Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  1558
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 13 oktober

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Dunya & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

877

Community reputatie

 1. Lastig inderdaad. Verplaatsen is niet altijd een goed idee, maar als ze niet gevoed worden dan overleven ze het natuurlijk niet. Als je voorzichtig bent en je handen eerst door het schone stro haalt kan het gewoon goed gaan. Ik sluit me aan bij Marjolein om de buikjes even te controleren vandaag en als ze niet gevoed lijken zou ik ze toch bij het nieuwe nestje leggen. Dan hebben ze toch de meeste kans denk ik.
 2. Heb je ook synopet geprobeerd voor de heupdysplasie? Het is een nieuw homeopatisch middel en ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar in de opvang wordt het al regelmatig gebruikt en zien ze onwijs goede resultaten. Die konijnen gaan helemaal van de pijnstiller af met dat spul. Van de schimmel heb ik geen verstand helaas...
 3. In konijnen- en knaagdierenopvangen zitten ook vaak muisjes. Bij het Knaagspoor (beetje te ver) in ieder geval bijna altijd wel. Je zou eens kunnen kijken bij andere opvangen.
 4. Fijn voor Kyra om weer een maatje te krijgen! Bem benieuwd waar ze mee thuis komt!
 5. Okido, dan wacht ik daar nog even op! Fijne vakantie alvast 🙂
 6. Heb je een idee wanneer de beaphar nature brokjes weer binnenkomen?
 7. Eet je konijn nu helemaal niets meer of nog wel een beetje? Blijven eten, al is het maar een beetje, is voor een konijn heel belangrijk. Als hij echt niets meer wil eten is het een spoedgeval en moet je vanavond nog naar een goede dierenarts, anders gaat hij het niet redden. Als hij nog wel wat blijft eten is het goed. Ik wil nog even toevoegen dat een dierenarts die een gebit zonder narcose met een tang (ik denk dat je een bekspreider bedoelt) wat mij betreft niet konijnkundig overkomt. Zonder narcose hoort er met een oorkijkertje met speciaal opzetstukje gekeken te worden. Een bekspreider zorgt bij een wakker konijn voor heel veel stress en kan zelfs schade toebrengen zoals een kaakbreuk doordat het konijn zich ontzettend gaat verzetten. Verder sluit ik me helemaal aan bij de reacties hierboven. Ik hoop voor je dat het meevalt!
 8. Da's mooi, want 9 van de 10 keer blijft het dan een rustige koppeling. Mag ook wel na al het gedoe bij jullie!
 9. Ik lees juist vaker dat je megacolon ook wel op röntgenfoto's kan ontdekken. Maargoed, dat lijkt het in dit geval niet te zijn. Wat lastig is bij bloedonderzoek is dat er weinig referentiewaarden zijn bij konijnen en dat maakt de interpretatie lastig. Mijn dierenarts gaf aan dat een ontsteking bij een konijn bijna nooit terug gezien wordt in het bloed en dat was inderdaad bij Baloe ook zo. Nooit verhoogde ontstekingswaarden, terwijl zijn gebit een en al ontsteking was. Het laatste dat ik begreep van haar is dat er over schildklierproblemen heel weinig bekend is en dat ook daar de referentiewaarden weer heel onbekend zijn. Dingen als diabetes enzo komen niet vaak voor omdat ze plantaardig eten. Afijn, het is natuurlijk prima om niets te doen zo lang zijn gedrag goed is en hij niet verder afvalt.
 10. Precies, daardoor passen ze ook wel goed bij elkaar! Jep, mijn vriend begon ermee en wilde hem geen Siem meer noemen. Hij is ook een echte Siemson hoor, haha
 11. Maar dat zou je op de röntgenfoto dan wel gezien moeten hebben en merk je vaak ook wel aan specifieke keutels is mijn ervaring. Er was toch een röntgenfoto van zijn hele lijf gemaakt? Want dan zou je bv tumoren ook moeten zien. En een nierprobleem? Al dan niet door E.C. Soms zie je dan veel drinken, maar dat hoeft niet. Maar dat is dan weer lastig te onderzoeken, dan moet je bloed gaan afnemen ofzo. Lastig dit en vervelend ook!
 12. Ik durf voorzichtig te zeggen dat de koppeling geslaagd is. Dunya heeft Siemson inmiddels gewassen en ze zitten regelmatig samen in de plasbak. Dunya eet ook verbazingwekkend goed! Nu heb ik haar ook al een paar dagen lactulose gegeven, maar toch. Siemson is mijn allereerste schootkonijn geloof ik. Hij kwam gisteren op de bank zitten om geaaid te worden, echt schattig. Helaas is hij medisch wel ingewikkeld, want smalle gehoorgang waardoor steeds bultjes van opgehoopt oorsmeer (geen abcessen) ontstaan. Hij is ook stokdoof, heeft snot bij stress (nu dus ook behoorlijk, maar antibiotica helpt hem schijnbaar niet en gaat vanzelf over?). En ik voel twee bultjes achter beide achterpoten. Gastgezin zei dat het vet is, dat betwijfel ik. Gelukkig kent mijn eigen dierenarts hem en heeft hem al behandeld, dus zal wel goed komen. Hopelijk gaat hij nog lekker even mee 😍
 13. Nou, hij is in ieder geval al ontspannen bij haar 😉
 14. Dat was snel! Wat een mooi konijntje ook, ze passen qua kleuren mooi bij elkaar. Spannend wel! Sofie en Harold klinkt ook lief samen 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .