Ga naar inhoud

Pandamaud

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

376 profielweergaven

Pandamaud's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bedankt voor je reactie!! Ik zal eens door die berichten heen scrollen die jij hebt getagd, denk dat ik daar veel nuttige info uit kan halen! denk je dat die aluminium profieltjes genoeg zullen zijn voor het geverfde hok? Als ik dat op de randen zal doen, dat ze dan niet aan het "platte" deel van het hout nog zullen gaan knagen? het oppervlak is hetzelfde als wat ik nu heb, maar ik ga voor Rollo ook zeker een hele route uit stippelen om te klimmen! Alleen heb ik daar wat meer plankjes voor nodig en wat meer architectuur om te zorgen dat er genoeg platformen zijn zodat ze niet naar beneden valt 😂. Alleen heb ik nu ook de ruimte om voor Suki plankjes ook hoog te hangen zodat zij met grote sprongen los kan gaan. En moet ik ook weer zorgen dat Rollo geen toegang heeft tot die hoge plankjes. Het wordt nog een knutselkarwei en ik heb het een beetje onderschat 🤣
  2. Klein beetje backstory voor degene die het leuk vinden: ik heb 2 chinchillas, Rollo is 9 en Suki is 2. Rollo is geboren met een nekwerveltje wat niet helemaal goed is, dus zij kan niet hoog springen omdat ze niet echt omhoog kan kijken. Suki is jong en springt heel wat af. Ik heb altijd moeite gehad met fatsoenlijke kooien vinden. Ik kreeg nooit (voor niet te duur) groot genoeg kooien gevonden. Daarom ben ik op een honden kennel kooi uitgekomen. Hier hebben ze 2 jaar plezier in gehad, maar ik merk aan Suki dat zij toch ruimte tekort komt, en dan vooral om te kunnen springen. Daarom heb ik nu de katten volière aangeschaft. Deze is iets van 185 cm hoog. Ik ga deze wel inrichten met genoeg planken en platforms, zodat mocht Rollo vallen omdat ze niet heel stabiel op haar pootjes staat, dat ze nooit van hoog kan vallen. Maar zo kan ik ook hogere plankjes plaatsen, zodat Suki alsnog haar energie kwijt kan. Ohja, nog 1 vraag: chinchillas kunnen toch niet zomaar door gaas heen knagen, toch? Toch...?
  3. Hoi hoi! Ik heb een nieuwe kooi gekocht. Ik had al een grote kooi voor mijn chinchillas, maar ik merkte dat die toch net niet groot genoeg was. Nu heb ik een katten volière gekocht van Maxxpet die ik helemaal ga inrichten, en ik loop tegen een paar dingen aan. Vraag 1: bij de kooi zit ook een houten hok die ik wil gaan gebruiken. Alleen helaas is deze grijs geverfd, en aangezien ik niet weet of dit dier vriendelijk is, moet ik hier iets op verzinnen. Mijn vraag is: als ik aluminium latjes op alle hoeken en randen zet van het hok, is het dan veilig genoeg? Kan de chinchilla alsnog aan de platte kanten knauwen zeg maar? En wat zijn mijn andere opties, aangezien ik opschuren ook niet helemaal vertrouw, omdat ik niet precies weet wat voor hout het is? Vraag 2: ik wil zelf plankjes en plateaus gaan maken van hout. Welk hout is veilig voor chinchillas om te gebruiken? Kan ik hier vurenhouten planken voor gebruiken, of beuken planken? Hier twee fotos, een van de kooi die ik al had, en een van de kooi die ik nu heb opgezet en ga inrichten: https://ibb.co/kDwHrc3 https://ibb.co/cTVSBrT Ik kijk uit naar jullie advies!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .