Spring naar bijdragen

pakyakker

Members
 • Aantal bijdragen

  269
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

pakyakker last won the day on 19 September

pakyakker had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

108 Uitstekend

Over pakyakker

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Vlekje
 • Huisdieren
  Konijnen en cavia's

Recente profielbezoeken

346 profielweergaven
 1. Wat @Okki zegt. Ik merk hetzelfde bij mij konijn. Toen ik haar vorige week even binnen had staan door haar gezondheid lang ze opeens wel weer languit. Nu ze weer buiten staat, wel in een schuurtje doet ze dat niet. Al hoewel toen ik net binnen kwam wel, maar dan ligt ze ook goed te slapen. Als ze in een bolletje zitten, verbergen ze hun pootjes ook onder zich. Dat maakt het ook warmer denk ik. Als ze gewoon genoeg bodembedekking in het hok hebben, zoals stro, is er niks aan de hand. Als ze het echt koud hebben zouden ze daar gewoon in kunnen liggen.
 2. Ik ben het met je eens hoor. Het probleem is in de omgeving waar ik woon zijn geen ander dierenartsen die konijnen doen. Het is alleen de praktijk waar ik naar toe ga. Ik woon in het dunbevolkte noorden en helaas heb je niet zoveel opties qua dierenartsen. Anders had ik dat zeker gedaan.. Ik denk dat ik morgen ook weer gewoon ga bellen hoor. Het gebit hoeft van mij niet meteen hoor. Ik laat het liever slijpen als ze wat fitter is. Ik bedoel ze is al 6 dus zo makkelijk is narcose niet en al helemaal niet als ze ook nog niet helemaal fit is.
 3. En wat ook meespeelt de kosten.... Ik kon altijd al haar dierenarts kosten goed betalen maar nu is het zoveel in één maand. Dan heb ik wel een spaarrekening maar die is echt daarvoor niet bedoelt.. Zelf heb ik deze maand ook behoorlijk wat zorgkosten gemaakt. Kan niet wachten tot het de 26ste is, eindelijk weer loon.
 4. Ik zal het vrijdag opgooien inderdaad. Ik vind het ook zo raar ik bedoel ik omschrijf toch echt dingen die niet kloppen. Een konijn hoort niet zo'n aanval van pijn te hebben en dat wordt het inderdaad maar aan darmkrampjes aangeschreven. Ik denk waarom geen verder onderzoek als je het niet zeker weet? Ik snap dat ze niet zo maar lukraak vanalles kunnen doen. Vlekje is er duidelijk nog niet, ik vrees dat ik hier sowieso nog 2 weken zoet mee ben. Omdat ze nog aan haar gebit geholpen moet worden, maar ja dan moet dit eerst worden opgelost. Want ja het is wel duidelijk dat dit niet door haar oren komt en ook niet aan haar te lange kiezen.
 5. Kun je een kaakabces zien als ze in de bek kijken? Want maandagavond na die aanval heeft de dierenarts in haar bek gekeken. Dus lijkt mij toch niet dat dat het is?
 6. @BoefjeJaa weet je ik vind het ook allemaal dat ik denk oké ik denk niet dat het daar door komt maar het zal wel. Ik vind het moeilijk om iemand die ervoor geleerd heeft tegen te spreken in iets wat ik denk. Na haar castratie kreeg ze 0.8 ml heeft ze ongeveer 5 dagen gehad kreeg ze ook geen last van haar darmen. Dit zijn ook dingen die ik mij achteraf bedenk. Ze had ook exact zo'n aanval toen ze nog helemaal geen pijnstilling had. @Pablo&Lola gisteravond at ze wel wat hooi. Maar goed ik zit er natuurlijk niet 24/7 bij, het is ook heel moeilijk te zie hoe veel ze eet omdat meteen al het hooi door het hele hok verplaatst moet worden. Ik weet ook niet zo goed meer wat ik moet. Vlekje is nu gewoon oké, maar ja voor hoe lang? Straks sluimert er wel iets ernstigs in haar lijf rond en doe ik haar te kort.. Ik ben echt gewoon moe. Ik maak mij de hele dag zorgen. Ik weet het gewoon echt niet meer. Merk dat ik er gewoon traanogen van krijg nu ik dit typ. Ik doe zo mijn best voor haar. Misschien dat ik morgen toch weer bel met mijn vragen.
 7. Net overleg gehad. Afspraak voor vrijdag blijft staan. Moet haar nu de helft van de pijnstiller geven, want misschien kan ze niet zo goed tegen medicatie. De dierenarts weet niet zo goed waar het vandaan komt en houdt het toch bij krampjes. Ik moet een dagboek bijhouden hoe ze het doet. Hoe lang zo'n soort van aanval duurt en hoe lang het duurt voor ze weer gaat eten. Tot hoe lang het duurt voor ze weer zichzelf is. Natuurlijk heb ik weer nirt gervaagd naar nierstenen. Want ja ik kan gewoon niet goed nadenken als er iemand tegen mij praat. Maar goed het lijkt mij dat een dierenarts dat senario toch zelf ook wel heeft bedacht. Zelf vind ik het ook prima hoor dat de afspraak vrijdag blijft staan. Aangezien ze wel weer fuctioneert. Hopelijk blijft het zo en blijft die aanval weg. Heel stom dit allemaal. Ohja ze zei ook dat het gebit het niet kon zijn, dat denk ik zelf ook niet omdat ze gewoon heel normaal eet.
 8. Ik ga zo om 9 uur bellen. Ze doet het echt weer prima alsof er niks aan de hand is. Het enige wat mij nu wel heel erg opvalt ze heeft vannacht niks gedronken. Nu krijgt ze wel groentes waar vocht in zit maar dit zou niet zo moeten zijn. @Mira11Vlekje krijgt inderdaad ook Novacam hond Vlekje weegt 2.5 maar voelt dus wel heel mager aan. @JokeCJa het is vreselijk. Dan denk je het gaat de goede kant op krijgt ze opeens weer hetzelfde waar alles mee begon. Ik heb best wel een drukke week voor de boeg dus dat maakt het ook lastiger. Ik ga zo over een half uur weg en ben dan pas 20:00 weer thuis.
 9. Kijk lekker aan het eten. De keutels die er liggen zijn allemaal van vanmiddag. Ze is zich nu lekker aan het wassen. Maar blij dat ze nu beter de nacht in gaat. Disclaimer: Ik kon haar toen ze jong was niet zindelijk krijgen. Maakt niet uit wat ik deed. De toiletbak deed ze niet aan. Hetzelfde geldt voor nu ze poept overal. Mijn alle konijnen die we hebben gehad zijn zindelijk geweest behalve Vlekje.
 10. Want nu ben ik weer bij haar en is er helemaal niks meer aan de hand. Weer rechtopstaan als ik kom, brommen, naar haar brokjes toe rennen. Zijn ook flink veel keutels weer bijgekomen. Dus aan de darmen kan het haast niet liggen. Dus daarom ook mijn gedachte aan nierstenen.
 11. Ontlasting is helemaal prima. Normale keutels en keutelt regelmatig. Alleen de Trovet brokjes eet ze en alle groente dus ook gewoon. Alleen dus als ze blijkbaar dus zo'n soort aanval heeft eet ze niet. Verder wel nu weer. Het is ook allemaal zo vaag. Ik zal morgen even bellen om te overleggen. Qua pijnstiller krijgt ze 0.5 ML Novacam 2x per dag.
 12. Ze drinkt wel weinig idd terwijl ze toen ze opgenomen was juist weer te veel dronk. Maar ik weet niet zo goed wat ik moet. Ze heeft vrijdag weer een afspraak.
 13. @Boefje Ja hebt hebt eigenlijk wel gelijk. Maar ik ben echt zo'n iemand die dan denkt het zal wel. En dan ga ik weer nadenken en denk ik dan ja maar dat had ik willen vragen en hoe zit het dan met dat. Ik vind het ook wel gek maar als het echt nierstenen zijn zou ze toch vaker aanvallen moeten hebben of niet? Hooi heeft ze nu sinds gisteravond niet meer gegeten.. Maar ja dat kan ook omdat ze zich niet zo lekker meer voelt. Het blijft zoooo lastig. Goed voor een foto moet ze onder narcose misschien kunnen ze dan ook meteen de haakjes slijpen?
 14. Misschien een idee om er een snugglesafe bij in te leggen? Ik bedoel ze staat dan wel in een schuurtje maar het is er wel koud. Misschien helpt wat wamte wel.
 15. Zo zit ze nu al een uur. Arme zielenpiet. Af en toe moet ze ook even zuchten, dat breekt mijn hart. Kon ze nou gewoon maar vertellen waar ze last van had.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .