Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  2.819
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Kolino

 1. Hennepvezel, relatief goedkoop, mits je het in grootverpakking haalt. Enige nadeel van hennepvezel vind ik dat het niet zo goed vocht opneemt. Dus toen mijn megacolonkonijn vocht begon te lekken heb ik toch een tijdje houtvezel gebruikt, om het konijn zo droog mogelijk te houden. Dat was voor mijn snotkonijn niet fijn, maar nood breekt wet in dat geval. Inmiddels dus alweer jaren hennepvezel in gebruik.
 2. De fotowedstrijd van de maand december heeft als thema: Kerst! Het is weer zover, de laatste maand van 2022, de sint is het land nog niet uitgezet, maar wij warmen alvast op voor de kerst 😉 Versier jij je verblijf met kerstlampjes, gaan ze verkleed als kerstman, of hebben ze hun eigen kerstboom. Verzin iets leuks (natuurlijk wel met het welzijn van je dieren in het achterhoofd) en wie weet win jij de laatste fotowedstrijd van 2022! De spelregels op een rij: - 1 foto per persoon. Je moet zelf je eigen foto inzenden, dit kan een ander niet voor jou doen. - Heb je vorige maand gewonnen? Helaas mag je deze maand dan een keertje niet mee doen. - Het wisselen van een foto is niet toegestaan, als je eenmaal hebt ingezonden mag je dus niet meer ruilen. - Het is de bedoeling dat het een foto is die je zelf gemaakt hebt. De foto mag bewerkt zijn / een filter hebben. - Het hoeft geen konijnenfoto te zijn, honden, katten, paarden, kleine knagertjes, alle diertjes mogen mee doen, zolang de foto maar aansluit bij het thema van de maand. - Stemmen mag de gehele maand, en doe je via de "vind ik leuk" knop, rechts onder een bericht. Ook de smileys en hartjes tellen mee als "like". De foto met de meeste stemmen aan het eind van de maand, wint de wedstrijd. - Winnaars krijgen een plekje in het topic met de winnaars van dat jaar en alle deelnames kunnen gedeeld worden op de bunnybunch social media kanalen. - De winnaar, dat is de foto met de meeste likes aan het eind van de maand, ontvangt een kortingscode t.w.v. 5 euro te besteden in de Bunnybunch Webwinkel. Lukt het niet om een foto te plaatsen? Dan is het bestand waarschijnlijk te groot. Tips hoe je de foto dan alsnog kan plaatsen lees je in dit topic: Dit topic is alleen voor het inzenden van foto's! Commentaar op de foto's is in dit topic niet toegestaan om het overzichtelijk te houden, daarvoor is een apart topic, het discussietopic fotowedstrijden 2022, die vind je hier: Verzin iets leuks en inzenden maar !! Succes !
 3. De winnaar van de maand november, met het thema "Vroeger en Nu", is met grote voorsprong @Dollie
 4. Kolino

  Voorstellen

  Welkom! Ik moest ook even denken bij engel konijntjes, tot ik de regenboog zag. Wat dapper dat je 2 oudere konijnen hebt geadopteerd.
 5. Ik zag alweer dikke kattendrollen in de voortuin liggen. Ik ben dat zo zat! Het gras zit ook altijd onder, lekker als dat in de maaier komt, of dat je er in trapt met over het gras lopen. Huisdieren mogen een ander geen hinder geven, staat in de APV's. Dus feitelijk zouden de kattenbaasjes de stront achter hun kat op moeten ruimen en mogen die beesten de natuur ook niet verstoren. Maar omdat half Nederland aan de katten is, stoot het op teveel weerstand om er ooit iets aan te doen. Wat mij betreft inderdaad verplichte castratie van poes en kat. Van mij mogen ze ook verplichten tot binnen eigen erf houden. Want in dat geval kun je dus alle loslopende katten vangen en als ze ook nog eens verplicht gechipt moeten worden kun je de eigenaar een boete opleggen als dat beest buiten de erfgrens komt. Ineens zit ik me te bedenken, stel nou dat je alle katten verplicht een zender om doet die uit te lezen is door de gemeente (waar je dan je kat moet registreren), dan zouden mensen kunnen klagen over kattenoverlast en is terug te vinden van wie die kat is en kan die persoon daar op aangesproken worden. Maar dat is in het geval dat katten nog vrij rond zouden mogen lopen, dat zie ik liever niet meer.
 6. Voor schrikdraad zijn er wel regels waar je je aan moet houden. De belangrijkste regels zijn een bordje met schrikdraad erop er aan en dat het 50cm uit de grens met de publieke ruimte moet zijn. Hoe dat met erfgrens en buren zit weet ik niet. Als je zoiets overweegt dus wel even goed informeren hoe en wat.
 7. Het klinkt als een partje appel per dag, dat kan echt geen kwaad. Het zijn geen hele appels. Zo te lezen is stress de oorzaak, Wel zou ik het, omdat het een jong dier is, extra goed in de gaten houden. Stress heeft invloed op de darm, maar jonge konijnen zijn ook gevoelig voor coccidiose. Ik zou het advies geven, geef het 3 dagen, mits er geen symptomen bij komen of je denkt dat het helemaal mis gaat natuurlijk. Is het dan nog niet weg zou ik eerst ontlasting naar de dierenarts brengen, dan hoef je niet perse meteen het konijn mee te nemen. Dan kunnen ze testen op parasieten. Maar nogmaals ik denk dat stress de boosdoener is en dat met een beetje rust de boel wel weer normaal wordt.
 8. Voorkomen kun je het niet. De mijne gebeurt het ook wel eens, doen ze niet expres. Misschien kun je wat grote koekjes (denk aan loops van selective, of de goedkope luzerne sticks van action) geven. Van die van de action mogen ze er maar 1 per dag, maar dat is zo groot dat het konijn ze in ieder geval niet in de vingers kan bijten als ze het vasthouden. Mijn konijnen komen iedere dag trouw brokjes bij me halen, ik geef ze dan eerst de langste staafjes, dat gaat minder snel mis. Na de eerste paar brokjes is inderdaad de grootste honger er wel af. Of ze dan nog bij je komen voor iets lekkers hangt een beetje af van het konijn. Ik zou denk ik voor "gezonde" snoepjes gaan of iets anders wat goed vast te houden is. Het is ook een stukje vertrouwen terugwinnen bij de kinderen. Desnoods met een blad witlof of andijvie.
 9. Kolino

  Hoe brokjes voeren

  Ja brokjes kun je weken, maar dan kun je het niet lang meer gebruiken nadat je het geweekt hebt. Ik zou het niet langer dan 24 uur gekoeld bewaren. Je zult dus met kleine porties moeten werken. Is er een reden waarom je brokjes geweekt wil geven?
 10. Ze kruipen er gewoon tussendoor. Zie het bij de buren bij de vuurdoren zelfs gebeuren en dat is toch een prikheg.
 11. Er lopen veel te veel katten op straat. Als je je dieren niet in huis of op je erf kunt houden moet je ze niet als huisdier nemen, is mijn mening. Honden lijn je toch ook aan als je met ze over straat gaat lopen? Tenminste, normale mensen doen dat wel. Waarom katten wel vrij rond mogen lopen is me een raadsel, ze maken veel meer stuk dan dat ze een functie hebben. Het zijn exoten en mogen volgens de Europese regels dus eigenlijk helemaal niet vrij rondlopen. Maar het is te moeilijk om het in de wet te implementeren omdat er teveel katten zijn. Vicieuze cirkel dus. Eens met het verhaal van territorium, het is echt niet meer houdbaar. Hier in de staat wonen echt giga veel katten 😞 Maar een territorium is groter dan dat, ze lopen allemaal hun eigen rondjes en af en toe komen ze elkaar tegen en dan is het "feest". Wat me ook opvalt is dat best veel baasjes niet eens weten dat je de kattenbak in de restcontainer moet legen en niet in de groene. Dat geldt overigens ook voor hondenpoep, konijnenpoep mag wel in de groene hoor, voor mensen in paniek raken 😉
 12. https://dwhc.nl/konijnensterfte-2022-rhdv-2-myx-coccidiose/ Dit gaat over een onderzoek waar konijnen aan stierven dit jaar, meestal rhd2 dus.
 13. Hier ook heel veel overlast van katten. Ik denk dat minstens de helft van de straat, zo niet meer, 1 of meerdere katten heeft... het gros loopt buiten. Ik vind inderdaad wel eens dode vogels in de tuin, wat een kat heeft gedaan en dan heb ik het nog niet eens over alle schijt. Schijtziek word ik er van. Er is wel een kat met een belletje van een paar huizen verderop. Het deert de kat niet hoor, het is ook totaal niet zielig. Maar dat voorkomt eigenlijk alleen dat hij op prooien kan jagen. Voor konijnen die nergens naar toe kunnen lost dat niks op. Ik denk heel eerlijk dat er juist heel erg veel mensen zijn die overlast van katten ervaren, maar niet weten waar ze met hun klachten naar toe moeten. Als je een kat niet binnen, of op z'n minst binnen je eigen erf kunt houden, dan is een kat dus geen geschikt huisdier. Maar daar willen ze natuurlijk niet aan.
 14. Kolino

  Nieuw hier

  Welkom, wat fijn dat je je zo hebt ingelezen. Hopelijk vindt ze als ze oud genoeg is snel de ware Jacob 😉
 15. Weet je hoeveel gram kruiden je geeft? Die zou je wel iets in mindering kunnen brengen op de brok. Als ik het me goed herinner wegen de konijnen rond de 2 kilo toch? Je zou best eens 20-25 gram brok per konijn kunnen proberen en 2 keer per dag brokjes geven (gewoon gelijk met het hooi). Kijken of dat de problemen vermindert. Het is genoeg om goed op gewicht te blijven, maar het geeft wel een kans om meer hooi te eten en met de kruiden erbij hoef je je geen zorgen te maken over tekorten.
 16. Konijnen wassen is echt een slecht idee, zoals al wordt geopperd kun je dat beter met een vochtige washand doen. Wat ik in het verleden bij mijn konijn die darmvocht lekte deed was op een handdoek zetten en dan zorgen dat de haren weer wat droger werden. Wassen alleen als het echt niet anders kon, maar echt zo min mogelijk. Ook knipte ik de haren rond de staart wat korter met een stompe schaar (zonder punten), zodat de haren wat sneller weer opdroogden. Maar als je konijn(en) plakpoep hebben dan doe je 9 van de 10 keer iets fout in de voeding. Ik weet dat je daar je best voor doet, maar teveel of de snel switchen in een dieet kan ook voor problemen zorgen. Konijnen die niet eten hebben medische zorg nodig. Wel is het verstandig om eerst even te checken of iets anders er wel in gaat, ik kies dan altijd iets wat ze echt lekker vinden, meestal iets van groen. Dan weet ik gauw genoeg of het foute boel is. Het is logisch dat ze van de groep niet om ieder wissewasje naar de dierenarts willen rennen, zij zitten ook op een budget en als dat op is is dat op. Het is dus belangrijk om goed te gaan kijken wanneer het echt foute boel is en wanneer niet. Zie je het zitten om een overzicht te maken van wat je ze voert, hoeveel en wanneer? Dus hooi, brok, groenten, alles wat je in de konijnen stopt. Misschien valt het op dat ze iets juist wel of juist niet eten, dat ze wel zin hebben, maar het dan toch laten liggen. Andere dingen die je opvallen? Ontspannen en slapende konijnen hebben trouwens ook erg rustig bewegende neusjes, dus dat hoeft niet direct een teken van zorg te zijn.
 17. Laat me raden, we zitten na dag 3 😉 Maar fijn dat ze zich weer beter voelt 🙂 Hopelijk is het bij de controle straks helemaal weg.
 18. Door een stukje banaan prakken? Ik herinner me ook een verhaal van iemand die spul bij de dierenarts vandaan had om pilletjes in een vloeistof op te lossen. Maar wie dat was en hoe dat spul heet weet ik niet meer.
 19. Kolino

  Plots gevecht...

  Helaas hebben ze nu de kritieke leeftijd waarop het vaak mis gaat. Zijn beiden wel gecastreerd? Ik durf je niet te zeggen of het nog goed komt, je weet nu ook niet hoe ver ze zijn gegaan met rangorde bepaling. Plukken uittrekken en keutels deponeren hoort er wel een beetje bij. Wat je niet wilt zien is dat ze als 1 bol konijn over de grond rollen. Als dat gebeurt of is gebeurd dan is het zeker geen match.
 20. Ik had ook wel goede resultaten met salie. Weegbree is een zeker goede basis. Probeer ook eens venkel.
 21. Als je een betaalbare brok wilt, kijk dan eens naar hobby first. Je hebt daar balance en complete van. De complete is zelfs graanvrij als ik het goed heb. Selective vind ik wat minder geschikt voor konijnen die makkelijk darmproblemen krijgen. Ik geef dan liever een geperste brok. De sleutel zit hem toch in de hoeveelheid brokjes die je geeft, die balans luistert soms best nauw. Mijn konijn hoeft bij wijze van spreken maar 1 brokje teveel te eten en zit aan de plakpoep. Ondanks de graanvrije geperste brok. Ik geef overigens beaphar nature op het moment. Ook betaalbaar, maar minder goed verkrijgbaar (lees: alleen online)dan hobby first.
 22. Dat klinkt als een reden om naar de dierenarts te gaan, veel plassen kan ook suikerziekte zijn. Ik zou urine en bloed laten checken in dit geval. Misschien een simpele blaasontsteking, misschien iets anders, maar dat weet je niet als je niet naar de dierenarts gaat.
 23. Wat fijn dat hij weer thuis is. Wat betreft de medicijnen, ik zou even navraag bij de dierenarts doen, hoe vaak, die weet immers wat er is voorgeschreven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .