Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  251
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

Jamesthebunnybutler last won the day on August 20

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

45 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik weet niet precies de hoeveelheden die door konijnenkenners worden aangeraden, maar de hoeveelheden die op verpakkingen genoemd staan, zijn altijd wat aan de hoge kant. Biks/brokjes kun je eigenlijk zien als een soort vitaminepilletjes, ze hebben er maar heel weinig van nodig. Het hooi is het belangrijkste voer. Zelf geef ik mijn konijnen twee keer per dag een klein eierdopje science selective. Ik gok dat dat in totaal neerkomt op 30-40 gram voor de konijnen samen op één dag. Bij mij zijn ze ook altijd hongerig, maar dat is niet omdat ze echt honger hebben, maar omdat ze die brokjes gewoon echt heel erg lekker vinden. Volgens mij kan je jouw hoeveelheid brokjes best nog een beetje minderen, mits ze altijd genoeg hooi tot hun beschikking hebben. Blindedarmkeutels vinden wijst er vaak toch op dat ze wat te veel gegeten hebben. Mocht het ook na het minderen van de hoeveelheid brokjes blijven, dan zou er iets anders kunnen spelen en is een dierenartsbezoek misschien nodig. Vooralsnog zou ik me daar niet druk om maken! Goed dat je ook de postzegelmethode gebruikt voor het opbouwen van groenvoer 🙂
 2. Hoi Wies, Wat rot voor je. Heel veel sterkte. Ik denk dat we je hier niet zo goed mee kunnen helpen. Het verwerken van het verliezen van een konijn kan veel tijd nodig hebben. Verdriet hoort daar in de eerste periode bij en kan je niet wegnemen. Wat je wel kan proberen is wat afleiding zoeken, dingen gaan doen die je leuk vindt om zo in ieder geval even aan wat anders te kunnen denken. De avonden zullen de komende week of weken misschien nog wat lastig blijven, maar daarin ben je absoluut niet de enige! Misschien zou het wel kunnen helpen om erover te praten met een vriend(in) of bijvoorbeeld je ouders. Dan hoef je 's avonds in bed niet zo in je eentje te piekeren en lucht het hopelijk een beetje op. Nogmaals veel sterkte gewenst.
 3. Hoi Merel, Als ik het goed zie, zit het bij haar nageltje, toch? Als het op haar hakje zit, zou het kunnen wijzen op pododermatitis/zere hakjes, maar dat lijkt hier niet het geval. Mijn konijnen hebben niet zo'n bultje in ieder geval, dus ik denk dat het niet hoort. Ik zou zeker even met de dierenarts overleggen. Als ze zich verder normaal gedraagt, goed eet, keutelt en erop steunt, hoeft dat denk ik niet met spoed.
 4. Haha, grappig dat katten ook zo kunnen schrikken van konijnen. Gelukkig is ze meteen naar binnen gegaan en niet naar buiten gevlucht! De katten van onze buren lopen hier regelmatig de woonkamer binnen en schrikken dan ook vaak van de konijnen. Ze lopen ook met een boog om ren die buiten heen. Met de snotneus van James lijkt het de goede kant op te gaan. Afgelopen maandag zijn we terug gekomen van vakantie en heb ik haar de tweede injectie Draxxin gegeven. Ging nog een beetje mis, want ik moest handschoenen dragen en ik ben echt geen held in prikken geven. Ik heb ook het spoelen van haar neus en het druppelen weer opgepakt. Haar neus is nog een klein beetje vochtig, maar we hebben geen nies meer gehoord en het ziet er een stuk beter uit dan 1,5 week geleden. Ik twijfel nu of ik volgende week nog een derde prik ga halen. Ik kijk het iig nog even aan, als het nog wat vochtig blijft ga ik voor een derde en laatste prik. Ze is het helemaal beu met het spoelen van de neus, gisteren beet ze me zelfs opeens in mijn arm terwijl ze nog nooit iemand heeft gebeten (en er zijn echt wel mensen die haar een beetje uitdagen/plagen). Balie is opeens heel schrikkerig. Als ik op de bank zit en ik draai mijn hoofd om of beweeg mijn voet, dan kan hij al als een dolle weg rennen en een aantal keren stampen. Hij is altijd wel een bange poeperd geweest, maar het lijkt de afgelopen weken erger te zijn geworden. Ik kan het niet verklaren. Afgelopen weken geen katten per ongeluk binnen geweest, qua situatie is er niks veranderd, hij heeft geen stress van medicatie of iets en is verder gewoon happy. We hebben werkelijk geen idee wat er in dat lieve koppie omgaat. Is jullie ervaring ook dat buitenkonijnen wat sterker lijken te zijn dan binnenkonijnen? Ons buitenkoppel heeft eigenlijk nooit wat en dat zijn al twee oudere konijnen. Mijn binnenkonijnen hebben om de haverklap iets. Gelukkig nog geen hele grote en levensbedreigende dingen, maar ik vind het toch gek. Ik vraag me weleens af of een vitamine d tekort bij die dieren niet kan zorgen voor problemen.
 5. Ik sluit me aan bij de reactie van @Evee. Het klopt dat er veel verschillende meningen zijn over koppelen en die zullen er voorlopig ook wel blijven. We kunnen hier alleen onze eigen ervaringen en inzichten delen. Ik weet niet of er wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar de beste manier om konijnen te koppelen eigenlijk. Zelf heb ik inmiddels drie keer gekoppeld. Twee keer heb ik dat gedaan met de split cage methode, dat is dezelfde methode die jij nu gebruikt. De eerste keer ging dit goed gelukkig. De tweede keer zorgde het bij de konijnen voor heel veel stress en territoriaal gedrag. Ze zaten continu naar elkaar te loeren met hun staart omhoog en er was veel agressie, terwijl het in de opvang best redelijk ging. De derde keer heb ik daarom gekozen voor één lange koppelsessie op neutraal terrein (badkamer). Ik heb ze samen in de badkamer gezet met water en hooi en ben er een paar uur bij gebleven om te checken of het goed gaat. Daarna met rust laten en af en toe ff checken. Na een paar dagen of weken kunnen ze dan samen naar hun uiteinselijke verblijf. Dat was mijn prettigste koppelervaring moet ik zeggen. Het geeft wel een hoop bende haha, hooi in de badkamer en konijnen die naar je kunnen kijken als je staat te douchen 😂. Maar je kan natuurlijk ook in een andere neutrale ruimte koppelen. In ieder geval nog even wachten tot de kleintjes iets ouder zijn dus om zo veel mogelijk stress te voorkomen. Fijn dat het rammetje al gecastreerd is!
 6. Ah, ik heb je verkeerd begrepen en ik heb het zelf niet helemaal goed beschreven. Het veroorzaakt idd sneller benauwdheid. Vaak is het in ieder geval enigszins onder controle te krijgen, in ieder geval kan de benauwdheid verminderen. Mocht het gaan om taaier snot, dan moet dat opgelost worden. Zelf ben ik momenteel bezig met het dagelijks spoelen van het neusje met fluimucil. Wel op aanraden van de dierenarts natuurlijk, want het is een geneesmiddel en ook nog eens een voor mensen ipv dieren.
 7. Oja, en idd kruiden aanbieden! Naast peterselie vinden ze weegbree vaak ook heerlijk.
 8. Wat vervelend! De nazorg van een castratie kan soms best lastig zijn. Hoe gaat het nu? Het geven van medicatie geeft vaak stress. Welke medicatie geef je? Darm- en maagstimulans smaken vaak vies en willen ze daarom ook meestal niet vrijwillig nemen. Sommige pijnstillers smaken als snoep en nemen ze wel graag aan. Mijn konijn wil geen medicatie uit een spuitje nemen, maar de lekkere pijnstillers slurpt ze wel van een klein schoteltje af. Dat zou je kunnen proberen. Als het niet lukt is het denk ik vooral belangrijk dat je zelf probeert niet gestresst te doen als je het onder dwang moet aanbieden. En als het klaar is belonen met iets lekkers als dat lukt
 9. Mijn dierenarts vertelde dat snot vaker voorkomt bij konijnen met zo'n afwijkende schedel. Ik heb er hier ook een met een platte neus en zij heeft ook vaak last van snot. Dat is overigens bij haar wel een bacteriële infectie. @Knuffeltje heb je in het verleden al wel een of meerdere antibiotica geprobeerd om uit te sluiten dat het niet om een bacterie gaat? En is het taai snot of waterig? Snot kan uiteindelijk leiden tot een longontsteking en zorgt er ook voor dat ze soms moeilijk kunnen ademen. Ik geef mijn konijnen regelmatig wat verse tijm en rozemarijn. Ik heb geen idee of het helpt, maar ze vinden het lekker en bij mensen kan het volgens mij helpen bij luchtwegproblemen.
 10. Ach, hopelijk knapt je konijn goed op. Het ziet er pijnlijk uit! Bedoel je dat je iemand zoekt om een onderhuidse injectie (prik) te geven, of gaat het om orale (spuitje in de mond) pijnstiller? Misschien even goed om te vermelden, want er zijn meer mensen die oraal pijnstilling kunnen geven dan onderhuids. Ik ken carprofen alleen in orale vorm namelijk.
 11. Jamesthebunnybutler

  Groep herkoppelen

  Ik sluit me aan bij @Evee. Het is fijn dat jouw twee rammetjes super verliefd zijn, maar het is best een risico om daar nog mee te 'knoeien'. De kans is behoorlijk dat het niet gaat lukken en dat wellicht de twee rammen die nu hartstikke verliefd zijn, uiteindelijk niet meer bij elkaar kunnen. Ik kan me jouw 'binnenkomer' wel voorstellen, omdat twee rammen bij elkaar in principe niet de meest logische keuze is en de kans dat het goed gaat klein is. Maar natuurlijk zijn er altijd koppels waarbij het wel goed gaat. Daar kunnen mensen op een forum soms 'vervelend' op reageren. Misschien had je het iets anders kunnen formuleren, maar van de andere kant: op papier weet je nooit hoe iemand iets bedoeld heeft. Ik ga ervan uit dat je het niet aanvallend hebt bedoeld, maar meer dat je goed hebt nagedacht over de keuze en daar geen verwarring/advies/negativiteit over wil krijgen.
 12. Ik ben benieuwd @MichelleloveElmo. Zal inderdaad wel dubbel voelen, het heeft gewoon tijd nodig. Fijn dat je wel een oplossing hebt gevonden. James lijkt inmiddels iets beter te gaan, de klodders snot zijn weg, alleen haar neus blijft nog nat. Ik verwacht eigenlijk dat het de goede kant op zal gaan. Net ging ik even naast de bank staan en was mijn sok opeens nat, bleek ik in een konijnenplasje te staan 😂. Een van de stouterds had dus bedacht dat hij of zij prima even de blaas zou kunnen legen onder de bank haha. Ook stom van mij, onder de bank is hun favoriete plek om te chillen, maar is buiten hun ren dus ze kunnen er soms wel en soms niet komen. Heb ze nu toch maar even terug naar hun ren gelokt, gaan ze daar voortaan maar weer lekker chillen😜
 13. Bedoel je met haar kamer dat ze de hele dag wel los in die kamer loopt en je haar niet 'opsluit' in de niet zo grote kooi? Dan is haar ruimte helemaal prima. Wel kan het steeds wisselen van de grootte van de ruimte die ze heeft ervoor zorgen dat ze gedrag kan laten zien, zoals tralie knagen en evt onzindelijk worden. Fijn dat ze geholpen gaat worden. Als ik je een tip mag geven, zou ik na haar castratie eens overwegen om haar te koppelen aan een gecastreerd rammetje uit een opvang. Het kan best zo zijn dat ze zich eenzaam voelt (konijnen zijn groepsdieren) en met een maatje echt gaat opleven. Het niet alles willen eten zou toch ook iets medisch kunnen zijn, dus ik zou zeker binnenkort een gezondheidscheck laten doen om te kijken of er een oorzaak voor te vinden is.
 14. Hoi, Een paar vragen om wat meer duidelijkheid te krijgen. - hoe oud is je konijn? - heeft je konijn een maatje of leeft ze alleen? - hoe groot is haar verblijf? Daarmee bedoel ik de ruimte die ze 24 uur per dag tot haar beschikking heeft. - als ik het goed begrijp is het een voedster. Is ze gecastreerd? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor gedragsverandering, denk aan eenzaamheid/verveling, puberteit maar ook een medische oorzaak kan zeker. Je beschrijft dat ze minder dingen eet dan voorheen, dat kan zeker duiden op iets medisch. Ik zou zeker een bezoekje brengen aan de dierenarts met wat je hierboven beschrijft. Mocht je konijn volledig stoppen met eten, dan is dat echt een spoedgeval.
 15. Zo, ben blij dat ik toch naar de dierenarts ben gegaan. Haar linker neusgat zit zo ver dicht dat ze daar niet door kan ademen. Dus ik zal nu iedere dag haar neus moeten spoelen icm slijmoplosset en AB. De AB moet geprikt worden en hoeft maar 1 keer per week, dus dat komt mooi uit met de vakantie. Kan ik het volgende week weer zelf doen en hoeft de oppas verder niet veel extra te doen. Nu hopen dat dit de oplossing gaat zijn!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .