Spring naar bijdragen

Eefje

Members
 • Aantal bijdragen

  7005
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  34

Alles door Eefje geplaatst

 1. Hmm ik kwam wel gelijk bij de juiste informatie, maar dat kwam dan misschien omdat mijn zoektocht begon bij konijnenasiels. Ik ben heel principieel opgevoed met het idee dat je dieren uit een asiel haalt. Zo kwam ik al direct bij allemaal opvangen en bunnybunch uit. Dus in mijn ervaring ligt het wel voor het oprapen. Kan me voorstellen dat het anders is als je 20 jaar geleden begon, of je zoektocht begint bij fokkers of dierenwinkels.
 2. Ik verbaas me er altijd over dat mensen pas informatie gaan zoeken als ze in de penarie zitten. Ik weet dat dat ook voor een aantal leden hier op het forum geldt die het nu wel goed voor elkaar hebben. Tegen jullie zeg ik natuurlijk: chapeau dat je het goed hebt opgelost! Dat lijkt me zeker niet gemakkelijk, je moet dan soms hele lastige keuzes maken en het is top dat jullie dat gedaan hebben. Maar ik blijf het wel jammer vinden dat er niet vooraf op internet gezocht wordt naar juiste informatie. Het is echt niet zo moeilijk te vinden. We doen voor de stomste dingen vergelijkend onderzoek op internet, maar voor een dier niet? Ik begrijp dat gewoon niet.
 3. Ik ook niet, maar niet iedereen is even netjes helaas. We hadden wel de naam van de bezorger gekregen in een update toen hij onderweg zou zijn. We hebben een aantal dingen de revue laten passeren, wat er met Stijn gebeurd kan zijn. Ik ga er maar vanuit dat het goed met hem gaat, maar ik hoop dat hij wel een uitbrander heeft gekregen. Bezorgers overvallen? Voor het eten? Ze hebben toch nooit meer geld bij?
 4. De bezorger was verdwenen zeiden ze eerst, spannend he 🤪! Status stond op bezorgd dus waarschijnlijk bij verkeerd adres afgegeven en die mensen die daar woonden hebben het gewoon aangenomen. Ik vond het ook gedoe. Als ik het restaurant was geweest had ik na het eerste telefoontje een nieuwe bestelling klaargemaakt en laten bezorgen. Maar nee, zij hadden hun werk gedaan en de fout lag bij deliveroo. Uiteindelijk zelf naar deliveroo gebeld en nu krijgen we binnen 5 tot 10 werkdagen het geld terug van deliveroo. Moet niet gekker worden toch. Gaan ze ook wel terugzien in een review en weer een klant minder. Dom dom dom.
 5. Wij hadden eten besteld, dat kwam niet opdagen, na een boel telefoontjes naar het betreffende restaurant en deliveroo hebben we ons geld terug geëist en zijn we naar de Turkse cafetaria op 50m van ons huis gegaan. Mijn vriend had een durum döner, ik lahmacun en mijn vriendin die op bezoek was een pizza. Ook lekker, 1/3 van de kosten en we hadden na 20 minuten ons eten.
 6. Zeker, ik stuur je een pb
 7. Wat vervelend zeg, het klinkt allemaal niet erg fijn binnen je koppel, het voorstel van knijn en Ko lijkt me het proberen waard. Veel sterkte en succes, ik duim voor je dat er een mooi drietal uit komt.
 8. Gijs had last van zijn buikje, na telefonisch overleg met de dierenarts thuis behandeling gestart. Hij hield het even spannend, maar hij eet nu zelf weer wat en loopt weer rond. Zijn buik borrelt zo hard dat ik steeds denk dat het de buik van mijn vriend is haha! Met betsy en Frits hebben we dit zo vaak meegemaakt dat we alles wel herkennen, maar Gijs hebben we nog zo kort, het is dan wat lastig te lezen allemaal. Gelukkig gaat het de goeie kant op 😅🐰
 9. Onze Gijs is ook van knijn en Ko. Fijne opvang en heel druk, daar hebben ze de beste kans op snel een mooi huisje. Er zijn veel verschillende konijnenstelletjes, sommigen zijn super verliefd en klef, anderen blijven een beetje onrustig, anderen gaan hun eigen gang en besteden niet bijzonder veel aandacht aan hun maatje. Periodes van onrust vind ik niet zo zorgelijk, tussen Betsy en Frits was het in de lente vaak onrustig, daar buiten waren ze klef. Nu is het de afgelopen weken tussen betsy en Gijs ook onrustig geweest, Gijs is aan het puberen, dus ja.. alleen gaf het allemaal geen stress. Even wat geknor gepiep en een snauw en ze gaan weer hun gangetje. Als er behoorlijke periodes van stress zijn waar eentje erg onder lijdt is dat een ander verhaal.
 10. Opvangen stellen strenge eisen aan huisvesting, ik heb niet de ervaring dat iedereen zomaar een konijn uit een opvang kan halen zonder foto's van het verblijf en de garantie op een maatje. Bovendien zijn mensen die naar een opvang gaan voor een konijn niet de mensen die met een impulsaankoop uit de dierenwinkel thuis komen. Er is dan Sowieso over nagedacht en research gedaan. Ik weet niet of je op de hoogte kan worden gehouden. Ik verwacht dat kleinschalige opvangen dat eerder zullen doen dan grote, de doorloop is daar zo groot dat er geen beginnen aan is om iedereen op de hoogte te houden. Maar juist door die grote doorloop heeft je konijn wel veel meer en sneller kans op een nieuw huis. Ik zie op Facebook weleens updates van plaatsingen voorbij komen. Uiteindelijk is het natuurlijk zo dat als het tussen die twee bij jou niet klikt ze daar ook niet happy mee zijn.
 11. Ik zou eerlijk gezegd naar een andere dierenarts gaan. Je wilt namelijk niet wachten tot het wel zo erg wordt. Ze zitten niet meteen helemaal vol snot. Je wilt er juist vroeg bij zijn zodat het niet chronisch wordt. Wat rot dat het niet lekker loopt zeg.. als je er eentje naar een opvang brengt weet je zeker dat ze alleen naar echt een goed huisje worden uitgeplaatst. Ik zou dan zelf naar een drukbezochte opvang gaan, dan is de kans groter dat er heel snel een nieuw baasje komt
 12. Betsy heeft het al heel lang, dus dat is chronisch geworden, ik verwacht dat de antibiotica het alleen terugdringt. In gezondheid heb ik een topic waarin haar behandelingen staan, wellicht handig voor je om even te lezen voordat je naar de dierenarts gaat. Ik zou zeker wachten op de konijnkundige. Donderdag lijkt mij snel genoeg, er is geen acuut levensgevaar, maar je wilt wel zsm behandelen. Ik verwacht niet dat twee dagen daar een mega verschil in gaan maken maar misschien zijn daar hier andere ideeën over of ervaringen mee.
 13. Onze Betsy heeft snot, maar dat is tegelijkertijd ook een vieskees die haar neus niet goed wast, en ze is wit. Ze heeft nu nauwelijks snot doordat ze aan de antibiotica zit, maar haar neus is nog steeds vaak groen van de andijvie. Haar snot is wit, dat droogde een beetje gelig op rond haar neus, niet echt groen, maar ik denk dat die kleur ook wel kan verschillen net als bij ons. Pootjes waren wel vies, met harde haartjes. Kun je zien of ze ook een smerige kin heeft? Onze Bets heeft na het eten echt een hele smerige bakkes die in de loop van de dag steeds wat schoner wordt, maar de haartjes bij haar kin blijven vaak wel wat groenig. Jouw konijn heeft daar ook lichte haartjes, dus dat zou je dan kunnen zien. Dierenartsen kunnen wel horen of er snot zit in de neusgangen of op de longen, of de neus een keer doorspoelen om te kijken of er snot mee komt. Mijn ervaring is dat ze van snot niet rustiger worden in gedrag, tenzij ze het echt benauwd krijgen, maar dat gebeurt gelukkig niet zo gauw. Dat zie je echt wel, dan houden ze hun koppie omhoog en zitten ze echt te pompen om adem te halen.
 14. Hier zelfgemaakte 🍕
 15. Ik zou die haakjes weg laten halen. Geen zichtbare wondjes wil niet zeggen dat ze er geen last van heeft. Ik heb een ram met minimale beginnende haakjes gehad, de dierenarts was er van overtuigd dat hij er nog geen last van kon hebben. Toch was het na het slijpen over met dat gekke eetgedrag. Je konijn heeft duidelijk ergens last van en zoals je het omschrijft lijkt het mij het meest logisch dat het die haken zijn.
 16. Ik denk dat ik vandaag samsara nog eens ga kijken
 17. Wat verdrietig zeg.. het is heel belangrijk dat je konijntje medische zorg krijgt. Het is zelfs strafbaar als je dat niet doet! Als jouw konijntje bij jou thuis niet de medische zorg krijgt waar ze recht op heeft heb je geen andere keuze dan haar naar een opvang te brengen, zodat ze daar een eerlijke kans krijgt.
 18. Eefje

  Klaagtopic 2020

  Ja balen.. Gijs jaagt nog vaak en probeert te rijden, Betsy pikt dat niet, die is echt nog steeds het baasje. Ik heb ook wel het idee dat Gijs daar respect voor heeft, hij taait meteen af als ze naar hem uitvalt. Ze zijn allebei niet erg onder de indruk van elkaars acties lijkt het. Maar ik zie toch liever rust dan steeds dit gedoe. Hij is nu iets ouder dan 10 maanden en dit is zeker al twee maanden gaande. Hoe lang nog? 😅😅
 19. Bij een oorontsteking of ec is het meestal behoorlijk duidelijk en niet af en toe een beetje, dat is tenminste mijn ervaring, dat je dan echt niet twijfelt. Bij een oorontsteking krabben ze ook opvallend vaak, lang en hard in hun oor. Mijn konijnen houden soms ook hun kop even schuin als ze ergens naar luisteren of naar iets kijken. Als je konijn een albino is met rode oogjes kan het ook zijn omdat ze wat slecht ziet, albino's wiegelen om die reden vaak een beetje met hun kop.
 20. Die haal ik ook altijd bij de Action, ze zitten meestal wel in het assortiment en kosten iets van 1.50 dacht ik.
 21. Eefje

  Klaagtopic 2020

  Hahaha @Evee wat een avonturen! Ik heb ook een onrustige nacht gehad. Ik wil het raam open, maar ergens zaten wat buren om 2 uur nog buiten. Ze deden wel zachtjes, maar ik hoorde het en stoorde me eraan. Raam dicht dus, paar uur geslapen, wakker geworden want te warm, raam weer open, paar uur geslapen, raam weer dicht want te veel licht (dakraam met verduistering op het raam, heb je dus weinig aan als het open staat), paar uur geslapen en toen maar opgestaan. Maar dat is niet mijn klaag haha! Ik ben helemaal klaar met die puberteit van onze Gijs. Ik heb hem regelmatig op wondjes gecontroleerd, omdat hij zo vervelend was en Betsy dan behoorlijk uit kon vliegen naar hem, maar blijkbaar bijt ze niet echt. Ik heb er nu ook wel vertrouwen in dat het niet uit de hand loopt, ze liggen ook veel samen. Ik wil gewoon rust in de tent, ik vind het niet leuk voor ze zo. Ook omdat ze nu dus in de ren moeten blijven omdat het daar buiten veel onrustiger is.
 22. Ik Google als ik het nodig heb en bestel waar het het goedkoopste is op dat moment, laatste paar keer was dat topdierenshop, prima ervaringen mee.
 23. Eefje

  Corona virus

  Als ik bij zee zou wonen zou ik er wel vaak te vinden zijn. Maar ik woon in Nijmegen, dus geen zee. Wel een rivier (waar je niet in mag en wil zwemmen, pootjebaden kan wel) met een boel strandjes en in de polder een oude zandzuiger wat nu een heel mooie plas is waar je veilig kunt zwemmen. Daar ben ik heel vaak te vinden. Ik loop zelf het water even in om af te koelen en weer er uit. Ik heb mijn diploma's braaf gehaald, maar ik ben geen goede zwemmer, dat werd op vakantie met snorkelen ook weer pijnlijk duidelijk 😅. Ik kan ook niet overweg met flippers en voel me oncomfortabel. Ik doe het dan ook alleen als er echt iets moois te zien is. Wat betreft terrassen, ik kijk even aan hoe het gaat lopen. Ik vind het ook prima om even los wat biertjes en een bakje nootjes te kopen en ergens een plekje langs de Waal te zoeken bij mooi weer. Ik denk niet dat ik ervoor ga reserveren. Restaurant misschien wel, afhankelijk van hoe lang van tevoren dat moet. Wij zijn toch vaker spontaan in die dingen.
 24. Mijn konijnen hebben heel veel om aan te knagen maar vinden hun huisjes nog steeds mega om te slopen. Ik vind het prima, het zijn konijnen, die slopen de boel. Ik check alleen af en toe of ze niet bij scherpe schroeven uitkomen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .