Ga naar inhoud

tam86

Members
  • Items

    279
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Noord Holland
  • Huisdieren
    Twee konijnen (Pleun en Kenzo) en hond Luca

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tam86's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

  1. Bedankt @Evee en @bunnyempress jullie zeggen precies wat mijn gevoel ook zei. Maar omdat het niet het ‘standaard’ koppelen is dacht dat dat het misschien niet mogelijk/handig zou zijn, maar in dit geval dus wel. Bedankt!
  2. Mijn voedster is overleden en voor mijn ram (7) heb ik een nieuwe gevastreerde voedster (5) gevonden. De speeddate ging goed dus de voedster mocht mee naar huis. Thuis merkte ik snel dat de voedster overheersend werd. Mijn ram stopte met eten en hijgde heel snel. Ik heb de koppeling gestaakt. Vandaag opnieuw gaan koppelen. Ik merk dat mijn ram zwakker is. En dat de voedster hier op in speelt. Mijn ram is waarschijnlijk vorig jaar ongelukkig terecht gekomen waardoor zijn hele gebit schreef is gaan staan. Dit was vorig jaar gaan ontsteken en hij heeft drie maanden AB gehad. De onderste kiezen zijn volledig verdwenen en boven groeien ze en naar boven (naar z’n oog) en naar beneden. (Zie topic Kiezen groeien door). Dit is een uitzichtloze situatie. Ik denk dat de voedster merkt dat mijn ram zwakker is en dat het koppelen dat beïnvloed. Ik denk dat ze ergens wel een match zijn. Maar nu is het dat het zwakke konijn aangevallen wordt. ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik denk dat alle voedsters zo op hem zouden reageren. Hem alleen houden lijkt mij geen optie, maar wat wel? de konijnen zitten nu in hetzelfde hok met gaas er tussen. Dit vinden ze allebei prima en negeren elkaar. Ze hebben vanochtend zo’n 2 uur samen gezeten.
  3. Ik heb nu mijn man gekoppeld aan een 5 jarige voedster. De speeddate ging redelijk. Ze negeerden elkaar, joegen een klein beetje en was eigenlijk een saaie speeddate. Thuis neergezet op neutraal terrein. De voedster is ineens veel overheersend. Er liggen heel veel plukken haren. Ook is er een pluk boven z’n neus weg. Mijn man rent alleen maar weg. Op de speeddate kwam hij nog voor zichzelf op. Ik vind het heel zielig. Mijn man wil niet meer eten en ademt snel. Hij is ook al oud en ben bang dat straks de stress hem fataal wordt. Wat nu te doen? De speeddate begon zo goed. De ruimte waar ze nu inzitten is zo’n 4m2 met wat huisjes met twee uitgangen. kan ik hem in z’n eigen hok buiten plaatsen zodat hij zich daar wat vertrouwder in voelt en dan morgen als hij bijgekomen is van de reis (uur totaal) en koppeling de voedster in z’n hok erbij zetten? Evt kan ik zijn hok kleiner maken. Buitenhok is zo’n 8 m2
  4. Als het toch niet goed gaat mag de voedster weer terug naar de opvang. Degene waar ik het konijn vandaan haal heeft zelf veel ervaring met koppelen van konijnen. ik wilde inderdaad samen gaan en met twee reismandjes. ik heb thuis een panelenren die al een paar maanden niet gebruikt is. Ook heb ik een 1 meter bak die ik aan de ren vast ga maken. Ik heb meerdere plekken waar de man nooit geweest is. Of kan ik de ren in dezelfde kamer zetten waar hij een aantal maanden geleden eventjes heeft gezeten (na z’n operatie). Ik kan desnoods een andere opstelling doen. Of hebben ze dit alsnog door? Dit vraag ik omdat die kamer net even iets praktischer is.
  5. Bedankt iedereen voor de reacties. Ik denk dat mijn voorkeur toch naar een gecastreerde voedster uitgaat. Ik heb afgelopen jaren veel operaties met mijn konijn gehad (haken) dus ik mijn voorkeur gaat nu uit naar een konijn die de operatie al achter de rug heeft. Nu heb ik een gecastreerde voedster zo’n 30 min rijden hier vandaan gezien. Kan mijn man van 7 zo’n lang stuk in de auto heen en weer aan ? Ze gaan dan speeddaten en als het goed gaat neem ik ze beide mee om thuis verder te koppelen.
  6. Mijn voedster (7) is helaas overleden. Ze had haar hele leven al kwaaltjes. Haakjes op kiezen en gasbuiken. Ze was echt op. Heel verdrietig, maar nu heb ik een man van 7 thuis zitten. Hem gun ik graag een vriendin. Mijn man is een actief konijn. Maakt dagelijks binkys. En springt nog overal op. Hij kan ook goed chillen, maar ik vind hem voor z’n leeftijd vrij vitaal. Ik heb een konijn van 2,5 op het oog. Zij is nog niet gecastreerd. Kan dit ivm het leeftijdsverschil? En kan je een vrouwtje rond die leeftijd nog laten castreren of is de baarmoeder na 2,5 jaar al onrustig? ik heb ervaring met koppelen en de ruimte in huis. Waar hij nooit geweest is.
  7. Bedankt om te lezen dat amputatie minder heftig is dan het klinkt. Ik wil het beste voor mijn konijn. Ik moet nu keuzes maken. Situatie aankijken (werkte nu ook 11 mnd, oogamputatie, kies weghalen? Heel lastig. Ik wil niet te laat, maar ook niet te vroeg of misschien zelfs onnodig iets doen.
  8. Hij heeft, voor zover de arts kan zien, nu geen last. Ook geen traanoog of een oog dat er anders uitziet. Hij eet goed. Hij is na z’n operatie alweer aangekomen. Zal de situatie voor nu een spoedje zijn of kan ik afwachten of het evt iets gaat doen? Misschien dat het wel net goed gaat en dat ik af en toe (zat nu ook 11mnd tussen) z’n halen links weg moet halen? Of gaat dit sowieso niet ‘goed’ zonder ingreep als amputatie? Rechts is nu idd goed. En z’n drie snijtanden doen het ook prima met z’n drieën. het lastige is dat ik nu op vakantie ga en hij in de konijnenopvang zit. Zij weet wel het verhaal en gaat naar mijn dierenarts als er iets is. hij heeft nu geen abces. Zijn kaak is wel anders gaan staan, maar dat komt door die ontsteking. Bot en kiezen zijn weggerot. Zo zielig die arme schat. Wat een pijn moet hij hebben gehad
  9. Volgens de arts heeft hij nu geen last. En ook geen traanoog. Ik begreep dat niezen ook een teken is. Dat doet hij heel soms, maar niet bijzonder veel. Maar als zijn oog verwijderd moet worden dan moet neem ik aan ook die kiezen die naar z’n ogen groeien verwijderd worden? Kunnen ze ook die de bovenkant van de kiezen die nu richting z’n ogen groeien ook weghalen? Als z’n kiezen boven worden verwijderd dan zou dat betekenen dat hij links onder en boven geen kiezen meer heeft. En rechts volledig en goed aansluitende kiezen. Kan dit of zal dan uiteindelijk rechts ook anders gaan staan?
  10. Dank voor het meedenken. Er zijn foto’s gemaakt, geen ct scan. Een oogamputatie. Jeetje wat heftig! Dan moet ik goed nadenken of ik dat dan voor het konijn of voor mezelf doe. Uiteindelijk wil ik altijd blijven handelen wat het beste voor m’n konijn is. ik zal het topic even bekijken en ik ben benieuwd naar het advies van @Dollie
  11. Ik zit bij Anicura. Daar hebben ze een konijnkundige dierenarts. Er zijn foto’s gemaakt en daar zag je dat het een rotzooitje is. De foto’s zal ik opvragen zodat ik ze kan doorsturen. Kiezen aan één kant helemaal weg. Ook de wortel. Gelukkig is het nu niet meer ontdoken en heeft de dierenarts niet het idee dat hij pijn heeft. Het zag er rustig uit. Zij gaven aan dat die kies die naar boven groeit, los van de oogontsteking of traanoog, niet voor heel veel hinder kan zorgen. Naar beneden wel, omdat er op ten duur weer haken ontstaan. En hij eet niet altijd z’n blinde darm keutel (helemaal) op. Dat blijft wel een dingetje. De meeste keren wel maar soms zie ik wat liggen.
  12. Het is een goede (hooi) eter. Hij is sowieso geobsedeerd door eten. Helaas wel iets afgevallen omdat Eten lastiger ging. Beetje verwarrend maar ik bedoel de vier voorste tanden. Links onder is weg. Die was ontstoken en zat al los. Er zat pus tussen en de tand was al dood. Trekken was helaas de enige optie. Maar gelukkig lossen de drie overige het goed op en zit daar geen probleem meer. Het gaat nu alleen om de linker bovenkant van de kiezen die doorgroeit en de kiezen onder die verdwenen zijn (zonder trekken).
  13. Ik zit met een verdrietige situatie. Ik hoop dat jullie mij kennis, info oid kunnen geven. Mijn ram wordt in juli 7. Vorig jaar of dat jaar ervoor is iets gebeurd waardoor zijn snijtand linksonder is gaan ontsteken. Misschien een ongelukkige val? Ik had dit in eerste instantie niet door omdat hij gewoon bleef eten. Toen ik een kleine verandering opmerkte ben ik gelijk naar de dierenarts gegaan. Voortand ontstoken en haken op kiezen. Dus operatie. Uiteindelijk zat z’n voortand los en was afgestorven dus die moest eruit. Z’n rechterkiezen waren prima, maar links een drama. Onder was vrijwel weg en boven heel lang. Ook was z’n gebit ontstoken. Drie maanden antibiotica gehad (nu 11 mnd geleden). Nog voor controle geweest. Alles was rustig en snijtanden deden het goed met z’n drieën. Gelukkig. Konijn is goed hersteld. Afgelopen weken zag ik steeds vaker een blinde darm keutel dus ik naar de dierenarts. Snijtanden voor en rechts nog steeds prima. Links zelfde verhaal alleen nog erger. Onder helemaal verdwenen. Boven zowel naar beneden als naar boven richting z’n oog gegroeid. Volgens dierenarts nu kans op ontstoken oog maar groeit het naar boven niet meer verder. Het klinkt iig heel akelig. Kiezen zijn onder narcose bijgeslepen en hij eet alweer prima, alsof er niets gebeurd is. Het is een konijn met zoveel levenslust. Zelfs als het eten bijna niet meer gaat blijft hij doorgaan. Heeft iemand een gelijke situatie gehad of een idee hoe nu verder?
  14. @Evee @Kolino bedankt voor jullie adviezen. Ik merk nu al heel veel verschil. Plas is niet meer donker, hij poept en plast weer de bak en ook zijn de plasjes weer netjes in de hoek van de bak.
  15. Ik heb voor donderdag 11 Jan een afspraak bij de dierenarts. Omdat mijn konijn gewoon actief is, is het geen spoed en kon ik niet eerder. Ik heb de boer gemaild met de voedingswaarden van het Engels raaigras wat ik gaf. Ik kan er niet heel veel chocola van maken, maar ik denk dat als ik het Engels raaigras verwissel voor Timothy hooi dat ik al veel winst behaal. De andere soorten hooi dat ik geef, hebben minder calcium/fosfor en hoge vezelwaarden. Ook het stoppen/minderen van luzerne zal vast resultaat opleveren. bedankt @Kolino en @Evee voor het meedenken! Ik heb weer wat geleerd. Wat betreft konijnen ben je nooit uitgeleerd blijkt maar weer 😊
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .