Ga naar inhoud

Lio en Leia

Members
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lio en Leia's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

11

Community reputatie

 1. Hallo allemaal, Ik geraak er niet uit dus vandaar even een vraag... Ik heb volgend vraagje: Met de winter voor de deur probeer ik de ren zo droog mogelijk te houden om zo weinig mogelijk kans tot urinebrand te hebben (mijn rammetje plast zz chronisch nat zie ander topic). Dit lukt mij in de vaste ren met plexiglas en op een deel ligt een grote hennepmat wat ook lekker droog is voor hem. Bodem daar is antislip betonplex. De vaste ren is in principe groot genoeg (4 vierkante meter), maar ze hebben ook een stuk op gras met gaas eronder waar ze op mogen als we thuis zijn. Heel tof om te zien hoe ze hiervan genieten. Het gras wordt nu al eerder modder op sommige plaatsen en ik wil er graag iets over leggen. Ik twijfel tussen fijne beukensnippers of fijne kokossnippers. Kokos droogt snel heb ik gelezen. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit OK voor hun pootjes? Blijft dit niet teveel in hun vacht hangen (zijn Teddy widder)? Ik geraak er zelf niet uit of dit een goed idee is of niet... tegels leggen is geen optie. Alvast bedankt om mee na te denken 😊.
 2. Ik heb dit ook. Brokjes tussen verstopt en het is wel grappig om hun "tactiek' te zien. Lio haalt de blokjes er steeds één voor één uit met zijn mondje en Leia gaat voor het brutere werk en graaft er wat in met haar pootjes πŸ˜„
 3. 🀣. Amusement WE met ex collega's in vakantiehuisje in Ardennen met sauna en jacuzzi. Heel leuk en ontspannend 🀣 Heb in tussentijd bericht gekregen van het thuisfront dat ze brokjes heeft gegeten. Het lijkt iets eenmaligs maar hou haar verder uiteraard goed in de gaten.
 4. Momenteel zie ik haar hooi eten. Ze trekt plukjes uit de ruif. Ik let extra goed op.
 5. Ah oei πŸ˜€ Dankjewel Evee! Mijn echtgenoot en 17 jarige dochter zijn wel thuis dus ik kan zeker vragen of ze haar extra goed in de gaten houden dan. Hopelijk was het gewoon maar een tijdelijk iets.
 6. Leia deed mij deze ochtend rond kwart voor 8 schrikken. Toen ik hun groentenschoteltje bracht kwam ze niet. Normaal is ze steeds superenthousiast. Ik probeerde de groenten voor haar neus te houden maar ze trok haar neus op en ging ergens anders zitten. Een verse pluk hooi kon haar ook niet overhalen. Ik ben dan moeten vertrekken en nu net thuis. Ze zitten rustig naast elkaar en ze wast zichzelf ook. Ik heb gedroogde kruiden en wat gedroogde pastinaak gegeven en dat at ze wel. Wat moet ik hier nu van denken? Het was witloof en selder en een klein stukje wortel, allemaal zaken die ze al gekregen hebben. En vanavond vertrek ik op WE :).
 7. Ons voedstertje had ook een vlekje met korstjes (witte kleur). Had de foto ook doorgestuurd naar DA en deze vertelde dat dit de plek zal zijn waar het knoopje van de draad zit en dat dit soms tot 12 weken kan duren eer het verdwijnt. Ondertussen is het inderdaad verdwenen.
 8. Hallo. Ik ben ook begonnen met 2 jonge konijntjes. We hebben ze in het begin volledig apart gehouden. Het rammetje zat buiten en het meisje binnen (was toen zomer). 2 weken na castratie hebben we ze een week in de garage gezet in een rennetje voor de koppeling. Was voor hen beiden neutraal en dit is van in het begin direct heel goed gegaan. Toen het voedstertje ongeveer 6 a 7 maanden was werd zij heel hormonaal en zagen we meer onrust. Na haar castratie is dit verdwenen en ze zijn nog steeds een heel mooi koppeltje. Veel succes!
 9. Mijn konijnen liggen bijna een volledige dag in het bovenste gedeelte, zelfs nu met die warmte. Ik begrijp het zelf niet goed... Er komt op dat deel wel nooit zon en omdat ze daar steeds liggen leg ik daar de ice pods dus misschien is het voor hun daar nu toch wel comfortabel. Het zal waarschijnlijk ook schelen van konijn tot konijn...
 10. Dankjewel Evee! Ik denk ook dat ik het wassen maar voor heel af en toe ga houden en het proberen onder controle te houden met doekjes. Hij loopt er nu ook al een hele tijd mee rond en zijn huidje is nog steeds mooi. Ik spuit ook regelmatig skin repair van 'mijn konijn' op zijn billen. Ik had ook gedacht dat hij beter binnen kan maar we hebben echt niet de ruimte. Tijdelijk heeft hij al binnen gezeten maar dan kan ik hun echt niet 4 vierkante meter geven. In de winter zet ik plexiglasplaten. Ik ga er denk ik nog bijkopen zodat er echt geen regen en tocht in de ren kan. Rekening houdend uiteraard met goede verluchting. Nu in de zomer hou ik alles extra netjes. Tot hiertoe geen vliegen in de buurt. Mijn budget voor hun ren zit ondertussen boven de 1000 euro 🀣. Daar nog alle dierenartskosten bij ondertussen... Maar ik heb het ervoor over 😍
 11. Eventjes een update. Gisteren is mijn zoon met Lio naar de dierenarts geweest voor zijn derde antibioticaspuit (wij zijn nog tot morgen op vakantie). De ontsteking op zijn piemeltje is eindelijk weg. Oef! De kuur voor syfilis heeft gewerkt ondanks dat klinisch beeld geen syfilis gaf. De scheefstand van zijn piemeltje zal blijvend zijn waardoor hij zijn linkerkant zal blijven nat plassen. Zijn huid is nog steeds heel mooi. De dierenarts raadt aan af en toe zijn haren te wassen. Lio is een langharig konijn (teddy widder). Hoe doe ik het best? Wekelijks of zien hoe het gaat? Lio is het gewoon om wekelijks geborsteld te worden maar wassen is natuurlijk iets anders. Dierenarts zegt zijn achterkant in bakje en lichtjes lauwwarm water over laten lopen met de kraan. Maar kan ik dit ook in de winter blijven doen? Of in de winter met vochtige doekjes werken? Hij zit overdekt buiten. Ik geef nog steeds metacam en mag ik ook even blijven geven. Ik wil dit nog een tijdje doen om te vermijden dat hij toch nog van jeuk ofzo aan zijn piemel zou bijten. Hoe lang zou ik dit kunnen geven? Sorry voor mijn vele vragen maar mijn zoon heeft natuurlijk niet doorgevraagd bij de dierenarts πŸ˜‰. Ik ben al blij dat we de ontsteking onder controle hebben en niet tot amputatie moeten gaan.
 12. Allemaal heel leuke rennen hier, geeft veel inspiratie 😊. Als onze konijntjes blij zijn, zijn wij ook blij 😊. Ik heb mij misschien verkeerd uitgedrukt. Het afgesloten stuk is iets meer dan 4. Het stuk op het gras komt erbij wanneer we thuis zijn. In totaal is het dan iets meer dan 10 vierkante meter. Wij vertrekken straks 8 dagen op vakantie. Mijn 20-jarige zoon blijft thuis. Ik had meer stress om alles op orde te brengen en de lijstjes te maken voor de konijnen dan om onze eigen bagage te maken πŸ˜„.
 13. Ik heb voor onze konijnen een 'speeltuintje' gemaakt. In de twee metalen rennen naast elkaar zitten ze dag en nacht is iets groter dan 4 vierkante meter. Ik wou ze nog iets extra geven. Wanneer we thuis zijn mogen ze op het gras. Er is ook gaas onder maar ik wil echt geen risico nemen om ze daar ook 's nachts te laten. Het is altijd grappig om ze heel snel door die roze tunnel te zien rennen. Die extra ruimte overdag geeft voorlopig geen dominantieproblemen bij hen. Een cat cube voor in de metalen ren staat ook nog op mijn lijstje 🀣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .