Ga naar inhoud

Dark en Stormy

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dark en Stormy

  1. Een camera is echt een uitkomst! Wij hebben er 1 van Ring, kost je wel per jaar extra om de filmpjes op te slaan in de cloud. Wel belangrijk dat je dan wifi hebt. Daarnaast hebben we een timer voerbak van de action. Deze kombi is ideaal! Je doet het voer in de voerbak, zet de timer, en op het moment dat die open zou moeten gaan kan je dat controleren op de camera. Daarbij kan je goed controleren of allebei je konijnen eten. Als er wat mis is gegaan, even een apje naar de buren. Zo heeft mijn bun 1x zn honger gehad dat hij de voerbak ondersteboven had gegooid tja dan gaat die niet meer open... maar 9 van de 10x of zelf meer, ging het goed. Ik weet overigens niet of ze nog te koop zijn bij de action. We hebben er nu 2, voort geval er 1 stuk gaat 😊🤭
  2. Ach wat vervelend. Ik heb dit ook wel eens gehad bij mijn bun. Er lag toen redelijk wat bloed waar ik van schrok. De dierenarts gaf aan dat het geen probleem is, maar adviseerde het wondje goed in de gate te houden. Mijn konijnen zitten binnen dus de kans is vrij klein dat er aarde of zand in het wondje kon komen. Ik heb toen denk ik wel 20 minuten het wondje moeten stelpen, ook dit was niet raar volgens de arts. Ze vergeleek het met een papier snee bij ons. Vrij onschuldig maar kan flink bloeden en het doet zeer.
  3. Super bedankt voor de info! Het zou goed kunnen dat de zak iets langer open is dan 3 maanden. Ik bewaar de zak in de kast onder de trap, daar kunnen geen muizen bij en is de zelfde temperatuur als in huis. Ik zal de nieuwe zak even proberen vanmiddag en gelijk kijken voor vezelrijke groen voer. Thanks!
  4. Bedankt voor je antwoord! Oeps, inderdaad 200 gram hahaha. Ik heb nog geen nieuwe zak geprobeerd, maar het in het einde van een 10kilo zak, dus als hij na 9,5 kilo de brok ineens niet meer lekker vind, zou dat wel gek zijn. Ik heb wel al een nieuwe zak in huis, dus zal dat toch nog even proberen. Ja ik twijfel of hij dus genoeg binnen krijgt, 200 gram in 4 dagen vind ik wel rap... Een andere brok ga ik ook even proberen. Iemand advies daarover? Hij heeft ooit Beaphar care + gehad, maar omdat hij veel last had van haakjes toen der tijd, overgestapt op ss. Zal ik care+ weer eens proberen? En heeft iemand ervaring met SS zonder granen? Dat sprak me ook wel aan. Nogmaals onderzoeken sta ik ook niet om te springen. Nog meer stress voor dat arme beesie. Ze hadden bij het asiel niks meer gezegd over het koppel proces. Dus bij beter weten in heb ik ze gewoon in hun hok met ren (binnen) geplaatst. Nu weet ik wel beter... Het asiel belt me vanmiddag terug.
  5. Hoi allemaal, ik heb een vraagje over de spijsvertering en verstopping. Even wat achtergrond info. Toen mijn voedster op sterven lag, is mijn ram gestopt met het eten van brokken. We vermoede dat zijn haakjes weer opgespeeld waren dus waren of dat het emotionele was. We zijn direct naar de kkDA gegaan. Hij heeft Dark binnenstebuiten gekeerd, maar niks gevonden, foto's gemaakt, bloed geprikt, in de bek gekeken, niks... Hij vermoed een (beginnende verstopping aangezien hij ook een beetje verhaard). Als het eruit zag dat Dark erg verlangt naar een nieuw maatje mochten we beginnen met koppelen. Die indruk kregen we al heel snel en zijn daarom gaan koppelen ondanks Dark nog geen brokken eet. We hebben hem bij het Asiel afgegeven en kregen 4 dagen later een belletje dat ze opgehaald mochten worden. De voedster was helemaal verliefd, Dark vond het allemaal nog spannend een nieuwe omgeving. Hij heeft de laatste weken immers veel stress gehad. Dark had wel gemengtvoer gegeten vertelde ze (hij krijgt normaal SS). Ik heb ze opgehaald en bij thuiskomst gewogen, Dark was 200kg afgevallen... Dark eet nog steeds geen brokken, al 1,5 week niet. Hij heeft een week novacam, cineral, laxatract, Cerenia en 2 tot 3 spuiten dwangvoer gekregen. Toen op maandag ochtend nog gekregen, in het asiel niet meer, en donderdag avond weer begonnen. Hooi, groenvoer en water gaat goed naar binnen, af en toe een snoepje. Ik lees op internet verschillende dingen om een verstopping te verhelpen, stoppen met groenvoer, andere brokken zonder granen geven, lijnzaad en prozyme. Dat laatste had ik altijd in huis, maar kan ik niet mer vinden, ik wil daar wel een nieuwe van bestellen. Ik vraag me af wat jullie ervaring is en wat bij jullie konijntjes helpt. Misschien kan ik Dark daarmee weer oplappen. PS, helaas is het koppelen mislukt. Toen ik thuis kwam begonnen ze na een uur te vechten, maar echt, echt, vechten. Ik heb ze in de bijkeuken in 2 rennen naast elkaar geplaatst met allebei een kartonnen doos. Nu zelf proberen ze te koppelen en even rustig aan en stapje voor stapje. Gelukkig ben ik vandaag vroeg thuis van werk.
  6. Helaas heeft alle hulp niet meer mogen baten. We vermoeden dat de infectie overgeslagen is op het bot. Zaterdag wilde ze alweer dr brokken papje maar dat hielt snel op. Maandag avond viel me op dat ze futloos was en een snelle ademhaling had. We zijn gelijk naar de DA geracet erwas er nog 1 tot 21 uur open en dat was een half uur rijden. Hele fijne arts die ons probeerde te kalmeren. Het bleek dat ze 41,5 koorts had. Ze kreeg een injectie cortisone. Ze leek ietsjes op te knappen maar onvoldoende. Vanmorgen gelijk weer gebeld en ik mocht langskomen voor een infuus, dat moest haar lichaam onderhuids koelen, ze had nog steeds 41,5. Een afspraak gemaakt voor de dag erna voor controle en de antibiotica. In overleg met wilhelmina park kregen we een extra antibiotica mee. Deze heb ik vanmiddag gegeven. Ze knapte niet op en na het eten voelde ze zo slap, kon ze niet meer op haar benen staan en ook niet meer slikken tijdens dwangvoeren. We hebben toen besloten naar de spoed arts te gaan voor euthanasie. Toen we 10 minuten onderweg waren is ze in m'n armen overleden. 😭 We hebben vanmiddag afscheid genomen en ze heeft ons nog kusjes gegeven op onze wang iets wat ze normaal niet deed. We hadden toen al het idee dat ze afscheid kwam nemen. Ik hoop dat ik alles voor mn moppie heb gedaan wat ik kon. Ik ben nog steeds boos op de arts, in mijn ogen heeft hij mn konijntje dodelijk ziek gemaakt En heeft dat tot deze uitkomst geleid, maar helaas is daar niks mee aan te doen. We gaan het nu met z'n drietjes verwerken (mn vriend, ik en haar broertje) en dan snel op zoek naar een nieuw maatje voor Dark. Hij was mee naar de arts en heeft daar afscheid kunnen nemen van haar lichaam. Ook de handdoek met haar geur leggen we nog even in het hok vanacht. Mocht iemand nog tips hebben voor rauwende konijntjes is dat altijd welkom. Ik wil jullie bedanken voor jullie tips en steun ❤ Stormy en ik zijn jullie heel erg dankbaar.
  7. Ja ik had inderdaad gelezen dat het kan gebeuren, toch wordt je boos als je kleine vriendje zulk onrecht aangedaan is al is het per ongeluk. Ook omdat ze het afgelopen maandag nog over euthanasie hadden. Inderdaad goed idee om het wel terug te koppelen, zodat dit andere bunnies misschien bespaard kan worden. Het is nu nog koffiedik kijken eigenlijk. Ze moet binnen 4 tot 6 weken opknappen. Zo niet, daar wildede arts het nog niet over hebben. Eerst alles op alles om haar op te lappen. ❤
  8. Even een heads up. Ik kon vandaag dan eindelijk bij Wilhelminapark terecht. Het blijkt dat de kieswortels niet eens het probleem zijn van de pijn. Wat blijkt. 4 weken geleden heeft de arts een kies getrokken die waarschijnlijk nog te vast zat, hierdoor heeft hij de kaak gebroken waarbij er ook nog stukjes bot losgeraakt zijn. De dierenarts vandaag heeft 2 losse kiezen en meerdere stukken bot verwijderd. Door de stukjes bot is het flink gaan ontsteken. Op de fotos is het scheurtje te zijn en de laatste 3 kiezen van de onderkaak schuiven zelfs heen en weer door de breuk. Aangezien ze nu 4 weken geen brokken eet maar alleen pap zijn de kiezen en voortanden te lang geworden dus die zijn ook in gekort. De arts zegt stop met gabapentine dat heeft geen zin. Ik heb metacam, ciceral, laksetrax. De komende weken moet ze het papje blijven eten en over 4 tot 6 weken terug. Vreselijk veel medeleiden met me moppie 💔 zit dus al 4 weken met een gebroken kaak. Stiekem ook wel boos op me arts, al weet ik nog niet of dat 100% terecht is.
  9. Hmm komt niet zo 1, 2, 3 in me op, maar ik zal eens goed zoeken in de omgeving. Stormy heeft krijgt sinds gister gabapentine en ik zie nu nog geen gekke dingen. Wel heeft ze net 2 bakjes gewelde brokken met olvarit op. Daar ben ik heel blij mee want de laatste dagen wilde ze de hele ochtend niet eten. Ik heb haar ook niet hoeven oppakken en heb de meds door over haar eten kunnen doen. Ik heb het idee dat de gabapentine goed helpt tegen de pijn. 1 brokje was niet goed zacht geworden. Daar heeft ze aan gekrabbeld maar toen laten liggen. Allang blij dat ze uit zichzelf de zachte dingen eet! 🙏🏼
  10. Ik ben heel blij met het advies! We hadden gras, daar heeft ze de hele zomer (alleen onder toezicht) van mogen genieten. We hadden het speciaal voor hun aangelegd en hier ad ze ruim van. Helaas moesten we verhuizen en krijgt ze vanaf augustus geen gras meer. We hebben (nog) nu een tuin met alleen steen :'( ik heb een bakje besteld met konijnen gras, alleen die is nu nog aan het groeien. Paardensla ook slim! Kan ik dat gewoon van straat plukken en dan gewassen geven?
  11. ,Ik heb het eerste half jaar vann hun leventje beaphar care + gegeven, ze kregen al snel haakjes en ben toen overgestapt op SS junior en daarna SS adult in combi met SS house (extra vit D aangezien het huiskonijntjes zijn). Ze krijgen dit 2x per dag. Ook krijgen ze SS hooi, alleen heet Stormy heeft dit nooit goed gegeten. Ik deed het af en toe op een bordje en prakte er een schijfje banaan doorheen, dat ging redelijk naar binnen. Ze hebben nog een tijdje lijnzaadbrokjes gekregen (besteld via de bunnybunch webwinkel) maar toen de kies problemen begonnen had ik het idee dat ze deze brokjes te hard vond en ben ik gestopt met deze brokjes. Ze krijgen tussendoor nog verse groente of kruiden dit verschilt tussen peterselie, basilicum, koriander, andijvie, wortelloof, spinazie etc. Spinazie ben ik een jaar geleden mee gestopt/gemindert, omdat storm blaassteen kreeg gen ik las dat er in spinazie veel calsium zit. Ze krijgen ook sinds dien bronwater. Savonds krijgen ze een snoepje (loops van ss) en gedroogde kruiden die ik ook bij bunnybunch bestel (peterselie, weegbree, zonnebloem, korenbloem, kokos, framboosblad) ik wissel per week af. Qua hoeveelheid brok, ze hebben een tijdje ss aanbevolen hoeveelheid achter op de zak gekregen. Dat bleek te veel en dit hebben we gemindert ze zitten nu geloof ik op 2x per dag 35gr voor 2 konijnen van +/- 2k Sinds 3 weken krijgt ze ook vit c tablet (gemalen) en druppels vit D naar aanbevolen hoeveelheid van wilheminapark. Dit met een beetje appelmoes en banaan geplet zodat ze het lekker kan opsmullen. Ik zou niet zo goed weten wat ik nog moet veranderen aan de voeding om dit bijv ook bij haar broertje te voorkomen. Nog suggesties?
  12. Ik had het verhaal van Fluffy inderdaad gelezen. Ik heb zijn baasje een bericht gestuurd of ze haar ervaring wilt delen. Ik las dat zijn hoofdje ging hangen na toediening, maar kon niet duidelijk opmaken of dat door de gabapentine kwam. Afbouwen had ik ook gelezen, mijn DA zei dat we na 7 dagen gewoon konden stoppen. Wat ik begreep is dat de arts denkt dat ze vanzelf weer gaat eten, wat ik wel een beetje gek vind die kieswortels gaan niet ineens de andere kant uit... ik ben nu inderdaad van plan om de 13e naar wilhelmina parkte gaan. Het topic over gezichtsverlaming heb ik nog niet gelezen, die ga ik even opzoeken. Dankjewel!
  13. Ik lees trouwens dat gabapentine geen pijnstiller is maar eerder de verbinding tussen de zenuwen en de hersenen onstabiel maakt, waardoor ze minder zenuwpijn ervaart. Ik vind het alleen bijzonder dat ik heel weinig over dit medicijn bij konijnen terug vind op internet en hetgeen wat er staat, niet heel positief is. Heeff iemand ervaringen met gabapentine? Ik ga het morgen ochtend voor de eerste keer geven. Ze krijg de inhoud 1 pil 100mg, verspreid over 2x per dag.
  14. Dankjewel allemaal! Helaas door een miscommunicatie met de dierenarts konden we pas vandaag terecht. Het waren zenuwslopende dagen kan je wel stellen, maar gelukkig is de dierenarts van mening dat we nog wat meer kunnen proberen. Ze heeft gekeken en gevoeld en er is geen ontsteking te ontdekken. Ook zijn de wortels nog niet volledig door het kaakbot. We hebben nog extra pijnstilling gekregen genaamd gabapentine. Ze krijgt dit in combinatie met de novacam. Zolang ze zachte voeding (dus het papje van gewelde brokken met een beetje olvarit) blijft eten en ze levendig blijft gaan we dit doorzetten. Ik heb een grotere verpakking novacam mee gekregen, dus ik ben wel bang dat ze de komende periode nog 2x per dag opgepakt moet worden voor haar novacam. Ik hoop stiekem dat zeer aan gaat wennen, tegen beterweten in. Ik vind de toekomst nog wel wat onzeker er uit zien en weet niet zo goed of ik mag hopen dat ze ooit weer zonder pijnstilling zelfstandig kan gaan eten, maar voor nu ben ik blij dat ze nog even pijn vrij bij ons mag blijven ❤
  15. Helaas zit de dierenarts vandaag vol en kan ik pas morgen terecht :'( Ik heb wel nog contact gehad met de dierenkliniek in driebergen (wilhelmina had me naar hun door verwezen omdat hun eigen arts pas 13 feb terug is) maar helaas is de arts daar ook een week weg. De tip van brokken weken met een beetje olvarit heb ik veel aan gehad! Dat heeft ze de rest van het weekend goed gegeten. Helaas wilde ze dit vanmorge ook niet hebben. Nu gelukkig wel weer, maar is ze daarna zielig in een hoekje gaan zitten. Ik hoop heel erg dat de dierenarts morgen nog met iets komt om de pijn weg te halen. Ik wil van alles proberen zolang haar levenskwaliteit ernaar niet op achteruit gaat. Ik zal morgen laten weten wat de DA adviseerd. Ik blijf het raar vinden dat haar gedrag zo wisseld. Soms zielig en futloos, soms levendig, soms s uffeld ze aan me hand opzoek naar eten, maar als je dan iets lekkers wilt geven negeerde het. Zo lastig.... ik vind het heel fijn dat jullie met ons mee denken en meeleven <3
  16. Ik geef nu novacam waarbij ik de laatste 2 dagen iets ruim geef. Ik heb trouwens een manier gevonden om de foto om te zetten naar url. Dit is haar röntgenfoto, je ziet duidelijk dat de wortels flink zijn doorgegroeid... ik zal morgen bij de DA vragen wat betreft meloxicam en de tramadol, dankjewel!
  17. Bedankt voor je hoopvolle bericht. Ik heb geprobeerd de foto toe te voegen aan dit bericht, maar dat lukt niet. Op de foto is duidelijk te zien dat de kaak zelf al gebobbeld is. Ik kreeg net bericht van Wilhelmina dat de arts een week vrij is en we moeten wachten tot 13 feb. Dat duurt wel erg lang als ze ondanks de pijnstilling niet zelfstandig eet. Morgen terug naar onze eigen arts en kijken of er nog wat gedaan kan worden, hoelang het dan te rekken valt (een maand of miss wel jaren) en wat haar levenskwaliteit zal zijn. Er zijn inmiddels al 6 kiezen getrokken waarvan 2 kiezen nog een overstaan kies hebben...
  18. Ik heb dwangvoer poeder, dat is een goeie tip! Bedankt! Ik ben bang dat we niks meer voor haar kunnen doen, maar dit willen we maandag nog even met de arts overleggen. We zitten ook nog te wachten op reactie van wilhelminapark, misschien kunnen ze nog een trucje uit de doos toveren waar onze arts nog niet aan heeft gedacht. Maar ik wil geen lijdensweg voor haar dus als dat te lang duurt is er grote kans dat ze maandag ingeslapen wordt.
  19. Helaas is het niet meer zo simpel als haakjes. Haar kiezen vallen uit en ze heeft doorgegroiede kieswortels. Ik zag gister avond de röntgen fotos en daar ben ik behoorlijk van geschrokken. Ik ben bang dat we haar maandag gaan laten inslapen. Ze heeft dusdanig veel pijn en ik heb een vermoede dat er ook een abces aan het ontwikkelen is. Het is een lang verhaal allemaal... ze is maandag nog geweest om 2 loszittende kiezen te trekken. Ze at woensdag ochtend weer zelfstandig en vrijdag liet ze ineens alles liggen. Groente gaat ook moeizaam. Eigenlijk alleen alles wat zacht of gepureerd is. Vandaag olvarit wortel als laatste redmiddel om haar niet het hele weekend te hoeven dwamgvoeren, dat eet ze heel gulzig op, maar wil haar ook geen buikpijn geven. Het is lastig allemaal en heel sneu.
  20. Hoi allemaal, Mijn voedster heeft last van haar gebit en is gestopt met harde dingen eten. Nu ben ik begonnen met dwangvoer maar de DA had ook gezegd dat ik olvarit mocht geven. Ze heeft alleen niet gezegd hoeveel... het lijkt me dat er ook wat suikers in zitten en het laatste wat ik wil is dat ze ook nog last krijgt van haar buik. Het is het enige, naast een kwart schijfje banaan wat ze heel gulzig op eet. Heeft iemand ervaring hoeveel je ongeveer op een dag mag geven?
  21. Bedankt voor de reacties! Ze is 2 jaar en ze eet nog even enthousiast als normaal, maar het gekke is dat ze dat ook deed toen haar kiezen los zaten, het enige wat dus opvalt is het smakken en dat ze minder dominant over haar eten is. Normaal stond ze te dringen, nu laat ze het eten ook van haar afpakken. Ze krijg so brokken en so hooi wat ze helaas weinig eet, lijnzaadbrokjes, een half ss snoepje per dag en gedroogde kruiden en verse groenten. Ze zit binnen, maar heeft in de zomer veel buiten in de tuin gelopen (elke dag als het droog was wel een paar uurtjes). Ik heb tot 1 oktober half ss normaal brok, half ss house brok gegeven. Daar zit meer vitamine D in. Ze krijgen bronwater omdat ze een verleden heeft met blaasgruis/steen. Haar broertue, even oud, krijgt exact het zelfde. Heeft ook een scheef gebid en moet ook 1x per jaar voor haken naar de DA. Ik weet niet zeker of de dierenarts echt konijnkundig is. Hij zei zelf dat als ere absent zit, we beter naar Utrecht kunnen. Dus hij heeft wel een goed zelfbeeld over zijn eigen kunnen. Momenteel zit ik tussen 2 woningen in en verblijven de konijnen voor 2 maanden bij mijn ouders, ik ken de DA dus niet goed. We zijn hier vroeger wel met de konijntjes geweest, maar die hadden eigenlijk nooit gekkigheid (gelukkig). Ikdenk dat ik de DA maar weer even bel om te vragen of we een foto kunnen maken. Desnoods de afspraak op maandag inplannen, zodat we het weekend nog even kunnen aankijken.
  22. Een maand geleden ben ik met Stormy bij de DA geweest omdat ze smakte met brokken. De DA heeft 1 kies ingekort omdat ze het idee had dat deze in het tandvlees daaronder zat te prikken tijdens eten. Het smakken werd veel minder. Vorige week werd het weer erger/frequenter en ben ik weer naar de DA gegaan. Toen ik haar kwam ophalen vertrelde de DA dat ze een loszittende kies had en dat ze bij de kies daarnaast bij aanraken van de kies bewoog (ze lag onder narcose). Deze 2 kiezen zijn getrokken. Ze heeft oplosbare hechtingen. De DA zei dat de rest van de kiezen goed vast zitten. De DA gaf aan dat de kiezen los zijn gaan zitten door een ontsteking. Bij het weghalen van de achterste kies, was er amper bloed, deze was waarschijnlijk al een deel afgestorven. Nu zijn we een week verder, krijgt ze elke dag nog metacam (ook tegen de ontsteking) maar nu smakt ze nog steeds tijdens het eten. Moet ik me zorgen maken om een absent? Ze lijkt te smakken omdat ze met haar rechter kant van haar gebit niet wilt eten en alles naar de linkerkant van haar mond gooit. Het is vooral duidelijk tijdens het eerste brokje, daarna eet ze normaal. Ze heeft nu echt geen haakjes meer zitten volgens de DA, de kiezen zitten vast en de ontsteking zou nu weg moeiten zijn. Met groente of gedroogde kruiden smakt maakt ze ook geluid. Het lijkt minder erg dan vorige maand, maar ik vind het nog steeds spannend... heeft iemand hier ervaring mee? Is het verstandig toch weer terug naar de DA te gaan of nog even aankijken?zal ik langer doorgaan met metacam? Of moet ik een foto laten maken om te kijken of de kieswortels nog oke zijn of dat er een absent zit... ik vind het moeilijk... ik las ook nog iets over vitamine D en Calsium fosfor verhouding die voor bodontkalking in de kaak kunnen zorgen waardoor de kiezen uitvallen. Hierdoor maakte ik me helemaal zorgen om mn kleine bun. Wie o wie heeft advies voor mij?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .