Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.528
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 5 december 2022

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Siem, Goofy & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,4k

Reputatie

 1. Ik zou hiermee ook naar de dierenarts gaan en echt niet lang wachten. Het zou om een wormbesmetting of coccidiose kunnen gaan en dat moet je wel snel behandelen. Zeker vanwege het risico op uitdrogen inderdaad. Het minder eten klinkt niet goed, klinkt ook alsof je konijn niet lekker is.
 2. @Bammyflurry nee zeker geen goed teken! Hij kan zijn troep niet op de normale manier kwijt en dus is dat gat dat gemaakt is permanent. Dat moet dus open blijven zodat oorsmeer en andere troep eruit kunnen en er niet weer een abces onder gaat zitten. Het moet dus weer open gemaakt worden voor het helemaal dichtgegroeid is. Echt balen. Verder helemaal eens met je. Die dieren zorgen voor zoveel ontspanning.
 3. Bleeegh het gat in het oor van Siem begint 1,5 jaar na zijn lateral wall resection opeens in rap tempo dicht te groeien. Eerst kon ik er met een pincet in om klonten oorsmeer eruit te pakken en opeens kan ik er niet meer bij. Morgen maar eens door de dierenarts laten kijken wat ze kan doen. Hopelijk hoeft het niet weer onder narcose open.
 4. Het is misschien niet het antwoord waar je op hoopt, maar ik verwacht dat op bunnybunch iedereen hetzelfde advies gaat geven. Neem niet één konijn. Het is niet voor niks dat een opvang altijd een koppeltje konijnen naar huis stuurt. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen zich alleen veilig voelen en natuurlijk gedrag vertonen als ze in ieder geval één konijnenmaatje hebben. Je kan nog zo veel ruimte hebben en zo veel thuis zijn, maar je kunt je konijn gewoon niet geven wat het nodig heeft als het alleen leeft. Daarom ga je in een asiel nooit met één konijn naar huis. Dat je zo'n goede band had met je konijn begrijp ik, want het konijn had niets anders. Zelf vind ik het een beetje egoïstisch (dat is niet *ananas* bedoeld) als je bovenstaande weet en dan toch kiest om een konijn alleen te houden. Dat doe je dan echt voor je eigen plezier en niet voor het konijn.
 5. @Gijs9 Mijn mening is dat er altijd voordelen en nadelen zitten aan iets wel doen of iets niet doen. Zo ook bij vaccineren. Persoonlijk denk ik ook goed na over het wel of niet nemen van vaccins en zal ik zeker niet ieder vaccin nemen. Dat beslis ik wel op basis van goede informatie en een risicoafweging die ik voor mezelf maak. Ik vind echt dat je over vaccinatie niet zo zwart-wit kan denken. Zowel over voor als tegen. In het geval van konijnen kies ik ervoor om wel te vaccineren. Dit omdat de ziektes die voorkomen en ook regelmatig voormomen in bijna alle gevallen dodelijk zijn voor het beestje. Weerstand of niet. Konijnen zijn ook nog eens prooidieren en daardoor veel vatbaarder voor vanalles dan andere diersoorten. Bij mensen zijn er ook ziekten waarbij je nog zo'n goede weerstand kan hebben, maar de kans gewoon bijna 100% is dat je dood gaat. Als je dat risico wil nemen is dat natuurlijk prima als je de gevolgen kan overzien en ermee kan leven. Ik vind wel dat je dan goede afwegingen moet maken en niet enkel met argumenten moet komen over of iets wel of niet natuurlijk is. Het zijn best harde claims, waarvan niet altijd goed aan te tonen is dat dat klopt. Als je zoiets op een openbaar forum schrijft vind ik persoonlijk dat je de claims best iets voorzichtiger mag schrijven. Desondanks snap ik je redenatie zeker hoor, ik twijfel in sommige gevallen ook of een vaccin een dier of mens in bepaalde opzichten niet zwakker maakt.
 6. Zorg inderdaad echt voor een konijnkundige dierenarts. In sommige gevallen kan het met hokrust ook redelijk herstellen. Bij breuken aan de middenvoetsbeentjee zou ik eerder aan een spalkje denken dan aan een amputatie, maar ik ben natuurlijk geen dierenarts. Ik heb een konijntje thuis dat toen ze in de opvang had ook een gebroken pootje had, wel in het voorpootje, en dat is keurig hersteld met enkel een spalkje. Zij hupst vrolijk rond en kan alleen niet alle bewegingen maken met haar teentjes. Een second opinion door een specialiast lijkt me in jouw geval echt een goed idee. Uiteraard blijft de beslissing heel persoonlijk en ook lastig. Succes en sterkte!
 7. Achterpoten kunnen idd geamputeerd worden, maar het ligt er natuurlijk wel aan op welke plek de breuk zit. De belasting op de andere poten zal wel groter worden, waardoor ze wat eerder last zullen krijgen van artrose. Mijn ervaring is dat ze heel snel wennen en goed herstellen van een achterpootamputatie. Weet je waar de breuk zit? Ik schrik heel erg van dit bedrag. Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gehoord. Een paarhonderd euro ben je mogelijk wel kwijt, maar tweeduizend?? Is een second opinion nog een optie voor je?
 8. Ik denk dat als je veel groenvoer geeft in verschillende samenstellingen, dat het risico op problemen dan klein is. Maar, als je af en toe groenvoer geeft en verder vooral brok en hooi, dan is de kans dat al het overschot aan calcium uitgeplast wordt veel kleiner en kunnen er wel degelijk problemen ontstaan.
 9. Die temperatuur is niet goed. Ik zou zelf in dit geval kiezen voor naar binnen halen en de temperatuur minimaal een dag goed te hebben voor hij weer terug naar buiten gaat. Als hij geen gebruik maakt van de snugglesafe dan warmt hij niet voldoende op. De vraag is wel waar die ondertemperatuur vandaan komt als hij wel weer eet en keutelt. Is er naar het gebit gekeken?
 10. Dat is op dit moment het gangbare vaccin. Ik snap heel goed dat je de indruk krijgt dat het door het vaccineren kont. Deels kan dat, omdat een vaccin toch een beroep doet op het immuunsysteem. Het zou ook toeval kunnen zijn, de winter is sowieso een tijd voor kwaaltjes natuurlijk. Blijft lastig en je zal er niet achter komen ben ik bang. Weet dat een ernstige reactie na vaccineren bij konijnen echt niet vaak voorkomt.
 11. Niet vaccineren is bij konijnen wat mij betreft inderdaad geen optie. Ik zou iig het risico niet willen lopen.
 12. Wat verdrietig zeg! Dat hoor je niet vaak gelukkig. Ik heb zelf een konijn gehad dat ook altijd ziek werd na haar vaccinatie, maar bij haar bleek later dat ze serieuze gezondheidsproblemen had al voor de vaccinatie. Als je dit ziet komt het meestal voor bij konijnen die al verzwakt zijn door een bepaald gezondheidsprobleem. Als daar geen sprake van was lijkt het domme pech. Welk vaccin is er gebruikt?
 13. Nee, dit is geen normaal gedrag. Twee mannetjes bij elkaar houden gaat, ondanks castratie, meestal fout. Het kan lang goed gaan, maar in veel gevallen zie je dat ze rond de pubertijd beginnen met lelijk doen en uiteindelijk gaan vechten. Let op: konijnen kunnen elkaar ongelooflijk lelijk verwonden en zelfs dood bijten. Hoe oud zijn ze? Mijn beste advies voor nu zou zijn om de twee uit elkaar te halen om dat te voorkomen. Aangezien konijnen groepsdieren zijn en niet alleen kunnen leven, zou ik je adviseren om naar een goede konijnenopvang te gaan. Of je houdt dan twee losse koppeltjes van mannetje en vrouwtje als je daar plek voor hebt, of je kiest er bijvoorbeeld voor om er eentje af te staan en de ander te laten koppelen aan een passend vrouwtje. Hoe groot is de ruimte waar ze 24 uur per dag toegang tot hebben? Niet je vraag, maar ik wil het toch zeggen: konijnen en cavia's zijn echt niet geschikt om samen te leven. Ze hebben compleet andere voedingsbehoeften en kunnen serieuze gezondheidsproblemen krijgen daardoor. Bovendien kunnen konijnen ziektes overdragen waar cavia's heel ziek van worden, maar konijnen niets van merken. Ook kunnen konijnen bv gaan rijden op de cavia's en ze lelijk verwonden. Ze begrijpen elkaars taal niet en hebben echt andere behoeften op alle vlakken. Wat mij betreft dus niet verstandig om ze samen te houden.
 14. Dit zijn zo'n vervelende dingen, zeker in het weekend. Gelukkig gaat het nu wel beter, maar je wil toch wel weten wat er evt speelt. Sterkte!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .