Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  1906
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 4 mei

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Siem, Goofy & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1,1k

Community reputatie

 1. Mijn binnenkoppel krijgt Beaphar Care+ omdat ze kneusjes zijn en heel slecht eten. Mijn buitenkoppel krijgt Beaphar Nature. Kosten maken me niet uit, ik vind gezond voer het belangrijkst. Idealiter zou ik enkel groenvoer en verse kruiden geven met hooi, maar aangezien ik daar de tijd en kennis niet voor heb kies ik een kwalitatief goede brok als aanvulling. Bij slechte eters waar niets aan te veranderen kies ik voor hetgeen er het beste in gaat.
 2. He wat goed! Gaat het met haar gedrag ook al iets beter? En keutelt ze al? Dat ze al wat heeft gegeten is natuurlijk een heel goed teken!
 3. Oh bah, balen zo vlak voor het weekend. Veel beterschap voor Zoetje! En sterkte voor jou. Ik duim dat ze beter wordt.
 4. Bij een pilletje werkt het bij mijn konijn het beste in een plakje banaan (niet prakken maar gewoon het pilletje erin duwen) of nog beter in een blokje gedroogde papaja. Anders gaat het hier niet naar binnen. Maar... Als het pilletje echt een sterke smaak heeft trappen ze er soms niet in. Succes!
 5. Mee eens, het verschilt mega per konijn. Hier in alle situaties iets anders gedaan. Als ze lief voor elkaar zijn, niet gaan rijden en er geen complicaties zijn, zou je ze lekker samen kunnen houden. Uiteraard heel goed opletten de eerste dagen. Anders kan je split cage doen, maar.... Sommige konijnen reageren daar heel heftig op. Ik heb een voedster die als een gek gaat grommen en bijten naar het rammetje als ze split cage zitten, terwijl er echt niks aan de hand is als ze lekker samen zijn. Zij kan gewoon niet tegen split cage en bijt door de tralies tot flinke wonden en risico op beschadiging van haar gebit/kop door het rennen tegen de tralies aan.
 6. Ben jij 37? 😱 Van de foto(s) die ik gezien heb met je gezicht erop zou ik dat echt niet zeggen ;). Fijn dat het goed gaat met wat gewicht verliezen! Ik wilde zeggen dat wandelen met de pup goed zal doen, maar die mag natuurlijk nog helemaal niet zo ver.
 7. Het UWV kan hierin vaak iets betekenen!
 8. Hij is super fotogeniek! Mijn witte konijn stond altijd beroetd op foto's, haha. Hij doet het er volgens mij gewoon om ;). Knap konijn!
 9. Wat leuk! Ik dacht eerst dat je verliefd was op een konijn 😛 Ben je ook al met hem aan het daten/vindt hij jou ook leuk?
 10. Ik weet niet veel van hamsters, maar wat ik vaak hoor is dat ze bijgevoerd kunnen worden met havermout, eventueel een papje ervan. Hoe gezond dat is voor een hamster weet ik eerlijk gezegd niet zo goed, ik weet niet of het in hun dieet hoort.
 11. Ik knip klitjes er meestal wel uit, anders kunnen het grotete viltplekjes worden. Kijk wel even goed uit dat je niet in de huis zit. Dat kan je doen door een kammetje achter de klit te zetten of door met je schaar door de klit heen te knippen. Weet er iemand welke kruiden je niet aan konijnen kan geven als ze pijnstiller (novacam) gebruiken? Ik weet dat echinacea een beruchte is en hoor soms goudsbloem. Is er nog meer? Ik heb nog weerstand mix en wilde bloemenweide mix liggen en Siem vindt dat enorm lekker. Als het veilig is met novacsm wil ik het hem lekker voeren, nu hij van de antibiotica af is voorlopig.
 12. Ja he, mijn oude kneuzige dametje. Ik moest er bijna van huilen, haha. Had niet verwacht dat ik dit ooit nog van haar zou zien.
 13. Wauw! Ik was net getuige van een soort van binkies van Dunya. Ze rende als een gek tekeer op het matje dat buiten de ren ligt en dat heeft ze nog nooit gedaan. Zo met het koppie schuddend rondjes rennen en weer afzetten. Zo lief en zo leuk dat ik dat eens van haar heb mogen zien. Blije gup ❤️ Heel jammer dat de camera het niet opgenomen heeft.
 14. Ja, dat is zo als je in de stad woont. Hoewel, toen ik in de stad woonde, ook vlakbij het centrum, had ik bijna nooit last van herrie.
 15. Hoe gaat het nu @pakyakker en @Newby1981? Ik hoop dat het hij allebei weer beter gaat. Ik moet eerlijk zeggen... Ik ben niet zo voorzichtig met groenvoer. Ik bouw het snel op en kijk alleen uit met koolsoorten. Ik heb nooit konijnen met gasbuiken gehad. Wel allerlei andere ellende, maar hoe gevoelig ze ook zijn voor diarree na bv bloemkoolblad, gas hebben ze nooit. Heel eerlijk denk ik dat het heel voorzichtig zijn met groentes ook gas zou kunnen uitlokken. Niet onderbouwd en ik weet niet of het klopt, maar dat is wel mijn gevoel. Bij een fodmap dieet bij mensen worden de darmen juist ook steeds gevoeliger. Konijnen zijn gemaakt om (blad)groen en kruiden te eten. Misschien zijn brokken die eigenlijk van nature niet voorkomen in een dieet wel een boosdoener. Tot zover mijn hersenspinsel. Heb je nu niks aan natuurlijk en ik kan me ook voorstellen dat mensen een andere visie hebben. Inmiddels heb je wel een hoop ervaring met haar gasbuiken ja... Echt vervelend hoor en zo spannend elke keer. Het komt nooit uit. @WOKKY jeetje dat is ook weer vervelend zeg... Zou het zo kunnen zijn dat er toch nog een hoop haar in het maagje zit dat nu weer begint te vervelen? Mijn dierenarts zei weleens dat konijnen altijd een laagje rommel/haar of iets dergelijks in het maagje hebben liggen. Dat geeft pas problemen als er daarna nog iets bij komt dat een klontje vormt of dat laagje groter maakt. In dat geval zou ze geen last meer moeten hebben, maar bij het minste of geringste toch weer problemen moeten krijgen. Het zijn wel vaak dames he?? Of lijkt dat? Krijgt ze lijnzaadbrokjes? Veel groenvoer? En wat geef je voor brokjes? Hopelijk is het vannacht overal weer beter gegaan. Ik duim voor jullie. Sterkte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .