Spring naar bijdragen

tam86

Members
 • Aantal bijdragen

  167
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

tam86 last won the day on July 29

tam86 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

53 Uitstekend

Over tam86

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Konijnen, cavias en parkieten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor de reactie! Hoef ik hem gelukkig niet weg te gooien. Er is wel wat vloeistof uitgelopen. Is dat erg bij het opnieuw invriezen? Ik had trouwens geen idee dat de inhoud een soort slimey is 😅
 2. Zojuist kom ik erachter dat een ICE pod lek is. Het dopje zat los en er kwam allemaal bevroren vloeistof uit (ik heb hem niet via hier gekocht). Kan ik hier nog iets mee of meteen weggooien? Erg fijn met deze hitte!!!! 😔
 3. Ik heb zes icepods, de ren overdekt met een schaduwdoek (hoog opgehangen zodat het wel ventileert, hele vriezer met flesjes volgegooid. Voordat ik wegga geef ik ze wat andijvie en witlof. De konijnen hebben een tunnel gegraven dus als ze willen kunnen ze ook daar koel liggen. De konijnen en ik zijn klaar voor vandaag! We gaan iets later naar het festival zodat we ze op het warmst van de dag in de gaten kunnen houden!
 4. Bij mij begint ‘de konijn hitte stress’ nu al. Vooral omdat ik zaterdag naar een festival ga. Ik ben in staat mijn kaartje te verkopen.... (hier verwachten ze drie dagen 28gr).
 5. Bedankt voor de reacties! Dat ze nu niet meer zoveel doen en chill liggen is dus eigenlijk alleen maar goed 🙂 Ze waren in het begin drukker omdat ze alert waren denk ik. Bang voor enge grijpgrage handen (ze komen van jonge kinderen, ze heten ook Anna en Elsa). Vitamine C van Roter een goede tip. Die zal ik af en toe voeren. Maar waar het dus op neer komt, is dat cavia’s best saai zijn 😄 goed om te weten haha. Al racen ze soms weleens als kleine monstertjes rond 😝. Ow haha krijgen geen hele andijvie of witlof maar drie blaadjes per dier! Mevrouw lag gisteren zo in haar hoekhuis. Volgens mij heeft ze te diep in het glaasje gekeken de nacht ervoor 😂
 6. tam86

  Vragen over cavias

  Ik heb sinds kort twee vrouwtjescavias overgenomen. Ze zaten bij iemand thuis in een vies stinkend hok en niemand keek er naar om. Gelukkig wilde ze ze afstaan. We zijn met ze naar de dierenarts geweest en zij schatte ze rond één jaar. Verder waren ze gezond. Ze wegen 950 en 1050 (ene is ook groter). Toen ze bij mij kwamen waren ze erg schrikachtig. Tegenwoordig zijn ze heel relaxt. Ze liggen wel heel veel en ik vraag me af wat normaal is. Ze liggen languit met hun poortjes opzij (net als konijnen). Soms leggen ze hun hoofd op de grond. Ze krijgen 20 gram science selective cavia per cavia per dag. Ze eten goed hooi en drinken zon 100ml per dag. Keutels zijn ligt nattig maar ogen normaal. Groenvoer krijgen ze eens per dag (3 andijvie, 3 witlof, plakje komkommer en verder wat ik heb liggen: radijs, bleekselderij, paprika, tomaat). Geef ik ze voldoende voer? Is het normaal bij cavia’s dat ze zo languit liggen? Of voelen ze zich gewoon heel fijn? Naar mijn idee slapen/liggen ze veel over de dag door en anders eten/drinken ze. Vergeleken bij mijn konijnen doen ze niet zoveel. Ze hebben een open kooi van een meter en mogen elke dag zon zes uur rondlopen.
 7. Nou zo voel ik me af en toe echt! Het zijn toch hun intieme delen... of vermenselijk ik de konijnen nu ?! 😅
 8. Mijn konijnen zijn ook geen fan van hun kontje controleren. Ik heb een klein spiegeltje gekocht. Ik leg wat kruiden op een krukje waar ze dan opspringen en fanatiek gaan eten. Ik leg dan het spiegeltje onder hun staartje en kan ik via de spiegel hun kontje bekijken 😛 nogal omslachtig haha, maar het werkt wel!
 9. Ik ben in het buitenland en ik vind die temperaturen in Nederland helemaal niets! Continue weerbericht checken in de hoop dat het ineens onder de 25 Gr. overdag is. De konijnen zitten bij een erkende opvang en worden goed in de gaten gehouden, maar toch. Ze zitten (liggen waarschijnlijk) overdag op het gras, dat schijnt koeler te zijn. Ik heb zes icepods meegenomen, hoef ik me daar iig geen zorgen over te maken 😝. Ik ga iig nooit meer in de zomer uit Nederland, heb ik besloten!
 10. Is ze gecastreerd? Als dat niet zo is, zal daar voor een deel dat drukke, hormonale gedrag van komen. Ook geef je aan dat ze in een hok opgesloten zit. Ze verveelt zich waarschijnlijk en kan niet even lekker rennen of graven. Ook zeg je dat de konijnen niet bij elkaar mogen. Dit levert veel frustratie op. Konijnen zijn groepsdieren en horen 24/7 een maatje te hebben. Mijn advies: zorg ervoor dat ze een permanente ren heeft waar ze 24/7 in kan. Voor een koppel minimaal 2m2. Af en toe in de tuin telt niet mee. En geef je konijnen een partner (nadat zij gecastreerd is).
 11. Gisteren een foto hier geplaatst, maar vandaag heb ik zon leuke foto gemaakt en die wil ik jullie niet onthouden. Mijn ene konijn graaft een tunnel en mijn andere konijn graaft het overtollige zand naar achteren. Wat een teamwork 😍. Let op de koppies vol met zand! (de andere foto is wat mij betreft niet meer geldig, bedankt!).
 12. Vorig jaar heeft mijn vriend een nachthok + ren zelf gemaakt. Alles is van hardhout ivm veiligheid. Kostte vier weekenden en heel wat geld, maar het resultaat mag er zijn. Hok is uitgegraven en geheel voorzien van nerstengaas.
 13. Het zelfgemaakte konijnenparadijs van ruim 7m2 incl door mijn konijnen uitgegraven burcht over de gehele breedte van de ren (ingang rechtsonderin) 😍
 14. tam86

  Veilig hooi?

  Iemand een idee of deze veilig zijn?
 15. tam86

  Veilig hooi?

  Deze drie sprietjes zaten in het hooi. Wat is dit en is het veilig voor konijnen (en cavia’s)? Lupine ziet er anders uit toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .