Ga naar inhoud

Ervaringen en advies gezocht voor benauwd konijn met vocht in longen


iloveChucky

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Helaas gaat het sinds een aantal dagen niet goed met een van mijn konijnen. Vrijdagavond begon ze ineens heel moeilijk/pompend te ademen. 'S avonds gelijk de dierenarts gebeld en in overleg besloten om het even aan te kijken tot de volgende ochtend omdat ze nog wel alert was en nog at en dronk, wel heeft ze hele kleine, zwarte keuteltjes. Gisteren ben ik met haar naar de dierenarts geweest en die zei dat ze erg veel vocht in haar longen heeft en een onregelmatige hartslag. Ze heeft twee prikjes gekregen met vochtafdrijvers en om zich wat beter te voelen/meer eetlust te krijgen. Advies van de DA was om als ze nog moeilijker gaat ademen haar zsm in te laten slapen, verder is er niks gezegd over een mogelijke oorzaak of behandeling.

Nu is ze er vandaag qua klachten niet op vooruit gegaan maar ook niet veel slechter geworden. Ademhaling is vrijwel hetzelfde (nog steeds even slecht) en ze eet nog steeds, alleen is ze er zichtbaar ontzettend moe van en ligt ze veel. Het is gewoon ontzettend sneu om te zien.

Het is voor mij onduidelijk wat hier de oorzaak van kan zijn en vooral: of het nog goed kan komen. Weer overlegd met de DA en omdat het nu weekend is afgesproken dat zolang ze stabiel blijft ik morgenochtend gelijk naar de dierenartspraktijk bel voor onderzoek (bijv. een echo) om de oorzaak te achterhalen. Alleen vraag ik me af of ze nog geholpen kan worden. Volgens de DA heeft ze als het goed is geen pijn maar is het natuurlijk wel ontzettend vermoeiend en vervelend voor haar. Als de kans maar heel klein is dat het goed komt kan ik haar misschien beter vandaag in laten slapen dan morgen zodat niet nog langer in deze situatie hoeft te zitten. Het lastige vind ik dat ze verder nog goed eet, alert is en zelfs nog af en toe actief. Ookal wordt dat natuurlijk steeds minder. 

 

Ik kan ontzettend weinig vinden over zulke klachten bij konijnen dus ik ben benieuwd of er hier meer mensen zijn die zoiets hebben meegemaakt of advies hebben over de keuze waar ik nu voor sta. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb één keer een konijn gehad met vocht in de longen, met spoed naar dierenarts gereden maar daar is ze toen op tafel overleden. Hopelijk loopt het in jouw situatie beter af. Veel beterschap en sterkte! Laat je ons weten wat voor behandeling er uiteindelijk gegeven gaat worden en hoe dat loopt? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er een röntgenfoto of echo gemaakt? Ik heb op dit moment een konijn met hartfalen en daardoor vocht achter haar longen, in een vergevorderd stadium. Bij haar is er een röntgenfoto en een echo gemaakt van haar hart om te onderzoeken wat de oorzaak was. Ze worden dan vreselijk benauwd en dat is heel erg naar om te zien. Dat zou bij jou konijn ook zo kunnen zijn, maar denk ook aan een thymoom. Alleen verder onderzoek door een specialist kan dat uitsluiten. De prognose is zowel bij hartfalen als bij thymoom niet goed. Er is weinig over bekend. Mijn voedster met hartfalen staat nu 1,5 jaar op een flinke dosis furosemide in tabletvorm en het gaat heel goed. Ze is zelfs een paar keer onder narcose geweest. Ze is nooit meer benauwd, maar ik kan niet stoppen met de pillen, dan is ze binnen no-time dood. Ik weet dat het bij haar een paar dagen duurde voor ze opknapte nadat ze de injectie met vochtafdrijver kreeg. Als je meer wil weten over mijn verhaal, stuur dan even een privéberichtje. In welke regio woon je?

 

Mijn advies is dus om de oorzaak te laten achterhalen. De prognose zal niet goed zijn, maar afhankelijk van wat jij wil en hoe je konijn is, kan ze misschien nog een hele tijd zonder ongemak vooruit. Die benauwdheid is vreselijk inderdaad...

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, iloveChucky zei:

Helaas heb ik Sandy vanochtend moeten laten inslapen. Ze had een grote tumor in haar buik die waarschijnlijk is uitgezaaid naar haar longen.

Rust zacht lieverd ❤️

1929178746_Sandy(1).thumb.jpg.b7ec98cd65e78b489baede25b3376e0d.jpg

 

 

Heel veel sterkte! Sandy is nu gelukkig op een beter plekje ❤️

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .