Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.914
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

Jamesthebunnybutler won de laatste dag op 12 augustus

Jamesthebunnybutler had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Feli & Siem, Luuk & Kyra
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jamesthebunnybutler's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,7k

Reputatie

 1. Ja hoor, het heeft weken geduurd maar is goed gekomen. Zijn snot is overigens nooit over gegaan hoor en de doxycycline doet niet veel, alleen voorkkmt een longontsteking als het niezen erger wordt. Spoelen helpt meer bij hem, maar hij blijft elk uur een niesbui houden helaas. Hopelijk kan Vlinder ook goed behandeld worden. Succes!
 2. Ah, dan zal die 72 uur niet voor niets zijn. Kan ook best dat de inzichten veranderd zijn hoor. Siem kreeg eerst een klein kaal plekje met een wondje. Daarna werden het enorme kake plekken met hele lelijke wonden erop die ook slecht genazen. De DA zei dat we hem dood zouden prikken als we ermee door zouden gaan dus als het nodig is krijgt hij nu doxycycline.
 3. Ik vind 4 injecties heel weinig, ik denk niet dat je het daarme redt. Nu ben ik gewend dat je Draxxin om de 5 dagen geeft, wellicht maakt dat uit. Maar ik kreeg vaak voor 4 weken mee ofzo en voor Siem was zelfs het plan om hem er levenslang op te zetten (maar hij kreeg een allergische reactie). Misschien wel iets om meteen te overleggen als je toch voor Vlinder overlegt.
 4. Ik zou Vlinder inderdaad even goed laten checken. Hoesten kan namelijk ook iets anders zijn dan dnot. Denk aan benauwdheid, door een hartprobleem. Maar snot is natuurlijk wel waarschijnlijker. Ik zou me zelf niet al te veek zorgen maken over een herbesmetting van Jip, mits je haar wel gaat behandelen als het snot is. Fijn dat de Draxxin helpt trouwens. Zorg dat je er echt lang genoeg mee doorgaat, niet direct stoppen als het over lijkt, je kan beter nog een of twee injecties meer geven is mijn ervaring.
 5. Ja hoor ze zitten er regelmatig samen in. Een tweede bak past helaas niet (denk ik), maar ik heb buiten wel nog een tweede toiletbak staan die ik ook ga vullen met stro. Ik zal eens kijken of die bak er niet op de een of andere manier naast kan.
 6. Ik word niet goed van mijn buitenkoppel in de winter. Kyra is erg onzindelijk, maar doordat er een PeeWee in hun schuilhok staat, blijft de rest van het schuilhok netjes. Tot ik er stro in doe... gisterenavond een klein laagje geprobeerd en vanmorgen was het al een grote plasbende, zeiknat. Dat gaat gewoon niet werken met haar. Zouden ze genoeg hebben aan alleen stro in de PeeWee in het nachthok? En als het heel koud wordt een snugglesafe los in het schuilhok? Ik heb even geen andere ideeën voor ze waarbij het droog blijft en wij niet dagelijks driekwartier gaan poetsen en een halve baal stro weggooien.
 7. Helemaal mee eens dat Draxxin ook niet heilig is, hoewel het regelmatig wel goed werkt bij snot. Mijn konijn met snot reageert steeds best goed op doxycycline, hoewel hij nooit van zijn snot af zal komen. Ik ben onlangs gestart met neusspoelen erbij (NaCl met fluimucil) en ik heb het idee dat dat meer doet dan de antibiotica. Het biedt iig meer verlichting. Dat is wel heel naar om te doen en ik doe het ook niet met zo veel kracht als de DA, maar alsnog is het helpend. Soms wordt gentamycine in de neus gedruppeld bij snot, heb ik ook gedaan, maar ik las dat dat nefrotoxisch is (volgens mij, iig is het schadelijk voor konijnen). Zou ik zelf niet meer voor kiezen dus. Kun je niet nog even verder bellen met wat andere dierenartsen? Wellicht is er een dichterbij die het wel heeft en evt kan versturen (hoewel het wel gekoeld moet staan). En weet je ook waarom jouw dierenarts het niet kan bestellen? In mijn ervaring kunnen de meeste dierenartsen de meeste middelen bestellen, maar wellicht wil jouw dierenarts dat niet omdat draxxin niet een eerste keus middel is en je er geloof ik een swab voor moet nemen. Maar dat zou je moeten vragen. Verder sluit ik me helemaal bij Kolino aan.
 8. Gadverdamme. Veel sterkte. Het kan inderdaad alles zijn van wat je zegt, maar het doet mij het meest aan E.C. denken. Ik dacht trouwens dat konijnen wel drager kunnen zijn van toxoplasmose, maar er niet ziek van worden en het niet overdragen. Heel veel sterkte. Hopelijk kun je goed en snel behandelen.
 9. Ja daaaag dat vrouwtje doet niet lelijk. Ik denk dat ze bedoelden dat haar vrouwtje (eigenaar) zelf lelijk deed!
 10. Mijn albino doet het ook. Als mijn niet-albino het doet, heeft hij oorpijn. Bij een albino is het geloof ik normaal.
 11. Jaaaa wat leuk! Ik ben benieuwd wie het worden! Dat dametje gaat helemaal niet lelijk doen bij jou. Dat is nog nooit gebeurd. Super leuk!
 12. Mijn ervaring is dat ze binnen 3-6 uur wel opknappen. Vaak nog niet na 3 uur, hoewel het soms, als je weet dat er geen veratopping zit, een beetje kan helpen met wat waterig dwangvoer. Bij mijn konijnen helpt dat vaak om ze een beetje op gang te helpen. Ze beginnen vaak ook maar met een mini hapje eten en dat breiden ze langzaam uit. Gelukkig zijn er wel keutels. Is hij niet uitgedroogd? Ook vanwege het warme weer.
 13. Oh dit is totaal niet gek. Bij Siem heeft het ruim een half jaar geduurd voor hij er weer een beetje fatsoenlijk uit zag en zelfs daarna bleef hij nog een tijdje een plekje houden waar het niet terug wilde groeien. Geen zorgen!
 14. Ahh ja echt heel erg leuk inderdaad! Nou zijn ze hier niet echt trotse broer en zus hoor 😆 maar was wel een mega leuke foto geweest. Gefeliciteerd ook!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .