Ga naar inhoud

Daph

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Daph's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Hoi! ik weet niet zo goed wat ik moet doen. begin van dit jaar met Jaxx naar de dierenarts geweest wegens een bijna verstopping. Hier was hij naar een paar dagen van hersteld en een nu vorige week ineens een gasbuik. Ook dit is weer goed gekomen. Maar nu vanavond wil mijn lieve Lola ook ineens niet eten. Er gaat dus niets verkeerd. Maar ik weet echt niet meer wat. Probeer ze zo puur mogelijk eten te geven. Hooi natuurlijk met een beetje weegbree en soms wat paardenbloemblad. En als groente dagelijks een variatie van andijvie, witlof, selderij, wortel en koriander. Niet altijd allemaal maar dit is zijn de meest voorkomende opties. dus a.u.b. help! Zodat ik dit kan voorkomen.
  2. Oké bedankt voor je reactie! Minder extra’s dus! Ik geef het ze inderdaad om ervoor te zorgen dat ze niet verstopt raken. Altijd als hij een bijna verstopping heeft hoor ik van de dierenarts dat zijn keutels te droog zijn. Dus dan krijg ik spullen mee om dat te veranderen. Als hij dan weer fit is heb ik het gevoel dat ik daar op de een of andere manier mee door moet gaan. Maar goed als ik jou goed begrijp zeg jij dus minder extra’s vooral hooi. Als ik thuis ben lopen ze veel los in de tuin dus grassen eten ze ook. Timothy hooi geef ik inderdaad omdat hij ook al eens last heeft gehad van wat blaasgruis. Was heel minimaal maar toch. Sinds dien wil ik oppassen met teveel calcium. ze zijn niet te dik. Zo rond de 1,5 kg allebei. Dierenarts gaf aan dat dat prima was. Kan ik gelijk stoppen met de extra’s of beter afbouwen? Als hij nu zoveel vetjes eet is dat misschien ook een omslag? Hooi vinden ze allebei gelukkig heel lekker dus dat is geen probleem. Ze eten zichzelf wel op aan hooi iedere dag.
  3. Ik weet wel dat hij al groente kreeg bij de fokker. Eerst wilde ze hem zelf houden dus hij was al wat ouder. Maar hoeveel en wat precies durf ik niet te zeggen. ik geef ze ‘s morgens biks ongeveer 15 tot 20 gram per konijn. (Van selective cuni sensitive) En dan vul ik altijd de hooirruif de hooibal etc bij( ze krijgen Timothy hooi) Daar doe ik dan wat (vanaf nu) weegbree bij en een strooi ik een paar pompoenpitjes en wat johannesbrood eroverheen. En krijgen ze een lijnzaadbrokje. ‘s avonds krijgen ze groente niet iedere dag hetzelfde maar zoiets (wortel, selderij, witlof, andijvie, koriander) wel meestal een mix van drie van bovenstaande. Ik kijk dan of ze nog genoeg hooi hebben etc en geef nog een lijnzaadbrokje. Als snoepje geef ik selective naturals hoops. En dan max twee op een dag. Mochten jullie nog verbeterpunten zien hoor ik het graag! Als het iets is wat bij hem hoort is het dikke pech. Maar als het iets is wat door de voeding komt voorkom ik dit het liefste. Ben voor de twee wat ik nu heb twee konijntjes verloren aan een verstopping. Dus elke keer als het bij hem weer gebeurt slaat de paniek toe.
  4. Bedankt voor je uitgebreide reactie! Hij heeft nu ongeveer 1x per jaar dit probleem. Worm besmetting en tanden zijn gecontroleerd. Dat was het gelukkig niet. Maar eens testen is natuurlijk nooit verkeerd. Het is een minilop. En gelukkig zijn de symptomen zoals in het artikel beschreven niet herkenbaar. Lijnzaad geef ik inderdaad in brokjesvorm. Als ik die dus blijf geven in combinatie met genoeg hooi verse groente en kruiden zoals weegbree dan kan ik hopelijk zo’n situatie voorkomen. Volgende maand moeten ze weer voor de entingen. Dan wil ik ook nog eens met de dierenarts kijken wat misschien nog onderzocht moet worden.
  5. Goedemiddag! Een maand geleden had een van mijn konijnen helaas weer een bijna verstopping. Gelijk naar de dierenarts medicatie gekregen en gelukkig knapte hij na een paar dagen weer op. Ik geef ze al iedere dag onbeperkt hooi, iedere dag groenvoer. Lijnzaad, pompoenpittjes. En ook regelmatig kruiden zoals groene haver etc die goed zijn voor de darmen. Maar hij is er toch gevoelig voor helaas. Toch vraag ik mij af wat jullie ervaring hier mee is en wat ik mogelijk preventief kan doen of geven om deze bijna verstoppingen te voorkomen. Preventief medicatie lees ik wel eens maar weet niet of dat nu wel een goed idee is.
  6. Bedankt voor jullie reacties! Super fijn! Ik heb nog even met de dierenarts gebeld en die zij eigenlijk hetzelfde. Ze blijven tot het weer boven nul is op de logeerkamer. Alle schadelijke dingen weg gepakt zodat ze los kunnen. Daar is geen verwarming en het raam staat op kiep stand. Nu is het er zo’n 9 graden. Dus hopelijk kunnen we zo een mooie overgang creëren de komende dagen!
  7. -7 vindt ik ook iets te spannend! Dus misschien het beste om inderdaad tot donderdag als de ergste kou voorbij is af te bouwen? En dan inderdaad in de middag met een zonnetje naar buiten. Mocht het niet gaan is het alternatief duidelijk. Dan zal ik ze tot de lente binnen moeten houden. Echt een dilemma hele winter is het 10 graden en net nu gaat het enorm vriezen.
  8. Bedankt voor jullie adviezen! Een tussenstop kan! Op de logeerkamer staat geen verwarming aan en kan er een raam open. Het wordt deze week -7 en dat vindt ik toch spannend voor een konijn dat net weer beter is. Misschien is het een optie om ze tot donderdag op de koelere plek te houden? En dan daarna weer naar buiten? Dan zit het wel meteen ook echt op de 10 dagen. Zo niet dan moet de logeerkamer maar even tijdelijk worden ingericht voor m’n kleine logees. Maar ik merk gewoon heel duidelijk dat ze buiten meer op hun plek zijn. Lekker schuren door de tuin en een ruim hok past toch beter bij ze.
  9. Hallo Allemaal, Afgelopen week was onze Jaxx ziek. Een bijna verstopping waardoor hij zich totaal niet fit voelde. Meteen naar de dierenarts gegaan. Medicatie gekregen en hem naar binnen gehaald. Lola zijn vriendin twee dagen geleden ook. Gelukkig nu bijna een week nadat hij ziek werd is hij weer de oude. Maar nu het zo koud is buiten twijfel ik of ze weer naar buiten toe kunnen. Het is geen probleem om ze even binnen te houden maar er is weinig ruimte. En dat zijn ze niet gewend. Is ook aan ze te merken want kasten stoelen banken zijn niet veilig. En kan ze ook moeilijk de hele dag in zo’n klein binnenhokje laten zitten. Dus help! Wat is jullie ervaring/ advies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .