Ga naar inhoud

De avonturen van Knaagje, Knabbel en Suddenly.


Aanbevolen berichten

Ik vraag me af, hoe sluit je dat veilig aan/af? Je kunt wel van de ene naar de andere kant een buis leggen maar ergens moet daarvoor een gat in het gaas, dat moet wel goed afsluiten. Dat zal vast te doen zijn hoor, maar klinkt voor mij als een zwakke plek of in ieder geval iets waar je vooraf over na moet denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 uren geleden, Kolino zei:

Ik vraag me af, hoe sluit je dat veilig aan/af? Je kunt wel van de ene naar de andere kant een buis leggen maar ergens moet daarvoor een gat in het gaas, dat moet wel goed afsluiten. Dat zal vast te doen zijn hoor, maar klinkt voor mij als een zwakke plek of in ieder geval iets waar je vooraf over na moet denken.

Dat is ook waar ik meezit inderdaad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

Dat is ook waar ik meezit inderdaad.

Gaten in de buis boren en met ijzerdraad vast maken aan het gaas? Buis er iets in en ijzerdraad aan de buitenkant dat ze zich niet verwonden. Bedenk ook maar wat hoor. 

 

Je zou ook nog, voor extra stevigheid, van houten latjes of grotere planken 2 vierkanten kunnen maken (iets groter dan de buis) en aan beiden kanten aan het gaas schroeven waar de buis doorheen gaat. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, Kolino zei:

Er moeten ook geen marters en ratten de ren in kunnen komen, wat konijnen maak ik me meer zorgen over verwonding of dat ze toch een manier vinden om het los te trekken. Ze hebben 24/7 voor projectjes... dus dat.

Mee eens. Oh maar ik zie nu dat beide verblijven eenzelfde paneel onder het schuilhok hebben maar niet helemaal zelfde afmeting. Misschien kan ik die eronder weghalen. Zo hoef ik geen gaten in het gaas te maken en blijft alles verder intact. Maar weet pas zaterdag of het gaat werken, het zal de kortste klap zijn. Het zijn verblijven van dezelfde fabrikant. Ik krijg het verblijf van mijn schoonzus zij is gestopt met konijnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knaag? Ehhhh Knaag?! *baasje heeft een hartverzakking*

 

Jaja, Knaag heeft me flink laten schrikken. Altijd, maar dan ook altijd, als ik ook maar langsloop stuiven ze naar de deur (in de hoop op aandacht en eten). Dus ik ging gisteren de nijntjes groenten geven, zoals iedere andere dag. Knabbel en Suddenly kwamen zoals altijd aan stormen. En dan zijn ze ook helemaal wild, want ze hebben het eten al gezien…. Toen was ik nog niet gestrest, want ik dacht: en nu komt Knaag. Maar nee, geen spoor te bekennen van onze deugniet (hé een nieuwe bijnaam) te zien. Ik keek beneden, niets. Ik kijk door het ‘luikje’ naar boven, niets. Knabbel en Satje zijn ondertussen aan het knabbelen aan de groenten, want ik had de deur open gedaan om te zien of Knaag daarop zou reageren. Nope, geen Knaag. Ik schiet in de stress. 
 

Ik open de deur van het bovenste deel… en daar zit ze hoor, lekker HOOI TE ETEN. Ze kijkt me aan van: ja, hoi, mag ik misschien ook even hooi eten?! Er valt een last van mijn schouders, ze merkt blijkbaar toch dat ik gestrest was, want ik kreeg kusjes. Ik zeg: Knaag, er zijn groenten! Dan toch maar naar buiten. Familie is weer compleet 🥰🥰

  • Haha 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh oh, altijd een halve hartverzakking als ze besluiten om je zo te laten schrikken, omdat de normale routine onderbroken wordt.

Ben blij dat ik niet de enige ben. Bij ons is het vaak dat 1 van de twee aan het plassen is en daarna pas komt. Ook wel fijn natuurlijk, anders moet ik extra opruimen.

Deugnieten is hier ook heel geliefd. 🤣

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, bunnyempress zei:

Bij ons is het vaak dat 1 van de twee aan het plassen is en daarna pas komt.

Ik had dat pas ook want synoniem aan Flo = eten. Rosie kwam er gelijk aan maar Flo niet. Was hij zich heerlijk aan het uitrekken en dan heeft hij ook zo'n rattenbekje. Zodra dat klaar was, kwam hij. Hij dacht natuurlijk: ik eet toch twee keer zo snel.

Ze kunnen je inderdaad laten schrikken.

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag nogsteeds lekker weer! De konijnen hebben in hun nieuwe hok eten gezocht (ik heb het los gestrooid). Ik verheug me er zo op dat we een tunnel hebben. Het hok is helemaal af, nu alleen de verbinding nog... Ze eten er al vaak, en als ik het zo zie vinden ze het er erg leuk. De zandbak snappen ze nog niet echt, maar dat zal vast goedkomen. 🤗🐰🐰🐰🤗

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

Katten Konijnenkwaad - Knabbel wordt met grof geweld bevrijd

Vandaag ging ik bij de konijnen een gezondheidscheck doen, tenminste... dat was het plan. Ik kwam vanochtend aanlopen, met weegschaal, want ik wilde ze ook wegen. Ik liet ze eerst even brokjes zoeken in hun nieuwe verblijf, zodat ik zonder konijn die tegenwoordig de hele tijd tegen me aan staan (uhhh Knabbel) hun eigen verblijf kon schoonmaken. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste brokjes willen ze toch altijd alleen maar opeten, als die niet snel genoeg komen laten ze dat wel weten. Uiteindelijk hadden ze alle brokjes opgegeten, en waren ze toch wel nieuwsgierig wat ik nu aan het doen was (want het hok schoonmaken doen ik echt niet iedere week ofzo 🙄). Toen liet ik ze dus maar naar buiten... Kwamen ze alledrie gezellig in het hok staan, waar ik ook in zat, waar ik ook in moest schoonmaken 🤦‍♀️. En Knabbel, die opeens sinds een paar dagen heel veel aandacht en aaitjes vraagt, bleef maar tegen me opklimmen... Uiteindelijk was ik dan toch klaar met schoonmaken, dus de gezondheidscheck kon beginnen!

 

Knabbel was als eerste aan de beurt. Ik nam hem even apart in de nieuwe ren. Het eten dat ik had overgelaten wilde ik gebruiken om hem bijvoorbeeld op de weegschaal te laten gaan, en op zijn achterpootjes te laten staan. Op zich ging het best goed, Knabbel vond het heerlijk, al die aandacht. Maar toen kwam de weegschaal, dat was waar het al mis begon te gaan... Knabbel had geen problemen met die weegschaal, nee het was andersom, de weegschaal had problemen met Knabbel. Knabbel was te licht, dus de weegschaal kon hem niet wegen *zucht*...

 

En toen kwam Knaag in het verhaal. Achter het (nieuwe) konijnenverblijf staat onze wilg. En voor de wilg staat een hekje, anders heeft de wilg niet zo veel overlevingskansen. Ik hoorde wat, toen ik keek gooide Knaag het hekje omver. Het kwam bijna op haarzelf, maar het belande op een plant die groter was dan haar. Dus ik dacht: nu gaat ze aan de wilg eten, geen ramp. Maar nee. Tuurlijk niet. Naast hun nieuwe verblijf staat een houten bankje dat meeloopt met de vorm van hun verblijf. In eerste instantie was het plan dat de konijnen daar in konden, maar met schoonmaken bleek dat echt geen succes te zijn. Nu zit er een hele smalle opening tussen, en Knaag vond het wel een goed idee om dáár in te gaan (ze dacht vast: hé, deze tunnel is nieuw!). Ik, nog steeds bezig met  Knabbel, schrok me een ongeluk. Dus ik naar het deurtje van de ren, was het deurtje dicht vanaf buiten (hoe krijg ik  het voor elkaar?!). Dus ik vanaf binnen met mijn vinger  door het gaas, en ondertussen ging Knaag via de opening die nogsteeds in de bank zat de bank in. Neeeeee, was wat ik dacht. Toen kreeg ik uiteindelijk toch het deurtje open en ik had mezelf bevrijd. En toen kwam Knaag toevallig weer uit de bank. Ik: Knaag, Knaag, kom hier, kom, kom hier, Knaag, ja, ja Knaag, goed zo! Knaag was uit de smalle opening. Toen duwde Knabbel het bakje met brokjes om, want die had ik in alle haast op de grond laten staan... Het deurtje was open, dus Knaag en Satje schoven ook aan bij het ontbijt. Tja, toen hield ik het maar voor gezien. Volgende keer beter🤣.

 

Maar in theorie zou je hier een onlogische logica in kunnen  zien. Knaag ziet dat Knabbel niet weg kan, samen houden ze in het konijns een bespreking, en maken een plan. Knabbel lijdt mij af, zodat Knaag het hekje kan omduwen. Als het hekje wordt omgeduwd ga ik er naar kijken, dus ik moet de deur open maken.  Knaag komt naar Knabbel toe, en Knabbel gooit het bekertje met eten om. Resultaat: man en vrouw zijn herenigd én ze hebben eten. Tja, het is wel vergezocht...😆

 

Na dit hele avontuur lagen ze er zo bij:

IMG20240414120328-BURST001-COVER.jpg

IMG20240414120404.jpg

 

Toen gingen ze ook nog naast elkaar liggen:

IMG-20240414-173445.jpg

 

Maar toen ik een tweede foto wou maken kreeg ik dit:

IMG20240414120712.jpg

(Satjes neus) 🤣🤦‍♀️

 

Niet de beste foto's, maar even voor het beeld. Het konijnenkwaad heb ik helaas niet vast kunnen leggen.

aangepast door knaagjeknabbelsuddenly
  • Vind ik leuk 1
  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, Evee zei:

Dat is echt een leuk spel voor konijnen hoor! Ik heb hem ook (verkocht m ook in de webwinkel). Zowel de honden als de konijnen en ook mijn vroegere oppas konijnen vinden het erg leuk! 

 

Ik vond het er wel leuk uitzien, maar ik dacht: die van mij zijn er misschien iets te groot voor. En ze zitten nu rond voermomenten ook nog weleens echt achter elkaar aan te rennen. Tot nu toe is het enige voerspel wat werkt, alles in die plastic stapelbekers doen. Scarlett wint omdat ze het met haar tanden gewoon de bakjes uit elkaar haalt en wegslingerd. Lodewijk wint omdat hij in de kleinere bakjes nog met zijn neus kan en/of alles door Scarlett is bevrijdt nog kan snoepen als hij snel genoeg is met over de vloer heen snuffelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .