Ga naar inhoud

GSD

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GSD's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Ik heb wel met 2 andere dierenartsen gesproken uit deze praktijk, waaronder onze eigen. Beiden vonden het vreselijk. Maar ja ..... don't bite the hand that's feeds you..... Het vertrouwen in dierenartsen in het algemeen heeft dit persoon hiermee ook kapot gemaakt. Misselijke machtspositie heeft deze dierenarts in kwestie. 1 van de eigenaren die denkt boven wet en regelgeving te staan. Vooral het gebrek aan zelfinzicht en überhaupt gevoel te hebben voor andermans dieren en verdriet, zit me nog het meeste dwars. Het waren mijn dieren ! Onze gezinsleden ! En het feit dat een ander mens, een dierenarts notabene, daar met zoveel arrogantie, en weet ik wat er nog meer ontbreekt bij dit persoon, mijn dieren laat lijden en daar zo gemakkelijk bij weg stapt.....daar kan ik niet tegen. Ik ben niet van wraak zoeken maar wel van gerechtigheid. Ik ben allergisch voor onrecht. Ik zal deze momenten nooit weer uit mijn hoofd krijgen. Het onbegrip in haar ogen, van bijna een uur lang, terwijl ik zachtjes tegen haar praatte en zei dat haar maatje boven al aan het wachten was. Dat hij nu weer kon rennen en ze samen door velden vol van weegbree zouden sjesen. Het schuldgevoel van het niet ingrijpen raak ik ook niet kwijt. Ik heb tegen mijn partner gezegd dat het te lang duurde, maar die snapte niet wat ik bedoelde, en ik wilde geen scène trappen omdat ik niet wilde dat ze mij boos zou meemaken, terwijl ik zo graag wilde dat ze samen vredig heen zouden gaan. Ik ben zo woedend van onbegrip en zo verdrietig.
  2. Ik kan het ook bijna niet opschrijven. Het was vreselijk voor mijn konijnen. Dit hebben ze niet verdient. Het enige wat ik wilde, is dat ze samen vredig heen zouden gaan. Dit was alles behalve snel, pijn en stress vrij. Ik ben na afloop gaan Googlen omdat het niet goed voelde. Het overschaduwd ook het hele rouwproces. Hier hebben beide konijnen een injectie met rode euthasol (20%) gekregen. In de gebruiksaanwijzing van dit middels staat, dat het niet beschreven, dat dit middel bij konijnen gebruikt mag worden. De blauwe euthasol (40%) mag bij konijnen gebruikt worden, mits ze eerst in slaap gebracht zijn. Het moet namelijk nogal branden in het lijfje, vandaar het pas in de buik geïnjecteerd mag worden na algehele sedatie. Mijn 1e konijn (de zwakste) was gelukkig binnen een paar minuten weg. Na 3 hikjes (later las ik dat dit happen naar lucht geweest moet zijn) zakte hij door zijn pootjes. Ook met 1 injectie rode euthasol zonder slaapmiddel. Mijn 2e konijn heeft tot 3 keer toe (om de 15 min) een injectie met rode euthasol in haar buik geïnjecteerd gekregen. Zonder slaapmiddel vooraf. Ze kon niet meer bewegen na de 1e injectie. Maae al die tijd bleef ze reageren op geluiden. Haar pupillen bleven op hun plek staan. Ze zweette bovenop haar neus (stuk vanaf haar oren tot haar neus). Ze bleef gefrustreerd en geïrriteerd zuchten. Dit deed ze wel vaker als ze het ergens niet mee eens was. Ze begreep het niet. Ik zat de hele tijd met haar op de grond. Na de 2e injectie heb ik haar maatje ook bij mij op de borst neergelegd. Zodat ze kon zien dat hij er niet meer was en ik hoopte dat ze los zou laten. Er werd niets uitgelegd. We werden steeds alleen gelaten. Ik dacht vooraf aan de telefoon alles goed door gesproken te hebben. Deze dierenarts volgde gewoon zijn eigen hoofd. Bij aankomst zouden ze allebei een slaapmiddel krijgen, zodat ze meteen in slaap zouden vallen. Mijn afscheid deed er niet toe. Als hun angst maar meteen weg zou zijn. Ze waren zo bang. Pas 2 min na de 4e injectie (heldere vloeistof) recht in het hart terwijl ze nog knipper reflexen had, plaste ze over mij heen en was het godzijdank voorbij. Inmiddels waren we bijna 1 uur verder. Mijn hart was en is gebroken. Ik zit er namelijk sterk aan te denken om er een tuchtrechtelijke zaak van te maken. Deze dierenarts (onbekende voor mij/wel eigen praktijk) heeft iets gruwelijks fout gedaan, naar mijn mening. Weigert ook enige medewerking of zelfs ook maar enige reactie te geven. Ik kan ook geen enkel wettelijk goedgekeurd medisch protocol vinden, die deze werkwijze beschrijft. Ik heb meerdere dierenartsen gebeld en gevraagd hoe euthanasie bij konijnen verloopt en welke middelen er gebruikt worden. Ik heb tot nu toe geen enkele dierenarts gesproken die deze werkwijze toepast zoals bij mijn konijnen gebeurt is.
  3. Hoe de euthanasie rondom mijn konijnen is gegaan zit me niet lekker. Vandaar ik graag zou willen weten hoe het bij jullie is gegaan.
  4. Het is een gevoelig onderwerp, maar ik zou graag willen weten wat jullie ervaringen zijn met euthanasie. Hoe is de procedure (verloop) bij jullie geliefde konijnen gegaan. Wat is er aan middelen gebruikt en hoeveel (verschillende soorten) injecties ? Is het gewicht van het konijn ook gemeten voordat het middel gegeven is ? Hoelang heeft het geduurd, en hoe was de begeleiding van de dierenarts hierin ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .