Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Items

  13.906
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  229

Alles dat geplaatst werd door Eefje

 1. Ik heb nooit problemen gehad na een vaccinatie, zelfs niet bij konijnen die al behoorlijk aan het aftakelen waren door snot. Ik begrijp dat je aan een verband denkt, maar ik zou dat wel heel toevallig vinden dat net al jouw konijnen niet opgewassen zijn tegen de vaccinatie, terwijl dat heel erg weinig voorkomt. Het is ook heel toevallig dat ze allemaal in die periode erna ziek worden. Ik zou zelf ook eerder het verband leggen met de winter en al aanwezige onderliggende kwaaltjes. Gewoon pech, toeval 🀷. Het zijn nou eenmaal kwetsbare diertjes helaas. Niet vaccineren zou voor mij geen optie zijn, zelfs al wonen ze bij mij binnen, buiten zou ik het al helemaal niet durven. Er sterft onder mijn zorg geen dier aan iets dat met een vaccinatie voorkomen kan worden.
 2. Ik heb mijn binnenkonijn daar ook in de winter laten bivakkeren voor een koppelvakantie. Ze zitten goed beschut en in een dikke laag bodembedekking. Zeker begin mei zou ik daar zelf niet moeilijk over doen.
 3. Eefje

  Yula

  Verlatingsangst training gaat heel goed hier! Vandaag 3 minuten πŸ₯³. De opbouw gaat gelukkig ook steeds sneller, steeds met 10% erbij tov de vorige dag, mits de training goed ging natuurlijk. Maar zo krijgen we er snel wat minuten bij, dat is erg fijn, de start ging zo traag, steeds een paar seconden, maar was natuurlijk nodig om tot hier te komen en van hieruit verder. Toen we buiten stonden heeft ze 2 keer opgekeken vanwege harde geluiden buiten, maar ging toen snel weer lekker liggen. Dat zijn van die overwinningen waar ik zo blij van word. Nog steeds goede hoop dat we straks in het voorjaar weer samen een terrasje kunnen pakken met Yuul rustig alleen thuis, lekker slapend ❀️.
 4. Ik overweeg nu wel een tweede gordel om de middelste hoofdsteun. Als de eerste dan de grootste klap vangt en breekt zou de tweede toch minder op hoeven vangen in theorie.
 5. Zoals ik het in het filmpje zag brak het slotje wat aan het tuig vast zat, of de lijn. Het was niet dat de gordel los schoot. Wat dat betreft vraagt dat filmpje eerder om versteviging van die gordels. Het gordeltje dat ik heb zit dus om de hoofdsteun, die breekt niet zomaar af. Maar ja als dat ding zelf het begeeft 🀷
 6. Tsja, het enige wat veilig genoeg is is dus zon bench in de kofferbak. Dat past niet in mijn auto, het zou voor Yula een regelrechte ramp zijn om het zo te doen en heel veel honden worden wagenziek in de kofferbak. Yula zit in een gordel die aan de hoofdsteun vast zit, gelukkig is ze niet zo zwaar, hopelijk houdt zo'n ding het als het nodig is. Zij ligt ook altijd als de auto rijdt, dus nog een goede kans dat ze tegen mijn rugleuning aan zal vliegen en niet verder komt dan dat. Het enige dat je dan nog kunt doen is zo'n boevenrek tussen de voorstoelen en achterbank zodat ze niet door de voorruit kan vliegen.
 7. Eefje

  Yula

  Een knuffel die ook als knuffel gebruikt wordt ❀️. En als kussen 😁
 8. Ik heb jaren konijnen gehad die dit ook elk half jaar hadden, telkens als de rui het meest hevig was en soms een paar keer achter elkaar. Zijn allebei oud geworden en overleden aan iets anders. Die ben ik op gegeven moment preventief af en toe een spuit laxeermiddel gaan geven als ik kettingkeutels zag en daarmee hebben ze het hun laatste jaren niet meer gehad. Onderliggende oorzaak: geen idee, er was lichamelijk niks mis met ze. Waarschijnlijk niet genoeg hooi eten. Mijn huidige konijnen hebben het ook allebei weleens gehad in de ruiperiode. Die eten sinds ze paardenhooi krijgen nu gelukkig zo goed hooi dat het al even niet meer voor is gekomen. Als het alleen in de ruiperiode gebeurt is de kans groot dat ze niet genoeg hooi eten om al dat haar af te voeren. Regelmatig het overtollige haar plukken, zorgen dat ze veel hooi eten en in mijn geval af en toe preventief een spuit laxeer, in het kader van: minder schadelijk dan dat de boel weer vastloopt en ze een hoeveelheid medicatie in hun donder krijgen waar je u tegen zegt. Breek je hoofd er niet teveel over, de kans dat er iets uit onderzoeken komt is nihil. Zoveel konijnen hebben dit. Het is gewoon een gevoelig punt. Ik heb zelf ook een onrustige buik en ik weet in de meeste gevallen niet wat de boosdoener was. Het is wat het is. Bij konijnen is het natuurlijk vervelender omdat ze meteen in levensgevaar zijn. Dat snap ik, ik ben daar ook doorheen gegaan. Inmiddels heb ik me er bij neergelegd dat dit nou eenmaal gebeurt, ik weet wat ik moet doen en sleep ze er tot nu toe altijd prima doorheen, maar het kan een keer gebeuren dat dat niet lukt. Het zijn kwetsbare beestjes, ik doe mijn best, ze hebben een goed leven, en soms zijn ze niet te redden. Dat is heel rationeel, emotioneel voelt het anders als het gebeurt, maar het geeft toch een soort rust om het nuchter te kunnen benaderen.
 9. Tsja, zolang dergelijke 'fokkers' geld krijgen voor wat ze doen blijft het bestaan. Ongeacht of jij het doet om een hond te redden uit die omstandigheden, ben je daarmee ook mede verantwoordelijk voor het volgende nest dat weer gefokt wordt. Zelfde principe als dieren in dierenwinkels. Als je wilt dat het stopt moet je zorgen dat er geen geld mee verdiend wordt, dat is de enige drijfveer van zulke lui.
 10. Ik heb nog nooit gemerkt dat lijnzaadbrokjes helpen. Heel veel hooi eten wel, en lactulose kan ook preventief helpen. Maar met lijnzaadbrokjes heb ik het nog nooit kunnen voorkomen.
 11. Eefje

  Hayfeeder

  Doen ze bij mij ook. Ik heb paardenhooi in balen, kost weinig dus dat maakt niet uit. Ze eten dat hier ook het beste. Ik heb zelf de luxe dat ik het gewoon mee kan nemen bij de pony waar ik op rijd. Ik doe het altijd in kussenslopen. Prop elke 3 weken 2 kussenslopen helemaal vol en ik denk dat 1/3 tot de helft in de kliko belandt 🀭. Als het niet meer is πŸ˜…
 12. Ik deel ook bewust mijn stappenplan niet. Dit is een openbaar forum en straks zien mensen het als vervanging voor de dierenarts. Heb wel wat kennissen geholpen die bij een dierenarts niet goed geholpen werden. Wel altijd met de disclaimer: op eigen risico. Op gegeven moment is het toch de dood of de gladiolen en moet je gewoon alles uit de kast trekken wat je kunt bedenken. Maar ze zijn er tot nu toe allemaal bovenop gekomen gelukkig. Ik ben overigens niet afwachtend hierin. Niet als een malle aan komen rennen voor eten = direct starten. Ik zou niemand aanraden om het even aan te kijken, gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het zichzelf wel oplost zonder ingrijpen.
 13. Ik dokter wel altijd eerst zelf. Ik heb het zo vaak aan de hand gehad, altijd in de rui. En regelmatig honderden euros kwijt geweest aan spoedtarief bij een dierenarts vervolgens precies deed wat ik zelf ook zou doen. Ik heb een goede medicijnkit in huis en begin dus ook altijd zelf. Ik ga pas naar de dierenarts als ik ze er zelf niet bovenop krijg binnen 12 uur, of als ze koud worden. Overdag is de opname ook niet duur, nemen ze de zorg over, zit konijntje lekker in de couveuse en kan een infuus krijgen indien nodig. Ik neem dan mijn eigen medicatie mee, dus dat hoef ik dan ook niet te betalen. Maar van de vele keren dat ik hier mee te maken heb gehad heb ik na de eerste paar keer maar 2 keer een konijn naar de dierenarts hoeven brengen. Niet dat geld hierin doorslaggevend is, maar in de avond naar de spoeddienst levert alleen maar stress op en een hoge rekening, dus houd ik ze liever lekker thuis in behandeling en dan de volgende dag tegen een redelijk tarief naar een goede dierenarts. Indien nodig. Dit gebeurt wel altijd savonds om een of andere reden, heel irritant. Ik voer 3 keer per dag, er zit nooit meer dan 8 uur tussen 2 voermomenten, dus ik kan er altijd vanuit gaan dat ik op tijd ben. Al maakt het een groot verschil of een konijn er net een half uurtje mee zit of al een paar uur.
 14. Is dat natvoer nog steeds per se nodig? Eet hij zijn brokken nog steeds niet goed zonder?
 15. Is dat natvoer zo duur dan? Yula krijgt de brokjes en dat kost ons 50 euro voor anderhalve maand. En ze is een heel stuk groter dan Ollie. Lastig dat hij zo moeilijk eet zeg.
 16. Ik scheld en vloek toch echt heel veel met geslachtsdelen. Bekt ook lekker en zeker de vrouwelijke variant kun je bijna overal voor zetten. Love it 😁
 17. Blijkbaar is de ene ziekte de andere niet voor deze filter 😁
 18. Ik heb de grootste hekel aan schelden met homoseksualiteit. Daar maak ik me kwaad over. Schelden met ziektes raakt mij niet, al ben ik net als bijna iedereen mensen aan kanker verloren. Als iemand dat woord gebruikt dan vind ik dat ordinair, meer ook niet. Ik gebruik zelf vaak *bunnyflop* en *madeliefje*, wat natuurlijk ook gewoon ziektes zijn. Het is ook vaker vloeken dan schelden, niet persoonlijk. Maar homo en alternatieve creatieve bewoordingen als vloek of scheldwoord gebruiken, ook voor de grap, nee. Dat kan echt niet.
 19. Ik kom uit Gemert en new kids waren verrassend herkenbaar πŸ™ˆπŸ™ˆ
 20. Ik verwijs je daarvoor graag naar de serie waarin veelvuldig gebruik wordt gemaakt van oa verrekte koekwaus. 😁 Schelden in het Brabants is en blijft heerlijk. Even mijn Nijmeegse filter van mijn accent trekken, stem wat lager en gaan 🀣
 21. Augustus 2012 kwamen Frits en Wilma, dus net de 10 jaar grens overschreden en nu konijntje 4 en 5 in huis.
 22. Eefje

  Joris

  Dag lieve Joris, speel maar fijn bij de regenboog 🌈 Veel sterkte Evelien ❀️
 23. Haha weet ik, maar is nog steeds niet zo ver toch! Konijnenparadijs is ook goed. Het loont wel de moeite om een stuk te rijden voor een goede opvang. Ik ga ook naar een opvang op meer dan een uur rijden. Beter in 1 keer goed. En ik vind het ook belangrijk dat ik een konijn ook met een goed gevoel naar de betreffende opvang terug zou brengen mocht dat nodig zijn. Heb ik 1 keer gehad, dat het thuis na een paar weken mis ging. Dat was hartstikke rot, maar ze kon terug naar een geweldige opvang, dat voelt dan toch een stuk beter dan dat ze terug zou moeten naar een opvang die wat minder is, maar wel dichterbij.
 24. Ik zou ook met antibiotica gaan beginnen. Het is met snot ook moeilijk om te bepalen welke bacterie het is, zelfs met een swab, omdat de resultaten meestal vervuild zijn. Zo snel mogelijk beginnen dan heb je de beste kans dat je het er nog onder krijgt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .