Ga naar inhoud

Barry

Members
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Man
  • Provincie
    Utrecht
  • Namen van de konijnen:
    Bella & Speedy

Recente bezoekers van dit profiel

538 profielweergaven

Barry's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Ik heb toevallig deze week een topic aangemaakt over mijn konijn i.v.m. EC/artrose. Het is nog onduidelijk wat precies de oorzaak is van de instabiliteit en onrust. Mijn konijn is levendig genoeg. Voorlopig ga ik op advies van de mod de metacam wat verhogen. Succes met dit interessante onderwerp!
  2. Foto plaatsen is lastig. Hopelijk lukt het nu.
  3. Dank voor je hulp weer. Ik ga de pijnstilling verhogen en het een paar weken aankijken. Hopelijk gaat plassen beter en voelt ze zich wat beter. Zo niet, dan zal ik haar naar de dierenarts brengen voor overleg. Ik zal mijn bevindingen blijven posten hier. Fijne dag! Nog even een leuke foto van het gespuis deze week. Het witte konijn is Bella, de ander Speedy.
  4. Wat triest voor je. Vooralsnog is er van ongemak weinig te merken, enkel wat instabiel gedrag af en toe. Toegegeven, mijn konijnen zijn lichtelijk verwend! 😉 Ben heel dankbaar dat ze er nog zijn. Ze hebben een dieet van hooi, kruidenhooi, verse kruiden, fibafirst en waar ze gek op zijn, ananas... Ooit een tip van de dierenarts om nierstenen te voorkomen en de darmwerking te bevorderen i.v.m. gasbuik.
  5. Dank voor je reactie en het meedenken! Op 3 november 2023 is de E.C. behandeling ingezet, voor 6 weken. Eigenlijk geen verbetering, maar ook geen verergering. Metacam is nu dagelijks 2x 0,45ml (1.5 mg/ml). Haar gewicht is 1600 gram, ze is een kruising hangoor/rex. Ze voelt wel wat mager en kan zich niet meer zo goed poetsen als vroeger. Daarom borstel ik haar voorzichtig, waar ze zichtbaar van geniet. Ze is erg enthousiast en levendig en ze staat geregeld overeind om aandacht te vragen. Wat opvalt is dat ze regelmatig erg diep slaapt, ze piept dan een beetje. Ze ligt dan heel mooi ontspannen. Ze eet en drinkt goed. Ze springt niet meer zelfstandig haar hok uit, ik til haar dan op. Ze springt er soms wel weer zelfstandig in. Plassen doet ze vrij onopvallend, ik denk gewoon tijdens het zitten, vandaar ook de wat vieze poten en staart. Ze is niet gecastreerd. Ik heb er 11 jaar geleden voor gekozen om haar broertje te castreren. Met de kennis van nu had ik haar wel laten helpen. Was het nog gelukt met de foto?
  6. Mijn konijn valt soms achterover als ze overeind gaat staan, de coördinatie is niet goed, of heeft pijn. Ze vliegt nog wel door haar hok, dus dat is weer tegenstrijdig. De dierenarts heeft al behandeld tegen EC, maar sluit artrose ook niet uit. In elk geval valt ze aan op de metacam, zo lekker vindt ze het! Met de panacur was het een heel gevecht. Een volgend probleem is, dat ze vaak doorzit. Daardoor vaak wat plas onder haar staart en vieze achterpoten. Ze kan zich niet meer goed schoonmaken. Hoe kun je dit voorkomen? Nu is het nog niet zo'n probleem, maar met de zomer op komst en eventuele vliegen... Ik hoor graag jullie meningen. Op deze leeftijd toch weer beginnen met panacur of doorgaan met alleen pijnstilling? Ze eet en drinkt goed. Ze springt alleen niet meer uit haar hok, ik til haar voorzichtig op. Ze loopt nog wat rond, maar de nijnen knuffelen meer met elkaar dan dat ze nog rondlopen. Haar broertje is ook 11.5, maar springt nog als een jong konijntje in het rond.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .