Spring naar bijdragen

Cynneke

Members
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over Cynneke

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cynneke

  Rollen in konijnenwc

  Pommy (gecastreerde ram) ging net op de konijnenwc (bak met kattenkorrels). Even later springt Punkie (ook gecastreerde ram) er in en die ging eerst op zijn zij en later zelfs op zijn rug erin liggen rollen. Waarom is dat? :o (doet mij aan hondengedrag denken. Honden doen ook niets liever als bijv. in de mest van een koe rollen)
 2. 20 jaar geleden op een klein dorp...... We lapten alles op wat mensen vonden. We hadden op een gegeven moment een hele ren (verdeeld in secties) met kippen, duiven van alle soorten en maten, eksters, kauwen, merels en lijsters. Denk je dat we enig idee van een wildopvang hadden?
 3. Mijn broer werkte ooit op een golfbaan en zag op een gegeven moment een roofvogel "iets" laten vallen. Dat "iets" bleek een wild babykonijntje te zijn, die gewond was door de klauwen. Dus hij heeft hem thuisgebracht en het konijntje is met veel liefde en zorg opgekweekt. Daarna gewoon tam en hij liep ook in huis, was zelfs zindelijk. At ook gewoon wat onze tamme konijnen altijd aten aan fruit en groente enzo. Hij deed niets liever dan lekker op mijn moeder klimmen en lekker in haar nek zitten. Het beestje is uiteindelijk nog 8 geworden.
 4. Cynneke

  Punkie en Pommy

  Punkie (dwergje) en Pommy (angora)
 5. Grappig dat hij dan niet probeert op Punkie te rijden. Punkie wilde hem gisteren wel steeds berijden (vandaag niet meer), maar Pommy probeert dat niet. Punkie wil wel graag gewassen worden en duwt elke keer zijn kopje tegen Pommy, maar Pommy wast hem maar sporadisch. Niettemin is het vandaag alleen maar harmonieus gegaan. Gisteren schoot Pommy af en toe nog in paniek weg als hij Punkie tegen kwam. Vandaag zocht hij hem juist op.... Echt heerlijk om te zien! Goed om te weten van het scheiden. Toen we vanmiddag zijn gaan douchen hebben we ze ook niet meer apart gezet.
 6. Hier is het koppelen helemaal gelukt. Pommy is onderdanig en legde zijn kopje neer als Punkie aan kwam. Punkie heeft er wel een paar keer op gereden, maar dat zijn we sinds vanmorgen kwijt. Ze kruipen tegen elkaar aan en gaan lekker liggen slapen, maar hebben vanmorgen ook al samen op onderzoek door de kamer gegaan en op de bank gespeeld. Het is zó lief om ze zo samen te zien.
 7. Gisteren hebben we Punkie meegenomen naar de vogel/egelopvang waar hij in een ren heeft mogen proberen of er nog een maatje was voor hem. Helaas geen vrouwtjes, maar er zat een angorakonijn (gecastreerd, net als Punkie) wat er al heel lang zat en die ongelukkig begint te worden, dus dat wilden we wel proberen. Punkie vond het eng, maar het was in elk geval geen ruzie. Dus we hebben ze beiden maar mee naar huis genomen. Gistermiddag gekoppeld en het ging eigenlijk best wel goed. Tot Punkie gisteravond op Pompom (roepnaam Pommy) kroop om hem te berijden. Pommy schrok er erg van en wilde daarna alleen nog maar stampen. Dus om wat rust in de tent te brengen hebben we het hekje er maar tussen gezet. Vanmiddag weer vol overtuiging met koppelen begonnen. Beide konijnen bij elkaar gelegd en geaaid, waarna Punkie Pommy helemaal begon te wassen. Pommy vindt het eng en blijft stil liggen, dus als Punkie zijn kop onder Pommy steekt en hem een kopstoot geeft van "Hee, nu ik!", doet Pommy dat niet terug. Dus dan gaat Punkie maar weer verder met wassen... Elke keer als hij begon met 'oink oink' en op hem wilde kruipen, leidde ik hem wat af en dan ging hij weer verder met wassen. Ze hebben een hele tijd samen gelegen en daarna is Pommy weer op zijn plekje gaan liggen bij tv en Punkie is op zijn voederton gaan slapen. En nu liggen ze allebei te slapen. We hebben er wel vertrouwen in dat het koppelen lukt, maar ze hebben wel elk hun eigen bak en slapen dus wel apart. Als we er niet zijn, laten we ze ook nog niet samen. We zien in elk geval weer een hele actieve Punkie. Voor het eerst sinds Snuffy dood is, is hij weer bij de achterdeur geweest en rende hij op onze poes af. Er zit weer leven in hem.
 8. Cynneke

  Nieuw

  Helaas is heel onze koppelactie en het maatje zoeken voor korte duur geweest. Snuffy heeft in zijn hele leven al meerdere malen gas gehad (zowel in de darmen als in de maag), maar met Simethicon en massage heb ik hem er altijd doorheen gekregen. Toen hij dus afgelopen zondag bij het avondeten in elkaar zat en ik ging luisteren, waren zijn darmen helemaal stil. Direct maar begonnen met de simethicon en een kwart later hoorde ik zijn buik klotsen. Dus ook gaan masseren, waarbij ik in zijn maag gas voelde ploppen. Elke keer was het weg, maar na 20-30 min. was het weer terug en het wilde niet wegblijven, dus om 22 uur de dienstdoende DA nog gebeld. Die constateerde een heel klein beetje gas in de maag ("Maar heel weinig, meestal komen ze hier als ze helemaal opgeblazen zijn.") dus hij heeft pijnstilling en een darmstimulerend middel gehad. En onderhuids vocht. Om kwart voor 12 waren we thuis en ben ik op de bank gaan liggen met Snuffy en het ging niet lekker.... Hij zat in elkaar en je zag hem echt verkrampen. Om 1 uur werd hij helemaal slap en heb ik hem op mijn borst gelegd met zijn kopje tegen mijn kin en ben hem maar blijven aaien en tegen hem blijven praten. Om kwart over 1 begon hij te strekken en wist ik dat het einde snel kwam. Ik heb hem goed in mijn armen genomen en gezegd dat hij mocht gaan als het niet meer ging. Dat we altijd heel veel van hem gehouden hebben, maar dat hij moest gaan als het niet meer ging. En weg was hij... Daarna Snuffy op de grond gelegd en Punkie nog vrij gelaten die vervolgens nog ruim een half uur Snuffy helemaal gewassen heeft. Nu, een paar dagen later, zien we een hele stille Punkie, lang niet zo'n boefje als altijd, dus manlief vond het tijd worden om weer een maatje te vinden. Dus vanmorgen de vogel/egelopvang gebeld (die hier ook de gevonden konijnen opvangen en waar Punkemans ook vandaan komt) en we gaan vanmiddag met hem kijken of er nog een maatje is wat hij leuk vindt.
 9. Nadat we in november onze Fluffy dood vonden, zijn we voor onze Snuffy op zoek gegaan naar een maatje. Snuf en Punk waren gek op elkaar, al kon Punk ook flink bijten, dus dan zaten ze met een hekje gescheiden. Maar we waren blij met onze doerakjes. Gisteravond was Snuf niet lekker en na hem betast te hebben, voelde ik gasbellen in zijn maag. Direct gestart met de simethicon en massage en waar dat al eerder wél resultaat had, hielp het nu niets. Dus om 22 uur de dienstdoende DA nog gebeld waar we terecht konden. Pijnstilling, darmstimulerend middel en een infuus met vocht en ze gaf aan dat we er heel snel bij waren en er weinig gas in zijn maag zat. Tegen middernacht kroop ik op de bank met Snuf in mijn oksel/op mijn zij.Hij was wel ongedurig, veranderde vaak van houding, maar het ging wel. Tot hij om 1 uur helemaal slap werd. Ik heb hem op mijn borst gelegd met zijn kopje tegen mijn kin en ben tegen hem aan het praten geweest en heb hem geaaid. Om kwart over 1 begon hij te strekken en heb ik hem stevig vastgepakt en gezegd dat hij mocht gaan, omdat het niet meer ging. Dat we altijd heel erg van hem gehouden hebben en of hij Fluffy een hele dikke kus wilde geven. En daarna ging hij..... Daarna heb ik hem op de grond gelegd en Punkie nog even vrijgelaten die hem een half uur helemaal afgewassen heeft. Zo verdrietig om te zien...... Inmiddels mijn grote kleine vriendje begraven, maar het gemis doet zeer.
 10. Cynneke

  Nieuw

  Hier hebben ze bijna 5 jaar ongecastreerd bij elkaar gezeten (niet als we niet thuis waren of sliepen hoor), maar was geen probleem. Nu ga ik er met Snuffy niet meer aan beginnen. Volgende week wordt hij 6 en zoals het nu gaat, gaat het ook. Ze kunnen helemaal samen als ik erbij kan zitten en in kan grijpen als Punkie het beu is als Snuffy teveel op hem wilt wippen en anders het hekje er tussen en door de grote gaten kunnen ze ook nog wassen en aan elkaar friemelen. We zien 2 vrolijke, actieve konijnen en dat is het belangrijkste :)
 11. Hahahaha okee, ik kende het niet. Echt nog NOOIT gezien. Weer wat geleerd. Ja, op zich gaat het wel goed, maar volgens mij heeft Punkie een trauma opgelopen van de castratie :) Ze hebben 2 weekjes los bij elkaar gezeten, maar toen begon Punkie ineens van zich af te bijten als Snuffy bij zijn achterwerk kwam en dan hapt hij zo fel naar Snuffy zijn ballen en pielemoos dat het niet meer leuk is. Volgens mij is het ook stiekem een bullterrier in het verkeerde lichaam. Als hij namelijk vast heeft, laat hij niet meer los. Dus als ik er actief bij kan zitten, laat ik ze bij elkaar en kan ingrijpen als Snuffy wil gaan wippen of als Punkie te dicht bij Snuffy's achterwerk komt. En anders, als we tv kijken bijv., zit er een hekje tussen de 2 en zit de een aan ene kant in de kamer en de ander aan de andere kant. En dan knuffelen ze door het hekje en wassen elkaar. En als ik niet thuis ben of we slapen, dan zitten ze ieder in hun eigen bak of er loopt er maar 1 los. Ze spelen allebei, eten lekker en zijn actief. Dus zo gaat het ook....
 12. Cynneke

  Nieuw

  Ik had een vraagje gesteld over ons gecastreerde dwergkonijn Punkie, dus ik wil me ook maar even voorstellen. We hebben in 2013 een franse hangoor van de dierenwinkel genomen omdat mijn man er helemaal verliefd op was. Het was het eerste konijn weer in jaren, maar vroeger wel altijd konijnen in huis gehad. Hij liep al een tijdje in de dierenwinkel omdat de mensen die hem gekocht hadden hem teruggebracht hadden omdat hij zo agressief was. Maar wij mochten het van de eigenaresse wel met hem proberen omdat we al een ruime ervaring hadden. Nou, wat hebben we er een lief konijn aan gehad. En ja, Fluffy was een doerak, dus ik kreeg regelmatig als ik bij de bak zat een beetje in mijn achterwerk :) En als hij op de arm zat en hij was het beu, kon hij ook ineens in je schouder bijten. Maar agressief? Nee.... Een jaar nadat we Fluffy gekocht hadden, kwam er iemand uit de straat dat hun konijn weg moest en of ik het wilde proberen. Óók een ongecastreerd rammetje (dwergje), dus ik zei al dat dat niet ging lukken. Toch de heren gekoppeld en wat zijn ze lief voor elkaar geweest. Ze zaten wel ieder in hun eigen bak als wij sliepen of als we weg waren, maar als we thuis waren, zaten ze altijd bij elkaar. Fluf zou vorige maand 6 geworden zijn, maar we zagen hem al een jaar erg aftakelen. Hij werd oud. Zijn traanbuizen zaten al een jaar dicht, maar de dierenarts durfde hem niet meer onder narcose te brengen, dus ik maakte zijn ogen elke dag of om de dag met een aftreksel van kamille en goudsbloem schoon. Dit ging, maar was niet ideaal.... In november lag hij 's morgens ineens dood en we hebben besloten om geen konijn meer bij te nemen. Alleen Snuffy werd heel passief. Hij at wel, maar rende niet meer en lag alleen nog maar te slapen. Dus na 2 weken zijn we toch maar rond gaan vragen naar een wat ouder rammetje. Hij is niet gecastreerd en wil ik ook niet meer (hij wordt in februari 6) dus we wilden er geen voedster bij. Via de kinderboerderij kwam ik bij de vogelopvang en die hadden een heel lief, rustig, gecastreerd rammetje zitten. Dus Punkie mee naar huis genomen.... En wat een druktemaker en boefje is dat zeg.. We hoopten op een wat ouder konijn, maar het is een jonkie. Snuffy vindt hem helemaal geweldig, maar na de eerste 2 weken waarin het samen heel goed ging, begon Punkie ineens van hem af te bijten. Dus ze zitten ieder in een eigen bak en als we thuis zijn lopen ze samen met een hekje er tussen. En ze zijn allebei tevreden. Ze wassen elkaar door het hekje heen en ze zijn allebei fit en speels. Dus dan maar zo.... Dus nu hebben we tóch weer 2 konijnen :)
 13. Onze Franse Hangoor Fluffy is in november overleden uit ouderdom. Omdat ons dwergje Snuffy eenzaam werd en alleen nog maar lag te liggen, zijn we toch weer op zoek gegaan naar een ander konijn. Uiteindelijk via de vogelopvang hier een gevonden konijn opgenomen. Een mooi licht met grijs dwergje met toef: Punkie. Maar Punkie is gecastreerd in de opvang (Snuffy en Fluffy waren niet gecastreerd) Nu lag er gisteravond ineens bloed op hun kleedje hier (ze lopen los als we thuis zijn), dus allebei de konijnen omgekeerd en niets gevonden. Manlief heeft even geholpen met Punkie (Snuf is 6 en rustiger) en die zei dat ik maar eens moest kijken, want hij had een "gat". En inderdaad, naast zijn pielemoos zat een kuil en aan de andere kant dus ook... Schijnbaar waar zijn ballen gezeten hebben. Er zat allemaal troep in, ook oude korsten, dus ik heb het voorzichtig schoongemaakt met een wattenstaafje en dan zie je dat de gaten wel dicht zijn. Het zijn gewoon rare kuilen/inhammen. Ik heb nog nooit een gecastreerd konijn gehad, dus ik ben wel benieuwd hoe het eruit "hoort" te zien. Is dit normaal? Overigens was het bloed niet daarvan hoor. Hij had schijnbaar een nagel beschadigd, want die was in het leven af. En toen ik keek was het al gestopt met bloeden. Niet heel ernstig dus.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .