Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  343
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

Jamesthebunnybutler last won the day on 20 Augustus 2019

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

55 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Een opvang is mijn inziens ook de minst zielige optie. Ja, ze zitten niet altijd in een enorm verblijf, maar worden wel medisch gecheckt en worden altijd gekoppeld aan een maatje. Er worden goede eisen gesteld aan een volgens baasje en aan het verblijf. Ik ben zelf vrijwilliger bij het Knaagspoor in Ridderkerk en zou mijn konijn nergens anders naartoe brengen dan daar naartoe (oke, uitzondering is BunnyBunchers die ik ken). Er is daar zo veel kennis en kunde over de diertjes en alle medewerkers zijn onwijs betrokken bij de dieren.
 2. Haha, zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik vind de incredible burger echt fantastisch! De beyond meat ook trouwens. Bij de lidl hebben ze nu vergelijkbare burgers en gehakt, die vind ik dan weer niet te eten. Ik vind het overigens ook schreeuwend duur hoor, dus ik koop het alleen in de aanbieding. Ik ben ook wel fan van vivera, maar hun burgers zijn volgens mij dan weer niet erg gezond. Linzen, bonen en kikkererwten blijven toch mijn favoriete vleesvervangers.
 3. Haha, ik zag gisteren al een berichtje dat mijn bestelling verzonden is. Ik had al zo'n vermoeden dat je behoorlijk wat bestellingen hebt gekregen, aangezien je op zondag aan het inpakken was 😜. Verstandig om nog even een tropenrooster te hebben!
 4. Mijn advies is niet doen. Via marktplaats of een fokker weet je niet waar ze terecht komen en is de kans behoorlijk groot dat ze een eenzaam leven krijgen. Of erger... Beter is om de jongen af te staan bij een opvang. Misschien kan je wel een soort regeling treffen dat je minder afstandskosten betaalt als je een ander koppel adopteert o.i.d. Als je echt de verantwoordelijkheid wil nemen, is dat denk ik de diervriendelijkste optie, ook de duurste helaas. Mijn ervaring in de opvang is dat rexjes idd vaak problemen hebben met zere hakjes of ontstekingen aan de pootjes.
 5. Hebben ze overigens ook een foto gemaakt om een breuk oid uit te sluiten? Ik heb nog nooit van EC gehoord bij zo'n klein konijntje. Het scheelt dat je naar Wilhelminapark gaat, daar zijn ze natuurlijk super kundig en weten ze wat ze doen ;). Maar ik vroeg het me toch even af.
 6. Wat vervelend dat ze EC heeft! Echt een nare ziekte. Wat ik doe met panacur als ze het echt niet willen aanpakken (het is echt smerig spul!) is de panacur door een klein beetje geprakte banaan of geraspte wortel doen. Dat is niet echt gezond natuurlijk, maar werkt vaak wel en de stress die het onder dwang toedienen van de panacur veroorzaakt is denk ik slechter in het geval van EC dan de suikers die je haar geeft. Als ze samen zit met een maatje kan je twee schaaltjes maken, een met medicijnen voor het EC konijntje en een schaaltje zonder voor het andere konijn (tenzij je ze allebei behandelt natuurlijk).
 7. Het viel me toevallig op toen ik vanmiddag de tv aan had staan. Mooi! Inderdaad echt flauwekul in die brief, ik ben geneigd om alsnog een brief naar ze te sturen. Ben meteen helemaal klaar met die zaak, daar koop ik niet meer;)
 8. Ik sluit me aan bij bovenstaande. Ik ben ook van mening dat het heel raar is dat zo'n opleiding deze opdracht geeft. Daar kan jij niks aan doen, maar misschien kan het bij jou en hopelijk wel voor bewustwording zorgen. Buiten dat ik tegen het fokken van dieren ben, vind ik het geen goed idee om studenten dat als project te laten doen zonder de nodige kennis en ervaring. Jij zit straks met de gebakken peren idd. Ik hoop dat de konijntjes goed terecht komen en dat je overwogen een huis voor ze gaat zoeken, waar ze minimaal met zijn tweeën kunnen wonen en de juiste zorg krijgen. Voor nu succes en ook nog even veel plezier met de kleintjes!
 9. Ik zou het echt afraden! Buiten het voerprobleem en het feit dat we weten dat konijnen een soortgenootje nodig hebben, is het voor een konijn vaak gewoon naar om met kippen samen te wonen. Thuis had ik vroeger een konijn met een stel kippen in een ren wonen en het konijn werd dagelijks lelijk verwond door de kippen. De haren vlogen dan door de ren en soms waren er zelfs wondjes. Het konijn rende de hele dag gestresst door de ren heen om niet aangevallen te worden en om te kunnen eten moest ze dus ook rennen voor haar leven. Overigens reed ze ook weleens op de kippen zoals konijnen dat doen om dominantie te bepalen. Echt geen aanrader voor je konijn dus..
 10. Ja hoor, er zijn genoeg mensen die maar 1 konijn hebben. Volgens mij woont het merendeel van de konijnen die als huisdier leven alleen. Dat neemt alleen niet weg dat het wel zo is dat konijnen groepsdieren zijn en een soortgenootje nodig hebben om zich o.a. veilig en gelukkig te voelen. Een ander dier of mens kan daar niet voor zorgen. Dat wil niet zeggen dat je konijn in haar eentje nooit blij kan zijn natuurlijk, maar jij en de hond kunnen haar geen veiligheid bieden en kunnen ook niet haar communiceren, haar wassen, etc. Daarom is altijd het advies om nooit een konijn alleen te houden, maar minimaal een soortgenootje te geven waarmee het goed klikt. Ik denk dat de meeste mensen begonnen zijn met het houden van één konijn, ik ook. Uit ervaring kan ik alleen maar zeggen dat het een verschil van dag en nacht is als ze een maatje hebben. Als je geen twee konijnen binnen wil, is het denk ik een prima idee om in het voorjaar te kijken of je kan koppelen en het stel dan buiten kan laten wonen. Kan best zijn dat het anders is als ze een maatje heeft. Ik hoop iig dat je het nog eens overweegt, het is mooi om te zien hoe een verliefd konijnenkoppel samen leeft en hoe gelukkig ze daar mee zijn.
 11. Ik denk eerder dat ze geschrokken is van de geur van de mandarijn dan dat ze er agressief van is geworden. Het wegrennen en stampen bij het ruiken van bepaald voedsel doet een van mijn konijnen ook weleens en dat zie ik dan echt als schrikken van een onprettige/onveilige geur. Bv als ik op de bank mijn avondeten zit te eten en ze komen even bij mijn bord ruiken of er iets te halen valt. Mandarijn vinden ze bij mij opzich best lekker, maar ze ruiken er heel lang aan voor ze een hapje durven te nemen. Ik kan me dus best voorstellen dat er iets met de geur van mandarijn is waar ze van schrikken.
 12. Hoi Jael, Balen dat je een onverwachts nestje hebt. Fijn dat alles wel goed gaat. Is het oudere mannelijke konijn dat je voedster zwanger gemaakt heeft nu wel gecastreerd? Anders kan je een nieuw nestje verwachten. Een voedster is direct na de bevalling weer vruchtbaar namelijk! Wat betreft de jonge mannetjes: mannetjes samen houden is eigenlijk geen optie. De kans dat dat goed gaat, is nihil. Je moet de mannetjes trouwens altijd laten castreren voor je gaat koppelen, ook als je ze aan een vrouwtje gaat koppelen. Dit vanwege zwangerschap, maar ook vanwege gedrag. Ongecastreerde rammen zijn heel vervelend voor voedsters (ze rijden continu op het vrouwtje, sproeien vaak, etc.). Als afstaan van de mannetjes geen optie is, hoop ik dat je voldoende ruimte hebt. Je zal dan ieder mannetje moeten laten castreren en dan moeten koppelen aan een vrouwtje. Dan heb je dus 5 nieuwe koppels die apart van elkaar moeten leven en voldoende ruimte nodig hebben. Een andere optie is om er een hele grote groep van te maken, maar dat wordt een hele uitdaging, omdat er dan minimaal 5 en liever meer voedsters bij moeten. Dat wordt een ingewikkelde groepskoppeling waarbij je niet zomaar een paar voedsters erbij kan zetten. De kans dat zo'n groepskoppeling goed gaat, is denk ik niet zo heel groot. De karakters van de konijnen zijn heel bepalend en konijnen kennen geen familiebanden, dus de broertjes kunnen gewoon gaan vechten. Als ik advies mag geven, zou ik kiezen voor het afstaan van (een deel van) de mannetjes aan een goede opvang of dus alle mannetjes laten castreren en ieder een eigen partner geven, zodat ze apart van elkaar gaan leven. Koppelen zou ik overigens ook via een goede opvang doen, niet zomaar een voedster bij een fokker of dierenwinkel halen, want de kans is klein dat het dan goed gaat. Op bunnybunch is verder goede informatie te vinden over koppelen.
 13. Oja, dat zou ook nog kunnen. Ik weet ook helemaal niet veel over cavia's, alleen dat ze vitamine C nodig hebben en dat dat vaak met paprika gegeven wordt. Haha.
 14. Top, dat geeft goede hoop! Succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .