Ga naar inhoud

Oud konijn, EC, warmtelamp?


Aanbevolen berichten

Even een korte samenvatting...

 

Juul is bijna 11 en heeft ruim 2 jaar geleden EC klachten gehad. Dat is weer in rust gegaan dus de afgelopen 2 jaar gingen heel goed!

 

Nu is hij helaas weer de klos, flink afgevallen, blaaszand en urinebrand. 

 

Bij de dierenarts gelijk weer medicatie voor EC gekregen en pijnstiller. Ze hebben urine onderzoek gedaan en een röntgenfoto gemaakt. Voeding aangepast en meneer ging met sprongen vooruit. In een week van 1,4 naar 1,6 zijn oude gewicht. Verder eet hij alsof hij nooit wat krijgt, dus ook dat is positief. Z'n blaas was soepeler. Dus naar huis en door met medicatie.

 

Vandaag is hij geschoren van onder omdat het schoon krijgen en houden geen doen was. 

 

Het zijn buiten konijntjes, Juul en zijn vriendin Linn. En het hok is bijna helemaal afgedekt met plexiglas. Ze hebben het nachthok van de grond af.

 

Ik ben bang dat het nu wat koud is voor hem. Maar binnen zetten zou betekenen dat ze in een heel kleine ren moeten tot het voorjaar die in de garage staat. Ik weet dat een warmtelamp niet goed is voor ze, maar zou het in deze casus wel een optie zijn? Zodat ze lekker buiten in hun grote hok en vertrouwde omgeving kunnen blijven?

 

Graag hoor ik jullie mening. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn met EC zou ik binnen halen, liefst zelfs in huis bij de verwarming. Dat lijfje heeft dan zoveel te verduren en het konijnenlijf warmhouden kost ook veel energie, die ze eigenlijk heel hard nodig hebben om ontstekingen te bestrijden in het lijfje. 

 

Wat is een hele kleine ren?

En zou je in de garage die warmtelamp inzetten? Een warmtelamp kan wel bij konijnen, maar buiten bereik van de kabels, niet te dicht er op, en altijd keuze geven er wel of niet te gaan liggen. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Super dat hij weer opknapt!

 

Ik dacht ook meteen aan naar binnen in huis halen. EC kost ontzettend veel energie en hij is daarnaast ook op leeftijd. Plast hij zich nog steeds nat? Doordat hij geschoren is zal het inderdaad kouder zijn, en als hij zich ook nog steeds nat plast zou ik hem zeker naar binnen halen.
 

Ik snap je dilemma wel qua ruimte. Als ik het goed begrijp is hij de hele tijd buiten gebleven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zitten inderdaad nog altijd buiten. De dierenarts vond naar binnen halen tot nu toe geen noodzaak. 

 

Het lastige met binnen halen in huis is dat er geen plek is en we ook een kat hebben. Buiten gaat dat goed omdat onze kat de konijntjes meestal vermijd. Of de voedster Linn gaat boven zitten. Zij is bang voor hem. 

 

Met klein bedoel ik ook echt klein helaas. Plek voor een kattenbak en wat ruimte ernaast om te liggen. Onze garage is helaas echt klein. 

 

In hun hok kan ik een warmtelamp veilig ophangen, kabels weg en ook kunnen ze dan kiezen of ze eronder willen of niet. In de garage is die ruimte beperkter. 

 

Het is een lastig dillema, ik wil echt het beste voor ze. Het voelt als kiezen tussen twee kwaden zeg maar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Uiteindelijk hebben we Juul niet binnen gehaald maar met zijn vriendin buiten gelaten.

 

Hij heeft ups en downs gehad, op het laatste ging het minder. Z'n blaaszand verergerde en z'n ontlasting werd steeds slechter. 

 

Na lang zorgen, wassen en medicijnen hebben we gisteren besloten dat dit geen konijn waardig leven meer was. Hij is thuis in m'n armen vredig ingeslapen. Hij heeft de leeftijd van 11 jaar mogen bereiken. We missen hem zo ontzettend erg. 

 

Dankjewel voor jullie adviezen. 

  • Verdrietig 8
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee gesloten en geopend dit topic

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .