Ga naar inhoud

Roos-Anne

Members
 • Items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Roos-Anne's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

3

Reputatie

 1. Bedankt voor de tips. We hebben helaas geen oogzalf. Zal morgen kijken of die te halen is. De nagels zijn niet te lang. Voedster lijkt me sterk omdat ze elkaar wassen. Het zou alleen hooiruif of de wilgenrol geweest kunnen zijn. De afspraak met de dierenarts staat voor a.s. dinsdag ingepland, omdat online werd aangegevenn dat we maandag geen ruimte was. Ik bel ze er over op zodra ze bereikbaar zijn. Hou het voor nu in goed in de gaten.
 2. Bedankt voor je reactie Kolino. Er staat al een reservering voor een afspraak bij de dierenarts. Heb je tips voor als het in het weekend erger wordt?
 3. Sorry voor de typo's vanaf de telefoon!
 4. We hebben onze voedster wel laten castreren. De belangrijkste reden was omdat ze moeilijk te koppelen was. Het gedrag van haar naar ons toe is weinig veranderd. Het herstel na de ingreep was wel pittig (darmproblemen omdat ze het eten en drinken liet staan), maar we hebben er geen spijt van. Ze zinu gelukkig met een ram buiten.
 5. Hoi, Ons konijn had eergisteren een licht tranend oog aan 1 kant. We maakten ons hier niet druk om, omdat de pupil schoon was. Het oog lijkt nu alleen ook irritatie te geven. Het oog heeft een rode rand en het konijn knijpt het dicht. Het vacht dat vochtig is geweest klit en voelt hard aan. Weet iemand wat dit kan zijn? Kunnen we iets doen om te voorkomen dat het erger wordt? Groet Roos-Anne Foto: De irritatie lijkt op de foto mee te vallen, maar het konijn continu het oog dicht en komt niet voor eten. (Hooi en water worden wel gepakt!)
 6. Onze konijnen zitten (sinds de wonden op de poten dicht zijn) op advies van de dierenarts buiten op schoon zand in een overdekte ren. Ze hebben sindsdien geen last meer van de poten voor zover we hebben kunnen opmerken.
 7. We hebben de buutenren overdekt. De plekken die in kunnen regenen zijn afgedekt met een zeil. Er is nog ongever 1,5 m2 vrij van zand. Hier staat het hok op. Sorry Daniek. Ik kan je niet helpen ben ik bang. Wat je binnen zou kunnen proberen zijn gras of hennepmatten. Hier graven ze die helaas direct kapot.
 8. Om eerlijk te zeggen ben ik dan einde raad voor wat buiten toe te passen naast zand... Want dat is soms ook vochtig en vochtige ondergronden werken sore socks weer in de hand...
 9. Hier hetzelfde probleem. Dierenarts gaf aan dat het om een doorligplek gaat. Het kan zich ontwikkelen tot sore hocks. Advies was om de ondergrond aan te passen. Er ligt nu zand in onze ren. Ik ben zelf aan het kijken of ik balkontapijt toe kan passen op de tegels waarbij de randen zijn weggewerkt tegen knagen. Misschien helpt dat ook voor jou konijn. Heeft iemand hier ervaring ervaring mee?
 10. Ik weet voldoende voor nu. Dit topic mag worden gesloten.
 11. Bedankt voor je reactie! We gaan eerst even kijken in de winkel of zo'n vlondertegel wat is. De webpagina had ik al geraadpleegd. Het heeft bij ons geen zin om stoeptegels over de tegels heen te leggen. We hebben tegels die een vergelijkbaar oppervlak heeft als stoeptegels. Dat geldt ook voor de betonbielzen. Het verblijf is al overdekt. Alleen aan de zijkant kan het wat inregenen.
 12. Ik denk dat veel konijnen prima op stenen gehouden kunnen worden. Anders hadden wij hier ook niet voor gekozen bij het maken van de ren. Onze konijnen hebben tot nu toe altijd binnen geleefd op een verende pvc vloer (niet glad). De dierenarts gaf aan dat dat in combinatie met het inregenen in een deel van de ren en het niet gewend zijn aan een harde ondergrond de oorzaak kan zijn geweest. Met andere woorden: laat je niet direct afschikken. Houd alleen de konijnen in de gaten als ze in de ren zitten. Ik kwam erachter omdat ik ze 1x per week wat grondiger cocontroleer. We willen nu voorkomen dat het nog een keer gebeurd nu we weten dat ze we gevoelig voor zijn.
 13. Bedankt voor je reactie. Ik ga er naar kijken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .