Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  71
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Jamesthebunnybutler last won the day on January 13

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

23 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Ik zie in ieder geval niks geks aan Baloe. Ja, ik schrok er ook van hoor. Baloe heeft snel diarree dus daar was ik vooral bang voor, maar tot nu toe gaat het nog goed. Hahaha, die deurtjes he... Hier lopen ze vrij rond, maar toen ik nog een ren had, maakte ik alle deurtjes met touwtjes vast. Oei, een peper lijkt we wat vervelender dan een courgette. Die dacht waarschijnlijk een lekkere paprika te zien? Wat een stouterdje! Courgette kan je rauw volgens mij wel geven, maar geen idee wat er gebeurt als het verhit is en als er kruiden op zitten. We gaan het wel zien.
 2. Jamesthebunnybutler

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Haha echt smerig weer he? Ik heb vandaag in de opvang alle buitenrennetjes aangeveegd. Had vuilniszakken om mijn schoenen geknoopt want die keutels worden een grote blubberzooi! Brr! Was blij dat ik weer binnen was hoor 😉
 3. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Het wordt hier steeds gekker! Ik zit net lekker een schaal couscous op de bank te eten, springt Baloe opeens bij me op de bank. De kleine etterbak vliegt zo met zijn koppie mijn schaal (nog hete!) couscous in en weet voor ik hem weg kan jagen een stukje pittig gekruide courgette en wat couscous te pikken! Dat gekke ding heeft zitten smikkelen ervan... En vervolgens ook tot ik mijn schaal leeg heb op mijn schoot gaan zitten bedelen, tot mijn hand likken aan toe. Dat heeft hij echt nog nooit gedaan haha. Ik ben verbaasd, mijn dametje komt ook weleens kijken of bedelen, maar zodra ze aan de damp voelt dat het warm is schrikt ze en rent ze hard weg. Baloe verbaast me elke dag, haha. Zou het kwaad kunnen dat hij een gekruide courgette (grootte van een postzegel) heeft gegeten (gebakken in een beetje olie) met een paar korreltjes couscous? Ik weet niet wat het precies voor kruiden zijn en of het giftig is.
 4. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Ik wist niet dat konijnen zo heftig op het voorjaar kunnen reageren. Mijn konijnen hebben er nooit last van, maar de konijnen van mijn vriend hebben nu al een paar keer flink gevochten. 5 minuten later wassen ze elkaar en zijn ze weer helemaal verliefd, maar ik zag dat er eentje toch een flink wondje in zijn oor heeft. Het zijn ook een stel bijzondere dieren!
 5. Jamesthebunnybutler

  Konijnen snoepjes

  Tja, dat is ook weer zo. Het zou in ieder geval wenselijk zijn als de voorlichting gewoon klopt 😉
 6. Jamesthebunnybutler

  Konijnen snoepjes

  Ja, ik irriteer me er zo aan. Het draait alleen om geld he. In de supermarkt weten ze ook echt wel wat gezond is, maar ze kunnen geld verdienen aan lekkere en ongezonde producten dus gaan ze het verkopen... Grr!!
 7. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Ook nog even een berichtje over Baloe: zijn oogje is wss gewoon beschadigd ooit waardoor er een gek vlekje in zit en het lijkt niet op e cuniculi! Voor de zekerheid wel even doorgaan met de panacur, maar ik moet me van de da geen zorgen maken over hem! 🙂 De da zei mij trouwens dat een urine onderzoek vaak helemaal niet zo veel zegt bij konijnen. Je kan wel een blaasontsteking aantonen, maar verdere blaasproblemen schijnt lastig te bewijzen te zijn omdat de normaalwaardes ontzettend variėren en bijna alles wat er uit het onderzoek komt dan bijna binnen het normale valt. Hebben jullie dit ook weleens gehoord?
 8. Jamesthebunnybutler

  Konijnen snoepjes

  Ik zou niet te veel snoepjes geven 🙂 Als je je konijnen lekker (kruiden)hooi geeft, veilige kruiden en groente en een klein beetje brokjes verwen je ze al lekker! Als je ze echt af en toe iets extra's wil geven, kan je een heel klein blokje fruit, bv appel of papaja geven. Maar dus echt een mini stukje en maar heel af en toe! Met wortel en paprika hetzelfde. Die dropjes zijn idd echt niet goed voor ze, ze bevatten veel suikers en daarnaast vaak ook zuivel oid en daar is het verteringsstelsel van konijnen gewoon niet voor gemaakt. Ik zou ze zelf daarom niet geven aan mijn konijnen en zou ze lekker weg gooien 😉 Ze gaan er heus niet dood van als ze af en toe een 'dropje' geeft, maar het is gewoon echt niet goed voor ze.
 9. Jamesthebunnybutler

  Hoe voorkomen dat konijnen vechten

  Hoi, Wat leuk dat je twee lieve voedsters hebt! Heb je je al een beetje ingelezen op bunnybunch? Hier zijn veel tips te lezen over het houden van konijnen en koppelen. Als ik het goed begrijp hebben je voedsters als je thuis bent een ren en zitten ze anders 'opgesloten' in een kooi. De kooi die je beschrijft is heel erg klein. Als je 1 konijn hebt, is dit ook erg klein. Om vervelend gedrag, overgewicht en andere kwaaltjes te voorkomen, heeft een konijn 24 uur per dag minimaal 1 m2 aan ruimte nodig. De voorkeur heeft zelfs 2 m2 per konijn. Een permanent overdekt rennetje heb je dus echt nodig, dat kan vechten ook zeker voorkomen. Er zijn veel opties om springen te voorkomen. Ik gebruikte altijd een groot hoeslaken als ik weg was, maar je kan ook een hoge ren kopen waar ze niet over heen kunnen springen. Verder lees ik dat je konijntjes nog jong zijn. Wat vaak gebeurt, is dat de jonkies in het begin goed samen gaan en wanneer ze wat ouder worden (puberteit) opeens gaan vechten, omdat blijkt dat hun karakters toch niet zo goed matchen. Twee voedsters hebben daarnaast ook niet de beste kans op slagen, dus het zou lastig kunnen worden. Kan je hier iets mee? Ik kan me voorstellen dat dit niet echt is waar je op hoopte, maar het is wel belangrijk om vechten te voorkomen en lieve konijntjes te houden. Ik zou zeggen lees nog even verder op de website van bunnybunxh, want daar is nog veel meer fijne informatie te lezen over wat je nog meer zou kunnen doen/proberen. Succes!!
 10. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Leuk! Staat het huis inmiddels nog of is ie al ingestort door het knagen? 😅
 11. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Wow! Wat een luxe voor ze, super zeg!!
 12. Jamesthebunnybutler

  Het konijnencafé - Slowchat konijnen algemeen 2019

  Ohh dat is gaaf, een groepje van 6 of 4! Ben benieuwd of het lukt en hoe het gaat hoor! Zitten ze buiten? 🙂 Ik wil ook graag een groepje van 4 maken van mijn twee koppels, maar mijn vriend is het er niet mee eens. Snap ik ook wel, want je neemt natuurlijk ook een risico als je een klef stel weer gaat koppelen. Ik heb sinds begin januari een nieuw mannetje na het overlijden van Otje. Hij is super lief en het begint een steeds hechter stelletje te worden. Vanmorgen lagen ze samen op hun bedje en zag ik opeens dat Baloe een wit wolkje in zijn oog heeft. Hij drinkt ook best veel, waarvan ik dat eerst linkte aan dat hij naar binnen gehaald is. Maar deze combi lijkt toch wel op ec... Heb gelukkig panacur in huis dus start daar gelijk mee en ga na het weekend naar mijn eigen dierenarts. De dienstdoende artsen hier snappen niks van konijnen of ec. Is het slim om meteen ook metacam/meloxidyl te geven eigenlijk? Sorry het was niet de bedoeling om hier een heel verhaal te schrijven, maar wilde het effe kwijt bij konijnenliefhebbers en vind het ook weer niet nodig om een topic te openen 😉
 13. Jamesthebunnybutler

  Koppelen binnen- en buitenkonijn

  Ik heb het ook gedaan via mijn 'eigen' opvang, maar ik zou het toch nu even niet aanraden. Ik merk zelf dat het mannetje dat ik heb geadopteerd (kwam van buiten, zit nu binnen) erg veel is gaan drinken. Ik denk echt door de overgang van koud naar warm, want hij is voor adoptie natuurlijk gecheckt. Ik hoorde een andere vrijwilliger hier ook al over bij het mannetje dat zij onlangs geadopteerd heeft. Zij is naar de DA geweest en er waren geen bloedafwijkingen of andere opvallendheden wat het drinken zou kunnen verklaren. Het kan op zich wel, maar echt handig is het niet vind ik. Ik weet niet of ze er echt ziek van kunnen worden, misschien wel oververhit? Konijnen kunnen zo slecht hun warmte kwijt. Beter even wachten tot het buiten ook weer wat warmer is en ze hun wintervacht weer kwijt zijn als het kan.
 14. Jamesthebunnybutler

  Hoelang blijft Cisaral goed?

  Wat bijzonder hoe veel verschillende verhalen je hier over hoort! Ik kwam vorig jaar met een geopende verpakking cisaral van een jaar oud geloof ik bij de dierenarts om in te leveren/weg te gooien en zij gaf aan dat ik het nog prima op kon maken..
 15. Jamesthebunnybutler

  Werk topic

  Thanks voor jullie reacties! Ik was er al bang voor dat er weinig werk te vinden is in de dierensector. En al helemaal zonder opleiding natuurlijk. Vrijwilligerswerk doe ik al bij de knaagdierenopvang, maar daar is natuurlijk ook bijna nooit een betaalde baan te vinden ;). Misschien moet ik maar gewoon accepteren dat werken in die sector nu niet echt een optie is. Een zorgboederij is inderdaad nog een idee om naar te kijken, al is het maar een dagdeel per week ofzo. Paarden zijn trouwens totaal niet mijn ding, ik begrijp ze niet en ben zelfs een beetje angstig voor ze, dus dat lijkt me geen goed plan 😆. En budget om een paard aan te schaffen trouwens ook niet haha! Ik moet gewoon maar hopen dat mijn vriend een vreselijk goede baan krijgt, dan ga ik lekker elke dag vrijwilligerswerk in asielen doen! Nogmaals dank, ik heb weer stof tot nadenken... 😙
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .