Ga naar inhoud

Lollie

Members
 • Items

  728
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Lollie

 1. Dus ontdeden ze zich van al het zand en gingen terug naar Nederland. Daar kregen ze een welkomstcomité en een plekje in de krant.
 2. Voor de cavia's: Back2Nature met een toplaag van keuteltjes.
 3. Lollie

  Voorstellen

  Welkom op BunnyBunch!
 4. Een dorp van 1000 inwoners vind ik niet onder buitenaf vallen. Eerder wat @Newby1981 zei: Ik vind overigens niet dat buitengebied = per se geschikt voor buitenkat. En een woonwijk zou in principe ook moeten kunnen, als de hele buurt het ermee eens zou zijn en er weinig andere katten zijn. De kans dat dat het geval is, is alleen zeer klein 😉. Belangrijkste vind ik toch dat anderen geen last van jouw huisdier hebben. Natuur staat op nr. 2, ik vind niet dat een kat de kans moet krijgen allerlei vogels te vangen als er thuis een etensbakje klaarstaat. In de praktijk is dat alleen vrij lastig te voorkomen. Dat belletjes gevaarlijk zijn, wist ik niet. Hier geldt overigens juist andersom, de vogels dagen de kat vaak juist uit. Ze vliegen tot vlak voor de kat, en als de kat uithaalt fladderen ze gauw een stukje achteruit 🤣. Om vervolgens weer vlak voor de kat te gaan zitten. Uiteindelijk is het meestal de kat die het zat wordt en wegloopt. Als je goed naar de vogels kijkt, zijn ze eigenlijk verbazingwekkend slim. Zeker de eksters. Ook ik ben voor verplicht chippen en castreren.
 5. Blijkbaar wel, nu kunnen wij allemaal lezen dat je de konijnen te laat hebt gevoerd en ze beschuldigd van dingen die Piet gedaan heeft. Wat afschuwelijk weer, Flo en Rosie, ik heb met jullie te doen.
 6. Oei oei, nooit je telefoon onbewaakt achterlaten in de ren @To van de Veluwe. De konijnen zullen niet terugdeinzen al je wandaden online te plaatsen.
 7. Misschien wekte het de indruk dat de konijnen alleen maar voor de kinderen waren, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De caviaopvang vroeg daar ook goed over door. Maar in deze situatie wel jammer dat het nu zo is gegaan. Duimen voor de kleintjes! Ben benieuwd hoe het verder gaat.
 8. En ook niet in je woonkamer? 😉 Uiensoep
 9. Mensen mogen doorgaans niet zomaar elkaars tuin in komen wandelen. Hebben de mensen kinderen, dan moeten ze die kinderen ook leren niet zomaar in andermans tuin te komen. Datzelfde geldt voor huisdieren: Ik snap dat de kat geen bordjes kan lezen, maar daarom is de eigenaar verantwoordelijk dat de kat toch wegblijft uit de tuin van anderen. Stel je voor dat we onze konijnen los door de wijk lieten lopen: overal kale en overhoop gegraven gazonnen, keutels overal, planten aangeknabbeld, dat zou een bende worden. Elke dag wordt er uren moeite gestoken in de hond ook, wij moeten 2 uur per dag, weer of niet, met de hond op pad, keurig aangelijnd omdat onze hond niet met andere honden overweg kan en jachtinstinct heeft. Je steekt er ook tijd voor uit om de hond te vermaken en hem te trainen, je kroelt en speelt met hem. Het kost geld en ruimte om de hond zijn eigen mand en speelgoed te geven. Eten kost ook veel geld, hij heeft niet de kans zijn eigen maaltje te vangen. Je zorgt dat hij niet bij anderen in de tuin poept omdat dat ronduit asociaal is en ook op andere plekken ruim je het op, ook niet het leukste werkje. Was allemaal opgelost als hij los in de wijk liep, hij kon zelf zijn snacks vangen, zichzelf vermaken, met stokken spelen, poepen waar hij dat wilde (want wie kan bewijzen dat het jouw hond was?), het gewoon uitvechten met de andere honden (dierenartskosten mag het andere baasje uiteraard zelf betalen), zichzelf uitlaten. Maar wat een zooitje zou het worden. Je brengt je huisdier ook in gevaar; hij kan onder een auto komen, gewond raken tijdens gevechten met soortgenoten. Je stelt je huisdier ook bloot aan vervelende ervaringen, bekers water over zich heen etc. Ik was als kind ook echt als de dood voor katten. Ik heb vaak genoeg alles laten vallen wat ik vast had en het in doodsangst op een lopen gezet, net zolang gerend tot ik echt niet meer kon. Of ik bleef urenlang in de kou wachten omdat een kat in de buurt van de deur zat. Ik kan me herinneren dat ik een keer in een boom was geklommen en een kat erachteraan kwam. Wat heb ik geschreeuwd en gehuild. En de halve straat had katten... Inmiddels ben ik over die angst heen, maar ik zal echt niet het enige kind geweest zijn wat bang voor katten is. In een woonwijk vind ik het gewoon asociaal om een kat los te laten rondlopen. Woon je nou op een grote boerderij in het buitengebied, met niemand in de buurt, dan wordt het een ander verhaal.
 10. Lollie

  Nieuw hier

  Welkom op BunnyBunch!
 11. Oei dat lijkt me niet de bedoeling... Maar dat lijkt me eerder aan de steensoort liggen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .