Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  385
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  7

Jamesthebunnybutler last won the day on 2 April

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

85 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb ook een konijn dat op specifieke momenten niest (ook vaak na het drinken, na het eten van hooi en net nadat zij is gaan liggen). Bij haar is er ook weinig te zien, maar er is wel degelijk sprake van chronisch snot, of een stof allergie. Bij een niesend konijn is de kans op snot best aanwezig en dat moet inderdaad echt behandeld worden. Als je hier te lang mee wacht wordt het chronisch en is er altijd kans op het ontwikkelen van een longontsteking. Ik sluit me dus aan bij het advies om in ieder geval naar een konijnkundige dierenarts te gaan, misschien kan je een second opinion vragen.
 2. Bij de dierenarts is Baloe het er absoluut niet mee eens dat James onderzocht moet worden. Hij beschermt uit protest zijn dametje ❤️
 3. Nee, mijn konijn gelukkig niet. Ik ben vrijwilliger bij een konijnenopvang en doe daar vaak de medicijnen, dus de afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgebouwd met verschillende medicijnen en waar je op kan letten ;). @mystique wat een goede tip! Dat ga ik voortaan ook doen, het is zo'n rot spul op kamertemperatuur!
 4. Hoi! Terracortril is inderdaad een lastig middeltje om te smeren! Ben je in de gelegenheid om het met zijn tweeën in het oogje te doen? Ik vind het makkelijkst om het konijn te pakken en tegen je schouder aan te houden. Dan kan je het konijn goed beet houden en kan hij niet met zijn koppie alle kanten op bewegen. De ander kan dan de zalf in het oogje doen. Je kan met je vinger (gewassen!) Het onderste ooglid een beetje omlaag trekken (voorzichtig!) en daar de terracortril als een lijntje in "spuiten". Als je dan heel voorzichtig het oogje dicht maakt, komt het goed in het oogje terecht. Let op, want mijn ervaring is dat dat spul uit de tube blijft lopen als je erin knijpt en je hebt echt maar weinig nodig. Het is een beetje lastig uitleggen zo, heeft de dierenarts het voor gedaan?
 5. Wat goed en ook leuk bedacht!
 6. Ik zou direct de dierenarts (konijnkundig!) bellen, want dit moet echt behandeld worden. Is het konijn gevaccineerd? Zo nee, dan zou het zomaar myxomatose kunnen zijn. Zo ja, dan is er iets anders met het oog aan de hand dat echt behandeld moet worden. Mijn ervaring is dat problemen met ogen heel vervelend zijn en ook heel erg kunnen worden als je niet gaat behandelen. Ik snap dat je liever niet de deur uit gaat nu, maar dit is iets dat echt even onderzocht moet worden.
 7. Hoi, Weet je wat voor antibioticum je konijn heeft gekregen? En is er een swab genomen om te kijken welke bacterie de snot veroorzaakt? Dat laatste zegt niet altijd heel veel, maar kan wel laten zien welke bacterie de snotneus kan veroorzaken. Ik heb thuis een konijn dat drie verschillende antibiotica heeft gekregen, steeds bleef het snot even weg, maar kwam ook weer terug. Ook na het zwaarst mogelijke antibioticum. Zijn alle andere oorzaken voor het snot uitgesloten (o.a. gebitsproblemen naast de haakjes, oogproblemen)? Het is wel belangrijk om nog eens met de DA te kijken wat je verder zou kunnen uitproberen, want als het echt snot is kan het chronisch worden en zelfs tot een longontsteking leiden!
 8. Bezorging duurt idd lang. Ik heb afgelopen maandag een bestelling bij Plein gedaan, eerste bezorgmoment is volgende week vrijdag.
 9. Hierbij de beloofde foto's van de drie baby heren! Ze zijn al wat ouder dan ik dacht, nu 8 weken. Desalniettemin hebben ze echt al een eigen karaktertje, leuk om te zien. Ze zijn nog wat schuw (gisteren toen ik ze meenam ook pas bij mama weg gehaald, ik vond het zó sneu), maar ik probeer ze rustig aan te socialiseren. Vannacht heb ik geen oog dicht gedaan door het geknabbel aan het hooi en het rennen/de binkies. Hihi. Ze staan ongeveer 50 cm naast mijn bed, dus niet echt ideaal maar voor die paar weken wel prima. Zo hebben ze ook geen last van mijn eigen koppel.
 10. Ik denk het wel! Mijn foto's worden alleen te groot om te uploaden, fdus ik zal morgen een goede foto proberen te maken 🙂
 11. Hier idd ook vanaf deze week veel thuiswerken (lastig als je normaal de hele dag cliënten bezoekt). De opvang stuurde een berichtje dat ze zo veel mogelijk dieren in gastgezin gaan plaatsen om de vrijwilligers te ontlasten en om in kleine groepjes te kunnen werken. Ik ga daarom straks drie baby's ophalen om een paar weken te verzorgen. Ben ik ff blij dat ik deze week veel thuis kan werken!😍 Ik heb bedacht dat ik ze gezellig in mijn slaapkamer ga zetten, zodat mijn binnenkoppel er zo min mogelijk last van heeft.
 12. Haha, ik ben nu ook wel benieuwd! Ik heb wat kleding op marktplaats gezet en binnen de kortste keren had ik een oplichter. Volgens mij gebeurt dat met name bij wat duurde producten of merkkleding, want bij zowel mij als mijn vriend was het raak. Als je over gaat tot de betaling willen ze even een tikkie sturen ter identificatie. En dat is dan een link die lijkt op een link van tikkie, maar dat niet is. En dan kunnen ze bij je bankgegevens. Ik trap er gelukkig niet in, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die er wel in trappen.
 13. Dank jullie wel! Ik ga eens even kijken wat ik kan verzinnen 🙂
 14. Zo leuk inderdaad! De zandbak vinden ze hier ook erg leuk, maar de bak die ik vorig jaar had werd nat vanbinnen bij regen (ondanks deksel). Staat jullie zandbak onder een afdakje of sluit je 'm af bij slecht weer? Ik had gisteren toevallig ook wat dingetjes verzet. Hier zijn ze dan een uur lang helemaal in paniek en ze snappen er niks van. Een van de konijnen dacht op het schuine dak van een schuilhuisje te kunnen springen en viel er vanaf. Ik zag al helemaal voor me dat hij zijn rug zou breken, maar gelukkig viel het ondanks de hoogte mee. Vanmorgen dus alles maar weer in de oude opstelling gezet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .