Ga naar inhoud

Lio en Leia

Members
 • Items

  268
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Vlaams- Brabant, BelgiΓ«
 • Namen van de konijnen:
  Lio en Leia
 • Huisdieren
  Twee konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lio en Leia's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

 1. Ze zitten binnen? Zand is misschien niet zo handig dan. Ik denk wel dat er ook verschillende mogelijkheden zijn om binnen te graven. Papiersnipppers, WC rolletjes in een doos?
 2. Ja, kan ook. Maar met fleece zou ik wat oppassen. Als het geen knagers zijn kan je de tegels ook zonder kleden proberen. Gewoon om zeker te zijn dat hij niet reageert op die kleden... ik zou eerst zorgen dat hij er vanaf geraakt en dan terug de kleden.. Matten kunnen ook wrijving geven. Of je doet een deel zonder mat en een deel met? Verschillende ondergronden zijn ook goed vertelde de dierenarts.
 3. Of zo een foamtegels, zwembadtegels en vinyl over als ze eraan knagen?
 4. Lio heeft dit vorig jaar ook eens gehad. Het was gelukkig niet ontstoken ofzo πŸ™ˆ maar ook roze bulten. Ik heb hem toen op aanraden van de dierenartsassistente op dekbedden laten lopen, gewoon nog een oud dat ik van de kinderen had. De dierenarts zei mij achteraf ook dat je moet proberen om wat vering te geven zodat de hakjes daar wat kunnen inzakken. Net zoals ze in de natuur op aarde of zand zouden lopen en daar met hun pootjes wat inzakken. Dit om de druk te minderen. Ik heb dit een paar weken gedaan. Vonden ze heel leuk om over te lopen maar ook om over te plassen, lekker zacht πŸ˜…. Na twee weken ongeveer zag ik echt een verbetering. Gelukkig heeft hij daar nu geen last meer van πŸ™ˆ. De assistente had mij afgeraden om er iets van zalf ofzo op te smeren, was nog niet ontstoken, anders maak je dit ook wat weker. Als ontstoken is moet er natuurlijk wel iets op maar weet niet wat dan goed is.
 5. Ja, hij likt er direct aan maar de dierenarts zei dat dit niet erg is. Het is een talkspray speciaal voor dieren. Ja, het blijft een gedoe maar ik wil vooral terug geen infectie. Volgende week gaan ze allebei naar de trimmer (bij Leia echt nodig, zo een dikke vacht) en dan Lio terug proper scheren onderaan.
 6. Met Leia alles terug prima. Ze is terug haar oude zelf 😊. Met Lio goed en niet goed. Een tiental dagen geleden ben ik terug naar de dierenarts geweest omdat het rood bleef, niet zozeer waar de ingreep was maar aan de andere kant, eerder in zijn lies. Ik had foto's genomen en na overleg via mail raadde DA mij aan om toch zo snel mogelijk te komen. Heb last minute nog vanalles voor werk geregeld om te kunnen gaan 😁. De ingreep op zich ziet er nog steeds heel goed uit, geen infectie. Hij heeft wel wat last van 'urineverlies', een beetje aan de zijkant. Niet over zijn pootje maar dus echt wat ertussen. Dit was ontstoken. Hij had ook een grote talgproductie van zijn klieren. Ik dacht dat dit terug etter was. Ik deed er ontsmettingsspray op maar dit hield het vochtig wat dus niet goed is. Heb dan terug metacam gegeven gedurende een week en twee keer per dag een soort 'talkspray'. Eigenlijk zoals je op babybilletjes doet πŸ™‚. Het is ondertussen wel terug beter maar ik ga dit toch regelmatig (twee keer per week) moeten gebruiken. Ik vraag mij wel af of sudocreme ook niet goed is om te gebruiken of om af te wisselen. Het blijft dus ons zorgenkindje en we duimen dat er zich terug geen abcessen ontwikkelen. Maar voor nu doet hij het super, is blij dat hij terug buiten zit, loopt steeds vrolijk rond, nieuwsgierig, eet goed, komt bij ons dag zeggen als we in de ren zitten... Dus daarvoor doen we dit allemaal voor ons Liotje πŸ€—
 7. Ik had in het begin bij mijn konijnen ook zowel een waterfles en een bakje gezet om te kijken waar hun voorkeur lag. Ze dronken alleen uit de waterbak. Dus nu hang ik geen waterfles meer. Best dat je een stenen bak neemt zodat ze deze niet omver kunnen gooien..
 8. Wat wel al heel positief is, is dat hij de binnenkant van zijn pootje niet meer nat plast. Alles blijf mooi droog. Zal voor hem toch ook een beter gevoel geven. Hij heeft dit twee jaar gehad... Geeft ook al minder aanleiding tot ontstekingen 🀞
 9. Toen ik 10 dagen geleden op controle was, was de DA echt wel optimistisch. Ook wel steeds realistisch dat nooit volledige garantie kan....Ik heb nu gemaild om te overleggen wat moet gebeuren. Ik hoop ook echt dat we er snel bij zijn om die ontsteking de kop in te drukken. De wonde was echt niet min dus dat herstel vrij lang zou duren had ik wel min of meer verwacht maar het mag inderdaad niet veel langer meer duren nu. Terug 3 keer per dag ontsmetten, metacam. Ik aanzie het een week en ga dan terug mailen. Wat als... is nog niet aan bod gekomen... πŸ˜”
 10. Kleine update Lio: gisteren is de korst er (eindelijk) afgevallen . Heb foto naar DA gestuurd. Toch wat ontsteking te zien. Direct terug Metacam. Daar gaan we weer... 😏
 11. Ik ben ook echt blij dat we geen grote complicaties hadden en dat Lio het verder steeds goed gedaan heeft. Het is toch niet min zo een ingreep. Sinds zondag merk ik terug wat korstweefsel op de wonde. Verder ziet alles er wel heel goed uit. Heb direct gemaild naar DA. Moet toch enkele dagen verder ontsmetten tot dit korstje er opnieuw vanzelf afvalt. Ik doe dit nu twee keer per dag. Lio is het echt wel beu. Hij is steeds op zijn hoede wanneer hij mij ziet. Hij laat het wel goed doen maar af en toe hoor ik lichte kreunende geluidjes. Ocharme ...Hij is wel nog steeds enthoudiast voor zijn eten en wanneer hij mij niet ziet huppelt hij nog steeds vrolijk rond 🀣. Ik hou ze wel nog binnen. Voor de vliegen is het beter en ook zit hij toch iets 'netter' binnen. Zeker wanneer het regent want hoeveel plexiglas we ook gebruiken, natte plekken zijn er steeds 😏. Ik hoop dat de genezing zich verder goed inzet en dat er zich verder geen complicaties stellen .. We staan al heel ver maar helemaal zijn we er nog niet ik blijf er wel in geloven dat het goed komt en de dierenarts ook 🀞.
 12. Dankjulliewel πŸ€—. Zo leuk dat jullie zo enthousiast meedoen ☺️. Ja, ik vind hem (nog steeds πŸ˜‰) een kleine dappere held hoe hij alles heeft ondergaan 😍. Momenteel zijn zijn oogjes droog maar is neusje soms nat. Die niesbuien vind ik lastig, soms 20 keer na elkaar... De DA is op de hoogte maar Lio moet nu even op rust komen... Ik hou hem goed in het oog. Ik moet vooral zijn eetgedrag goed observeren, dat hij niet trager begint te eten... We hebben al besproken dat wanneer meer klachten komen, de tanden moeten getrokken worden. Dat wil ik onze duts momenteel niet aandoen. Ik hoop ook dat het toch nog een tijdje duurt eer klachten gaan verergeren.
 13. Jippie!! Net terug van de DA. Gisteren is de dikkere korst er vanzelf afgevallen.. Volgens de DA ziet het er allemaal heel goed uit en heeft hij/zij 🀫🀭 nu een perfecte vulva 🀣. Wat zijn we opgelucht! . Ik moet niets meer van behandeling doen. Wel nog even binnenhouden. Zijn ander probleem van niesbuien en nat neusje ten gevolge van verstopt traankanaal gaan we nu even wat aanzien en goed observeren dat hij verder goed blijft eten. Eerst wat bekomen nu. Ocharme, de duts heeft al heel wat ondergaan de laatste maanden/jaar ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .