Ga naar inhoud

Lio en Leia

Members
 • Items

  109
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lio en Leia's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

41

Reputatie

 1. Ik ga naar dierenartsenpraktijk Decock in Aartselaar. Ben er tot hiertoe wel geholpen...
 2. Ik woon ook in België en ben ook met een jong rammetje begonnen 😉. Ik wil graag mijn ervaring delen. We hadden eerst een jong rammetje en anderhalve maand later een voestertje erbij. We hebben ze in het begin volledig apart gehouden. Hij zat zelfs buiten en zij binnen. Een paar weken na zijn castratie hebben we hen gekoppeld op een voor beiden neutrale plaats (in de garage). Zij was op dat moment net 4 maanden. Hij 2 maanden ouder. We hebben ze een week in de garage gehouden en de koppeling ging direct goed. Dan allebei naar buiten in de ren waar het mannetje eerst zat. Deze wel volledig proper gemaakt en ook de inrichting veranderd. De koppeling bleef goed gaan. Een paar maanden later begon zij te puberen met sproeien en zij kon het mannetje echt niet met rust laten. Hij liet het toe maar we merkten dat hij dit niet leuk vond. Na haar castratie is dit volledig verdwenen. Geen sproeigedrag en ze zijn echt onafscheidelijk nu. Heel af en toe rijden op mekaar maar snel gedaan. De koppeling met jonge konijnen was bij ons een succesverhaal maar ik besef ook dat er mogelijks een geluksfactor meespeelde...
 3. Ik ook meestal in een bakje. Maar ook in voerbal of een ander speeltje.
 4. Ik heb 4 m² voor mijn koppeltje (rustige) Teddy Widders. Daar huppelen ze vrolijk rond maar wanneer we thuis zijn krijgen ze 7 m² extra, dus 11 in totaal. Daar maken ze echte sprintjes en zie ik meer binkies 🥰. Leuk om te zien hoe gelukkig ze dan zijn.
 5. Hallo Elliebel. Ik heb ook twee Teddy widders van twee jaar oud die steeds buiten zitten. Daarvoor ook teddy dwergjes gehad die ook buiten zaten. Het is zeker goed te doen maar vraagt toch heel wat extra's. Mijn rammetje heeft ook niet zo een goede vacht waardoor ik ook heel wat aanpassingen moet doen. Je moet vooral goed opletten voor vocht. Je ren moet overal een dicht dak hebben voor de regen, best ook in de zomer. In het najaar tot ongeveer eind april/begin mei zet ik plexiglas tegen de zijkanten zodat daar ook niet teveel nat en tocht komt. Aarde wordt idd modder dus kan lastig zijn. Tegels is beter maar mijn rammetje is gevoelig aan pododermatitis. Ik heb een deel antislip betonplex, een deel foamtegels. Ze knabbelen er niet aan en zijn pootjes verergeren niet. Dat moet ik dus wat afwachten. Wanneer we thuis zijn mogen ze op een groter stuk op gras maar omdat dit ook modder werd ook veranderd. Eerst beukensnippers maar daar zijn zijn pootjes te gevoelig voor. Ik heb daar nu een heel dikke laag hennepvezel gelegd. Ik moet dit nog wat afwachten. Ze zijn wel goed zindelijk en maken dit stuk met hennepvezel niet vuil. Ze zitten er ook niet steeds op maar vinden het leuk om in dat hennep sprintjes te doen. Zolang zijn pootje goed blijft laat ik dit zo. In de winter dikke laag stro erbij en snugglesafe in hok wanneer kouder dan -5. Ik heb toch al heel wat ervaring met Teddy's die buiten zitten. Het is te doen maar vraagt meer denkwerk en creativiteit om de omgeving aan te passen aan wat ze nodig hebben. Ik vind dit wel leuk en heb het voor die schatjes echt wel over 😍
 6. Ik heb hetzelfde probleem met mijn rammetje... ik heb in een (overdekt) deel van de ren Supreme Tiny Friends Farm - Supasoft Bedding gelegd. Is ook heel zacht vind ik. Er is wel nog een deel harde bodem. Zijn hakje is niet verergerd maar ook nog niet helemaal beter. Ik ga nu proberen om nergens harde ondergrond maar dit is toch niet evident om te realiseren. Ze duwen dat stro ook weg zodat de bodem vrij komt. Heb ook foamtegels besteld. Ga dat nu eens proberen.
 7. Ah super. OK. Dankjewel 😊. 70 zal denk ik voor de onze ook wel voldoende zijn. De prijs is wel toegenomen 😄. In de winter zet ik ook plexiglas tegen het gaas dus komt wel goed. Ik heb beslist 😊.
 8. Jij hebt dan nog kleiner dan wat ik gezien heb? Dovilla 60? Lijkt mij idd ook al voldoende? ik zal dogvilla 70 en dogvilla 90.
 9. Dankjulliewel voor jullie ervaringen! Jullie hebben mij overtuigd voor de Ferplast dogvilla 😉. Nu enkel de maat nog.... In de zomer leg ik er graag een icepod in en in de winter soms een heatpad want Lio heeft niet zo een goede wintervacht (Teddy Widder met chronisch plasprobleempje). Hebben jullie ook die isolatieset en tochtflap of zouden ze daar teveel aan knagen? Ik twijfel tussen twee modellen: ene heeft binnenmaat L 62 cm x B 43 cm x H 45 cm en de andere is L 75cm x B 55 cm x H 55 cm. Het zijn binnenmaten dus de echte beschikbare oppervlakte voor hen.
 10. De hond was de avond voordien gaan lopen van zijn baasje. Ern siberische husky. Er hing een oranje leiband aan het hok. We hadden hiervan een foto genomen en op FB geplaatst om de mensen in de buurt te waarschuwen. Met een tip van iemand anders zijn we bij de eigenaar geraakt en hebben we deze kunnen contacteren. Hij is toen wel bij ons geweest om zich te komen verontschuldigen en uitte ook zijn spijt. We hebben het dan zo gelaten. Een echt trauma voor ons gezin op dat moment. Dacht even geen konijnen meer te houden maar dit was snel over 😉
 11. Wij hadden vroeger ook jaren konijnen in een niet overdekt panelenrennetje waarbij nooit iets is misgegaan. Onze vorige konijnen hadden een laag konijnenhok vast aan een overdekte ren. Een loslopende hond is er toen in geslaagd om het dak open te klappen en ze allebei eruit te halen en s ochtends vonden we hen naast het hok. Dit wil ik nooit meer meemaken. Sinds anderhalf jaar hebben we een nieuw koppeltje. Hun hok staat nu in een volière. Deze is ongeveer 4m². Wanneer we thuis zijn mogen ze op een groter stuk met een net erover maar dit echt enkel als we thuis zijn. Mensen zijn steeds verwonderd als ze bij ons komen wat een luxewoonst ze hebben 🤣
 12. Had ik ook gezien maar ik vroeg mij af of deze wel stevig genoeg is en niet wegwaait wanneer er veel wind is 🤣
 13. Misschien denk ik er inderdaad teveel over na, veel te verwend zijn ze 🤣. En wat denk je van formaat? Zou ik het kleinste kunnen nemen? Ze hebben nog een ander schuilhuisje en twee aparte toiletten in de ren.
 14. Ik zou het hok hier in de buurt kopen. Het is met een plat dak. Een groter formaat is 95cm op 65 cm. Konijntjes zijn ongeveer 1,6kg en 1, 5 kg teddy widders. De ren is volledig overdekt met een dak. Ze zouden in de winkel het kattenluikje kunnen plaatsen maar is natuurlijk weer een meerprijs.... Nu twijfel ik toch over het formaat en misschien beter dan 95 op 65? Mijn man en ik zijn niet de meest handige Harry's daarmee dacht ik direct een opening te voorzien... nu hebben ze in het verdiepinghok ook 1 uitgang met een trapje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .