Spring naar bijdragen

pakyakker

Members
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

8 Neutraal

Over pakyakker

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Vlekje
 • Huisdieren
  Konijn

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt dat had ik nog niet gelezen! Goed de takken en vruchten krijgt ze ook niet het is alleen dat er dus af en toen een blaadje in haar ren valt en die heeft ze wel eens opgegeten. Het andere konijn eet ze overigens niet. Meestal ruim ik de blaadjes wel op, maar goed ik ben er ook niet de hele dag.
 2. Succes! Ik hoop dat het voor jou en je konijn!
 3. Het werkt echt! Vlekje kan echt niet stil zitten dus mede daarom ook. Je eigen gewicht is eigenlijk een soort controle. Je moet gewoon de waarde van jezelf met reismand - de waarde van jezelf met reismand en konijn erin doen en dan heb je het gewicht van het konijn. Niet tot op de komma nauwkeurig zoals bij de DA. Maar wel een goede schatting. Ik kon zo wel goed in de gaten houden of ze was aangekomen. Ze was van 1.8 naar 2.2 gegaan dat zijn wel duidelijke cijfers.
 4. Mijn konijn was heel erg afgevallen en moest haar iedere week gaan wegen. Echt drama. Ook omdat wij alleen een personenweegschaal hebben had het geen zin om haar erop te zetten omdat ze daarvoor te licht is. Ik heb het volgende gedaan: -eerst mijzelf wegen zonder reismand - dan mijzelf weg met een lege reismand -en dan mijzelf wegen met de reismand met het konijnen erin. De waarden zijn best betrouwbaar heb haar toen die week ook nog voor de zekerheid bij de dierenarts laten wegen en het gewicht kwam precies overeen met wat ik had uitgerekend.
 5. Wij zijn nu sinds een maand verhuisd en de konijnen staan nu onder van wat wij denken een walnotenboom is. Ergens anders dan onder die boom kunnen ze niet staan in de tuin. Nu heb ik heel veel gezocht op internet en ook hier op de site gekeken naar de lijst met giftige planten alleen kan ik dus niet duidelijk vinden of de bladeren van die boom giftig zijn voor konijnen. Mijn konijn eet echt alles wat los en vast zit en heeft dus hoe goed ik er ook op let toch wat blaadjes van die boom opgegeten. ik vraag mij dus echt af of dit kwaad kan. Ik kan alleen dingen vinden over walnoten maar niet over de bladeren van de boom. Weet dus iemand of de bladeren van een walnotenboom giftig zijn voor konijnen? (excuses als deze vraag al eens is gesteld maar ik heb gezocht hier en kon zo niets vinden)
 6. Ooh wat een goed nieuws! Wat fijn! Scheelt weer een hoop zorgen. De vacht groeit vast wel weer terug. Mijn konijn heeft ook kale plekjes gehad na een infectie en daar is niks meer van te zien. Er is dus vast goed hoop! 🙂
 7. Beetje laat nog, maar wilde toch even reageren.. Maar wat fijn dat het goed gaat en dat er geen operatie voor nodig was! Mooi dat het wondje goed geneest en dat het weer helemaal goed mag gaan met Lola.
 8. Wat lijkt mij dat vreselijk dat je bijna voor elke die allergisch bent! Wel lief dat ze ondanks dat ze nog steeds voor haar konijn blijft zorgen. Ik ken dus 0 mensen die allergisch zijn geworden voor hun eigen huisdier, dus wel interessant om een ander verhaal te horen. Wij hebben ook 2 cavia's als ik er eentje oppak begin ik ook al allemaal jeukbultjes te krijgen op mijn huid. Ik hoef nog niet te niezen of dat ik traanogen krijg maar die jeukbultjes voorspellen niets goeds. Bedankt voor je reactie!
 9. Ik vroeg mij opeens vandaag af of er hier meer mensen zijn dit probleem hebben. Driekwart jaar geleden te horen gekregen dat ik allergisch ben voor mijn eigen konijn. Toen ik haar kreeg had ik geen symptomen. Voor haar (Vlekje) had ik al 2 konijnen gehad. Toen ze een jaar of 2 was begon ik heel erg te niezen als ik bij haar in de buurt kwam en later kwamen daar traanogen en dergelijke bij. Dit weerhoudt mij er niet van om Vlekje gewoon nog lekker te knuffelen en te aaien. Gelukkig is het al een stuk minder doordat ik neusspray speciaal voor allergie gebruik. Ik vroeg mij dus af of er ook mensen allergisch zijn (geworden) voor hun eigen konijn? En hoe die daar mee omgaan? Ik had er toch best moeite mee. Soms nog steeds als ik bijvoorbeeld met haar naar de dierenarts ga in de auto ben ik daarna echt heel benauwd. Ik vind konijnen geweldig en als Vlekje er op een dag niet meer is twijfel ik heel erg of ik nog een konijn moet nemen.
 10. Kaas tortellini's met tomaten, uit, knoflook, courgette en paprika. En als het op mijn bord ligt met nog geraspte kaas erover.
 11. Jeetje wat naar! Ik hoop dat de medicatie werkt. Heel veel beterschap!
 12. Hmm dat is ook wel een goeie. Bedankt! Ja dit schijnt alleen voor te komen bij of jonge beertjes of oude beertjes. Helaas komen ze er nooit vanaf. De ontlasting die zich ophoopt zijn ook nachtkeutels. Ik hoop nog iemand te vinden die hier ook ervaring meer heeft.
 13. Met Vlekje gaat het opzich goed. Ik ben nog niet weer naar de dierenarts geweest. Het traanoogje lijkt minder te worden en de schilfers ook. Ik wacht het even af, ik hou haar heel goed in de gaten. Ze heeft nu ook heel erg nesteldrang dus dat is ook niet heel erg handig als ze dan naar de dierenarts gaat. Ze rent speelt graaft doet alles. Dus dat is positief. Wat naar zeg dat je nog een bult voelt. Als je onderbuik gevoel niet goed is moet je daar sws op af gaan. Ik zou gewoon even weer bellen. Sterkte!
 14. Ooh top idd! Ik ga vanaf nu ook alleen nog maar nog naar Fransje vind haar wel erg kundig, daar is Vlekje nu ook onder behandeling. Toch vond ik Marjoleine ook wel goed. Zij heeft Vlekje toen samen met een assistente geopereerd aan de tanden en kiezen en heeft toen ook de röntgenfoto's beoordeeld. Het is echt jammer dat er zo weinig aanbod is in onze regio. Ik heb geen ervaring met abcessen bij konijnen maar wel bij mensen. Ik ben doktersassistente geweest dus heb wel wat voorbij zien komen. Bij mensen gaat het meestal vanzelf weg. Het duurt alleen wel lang. Bij mensen worden ze soms ook groter, ik gok dat die verhouding wel hezelfde is bij konijnen. Er is wel een goede kans dat het vanzelf verdwijnt omdat het los in de huid ligt. In ieder geval ik hoop dat het vanzelf weggaat. En dat het andere bespaard blijft. Sterkte!
 15. Wij hebben een beertje Elmo van 1.5 jaar oud. Sinds een jaar heeft hij ongeveer elke 2 weken een verstopte anus. Hij kan nog wel gewoon zijn ontlasting kwijt maar er ontstaat zegmaar een klontje poep aan de achterkant van de anus. Hij heeft verder prima keutels en is gezond. Voor wat we van de DA en het internet horen ligt dit aan een anaalzak die niet helemaal goed is. Dit zou vaker voorkomen bij beertjes. Nu moeten wij dus bijna elke 2 weken dit klontje poep weghalen. Dit gaat erg lastig en Elmo wordt er heel onrustig van. We proberen dit al zo voorzichtig mogelijk te doen door het wat te weken met water en vaseline. Alleen soms is het er nog niet uit te krijgen. We zijn nu op het punt gekomen dat het soms bijna echt niet meer gaat en Elmo er gewoon echt heel gestrest en paniekerig van wordt. Ik vroeg mij af of er mensen hier ervaring mee hebben of eventueel ook nog tips. We geven hem al lekker eten als we dat gaan doen, maar zelfs nu kunnen we hem daar niet meer mee afleiden. NB we hebben al veel dingen getest met voedsel of dat invloed had op dus die klont maar het blijft dus steeds ontstaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .