Ga naar inhoud

Bunnie.and.Clyde

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Contact Methodes

  • Website URL
    instagram.com/bunnie.and.clyde

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zuid-Holland
  • Namen van de konijnen:
    Bunnie & Clyde
  • Huisdieren
    konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bunnie.and.Clyde's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Wat verdrietig! Heel veel sterkte 💖 Het doet er niet minder pijn om, maar Juul heeft wel echt een mooie leeftijd bereikt (zeker met EC) en had zich geen beter baasje kunnen wensen!
  2. Ja, dat klopt idd. Ik kan me herinneren dat ik boerenkool ook niet als een vd eerste groenten ben gaan geven (is al een tijd geleden), maar bij mijn konijnen was het probleem vooral dat ze te weinig dronken en dus te weinig vocht binnenkregen waardoor ze sludge ontwikkelden. Ik ben uiteindelijk vrijer geworden in de soorten groenten die ze binnenkregen en dat gaat goed. Maar in het geval van het konijn van Vidi is het idd wel beter om te focussen op de calciumarme groenten.
  3. Ik heb het nu over verse groenten. Dat is echt een heel bord vol 😉 Daarnaast krijgen ze ook nog gedroogde kruiden zoals weegbree etc.
  4. Eén van mijn vorige konijntjes was een angora, die knipte ik altijd zelf met een verbandschaar. Als je goed met beleid knipt, gaat dat ook prima. 1 van mijn konijnen nu (Clyde) heeft soms plakpoep (sporadisch, het heeft bij hem verband met stress momenten), dit knip ik dan ook voorzichtig weg met de verbandschaar. Het is wel een geduldig werkje, maar minder prijzig dan de tondeuse en meestal is het minder dan 10 min. voor het weg is geknipt.
  5. Clyde is in het asiel geboren, van hem heb ik dus een geboortedatum (3 oktober 2018), hij is nu bijna 5,5 jaar. Bunnie was gered door de Dierenbescherming, ik schat dat ze nog niet zo oud was toen ze gered was. Toen ik haar net had (februari '19) woog ze 1,9 kilo en was ze daarmee wel slank, maar wel gezond gewicht. Toen ze in januari '21 EC kreeg, was ze bijna 500 gram afgevallen. Ze woog toen ook ongeveer 1,9 kilo op het dieptepunt, maar was met dat gewicht echt vel over been. Haar hoofd leek toen veel te groot voor haar lichaam, omdat haar lichaam zo mager was. Ze was dus nog niet volledig volgroeid toen ik haar net geadopteerd had. Ik denk dat ze toen (februari '19) misschien iets van 9 maanden was, want ze was wel groter dan Clyde (die toen 4 maanden oud was). Ze zal nu dus ongeveer 6 jaar zijn. Mijn oudste konijnen ooit waren ongeveer 10 en 11 jaar oud. Ik had ze geadopteerd uit de opvang toen ze een jaar of 4 en 5 waren en ze hebben daarna bij mij nog bijna 6 hele gelukkige jaren gehad ☺️
  6. Gelijk de dierenarts bellen. In ieder geval voor overleg. Dit is niet iets wat tot morgen kan wachten, zeker niet als hij in z'n mond gestoken is. Hoe gaat het nu met hem?
  7. Het leegdrukken heb ik geen ervaring mee. Maar wat voor dieet krijgt je konijn precies? Eén van mijn konijntjes had ook veel last van sludge een jaar of 4 terug. Ze heeft echter nooit een spoeling of operatie gehad, dus misschien was het een ander stadium. Ik was toen in ieder geval ook een beetje ten einde raad, omdat ik haar ook al op een calciumarm dieet had. Ik ben me er toen zelf in gaan verdiepen, in haar geval kwam het omdat ze te weinig water dronk. Ik ben ze toen een dieet van groenten en timothy hooi gaan geven. Dat heeft het sludge probleem bij haar toen wel opgelost. Ze krijgen bij mij 's ochtends en 's avonds meestal een combi van boerenkool (1 flinke hand per konijn), andijvie (± 3-4 bladen per konijn), witlof (± 3 blaadjes per konijn), bleekselderij (1 stengel voor 2 konijnen) en een stukje wortel (die moeten ze delen). En wat aanvulling van koriander en/of selderij kruiden. Toen ze nog last had van sludge en op warme dagen maak ik de groenten ook nog nat onder de kraan. Bij mijn konijn heeft dat het verschil gemaakt. Ze heeft er daarna geen last meer van gehad. Ik heb de hoeveelheden erbij gezet omdat het wat grotere hoeveelheden zijn dan wat het gemiddelde konijnenbaasje geeft. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
  8. Wat een goede berichten! Veel aandacht geven en uit de hand laten eten helpt altijd. En als je de mogelijkheid hebt: op de grond liggen en haar naar jou toe laten komen en aan je laten snuffelen, dat helpt weer met vertrouwen opbouwen ☺️ Het is idd heel wisselend hoe konijnen op medicatie geven etc reageren. Eén van mijn vorige konijnen was er juist dapperder en meer aanhankelijk/sociaal van geworden. Mijn huidige twee gaan er vrij makkelijk mee om en kijken vooral heel erg uit naar de treat die ze na de medicatie krijgen 😂
  9. Oh en een vraagje: vorig jaar moest ik mijn konijnen begin juni laten vaccineren, maar toen was het in juni al heel warm. Ik durfde toen in die zomerhitte niet naar de dierenarts uit angst voor oververhitting. Ze zijn toen 30 juni gevaccineerd. Maar idealiter laat ik ze liever vóór de zomermaanden vaccineren. Bijv. ergens in mei. Kan het kwaad om konijnen 1 maand of iets meer dan een maand eerder te laten vaccineren? (Dus 10 - 11 maanden na de vorige?) Sowieso ga ik nog even overleggen wat slim is met de EC van Bunnie. Ze is nu weer fit en stabiel, dus op zich durf ik het wel aan om haar over ± een maand te laten vaccineren. Maar het is wel fijn om de mening vd dierenarts hier even over te horen.
  10. Ik was bij mijn huidige dierenarts altijd 110 euro kwijt voor 2 konijnen. Dit jaar moet ik waarschijnlijk naar een andere KK dierenarts (tijdelijk de nijntjes naar m'n vriend verhuisd ivm problemen in mijn appartement, maar nu is het meer een permanente verhuizing geworden 😉), die kliniek lijkt iets duurder dan mijn huidige/vorige dierenarts dus ik ben benieuwd hoeveel het gaat worden...
  11. Wat een fijne berichten! Hopelijk verloopt het verdere herstel ook voorspoedig!
  12. Ik weet niet of het zo werkt, maar als er 25mg per ml in zit, dan krijgt ze met 2x 0,8 ml dus 20mg per dosis binnen. Dat is 40mg per dag. Ik zie nu wel dat dit voor een konijn van 2,3 kg wat aan de lage kant is. Ze krijgt dan voor de 0,3 kg die ze bovenop de 2 kg weegt dus geen panacur. Maar ze komt dan 0,024 mg tekort, zou dat echt zo'n verschil maken? Ik ga dit ook aan mijn dierenarts vragen, maar kan het misschien meespelen dat ze heel gespierd is en dus een vrij snelle stofwisseling heeft? Of zou ze dan juist eerder meer moeten krijgen? Ze is zeker voor wat ze weegt heel slank gebouwd (en dus heel gespierd). Haar maatje weegt hetzelfde, maar is meer chubby en groter dan zij.
  13. Same here! Zelfs met Panacur doet 1 vd 2 niet moeilijk hier. Ze likt het liever zelf op dan onder dwang. Maar metacam is wel favoriet 😂 @Sannevw in het begin was het bij mijn konijnen ook lastiger, al was het niet onmogelijk. Wat bij mijn konijnen erg geholpen heeft is om het te geven op een rustig/suffig moment, bijv. einde middag als ze nog net een beetje suf zijn van het middagdutje. En daarna altijd direct belonen met wat lekkers. Ik heb mijn konijnen ook met treats (sience selective brokjes) aangeleerd dat "jaaaa" is goed, dus als ze bijv. begonnen met het accepteren/aannemen vd medicatie beloonde ik ook direct met mijn stem met de "jaaa" die ze kennen van beloningen. Dat in combinatie met een treat direct na de medicatie maakt het nu niet zo stressvol meer voor ze en meer een soort positieve ervaring. Maar zo'n ervaring opbouwen kost wel tijd. Ik denk dat er in de link die @Evee deelde ook goede helpende tips staan!
  14. @Kolino ik heb het vandaag gevraagd bij de DA. Voor de dosis van de schapen-panacur hebben ze destijds (was ergens eind '23) contact gehad met Wilhelminapark over de juiste dosis, die heeft de dosis die ze nu krijgen toen teruggekoppeld. Ik ga er dus vanuit dat het wel zal kloppen. Bunnie weegt hetzelfde als nu. Is de berekening van gewicht x 0,4 ook van Wilhelminapark? Misschien dat het toch aan schapen vs honden panacur ligt? Ik zal het zoals altijd goed in de gaten blijven houden, maar vooralsnog gaat ze hier goed op. Voordat ze onder narcose ging voor de gebitsbehandeling heb ik ook geen EC toevallen bij haar gezien. En na de narcose bleef het gelukkig ook maar bij 1 EC toeval (en toen gelijk opgehoogd).
  15. @Kolino Ik heb het net gecheckt, dit staat op het etiket: 50.0 Panacur 25ml/ml suspensie per ml En dan eronder 2x daags 0,8ml (dat was de dosering normaal gesproken voordat het tijdelijk was opgehoogd) Ik ga het morgen even bij de DA checken, wilde ik toch al doen om even een update te geven over hoe het nu gaat met Bunnie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .