Ga naar inhoud

GSD

Members
 • Items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GSD's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

 1. Ik heb wel met 2 andere dierenartsen gesproken uit deze praktijk, waaronder onze eigen. Beiden vonden het vreselijk. Maar ja ..... don't bite the hand that's feeds you..... Het vertrouwen in dierenartsen in het algemeen heeft dit persoon hiermee ook kapot gemaakt. Misselijke machtspositie heeft deze dierenarts in kwestie. 1 van de eigenaren die denkt boven wet en regelgeving te staan. Vooral het gebrek aan zelfinzicht en überhaupt gevoel te hebben voor andermans dieren en verdriet, zit me nog het meeste dwars. Het waren mijn dieren ! Onze gezinsleden ! En het feit dat een ander mens, een dierenarts notabene, daar met zoveel arrogantie, en weet ik wat er nog meer ontbreekt bij dit persoon, mijn dieren laat lijden en daar zo gemakkelijk bij weg stapt.....daar kan ik niet tegen. Ik ben niet van wraak zoeken maar wel van gerechtigheid. Ik ben allergisch voor onrecht. Ik zal deze momenten nooit weer uit mijn hoofd krijgen. Het onbegrip in haar ogen, van bijna een uur lang, terwijl ik zachtjes tegen haar praatte en zei dat haar maatje boven al aan het wachten was. Dat hij nu weer kon rennen en ze samen door velden vol van weegbree zouden sjesen. Het schuldgevoel van het niet ingrijpen raak ik ook niet kwijt. Ik heb tegen mijn partner gezegd dat het te lang duurde, maar die snapte niet wat ik bedoelde, en ik wilde geen scène trappen omdat ik niet wilde dat ze mij boos zou meemaken, terwijl ik zo graag wilde dat ze samen vredig heen zouden gaan. Ik ben zo woedend van onbegrip en zo verdrietig.
 2. Ik kan het ook bijna niet opschrijven. Het was vreselijk voor mijn konijnen. Dit hebben ze niet verdient. Het enige wat ik wilde, is dat ze samen vredig heen zouden gaan. Dit was alles behalve snel, pijn en stress vrij. Ik ben na afloop gaan Googlen omdat het niet goed voelde. Het overschaduwd ook het hele rouwproces. Hier hebben beide konijnen een injectie met rode euthasol (20%) gekregen. In de gebruiksaanwijzing van dit middels staat, dat het niet beschreven, dat dit middel bij konijnen gebruikt mag worden. De blauwe euthasol (40%) mag bij konijnen gebruikt worden, mits ze eerst in slaap gebracht zijn. Het moet namelijk nogal branden in het lijfje, vandaar het pas in de buik geïnjecteerd mag worden na algehele sedatie. Mijn 1e konijn (de zwakste) was gelukkig binnen een paar minuten weg. Na 3 hikjes (later las ik dat dit happen naar lucht geweest moet zijn) zakte hij door zijn pootjes. Ook met 1 injectie rode euthasol zonder slaapmiddel. Mijn 2e konijn heeft tot 3 keer toe (om de 15 min) een injectie met rode euthasol in haar buik geïnjecteerd gekregen. Zonder slaapmiddel vooraf. Ze kon niet meer bewegen na de 1e injectie. Maae al die tijd bleef ze reageren op geluiden. Haar pupillen bleven op hun plek staan. Ze zweette bovenop haar neus (stuk vanaf haar oren tot haar neus). Ze bleef gefrustreerd en geïrriteerd zuchten. Dit deed ze wel vaker als ze het ergens niet mee eens was. Ze begreep het niet. Ik zat de hele tijd met haar op de grond. Na de 2e injectie heb ik haar maatje ook bij mij op de borst neergelegd. Zodat ze kon zien dat hij er niet meer was en ik hoopte dat ze los zou laten. Er werd niets uitgelegd. We werden steeds alleen gelaten. Ik dacht vooraf aan de telefoon alles goed door gesproken te hebben. Deze dierenarts volgde gewoon zijn eigen hoofd. Bij aankomst zouden ze allebei een slaapmiddel krijgen, zodat ze meteen in slaap zouden vallen. Mijn afscheid deed er niet toe. Als hun angst maar meteen weg zou zijn. Ze waren zo bang. Pas 2 min na de 4e injectie (heldere vloeistof) recht in het hart terwijl ze nog knipper reflexen had, plaste ze over mij heen en was het godzijdank voorbij. Inmiddels waren we bijna 1 uur verder. Mijn hart was en is gebroken. Ik zit er namelijk sterk aan te denken om er een tuchtrechtelijke zaak van te maken. Deze dierenarts (onbekende voor mij/wel eigen praktijk) heeft iets gruwelijks fout gedaan, naar mijn mening. Weigert ook enige medewerking of zelfs ook maar enige reactie te geven. Ik kan ook geen enkel wettelijk goedgekeurd medisch protocol vinden, die deze werkwijze beschrijft. Ik heb meerdere dierenartsen gebeld en gevraagd hoe euthanasie bij konijnen verloopt en welke middelen er gebruikt worden. Ik heb tot nu toe geen enkele dierenarts gesproken die deze werkwijze toepast zoals bij mijn konijnen gebeurt is.
 3. Hoe de euthanasie rondom mijn konijnen is gegaan zit me niet lekker. Vandaar ik graag zou willen weten hoe het bij jullie is gegaan.
 4. Het is een gevoelig onderwerp, maar ik zou graag willen weten wat jullie ervaringen zijn met euthanasie. Hoe is de procedure (verloop) bij jullie geliefde konijnen gegaan. Wat is er aan middelen gebruikt en hoeveel (verschillende soorten) injecties ? Is het gewicht van het konijn ook gemeten voordat het middel gegeven is ? Hoelang heeft het geduurd, en hoe was de begeleiding van de dierenarts hierin ?
 5. Zeker weten 2 x daags de dubbele dosis (2 x 1,36 ml) en zeker weten het maatje mee behandelen. Ik ben zelf kortgeleden 2 konijnen verloren aan deze rot ziekte. Ik dacht ook dat het niet nodig was, zolang ze geen symptomen liet zien. Wat heb ik daar nu veel spijt van. Het is een hele zware strijd en met heel veel zorgen. Denk ook om het andere koppel. Het is mega besmettelijk. Neem idd dat behandelplan van het Wilhelminapark mee en blijf daar stronteigenwijs in. Qua dubbele dosering ben ik ook lijnrecht tegen mijn dierenarts ingegaan. Als eigenaar heb jij het immers het laatste woord. Helaas was het voor ons Vriendje niet genoeg. Hij ging na ruim 3 weken lang de dubbele dosis gehad te hebben, terug naar de standaard dosis 2 x daags. Na 1 week ging het opeens weer slechter met hem en kreeg hij een epileptische aanval. We hebben hem nog weer terug op de dubbele dosis gezet, maar we waren al te laat. Snuffie liet geen symptomen zien, totdat ze door had dat Vriendje niet meer kon. Toen ging het zo snel en was het slechts een kwestie van uren. Er is naar mijn mening nog niet genoeg kennis over e.c bij dierenartsen. Ik heb in mijn zoektocht voor hulp, genoeg verschillende dierenartsen gesproken, die te gemakkelijk over e.c dachten. Ik wou dat ik nog harder voor ze gevochten had. Ik zou zeker, met wat ik nu weet, mijn dierenarts gevraagd hebben om met het wilhelminapark te overleggen. Heel veel sterkte en succes
 6. Het enige wat ik op dit moment kan delen, is dat Snuffie en Vriendje samen achter elkaar aanrennen bij de regenboogbrug. Vriendje was op. Het dapper ventje is in 4 dagen tijd zo hard achteruit gegaan. Het is mij een raadsel hoe deze rot parasiet door de meranox heen gebroken is. Ook Snuffie ging van niets naar snel. Althans ze heeft het erg goed weten te verbergen. Beiden waren in hun hoofdjes en ogen geïnfecteerd. Beiden hadden in een paar uur tijd witte lenzen. Snuffie had het ook nog in 1 oor. Snuffie zorgde echt heel goed voor Vriendje. Als Vriendje over zijn toeren was na zijn medicatie ronde, legde Snuffie haar hoofdje op zijn rug om hem te kalmeren. Ze hielp hem met wassen en activeerde Vriendje om te gaan eten. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen, waren het 4 oren op 1 vacht. Een gouden koppel. Ze hebben nooit geen ruzie gehad. Slechts af en toe waren ze het niet eens over de inrichting van hun huis. Dan lagen ze elk aan een kant van de kamer met de ruggen naar elkaar toe. Het proces er verder om heen moet ik eerst duidelijk zien te krijgen. Nu begrijp ik het allemaal niet. Verder kan ik mij hier nog niet over uitlaten. Zo zorg je 2,5 maand lang intensief voor Vriendje. En zo zijn ze niet meer op hun kamer en ligt Snuffie haar ontbijt van vorige week zaterdag nog op hun bord. Slechts een paar hapjes heeft ze nog gegeten. Het enige wat ik nog over heb, zijn uren aan videobeelden van de camera. Ik wilde eerder reageren maar ik kon het gewoon niet. Jullie leefden zo met ons mee en zijn zo behulpzaam geweest. Mijn excuses hier voor. Ik ben inmiddels kapot van onrecht, woede, onmacht, wanhoop, verdriet en schuldgevoelens. Het enige waar ik nu troost uit haal is dat ze samen zijn en samen blijven. Dat de stress en het lijden voorbij zijn. Ik hoop als ik alles duidelijk heb weten te krijgen, en Snuffie en Vriendje recht aangedaan is, ik jullie hun verhaal kan komen vertellen.
 7. Het ging best goed met Vriendje tot aan vandaag. Zijn linkerachterpoot geeft vanaf zijn knie geen reactie. Dus hij hinkt nog steeds op 3 poten, maar hij past zich goed aan. Hij at en waste hij zichzelf weer. Hij ligt wel veel. Hij gebruikt nog steeds Meranox, Metacam en cisaral. We dachten echt dat hij aan de beterende hand was. Tot aan vanochtend..... Hij had gisteren niet veel eten gehad, dus wilde ik hem wat blaadjes paksoi geven. Normaal reageert hij daar gelijk op. Nu niet. Ik wil weg lopen en hoor vervolgens lawaai achter mij. Zie ik opeens Vriendje in de rondte stuiteren. Over de waterbak heen, dus ook nog nat. Ik heb hem voorzichtig vastgehouden en daarna opgepakt en tegen mij aangehouden. (Ik weet niet of dat goed is, maar het was mijn eerste reactie) Het zag er doodeng uit. Als ik terug kijk op de camerabeelden zie ik dat hij begint met trillen, dan omvalt op zijn zij en dan in de rondte om blijft stuiteren. Het lijkt wel op een epileptische aanval met rond tollen. Hij heeft een poosje met rendier neusgaten stil gezeten, maar wast zich inmiddels weer. Snuffie was de afgelopen 2 dagen constant met hem bezig. Vanacht lag ze nog stijf tegen hem aan, met haar kop op zijn rug. Na deze aanval negeert ze hem volledig. Ze kijkt wel naar hem, maar komtniet in zijn buurt. Op het moment dat ik dit typ, sjeest Vriendje keihard rondjes door het verblijf heen om te willen spelen. Vriendje is sinds 9 mei aan de Meranox en hij was stabiel. Is iemand hier bekend mee ? Dat vriendje ondanks de meranox en weken stabiel geweest te zijn, nu dit opeens heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .