Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  1750
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

Alles dat geplaatst werd door Jamesthebunnybutler

 1. Mijn meiden zijn weer lekker thuis!! Nu eens kijken hoe Dunya het op haar nieuwe hartmedicatie doet. De DA verwacht wel dat de longontsteking een terugkerend probleem gaat worden bij Siem, omdat hij ook al zo vaak draxxin en duplo gehad heeft. Dat maakt voor mij wel dat ik denk dat ik Siem misschien ook zou laten inslapen als het moment daar is voor Dunya. Of dat ik Dunya mee laat inslapen als het moment eerder daar is voor Siem. Vanavond lekker kroelen❤️
 2. Een collega zat net te vertellen dat zijn kinderen een hamster hadden gekregen. Was hij al niet zo blij mee, omdat die kids er niet goed mee om kunnen gaan. Hadden ze dat arme beestje twee dagen en heeft een van de kinderen toen de kooi opengedaan. Bestje ontsnapt en kwijt. Vond hij hem dood onder het vloerkleed omdat er iemand overheen gerend had. Gadver! En dan meteen een nieuwe kopen zodat de kinderen het niet hoeven zien. Waarom mogen kinderen dit niet zien? Ten eerste hoort dood bij het leven en ten tweede horen ze te leren dat ze zorgvuldig met een dier om moeten gaan. Vind ik... Echt zo sneu😢
 3. Wat een kanjer 🙂 Zit Harold al bij haar of nog even niet?
 4. Dat praten moet je echt niet doen nee! Ik heb dat weleens vanaf mijn werk gedaan om mijn vriend te laten schrikken. Ik zei opeens joehoe door dat ding, de konijnen wisten niet waar ze het zoeken moesten en gingen als een gek stampen. Het geluid is ook best hard en fel, klinkt niet fijn, dus ik snap dat ze zich de tandjes schrikken.
 5. Klinkt inderdaad alsof mevrouwrje wel weer zelf gaat eten straks. Bikkeltje!
 6. Dat hoop ik idd ook. Haha ja ik neem altijd de kneusjes mee uit de opvang. Bij Siem wist ik dat, maar ik ben er nu wel klaar mee. Financieel ook haha. Ik wil graag terug naar twee, die buiten hebben nooit wat en gaan gewoon dood als ze oud zijn. Siem zou overigens pas een jaar of vier oud zijn. Arme stakker. Dunya is nu een jaar of 6/7 volgens mij. Qua gedrag oogt ze veel ouder, maar ze ziet er niet oud uit vind ik. Siem mag naar huis, maar ik hou ze liever ff daar samen. Het is ook een half uurtje rijden, dus dan doe ik dat liever morgen in één keer. Ik ben blij dat de antibiotica bij hem al wel weer aanslaat. Echt een bikkel inderdaad! Hopelijk komt hij snel weer kroelen op de bank.
 7. Nou he. Ze heeft er voor mijn gevoel alleen heel veel ongemak van als de vochtafdrijvers niet goed gedoseerd zijn. Dan wordt ze mega benauwd door dat vocht en dat zie ik meteen doordat ze dan rustiger is en niet meer met de pootjes opzij ligt. En je merkt dat ze weinig energie heeft en soms een soort hoest doordat het niet krachtig genoeg gepompt kan worden. Eten blijft een probleem en ze heeft nauwelijks vet en spiermassa daardoor. Zo lang ze relaxed is vind ik het goed, maar eigenlijk reken ik er gewoon op dat ze over een tijdje plots dood neervalt of in de volgende narcose blijft.
 8. Net gebeld door de DA. Met Siem gaat het beter! Dunya is weer half wakker uit de narcose, maar wel heel vertraagd. Echo is gemaakt, haar hart is echt beroerd. De hartspier functioneert zeer slecht, waardoor het bloed niet goed rondgepompt wordt en terugloopt. Dat zorgt voor vocht en benauwdheid. De DA vond de dosering vochtafdrijvers heel hoog en had gehalveerd, maar daarmee zag de röntgen er heel beroerd uit. Die wordt dus weer verhoogd en ze krijgt er hartmedicatie bij om te ondersteunen. Al met al gaat het dus best slecht met haar, terwijl mevrouwtje best vrolijk rondhobbelt en ook lekker relaxed is. De DA verwacht dat ze maar kort te leven heeft, maar dat ze met deze klachten alweer een jaar bij ons is, is eigenlijk ook heel bijzonder. Ik vind het wel fijn om te weten, want met deze kennis zou ik haar denk ik niet opnieuw koppelen als dat nodig is of serieuze operaties doen bij haar. Ze blijft nog een nachtje daar in de zuurstofkooi voor de zekerheid.
 9. Klinkt als heel normaal gedrag voor konijnen. Het klinkt als dominantie, maat kan ook hormonaal zijn. Is je voedster gecastreerd?
 10. Ik heb er een waar in ieder geval alle noodmedicatie in zit en ik heb er ook altijd wel panacur in zitten of een restje antibioticum. Er zit ook dwangvoer in, eetlustopwekker, snugglesafes enzo. Misschien vergeet ik nog iets. Ik heb zelfs een infuuszak liggen, maar dat kan/wil ik zelf niet toedienen.
 11. Ja he, arm ding! En zo'n bikkel, want het is dat het opviel dat hij wat rustiger is dan anders en iets minder goed eet, maar uiteraard leek het verder prima te gaan. Ik ben blij dat ik zijn gedrag inmiddels ken. Snot is echt vreselijk ja, vooral omdat het continu kan omslaan... Dank je. Ik vind dat ze er allebei goed doorheen moeten komen of allebei tegelijkertijd in moeten slapen. Doe dat eerste maar.
 12. Haha, vast wel! Speciaal onderwijs is heel erg leuk ja! Is ook moeilijk te zeggen aan het begin van de opleiding natuurlijk.
 13. Hier witlofstammpot met een vega dingetje erbij.
 14. Ik raad het ook zeker aan, het is ideaal. Ook als je uit wil slapen en even wil checken of alles nog oke gaat, haha.
 15. Leuk @Pablo&Lola! Weet je al welke richting je er uiteindelijk mee op wil?
 16. Dank je. Ook spannend voor Sofie, maar komt vast goed! Hopelijk herstelt ze snel 🙂
 17. Dunya en Siem zitten samen in opname bij de DA :(. Dunya heeft inderdaad een haakje en had daardoor ook wat gas en trage darmwerking. Daar wordt ze morgen aan geholpen en als ze stabiel genoeg is in de narcose dan maakt de DA een echo van haar hartje om eens echt te kijken wat er daar nu speelt. Rekent ze geen kosten voor, ze is gewoon benieuwd. Siem heeft ondanks dat het beter leek te gaan met zijn snot nu een longontsteking... Zo zielig, hij pruttelde het weekend ook al wat tijdens het eten. Dat verklaaart zijn niet happy gedrag. Arme schat, moet hij weer op de draxx. Ik hoop dat hij ervan opknapt, hij heeft al zo veel langdurige kuren draxx gehad... En bij Ollie was de longontsteking toch een teken dat ze aan het eind van haar leven kwam, hopelijk bij Siem gaat het beter. Zo naar om je koppeltje achter te moeten laten bij de dierenarts voor de nacht! Bah, ik ben er echt ziek van!
 18. Heel herkenbaar. Overigens kunnen konijnen van net 1 kg ook stamoen als een olifant hoor 😛 Ik ben er nooit achter kunnen komen wat ee nou aan de hand was bij zo'n stampaanval. Soms duurde het wel een kwartier.
 19. Haha. Baloe was ook zo'n stamper. Die ging midden in de nacht stampen terwijl er niks aan de hand was. Je weet soms niet waar ze bang van zijn. Een schim? Een geluidje dat wij niet horen?
 20. Gadsie, ik heb binnen twee konijnen die bijna niet willen eten. Dunya zal wel weer een haakje hebben, dat wordt weer mega spannend met narcose. Siem is niet helemaal in zijn hum en is aan de diarree, dus hij moet morgen ook maar even mee. Misschien ook een haakje want de DA zag dat hij een scheef gebitje heeft. Gelukkig mag mijn vriend morgen uit quarantaine!
 21. Ik vond het wel lekker! En heel simppel 🙂
 22. Gelukkig. Ik heb altijd geleerd dat je losse haren niet moet plukken, hoe verleidelijk ook. Beter borstelen. Volgens mij is die borstel prima voor losse haren, ik weet alleen niet of het de losse haren er goed uit haalt. Die prozyme zou ik in de verhaarperiode idd lekker blijven geven.
 23. Hier haren ze niet zo nu. Als je blijft plukken kan je alleen wel haargroeistoornissen veroorzaken en werk je dat ruien in de hand. Als ik me stoor aan het haar dat uitvalt of als ik bang ben dat ze verstopping krijgen gebruik ik alleen een vochtige hand om te aaien od een geschikte borstel voor de loszittende haren.
 24. Dat is geen geld. Inderdaad leuk shoppen op die manier!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .