Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.942
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Feli & Siem, Luuk & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Je hebt groot gelijk. Fijn dat je man in juni ook vrij is. Heerlijk. Heb je een idee wat je wil gaan doen qua werk? Tuurlijk komt het goed!
 2. @Lienappelsieninteressant dat jouw dierenarts een konijn met ernstig chronisch snot niet durfde te vaccineren. Siem heeft het ook in ernstige mate chronisch, maar hij wordt altijd zonder twijfel gevaccineerd. Ik merk wel dat de snot echt een tikkeltje erger wordt na vaccinatie dus misschien toch maar eens beter over nadenken de volgende keer. Hij niest zich rot en stilkt er soms bijna in zo klinkt het.
 3. Ik vind het ook heel erg jammer, maar begrijp je heel erg goed. Inderdaad fijn dat je het laat weten, dan ga ik binnenkort ook nog even wat bestellen als er nog wat op voorraad is. Heb je al een baan in loondienst gevonden of ga je eerst even rustig bijtanken?
 4. Nou zeg dit meen jij niet. Ik ontdekte vanmorgen precieshetzelfde probleem bij Feli. Hopelijk helpt die zalf ik heb bij een konijn weleens gehad dat die oogzalf voldoende was hoor! Sterkte met Ukkie.
 5. Bij Diergeneeskundigcentrum Breda zijn er twee konijnenspecialisten met ook echt veel ervaring met gebitsproblemen. Ik heb al diverse konijnen laten helpen en altijd met beter resultaat dan elders. Zij kunnen ook röntgenfoto's vanuit het gebit (intraoraal) maken als ik me niet vergis en de meeste dierenartsen kunnen enkel vanaf de buitenkant. Gaat om Michèle en Erik die daar eigenaar zijn. Ze waren wel langdurig ziek en ik weet niet of ze inmiddels beter zijn. Angelina van Dierenkliniek Animalis in Delft ben ik ook vaak geweest, zij heeft ook veel ervaring. Ik zou self eerder voor Breda kiezen. Niet vanwege de kundigheid, maar omdat ik het gevoel hebben dat zij net iets meer aandacht hebben om grondig te onderzoeken wat er speelt.
 6. Ach, veel sterkte. Wat heeft hij een mooi en lang leven bij je gehad♥️
 7. Mijn oude dierenarts had het er een paar jaar geleden al over dat een hogere dosering van 1,5 mg per kg per dag veilig zou zijn. Dat er idd uit een studie uit Engeland zou komen dat er geen nadelige effecten zijn dan bij konijnen, bv nierproblemen of maagproblemen. Helemaal niet zo gek dus, hoewel ik zelf nog steeds standaard 1 mg per kg per dag geef.
 8. Kun je niet kijken of je de paardenvariant kunt gaan geven? Die is veel hoger gedoseeed waardoor je minder hoeft te geven dus mogelijk goedkoper. Ik weet alleen niet of dat goed genoeg te doseren is, ook al heb je een groot konijn.
 9. Ik moest de wond 2x per dag spoelen en meerdere keren per week naar de dierenarts om de wond te laten uitlepelen. Ik vond dat spoelen zo naar ondat het erg zeer doet. Het oor moest ook gezalfd worden volgens mij. Al die dingen doe je om dichtgroeien te voorkomen, dat gebeurt namelijk vrij snel. Uiteindelijk heeft Sien geen complicaties gekregen maar dat risico is er wel. Evt natuurlijk dwangvoeren als hij niet zelf eet en dan de pijnstilling en antibiotica (per injectie!).
 10. Was een gewone hangoor en geen Franse, maar het is wel iets dat vaker voorkomt bij de Franse hangoor ja. Hoewel die van ons weinig last had ervan hoor.
 11. Ja, daar zit natuurlijk ook wat in. Realiseer je wel dat het herstel dan nog intensiever voor jullie allebei is, ik vond 1 oor echt al heel pittig qua nazorg enzo. Het is hier wel helemaal goedgekomen, het andere oor heb ik niet laten opereren. Goede vraag, ik weet niet precies qat het gekost heeft eigenlijk. Ik denk ruim 500 euro, maar dat is wel 2 jaar geleden.
 12. Ik heb het bij Siem aan één kant laten doen en ben er heel blij mee. Het is mega heftig wel. Mijn DA adviseerde 1 oor per keer te doen vanwege de extreme oorpijn en hoofdpijn die het oplevert. Siem kreeg ook heel zware pijnstilling tijdens zijn opname. Ik ga het topic even zoeken, daar staat mijn hele ervaring in. Kan het zo snel niet vinden.
 13. Bij Siem valt het erg mee. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo hard en veel spuit als ze bij Wilminapark doen, dat vind ik eng. Maar ik kan het bij hem in mijn eentje doen, terwijl hij er een vreselinke hekel aan heeft. Ik snap trouwena dat je er moedeloos van wordt. Ik heb dat ook, op een gegeven moment ben je er zo klaar mee en de kosten lopen natuurlijk ook op. Hier zie ik Feli opeens ook met een natte neus dus daar ga ik ook een kuur voor vragen en spoelen. Het is en blijft gedoe. Dat prikken is ook gewoon vervelend.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .