Ga naar inhoud

Lio en Leia

Members
  • Items

    257
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Vlaams- Brabant, BelgiΓ«
  • Namen van de konijnen:
    Lio en Leia
  • Huisdieren
    Twee konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lio en Leia's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

  1. Ik ben ook echt blij dat we geen grote complicaties hadden en dat Lio het verder steeds goed gedaan heeft. Het is toch niet min zo een ingreep. Sinds zondag merk ik terug wat korstweefsel op de wonde. Verder ziet alles er wel heel goed uit. Heb direct gemaild naar DA. Moet toch enkele dagen verder ontsmetten tot dit korstje er opnieuw vanzelf afvalt. Ik doe dit nu twee keer per dag. Lio is het echt wel beu. Hij is steeds op zijn hoede wanneer hij mij ziet. Hij laat het wel goed doen maar af en toe hoor ik lichte kreunende geluidjes. Ocharme ...Hij is wel nog steeds enthoudiast voor zijn eten en wanneer hij mij niet ziet huppelt hij nog steeds vrolijk rond 🀣. Ik hou ze wel nog binnen. Voor de vliegen is het beter en ook zit hij toch iets 'netter' binnen. Zeker wanneer het regent want hoeveel plexiglas we ook gebruiken, natte plekken zijn er steeds 😏. Ik hoop dat de genezing zich verder goed inzet en dat er zich verder geen complicaties stellen .. We staan al heel ver maar helemaal zijn we er nog niet ik blijf er wel in geloven dat het goed komt en de dierenarts ook 🀞.
  2. Dankjulliewel πŸ€—. Zo leuk dat jullie zo enthousiast meedoen ☺️. Ja, ik vind hem (nog steeds πŸ˜‰) een kleine dappere held hoe hij alles heeft ondergaan 😍. Momenteel zijn zijn oogjes droog maar is neusje soms nat. Die niesbuien vind ik lastig, soms 20 keer na elkaar... De DA is op de hoogte maar Lio moet nu even op rust komen... Ik hou hem goed in het oog. Ik moet vooral zijn eetgedrag goed observeren, dat hij niet trager begint te eten... We hebben al besproken dat wanneer meer klachten komen, de tanden moeten getrokken worden. Dat wil ik onze duts momenteel niet aandoen. Ik hoop ook dat het toch nog een tijdje duurt eer klachten gaan verergeren.
  3. Jippie!! Net terug van de DA. Gisteren is de dikkere korst er vanzelf afgevallen.. Volgens de DA ziet het er allemaal heel goed uit en heeft hij/zij 🀫🀭 nu een perfecte vulva 🀣. Wat zijn we opgelucht! . Ik moet niets meer van behandeling doen. Wel nog even binnenhouden. Zijn ander probleem van niesbuien en nat neusje ten gevolge van verstopt traankanaal gaan we nu even wat aanzien en goed observeren dat hij verder goed blijft eten. Eerst wat bekomen nu. Ocharme, de duts heeft al heel wat ondergaan de laatste maanden/jaar ...
  4. Kan je geen ren aan het huisje zetten waar ze ook in kunnen wanneer je niet thuis bent? Hoe groter de ruimte, hoe meer kans dat het misschien toch lukt. Als regel wordt gesteld minimum 4mΒ² per koppeltje. Ik heb zelf ook ondervonden dat hoe meer ruimte ze hebben, hoe beter.
  5. Thx! Het ziet aan 1 kant wel een beetje rood. Maar we blijven dapper verder doen πŸ˜‰
  6. Ik ben ook steeds blij als ik zie dat hij toch actief en vrolijk is. De wonde ontsmet ik 3 keer per dag. Zoals verwacht heeft er zich terug een korstje gevormd.... De DA geeft aan van er echt af te blijven en enkel te sprayen. Ik kan dus niet goed inschatten hoe de genezing verloopt. Ik verwacht dat vrijdag alles terug proper gemaakt wordt en dat we dan terug op controle moeten... Steeds een hele trip van 1 uur heen en 1 uur terug maar ze lijken er echt geen last van te hebben. Ik hoop echt dat onder die korst toch een goed genezingsproces gebeurt. Ons Leia is al een beetje minder nukkig 😁. Ze komt spontaan al eens naar ons toe en laat terug toe dat we haar hoofdje aaien en heeft minder een 'raak mij NIET aan' uitstraling πŸ˜†
  7. Dankjewel. Is lief πŸ€—. Zolang Lio in zijn gedrag nog toont dat het OK is blijf ik denk ik verder doen. Het is echt super dapper hoe hij alle miserie ondergaat maar anderzijds is het ook fantastisch als ik zie hoe hij doet en toont dat hij echt wel gelukkig is. Ik denk dat ik hem ondertussen wel goed genoeg ken en wel zou merken als het teveel wordt voor hem. Ja, ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zo een band heb gehad met mijn vorige konijnen dan met Lio alhoewel ik ze allemaal even graag heb gezien πŸ˜πŸ˜‰.
  8. Gisteren op controle. We zijn er nog niet met ons Liotje 😏. Dikke korst....1 kant is vrij mooi maar aan andere kant een beetje ontsteking. Dierenarts heeft onder lokale verdoving alles proper gemaakt, een soort 'lijm' gebruikt. Ik moet nu 3 keer per dag ontsmetten, 2 keer antibiotica en metacam. Volgende werk vrijdag terug controle. Verder fingers crossed dus 🀞. Zijn gedrag is nog steeds heel goed, actief, heel nieuwsgierig, goed eten. Het plassen gaat ook goed, plasbuis is goed doorgankelijk, heeft hij gecontroleerd.
  9. Ik denk ook dat Leia nog wat tijd nodig heeft. Haar vertrouwen in ons heeft precies een deukje gekregen. Idd komt wel goed.... Einde mei ongeveer ga ik haar haren goed kort laten trimmen. Die zotte triene lijkt precies terug een wintervacht aan te maken 🫣🀣.
  10. 🀣. Eigenlijk blijven we gewoon hij zeggen . Nog steeds hetzelfde schatje, maakt niet uit 😍
  11. Hij doet het heel goed. Zijn gedrag is echt zoals voordien. Leia daarentegen nog steeds wat nors naar ons 🀣. Hoe de wonde is kan ik moeilijk beoordelen. Het is zeker niet dikker dan zondag... Hij laat de verzorging ook goed toe. Afwachten wat DA vrijdag zegt... Hier een foto van daarnet. Samen snuffelen en eten.
  12. Ik heb de tip van Lappie 2 direct toegepast πŸ˜‰. Dit is Lio op zondag. Wat was ik blij dat ik hem zo snel al zag eten πŸ₯°
  13. Oh, ga in ook is proberen 😊. Wat een schatjes πŸ₯°
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .