Ga naar inhoud

tam86

Members
 • Items

  273
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Twee konijnen (Pleun en Kenzo) en hond Luca

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tam86's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

 1. Bedankt om te lezen dat amputatie minder heftig is dan het klinkt. Ik wil het beste voor mijn konijn. Ik moet nu keuzes maken. Situatie aankijken (werkte nu ook 11 mnd, oogamputatie, kies weghalen? Heel lastig. Ik wil niet te laat, maar ook niet te vroeg of misschien zelfs onnodig iets doen.
 2. Hij heeft, voor zover de arts kan zien, nu geen last. Ook geen traanoog of een oog dat er anders uitziet. Hij eet goed. Hij is na z’n operatie alweer aangekomen. Zal de situatie voor nu een spoedje zijn of kan ik afwachten of het evt iets gaat doen? Misschien dat het wel net goed gaat en dat ik af en toe (zat nu ook 11mnd tussen) z’n halen links weg moet halen? Of gaat dit sowieso niet ‘goed’ zonder ingreep als amputatie? Rechts is nu idd goed. En z’n drie snijtanden doen het ook prima met z’n drieën. het lastige is dat ik nu op vakantie ga en hij in de konijnenopvang zit. Zij weet wel het verhaal en gaat naar mijn dierenarts als er iets is. hij heeft nu geen abces. Zijn kaak is wel anders gaan staan, maar dat komt door die ontsteking. Bot en kiezen zijn weggerot. Zo zielig die arme schat. Wat een pijn moet hij hebben gehad
 3. Volgens de arts heeft hij nu geen last. En ook geen traanoog. Ik begreep dat niezen ook een teken is. Dat doet hij heel soms, maar niet bijzonder veel. Maar als zijn oog verwijderd moet worden dan moet neem ik aan ook die kiezen die naar z’n ogen groeien verwijderd worden? Kunnen ze ook die de bovenkant van de kiezen die nu richting z’n ogen groeien ook weghalen? Als z’n kiezen boven worden verwijderd dan zou dat betekenen dat hij links onder en boven geen kiezen meer heeft. En rechts volledig en goed aansluitende kiezen. Kan dit of zal dan uiteindelijk rechts ook anders gaan staan?
 4. Dank voor het meedenken. Er zijn foto’s gemaakt, geen ct scan. Een oogamputatie. Jeetje wat heftig! Dan moet ik goed nadenken of ik dat dan voor het konijn of voor mezelf doe. Uiteindelijk wil ik altijd blijven handelen wat het beste voor m’n konijn is. ik zal het topic even bekijken en ik ben benieuwd naar het advies van @Dollie
 5. Ik zit bij Anicura. Daar hebben ze een konijnkundige dierenarts. Er zijn foto’s gemaakt en daar zag je dat het een rotzooitje is. De foto’s zal ik opvragen zodat ik ze kan doorsturen. Kiezen aan één kant helemaal weg. Ook de wortel. Gelukkig is het nu niet meer ontdoken en heeft de dierenarts niet het idee dat hij pijn heeft. Het zag er rustig uit. Zij gaven aan dat die kies die naar boven groeit, los van de oogontsteking of traanoog, niet voor heel veel hinder kan zorgen. Naar beneden wel, omdat er op ten duur weer haken ontstaan. En hij eet niet altijd z’n blinde darm keutel (helemaal) op. Dat blijft wel een dingetje. De meeste keren wel maar soms zie ik wat liggen.
 6. Het is een goede (hooi) eter. Hij is sowieso geobsedeerd door eten. Helaas wel iets afgevallen omdat Eten lastiger ging. Beetje verwarrend maar ik bedoel de vier voorste tanden. Links onder is weg. Die was ontstoken en zat al los. Er zat pus tussen en de tand was al dood. Trekken was helaas de enige optie. Maar gelukkig lossen de drie overige het goed op en zit daar geen probleem meer. Het gaat nu alleen om de linker bovenkant van de kiezen die doorgroeit en de kiezen onder die verdwenen zijn (zonder trekken).
 7. Ik zit met een verdrietige situatie. Ik hoop dat jullie mij kennis, info oid kunnen geven. Mijn ram wordt in juli 7. Vorig jaar of dat jaar ervoor is iets gebeurd waardoor zijn snijtand linksonder is gaan ontsteken. Misschien een ongelukkige val? Ik had dit in eerste instantie niet door omdat hij gewoon bleef eten. Toen ik een kleine verandering opmerkte ben ik gelijk naar de dierenarts gegaan. Voortand ontstoken en haken op kiezen. Dus operatie. Uiteindelijk zat z’n voortand los en was afgestorven dus die moest eruit. Z’n rechterkiezen waren prima, maar links een drama. Onder was vrijwel weg en boven heel lang. Ook was z’n gebit ontstoken. Drie maanden antibiotica gehad (nu 11 mnd geleden). Nog voor controle geweest. Alles was rustig en snijtanden deden het goed met z’n drieën. Gelukkig. Konijn is goed hersteld. Afgelopen weken zag ik steeds vaker een blinde darm keutel dus ik naar de dierenarts. Snijtanden voor en rechts nog steeds prima. Links zelfde verhaal alleen nog erger. Onder helemaal verdwenen. Boven zowel naar beneden als naar boven richting z’n oog gegroeid. Volgens dierenarts nu kans op ontstoken oog maar groeit het naar boven niet meer verder. Het klinkt iig heel akelig. Kiezen zijn onder narcose bijgeslepen en hij eet alweer prima, alsof er niets gebeurd is. Het is een konijn met zoveel levenslust. Zelfs als het eten bijna niet meer gaat blijft hij doorgaan. Heeft iemand een gelijke situatie gehad of een idee hoe nu verder?
 8. @Evee @Kolino bedankt voor jullie adviezen. Ik merk nu al heel veel verschil. Plas is niet meer donker, hij poept en plast weer de bak en ook zijn de plasjes weer netjes in de hoek van de bak.
 9. Ik heb voor donderdag 11 Jan een afspraak bij de dierenarts. Omdat mijn konijn gewoon actief is, is het geen spoed en kon ik niet eerder. Ik heb de boer gemaild met de voedingswaarden van het Engels raaigras wat ik gaf. Ik kan er niet heel veel chocola van maken, maar ik denk dat als ik het Engels raaigras verwissel voor Timothy hooi dat ik al veel winst behaal. De andere soorten hooi dat ik geef, hebben minder calcium/fosfor en hoge vezelwaarden. Ook het stoppen/minderen van luzerne zal vast resultaat opleveren. bedankt @Kolino en @Evee voor het meedenken! Ik heb weer wat geleerd. Wat betreft konijnen ben je nooit uitgeleerd blijkt maar weer 😊
 10. Bedankt voor je bericht. Heb je een tip waar ik verse kruiden vandaan kan halen in deze periode van het jaar? In de supermarkt hebben ze vaak peterselie en basilicum en die zijn volgens het artikel niet ideaal. Ook geef ik liever bio. overigens drinkt hij wel heel goed. Veel meer dan die ander (overblijfsel van EC). Ik denk dat met ander hooi/kruiden en de tips van BB een heel eind ga komen. als ik het idee heb dat het beter gaat kan ik dan weer de oude kruidenmixen geven? Ook zo zonde om dat weg te gooien. Heb bijna 3kg liggen.
 11. Ik ben aan het kijken naar de samenstelling van mijn huidige hooi. Ik geef meerdere soorten. Volgens mij is Engels raaigras niet geschikt. Klopt het dat ik moet kijken naar calcium maar ook naar ruwe vezels? Zijn deze soorten geschikt? Dit is kruidenhooi Droge stof 86,7 Ruw eiwit 16,3 Ruw as 6,3 Ruw vet 26 Ruwe celstof 29,1 Natrium 0,3 Calcium 0,6 Fosfor 0,2 Suiker 0,8 ook geef ik smulhooi 32 % ruwe vezels en ik geef gedroogd gras/grasmix bunny bunch Ruw eiwit 11.80 % Ruw vet 2.20 % Ruwe celstof 31.00 % Ruw AS 10.20 % Suikers 8.00 % Suikers & zetmeel 12.00 % EWPa 0.56 % VEP 533.00 % VREp 62.00 g Droge stof 90.00 % calcium 0.6%
 12. Het is een mannetje 🙂 maar z’n kontje ziet er schoon uit. Hoe kan je urinebrand herkennen? Is dat dat persen wat hij deed. Het viel me op dat z’n keutels prima qua maat en vorm zijn. De bevatten ook voldoende hooi alleen waren ze brokkelig. Ik kon ze zo verpulveren.
 13. Dank voor je bericht. Ik zal voor nu stoppen met de luzerne. De kruiden dat ik overdag geef is een mix van Hazelnootblad, Havergras, aardbeiblad, Peterseliekruid, Weegbree, Paardenbloem, Zwartebesblad, Goudsbloem, Zonnebloemblaadjes. Kan ik deze mix blijven geven? Of welke kruiden zijn voor nu beter geschikt? in de avond geef ik alleen weegbree.
 14. Ik heb het idee dat mijn ram blaasstenen heeft. Dit denk ik omdat hij veel drinkt, en veel plast, soms ook persen met plassen, plas is donkerder en hij poept en plast overal. Voorheen was hij zindelijk. Hij eet en drinkt wel. Hij ziet er verder prima uit, misschien wel iets rustiger, maar wel actief. Hij is 6,5 jaar. Is dit een gevalletje dierenarts? Heeft iemand tips of ik wellicht iets in de voeding aan moet passen? de voeding ziet er zo uit voor twee konijnen: ochtend: 2 x 10 gram biks versele laga complete. kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer), kruiden (wissel ik eens per maand af), (zongedroogde) luzerne van BB, een paardenbloemwortel en soms een lijnzaadbrokje. avond: groenvoer: meestal twee bladeren andijvie, plakje komkommer, plakje pastinaak en soms bleek of knolselderij. kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer) En weegbree.
 15. Bedankt voor de reacties. Ik heb geen pijnstilling gegeven, maar wel ciseral. Het gaat heel goed met haar. Keutels zijn nog wel klein, maar wel een mooi aantal keutels. Ze eet goed. Vooral groenvoer en kruiden gaan er goed in. @Kolino ik had helaas geen rekening doorgestuurd gekregen. Heel onhandig, maar weer wat geleerd voor de volgende keer. wat een onhandig spul die metoclopramide. Het is een soort pasta. Ik spoot het haar bekkie in, maar viel er gelijk weer uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .