Ga naar inhoud

pakyakker

Members
  • Items

    1.436
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    10

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Drenthe
  • Namen van de konijnen:
    Vlekje
  • Huisdieren
    Konijnen en cavia's

Recente bezoekers van dit profiel

2.300 profielweergaven

pakyakker's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

  1. Provincie: Drenthe Plaats: Emmen Naam praktijk: Sterkliniek Dierenartsen Emmen Dierenarts: Fransje Alen-Davids, Menno von Brucken Fock en Doortje van Reekum Website: sterkliniekemmen.nl Hele deskundige praktijk met assistentes die goed op de hoogte zijn. Fransje is heel kundig met konijnen en knaagdieren en dan vooral het gebit. Ze denkt met je mee en laat je niet onnodig onderzoeken doen. Menno heb ik zelf geen ervaring mee maar hij is lid van de werkgroep 'konijnen en bijzondere dieren' en bezit zelf 2 chinchilla's. En heeft jarenlange ervaring. Doortje is echt een lieve dierenarts en weet veel van konijnen ondanks dat haar specialisatie reptielen is. Gaat fantastisch met je konijn om en heeft goede kennis van zaken.
  2. Ik ben er nog! 😉 Anyway Vlekje staat sinds gisteravind binnen. Door de wind die de lage gevoelstemperatuur maakt durfde ik het niet aan. Ze zit prima in haar wintervacht maar haar 9 jarige leeftijd en haar chronische traanogen maakte toch dat ik haar naar binnen heb gehaald. Haar ogen zijn ook nog erger dan voorgaande jaren. Hoop met die paar dagen binnen dat die ook even wat rust krijgen. Ze is daar praktisch kaal echt heel sneu.
  3. Ik moet zeggen ik woon echt vlak bij de grens dus als de kwaliteit goed is zou dat perfect zijn.
  4. Alles wordt duurder dat is een feit maar waar ik vorig jaar nog 4.50 betaalde voor een zak timothy hooi betaal ik nu bijna 7 euro (!!) Niet normaal. Vlekje eet ook wel barn-i kruidenhooi maar timothy eet ze echt het beste. Ook merk ik dat als ze haakjes aan haar kiezen krijgt en ik meer timothy hooi geef ze daardoor wegslijten. Volgende probleem is niet elk timothy hooi heeft dezelfde kwaliteit, die van Science Selective of Vesele Laga zijn het mooist maar dus ook duur. Ik heb al beetje op internet zitter scrollen maar goed kan via het internet de kwaliteit ook niet goed zien. Heeft iemand tips voor goedkoper timothy hooi van oké kwaliteit? Ik hoor het graag. 🙂
  5. Gaan jullie konijnen ook altijd eerst nog een soort van graven op de Icepod?😂 Vlekje wel, ik weet dat ze dat doen als ze bijvoorbeeld op zand zitten om dan het eerste laagje weg te graven zodat er een koeler laagje ontstaat. Verder graaft Vlekje niet meer maar alleen op de Icepod en ook heel driftig😂. Beest het is warm, kalm aan.
  6. Vlekje heeft gisteren de jaarlijkse check up gehad en vaccinatie zit er ook weer in. Ze heeft alleen een beetje puntjes aan haar kiezen, nog niet zo ernstig dat het meteen geholpen moet worden maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Verder heeft ze door die puntjes geen wondjes. Even wat meer thimothy hooi voeren helpt wel vaak bij haar.
  7. Ik vind warm weer heerlijk maar ij vind het zo zielig voor Vlekje. Icepod is nu al haar beste vriendje.
  8. Oef. Dit jaar heb ik nog geen egel gezien. Even kijken hoe ik dit ga oppakken. Nu kun je ze wel heel makkelijk verwijderen bij Vlekje want ze blijft wel stil zitten maar goed het is niet de bedoeling. @bobbyonthefloor Ik kan Vlekje ook niet oppakken. Ik geef haar brokjes en dan kan ik haar wat omhoog tillen dat ze wel met haar achterpoten op de grond blijft, als je begrijpt wat ik bedoel. Dan snel sprayen en als ze weer zit doe ik het onder haar staart. Ik moet haar wel iets van afleiding geven want anders dan kan ik haar ook niet lichtelijk omhoog tillen.
  9. Heb even op internet gekeken waar teken een nest kunnen maken en dat is op vochtige warme plekken. Tussen nat hout of lagen bladeren die verteren. Vlekje haar hok staat nog geen meter van een laag opgestapeld hout. Daarachter loopt een paadje achter de schuur langs. Daar liggen weer een hoop bladeren. Dus vermoed dat het misschien daar vandaan kan komen. Goed als nog wel raar wat dat is al jaren zo. Dat hout doen we niks mee en de bladeren laten we liggen voor de egels. Gewoon echt kak dat die dingen ook niet te bestrijden zijn..
  10. Vlekje is net van het weekend weer ingespayed met anti myasisspray dus dat had dan moeten helpen. Of het werkt averechts😂. Elke dag een tekencontrole is dus het enige wat je kunt doen. Vind gewoon zo heftig van twee in 8 jaar naar 3 in een maand. Ik heb wel vaker teken bij haar gezien maar die liepen dan over haar vacht en kon ik te eraf halen voor ze haar gingen bijten. Nu hebben ze blijkbaar wel plekjes gevonden waar ze makkelijk kunnen zitten. Nare beesten, blijf gewoon van mijn Vlekje af.😔
  11. Hebben jullie konijnen ook last van teken? Heb er in een maand al 3 verwijderd bij Vlekje. Waarvan één gister en één vandaag. Terwijl ze tot nu toe nog maar 2 heeft gehad in 8 jaar. En nu in een maand 3. Echt heel apart. Is niet echt preventie voor of wel? Ik bedoel kan ook niet echt gezond zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .