Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  170
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Jamesthebunnybutler last won the day on January 13

Jamesthebunnybutler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

30 Uitstekend

Over Jamesthebunnybutler

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  James & Baloe, Bommel & Ollie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Haha dat is handiger inderdaad. Ik moet altijd wel lachen om dat smijten. Mijn gekke Baloe deed afgelopen weekend opeens een bunnyflop, voor het eerst! En sinds zondag ligt hij de halve dag met zijn pootjes opzij op zijn poppenbedje. Dat heeft hij echt nooit gedaan, was altijd een bunnyloaf. Ik blijf me verbazen! Hij durft inmiddels ook uit zijn ren te komen en loopt dan als een hondje achter me aan door het huis en komt aan rennen als ik hem roep. Volgens mij snapt hij niet dat hij als een konijn geboren is hoor😂
 2. Super! Als je het wil laten weten als ik het kan bestellen heel graag! Bestel ik meteen even wat kruiden mee 🙂
 3. Ja, die lijkt me goed als ik het zo zie. Ons koppel is niet veel groter dan die van jou. Weet je al wanneer de schuilhuisjes weer binnen komen? 🙂
 4. Oh, top! Ik wilde inderdaad net vragen wanneer je die schuilhuisjes van Elmato verwacht 🙂 Die zijn groot genoeg als nachtverblijf voor twee middelgrote konijnen toch?
 5. Oja, ik vind het wel prijzig daar, maar meer dan waard.. Mocht dat een issue zijn, dan kan is Elly Ebbens misschien wat fijner voor je portemonnee.
 6. Knaagspoor raadt Elly Ebbens in Rotterdam aan of Animalis in Delft. Bij Elly Ebbens ben ik een keer geweest, prima ervaring. Knaagspoor heeft daar ook goede ervaringen mee. Tegenwoordig ga ik altijd naar Animalis en daar heb ik zeer goede ervaringen mee. Angelina is helemaal gek op konijnen en mijn inziens goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft het ook regelmatig over Wilhelminapark. Ik heb er twee voedsters zonder problemen laten castreren. Ook met andere problemen als EC en snot is ze zeer kundig.
 7. Haha ja dat past dus niet want mijn slaapkamer is mini. Ik krijg daar nog geen ren van 1m2 in ;). Het kan echt wel voor nood, maar vind het zo zielig als ze van een grote ren naar krap 2m2 gaan. Ik heb trouwens wel altijd panelenrennen extra hoor voor nood 🙂
 8. Ja, dat is zo. Toch maf dat zijn vriendinnetje helemaal relaxed was haha. Ja, fijn he. Gelukkig vond de dierenarts het erg meevallen. Het neusje is een heel klein beetje vochtig, maar er komt geen snot meer uit. Verder is alles zo goed als uitgesloten, dus we gaan voorlopig niet verder behandelen en houden het even op een gevoeligheid voor stoffig hooi. Dat lijkt waarschijnlijker dan een bacteriële infectie. En de bult van Baloe blijkt gewoon zijn ongelooflijk goed gevulde maag te zijn. Heb een beetje gefaald als konijnenbaasje dus, haha. Ze hebben me gelukkig gematst en hoefde alleen een klein consult te betalen. Mooi dat kip wat is opgeknapt! Precies, even in bad met het kontje. Kippen hebben toch wel vaak plakkende poep aan hun kont? Balen zeg ook van je kat. Inderdaad, beter nu dan wanneer hij echt stokoud is. Narcose is nooit fijn. Hopelijk valt het enigszins mee met zijn gebit.
 9. Ja, zeker. Nee hoor ze woont niet erg ver. Kwartiertje rijden dus is te doen. Wel erg naar voor haar want ze kan natuurlijk geen kant op. Ja, heb ik ook aan zitten denken. Ik heb alleen geen extra slaapkamer, dus ze zouden dan naast mijn andere konijnen in de woonkamer komen. Mijn koppel reageert daar niet op, maar het koppel van mijn vriend wel en die gaan elkaar dan achterna/bijten. Niet echt een strak plan. Ja, is ook zo. Van de andere kant: nu hebben ze helemaal geen overdekte ren, dus dat is nog onveiliger dan wanneer ze hier zouden komen. Voor katten kunnen we het wel veilig maken, alleen voor marters dan niet. Ik ga nog wel eens even nadenken of er andere opties zijn...
 10. Pfoe, mijn schoonmoeder belde net mijn vriend op dat ze een zweepslag heeft. Wij wonen net samen, waardoor mijn schoonmoeder nu alleen woont. Niet erg handig en fijn als je een zweepslag hebt. En de konijnen van mijn vriend wonen daar nu nog even, omdat onze ren nog niet binnen is. Dat gaat 'm dus niet worden met voeren en verschonen denk ik. En om er nu iedere dag naartoe te rijden om de nijnen te verzorgen vind ik ook zoiets. Misschien halen we ze vandaag wel op en komen ze wat eerder bij ons. Maaar... Dan hebben ze geen veilige ren en moeten we even provisorisch de panelenren overdekken ivm de katten. Niet echt een relaxed idee vind ik, hoewel de buren ook een konijnenren hebben die niet marter-proof is en zelfs niet overdekt. Kan natuurlijk jaren goed gaan, maar het zou maar precies fout gaan... Grr! Ben benieuwd hoe we het gaan doen.
 11. Sommige konijnen zijn echt vreemd, haha. Vannacht werd ik opeens wakker en hoorde ik een luid gestamp uit de konijnenren (mijn woonkamer grenst aan de slaapkamer en de deur staat open). Toen het na 5 minuten nog niet ophield, ben ik toch maar even gaan kijken. Ik dacht dat er misschien een kat van de buren per ongeluk binnen was gekomen, maar nee. Meneer zat op zijn bedje continu te stampen, terwijl mevrouw heerlijk languit op de grond lag te chillen. Toen ik Baloe wilde aaien dook hij ook meteen weg, terwijl hij normaal meteen begint te likken als ik in de buurt kom. Zou hij last hebben gehad van een lampje van een oplader die aan het branden was? Toen ik alle licht gevende opladers de andere kant op had gedraaid/uit het stopcontact had gehaald, was het gestamp vrij snel over. Echt vreemd, want tot nu toe heb ik hem nooit horen stampen 's nachts. Vanmiddag ga ik ook toch maar weer naar de DA met het stel. James heeft al twee keer een AB-kuur gehad tegen snot, maar steeds komt het terug. Baloe niest ook weer nu, maar heeft geen natte neus gelukkig. Ben benieuwd wat ze nu gaan doen, misschien een langere AB-kuur? Bij Baloe voel ik ook af en toe een harde bult onder zijn ribbenkast, alsof er een soort steen in zijn buik zit. Ik mag er gewoon op duwen en soms is die bult opeens weg en voel ik 'm niet meer. Raar toch? Kan de DA daar ook mooi naar kijken straks.
 12. Ja, ik ben er echt fan van! De haverroom gebruik ik ook veel als vervanger van kookroom, heerlijk! Begin alweer te watertanden als ik denk aan de pasta pestoroomsaus van morgen en de pasta stroganoff van zondag (dat is echt een guilty pleasure van mijn vriend en moet altijd op tafel als we eters krijgen)
 13. Lastig. Je ziet wel vaker dat konijnen door de tralies heen tegen elkaar aan gaan liggen, maar het kan ook zomaar omslaan. Kunnen ze elkaar niet door de tralies bijten? Want anders zou ik ze zo ver mogelijk uit elkaar zetten om stress en onrust te voorkomen.
 14. Helaas komt dit vaak voor. Zodra ze in de pubertijd komen, worden hun karakters pas goed bekend en krijgen ze last van hormonen. Dat is de reden dat het vaak na een tijdje toch mis gaat. Je hebt een paar opties: 1. Ga naar een konijnenopvang en laat beide rammetjes koppelen aan een voedster. Dan heb je dus uiteindelijk twee koppeltjes thuis. Een konijnenopvang heeft veel kennis over het koppelen en over het matchen van de karakters. Zomaar een voedster bij een rammetje zetten is geen goed idee, omdat de karakters erg belangrijk zijn om een goede match te krijgen. 2. Ga naar een konijnenopvang en probeer inderdaad twee of drie voedsters aan de rammetjes te laten koppelen. Echter is het echt niet zeker dat het in een groepje wel lukt om je rammetjes bij elkaar te houden, ook dan zou er ruzie kunnen ontstaan of kan blijken dat ze ook in een groepje niet samen kunnen/willen leven. Je zou het kunnen proberen als dit je voorkeur heeft, maar dan zou ik adviseren om naar een opvang te gaan met ervaring met het koppelen van groepen, dat is echt weer een vak apart. Je moet je dan ook bedenken dat je voor een groepje heel veel permanente leefruimte nodig hebt. Een minimum voor een groepje is eigenlijk toch echt wel 2 m2 per konijn. 3. Ga naar een konijnenopvang en sta één rammetje af, koppel een voedster aan het rammetje dat je thuis houdt. Dat lijkt mij een hele moeilijke en geen ideale keuze, dus als een van de andere opties mogelijk is, zou ik daar zeker voor gaan. Hopelijk zit er een optie voor je tussen en gaat het lukken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .