wel meestal tussen de 100 en 200 euro ligt, afhankelijk van regio en dierenarts. Even rondbellen kan zeker lonen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .