Ga naar inhoud

pakyakker

Members
 • Items

  1.462
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Vlekje
 • Huisdieren
  Konijnen en cavia's

Recente bezoekers van dit profiel

2.390 profielweergaven

pakyakker's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

 1. Ben het belamgrijkste vergeten zie ik. Ze krijg nu standaard 1x op een dag Novacam tegen de pijn. Waarschijnlijk gaat dit ook helpen voor haar blaas. Dit is even afwachten. De dierenarts vond haar nog te goed. En ik ook. Ze ligt nu ik dit typ ook tegen mij aan en geeft mijn hand likjes. Dus ze is niet meer boos.😂
 2. Nog even een update. Kom net terug van de dierenarts en de meeste dingen zijn ouderdomskwaaltjes. Ze heeft staar aan één oog, artrose in beide heupen en waarschijnlijk pijn in haar rug. Want paar jaar terug zijn foto's gemaakt en daarop is te zien dat ze scheve ruggenwervels heeft. Wat betreft de blaas en minder plassen komt dit waarschijnlijk ook door de artrose. Soms doet plassen pijn en door de pijn doet ze het in kleine beetjes. Dierenarts voelde geen blaaszand maar wel dat haar blaas wat steviger en dikker aanvoelde. Al met al zag zij geen alarmbellen om nog verder onderzoek te doen. Als het erger wordt mag ik altijd wel weer terugkomen voor eventueel verder onderzoek. Dat ze nu weer zo'n buikpijn heeft gehad in combinatie met dat ze dus al op leeftijd is, is dit dus echt wel logisch te verklaren. Als bonus heeft ze ook weer haar vaccinatie gehad en zijn haar nagels geknipt. Nu even weer afwachten wanneer de boosheid tegen mij wegtrekt. Wil haar heel graag even knuffelen.🥰
 3. Ja urine opvangen is niet gelukt helaas. Echter hebben ze geen plek meer vandaag. Dus volgende week even afspraak maken. *pom-pom* is dat ze het zo druk hebben in mijn praktijk. Maar dit wel de enige konijnkundige praktijk is in de buurt. Het is ook niet spoed genoeg om er nog tussendoor gedrukt te kunnen worden omdat ik nog spul op voorraad heb en ze verder nog wel eet. Begin sowieso met Cisaral vandaag.
 4. Ze eet btw wel wat hooi maar niet zoals het moet zijn. Haar buik voelt wel soepel. Verder is ze ook gewoon nog blij en eet ze alles.
 5. Ik heb alles nog in huis. Novacam, cisaral en dwangvoer. Urine opvangen is niet zo'n succes. Ik wil graag urineonderzoek doen omdat ze steeds kleine beetjes plast en het ruikt anders. Ook blijft ze in haar urine zitten waardoor ze een vieze kont krijgt. Goed dat laatste zorgt er ook voor dat ik gewoon nog niks kan opvangen en ze heeft 2x geplast..
 6. Sinds gister heeft ze echt weer mini keuteltjes. Ook ga ik vandaag proberen urine op te vangen. Er zit nog iets niet goed. Af en toe lijkt ze wat aanvallen van pijn ofzo te hebben. Plassen lijkt ook moeilijk te gaan. Dus hopelijk kan ik zo wat urine wegbrengen en even overleggen over de kleine keutels weer. Ze krijg dagelijks 2x of prozyme of lijnzaadbrokje, vorige jaren hielp dat goed alleen nu dus niet echt. Hoop ook dat ik even een afspraak kan maken voor volgende week vrijdag. Evt. toch misschien bloedafname of een foto ofzo. Ze doet het opzich prima maar ik ben gewoon zo bang dat ze onderliggend lijden heeft wat ze niet laat zien.
 7. Ik wil heeel graag een foto voor je bijvoegen maar ik krijg het niet voor elkaar? Is dit veranderd sinds het hele forum op de schop is gegaan?
 8. Het is inderdaad de dame van de foto alleen was ze daar wel een stuk jonger.
 9. Jaa merk dat ze het wel echt weer fijn vind buiten. Ook hoort ze weer de deur van het schuurtje en dan weet ze er komt eten aan dus staat ze al te wachten. Ze is niet meer zo stilletjes als binnen in ieder geval. Brokjes is nog wel wat twijfelachtig, bakje is nog steeds niet leeg. Als ik haar met de hand voer eet ze wel wat op maar niet van harte. Terwijl die van de week juist wel weer goed ging. Nja zolang ze maar wat brokjes eet vind ik het best, verder eet ze alle groenten wel en hooi. Dus ze krijgt genoeg binnen. En misschien gaat ze wel nooit meer al haar brokjes in één keer opeten, dat is dan ook maar zo. Ze is ook een oude dame. Haar buiten verblijf heeft een hok met een trap. Normaal gesproken stond daar haar bakje water en voer. Die heb ik nu maar in de ren gezet. Denk dat traplopen het niet meer wordt.
 10. Ze staat nu weer buiten en lijkt het wel maar haar zin te hebben. Lekker gesnuffeld en wat gras gegeten. Brokjes zijn vandaag voor 2/3 op maar goed. @To van de Veluwe ze heeft de hele winter buiten gestaan dus ze heeft nog wel een deel van haar wintervacht. Maar goed ze is al een maand mega erg in de rui. Dus ik dacht iets langer dan een week naar binnen maakt niet veel uit. Zeker niet als het zo zacht blijft.
 11. Ad: ik ben gestopt met Cisaral en dit gaat prima. Ik geef nog wel 1x per dag Novacam omdat ik haar een beetje stijf vind in de gewrichten en misschien doet dat toch wat zeer en helpt dat.
 12. Ik heb wel iets gelezen over konijnen en dementie. Ik vermoedde dit al bij Vlekje omdat zij van meerdere poep- en plasplekken naar gewoon overal haar behoefte doen is gegaan. Nu na dit hele gebeuren is mijn vermoeden alleen maar meer geworden. Het lijkt alsof ze meer afwezig is, slaapt veel en lijkt soms te vergeten dat ze bezig was met brokjes eten. Ze eet het nu ook in meerdere porties en soms moet ik het bakje voor haar neus neer zetten anders lijkt ze vergeten dat ze nog wat brokjes had. Ik heb het idee dat ze na dit gebeuren in één klap heel oud is geworden. Nogmaals vind ik haar te goed om haar te laten gaan maar het is niet meer de oude Vlekje. Bij vlagen nog wel hoor, maar dat zijn mensen met dementie ook. Ik wilde haar vandaag naar buiten doen maar het waait hier echt ontzettend hard, ik hoop zo dat de wind vanavond wat gaat liggen en dat ik haar dan naar buiten doen. Want haar hok is nou niet echt windvrij en aangezien ze mij nog wel wat gevoelig voor kou lijkt doe ik het liever nog niet.
 13. Ze doet opzich wel haar ding. Ze heeft een knaagbal kapot geknaagd en loopt wel in het rond en ze wast zichzelf zoals normaal. Dus daarom denk ik dat het opzich wel oké is. Denk alleen dat ze gewoon moe is ofzo en ik denk ook dat als ik haar naar buiten doe ze ook wel weer vrolijker is. Cisaral wordt afgebouwd en zondag mag ook Novacam stoppen. Dus ben benieuwd. Ben morgen hele dag vrij dus durf het dan wel aan. Novacam is wel bijna op dus morgen nog wel even nieuwe halen.
 14. Ik geef de medicatie eigenlijk omdat het nog is voorgeschreven. Heb nu wel gevraagd of ik het mag afbouwen. Haar keutels zijn ook wel redelijke grote. Het is alleen dat het vertrouwen in mij totaal weg is. Ze doet nu heel afstandelijk en komt niet meer naar mij toe. Dus daarom wil ik ook wel stoppen met medicatie omdat ik zo nooit kan zien of ze blij is als ze zo boos reageert op mij.
 15. Ik kan trouwens nu wel aan haar buik zitten hoor. Die voelt prima. Eten is ook het probleem niet want ze eet alles ook hooi alleen doet ze er langer over. Het is nu wel omdat ik steeds zoveel medicatie geef dat ze als ze mij of mijn moeder ziet dat ze al boos wordt. Cisaral spuit ik toch onder lichte dwang in haar bek want ja dat spul vind ze echt niet lekker en eet ze ook niet als ik het op wat lekkers spuit. Dat ze boos is doet mij wel zeer want nou zal ze nooit laten zien dat ze blij is dat ik er ben en dat is nou juist de referentie of ze weer goed is of niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .