Ga naar inhoud

Annasbeestenbende

Members
 • Items

  2.200
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

Alles dat geplaatst werd door Annasbeestenbende

 1. Ik weet niet hoe oud Loeki is, maar hij ziet er wel oud uit met zijn grijze haren 😄. Soltar en Hazel worden binnenkort 7.
 2. Ik heb misschien nog wel een foto. Ik gaf mijn konijnen vroeger namelijk gemengd voer. ik heb even gekeken, ik weet niet of het goed is. Het is een screenshot van een filmpje. Zal ik het opsturen?
 3. Ja, ze vinden het heerlijk! Komt denk ik door de banaan. Maar het zit ook veel hooi in, dat is met brokjes het belangrijkste ingrediënt.
 4. Ik heb banaan gebruikt. Het is even plakkerig als water+meel. Ik heb er ook wat gedroogde kruiden in gedaan. 😄
 5. Hoi, ik heb een kort vraagje: ik wil vandaag konijnenkoekjes bakken met hooigruis en wat brokjes, misschien geraspte wortel. Kan ik daar wat tarwebloem bij doen om de boel aan elkaar te laten plakken? Het gaat om ongeveer een eetlepel op 10 koekjes. Alvast bedankt!
 6. Gefeliciteerd 🥳 ook namens onze kat 😺
 7. Hazel: Hazelien(tje), Hazeltje, meisje. Soltar: Solly, Solliebollie, Bollie of Solliebollieoliebollie 🤣 Loeki: Loek-loek, kleine boef, Boeffie. Samen de Nijntjes of boefjes. Olaf de hamster noem ik vaak Ollie, Olliebollie, kleine Oliebol. En Molly de kat vaak, Molls, Molska, Molski, Molliebollie, Meisje, schatje, liefje.
 8. Hazeltje is vandaag voor het eerst bij mij op schoot gesprongen! Ik heb haar nu al een paar jaar en ze vond mij altijd prima, soms mocht ik haar aaien, maar vandaag was ze opeens echt contact aan het zoeken. Ze vind normaal haar voorpootjes op mijn schoot zetten al spannend, maar vandaag sprong ze gewoon twee keer op shoot. Ze deed het de eerste keer een beetje onhandig en viel bijna om, maar ik mocht haar zelfs helpen en even ondersteunen 🥰 misschien komt het omdat ze de laatste tijd ziek is en medicijnen krijgt. Ze plast op zichzelf. We hebben veel geprobeerd. Nu krijgt ze elke dag Meranox, semintra en metacam en ze lijkt vandaag iets opgeknapt, ze was vandaag een stuk droger dan andere dagen. En ze lijkt ook iets beter in haar velletje te zitten. Ik hoop maar dat het nog verder opknapt en ze nog lang bij mij kan blijven. ❤️
 9. Dankjewel @bobbyonthefloor! Heel fijn dat je het op wilde sturen. Heel erg bedankt! 😃
 10. Ik heb mijn dekseltje even opgemeten, @Linke. Hij is bovenaan 25 cm en onderaan 23,5 cm. Hij is 9 cm breed. Ik denk helaas niet dat dat gaat passen 😬 Bedankt voor het aanbod! Dit is de ruif:
 11. Weet iemand of ik zo’n deksel misschien los kan kopen? Waarschijnlijk heeft de vakantie oppas hem perongeluk weggegooid in de groen container. De het deksel is heel fijn om het hooi droog te houden. Ik kan alleen nergens een losse deksel vinden. Voordat ik een nieuwe hooiruif koop vraag ik nog even hier of iemand weet of ik ergens een deksel kan vinden voor deze hooiruif: alvast bedankt! Anna
 12. Ik heb nog wel een tip voor als je medicijnen stress-vrij wilt geven. ik heb zelf wekenlang Meranox moeten geven en vanalles geprobeerd, maar het enige wat echt stress-vrij werkte voor ons was een papje maken van brokjes en (heet) water en daar de medicatie doorheen prakken. Wel laten afkoelen natuurlijk 😉. Soms eten ze niet alles op, maar dan schraap ik het restje uit het bakje met mijn vinger en laat het konijn dat aflikken. Beterschap met Teun ❤️
 13. Meranox is hier bij drie konijnen gewoon naar binnen gegaan in een papje met brokjes. Bij Foep zelfs maandenlang. Ik doe kokend water bij de brokjes en prak het met een vork. Dan prak ik de Meranox erdoorheen en geef het. Als ze het niet helemaal opeten schraap ik de restjes uit het bakje met mijn vinger en dan likken ze het af. In heb begin moet ik er soms nog wat lekkers doorheen prakken, appelmoes of iets dergelijks. Succes!
 14. Ik was vandaag bezig in mijn moestuintje en de munt heeft onder de grond te veel ruimte in beslag genomen. Dus ik heb wat munt wortels weg geknipt. Ik heb gegoogled of konijnen de wortels nou wel of niet mogen hebben en ik kon geen duidelijk antwoord vinden. Dus voor de zekerheid vraag ik het hier: mogen konijnen alles van de munt plant, dus ook de wortels? alvast bedankt!
 15. Wat ontzettend erg, heel veel sterkte toegewenst ❤️
 16. Ik heb eigenlijk precies hetzelfde probleem met mijn (ongecastreerde) voedster Soltar. Ze mocht vaak buiten de ren op een stukje aarde en ging daar heerlijk graven, maar ze zag er steeds zo uitgeput uit, ging inderdaad steeds uitgeteld liggen met een zwoegende ademhaling. Ook in het hok groef ze heel veel en heel intensief. Ik vond het een beetje veel worden voor haar allemaal, dus ze mag nu niet meer in de extra ren, zodra het wat koeler is proberen we het opnieuw. In het hok heb ik op dit moment geen bodembedekking en dat gaat goed, ik hoop dat ik van de winter weer zonder problemen een lekker pak stro in het hok kan doen. De konijntjes hebben sinds kort ook een zandbak, maar daar doet ze toch rustiger mee, dat is heel fijn. Maar zodra ik haar weer op het buitenstukje laat begint ze meteen weer met heel enthousiast graven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .