Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Aantal items

  11798
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  152

Alles dat geplaatst werd door Eefje

 1. Hier niet hoor, alleen @mammafelinavolgens mij 🤗
 2. Je kunt ze het beste op neutraal terrein zetten, een plek die ze allebei niet kennen en waar ze een aantal dagen kunnen blijven. Daar zet je ze bij elkaar en je haalt ze niet meer uit elkaar, tenzij er geknokt wordt of er eentje echt heel bang is of langdurig teveel stress heeft. Wat jij omschrijft is heel normaal koppelgedrag en geen reden om ze uit elkaar te halen. Ik denk dat je je het beste even goed kunt inlezen voordat je de volgende poging doet, zodat je wat beter weet wat wel en niet acceptabel is. https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 3. Sinds ik van rosewood over ben gegaan naar beaphar nature gaat het ook weer sneller op. Over rosewood en bunnynature deden ze wel een paar uur met dezelfde hoeveelheid (35 gram voor 4kg konijn), nu is het wel op als ik na een uurtje kom kijken.
 4. Eefje

  Harold koppelen

  Zat hem op Harold! Alle charmes in de strijd!
 5. Toen ik Kiki in huis had werden ze wel geknipt 😅
 6. Jaaa zijn ze al lekker gewend nu? Niet meer bang achter het huisje? Kan niet wachten tot ik met ze kan spelen!
 7. Ik sluit me aan bij Marjolein. De kans dat je een gezellig drietal krijgt met een willekeurig konijn erbij zou wel een enorme gelukstreffer zijn, aangezien drietallen meestal niet geweldig gaan en dit ook nog een willekeurig konijn is, niet op karakter gematcht met het koppel. Ik zou het ook een opvang laten doen als je dit doorzet. Je hebt zoals je zelf zegt geen ervaring met koppelen, dan is het niet aan te raden dit zelf te doen. Als je ervoor open staat (en deze drie elkaar de hersens niet inslaan) zouden ze er een groepje van kunnen maken door er nog een goed passend konijn bij te koppelen. Viertallen werken beter dan drietallen. Maar niet elk konijn is geschikt voor een groepje en het klinkt alsof jouw konijnen dolgelukkig zijn als koppel. Ik vraag me af of je ze er een plezier mee doet. Aan de andere kant weet je het alleen door te proberen, maar realiseer je wel dat dat gevolgen kan hebben. Het is niet zielig als het eenzame konijn naar een opvang moet. Een goede opvang zorgt juist voor een geweldig forever home. Doe wel even wat research en breng het niet naar het eerste het beste asiel om de hoek, maar naar een goede gespecialiseerde konijnenopvang.
 8. Ik heb Aleppo zeep ook een tijdje geprobeerd als shampoo. Wat een drama was dat bij mij zeg. Smerig, vet, slierterig haar, leek wel of er heel veel residuen achterbleven ofzo. Ik kon echt de deur niet meer uit met dat haar, dus ben het maar gewoon als zeep tijdens het douchen gaan gebruiken. Niet geschikt voor zeer fijn en steil haar dus 😅.
 9. Ik heb woensdag mijn wenkbrauwen laten doen. Gisteravond begonnen de eerste korstjes los te laten en net onder de douche kwam er heel veel vanaf. Fijn, want ik ga voor het eerst in jaren stappen vanavond, zie ik er gelukkig niet uit als een zebra!
 10. Vegetarische empanadas van hello fresh. Zo lekker, echt van genoten 🥰
 11. Spannend! Veel plezier morgen! Dat moet een gemakkelijke koppeling geweest zijn zeg!
 12. Veel sterkte met het verlies. En Isabella, speel maar fijn bij de regenboog 🌈
 13. Ik zou zo snel mogelijk met de hamster naar de dierenarts gaan. Die kan kijken wat er aan de hand is en wat dat betekent voor je hamster. Of er een behandeling mogelijk is, of hij zo verder kan en geen pijn heeft, of dat het beter is om hem te laten inslapen.
 14. Helemaal mee eens. Inslapen doe je juist uit liefde voor een dier. Om ze verdere ellende te besparen, om ze niet langzaam dood te laten gaan aan iets waar ze onder lijden. Als ze veel pijn hebben, benauwd zijn, zich ontzettend rot voelen, dan is dat het laatste wat je voor ze kunt doen. Zorgen dat ze snel en zonder al te veel ongemak kunnen sterven. Een natuurlijke dood is meestal niet heel fijn, tenzij het heel snel gaat. Maar vaak is het een lijdensweg. Het is vreselijk om te moeten doen, maar toch ben ik blij dat ik al mijn dieren in heb laten slapen en niet heb gewacht op de natuurlijke dood.
 15. Ach wat sneu.. Heel verdrietig. Je hebt gedaan wat je kon met de informatie die je had. Je moet het maar net weten dat een konijn dat niet eet en keutelt gillende spoed is. En dan ook het feit dat er heel veel dierenartsen zijn die te weinig verstand van konijnen hebben. Het is niet eenvoudig om het goed te doen met konijnen, dat kun je jezelf niet kwalijk nemen. Het zijn echt lastige beestjes qua gezondheid en karakter en helaas is er meer foutieve dan juiste informatie in de omloop. Veel sterkte met het verlies van die kleine uk. Als je er straks klaar voor bent om het overgebleven konijntje een nieuw maatje te geven, dan hoop ik dat je hier ook even komt kijken voor informatie, zodat je straks jarenlang van een fijn koppeltje kan genieten.
 16. Ah ja, verdrietig moment. Ik vind dat je ook chocola verdient. Wij zijn voor de visburger gegaan, toch een beetje junkfood maar dan gezond!
 17. Eens, het begint met een goede behandeling bij de juiste dierenarts. Als het chronisch is geworden is het een kwestie van pappen en nathouden en in laten slapen als het niet meer gaat. Ik ben zelf twee konijntjes verloren aan snot. Kruiden hielpen niks, ze vonden ze wel lekker, dus dat was fijn voor ze. Ik heb ze onderhouden met antibiotica kuren, neusspoelingen, slijmverdunners, dexamethason om de prikkels te verlichten, alles in overleg met een hele fijne konijnkundige meedenkende dierenarts. Uiteindelijk heb ik mijn ram moeten laten gaan omdat hij het benauwd had en mijn voedster vanwege aanhoudende niesbuien. Het is een ellendige rotziekte, waarbij je echt een goede dierenarts nodig hebt die ook out of the box wil denken, of doorverwijst als hij zelf aan zijn max zit qua kennis en kunde.
 18. Oh neeee nu heb ik zin in McDonald's
 19. Ik heb de keuze uit 3 HelloFresh gerechten. Visburger, vegetarische empanadas of köfte. Ik weet het nog niet.
 20. Poeh, heftig. Super goed dat je gegaan bent. Erop of eronder voor het kleintje, ik duim voor jullie!
 21. Medicatie is ook echt noodzakelijk bij geen keutels. Darmstimulende middelen moet je echt hebben en regelmatig geven. Dwangvoeren zonder darmstimulende middelen kunnen weer juist voor ophopingen zorgen als de boel stil ligt, wat nog meer pijn en problemen geeft.
 22. Ik blijf zelf liever wel dwangvoeren, maar heel dun, met veel water. Hier is het toch vaak een half uur tot een uur na dwangvoeren dat er ineens wat gebeurt. Ik zou denk ik wel een andere dierenarts raadplegen. Een infuus kan soms ook wonderen doen. Je konijntje zit er al sinds zondag mee en het is nog zo jong. Ik vind dat uiterst zorgelijk en ik verwacht dat er iets extra's nodig gaat zijn om het te redden. Tenminste, als mijn konijnen er langer dan een dag mee zaten kwamen ze vaak in de opname bij de dierenarts terecht in een couveuse, of ze kregen een flink infuus.
 23. Haha nee het is een hoog onmannelijk millyyyy
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .