Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.946
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

Alles dat geplaatst werd door Jamesthebunnybutler

 1. Ik heb juist minder gebitsproblemen met de konijnen sinds ze geperste brokken krijgen. Het wordt alleen niet erg gewaardeerd door alle konijnen inderdaad, dus ik voer ook geëxtrudeerd bij.
 2. Stefan is daar goed, maar Karlijn ook hoewel zij niet echt de specialist is daar. Het is wel echt anders nu de voormalig eigenaren er niet meer werken vind ik.
 3. Ik ben begonnen met science selective en daarna de beaphar care +. Ik heb echter allemaal konijnen die gevoelig zijn voor haakjes op de kiezen en ben daarom overgestapt op beaphar nature. Daar eten ze minder goed van, maar uiteindelijk gaat het op. Ik heb het idee dat ze met die brokken meer hooi eten of dat het betere kauwen zorgt voor minder gebitsproblemen. Een konijn voer ik hij met een andere brok die ik heb liggen. Science selecrive of besphar care + meestal.
 4. @Lienappelsieninteressant dat jouw dierenarts een konijn met ernstig chronisch snot niet durfde te vaccineren. Siem heeft het ook in ernstige mate chronisch, maar hij wordt altijd zonder twijfel gevaccineerd. Ik merk wel dat de snot echt een tikkeltje erger wordt na vaccinatie dus misschien toch maar eens beter over nadenken de volgende keer. Hij niest zich rot en stilkt er soms bijna in zo klinkt het.
 5. Nou zeg dit meen jij niet. Ik ontdekte vanmorgen precieshetzelfde probleem bij Feli. Hopelijk helpt die zalf ik heb bij een konijn weleens gehad dat die oogzalf voldoende was hoor! Sterkte met Ukkie.
 6. Bij Diergeneeskundigcentrum Breda zijn er twee konijnenspecialisten met ook echt veel ervaring met gebitsproblemen. Ik heb al diverse konijnen laten helpen en altijd met beter resultaat dan elders. Zij kunnen ook röntgenfoto's vanuit het gebit (intraoraal) maken als ik me niet vergis en de meeste dierenartsen kunnen enkel vanaf de buitenkant. Gaat om Michèle en Erik die daar eigenaar zijn. Ze waren wel langdurig ziek en ik weet niet of ze inmiddels beter zijn. Angelina van Dierenkliniek Animalis in Delft ben ik ook vaak geweest, zij heeft ook veel ervaring. Ik zou self eerder voor Breda kiezen. Niet vanwege de kundigheid, maar omdat ik het gevoel hebben dat zij net iets meer aandacht hebben om grondig te onderzoeken wat er speelt.
 7. Ach, veel sterkte. Wat heeft hij een mooi en lang leven bij je gehad♥️
 8. Mijn oude dierenarts had het er een paar jaar geleden al over dat een hogere dosering van 1,5 mg per kg per dag veilig zou zijn. Dat er idd uit een studie uit Engeland zou komen dat er geen nadelige effecten zijn dan bij konijnen, bv nierproblemen of maagproblemen. Helemaal niet zo gek dus, hoewel ik zelf nog steeds standaard 1 mg per kg per dag geef.
 9. Kun je niet kijken of je de paardenvariant kunt gaan geven? Die is veel hoger gedoseeed waardoor je minder hoeft te geven dus mogelijk goedkoper. Ik weet alleen niet of dat goed genoeg te doseren is, ook al heb je een groot konijn.
 10. Ik moest de wond 2x per dag spoelen en meerdere keren per week naar de dierenarts om de wond te laten uitlepelen. Ik vond dat spoelen zo naar ondat het erg zeer doet. Het oor moest ook gezalfd worden volgens mij. Al die dingen doe je om dichtgroeien te voorkomen, dat gebeurt namelijk vrij snel. Uiteindelijk heeft Sien geen complicaties gekregen maar dat risico is er wel. Evt natuurlijk dwangvoeren als hij niet zelf eet en dan de pijnstilling en antibiotica (per injectie!).
 11. Was een gewone hangoor en geen Franse, maar het is wel iets dat vaker voorkomt bij de Franse hangoor ja. Hoewel die van ons weinig last had ervan hoor.
 12. Ja, daar zit natuurlijk ook wat in. Realiseer je wel dat het herstel dan nog intensiever voor jullie allebei is, ik vond 1 oor echt al heel pittig qua nazorg enzo. Het is hier wel helemaal goedgekomen, het andere oor heb ik niet laten opereren. Goede vraag, ik weet niet precies qat het gekost heeft eigenlijk. Ik denk ruim 500 euro, maar dat is wel 2 jaar geleden.
 13. Ik heb het bij Siem aan één kant laten doen en ben er heel blij mee. Het is mega heftig wel. Mijn DA adviseerde 1 oor per keer te doen vanwege de extreme oorpijn en hoofdpijn die het oplevert. Siem kreeg ook heel zware pijnstilling tijdens zijn opname. Ik ga het topic even zoeken, daar staat mijn hele ervaring in. Kan het zo snel niet vinden.
 14. Bij Siem valt het erg mee. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo hard en veel spuit als ze bij Wilminapark doen, dat vind ik eng. Maar ik kan het bij hem in mijn eentje doen, terwijl hij er een vreselinke hekel aan heeft. Ik snap trouwena dat je er moedeloos van wordt. Ik heb dat ook, op een gegeven moment ben je er zo klaar mee en de kosten lopen natuurlijk ook op. Hier zie ik Feli opeens ook met een natte neus dus daar ga ik ook een kuur voor vragen en spoelen. Het is en blijft gedoe. Dat prikken is ook gewoon vervelend.
 15. Ik heb op google gezocht naar die verstuivers. Ik geloof op deze website (ik weer niet meer of deze link plaatsen nu wel of niet mag): Ze zijn duur, maar ik heb er drie gekocht. Tot nu toe gebruik ik steeds dezelfde en die spoel ik af. Misschien kun je ze uitkoken maar dat durf ik niet. Ik moest een hele doos spuitjes kopen, ik geloof wel 100 stuks, maar die kosten niet veel hoor. Als je wil kan ik je er een stel opsturen tegen verzendkosten!
 16. Fijn! Ga je de draxxin zelf prikken? Tip nog voor het spoelen: koop verstuivers voor op de spuitjes (je hebt dan spuitjes met luer lock nodig). Zag ik op de site van Wilhelminapark en heb ik voor Siem ook gekocht. Dat werkt veel makkelijker en vriendelijker dan een gewoon spuitne, ik heb het idee dat je daardoor veel effectiever kan spoelen en het minder vervelend is voor het konijn. Mijn dierenarts had ze niet, dus ik heb ze online besteld.
 17. Ja hoor, het heeft weken geduurd maar is goed gekomen. Zijn snot is overigens nooit over gegaan hoor en de doxycycline doet niet veel, alleen voorkkmt een longontsteking als het niezen erger wordt. Spoelen helpt meer bij hem, maar hij blijft elk uur een niesbui houden helaas. Hopelijk kan Vlinder ook goed behandeld worden. Succes!
 18. Ah, dan zal die 72 uur niet voor niets zijn. Kan ook best dat de inzichten veranderd zijn hoor. Siem kreeg eerst een klein kaal plekje met een wondje. Daarna werden het enorme kake plekken met hele lelijke wonden erop die ook slecht genazen. De DA zei dat we hem dood zouden prikken als we ermee door zouden gaan dus als het nodig is krijgt hij nu doxycycline.
 19. Ik vind 4 injecties heel weinig, ik denk niet dat je het daarme redt. Nu ben ik gewend dat je Draxxin om de 5 dagen geeft, wellicht maakt dat uit. Maar ik kreeg vaak voor 4 weken mee ofzo en voor Siem was zelfs het plan om hem er levenslang op te zetten (maar hij kreeg een allergische reactie). Misschien wel iets om meteen te overleggen als je toch voor Vlinder overlegt.
 20. Ik zou Vlinder inderdaad even goed laten checken. Hoesten kan namelijk ook iets anders zijn dan dnot. Denk aan benauwdheid, door een hartprobleem. Maar snot is natuurlijk wel waarschijnlijker. Ik zou me zelf niet al te veek zorgen maken over een herbesmetting van Jip, mits je haar wel gaat behandelen als het snot is. Fijn dat de Draxxin helpt trouwens. Zorg dat je er echt lang genoeg mee doorgaat, niet direct stoppen als het over lijkt, je kan beter nog een of twee injecties meer geven is mijn ervaring.
 21. Helemaal mee eens dat Draxxin ook niet heilig is, hoewel het regelmatig wel goed werkt bij snot. Mijn konijn met snot reageert steeds best goed op doxycycline, hoewel hij nooit van zijn snot af zal komen. Ik ben onlangs gestart met neusspoelen erbij (NaCl met fluimucil) en ik heb het idee dat dat meer doet dan de antibiotica. Het biedt iig meer verlichting. Dat is wel heel naar om te doen en ik doe het ook niet met zo veel kracht als de DA, maar alsnog is het helpend. Soms wordt gentamycine in de neus gedruppeld bij snot, heb ik ook gedaan, maar ik las dat dat nefrotoxisch is (volgens mij, iig is het schadelijk voor konijnen). Zou ik zelf niet meer voor kiezen dus. Kun je niet nog even verder bellen met wat andere dierenartsen? Wellicht is er een dichterbij die het wel heeft en evt kan versturen (hoewel het wel gekoeld moet staan). En weet je ook waarom jouw dierenarts het niet kan bestellen? In mijn ervaring kunnen de meeste dierenartsen de meeste middelen bestellen, maar wellicht wil jouw dierenarts dat niet omdat draxxin niet een eerste keus middel is en je er geloof ik een swab voor moet nemen. Maar dat zou je moeten vragen. Verder sluit ik me helemaal bij Kolino aan.
 22. Gadverdamme. Veel sterkte. Het kan inderdaad alles zijn van wat je zegt, maar het doet mij het meest aan E.C. denken. Ik dacht trouwens dat konijnen wel drager kunnen zijn van toxoplasmose, maar er niet ziek van worden en het niet overdragen. Heel veel sterkte. Hopelijk kun je goed en snel behandelen.
 23. Mijn albino doet het ook. Als mijn niet-albino het doet, heeft hij oorpijn. Bij een albino is het geloof ik normaal.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .