Spring naar bijdragen

pakyakker

Members
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over pakyakker

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Vlekje
 • Huisdieren
  Konijn

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jaa ik baal ook heel erg. Zei de DA gister ook: "ach wat heb je al veel meegemaakt met je Vlekje denk je er van af te zijn nu dit weer". Die zijn niet onderzocht, heb ik wel laten zien. Omdat ze ze nu niet meer heeft vond de DA het niet nodig. Urine is ook nog getest gister maar daar is ook niks uitgekomen, alleen er zat een heel klein beetje suiker in. Maar daar zouden de problemen niet door moeten komen. Ze weet het dus echt niet. Voor nu is het meer eten geven dan ze al kreeg en elke week wegen.
 2. Update: De dierenarts weet het niet. Vooral omdat ze goed eet en speels is. Buik voelt voor zover zei kan voelen soepel. Gebit is goed. Longen zijn goed. Ze is dus alleen in 2 maanden tijd 400 gram afgevallen. En dat is dus echt helemaal niet goed. Ik moet nu haar urine opvangen. Hopelijk kunnen ze daar iets uithalen.
 3. Tandjes en kiezen zijn wel in orde? Denk dat je het verhaal van Vlekje nog wel kent. Die had hetzelfde aan 1 oog. (andere oog ook wel maar veel minder). Uiteindelijk bleken en dus de kiezen te zijn. Bij Vlekje zijn de traanbuizen niet uitgespoeld maar heeft wel ongelofelijk veel meegemaakt met haar ogen. Ze heeft wel 5 verschillende zalven, gels of druppels gehad, dus mocht je als je haar laat behandelen daar nog vragen over hebben of hoe mij dat is gelukt met een konijn die nooit stil zit help ik je graag. Het is natuurlijk wel dat zij niet zo stressgevoelig is al Lewis. Heeft Lewis ook al dexamethason gehad die druppels kunnen de traanbuizen openen en is best wel makkelijk te gebruiken? Maar goed ik snap ook wel dat je niet weer wilt meemaken wat hij de vorige keer heeft meegemaakt. Het blijft echt heel lastig. Nogmaals heb geen ervaring met uitspoelen maar hoop dat je enigszins toch wat aan mijn reactie hebt. Ik hoop dat hij spoedig weer beter wordt en dat er een makkelijke oplossing is voor hem.
 4. Bedankt zal ik doen! Ze is dus door haar kiesprobleem op aanraden van de DA overgestapt naar ander voer ook een maand geleden. Misschien heeft dat er ook wat mee te maken.... Maar dan had ik dat eerder moeten zien denk ik.. Supreme sience selective heeft ze dus nu. @Dollie (mijn citaat was opeens weg)
 5. Daar dacht ik inderdaad ook aan. Als de baarmoeder in orde is laat ik 'm er alsnog uithalen. Eerst weten of ze niks (anders) onder de leden heeft. Ik ga het zien volgende week..
 6. Vond net een keutel in haar hok met echt slijm eromheen. Dus begin nu meer een darm probleem te vermoeden. Verder zien haar keutels er normaal uit op die ene na. Vreemd dit. Maar zoalng ze neit heel erg ziek is kon ik ook niet eerder terecht bij de dierenarts. Dus dat wordt een lang weekend.
 7. Dankjewel! Ik hoop het ook niet! Ga haar zo proberen te wegen. Gewoon omdat ik het wil weten. Voor haar operatie was ze 2.2 kilo dat is nu een maand gelede.
 8. Dankjewel! Ik hoop het ook niet! Ga haar zo proberen te wegen. Gewoon omdat ik het wil weten. Voor haar operatie was ze 2.2 kilo dat is nu een maand geleden.
 9. Bedankt allemaal bleef aan mij knagen en heb een afspraak staan voor a.s. maandag. Dierenartsassistente zat het ook niet lekker. Gewoon een consult voor eerst dus even kijkenvwat daar uitkomt.
 10. Nog even een kleine aanvulling. Misschien ben ik ook wel te bezorgd. Maar ik weet het even niet omdat er toch een aantal dingen overeen komen.
 11. pakyakker

  Vermoeden baarmoederkanker

  Aantal weken geleden heb ik ook een discussie geopend over kiezen laten trekken of niet. Dit gaat over het zelfde konijn Vlekje van 5.5 jaar oud. Het gaat goed, haar hele kiesprobleem en oogprobleem is verdwenen. Nu heb ik alleen het volgende probleem. Ik vind dat ze wat vermagerd is. Normaal als ik over haar rug aaide voelde ik haar wervelkolom niet zo heel erg nu voel ik best wel erg haar wervelkolom als ik haar aai. Op het oog vind ik haar niet vermagerd, maar met aaien voel ik het dus wel. Ze is verder heel levendig eet goed, heel actief en speels. Ik heb haar dus niet laten steriliseren want ik wist niet dat baarmoederkanker zo'n groot ding was bij oudere konijnen. Vandaag heb ik wel een soort van slijm gevonden op de plek waar ze zat, dus is vrees nu het ergste eigenlijk. Door alle dingen die ik vorige maand met haar heb meegemaakt heb ik niet veel geld meer. Ik twijfel enorm om naar de dierenarts te gaan. Ik heb echt alles voor haar over maar ik moet wel ook huur betalen. Thuis vinden ze het ook allemaal maar onzin, omdat ik mij weer zorgen zit te maken om Vlekje. Daarom doe ik even hier mijn verhaal kwijt. Iemand tips?
 12. Het gaat goed met Vlekje. Alleen wil zo nog steeds niet echt hooi eten. Vandaag ging ze het heel voorzichtig proberen. Dus dat is een stap in de goede richting. Met haar ogen gaat het ook mega goed. Het was dus toch dat haar te lange kiezen de traanbuizen dicht drukten, want om haar ogen heen is het nu al veel minder nat. Ik hoop dat ze uiteindelijk van alles af komt en dat ik weer een helemaal gezond konijntje heb. Vrijdag heb ik nog via de telefoon even een gesprekje met de dierenarts hoe het allemaal gaat.
 13. Nog de update die ik gister vergeten ben.. Vlekje maakt het goed, alleen eet ze (nog) geen hooi. Wel brokjes en groente. Wat ze uiteindelijk hebben gedaan is een rontgenfoto en gebitsinspectie. Daar waren een paar kiezen veel te lang en die hebben ze geslepen. Ook hebben ze een klein kiesje getrokken die erg los zat. Ze konden geen onstekingen zien. De foto heeft dat bevestigd, alle tand en kiesworteks zien er goed uit. Ik ben heel erg blij dat het meevalt en dat ze konden slijpen en toch hier één kies trekken. Nu is het nog te hopen dat haar oogproblemen eindelijk gaan oplossen, want zo kwamen we achter haar slechte gebit. Ook hoop ik dat ze snel weer hooi gaat eten, maar het zal nog wel een beetje te pijn doen. Ik heb dexamethason oogdruppels meegekregen voor de traanbuizen. Ik ben echt heel erg blij dat we voor nu niet naar Utrecht moeten of iets dergelijks en ook blij dat ik toch de keuze heb gemaakt om het eerst hier in Emmen te proberen.
 14. pakyakker

  Traanoog?

  Ik heb update geplaatst in mijn discussie. Vanmiddag ga ik verder met de dierenarts bespreken hoe en wat. Lastig is dat hé medicatie geven. De eerste keren lukt nog aardig maar opgegeven moment wil niets meer. Ik hoop dat je nog iets vind waardoor het makkelijker gaat. En echt heel erg fijn dat het zo goed gaat!
 15. Weer een update: De dierenarts belde net het gaat goed, ze eet niet maar ze vreet zeiden ze al. Precies zoals ik Vlekje ken dus dat is echt heel goed. Ik kan haar om 16 uur weer ophalen maar willen ze wel het één en ander bespreken, dus ik vrees het ergste... En dat lekkers is gelukkig al in huis. Kan niet wachten om haar weer te zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .