Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.713
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 27 mei

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Over Jamesthebunnybutler

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Siem, Goofy & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,5k

Reputatie

 1. Ja het is zo schattig! Luuk heeft lang binnen gewoond in een wat kleinere ren omdat zijn partner erg kwetsbaar en ziek was. Die jongen weet niet wat hij meemaakt. Het is tot nu toe rustig hoor, misschien scheelt het dat het erg warm is. Ze lijken in ieder geval geen stress te hebben, niet van elkaar, de verhuizing en de hitte.
 2. Ze zitten sinds vandaag in hun definitieve verblijf. Af en toe een beetje jagen, verder heel rustig en ze liggen ook heerlijk tegen elkaar aan. Luuk is door het dolle heen, die vliegt door de hele ren heen. Echt grappig, hij is zo blij met meer ruimte!
 3. Etterbakken! De hele week waren ze lief en elkaar aan het wassen, super rustig. Lopen ze net opeens lelijk achter elkaar aan te rennen en vliegen de plukken weer rond. Gelukkig is het snel rustig hoor en denk ik dat ze ergens van geschrokken zijn, maar Luuk is wel weer wat bangig richting Kyra. Donderdag gaan ze, mits ze weer rustig doen, naar hun normale verblijf. Dan hebben ze twee weken neutraal gezeten, moet goed zijn denk ik.
 4. Het klinkt alsof de informatie een kopie is van een website. Ik herken dit soort teksten van websites van grote dierenwinkels en van grotere merken konijnenvoer. Er staan inderdaad een aantal onjuistheden in, dus helemaal eens met Joke.
 5. Oh joh, heftig. Myxomatose is ook wel even een ander verhaal dan een simpele gasbuik hoor. Een niet gevaccineerd konijn overleeft myxomatose echt bijna nooit. Wat een naar beeld is dat ja..
 6. Ach gossie, dit doet me denken aan die keer dat ik een heel strand in mijn woonkamer had doordat Dunya en Baloe zo ongelooflijk blij waren met hun nieuwe graafbak. En dan helemaal uitgeteld tegen elkaar gaan liggen in de rotzooi... Tip van mij: maak geen graafbak met zand voor binnenkonijnen, kies voor ander materiaal🙈
 7. Dunya heb ik bewust laten chippen, Luuk is bij de opvang gechipt (tegenwoordig standaard, echt goed!). De andere drie zijn nog niet gechipt, maar ik overweeg inderdaad ook om dat in het vervolg wel te laten doen. Het is natuurlijk handig voor als ze zoek raken ofzo, maar ook als er eentje lastiger eet en bijgevoerd moet worden. Kattenluikje met chip maken en je bent klaar👍
 8. D-mannose kan inderdaad helpen, maar bij een fikse blaasontsteking weet ik niet of je het ermee redt. Meestal zet je dat bij een beginnende blaasontsteking in om erger te voorkomen. Ik wist trouwens niet dat het ook bij huisdieren gebruikt wordt! Weet wel dat het niet voor iedereen zeker weten een veilig middel is, dus check wel even goed of het inderdaad als veilig beschouwd wordt voor konijnen.
 9. Ah ja, ik snap dat je dat verband gaat leggen hoor. Het is ook zo lastig bij konijnen. Ik heb zoiets in ieder geval nog nooit gezien bij zo'n kuur. Het klopt wel dat je van AB wat sloom of moe kan worden, maar het heeft bij mijn weten geen invloed op de urineproductie of het kunnen plassen. Nog nooit gezien in ieder geval. Het klinkt wel alsof plassen pijnlijk of moeilijk is. Ik snap ook dat je die onderzoeken zo lang mogelijk wil uitstellen inderdaad. Zelf zou ik denk ik in dit geval wel voor de onderzoeken kiezen, maar ik ken het konijn natuurlijk niet, dus misschien heb je goede redenen om het nog niet te doen. Ik wil je wel adviseren om niet te lang te wachten, als de blaas niet geleegd kan worden en je een overloopblaas krijgt heb je een groter probleem. Dat is met dit soort klachten wel een risico.
 10. Wat je beschrijft klinkt alsof er meer aan de hand is dan enkel een blaasontsteking. Is er recent opnieuw een röntgenfoto gemaakt? Het ophouden van urine/niet kunnen plassen kan namelijk ook wijzen op blaaszand of een blaassteen. Dat lijkt me in dit geval wat waarschijnlijker. Keutelt het konijn nog wel en eet en drinkt het goed? Een sloom konijn klinkt niet goed en zou ik zeker mee terug naar de dierenarts gaan voor aanvullend onderzoek. Ik kan me niet voorstellen dat dit door de duplocilline komt, ik heb het nog nooit meegemaakt in ieder geval. Enige dat zou kunnen is dat het in de bloedbaan is gekomen en een dysbacteriose veroorzaakt, maar dan zie je ook flinke diarree (waterdun). Ik heb onlangs een konijn op duplocilline gehad en die is 30 seconden na de laatste injectie overleden. Daarvoor 0,0 symptomen, at goed, keutelde goed, plaste goed. Dat zou een acute allergische reactie kunnen zijn geweest, maar waarschijnlijk speelde er meer en heeft stress een laatste zetje richting een hartinfarct gegeven of zoiets. Daar lijkt bij jou zeker geen sprake van en eigenlijk komt het dus ook nooit voor (ik heb denk ik al wel 100 konijnen op dit middel in de opvang gezien en ook eigen konijnen er probleemloos op gehad). Lijkt dus echt of er iets meer aan de hand is helaas...
 11. @bunnyempress ik geloof dat het gelukt is hoor. Mijn vriend is stellig geweest en heeft na een half uur besloten om op pad te gaan ipv in de tuin te gaan zitten. Zo konden ze ook niet opgejaagd worden. Ze zijn rustig geweest en ze wassen elkaar allebei. Top!
 12. @Lienappelsien haha echt he, leuk koosnaampje wel 😂 We slapen weer boven hoor, ik deed beneden geen oog dicht, maar hoor het eigenlijk ook niet als het onrustig is. Nu een nadeel aan goed geïsoleerde kozijnen en glas.
 13. Ze hebben geloof ik een rustige nacht gehad! De camera werkte niet echt goed op een afstandje, dus dat is jammer. Er liggen geen plukken in de ren nu, dus dat ziet er goed uit. Ze zitten nu lekker te eten en Luuk durft eindelijk wat meer te eten, wat andijvie en kruiden. Brokjes nog matig, maar hij eet de hele dag door veel hooi. Ben nu aan het wachten tot mijn gras lang genoeh gegroeid is om te knippen, dan kan ik ze daar aan laten wennen en hoop ik dat Kyra dat wel wil eten aangezien ze geen hooi eet. Ik ben vandaag een dagje weg en mijn vriend past op. Vind ik een beetje spannend, want zijn familie komt met een kindje op bezoek. Ik heb duidelijke instruxties gegeven dat er vandaag alleen vanuit huis naar de konijnen gekeken mag worden en ze verder geen aandacht mogen krijgen. Voor de zekerheid hang ik een doek op aan de kant waar je langs loopt als je de tuin in gaat, zodat er niet toch stiekem gekeken wordt of aan de ren getrokken wordt. Ik ken ze inmiddels...
 14. Ja, infrarood inderdaad. De ruit spiegelt inderdaad, maar juist met dat infrarood gebeurt dat. Ik zal de camera straks eens naar achter verplaatsen dan. Nu staat deze dicht bij de ruit. Dank je voor de tip!
 15. Zeker! Nu nog even doorzetten. Ik laat ze denk ik een week of twee op neutraal terrein zitten. Gezellig uitzicht ook wel vanaf mijn raam hoor! Alleen jammer dat ik geen buitencamera heb. De binnencamera doet het in de nacht niet als ik deze door het raam op de ren zet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .