Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  2.167
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 4 mei

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Siem, Goofy & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1,2k

Community reputatie

 1. Ik zie nu een hond voor me die een slang aan zijn staart heeft en over de grond glijdt om stof te zuigen 😂 Volgens mij is het doel bereikt dan, toch? Ze lijkt iig niet bang voor de stofzuiger😜
 2. Ahh, niet wat je wil horen maar ik denk een goede beslissing dat je toch voor de foto bent gegaan. Niet wat je had verwacht ook. Zo zie je maar hoe sterk konijnen zich houden, hij zal toch veel pijn hebben. Een dapper besluit inderdaad om ze samen te laten gaan. Koppelen op 10-jarige leeftijd kan soms echt heel prima, maar in dit geval kan ik me heel goed voorstellen dat samen laten gaan een betere optie is. Veel sterkte en geniet nog even van ze.
 3. Herkenbaar probleem. Als ze gechipt zijn, zou je een huisje kunnen maken met een kattenluikje erin dat op chip werkt. Dan kan zij er alleen bij. Volgens mij was er onlangs een topic waarin iemand een filmpje stuurde met een voorbeeld hiervan. Je kan ze ook scheiden van elkaar als ze eten door er een hekje tussen te zetten. Ik vind dat zelf niet heel ideaal omdat het best wat tijd kost en het frustratie kan opleveren.
 4. Het eerste dat is me afvraag is of er röntgenfoto’s gemaakt zijn. Dan pas weet je zeker of het gaat om artrose of om een ander probleem met het bewegingsapparaat. Spierzwakte zou ook nog kunnen door de ouderdom. Ik zou dat sowieso als eerste laten uitzoeken. Als er sprake is van artrose kan je aan aantal dingen doen om pijn te bestrijden, maar het is natuurlijk altijd een aandoening die erger zal worden. Meestal starten ze met novacam/metacam en gaan ze over op phen-pred als dat onvoldoende werkt. Ik ga het weer zeggen, maar ik hoor ook echt hele goede ervaringen met synopet. Haha, iedere keer dat ik het zeg voelt het alsof ik aandelen van ze heb, maar ik hoor gewoon veel positieve geluiden. In sommige gevallen hoor ik dat ze met dat spul van de pijnstillers af kunnen.
 5. Mijn moeder en zusje geven het onder dwang. Het is een ragdoll, die vecht niet zo erg en ga je gewoon een soort van overheen liggen en dan gaat het net als bij een konijn naar binnen. Ik kan me voorstellen dat het bij andere katten lastiger kan zijn.
 6. Ik bedenk opeens dat je ook eens zou kunnen overleggen om synopet te gaan geven. Dat is een homeopathisch spul dat ingezet kan worden bij artrose. Ik heb geen aandelen (heb het namelijk al vaker geroepen), maar hoor positieve verhalen bij artrose bij zowel konijnen als katten (ook uit eigen ervaring bij de kat van mijn ouders). Ik weet niet precies wat het doet, maar het houdt de gewrichten wat soepeler geloof ik. Wellicht kan je dat ook bij een dislocatie van de heup inzetten.
 7. Mooi vooruitzicht, een hele fijne vakantie gewenst! Fijn dat je man het van je overneemt, hij zal het wel druk krijgen met zijn eigen baan ernaast 😉.
 8. Zijn dat jouw eigen konijnen of je opvangkonijnen? Wat een hoop! Ik heb er echt veel respect voor dat je zo veel dieren hebt en daarnaast een opvang hebt. Wat een werk en wat een zorgen. Ik heb soms aan mijn vier mopjes al een dagtaak als ze wat mankeren, laat staan hoe veel zorgen jij dan moet hebben.
 9. Helemaal mee eens. Een kat doe je er echt mee te kort, ik vind dat onverantwoord en vind dat je niet voor een kat moet kiezen als je geen vlees wil voeren. Het zijn gewoon echte carnivoren. Ik weet dat zelfs de vereniging voor veganisme hier heel duidelijk over is. Ik begreep ook dat het voor honden wel kan ja. Ik heb me er ook nooit zo in verdiept, maar weet dat honden geen carnivoren maar omnivoren zijn. Zij eten natuurlijk ook weleens wat fruit en gekookte groenten enzo, wat een kat niet eet. Ik wist niet dat er al voeding is met insecten. Eigenlijk is dat natuurlijk net zo erg, alleen voelen we over het algemeen minder empathie voor insecten.
 10. Oef, klinkt heel heftig zo’n operatie. Ik zie dit soort operaties weleens bij mensen voor mijn werk en dat herstel is heel pittig. Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en in sommige gevallen is dat best te vergelijken met hoe het bij dieren werkt. Bij dit soort operaties zie ik heel vaak dat er complicaties optreden zoals ontstekingen. Maar als de heupkop eraf is kan dat ook voor de beweeglijkheid flinke gevolgen hebben. Je weet niet of het herstelt en of het beestje pijnvrij kan gaan bewegen. Bij een konijn is het denk ik ook nog wat lastiger dan bij een hond of kat, omdat je een konijn nog minder kan sturen in zijn gedrag. Ik denk dat ik zelf persoonlijk ook zou afwachten met metacam en eventueel spierversterkende middelen. Hoewel je bij spierversterkende middelen ook moet bewegen, dus misschien is dat een optie voor wat later.
 11. Ik heb meer met voedsters. Ik vind rammen echt hartstikke leuk en lief en het zijn over het algemeen mijn meest knuffelige konijnen, maar ik vind dat felle en pittige van voedsters heel erg leuk. Ze zijn naar mijn idee wat eigenzinniger en ik vind het grappig dat als ik mijn voedsters ga aaien, dat echt op hun manier moet en ze heel duidelijk zijn als ze er klaar me zijn. De rammen blijven veel sulliger gewoon zitten. Dat vind ik echt heel schattig overigens. In de opvang heb ik meestal ook voorkeur voor het vrouwenpad, omdat je daar op je hoede moet zijn en er altijd wel eentje is die in je vingers hangt. Uiteraard word ik wel op zowel rammen als voedsters verliefd hoor.
 12. Haha ik wil ook een vegetarische kat. Een van de redenen dat ik er geen wil is dat ze echt vlees moeten eten. Ik geloof dat er wel vegetarische brokken zijn, maar ik vind dat persoonlijk niet echt ethisch verantwoord.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .