Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  286
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

Jamesthebunnybutler last won the day on 20 Augustus

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

52 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik snap je reactie heel goed, ik zou het ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Ik ben alleen wel van mening dat als je een dier hebt, je het moet geven wat het nodig heeft. Op dit moment kan je haar niet bieden wat ze nodig is, dus er zal mijn inziens wel iets moeten veranderen. Is het een optie om dit topic aan je ouders te laten lezen, zodat je wellicht toch een ingang kan krijgen om wat dingen te verbeteren? Ik kan me helemaal voorstellen hoe lastig het is natuurlijk, maar als je een dier hebt zou je in de eerste plaats moeten kiezen voor zijn/haar welzijn en niet jouw eigen plezier/gevoel. Hoe moeilijk dat natuurlijk ook is, dat begrijpen we allemaal.
 2. Ai, ik vind het eerlijk gezegd best sneu voor je beestje als ze geen aandacht meer krijgt en 'vervangen' wordt voor een hond. Mag ik je vragen of je wel blij bent dat je een konijn hebt aangeschaft? Dat bedoel ik echt niet vervelend, maar als je er wellicht een beetje spijt van hebt en haar niet kan bieden wat ze nodig heeft (ruimte en een maatje), is het dan een optie om te overwegen om haar af te staan bij een opvang? Dan wordt er daar gezorgd voor een fijn thuis en een maatje.
 3. Dank voor de info. Ik weet niet of het is wat je zou willen horen, maar ik denk dat het bij Pluisje een combinatie van dingen zou kunnen zijn. Het wisselen van de hoeveelheid ruimte die ze heeft, kan voor territoriaal gedrag zorgen. Ter info: een konijn heeft 24 uur per dag minimaal 1 vierkante meter oppervlak nodig. Dat is echt minimaal, beter zou zijn 2 vierkante meter per konijn (dus ook als je niet thuis bent en 's nachts). De ferplast hokken zijn fijn als toiletbak, maar echt te klein als huisvesting (ondanks wat dierenwinkels je vertellen helaas). Je kan het vergelijken met het opsluiten van een mens in een kleine badkamer. Dat ze gecastreerd is, is trouwens wel een voordeel! Is het een optie voor je om haar 24 uur per dag los te laten in de ren (eventueel overdekt met een plaat o.i.d.) en haar te koppelen aan een maatje? Er zijn veel konijnenopvangen waar je haar aan een vriendje kan koppelen. Wat betreft het oppakken: dat zou ik alleen doen als het echt nodig is, niet om haar lekker te knuffelen. Ze kan daar zo bang van worden dat ze uiteindelijk besluit dat ze je moet gaan bijten. Dat zou zonde zijn. Ik hoop dat je hier iets mee kan en ook wat mogelijkheden hebt. Bijna iedere konijnenliefhebber begint hetzelfde als jij hoor (ik ook)! Helaas wordt er vaak nog te veel verkeerde informatie door fokkers of dierenwinkels verspreid, waardoor regelmatig dit soort dingen gebeuren. Erg jammer voor het konijn en ook voor het baasje. Succes! Hopelijk kan je iets met het advies 🙂
 4. Hoi Iris, Even een paar vragen om wat meer informatie over de situatie te krijgen. Hoe oud is Pluis? Is ze gecastreerd? Welke ruimte heeft ze 24 uur per dag ter beschikking (dan bedoel ik dus hoe groot haar verblijf de hele dag inclusief de nacht is)? Is ze aan een vriendje gekoppeld of leeft ze alleen? Er zijn verschillende oorzaken voor dit soort gedrag. Het kan bijvoorbeeld verveling/eenzaamheid zijn (konijnen zijn groepsdieren, één konijn is geen konijn wordt vaak gezegd). Ze hebben een konijnenmaatje nodig om zich veilig te voelen en niet te vervelen. Ook een te kleine huisvesting kan een oorzaak zijn dat er hoknijd of voernijd ontstaat. Angst kan trouwens ook een oorzaak zijn, bijvoorbeeld als ze vaak opgepakt wordt of is geweest (oppakken vinden konijnen heel eng en doe je beter niet). Zo zijn er nog wel wat oorzaken te bedenken, maar om een advies te geven hebben we wat meer informatie nodig. Het feit dat ze zich klein maakt zou te maken kunnen hebben met dat ze bang is, voor je hand bijvoorbeeld. Hopelijk is het voor jou en Pluisje op te lossen, zodat jullie van elkaar kunnen genieten. Overigens hoop ik niet dat je verwacht dat je lekker kan knuffelen met Pluisje. Over het algemeen zijn konijnen echt geen knuffeldieren. Sommige konijnen vinden het prima om af en toe geaaid te worden, maar er zijn ook veel konijnen die dat absoluut niet kunnen waarderen.
 5. Haha, soms denk ik dat weleens. Of dat ze van hun moeder niet goed hebben geleerd wat normaal konijnengedrag is ofzo. Die van mij spoort sowieso niet helemaal ;).
 6. Ik ben ook wel benieuwd waar jouw konijn allemaal aan likt. Is dat echt alles wat ze tegen komt of zijn het bepaalde voorwerpen waar ze aan likt? En is het dan even kort een 'likje' of langdurig ergens aan likken? Een van mijn konijnen heeft ook de neiging om voorwerpen te likken, een beetje obsessief, maar dat doet hij niet bij alle voorwerpen en vaak ook kort even. Vaak zijn dat de panelen van de ren, het ikea poppenbedje of andere dingen die in de ren staan. Mijn hand daarentegen kan hij langere tijd likken, dus ik voel me wel vereerd ;). Het zou zoals hierboven beschreven best wel eens zo kunnen zijn dat ze zich eenzaam of verveeld voelt en een maatje mist (ik kan uit je verhaal niet opmaken of ze alleen leeft of een maatje heeft). Een lekker geurend schoonmaakmiddel kan ook, maar dat zou eigenlijk ook gek zijn, want dan zou het gedrag na een tijdje moeten stoppen denk ik (tenzij je heel vaak schoonmaakt natuurlijk).
 7. Ja, ik ben vrijwilliger bij het Knaagspoor in Ridderkerk :). Iedere zondagochtend/begin van de middag. Ik doe daar echt de verzorging van de konijnen en knaagdieren: voeren, schoonmaken van de hokken en medicijnen geven. Ik vind het zo'n ongelooflijk dankbaar werk en je bouwt echt een band op met de beestjes. Soms baal ik er een soort van dat er een konijn geplaatst is ;). Overigens zou ik ook graag pleeggezin worden voor bijvoorbeeld mama konijnen, maar omdat ik op 35 km afstand van de opvang woon, is dat niet heel erg praktisch. En ik woon klein, dus ik weet niet of de pleegkonijntjes dan voldoende rust kunnen ervaren omdat ze mijn eigen konijnen misschien kunnen ruiken.
 8. Thanks! Het gaat nu al twee dagen goed met jullie adviezen dus ik heb goede hoop. Gisteren schrok ik me rot, want bij de opvang waar ik vrijwilliger ben, bleek een trio'tje te zijn overleden, vermoedelijk aan coccidiose. Als ik het maar niet per ongeluk mee naar huis genomen heb, dacht ik... Maar aangezien het al weer even goed gaat en hij qua gedrag ook niks geks doet, ga ik ervan uit dat het wel goed zit.
 9. Dank @Evee! Ja, wormpjes heeft hij idd ook niet. Ontlasting is goed onder de microscoop bekeken. Ik ga aan de slag met je adviezen, hopelijk gaat dat hem helpen! Vind het wel erg sneu voor het dametje, die kan echt genieten van kruiden en groenten. Ik zal haar stiekem wat voeren als ze op de bank komt zitten. Idd ook een goed idee om te stoppen met suikkerrijke dingen, hoewel ik dat echt moeilijk vind ;). Misschien stap ik dan ook over op graanvrij, maar eerst dit proberen, dan weten we waar de verbetering aan ligt 🙂 Dank!
 10. Oja, nog vergeten.. ze krijgen ook elke dag een heel klein beetje erwtenvlokken om iets aan te komen.
 11. Hoi, Mijn rammetje heeft af en toe last van diarree. Er liggen dan een paar koeienvlaai-achtige plekken in de ren en even later heeft hij weer normale keutels. Hij is bij de dierenarts onderzocht om te kijken of het om coccidiose zou kunnen gaan. Er zijn geen cocciden in de ontlasting te vinden, dus dat is uitgesloten. Zijn gebit is verder ook prima en hij eet goed, zijn gedrag is niet veranderd. Ik ben nu een beetje aan het zoeken naar een voedingsprobleem als oorzaak voor de diarree, maar ik kom er nog niet zo uit, dus ik wil graag advies! Zijn vriendinnetje heeft overigens nergens last van. Wat het koppel nu per dag te eten krijgt: - 2x per dag een klein eierdopje science selective (qua hoeveelheid is het denk ik iets van 30 gram per dag dat ze dus samen delen) - 1x per dag drie soorten groenten (weinig zoete groente, soms een klein beetje wortel of paprika. Vaak is het witlof of andijvie met iets dat we over hebben, zoals bleekselderij/rucola/venkel/broccoli) - onbeperkt hooi - soms een klein handje gedroogde kuiden, niet elke dag - af en toe een stukje gedroogde papaja of een stukje appel ter grootte van een science brokje Wat zouden jullie aanraden om uit te proberen? Wordt diarree eerder veroorzaakt door brokjes of door te veel (veilig) groenvoer? In de opvang kreeg hij science selective en een klein plakje wortel per dag. Ik neig er dus naar dat de diarree eerder door de brokken veroorzaakt wordt. Ik wil hem daarom graag op een andere brok zetten om uit te proberen. Wat raden jullie me aan? Science selective graanvrij? Of misschien Johnons? Ik ben niet zo thuis in brokken, dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Dank alvast 🙂
 12. Wat leuk dat het zo goed geregeld was en ook nog lekker @Evee! Op vakantieparken kan het denk ik nog best lastig zijn om vegan te eten. @JokeC ik ben wel benieuwd naar jouw koekjes hoor! Ik kan me nog niet zo veel voorstellen bij groentekoekjes, maar het is wel een heel goed idee, ook voor de kinderen inderdaad! Ik had afgelopen dinsdag en donderdag lunch van een cateringbedrijf vanwege 'medewerkersdagen'. Ik had aangegeven dat ik vegan eet en daarbij vermeld wat ik dan niet eet en wat ik wel eet. En ook dat ik prima eigen lunch mee kon nemen als ze het lastig zouden vinden. Op dinsdag ging het prima, een paar luxe boterhammen met hummus, salade en fruit. Donderdag hetzelfde, maar dan met ei op de salade😂. Ik snap niet dat het mis kan gaan als ik er letterlijk bij vermeld dat ik geen ei eet haha. Gelukkig ben ik de moeilijkste niet en heb ik het ei gewoon opzij gelegd en de rest opgegeten.
 13. Bobje vind ik ook leuk! Ik moet altijd lachen om de bijschriften bij de foto's. En het zijn ook foto's zonder poespas, dus foto's van de konijnen hoe ze normaal zijn in een gekke houding of met hun haren die in de wind flapperen.
 14. Ik vermoed dat ze toch wat last hebben gehad van het opvang konijn. Kan het zijn dat er ergens in de ruimte nog een geur van dat konijn aanwezig is? Dat kan voor ruzie zorgen namelijk. Mijn advies is om de ruimte iig heel goed schoon te maken. Verder ben ik benieuwd hoe lang jouw konijnen al een koppel zijn. Is het nog pril of zitten ze al jaren samen? Gelukkig hebben ze in ieder geval niet echt gevochten en hopelijk blijft dat zo!
 15. Hoi Femke, Ik zou je willen aanraden om naar een knaagdierenopvang te gaan of te bellen. Daar zitten regelmatig gerbils en daar kan je goed voorgelicht worden. Wij (of ik zal voor mezelf spreken, ik) zijn geen voorstander van fokkers en kunnen je daarom ook niet adviseren hierover. De meeste bunnybunchers zullen je echt adviseren om een diertje uit de opvang te adopteren, daar kunnen we wel tips over geven 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .