Ga naar inhoud

pakyakker

Members
 • Items

  1.412
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

pakyakker won de laatste dag op 21 augustus 2022

pakyakker had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Vlekje
 • Huisdieren
  Konijnen en cavia's

Recente bezoekers van dit profiel

1.728 profielweergaven

pakyakker's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1k

Reputatie

 1. Ik weet ook dat Vlekje eigenlijk altijd op weg naar huis plast. Wel handig want geen gedoe bij de dierenarts, alleen dat ze er zo lekker in gaat liggen is mij ook nieuw. Ze werd door de assistente ook oud bessie genoemd.😂
 2. Ik heb nu een tweede cavia koppel en zijn ook weer twee beertjes. Afgelopen januari is Kerri overleden, hij is samen met Elmo 4 jaar een koppel geweest van dus 2 ongecastreerde beertjes. Mooie is dat ze redelijk samen door één deur konden, wel eens onenigheid maar goed was geen vechten ofzo. Toen Kerri achteruit ging met zijn gezondheid moesten ze apart gezet worden vanwege medisch advies. Kerri vond het niet erg maar Elmo was echt zielig. Elmo is echt een hele blije cavia en komt altijd naar je toe als je in de buurt bent. Toen hij dus alleen was gebeurde dat niet meer en zat hij alleen maar in zijn huisje. Vanwege privé redenen konden we na het overlijden van Kerri ook pas over 3 weken een maatje zoeken. Elmo was echt een zielig caafje. Omdat Elmo niet gecastreerd is en hij daar nu ook te oud voor is was een gecastreerd zeugje of beertje de enige optie. Gecasteerde zeugjes zijn er bijna niet, dus werd het automatisch weer een beertje. Vanwege Elmo zijn persoonlijkheid moest het een beertje zijn die niet al te dominant was. Zo kwamen we uit bij Ozzie. Hij heeft een jaar lang met zijn 2 broetjes geleefd en werd daar eigenlijk een soort van buitengesloten en gepest. Hij was dus heel bang en dat was juist voor Elmo wel een goede combi. Ze hebben even gespeeddate en dat ging goed. Thuis moesten we het een week de tijd geven en het ging zelf nog beter als Elmo en Kerri. Het is erg mooi om te zien hoe Elmo Ozzie leert om niet bang te zijn. Oké moraal van dit lange verhaal. Het kan dus wel maar dan moet het vanaf het begin al goed gaan of moeten ze op karakter bij elkaar zijn uitgezocht. Zoals ik dit lees is dit geen goede match als er tot bloedens aan toe wordt gevochten.
 3. Was met Vlekje naar de dierenarts geweest vanwege een teek. Omdat toen ik belde er nog een plek vrij was over een kwartier heb ik in alle haast haar in de vervoersbox gepleurd zonder handdoekje op de bodem. Natuurlijk plast ze dan onderweg naar huis. Mooie is dat ze er ook heerlijk in is gaan liggen. Vieze Vlek. 😂
 4. Oef. Dit jaar heb ik nog geen egel gezien. Even kijken hoe ik dit ga oppakken. Nu kun je ze wel heel makkelijk verwijderen bij Vlekje want ze blijft wel stil zitten maar goed het is niet de bedoeling. @bobbyonthefloor Ik kan Vlekje ook niet oppakken. Ik geef haar brokjes en dan kan ik haar wat omhoog tillen dat ze wel met haar achterpoten op de grond blijft, als je begrijpt wat ik bedoel. Dan snel sprayen en als ze weer zit doe ik het onder haar staart. Ik moet haar wel iets van afleiding geven want anders dan kan ik haar ook niet lichtelijk omhoog tillen.
 5. Heb even op internet gekeken waar teken een nest kunnen maken en dat is op vochtige warme plekken. Tussen nat hout of lagen bladeren die verteren. Vlekje haar hok staat nog geen meter van een laag opgestapeld hout. Daarachter loopt een paadje achter de schuur langs. Daar liggen weer een hoop bladeren. Dus vermoed dat het misschien daar vandaan kan komen. Goed als nog wel raar wat dat is al jaren zo. Dat hout doen we niks mee en de bladeren laten we liggen voor de egels. Gewoon echt kak dat die dingen ook niet te bestrijden zijn..
 6. Vlekje is net van het weekend weer ingespayed met anti myasisspray dus dat had dan moeten helpen. Of het werkt averechts😂. Elke dag een tekencontrole is dus het enige wat je kunt doen. Vind gewoon zo heftig van twee in 8 jaar naar 3 in een maand. Ik heb wel vaker teken bij haar gezien maar die liepen dan over haar vacht en kon ik te eraf halen voor ze haar gingen bijten. Nu hebben ze blijkbaar wel plekjes gevonden waar ze makkelijk kunnen zitten. Nare beesten, blijf gewoon van mijn Vlekje af.😔
 7. Hebben jullie konijnen ook last van teken? Heb er in een maand al 3 verwijderd bij Vlekje. Waarvan één gister en één vandaag. Terwijl ze tot nu toe nog maar 2 heeft gehad in 8 jaar. En nu in een maand 3. Echt heel apart. Is niet echt preventie voor of wel? Ik bedoel kan ook niet echt gezond zijn.
 8. Jaa nou ik weet niet. Ik zie Vlekje best vaak blinde darmkeutels leggen. Ik verschoon 1x per week de ren en het is niet dat ik dan 14 trosjes tegen kom. Als ik bezig ben in de ren dan legt ze ook. Ik inspecteer de keutels dan ook maar zie geen wormen. Ik begrijp gewoon ook niet goed waarom ze een deel wel op eet en een deel niet.
 9. Hi, It's been a while.... Ik heb een vraagje Vlekje eet al een paar weken haar blindedarmkeutels niet op. Ze eet ze nog wel maar er blijven steeds wel wat trosjes liggen, want neem aan dat ik er dan wel meer zou vinden. Soms als ik verse zie liggen druk ik die onder haar neus en soms eet ze dan wel wat, maar dan is het ook al gauw weer klaar. Ik kan het niet goed verklaren, ze eet prima hooi en brokken en krijgt niet meer voeding als anders. Ik ben haar al minder brokken gaan geven maar dat lijkt ook niet de oplossing. Vlekje kan al jaren niet meer de keutels rechtstreeks uit haar kont eten, ze legt dan de keutels neer, draait zich om en eet ze dan op. Dus dat ze er niet bij kan is ook niet het probleem. Dus ik weet het even niet meer. Kan dit ook te maken hebben met de rui of ouderdom?
 10. Ik voer Vlekje 2x per dag met een 1 bijna vol maatschepje dat ik hier in de webwinkel heb gekocht. Ik weet even niet meer hoeveel gram 1 maatschepje is. Ik heb dit ooit wel afgewogen en kwam uit op 2 schepjes per dag dus 1 schepje per keer. Ze weegt 2.6 kilo. Ik heb echt even een error want klinkt zo veel maar ze blijft wel op gewicht en ze heeft haar brokjes binnen 10 minuten op. Ik geef haar Trovet
 11. Haar gebit is wat scheef. Ik vermoed dat dat misschien een oorzaak kan zijn. Verder heeft ze al jaren niet meer te lange tanden/kiezen gehad. Het is ook hoe ver ga je met dit probleem. Ik bedoel het bezorgd haar meer stress dan dat ze er last van heeft heb ik het idee. Dit ook omdat de meeste oplossingen maar een paar weken werken. Daarom heb ik dit topic ook geopend, in de hoop dat iemand hier ervaring mee heeft. Hopelijk wordt het snel wat warmer weer met minder wind, dat is voor nu het beste medicijn.
 12. Ben geweest inmiddels en het blijft een beetje een raadsel. De dierenarts heeft heel veel haar wegeschoren om ook zo beter zicht te krijgen en de huid rust te geven door de korsten die aan de haren zaten. Nu heeft Vlekje wel pijn. Gelukkig novacam meegekregen en honingzalf. Ben benieuwd hoe het gaat, ze krabt nu wel veel meer. Lijkt mij wel logisch door de wondjes en irritatie, alleen moet ze dat niet doen. Ik heb het helaas te laat gelezen om te vragen naar traanbuigen leegduwen. Ik moet maandag bellen hoe het gaat. Wellicht dat ik er dan even naar vraag.
 13. Ze heeft dit ook echt al jaren en nog nooit heeft het er zo slecht uitgezien als nu. Wil dat ze morgen ook even het gebit bekijken. Een zalfje? Ja dat helpt voor 2 weken en daarna weer terug bij af. 😞 Ze blijft mijn knapperd, maar eigenlijk ziet ze er niet uit..
 14. Excuses zie dat ik blijkbaar 2 topics heb aangemaakt? Eentje mag verwijderd worden.
 15. Vlekje heeft nu al iets van 3 jaar chronische traanogen. Dit verergert in de winter. Sinds een maand is het wel heel erg. Ik maak het steeds schoon en knip samengekloterde haren weg. Ze heeft er geen last van alsin dat ze er bijna niet aan krabt en er ook niet aan zit met haar pootjes. Maandag kwam ik erachter dat er flinke korsten aan haar huid zitten vast geplakt. Dit lijkt mij niet helemaal oké. Morgen ga ik met haar naar de dierenarts om het schoon te laten maken en even na te laten kijken. Als ik wil dat haar ogen niet meer tranen moet ik haar binnen zitten. Dat is geen optie want Vlekje is echt een buitenkonijn. Zijn er baasjes van konijnen met chronische traanogen die tips hebben voor mij? Ik heb wat foto's toegevoegd van de huidige situatie. NB het lijkt heel rood op de foto. In het echt is dit niet zo. Dan is het gewoon lichtroze zoals het hoort.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .