Spring naar bijdragen

tam86

Members
 • Aantal bijdragen

  210
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

tam86 last won the day on 6 Oktober 2019

tam86 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

83 Uitstekend

Over tam86

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Konijnen, cavias en parkieten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. tam86

  Gekke bekken

  Ze was net wakker ja, de diva. Je mag de foto uiteraard laten zien.
 2. tam86

  Gekke bekken

  Heb ik een beugeltje nodig? 😬
 3. Foto: broer K. Een opmerkelijke gevangene in een cel van de politie in Zeist. Daar bracht een konijn de nacht van zondag op maandag door. De politie trof het dier in z'n eentje aan op straat. “Een bijzondere boef", zo noemt de politie het konijn. Agenten in Zeist zagen het verdwaalde dier in de nacht van zondag op maandag lopen. "In afwachting van de dierenambulance is 'Broer Konijn' even in de warme cel opgesloten", schrijft de politie op Instagram.
 4. Dat is waar ja, ze is wat zwakker. Ze is vanochtend aan haar haakjes geholpen. Ik kan haar straks ophalen. Wanneer kan ik de man erbij laten? Zodra ze weer eet of gelijk al?
 5. Heeft iemand anders nog ideeën/mening over deze situatie en of een trio in deze situatie een oplossing kan zijn?
 6. Mijn voedster (2,5 jaar) is helaas al drie keer onder narcose geweest. Laatste keer vandaag 9.30 uur om haar haakjes weg te halen. De narcose ervaar ik niet echt als spannend, bij haar is daarna eten meer een probleem. Met wortelloof, peterselie en weegbree krijg ik haar langzaam aan de praat. Mijn dierenarts vertelde dat konijnen (redelijk) goed tegen narcose kunnen. Veel beter dan katten. De dosis die konijnen krijgen om überhaupt onder narcose te gaan, zal een kat niet overleven zei hij. Misschien stelt dit je wat gerust 🙂
 7. Dat zou ook kunnen Idd. Alleen is hij wel gezond en ik ben bang dat het voor hem dan te warm wordt. Zal dat zo zijn? Los van dat is de voedster nu een stuk chagrijn. Weet niet of mijn ram daar op zit te wachten 😛 De verstoppingen zijn gelukkig al anderhalf jaar niet meer voorgekomen. Maar als het ene bij haar over is, komt het volgende lijkt wel. Wat betreft haakjes. Haar kiezen sluiten niet mooi aan, waardoor het helaas altijd een probleem zal blijven zei mijn dierenarts. Ik heb al het “geluk” dat de vorige keer vorig jaar april was. Ze is een goede hooieter, maar haar gebit is het probleem. Eigenlijk moet ze een beugeltje 😬. Ik heb zelf het idee, ook omdat ze af en toe vreemd/raar gedrag vertoont, dat ze te ver door is gefokt en daarom allemaal mankementen heeft. Maar dat is maar mijn idee. Ik heb daar geen verstand van
 8. De ren waar zij nu inzitten is 7m2. Voor een viertal denk net te klein. Twee weken is lang inderdaad. Ik probeer het ook zo kort mogelijk te houden, maar vaak is ze dan nog niet sterk/mondig genoeg. Het is echt een apart konijn. Echt een diva. Wat haar wel heel leuk maakt, maar vaak ook lastig.
 9. Mijn diva vertikt het om van de grond te eten. Als er een klein beetje zand (lees één korrel) op het groenvoer zit, hoeft ze het al niet. Het erge is dat ik het dat schoonmaak met water. Waardoor ik haar gedrag in stand hou. Oja mevrouw wil ook liever groenvoer gevoerd hebben dan zelf pakken 😅
 10. tam86

  Graag jullie mening :)

  Ik heb twee konijnen (m,v 2,5 jaar en gecastreerd). Vanaf jongs af aan heeft de voedster problemen. Gasbuik, soms niet lekker en nu heeft ze voor de tweede keer haakjes. Deze voedster is nogal een miep en elke keer als ze wat heeft kan ze zich als een diva aanstellen :). Ik hou haar gemiddeld twee weken binnen, voordat ze weer naar buiten kan. De ram zit daarom een paar weken per jaar alleen in de ren. Ik vind dit zo zielig voor hem. Ik merk aan hem dat hij een partner mist en sneller bang is. Voor de rest eet en drinkt hij goed. Is het heel erg dat een konijn zo vaak alleen zit? Ik ben bijna in staat een derde konijn te nemen zodat ze altijd met z’n tweeën zijn als er eentje ziek is. Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.
 11. Bij mij in de ochtend 15 gram brok Versele laga. Vers drinkwater. Een kruidenschaal en vaak een lijnzaadbrokje. Hooi ververs ik (Duits kruidenhooi, weidehooi en Timothy). Als afsluiter een paardenbloemwortel rond 17.00u krijgen ze groenten (andijvie en witlof afwisselend met komkommer, bleek en knolselderij, pastinaak, loof, gras, spinazie, radijs). Ik ververs weer het water en ze krijgen nieuw hooi. rond 22.00 krijgen ze een kruidenschaal, drinkfles en het hooi ververs ik. Als afsluiter een paardenbloemwortel. Drie keer per dag haal ik de plasplekken uit hun toilet en ruim ik de keutels op. hun stoepje veeg ik regelmatig aan, maar dat wordt nooit goed ontvangen. Binnen een uur hebben ze alles weer in oorspronkelijke staat 😅 Oja hun groenten zijn geheel biologisch 🙈
 12. Mijn mooie lieve Kenzo vraagt zich af wanneer hij gekroond wordt tot winnaar van de maand januari 😬🐰👑
 13. Ik heb hetzelfde gehad. Allereerst zou ik de voedster laten castreren (incl baarmoeder eruit ivm baarmoederkanker). Vooral in deze periode slaan de hormonen op hol. je hebt de konijnen nog net, ze zijn nog bezig met de rangorde bepalen. Hebben de konijnen 24 uur per dag minimaal 2m2 en het liefst 4m2 ruimte? Loslopen telt niet mee. Mijn konijnen hebben permanent 7m2. Het blijft een knorrig konijn, maar ze kunnen van elkaar weg. In het hok kan je kartonnen dozen met twee ingangen zetten zodat ze elkaar niet continu zien. Heb je je hok zo ingericht dat de man zich nooit in een hoek gedreven voelt? Dus huisjes oid met één ingang. Qua voeren betreft. Geef ze of twee bakjes of strooi het door de ren.
 14. Het kan zijn dat ze gas heeft/had. Geef je toevallig koolsoorten als groenvoer? Ik weet niet of het gas is, maar ik zal het wel in de gaten houden. De keutels goed in de gaten houden. https://www.bunnybunch.nl/informatie/gas-verstopping-bij-konijnen/ Mijn konijn heeft vroeger weleens een gasbuik gekregen toen ze in de rui was. Als ik merk dat ze haren verliezen, geef ik ze een lijnzaadbrokje.
 15. Bij mij was het ook echt een ramp. Wat je kunt proberen is met een vijzel de pellets fijnstampen en een beetje water toevoegen. Zo plakken de korreltjes pellets aan hun voer en leren ze de smaak kennen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .