Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  605
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  8

Jamesthebunnybutler last won the day on 17 Juni

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

211 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ohhh nee wat onwijs sneu en naar! Wat een bikkeltje zeg, dat moet zeer doen. Hopelijk is het een stabiele breuk en krijgt ze niet meer uitval. Wat apart dat ze relatieg zo weinig uitval heeft als die breuk zo hoog zit. Ik weet niet hoe het bij konijnen zit, maar bij mensen valt er bij een hoge breuk vaak echt veel uit en heb je als je pech hebt een complete dwarsleasie. Ben benieuwd naar het behandelplan. Sterkte voor jou en Spook!
 2. Zijn er van de science selective graanvrij eigenlijk ook grotere verpakkingen dan 1,5 kg? Voor zover ik op google gezien heb niet he? Enig idee of die er tzt gaan komen?
 3. Ah ja zoiets kan ik wel proberen! Ik heb nog een lelijk oud vloerkleed liggen, dat zou ik eerst kunnen proberen een paar weken en als het werkt een mooie kopen :). In mijn beleving renden mijn konijnen op de vloerbedekking in mijn andere woning ook echt veel meer en sneller, daar renden ze weleens als een malle rondjes om de bank heen.
 4. Thanks! Ze krijgt idd ook wat erwtenvlokjes tussendoor en die vindt ze heerlijk. Net ergens wat hoger gelegd, maar ze strekt zich liever helemaal uit dan dat ze springt😂
 5. Wat voor kleed heb je? Ik zou ook een kleed kunnen overwegen, maar in mijn vorige woning werd die helemaal kapot gegeten. Ik wil dan een niet te duur kleed die wel een beetje mooi is.
 6. Graafbak heb ik geprobeerd binnen met allerlei soorten vulling. Daar doet zij helaas niet veel mee, ze graaft liever in de toiletbak dus dat is ook helemaal prima!
 7. Ja ik heb die bal idd ook! Wat hier dan gebeurt is dat zij met haar neus tegen de bal duwt, maar het rammetje er vervolgens achteraan rent en alles opeet. Zij hobbelt er dan als een slome achteraan haha...
 8. Haha jawel ik vind het super leuk als ze op de bank komt, maar ik verwacht dat ze de boel wel gaat slopen😂. De onderkant is iig al kapot geknaagd, dus over een tijdje zakken we gewoon door de bank heen hahaha!
 9. Dank je voor de tips! Vinyl is soms idd wat glad, maar Dunya is niet bang om uit te glijden gelukkig. Heel af en toe rent ze een klein stukje over het laminaat en dat is gladder ;). Ik zal de biks eens rond strooien door de woonkamer, ben benieuwd of ze dat snapt haha. Behendigheid training is inderdaad ook nog wel een goede. Ik vind dat op zich wel leuk, geen idee of Dunya het leuk vindt haha. En een opstapje naar de bank kan ik ook nog proberen, ik hoop maar dat ze niet de hele bank kapot bijt😂 Baloe was gisteren op de bank aan het graven en bijten en toen ik hem zachtjes duidelijk wilde maken dat dat niet de bedoeling is, kreeg ik een onwijze grom en een beet in mijn vinger😉. Daar zie ik Dunya ook wel voor aan haha.
 10. Dank je! Wat zouden we toch zonder jou moeten 😉
 11. Is het bekend in hoeverre een lippenstiftplant (Aeschynanthus) een veilige kamerplant is? Voor mensen is het niet giftig voor zover ik kan zien, maar voor konijnen...? ik heb er een op de kast staan en blijkbaar was er een blaadje vanaf gevallen. Dunya liep los en ik zag haar opeens iets eten, bleek het een blaadje van die plant te zijn :(.
 12. Jamesthebunnybutler

  Meer beweging

  Dunya is laatst bij de dierenarts geweest voor een haakje. Verder vond ik haar erg mager, de dierenarts gaf aan dat ze haar niet te mager vindt. Tijdens de narcose kwam ze erachter dat Dunya wél genoeg vetweefsel heeft, maar heel weinig spiermassa heeft. Hoe dat komt weet ik niet, misschien heeft ze bij haar vorige eigenaar in een kooi gezeten of iets dergelijks. Ik vond haar al een beetje apart bewegen, lomp ofzo. Haar achterhand ziet er verder goed uit, maar ze lijkt gewoon moeite te hebben met springen en hard rennen. Ik zie iig geen reden dat het door EC of iets komt hoor, ik kan me helemaal vinden in wat de dierenarts zei over spiermassa. De dierenarts heeft haar een anabolen injectie gegeven om haar te helpen bij de spieropbouw. Dat is fijn, maar ze zal natuurlijk ook lekker moeten gaan bewegen en springen om haar spieren te versterken. Hebben jullie tips? Is ondergrond van de ren nog belangrijk? Ze zitten nu op vinyl en er liggen twee stoeptegels in de ren. Buiten de ren lopen ze op laminaat. Wat ik nu heb gedaan: - ik voer biks verhoogd, ik strooi het op twee schuilhuisjes en een poppenbedje. Daar springt ze inmiddels op (heeft even geduurd...). - hooi hangt wat hoger in een ruifje en balletje zodat ze een beetje moet strekken om erbij te kunnen. - ik laat mijn koppel 's morgens als ik de woonkamer binnen kom even rennen (ze worden altijd helemaal wild voordat ze biks krijgen dus ik laat ze even enthousiast zijn een paar minuten) - de ren is open als we thuis zijn, dus dan kunnen ze los. Ik probeer Dunya te verleiden om op de bank te springen, maar dat doet ze niet. Ze kijkt dan wel met kraaloogjes naar mij alsof ze wil, maar lijkt het niet te durven ofzo. Verder is ze gewoon een beetje lui heb ik het idee. Als de ren open staat komen ze er soms even uit, maar vaak blijven ze lekker in hun ren chillen. Mijn slaapkamer is naast mijn woonkamer en 's nachts hoor ik ze nooit veel bewegen/rennen, ook niet als ik er 's nachts een paar keer uit moet. Hebben jullie nog meer ideeën om Dunya wat meer te laten bewegen?
 13. Ik vind eerlijk gezegd dat je soms best een beetje mag sturen of wat feller mag zijn, als je elkaar maar wel in de waarde laat. Op dit forum gaat het nu eenmaal over het belang van het konijn en niet over het plezier van de mens over het algemeen. Glo kan op basis van de berichten nog steeds zelf een keuze maken en kan er ook voor kiezen om niet meer te reageren. Je kan altijd zelf een keuze maken. Maat ik denk wel dat we iemand hier met zijn allen willen behoeden voor het nemen van een nestje en soms komt zoiets beter aan bij iemand als het op een andere manier verteld wordt. We weten natuurlijk niet of het met de babies en de mama goed gaat komen, dat kan je niet voorspellen. Je wil wel duidelijk maken wat de risico's zijn in de hoop dat er voor een andere optie gekozen wordt. Het is ook zo dat iedereen een andere visie heeft op het houden van huisdieren en de aanschaf hiervan en dat mag, maar ik vind dat je ook best een beetje feller mag zijn als het aankomt op dierenwelzijn.
 14. Ik kan het je ook echt afraden om te doen gezien alle redenen die al genoemd zijn. Daarnaast wil ik ook echt nog even meegeven dat een nestje voor een voedster echt niet leuk is. Zo'n voedster krijgt een heleboel jongen, er is een behoorlijke kans op complicaties zowel bij de jongen als bij de voedster. In de opvang waar ik vrijwilliger werk zijn er regelmatig nestjes en hoewel ik die kleintjes ook echt heel leuk vind, kan ik soms wel huilen als ik naar de mama kijk. Ze zijn vaak ontzettend vermagerd en na een tijdje zijn ze de kleintjes helemaal zat. Ze worden letterlijk leeg gezogen (soms zogen ze niet om een bepaalde reden en dan heb je echt een probleem). Ik heb ook een paar keer meegemaakt dat een voedster van de stress van de zwangerschap en de kleintjes letterlijk opeens dood gegaan is, dat brak echt mijn hart. Daarom wil ik je echt nogmaals op je hart drukken om niet zelf te gaan "klooien" en een nestje te nemen, maar inderdaad lekker bij een opvang te gaan helpen om voor kleintjes of een mama te zorgen. Ik heb weinig verstand van kleine konijntjes, maar met wat ik in de opvang gezien heb weet ik wel dat het in ieder geval niet in het belang van het konijn is om een pretnestje te nemen.
 15. Ik heb een vergelijkbare situatie gehad met mijn voedster. Zij at steeds korte momenten niet of heel traag en de volgende dag knapte ze dan met wat medicatie helemaal op. Bij haar ook niets geks te zien bij de dierenarts, maar om de paar weken had ze plotseling een moment dat ze niet at. Dat is een paar maanden zo gegaan tot ze vorige week opeens heel traag en minder begon te eten. Ze was vrolijk en had honger, maar at gewoon niet goed en selectief. Het gekke was is dat ze juist de zachte dingen niet at, maar hele harde dingen als erwtenvlokken gingen er super goed in. Toen bleek bij de DA dat er toch een haakje op haar kiezen zat en die had een gat in haar tong gemaakt. Ze is eraan geholpen en nu eet ze alles weer. Dat het konijn harde dingen blijft eten, wil dus niet zeggen dat het geen gebitsprobleem kan zijn, ondanks dat dat wel zo kan voelen (ik vond het ook heel bijzonder). Het is natuurlijk helemaal niet zeker dat dit bij jouw konijn ook aan de hand is, maar wellicht is het wel iets om in je achterhoofd te houden als er binnenkort weer plotseling een moment van niet meer eten komt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .