Ga naar inhoud

Koppelen op karakter


Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, ik ben een nieuw maatje voor mijn gecastreerde ram aan het zoeken, maar dat gaat nog niet zo soepel. Eind februari is mijn lieve Stormy overleden. Een dag voor ze overleed stopte Dark met eten. We hebben dus zo snel mogelijk geprobeerd Dark te koppelen aan een nieuwe voedster. 

Helaas was de koppeling na 4 dagen mislukt en bleven de 2 vechten. De koppeling vond plaats in het asiel. We bedachten dat we misschien te hard van stapel waren gelopen en Dark te veel stress had gehad. We hadden ons ingeschreven bij een echte konijnenopvang en afgelopen weekend mochten we hem brengen voor de 2e koppeling. Helaas is deze koppeling ook mislukt. Ze hebben nu geen geschikte match zitten dus ik mag Dark weer ophalen. 

Ik vind het heel sneu voor mn maatje dat hij nu al tot 2x toe ruzie schopt met een mogelijk nieuw vriendinnetje. Ik wil hoe dan ook een maatje voor hem omdat je overal hoort dat je konijnen niet alleen moet laten. We zijn savonds veel thuis en dan komt hij ons echt opzoeken, nu meer dan ooit, dus ik heb het idee dat een vriendinnetje hem goed zal doen. Dan moet hij er wel 1 accepteren... 

 

Mijn vraag is. Is er een manier waarop je een konijn op karakter van te voren al een beetje kan koppelen? Mijn Dark houd van aandacht en aandacht geven, maar wel als het hem uitkomt. Vroeger was mijn voedster de dominante van de 2 en af en toe, vaak na verandering van omgeving moest ze dat even opnieuw bewijzen. Hier was Dark heel onderdanig in, dus het verbaast me dat dit nu zo gaat. Hij werd vaak gepoetst door Stormy, een beetje tegen het obsessieve aan zelfs en dat liet hij allemaal gebeuren, maar als hij weg liep en aangaf, ik ben er klaar mee. Liet zij hem met rust. Ik laat dark in de opvang koppelen dus ik zie niet hoe het andere konijn zich gedraagt, maar steeds als ik de beschrijving lees denk ik, nou dat is een match. Maar nee hoor.... iemand tips? Of is het normaal dat het even duurt voordat de juiste match is gevonden? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze diva Scarlett heeft 5 mislukte koppelingen gehad. Dus mochten wij haar adopteren. Want ze vonden het bij het asiel ook sneu dat al die koppelvakanties op niets uitliepen. Wij mochten onze top 3 uitzoeken. Lodewijk was onze nr. 1 - maar ze gingen met nummer 2 koppelen, want die zat al langer in het asiel. Ze dachten ook dat dit een betere match was. Nou ze heeft dus die 7,5kg Vlaamse reus die super blij met haar was (binkies op de eerste dag), de hoek in gedreven totdat hij ging grommen op dag 2. Dus daarna gingen ze met Lodewijk koppelen. Zij dachten dat het niets zou worden, maar die twee zijn op en top klef. Ze waren flink verbaasd. Dus ook bij professionals is het weleens lastig inschatten. 
 

Beide konijnen zijn mensgericht en dominant naar mensen toe. Naar konijnen is Scarlett super dominant en veeleisend. Ze moet en zou 300x op een dag worden gelikt en alles is van haar. Daarom liep het zo vaak mis met andere konijnen. Ze is super opdringerig (naar mensen toe ook trouwens). Lodewijk pikt dat niet alleen, hij wil ook graag bij haar zijn.   
 

Het kan dus dan konijnen echt veeleisend zijn naar een maatje. Bijkomend probleem is dat de dominant/niet-dominant per koppeling kan verschillen. Dus dan denk jij: koppel maar aan een dominante, maar dan blijkt dat geen match. Of juist neem maar een onderdanige, maar dan loopt het toch mis. Scarlett is namelijk ook weleens uit angst uit de koppelingsruimte gesprongen. Dat zou je niet verwachten van zo’n dominant konijn. 
 

Dark klinkt mensgericht en licht dominant (wel willen laten wassen - maar niet echt op zoek om echt te domineren). Een heel dominant konijn kan dan voor ruzie zorgen. Maar een heel onderdanig konijn weet zich misschien geen raad met Dark of hij met haar. Is hij in de koppeling bij het misgaan de dominante of is dat ook wisselend? 
 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is erg wisselend, de ene dag was Dark dominant en de andere dag de andere voedster. Uiteindelijk kwamen er dusdanig veel ruzies dat de koppeling is stopgezet. Bij de eerste koppeling heb ik ze te snel mee naar huis gekregen. Nar 4 dagen in het asiel kreeg ik beiden buns mee naar huis, thuis ging Dark zijn territorium verdedigen ondanks de grondige schoonmaak. Toen brak de hel los en kwam dit helaas niet meer goed. Het is lastig te zeggen, soms is Dark dominant en de andere dag weer niet. Hij heeft wel een sterke eigen wil. 

 

Tot nu toe heb ik gezocht via de dierenbescherming. Ik kwam op 3 opvangcentrum uit, Hillegom, Ridderkerk en Rijswijk. Deze waren de enige 3 die koppelvakanties doen (die ik heb gevonden) het asiel was in Almere maar ik zoek liever een opvang gespecialiseerd ik knaagdieren, kreeg daar toch een beter gevoel bij. Bij Rijswijk en Ridderkerk heb ik Dark eind maart op de wachtlijst laten zetten. Hillegom heeft alleen buiten konijnen en Dark is een binnenkomen, dus did viel ook al af. Bij Rijswijk hebben ze zelfs aangegeven een wachtlijst van gemiddeld 3 maanden te hebben. Daar schrok ik wel even van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar was de koppeling afgelopen weekend? In een konijnenopvang of bij een asiel?

Soms moet je inderdaad meerdere opties proberen voor je de juiste match vind, dan is het fijn als de opvang/het asiel verschillende voedsters heeft zitten. Er zijn weinig konijnen die echt niet te koppelen zijn, en hij heeft al eerder met Stormy ook samengezeten, dus dat moet echt wel goedkomen, maar soms is het even zoeken.

 

Heb je deze lijst al gevonden? De 3 opvangen die je noemt zijn zeker goede opties, maar misschien staat er hier nog een tussen in jouw buurt die je nog niet kende.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die wachtlijsten die je noemt, is dat voor koppelen? 

 

Want de meeste opvangen hebben wachtlijsten voor afstand doen, maar mijn ervaring is dat als je wil adopteren, voor een koppeling dus, dat je wel vrij snel terecht kan. 

Maar misschien hebben de opvangen die je noemt maar beperkt plek voor koppelvakanties, dat zou kunnen.

Ik ben zelf juist niet echt fan van de dierenbescherming asielen, hoewel ik moet zeggen dat ik ook bij het asiel in Ridderkerk ben geweest en daar was de ervaring wel gewoon heel goed. De dierenbescherming asielen hier in de buurt missen, ondanks dat de intenties echt goed zijn, kennis, ervaring en juiste ruimtes om echt een goede konijnenopvang te zijn. Voor mij niet erg, ik heb er konijntjes vandaan, maar dat is omdat ik zelf kan koppelen. Ik zou een onervaren konijnenbaasje er niet snel naar doorverwijzen. 

 

Ik ben bij Knijn & ko in Bavel ook altijd heel goed geholpen, die hebben veel konijnen en bij hun is koppelen met een korte koppelvakantie standaard. Die staan ook op de lijst die Happy211 deelt hiervoor. 

 

Ik heb een konijn gehad die meer dan 10 koppelpogingen nodig hadden voor er een juiste match gevonden was. Maar ook konijnen waar de eerste poging de perfecte keuze bleek te zijn. Net als bij mensen, de één blijft een leven lang bij zijn of haar eerste liefde, de ander heeft meerdere relaties en dates nodig om de juiste persoon te vinden. Eigenlijk werkt het bij konijnen net zo 🙂 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

 

9 uren geleden, Dark en Stormy zei:

Rijswijk hebben ze zelfs aangegeven een wachtlijst van gemiddeld 3 maanden te hebben. Daar schrok ik wel even van.

 

Ik kan me wel voorstellen dat Rijswijk zo'n lange wachtlijst heeft voor koppelvakanties en een kortere voor speeddates e.d. Ik weet dat zij het enorm druk hebben @Evee. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat dit een goede konijnenopvang is met heel veel kennis en kunde en een fantastische dierenarts die ook begeleid. 😉  Helaas staat de dierenambulance er soms wel 4x per dag voor de deur. Ze hebben maar 2 plekken waar ze koppelen bij vakanties en dat kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn.

 

9 uren geleden, Dark en Stormy zei:

Het is erg wisselend, de ene dag was Dark dominant en de andere dag de andere voedster. Uiteindelijk kwamen er dusdanig veel ruzies dat de koppeling is stopgezet. Bij de eerste koppeling heb ik ze te snel mee naar huis gekregen. Nar 4 dagen in het asiel kreeg ik beiden buns mee naar huis, thuis ging Dark zijn territorium verdedigen ondanks de grondige schoonmaak. Toen brak de hel los en kwam dit helaas niet meer goed. Het is lastig te zeggen, soms is Dark dominant en de andere dag weer niet. Hij heeft wel een sterke eigen wil. 

 

Ja, dat is ook vaak het probleem, dat het lastig zien is wat het karakter van je konijn is, omdat ze zich ook naar een maatje voegen. In het begin van de koppeling zijn de konijnen elkaar echt aan het aftasten. Wie wordt de dominante en wie wordt de onderdanige. Dan zie je veel wisselend gedrag. En dat gaat thuis vaak ook nog door. 4 dagen vind ik ook wel erg kort voor een koppelingsvakantie. Wel is het normaal dat er eenmaal thuis, in een nieuwe omgeving, vaak toch weer een strijd ontstaat. Dat is vaak ff schrikken, en wat haren mogen ook wel vliegen, maar geen verwondingen (bloed), bolletje over grond heen rollen en/of 1 konijn dat zo afzondert dat die niet kan eten/drinken.

 

Het is goed dat je alles hebt schoongemaakt, maar aangezien Dark een binnenkonijn is, zou ik dus ook overwegen om alles even op een andere plek te leggen/zetten. Dan lijkt het minder op zijn plek. Je vindt ook meer informatie in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

 

Er zijn ook vakantie-opvangen die koppelingservice aanbieden. Dat weet ik toevallig omdat de onze dat aanbied. Alleen hebben ze natuurlijk niet altijd een konijn beschikbaar (gelukkig).

aangepast door bunnyempress
Link naar reactie
Delen op andere sites

@happy211 afgelopen week ingeeft hij in Ridderkerk gezeten. Bedankt voor de lijst, ga ik toch nog even verder kijken.

 

@Evee de wachtlijst is echt voor het koppelen. Ik schrok er ook van. Toen ik Dark afgelopen zaterdag weg ging brengen waren er op dat moment nog 3 baasjes die voor een koppeling kwamen. Ik begreep ook dat ze net hadden verbouwd dus dat ze daardoor ook een periode niet hebben kunnen koppelen. 

Het steld me wel gerust dat het vrij normaal is, meerdere pogingen. Ik kreeg een beetje de indruk dat het niet vaak de eerste keer gelijk lukte namelijk. 

 

@bunnyempress ik kan me goed voorstellen dat voldoende vrijwilligers roet in het eten kan gooien! En koppelen vraagt inderdaad om ruimte. De strijd thyis vorige keer was echt knokken tot level max... het was een grote waas van haar en ondanks het ene konijn wit was en de ander donker grijs. Dark had na afloop een hoop bijtplekjes op zn oren. Een paasdagen later ook blauwe plekken. Ik heb ze toen in 2 apparte rennen op neutraal terrein gezet, maar ze bleven elkaar door de tralies aanvallen. Ik heb toen een filmpje doorgestuurd naar het asiel en die zeiden, dit komt niet meer goed. 

 

Een hele goeie tip wat betreft het hok! Ik merkte inderdaad dat Dark gelijk naar boven rende en het nieuwe konijn volledig aan haar lot overliet. Toen hij een half uur later beneden kwam dacht hij inderdaad, weg wezen. Hoelang kan ik ze dan het beste op een andere plek laten? Ik heb ook ergens gelezen dat het niet goed is om ze veel te verplaatsen als ze nog niet volledig op elkaar zijn ingesteld. Bedankt voor de link, die ga ik even lezen. 

 

Nou moet ik eerlijk zeggen, er zitten nog 3 andere voedsters momenteel in Ridderkerk, alleen zijn 2 daarvan langharig en 1 heeft coccidiose gehad waardoor ze nog steeds plakpoep heeft. Langharig wil ik liever niet aan beginnen en ik vind het ook lastig om nu al een zielig konijntje over te nemen aangezien we het afgelopen jaar heel veel hebben gedoktert. Dus het ligt deels ook aan mijzelf omdat ik de keuzes wat beperk.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat konijntje met coccidiose had overigens ook een speciaal dieet en ze gaven aan dat ze regelmatig slecht eet. Dus het was niet alleen coccidiose. Ik heb nog ongeveer 2 uurtjes om te beslissen of ik Dark ophaal of dat we het gaan proberen met deze voedster. Ik vind het nog een moeilijke keus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zielige/zieke/oude/langverblijvende konijntjes zijn ook leuk, maar wel meer werk en meer zorg. Als je dat niet wil/kunt/geen zin in hebt, mag dat prima.

Ik snap altijd het gevoel van: "Dit konijn wil ik ook graag een plekje geven", maar goed nadenken over wat je dat ook echt kunt en of dat ook echt past is veel belangrijker.

Ik zou deze voedster dus zonder schuldgevoel niet als koppelpartner zien. Vooral omdat ze ook eerst moet opknappen.

 

Ja, die strijd thuis met knokken is 100% een no-go, daar hebben ze je goed over geïnformeerd, dat is gelijk stekker eruit. Uit elkaar halen en weer proberen gaat echt niet werken als er zoveel geweld is geweest. En als ze elkaar kunnen blijven ruiken, dan blijft het ook heftig.

 

Meestal duurt het minimaal 3 weken, voordat de band goed stevig is, soms langer. Je kan het zien aan of ze lekker bij elkaar eten, liggen, slapen, elkaar likken en er geen onrust meer is. In deze periode wordt aangeraden om een kleiner verblijf te regelen (anders neemt elk konijn 1 hoek in) en pas bij een week rust, te gaan vergroten. Ook is het handiger om te zorgen dat dingen verschoven zijn, binnen het verblijf, zodat het konijn wat al bekend is met de situatie, zich ook minder op zijn gemak voelt en ze dus samen moeten gaan zoeken/plek hervinden vs. 1 konijn die precies denkt: "hey, terug op mijn plek!". Verplaatsen is inderdaad niet echt handig, als je dat wil, dan maken mensen vaak 1 neutraal terrein in bijv. de garage of de keuken, wat kleiner is, zetten ze daar samen voor minimaal 1 week, maximaal 3, en gaan dan pas bij een versteviging van de band naar het 'echte verblijf'. Ook daar zal vaak eerst wel weer een strijd zijn in de eerste 2-3 dagen, maar niet met wonden tot gevolg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de vertraging de koppelvakantie-ruimte is snap ik de wachtlijst op zich wel. Maar dan nog, lijkt mij dat iets om snel aan te pakken en zorgen voor meer koppelvakantie ruimtes, want je wil het liefst die konijntjes toch allemaal een fijn huisje geven en niet dat ze extra lang moeten wachten, omdat je mogelijkheid tot uitplaatsen zo beperkt is door je ruimte. Hopelijk hebben ze na de verbouwing wel meer ruimte.

 

Ik heb nog niet eerder gehoord dat er zo lange wachtlijst voor was, een week of 2-3 is het langst dat ik tot nu toe gehoord had. Van maanden wachten schrok ik dus best! 

 

Wat betreft mijn opmerking over de dierenbescherming asielen, hier zijn dat over het algemeen honden & katten asielen die konijnen er maar bij doen. Dat maakt dat er weinig voorzieningen en expertise zit over konijnen. Dat vind ik best jammer. 

 

Ik zou ze zeker een week, liefst zelfs 14 dagen, op de neutrale ruimte laten. Zeker omdat je aangeeft dat het tot nu toe niet al te soepeltjes koppelt. Te snel wisselen zorgt voor onrust. Je wil eigenlijk dat ze er gewoon goed uit zijn op het neutrale terrein, voor je de wissel maakt. Dus eerst op terrein waar territorium geen rol speelt elkaar leren kennen op karakter en zien of ze elkaar leuk vinden, en daar dan ook bepalen wie waar staat ten opzichte van het andere konijn. Pas als ze daar goed uit zijn, wissel je voor de eerste keer terrein. Je haalt ze dus niet uit elkaar, maar laat ze dag en nacht samen. Uit elkaar halen doe je eigenlijk alleen als de koppeling mislukt. 

 

Als je wisselt, dan zie je na die wissel inderdaad weer nieuwe onrust, maar als de rangorde al goed bepaald was op het neutrale terrein geeft dat meestal niet veel problemen. Dan bevestigen ze de eerder bepaalde rangorde wat door te jagen, rijden en wat te knorren. Vaak zie je de eerste tijd vooral rond voer-tijd wat knorrigheid en onrust. Maar de tijd er na trekken ze als het goed is meer naar elkaar toe. Dat kan echt wel 1-3 maanden duren, voor je een stabiel en hecht koppel hebt. 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

55 minuten geleden, Evee zei:

Wat betreft mijn opmerking over de dierenbescherming asielen, hier zijn dat over het algemeen honden & katten asielen die konijnen er maar bij doen. Dat maakt dat er weinig voorzieningen en expertise zit over konijnen. Dat vind ik best jammer. 

 

Rijswijk is alleen een konijnen- en knaagdierenopvangcentrum (maar dus wel van de dierenbescherming). Zij hebben dus geen honden of katten. Helaas hebben ze heel veel konijnen die ze opvangen, want de regio wordt steeds groter. Alphen a/d Rijn valt er nu ook onder. Ik zag wel dat ze adverteren op konijnendag (11 mei) met koppelvakanties. Misschien dat er daarom nu opeens een grote wachtlijst ook is, omdat veel mensen dat hebben gezien en hebben aangemeld. Je moest namelijk wel van te voren aanmelden.

 

Ik zou zelf idd nooit naar een opvang gaan waar ze 'konijnen erbij doen', dat is vaak vragen om problemen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wederom bedankt voor alle info. Fijn altijd hoe je je ei kwijt kan op dit forum. We hebben toch besloten het konijntje met gevoelige darmen te proberen. Dit vooral omdat we denken dat het rustige karakter van haar goed bij Dark gaat passen. De eerste ontmoeting liep redelijk. Dark was wat snauwerig, maar ze denken dat dat komt door het opdringerige karakter van het vorige konijntje. Dat deze voedster nu gaat laten zien dat je ook rustig kan reageren. Weer even afwachten. Kaatje keutel doet helaas geen binnen konijnen, dus die valt af. We hebben er nog 1 in Haarlem gevonden vanaf de lijst, als deze voedster niks wordt ga ik Dark daar ook inschrijven en hopelijk kunnen we daar dan snel terecht. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 4 weken later...
Geplaatst: (aangepast)

Sorry voor de late reactie, gek genoeg had ik geen melding gekregen dat er nieuwe reacties waren.

 

Nadat ik Dark mocht ophalen na koppeling nummer 3 die niet lukte hebben we hem 2 weken rust gegeven. Daarna heb ik samen met hem een dag in de opvang doorgebracht voor een speeddate. Het leek het asiel beter om Dark in zijn vertrouwde omgeving te koppelen. Hij heeft een hele dag in een ren gezeten en in de ren ernaast hebben we om de beurt een voedster in gezet. Bij voedster nummer 3 ontspannen hij, ging hij liggen, eten en toonde door de ren heen intresse. We hebben deze voedster die van ons de naam Dushi kreeg mee naar huis genomen. 

 

De eerste dag gelijk in een neutrale ren geprobeerd te koppelen. Dushi was erg onder de indruk van alles om haar heen en liet zich berijden. We hebben ze toen ongeveer 15 minuten in de ren gehad.

Dag 2 was het na 1 minuut volle bak vechten. We hebben ze toen uit elkaar gehaald en een week lang in 2 rennen naast elkaar. 

Na een week hebben we ze in een ren op neutraal terrein samen gehad. Dit ging goed. Ze gingen rustig wat eten, maar na een half uur was het knokken. De dagen daarna konden ze steeds wat langer samen in 1 ren tot het "mis" ging.

 

We zijn nu in totaal 3 weken verder, maar het gaat nog niet zoals ik had gehoopt.

Ze kunnen nu 3 uur samen in een ren tot het knokken wordt. Zolang ik in de ren blijf zitten gaat het goed. Als ik in de kamer ernaast ga zitten komt er snel bonje. Er is nog geen enkele keer een poets beurt gegeven en ze hebben ook nog niet samen gelegen. Als ze in de ren naast elkaar zitten zoekt Dark Dushi wel op. Dus dat is positief. Ze vragen ook wel om poetsbeurt, maar geen van de 2 heeft tot nu toe toegegeven. Ik heb ook wel het idee dat ze van elkaar reactie schrikken. Dat daardoor de neus snel weg getrokken wordt uit schrik reactie. Als er meer vertrouwen zou komen, komen de poetsbeurten denk ik ook wel.

Het nadeel is alleen dar Dark aardig wat plukken haar mist en ook al 2 bijtwondjes heeft. Dit bevorderd het vertrouwen nou niet echt en ik heb het idee dat hij af en toe bang is voor Dushi.

 

Ik zit dus steeds meer te twijfelen om de koppeling af te breken. We zitten op week 3, doen het wel rustig aan, maar het gaat er ook wel heel heftig aan toe. 

 

 

aangepast door Dark en Stormy
Typfout
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je aangeven met hoeveel konijnen er nu geprobeerd is te koppelen? Is hij al op koppelvakantie geweest en zijn er toen meerdere dames geprobeerd?

 

Ik heb al regelmatig koppelingen gezien, ook die lastig gingen, en zoals jij de situatie hierboven beschrijft, zou ik ook zeggen dat dat geen match is. 

 

Is deze methode van elke dag steeds langer proberen aangeraden door de opvang? Meestal is het namelijk gebruikelijk om in 1 lange sessie ip neutraal terrein te koppelen ipv ze steeds uit elkaar halen. Als ze dan vechten, dan is het geen match en breek je het geheel af ipv de volgende dag weer opnieuw te proberen. Ik ben benieuwd waarom ze nu deze aanpak hebben aangeraden. 

 

Ik zou zelf toch nog eens inzetten op een koppelvakantie en hem net zo lang daar laten tot hij met een match thuiskomt of ze alle voedsters hebben geprobeerd die er op dat moment zitten. Er moet voor hem toch ook een lieve vriendin te vinden zijn waar hij fijn mee kan samenleven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je advies! Ik wordt er inderdaad een beetje wanhopig van. Er zijn 3 voedsters geprobeerd op vakantie en 1 andere heb ik nu thuis. Hij is namelijk niet happy in de opvang en wordt hij heel agressief uit verdediging. Vandaar het advies om het thuis te proberen. 

 

Ze hebben geadviseerd om de lange route te gebruiken zegmaar. Aan het begin wat kort samrn om ze alleen geluk momenten te laten beleven en ze na een succes ervaring weer uit elkaar te halen. Daarna kreeg ik het advies dat als het goed gaat, ze bij elkaar te laten. Maargoed, dan wordt het dus knokken... ik merk dat Dark steeds allereerst wordt en ook thuis niet meer op zn gemak zit. In zijn hok gelukkig nog wel.

 

Bet liefst heb ik ook een koppelvakantie. Ik heb het zelf nog nooit gedaan en vond/vind het ook heel spannend. Ik heb wel dagelijks contact met de opvang. Het lastige is alleen dat ik elke dag een ander spreek en ze soms ook tegenstrijdig advies geven.

 

Ik denk inderdaad dat ik de opvang morgen maar ga bellen en de koppeling afbreek... wel jammer want we zijn al aan Dushi gehecht inmiddels. En het fijne van haar is dat ze lekker klein is en niet aan mn behang en meubels knaagt 🙏🏼

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat jammer dat het nog steeds niet zo lukt met het koppelen van Dark. Hier was vroeger idd het devies om korte momenten te doen, maar veel opvangen zijn daar vanaf gestapt. Dat langere momenten eerder laten zien of iets gaat lukken of niet. Misschien dat je daarom ook wel tegenstrijdig advies krijgt, omdat er veel is veranderd in de afgelopen 5 jaar aan inzichten rond koppelen van wat ik begreep. Ik snap thuis proberen wel, zeker als er veel angst is bij de opvang. Teveel geuren, teveel nieuwe dingen en dan lukt koppelen natuurlijk ook niet echt makkelijk. Maar voor jou is het wel flink stressvol. Wat jammer dat Dushi niet kan blijven, maar het klinkt wel als de beste beslissing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Baal er echt van. Dark vind haar toch wel een beetje leuk. Met een ren ertussen gaat het top. Als zij naar buiten komt, komt hij naar buiten. Als zij gaat eten gaat hij eten. Ze zoeken contact door de tralies en Dark gaat lekker tegen de tralies aan liggen.  Maar als ze samen in 1 ren zitten, gaat het na 2 uur gewoon helemaal mis en zijn ze zo op elkaar gefixeerd dat ze moeilijk uit elkaar te halen zijn. Dushi is wat minder op Dark gesteld en zoekt hem minder op. Maar met de andere voedsters was het na 5 seconde al knokken. Dus we dachten echt dat dit wat kon worden... heel jammer, maar morgen maar de opvang bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Contact gehad met de opvang. Ze stelde zelf ook voor om de koppeling te beëindigen. Helaas, maar Dushi ga ik vanmiddag terug brengen. Dark is sinds gister gestopt met eten van brok, hooi en snoepjes en keutels ook niet meer. Dus dat ook nog. Gelijk dwangvoer, prozyme laxatract en een spuitje water gegeven. Metacam en ciceral is helaas op/over datum. Over een half uurtje een afspraak bij de DA. Gaat niet zo lekker met me arme vriendje. 💔

Link naar reactie
Delen op andere sites

De opvang steld overigens voor om een paar weken/maanden rust te nemen en pa op zoek te gaan naar een nieuw vriendje als we aan Dark zien dat hij eenzaam wordt. Dit vind ik wel sneu maar ook begrijpelijk. Dark is heel mensgericht en aanvankelijk. Ik vind het alleen zo sneu als ik bijvoorbeeld 2 dagen weinig thuis ben, dan is hij zo alleen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .