Ga naar inhoud

tam86

Members
 • Items

  259
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

tam86 won de laatste dag op 6 oktober 2019

tam86 had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Twee konijnen (Pleun en Kenzo) en hond Luca

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tam86's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

154

Reputatie

 1. Bedankt voor de reacties. Ik heb geen pijnstilling gegeven, maar wel ciseral. Het gaat heel goed met haar. Keutels zijn nog wel klein, maar wel een mooi aantal keutels. Ze eet goed. Vooral groenvoer en kruiden gaan er goed in. @Kolino ik had helaas geen rekening doorgestuurd gekregen. Heel onhandig, maar weer wat geleerd voor de volgende keer. wat een onhandig spul die metoclopramide. Het is een soort pasta. Ik spoot het haar bekkie in, maar viel er gelijk weer uit.
 2. Mijn konijn is vandaag geopereerd aan haar haken. Gisteren eerst met haar naar de spoed gegaan vanwege een gasbuik en onderkoeling. Bij de dierenarts heeft mijn konijn pijnstilling en ciseral via injectie gekregen. Mijn vriend heeft haar opgehaald en vergeten te vragen wanneer we met medicatie moeten beginnen. Moet ik vanavond nog pijnstilling (metacam en metoclopramide) en Cisaral geven? Of vanavond ciseral en morgen pijnstilling? op de verpakking staat: Cisaral 2x metoclopramode 3x metacam 2x Per dag
 3. Ik heb bij het tuincentrum biologische andijvie en selderij gekocht. 6 miniplantjes voor 1,79. Ik heb er twee van elk gekocht gekocht en de 12 plantjes in een rechte bloembak, zo eentje die je aan de schutting hangt, geplant. Gevuld met biologische (turfvrije) Potgrond. Kan dagelijks verse andijvie plukken.
 4. Dank jullie wel. Ik merk dat het me goed doet om verhalen van andere baasjes te horen en dat mijn gevoelens vaker voorkomen. Bedankt!
 5. @Eefje Jij hebt zo te lezen ook veel pech met je konijnen. Dat vallen mijn kwaaltjes nog wel mee. Ik krijg haar altijd weer aan de praat. Ik weet wat ze lekker vindt na een operatie etc. Dus dat gaat prima. Ze is alleen zo bang. Als ze mijn partner en mij samen ziet dan duikt ze al weg. Zo zielig. En als ze zich wel goed voelt is het nog steeds een angstig konijn. Dat uit zich dan in snel happen naar ons of naar haar man. Dus maak je haar gelukkig met haar steeds oplappen? Dat vind ik zo lastig! Is die stress het voor haar allemaal waard? Het is steeds ‘maar’ een weekje, maar konijnen hebben geen klok dus voor hen is het eindeloos.
 6. Ik zal net als jou altijd kiezen voor mijn konijn. Dus als ik kies voor inslapen doe ik dat uit liefde voor haar, om haar rust te geven. Maar konijnen kunnen helaas niet praten. Dat zal het soms zoveel makkelijker maken. wat fijn dat jouw konijn jou daarna wel nog accepteert. Wij geven altijd medicatie samen en als mijn konijn mijn vriend al ziet gaat ze stampen en rent ze weg. Dit maakt het allemaal zo lastig. Die gas en haken daar komt ze steeds wel bovenop maar omdat het best veel is heeft ze best veel stress. als wij kiezen voor inslapen, dan zal ik mijn ram zsm koppelen aan een nieuw konijn uit de konijnenopvang. Ik vind geld minder belangrijk dan het leven van een konijn. Voor zowel mijn man als vrouw. al is 850 euro in een paar maanden tijd best pijnlijk.
 7. Dank je voor je bericht. Ik vond het best lastig om dit te opperen, omdat ik echt het beste met mijn konijnen voor heb. ik vind het lastig om te zeggen hoe de kwaliteit is. Ze doet wat ze moet doen, maar ze maakt geen binkys bijvoorbeeld, haar man doet dat wel veel. In de ren hebben we zand. Soms veeg ik alles aan en gaat ze fanatiek graven, zodat het er precies hetzelfde uitziet als voorheen. Maar geen idee of ze dat leuk vindt of dat ze mijn idee gewoon heel stom vindt. We hebben het ‘geluk’ dat ze maar eens per acht maanden aan haar haken wordt geopereerd. En het herstel is dan zeker een week incl naar binnen + medicatie. Maar ze heeft vaak dagen dat ze slaperig in haar hok ligt en niets wil eten. Dus ik in paniek en dan ineens na een paar uur gaat ze wel eten, alsof er niets is gebeurd. Dat blijf ik vreemd vinden. Dit lijkt een losstaand iets. ik denk dat ze nu gas heeft gekregen omdat ze een tijd binnen zaten omdat de ram geopereerd was (ongelukkige val in het hok waardoor z’n tand scheef stond, dood was gegaan en was gaan ontsteken) en dat het naar buiten brengen te stressvol was? Maar dit was dus laatst ook. Na de haken. Operatie ging goed, maar na het terugzetten kreeg ze gas. Maar ze buiten in de ren laten is geen optie, want de ren is 8m2 en haar twee keer per dag vangen is nog stressvoller. Toen ik zondag naar de spoed ging heb ik haar kiezen laten nakijken, daar was niets te zien. De maand ervoor ook niet toen we de jaarlijkse vaccinatie hadden. Ik heb een hooisoort gevonden die de konijnen erg lekker vinden en daardoor het langer duurt voor zij weer geopereerd moet worden. mijn dierenarts geeft aan dat haken weghalen de beste oplossing is. Tanden/kiezen eruit is hij geen voorstander van. Welke opties zijn er volgens jou?
 8. Mijn vrouwtje is bijna zes jaar. Vanaf dat zij klein was, had ze altijd iets. Gasbuik, haken, chagrijnig, niet lekker etc. Ze is dus best vaak geopereerd. En als ze een operatie heeft gehad duurt het herstel in vergelijking met haar partner altijd lang. Ik vind haar best pietluttig 😄. Haar man had grote haken en een ontsteking en at gewoon door en zij stopt al met eten met een mini haak. In maart dit jaar hebben we haar aan haar haken laten opereren. Operatie is goed gegaan, maar uiteindelijk stopte ze weer met eten en moest ik twee keer terug naar de dierenarts. 600 euro lichter. Op het moment is ze weer ziek. Ze heeft een gasbuik. Ik merk dat ik het echt zwaar vind. Ze heeft altijd iets. Het is een bang konijn en ook vaak chagrijnig naar haar partner. Ik vraag me af waar ik het allemaal voor doe. Haar steeds weer aan de praat krijgen voor mezelf of voor haar? Ze is nu ook zo boos als we medicatie moeten geven dat ze in het spuitje bijt. Dit deed ze voorheen niet. Ik vraag me af of zij er nog wel zin in heeft. Ze is ook zo bang (geworden). Ik weet niet zo goed waar ik heen wil met mijn verhaal, maar ik merk dat ik er echt heel naar van wordt. Ik heb zoveel en zo vaak stress om haar. Het belemmert mijn dagelijks leven. Ik heb zo veel voor mijn konijnen over, maar ze maakt het mij zo lastig. Kan je zeggen dat een konijn ondraaglijk lijdt? Ik hoor graag jullie tips, ervaring, mening etc. We hebben overigens een zeer goede dierenarts. De beste van noord Holland
 9. Anders: ik plaats een ventilator voor de (buiten) ren. Verlengsnoer door de hele tuin, maar het werkt wel 😅 ik zet hem op een stand dat de ventilator heen en weer beweegt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .