Ga naar inhoud

-Kelly

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

-Kelly's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Helaas een vervelende update over Tuppi. Het leek een aantal weken weer wat beter te gaan en hij had op een enkele keer na geen buikpijn. Er is ontlasting ingestuurd en bij zijn vriendinnetje Fudge zijn er wormen gevonden, bij Tuppi niet. Helaas werd Tuppi de avond voor de uitslag van het onderzoek weer ziek maar kwam weer helemaal terug midden in de nacht, hij at weer en was weer helemaal zichzelf. De volgende ochtend is Tuppi helaas weer ziek geworden en was het nu echt menens. Hij is heel hard achteruit gegaan en helaas hebben wij onze lieve man moeten laten gaan. Wij zijn kapot van verdriet.
  2. In de opvang heeft Tuppi panacur gehad voor zijn E.C. Tuppi is geopereerd in Utrecht, bij dierenkliniek Wilhelminapark. Daar is ons toen ook verteld dat omdat hij geen verdere klachten had hij 2 weken na de operatie nog panacur moest krijgen en daarna niet meer. Behalve zijn buikpijn merken wij verder helemaal niets geks aan hem. De dierenartsenpraktijk waar wij nu heen gaan staat heel goed aangeschreven en de dierenarts die Tuppi nu onder haar hoede neemt is ook een konijnkundige dierenarts. En ook deze dierenarts kan helaas niets geks ontdekken aan hem 😞
  3. Bedankt voor je reactie! De dierenarts dacht eerst ook dat hij misschien een maagzweer had wat kan voorkomen na heel lang en continu gebruik van metacam, maar dat lijkt onwaarschijnlijk aangezien hij het niet zo heel veel of heel lang gekregen heeft. Aan wormen zaten wij nu ook te denken, hij wast wel steeds zijn kontje veel dus misschien pijn/jeuk? Wij zien er in ieder geval zelf niets aan, ook niet aan zijn keutels maar dat hoeft niets te zeggen. Wij gaan nogmaals contact opnemen met de dierenarts en een ontlastingsonderzoek aanvragen. De panacur kreeg hij in overleg 2 weken lang na de operatie en daar zijn wij nu 3,5 week geleden mee gestopt. De Bunny Nature Gastrobalance is ter extra ondersteuning naast zijn gewone brokjes 🙂 Is cisaral zonder problemen ook dagelijks te geven? Dan zijn wij bereid dat na overleg ook te doen. Vanuit de opvang begrepen wij dat hij alleen een oog had wat blind was door E.C. en hij verder gezond was maar dat er wel een kans bestond dat het oog ooit verwijderd zou moeten worden mocht hij wel last krijgen, wat wij dus gedaan hebben.
  4. Sinds een aantal weken heeft ons rammetje regelmatig terugkerende buikpijn, hij eet als een bootwerker en zijn keutels zien er altijd normaal uit. De dierenarts kan niets vinden en wij zijn de wanhoop nabij.. Het konijn in kwestie heet Tuppi, een schat van een konijn dat wij uit het asiel hebben gehaald nadat ons vorige rammetje helaas was overleden begin van het jaar. Tuppi heeft EC gehad waardoor hij blind is geworden in 1 oog. Het oogje bleef steeds ontsteken en wij hebben toen de beslissing genomen om het te laten verwijderen. De wond is mooi genezen en zijn andere oogje lijkt gewoon prima. Voor zijn oogje verwijderd werd was hij wel eens niet lekker en at hij niet, iets wat bij zijn vriendinnetje vaker voor is gekomen dus het was ons niet onbekend. Hij kwam er met medicijnen snel bovenop en ook de dierenarts kon steeds niet vinden. In de weken na zijn operatie heeft hij panacur, pijnstilling en antibiotica gekregen. Het was na een week ongeveer na de operatie dat hij weer buikpijn kreeg, na overleg met de dierenarts en darmstimulatie knapte hij weer op en werd gedacht dat dit kon komen door de antibiotica. Toen de antibiotica eenmaal gestaakt werd na 2 weken dachten wij ook dat hij geen buikpijn meer zou krijgen, helaas bleek niets minder waar.. De afgelopen weken zijn we om de paar dagen met hem in de weer met pijnstilling en cisaral om hem weer op de rit te krijgen. Hij krijgt dan ook buikmassage en soms is hij direct 'genezen' en doet hij zijn ding weer. Een paar dagen geleden dachten wij echt dat hij kwam te overlijden om vervolgens weer rechtop te zitten en weer het baasje te zijn en te eten en te spelen. Dit gaat nu om de paar dagen zo en ondertussen zijn wij uitgedacht.. Hij is meerdere keren onderzocht door de dierenarts en ook is urine onderzoek gedaan en zijn er foto's gemaakt maar nog altijd zitten wij zonder een diagnose.. Hij krijgt nu ook alleen maar een paar brokjes (Versele Laga cuni sensitive) en onbeperkt hooi en zelfs dat gaat soms fout. De dierenarts denkt dat wij gewoon een konijn hebben met extreem gevoelige darmen en dat dit het is. Het gekke is dat hij dit niet had in de eerste weken dat hij bij ons woonde. Hij wast zich veel maar verhaart niet/amper. Wel eet hij echt de hele dag door en drinkt hij veel. Bewegen doet hij ook continu, als hij niet ziek is is hij echt onwijs druk en zo onwijs leuk. Wij kregen als tip nog wel Bunny Nature Gastrobalance te proberen maar dat hebben wij net pas binnen dus kunnen wij nog niks over zeggen. Wij zitten met onze handen in het haar want wij weten niet meer wat wij hiermee aan moeten..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .