Ga naar inhoud

Roos-Anne

Members
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Roos-Anne's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Onze voedster heeft daar ook een handje van als haar iets irriteert. Denk aan jeuk zonder dat de dierenarts iets kan vinden. Ze blijft dan krabben tot er wonden ontstaan. Ik weet inmiddels dat het komt en gaat met vlagen. Als ik het opmerk geef ik haar afleiding door het verblijf anders in te richten (zand op 1 hoop scheppen, etc) en knaaggoed te wisselen. Ze is dan een paar uur afgeleid en dan stopt het obsessieve gedrag. Ook vaker breintraining doen helpt. Soms denk is dat ze te slim is voor een konijn. Haar vriend kent dit soort problemen niet. Bij de opvang waar ik hielp zag ik ook regelmatig zelfverwonding bij konijnen die zich verveelden of nog niet gekoppeld waren.
  2. Bij ons houden ze ook niet van oppakken. Wij vervoeren ze daarom in een reiskoffer. Bijvoorbeeld als ze naar de huisarts moeten of we nagels willen knippen. Meestal zet ik de reiskoffers een dag van tevoren in de ren. Ook laat ik ze een dag daarna nog even staan. Ze gebruiken het dan als schuilhuis zonder negatieve associaties.
  3. We hebben bewust voor een praktijk met konijnendeskundige dierenartsen gekozen in Veenendaal. Daar zijn we erg tevreden over! Het is voor ons 40 minuten rijden sinds de verhuizing, maar dat hebben we er voor over. Als de rit voor de konijnen te veel is kunnen we in Veenendaal ook altijd terecht voor een second opinion.
  4. @Billieeee4729 Ik stelde deze vraag omdat één van onze buitenkonijnen hetzelfde type klachten heeft als die van jou.
  5. Ik heb wat cursussen/trainingen gevolgd van een opleiding tot dierenartsassistent. Daar werd haarbalpasta inderdaad over het algemeen afgeraden. Toch was 1 uitzondering waarbij een dierenarts het wel adviseerde.
  6. @EveeBedankt! Ik kijk het nog een paar dagen aan. Als het niet verbetert gaan we ook naar de dierenarts.
  7. Kunnen er ook andere oorzaken zijn dan voeding? Bijvoorbeeld temperatuur of beweging? Er wordt altijd snel verondersteld dat het aan voeding ligt, maar dat kan het bij ons niet zijn.
  8. Science selective is inderdaad een prima merk. Je kunt dat rustig opbouwen. Er staat een instructie op deze site.
  9. Science selective is inderdaad een prima merk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .