Ga naar inhoud

Rosinda

Members
 • Aantal items

  366
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Hos en Guusje
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

1055 profielweergaven

Rosinda's Achievements

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

347

Community reputatie

 1. Een goedkopere bodembedekking zou ook kartonsnippers kunnen zijn. Stofvrij, neemt goed vocht op en niet zo duur. Ik kocht het bij JouwKonijn toen de konijnen nog niet zindelijk waren. En daar stond het ook als aanrader voor cavia's.
 2. Mijn konijnen zijn ook lastige hooieters maar daar gaat altijd Timothy hooi naar binnen. Helaas het duurste hooi, maar mijn lokale dierenwinkel (die geen beestjes verkoopt 🥳) heeft Versele Laga hooi, waar ik met kruiden- en gewoon hooi niet mega over te spreken ben maar het Timothy hooi is altijd super en van dit merk wat leuker qua prijs. Ik meng het altijd met ander hooi en meestal wordt alles gegeten, maar met slecht ander hooi wordt hoe dan ook ALTIJD het timothy hooi gegeten. Misschien keer proberen?
 3. Vind t wel een grappige vraag voor iedereen 😆 hier noemt mn vriend Hos = (druuzige)haarbal, bolle, dikzak (druuzigis Zeeuws voor druk/bezig zijn) Guusje = die witte
 4. Ik ben nog niet zo lang lid sinds dit begonnen is, maar heb het verhaal wel teruggevonden/gezocht toen ik naar iet op zoek was (weet de reden niet meer). Vond het een zeer schokkend verhaal.. vind het bijzonder om te lezen dat de eis betrekking heeft met dit forum, maar vind het dapper dat de rechtzaak wordt doorgezet ♥️ veel sterkte aan degene die hier nog steeds betrokken bij zijn, en het recht wilt laten zegenvieren en zich hard maken voor dieren(leed).
 5. Oei ik schrik hier een beetje van, onterecht misschien. Maar als het voer moet worden gemaakt naar "voedselproducerende dieren", betekent dit dan ook dat het voedsel dikmakender zal zijn? Wordt dit, door het forun/BB'ers dan nog steeds gezien als 1 van de betere merken? Ik baal hier wel van, die kleurtjes maken me niks uit (ook de konijnen niet, die selecteren niet op kleur met eten) maar ik ben zeer tevreden over dit voer ook qua prijs/kwaliteit, dus zie het niet zo zitten om over te stappen...
 6. Rosinda

  Medicijnen

  Hoihoi, Ik vroeg mij af hoe jullie BB'ers aan medicijnen ala Metacam en Criseral komen om standaard in huis te hebben, om mogelijk toe te dienen in geval van nood. Guusje at vanavond dr brokjes alarmerend traag en met tegenzin op, lang niet alles, en ging daarna veel te rustig ongemakkelijk liggen. Exact hetzelfde als vorige 2x waar ik voor naar de dierenarts ben gegaan, waar ik de genoemde medicijnen heb gekregen. Nu herkende ik het weer, en ken ik dr ondertussen ook wel een beetje 😉 dus zelfde dosieing gegeven als vorige keer. Eerste keutels zijn eruit, er is hooi gegeten, gedronken en er wordt alweer bewogen incl springen op de catecube! Dat zijn voor mij de eerste goede signalen. Maar anyways, dit oppeppertje komt omdat ik dus vanuit de dierenarts vorige keer deze medicijen kreeg, nog geen 6 maanden oud was (wat ik oa hier had gelezen als houdbaarheid aan te houden) en over was van de vorige keer. Maar dit is na deze beurt, afh. hoelang ik het wil geven, toch wel een eind op. Hoe komen jullie aan dit soort dingen voor de konijnenEHBO kit? Ik zou het graag voorhande willen hebben, aangezien ze dus gewoon gevoelig hiervoor is (gasbuik misschien? Geen idee, vorige 2x niet als diagnose genoemd bij de dierenarts). Ik las namelijk al dat Metacam alleen op recept verkrijgbaar is volgens mij.. graag hoor ik van jullie, zodat ik in de toekomst wat zekerder zit in dit soort gevallen 🤗
 7. Bedankt voor jullie reacties. @Ot&Sien, misschien een idee om wat biks nog wat minderen, maar dan ga ik inderdaad wel frequent het gewicht bijhouden. Ik ga me in ieder geval geen zorgen meer maken om deze gewichtschommeling, maar voorlopig dus even in de gaten houden.
 8. Ik hield voorheen het gewicht eat nauwkeuriger bij dan het afgelopen halfjaar, en nu zie ik best een schommeling. Hos is van 2230gr (30 maart) naat 2260gr (23mei) naar 2110gr (vandaag) gegaan. Best wat tijd tussen dus, maar ook wat gewicht. Guusje ging van 1600gr naar 1700gr naar 1600gr, zelfde data. Ze eten als malloten, Hos al helemaal (Guus is behooorlijk kieskeurig in dr groente, eet ze stuk minder), keutelen goed, drinken, hooi eten etc. Ben in het afgelopen halfjaar sinds ik in mn huis zit niet meer elke dag kruiden gaan geven (volle hand) omdat ik had gelezen dat dit best een dikmaker is, en vond Guus inderdaad bij 1700gr wel een beetje vettig (zo'n onderkinnetje ook). Ze krijgen 70gr biks samen per dag, onveranderd, en groente dus minimaal, om de dag wat blaadjes witlof bijv. Kruiden dus grootste verandering, snoepjes krijgen ze weinig, 's avonds 1 of 2 los van lijnzaadbrokje ivm haren (zitten binnen en lijken wel t hele jaar door te verharen, dus die lijnzaad krijgen ze wel met regelmaat ivm keutelkettingen). Snoepjes zou afgelopen jaar misschien ook iets minder kunnen zijn, toen ze nog bij m'n moeder woonde was zij nogal van "even een snoepje geven omdat je zo braaf bent" 🤣 anyways, vanaf welke gewichten zouden jullie je zorgen maken? Ik vind het lastig inschatten. Bij Hos is het sws lastig te zien omdat hij zo'n bol figuur heeft.. vind ze nu zeker niet té dun, maar je ziet bij Guusje het onderkinnetje niet meer.
 9. Rosinda

  Charlie

  Wat een liefde komt er altijd van zulke berichtjes af.. heel veel sterkte met het verlies, bijzonder verhaal en mooi om te horen dat ze nog zo gelukkig bij jou is geweest ♥️
 10. Hosje zn natte snoet na elke drinkbeurt
 11. Rosinda

  Boony snoepjes

  Ik vreesde al zoiets, misleidende woorden dat ze dus wel gezond zouden zijn geloofde ik al niet helemaal gezien de kleurtjes van de snoepjes 😅 hoe lief het dan ook bedoelt is, ik denk dat ik ze dan toch dicht laat en weggooi.. bedankt voor het advies!
 12. Rosinda

  Boony snoepjes

  Gisteren heb ik als cadeau 2 zakjes snoepjes gekregen van het merk Boony. Aangezien er zeker in snoepjes nogal wat foute producten tussen zitten en ik niet bekend ben met het merk, weet ik niet zo goed of ik dit wil/kan geven en in welke mate. Iemand die het wel kent, en anders waar ik op moet letten met de ingrediënten? Het gaat om de Sticks en de Populair mix. Ook heb ik van het merk Trixie de Red Berry Malt Paste gekregen, een pasta in een tube die lekker zou moeten zijn maar ook verstoppingen tegen zou moeten gaan/helpen bij verstoppingen. Iemand daar ervaring mee? Vind het nogal een bijzonder product 😅 en zou ook niet weten hoe ik het moet geven..
 13. Mocht je zoiets soort gelijks zoeken als zo plantenbasket, je hebt van die ronde hooiballen om zo zelf hooi op te hangen, speciaal voor hooi gewoon. ik weet dat er op dit forum weleens vertelt is dag konijnen hierin vast kunnen blijven zitten met hoofd/pootjes, maar volgens mij is dit wel afhankelijk van kwaliteit en grootte van de gaten tussen de spijlen. Ik heb er zelf 1 jaar lang gehad en nooit problemen mee gehad dat de klep bijv onbedoeld open ging en de konijnen er dus met de kop in zaten. Enige reden dat ik deze niet meer gebruik is omdat ik geen mogelijkheid meer heb om m aan iets vanaf boven vast te maken 😉 maar misschien is dit voor jou een optie. Raad dus wel aan goed naar kwaliteit en grootte te kijken
 14. Wat zijn de afmetingen? Ook van de opening (ongeveer)? 😄
 15. Wij zijn recentelijk ook verhuist en hebben nieuw laminaat over de hele bovenverdieping gelegd. Omdat ik wel graag wilde dat je het mooie laminaat bleef zien, maar dat het niet beschadigd oid zou worden in de konijnenkamer, heb ik bij huistuinentafelzeil.nl doorzichtig tafelzeil gekocht van 2.2mm dik. Je kan daar bestellen op maat, de afmetingen van mn kamer waren alleen niet toegankelijk voor 1 stuk, dus heb ik 2 stukken aan elkaar gelegd en doorzichtig tape gebruikt om ze vast te maken. Dit gaat supergoed, en voor zover ik weet (heb erg lang gezocht) de enige manier als je doorzichtig zeil op je vloer wilt hebben. Het genoemde vinyl is uiteraard een (goedkopere) oplossing, maar valt dus wel je laminaat weg aangezien je geen doorzichtig vinyl kan kopen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .