Spring naar bijdragen

Roos-Anne

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Roos-Anne

 • Rang
  Groentje
 1. Bedankt voor de reacties. We hebben vanalles geprobeerd. Medicatie en voer hebben we met de spuit iedere 6 uur proberen te geven. Misschien was ik onduidelijk maar ik ben vannacht iedere drie uur opgestaan om haar uit de hand te voeren. Ze pakt alleen niets aan. En als ze het doet laat ze het daarna weer vallen. Ook de dingen waar ze normaal dol op is. Kruiden eet ze af en toe. Niet standaard iedere dag. Dat zouden we nog kunnen proberen. Ik wist niet mee wat we konden doen om haar te laten eten en drinken. Ze is daarom nu onder observatie bij de dierenarts. Ik hoop dat zij ons kunnen helpen en zal jullie tips aan haar voorleggen. Heel erg bedankt!
 2. Als ze om 12:00 uur niet eet bellen we de dierenarts voor verdere instructie voor het geven van eten en drinken. We hebben overigens de EHBO kit van BB en spullen van de DA in huis.
 3. Vannacht heb ik Bo om de 3 uur wat eten gegeven. Ze eet at eerste haar brokken, boven hooi of groen. Vannacht heeft ze ook haar brokken van 3:00 uur lagen staan. Groente met medicatie at ze vervolgens ook niet uit de hand. Vanochtend hebben we haar daarom om 6:30 volgends instructie van de dierenarts met spuiten in de mond medicatie gegeven. Ik ben alleen bang dat ze nu vanwege de stress niet meer eet. Hoe voorkom je zo veel mogelijk stress als je met spuiten medicatie moet toe dienen en het vrijwillig niet gaat?
 4. Het eten en drinken lag niet aan het shirt. Ze is juist slechter gaan eten toen ze zich er uit heeft weten te wormen.
 5. Bedankt voor jullie reactie Evee en Okki. De dierenarts gaf aan dat haar darmen stil liggen. Ze heeft medicatie gekregen voor de komende dagen. In de tussentijd moet ze zelf weer gaan eten en drinken. We hopen dat ze dat goed op pakt.
 6. Hoi allemaal, We willen onze voedster binnenkort koppelen aan een ram, maar ze vertoonde territoriaal gedrag waardoor dat lastig gaat. Na lang in dubio te hebben gezeten hebben (gezond konijn opereren, etc.) en een kennismaking bij een deskundige konijnendierenarts hebben we haar afgelopen maandagochtend laten castreren. De operatie is gelukt dus we konden haar dezelfde avond weer ophalen. Ik heb een week vrij genomen voor haar herstel en houd haar goed in de gaten. Nu ging het aanvankelijk heel goed haar ze was ondanks de narcose vrij actief en wist o.a. uit haar t-shirt (med pet) te ontsnappen (bij het controleren van de wond). Echter na het geven van haar pijnstillers vanochtend eet en drinkt ze niet meer uit zich zelf. Uit de hand ging aanvankelijk nog, maar daar is het nu ook mee gedaan. Ik heb vanmiddag contact opgenomen met de dierenarts. We kunnen daar vanavond terecht. Mijn vraag is of jullie hier ervaring mee hebben: zitten er zulke extreme pieken en dalen in het herstel? Of denken jullie ook dat er hier meer aan de hand is? Een bezorgde baas en bazin
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .