Ga naar inhoud

Dropje&Clyde

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Namen van de konijnen:
    Clyde, Agouti, Espresso & Cannoli
  • Huisdieren
    Kippen, konijnen, katten

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dropje&Clyde's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Ja dat doen die van mij ook inderdaad. Espresso kan ook harder rennen dus als ze eenmaal een stukje wortel bijvoorbeeld heeft, dan laat ze die niet afpakken hahha. Maar steeds vaker breek ik het inderdaad in delen zodat de ander niet jaloers wordt dat de één het grootste stuk heeft, want er zijn genoeg stukjes. Het is voor mij wel een opluchting dat dit konijneigen is en dat het niet per se betekent dat dit de band tussen Espresso en Cannoli beschadigd.
  2. Bedankt voor al jullie reacties! Ze zitten nu 1,5 maand samen, dus nog niet heel lang inderdaad. Dit zou het nog best eens kunnen wezen, dat ik ze meer verspreid over de dag voer. Ik voer niet op vaste tijden, omdat ik zelf geen vast rooster heb. Maar als ik het zo lees, verwacht je dat konijnen het beter doen als ik 3x daags op vaste tijden langs kom? Ik geef nu 2x en ik heb de laatste dagen dan ook tussendoor gras voor ze geplukt of appeltakjes, zodat ze wat langer bezig zijn met hun eten. Ik neem al jullie tips mee en hoop snel verbetering te zien, want dat happen maak ik me een beetje zorgen over.
  3. Bedankt voor je reactie! Ik wist niet dat dit konijn eigen was, interessant, deze ervaring heb ik eerder nog niet gehad. 🤔 Het rondstrooien deed ik hiervoor inderdaad altijd, het voer rondstrooien, maar dan duurde het langer voordat ze het vonden en renden ze dus langer achter elkaar aan. Maar ik kan wel proberen de helft in de bak te doen en de helft strooien? Misschien dat dat inderdaad wat helpt
  4. Hallo Bunny Bunchers, Ik heb een koppel konijnen zitten (Espresso & Cannoli) die agressie naar elkaar vertonen wanneer ik aan kom lopen (dit betekent dat er voedsel aankomt). En ik vroeg me af of jullie tips hebben om dit te verminderen of te voorkomen. Even wat achtergrondinformatie: Espresso is mijn middelgrote voedster van bijna 4 jaar oud (niet gesteriliseerd) die eerst in een groepje van drie leefde (met Clyde & Agouti). Toen mijn twee voedsters Espresso en Agouti op een dag ruzie kregen, besloot ik ze na een paar mislukte koppelsessies te scheiden. Clyde en Agouti wonen nu met zijn tweeën als een gelukkig koppel samen. Espresso heb ik, nadat ze een tijdje alleen heeft gezeten, laten koppelen bij een konijnenopvang. Deze koppeling liep stuk om dezelfde reden dat het nu niet goed gaat tussen haar nieuwe maatje Cannoli. Het zijn eigenlijk twee redenen: ze is erg enthousiast als er eten gebracht wordt en sprint dan heel snel heen en weer. Cannoli reageerde daar aan het begin nieuwsgierig op, alsof hij zich afvroeg waar ze naartoe rende. Daarnaast is ze wat onzeker. Espresso mocht in het drietal vroeger altijd als laatste eten, omdat ze onderaan de rang stond. Nu is het geëscaleerd tot brommen naar Cannoli en Cannoli reageert ook brommend op haar. Af en toe wordt er zelfs gehapt, maar ik heb geen wondjes gevonden gelukkig. Beide maatjes die ze heeft gehad, waren aan het begin niet voedselagressief, maar zijn aangestoken door Espresso. De opvang gaf als tip om het biks in een grote voerbak te geven en dat werkte aan het begin. Ik gaf ze hiervoor ook wel biks in een voerbal. Het probleem is alleen dat ze vooral voedselagressie naar elkaar vertonen als ik naar de ren toeloop. Dus totdat ze het voedsel hebben gekregen en gevonden rennen ze boos achter elkaar aan. Als ze eenmaal eten, is de vrede teruggekeerd en de rest van de dag liggen ze bij elkaar, wassen ze elkaar en huppelen ze gezellig samen rond. Hebben jullie advies hoe ik hun voedselagressie kan verminderen? Want ik verwacht dat als ik Espresso opnieuw laat koppelen, dit probleem toch weer terug zal komen. Met wanhopige groet, Anne
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .