+ Toon categorieën

Konijnenopvang en -asiel lijst

03/04/2024 09:37:59

Voor je een opvang gaat bezoeken raden we je aan om te zorgen dat je op de hoogte bent van de voorwaarden die vaak samengaan met het adopteren van een konijn. Deze staan meestal op de website van de opvang beschreven en kunnen per opvang best verschillen. Er zijn namelijk echt in konijnen gespecialiseerde opvangen, maar ook opvangen die konijnen "er bij" doen. Dat kan flink verschil maken in kennis, begeleiding en faciliteiten.  Op het Forum van BunnyBunch helpen we je graag op weg met je zoektocht naar een asielkonijn!

Hoewel er bij de opvangen op de lijst vermeld staat of ze aan vakantieopvang doen, is er ook een aparte lijst met alle vakantieopvang adressen en vakantiepensions voor konijnen op onze website. Zoek je geen nieuw konijn, maar vakantieopvang voor jouw konijnen? Neem dan een kijkje op onze vakantieopvang lijst

Weet je dat er ergens een opvang zit, maar staat die niet op de lijst? Dan kan dat twee dingen betekenen: Of wij weten niet van het bestaan van de opvang af, deze is dan bijvoorbeeld nooit aangemeld voor de lijst. Of de opvang voert een beleid wat niet met de visie van Bunnybunch overeen komt, en in dat geval is de opvang is van de lijst verwijderd of heeft er nooit opgestaan. Onderaan de pagina lees je hoe je een opvang kan aanmelden voor de lijst.

 

Laatste update: 06-2023

 

Redenen om een asielkonijn te kiezen:

1. KONIJNENOVERSCHOT Er is een enorm konijnenoverschot in Nederland. Door bij een winkel of fokker te kopen, werk je mee aan het in stand houden van de konijnenproductie waar weinig controle op is. Ook particulieren die voor de lol konijntjes samen zetten, realiseren zich vaak niet hoe veel moeite het vinden van echt goede nieuwe huisjes kost, zelfs die konijnen belanden vaak in asielen. Wist je dat er meer vraag naar afstand is, dan naar adoptie, waardoor de meeste konijnenopvangen met een wachtlijst moeten werken voordat je een afstandsdier kan brengen?

2. KOPPELEN OP KARAKTER Koppelen is niet makkelijk. Karakters zijn de belangrijkste factor. Door zelf jonge konijnen ergens te kopen, neem je een enorm risico. De kans is groot dat als ze opgroeien, het niet meer klikt tussen de konijnen en ze flink gaan vechten. En dan heb ik het nog niet over de fouten die gemaakt worden met geslachtsbepaling. In opvangen wordt er op karakter gekoppeld, vaak met speed-dates om te kijken of er een klik is tussen de konijnen. Het konijn waar de beste klik mee is, die neem je dan mee naar huis om verder te koppelen. Adopteren geeft dus gelijk koppelbegeleiding en de garantie dat het konijn terug kan als het mis loopt. Er zijn zelfs opvangen waar je de koppeling volledig uit handen kan geven, met een koppelvakantie. 

3. DE ALLES IN ÉÉN PRIJS. Als je zelf een konijn koopt komen daar nog vele kosten bij: dierenartscontrole, vaccinaties, castraties. Kies je voor een asielkonijn, dan betaal je een adoptieprijs, maar krijg je een goed nagekeken, gevaccineerd en gecastreerd konijn voor die prijs. En dat is een heel stuk goedkoper dan alles zelf laten doen bij de dierenarts! 

4. ER IS NIETS MIS MET ZE  Wist je ook dat de meeste konijnen al op een leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar worden afgestaan, omdat konijnen houden niet was wat de mensen er van verwachten? Vaak met redenen als "de kinderen zijn er al op uitgekeken". Er is dus niets mis met de meeste konijnen die in asiels belanden.
Er zijn wel konijnen die een "rugzakje" hebben, bijvoorbeeld gezondheidsklachten, gedragsproblemen of een hoge leeftijd . Maar een konijnenopvang zal daar altijd eerlijk over zijn, als je dat zelf niet wil, zullen je ze ook niet zo een konijn aanraden. En veel van die konijnen belanden eerst in pleegzorg of mogen als vaste bewoner (met sponsoring op afstand) in het asiel blijven wonen. En voor senior konijntjes zijn er zelfs bemiddelingspagina's, zodat ze aan andere bejaarde konijntjes gekoppeld kunnen worden. 

5. HET GEVOEL Je red met het adopteren van een asielkonijn de wereld niet, maar je maakt wel een enorm verschil voor de wereld van dat konijn. Als je in een opvang staat, de enorme hoeveelheid konijnen ziet die wachten op nieuwe huisjes, dan wil je ze het liefst allemaal mee nemen.  

 

Hoeveel konijnen zitten er per jaar in Nederlandse asielen? 

Er zijn geen exacte cijfers van het aantal konijnen dat jaarlijks in de konijnenopvangen beland. De enige cijfers die wij hebben kunnen vinden zijn cijfers van de dierenasiels van de dierenbescherming van 2014. Daar komen ze op 4061 konijnen, alleen in asiels van de dierenbescherming zelf in dat jaar. Wij durven echter wel een schatting te maken van het aantal. 

Er zijn grotere, echt in konijnen gespecialiseerde opvangen die echt honderden konijnen per jaar opvangen, maar er zijn er ook die meer in de buurt van de 25 konijntjes per jaar zitten (dat zijn vaak de opvangen die ook andere diersoorten opvangen).

Als we een voorzichtige schatting moeten maken en een (laag ingeschat) gemiddelde van 150 konijnen per opvang per jaar aanhouden, dan zouden we al op 9600 asielkonijnen konijnen per jaar zitten. En dat is waarschijnlijk nog maar een fractie van het probleem, aangezien veel konijnen als hun baasje ze niet meer wil op marktplaats of een prikbord belanden. Of een slechter lot treffen, zoals sterven na uitzetting in de natuur. 

Vakantie opvang / vakantie pension voor konijnen

De onderstaande lijst zijn konijnenopvangen die konijnen hebben voor afstand en adoptie, de meesten hebben geen vakantie opvang of pension (op enkele uitzonderingen na). De lijst met vakantie opvangen en pensions voor konijnen is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-vakantie-opvang-konijnen

 

Uitleg over de lijst

Naast de algemene gegevens van de opvang, zoals naam, plaats en website hebben wij er voor gekozen om ook een aantal andere opties na te vragen en op te nemen in deze lijst.

Kennismaking
Per opvang kan het verschillend hoe lang er met de nieuwe partner wordt gekoppeld in de opvang. In bijna alle gevallen moet je thuis verder koppelen. 

Een enkele opvang heeft geen voorzieningen voor een kennismaking in de opvang. Soms is het het geval dat ze de ruimte niet hebben om kennismakingen in de opvang aan te bieden of er voor kiezen het niet te doen in verband met infectieziekten.

Met speed-daten wordt bedoeld dat je jouw eigen konijn meeneemt naar de opvang om kennis te maken met mogelijke partners. Er word dan eerst gekeken met welk konijn er een klik is. Klikt het met jouw eerste keuze niet, kun je het nog met een andere partner proberen. Klikt het wel, dan blijven de konijnen in de opvang één of twee uurtjes samen zitten, tot je ze mee naar huis kan nemen. Zo kun je al een beetje een inschatting maken hoe groot de slagingskans van de koppeling is. Na die kennismaking neem je je eigen konijn en het nieuwe konijn dan mee naar huis om daar (op neutraal terrein) verder te koppelen.

Andere opvangen koppelen alleen met een overnachting. In sommige opvangen hebben ze gekozen om de kennismaking langer te laten duren dan bij een speed-date. Dan blijft jouw eigen konijn één of meerdere nachtjes in de opvang, tot jouw konijn en de nieuwe partner elkaar wat beter kennen. In de sommige gevallen is het wel zo dat je een bijdrage moet betalen voor de dagen dat jouw konijn in de opvang blijft logeren, het kan ook zijn dat het bij de adoptieprijs in zit. Daarna kun je jouw konijn en de nieuwe partner ophalen en zul je thuis verder moeten koppelen. Het voordeel van iets langer in de opvang gekoppeld worden, is dat ze de meest spannende fase van de koppeling al door zijn en dat de kans dat het thuis ook goed blijft gaan groter is. 

Voor je met jouw eigen konijn naar een opvang gaat, realiseer het dat het verplicht is te zorgen dat jouw eigen konijn gecastreerd is (als het een ram is) en volledig is ingeënt, zowel tegen myxomatose en RHD-1 als RHD-2. Neem dus zeker ook het vaccinatie-boekje mee.

Koppelvakanties
Zie je het echt niet zitten om zelf jouw konijnen te koppelen? Sommige konijnenopvangen bieden koppelvakanties aan. Dan blijt jouw konijn met de nieuwe partner in de opvang tot ze elkaar goed kennen. Dat kan soms een paar dagen duren, maar in sommige gevallen ook een paar weken. Voor een koppelvakantie zul je wel altijd een bijdrage moeten betalen.

 

Castratie
Veel opvangen castreren in ieder geval de rammen. Wat fijn is als je een maatje zoekt voor jouw voedster. Echter niet bij elke opvang is het standaard, informeer er dus goed naar voor je de opvang gaat bezoeken.
Veel opvangen laten voedsters alleen castreren als dit medisch noodzakelijk is, of als er sprake is van extreem hormonaal gedrag waardoor een voedster anders niet geplaatst kan worden. Of ze laten ze castreren op verzoek van het nieuwe baasje. Er zijn ook opvangen die standaard alle voedsters laten castreren om nestjes en baarmoederkanker te voorkomen.

 

Chippen
In Nederland is het steeds meer de standaard om honden en katten te laten chippen. Maar hoe zit het met konijnen? Ook konijnen kun je laten chippen. Het is nog niet verplicht, maar wel handig. Zo kan een ontsnapt konijn snel weer herenigd worden met zijn baasje en gaat het het dumpen van konijnen tegen. Wat ons betreft mag het chippen van konijnen best standaard worden. Nog niet alle konijnenopvangen doen dit, meestal om financiele redenen. Het geld is vaak simpelweg harder nodig voor dagelijkse en medische zorg.

 

Aanbod konijnen op de website van een opvang
Houd er rekening mee dat het aanbod van de konijnen op de website van de opvang niet altijd even actueel is. Meestal zitten er veel meer konijnen in de opvang dan op de website staan. De zorg voor de dieren gaat gelukkig vaak voor het bijwerken van de website.
Veel opvangen zetten konijnen ook pas op als ze gecastreerd en ingeent zijn, en dus plaatsbaar zijn. Zoek jij een specifiek konijn, bijvoorbeeld een wat groter konijn of een konijn met een bepaalde leeftijd, en staat die niet op de website, dan kun je altijd even informeren of er misschien toch een konijn aanwezig is wat jij zoekt, of misschien op de wachtlijst staat om binnen te komen.Konijnenopvangen en -asiels per provincie

 

 

Drenthe

Helaas zijn er op dit moment geen konijnenopvangen in Drenthe. Mocht je toch een adres weten dat konijnen opvangt? Laat het ons weten zodat wij ze op de lijst kunnen zetten!


Flevoland

Kaatje Keutel
Plaats:    Lelystad
Website:    http://www.opvangkaatjekeutel.nl/
Provincie:    Flevoland
Kennismaking: Koppelvakantie
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Ja
    

Friesland

Stichting Knaagdieropvang Friesland
Plaats:    St. Jakobieparochie
Website:    http://www.knaagdieropvangfriesland.nl/
Provincie:    Friesland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend
    
 
    
Opvang Konijnenparadijs
Plaats:    Blesse
Website:    http://www.konijnenparadijs.com/
Provincie:    Friesland
Kennismaking: Speed-date of overnachting
Koppel vakanties?   Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Nee

Konijnenopvang Marijke
Plaats:    Houtigehage
Website:    http://www.konijnenopvangmarijke.nl/
Provincie:    Friesland
Kennismaking: In overleg
Koppel vakanties? Ja in overleg helpen we met koppelen
Vakantieopvang? Zelden
Inentingen? Niet standaard
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Gesteriliseerd , nee
Konijnen gechipt? Nee
Opmerking: Deze opvang gaat sluiten in 2023 en neemt geen konijnen meer aan.
    

Dierenopvang 't Heerveld

Plaats:    Luinjeberd
Website:    http://www.heerveld.nl/ (konijnen staan op dierenasiel.com)
Provincie:    Friesland
Kennismaking: Op aanvraag / in overleg
Koppel vakanties? Alleen op aanvraag/ in overleg
Vakantieopvang? Nee
Inentingen? Nee
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee
Konijnen gechipt? Nee

Gelderland

Huizepluis
Plaats:    Bennekom
Website:    http://www.huizepluis.nl/
Provincie:    Gelderland
Kennismaking: Koppelvakantie
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?   Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
    

Dierenambulance Nijmegen
Plaats: Nijmegen
Website: https://www.dierenambulancenijmegen.nl/konijnen/
Provincie: Gelderland
Kennismaking: Speeddate
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Nog niet bekend
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee
Konijnen gechipt? Nee

   
Dierenasiel de Kuipershoek
Plaats:    Klarenbeek
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenasiel-de-kuipershoek
Provincie:    Gelderland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Knaagdieropvang Achterhoek
Plaats:    Ruurlo
Website:    http://knaagdierenopvangachterhoek.jouwweb.nl/
Provincie:    Gelderland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Konijnen & Knaagdieren Opvang & Pension Spijk
Plaats: Spijk
Website: https://www.konijnenenknaagdierenpension.nl/
Provincie: Gelderland
Kennismaking: Ja
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee
Konijnen gechipt? Nee


Groningen

Dierenopvangcentrum Groningen
Plaats:    Groningen
Website:    http://www.dierenopvangcentrum-groningen.nl/
Provincie:    Groningen
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend
    
Konijnenopvang Joy 
Plaats:    Kolham
Website:    http://www.konijnenopvangjoy.nl/
Provincie:    Groningen
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Ja
    
Knaagdierenopvang Snuitje (gaat stoppen, sluitingsdatum nog niet bekend)
Plaats:    Wittewierum
Website:    http://www.knaagdierenopvangsnuitje.nl/
Provincie:    Groningen
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

 

Limburg

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Plaats:    Born
Website:    www.dierenbescherming.nl
Provincie:    Limburg
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Soms
Konijnen gechipt?    Ja
    

Noord-Brabant

Konijnenopvang Lapina
Plaats:    Andel
Website:    http://www.lapina.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Speed-date of met overnachting
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Meestal wel
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Konijnenopvang Franky
Plaats:    Eindhoven
Website:    http://www.opvangfranky.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Soms
Konijnen gechipt?    Nee

    
Konijnenopvang Knijn & Ko
Plaats:    Bavel
Website:    http://knijnenko.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Speed-date of met een overnachting (laatste heeft hun voorkeur)
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen  bij medische noodzaak
Konijnen gechipt?    Nee


    
Konijnenopvang Hazel
Plaats:    Schaijk
Website:    http://konijnenopvanghazel.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Speed-date of koppelvakantie
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
De konijnenherberg
Plaats:    Moergestel
Website:    http://www.konijnenherberg.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Overnachting
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Nee
    
    
Dierencentrum Ravenstein
Plaats:    Deursen
Website:    http://www.dierencentrumravenstein.nl/
Provincie:    Noord-Brabant
Kennismaking: Met overnachting
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Soms
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee (op verzoek wel mogelijk)
Konijnen gechipt?    Nee (op verzoek wel mogelijk)


Noord-Holland

Knaagdierencentrum Heiloo
Plaats:    IJmuiden
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Dierenvangnet
Plaats:    Amsterdam (vanuit pleeggezinnen)
Website:    http://www.dierenvangnet.nl/
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?   Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Ja

    

    
Dierenopvang Schagen
Plaats:    Tuitjehoorn
Website:    https://www.dierenasiel-schagen.nl/
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Geen kennismaking in opvang
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?   Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Stichting Bedenk
Plaats:    Haarlem
Website:    http://stichtingbedenk.nl/
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Koppelvakantie
Koppel vakanties?    ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?   Alleen bij medische noodzaak
Konijnen gechipt?    Nee

    
Dierenopvang Amsterdam
Plaats:    Amsterdam
Website:    http://www.doamsterdam.nl/
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?   Ja
Inentingen?   Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Ja

   

    
Dierenasiel Crailo
Plaats:    Hilversum
Website:    http://www.dierenasielcrailo.nl/
Provincie:    Noord-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Overijssel

Dierenopvangcentrum Enschede
Plaats:    Enschede
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-enschede
Provincie:    Overijssel
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

    
Dierenopvangcentrum Edo Hammers
Plaats:    Kampen
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-edo-hammers
Provincie:    Overijssel
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Stichting Flappus
Plaats:    Zwollle
Website:    http://flappus.nl/
Provincie:    Overijssel
Kennismaking: Speed date of koppeling met overnacht
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?   Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
De Ulebelt
Plaats:    Deventer
Website:    https://www.ulebelt.nl/terrein/kinderboerderij/opvang-knaagdieren/
Provincie:    Overijssel
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Opvang Konijnenparadijs
Plaats:    Blesse
Website:    http://www.konijnenparadijs.com/
Provincie:    Friesland (vlak bij grens Overijssel)
Kennismaking: Speed-date of overachting
Koppel vakanties?   Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Nee


Stichting konijnenopvang Maaike

Plaats:    De Lutte
Website:    https://www.konijnenopvangmaaike.nl
Provincie:    Overijssel
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja, in overleg
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee


Utrecht

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Plaats:    Amersfoort
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenbeschermingscentrum-amersfoort
Provincie:    Utrecht
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

    
Rabbit Hutch
Plaats:    Mijdrecht
Website:    https://rabbithutch1977.webs.com/
Provincie:    Utrecht
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Dierenhulpverlening Woerden
Plaats:    Harmelen
Website:    http://dierenhulpverleningwoerden.nl/
Provincie:    Utrecht
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Stichting Dierenzorg Eemland
Plaats:    Soest
Website:    https://www.dierenzorgeemland.nl/
Provincie:    Utrecht
Kennismaking: Speed-date of met overnachting
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee    
Konijnenopvang de Snuffelaar
Plaats: Vianen
Website: http://konijnenopvangdesnuffelaar.wordpress.com
Provincie: Utrecht
Kennismaking: Koppelvakantie
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Soms
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Niet standaard, maar is wel mogelijk indien gewenst.
Konijnen gechipt? Nee

beestenboel lian
Plaats:    Lopik
Website:    Www.beestenboellian.nl
Provincie:   Utrecht
Kennismaking: speeddate
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?   Nee, alleen als nodig is
Konijnen gechipt?    Nee


Zeeland

Dierenasiel Schouwen Duiveland
Plaats:    Zierikzee
Website:    http://www.dierenasielsd.nl/
Provincie:    Zeeland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja (geen rhd-2)
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Dierenasiel de Bevelanden
Plaats:    Goes
Website:    http://www.dierenasielgoes.nl/
Provincie:    Zeeland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Knavivo
Plaats:    Verschillende adressen in Zeeland
Website:     geen
Provincie:    Zeeland
Kennismaking: Speeddate (is wel op afspraak)
Koppel vakanties?    Ja 
Vakantieopvang?    Ja, op afspraak
Inentingen?    Soms
Plaatst konijnen alleen?    Ja
Rammen gecastreerd?    Soms.
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

Dierenopvangcentrum Tholen
Plaats: Tholen
Website: https://www.dierenopvangcentrumtholen.nl/asiel-elkie-stichting/knaagdieren-vogels
Provincie: Zeeland
Kennismaking: Speeddate
Koppel vakanties? Nee
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Alleen in uitzonderingsgevallen
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee
Konijnen gechipt? Nee


Zuid-Holland

Het Knagertje
Plaats:    Den Haag
Website:    http://knaagdierenopvang.org/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

   

    
Het Knaaghof
Plaats:    Rijswijk
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

    
Konijnenopvang Hillegom
Plaats:    Hillegom
Website:    http://www.konijnenopvanghillegom.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Via vrijwilligers
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Nee


    
Stichting Dierentehuis Leerdam
Plaats:    Leerdam
Website:    http://www.dierentehuisleerdam.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nee
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee (kan wel tegen kostprijs)
Konijnen gechipt?    Nee (kan wel tegen kostprijs)

    
Opvang Pruttel
Plaats:    Poortugaal
Website:    www.opvangpruttel.nl 
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Soms
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Dierenasiel Het Knaagspoor
Plaats:    Ridderkerk
Website:    https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Ja, als er plek is
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen bij medische noodzaak
Konijnen gechipt?    Nee

    
Knaagdierencentrum Poelgeest
Plaats:    Warmond
Website:    http://knaagdierencentrumpoelgeest.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Animal Home
Plaats:    Zoetermeer
Website:    http://www.animalhome.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    

    
Dierentehuis Louterbloemen
Plaats:    Dordrecht
Website:    http://www.louterbloemen.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Dierentehuis Stevenshagen / Dierenasiel Leiden
Plaats:    Leiden
Website:    https://www.dierenasielleiden.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Nee
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Nee
Plaatst konijnen alleen?    Nee (alleen bij hoge uitzondering)
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee (kan wel tegen kostprijs)
Konijnen gechipt?    Nee (kan wel tegen kostprijs)

    
De Dierenstee
Plaats:    Numansdorp
Website:    http://www.dierenstee.nl/
Provincie:    Zuid-Holland
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend


Stichting True Colors Katten en Konijnenopvang
Plaats:   Waddinxveen
Website:  https://www.stichtingtruecolors.nl  
Provincie:   Zuid-Holland
Kennismaking:  Speed-date
Koppel vakanties?  Ja  
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Indien mogelijk
Konijnen gechipt?   Ja


België

 

Algemene website met asieldieren in diverse asiels in België Adopteereendier.be

 

Provincie Antwerpen, België

Socio VZW
Plaats:    Deurne
Website:    http://www.sociovzw.be/
Provincie:    Antwerpen (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Animal Welfare Projects Judipro
Plaats:    Wommelgem
Website:    http://www.jodipro.be/
Provincie:    Antwerpen (België)
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Nee
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt?    Nee

    
Het dierenthuisje
Plaats:    Brecht
Website:    http://www.hetdierenthuisje.be/
Provincie:    Antwerpen (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Adopteer een konijn
Plaats: Zandhoven, Malle, Turnhout en Essen
Website: https://www.facebook.com/adopteereenkonijn/
Provincie: Antwerpen (België)
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties? Nee
Vakantieopvang? Nee
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee
Konijnen gechipt? Nee

Opvang Knaagje
Plaats: Oud-Turnhout (Antwerpen), Meerhout (Antwerpen) en Hamme (Oost Vlaanderen)
Website:www.opvangknaagje.be
Provincie:Antwerpen België
Kennismaking: Speed-date/koppelvakantie
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Ja, soms in uitzonderingsgevallen.
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Soms
Konijnen gechipt? Nee

Provincie Limburg, België


    
Vivis Ark
Plaats:    Aken
Website:    http://www.vivis-ark.be/
Provincie:    Limburg (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Vogel en Zoogdieropvangcentrum VZW
Plaats:    Heusden Zolder
Website:    https://www.vogelenzoogdierenopvangcentrum.be/
Provincie:    Limburg (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Provincie Oost-Vlaanderen, België
Het Konijnenhof
Plaats:    Stekene
Website:    https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/?fref=ts
Provincie:    Oost-Vlaanderen (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Ja, myx en RHD1
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

Bunny Tails vzw
Website: www.bunnytails.be
Provincie: Oost-Vlaanderen
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Nee, alleen indien medisch noodzakelijk.
Konijnen gechipt? Nee


    
Het knaagtandje
Plaats:    Geraardbergen
Website:    https://www.hetknaagtandje.be/
Provincie:    Oost-Vlaanderen (België)
Kennismaking: Speed-date of met overnachting
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?    Ja
Konijnen gechipt?    Nee

Konijnenopvang Rambi
Opmerking 2023: We horen dat deze opvang niet reageert en mogelijk gesloten is.
Plaats: Maldegem, België
Website: https://konijnenopvangrambi.webnode.be/
Provincie: Oost Vlaanderen
Kennismaking: speeddate of koppelvakantie
Koppel vakanties? Ja
Vakantieopvang? Ja
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Enkel indien onmogelijk te koppelen.
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Op vraag.
Konijnen gechipt? Nee

Provincie Vlaams-Brabant, België

Adopt a Hop
Plaats: Diest (BE)
Website: https://www.facebook.com/adoptahop
Provincie: Vlaams-Brabant (België)
Kennismaking: ja
Koppel vakanties? ja
Vakantieopvang? nee
Inentingen? Ja
Plaatst konijnen alleen? Nee
Rammen gecastreerd? Ja
Voedsters gecastreerd? Ja
Konijnen gechipt? Nee

Provincie West-Vlaanderen, België

Het Vrolijke konijnenhol 
Deze opvang stopt eind 2023. 
Plaats:    Oostkamp
Website:    http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.nl/
Provincie:    West-Vlaanderen (België)
Kennismaking: Speed-date
Koppel vakanties?    Ja
Vakantieopvang?    Ja
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?   Nee
Rammen gecastreerd?    Ja
Voedsters gecastreerd?  Nee
Konijnen gechipt?    Nee

    
Blauwe Kruis Brugge
Plaats:    Brugge
Website:    http://blauwekruis-brugge.be/nl/
Provincie:    West-Vlaanderen (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Nog niet bekend
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

    
Konijnenopvang Safira
Plaats:    Oostende
Website:    http://konijnenopvang-safira.blogspot.nl/
Provincie:    West-Vlaanderen (België)
Kennismaking: Nog niet bekend
Koppel vakanties?    Nog niet bekend
Vakantieopvang?    Nog niet bekend
Inentingen?    Ja
Plaatst konijnen alleen?    Nog niet bekend
Rammen gecastreerd?    Nog niet bekend
Voedsters gecastreerd?    Nog niet bekend
Konijnen gechipt?    Nog niet bekend

 

 Aanmelden of gegevens wijzigen

Weet je dat er ergens een opvang zit, maar staat die niet op de lijst? Dan kan dat twee dingen betekenen: Of wij weten niet van het bestaan van de opvang af, deze is dan bijvoorbeeld nooit aangemeld voor de lijst. Of de opvang voert een beleid wat niet met de visie van Bunnybunch overeen komt, en in dat geval is de opvang is van de lijst verwijderd of heeft er nooit opgestaan. Onderaan de pagina lees je hoe je een opvang kan aanmelden voor de lijst. 

Ben jij of ken jij een opvang die niet op onze lijst staat? Laat het ons weten via een email naar info@bunnybunch.nl


Klopt er iets niet in onze lijst omdat een opvang gestopt is of omdat het beleid of de voorzieningen gewijzigd zijn? Ook dat willen wij graag weten. Alleen met jullie hulp kunnen wij deze lijst zo compleet mogelijk houden! Bedankt!

Geplaatst in Konijnen koppelen nieuw konijn Door  
Labels:
konijnenopvang