Spring naar bijdragen

tam86

Members
 • Aantal bijdragen

  197
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

tam86 last won the day on 6 Oktober 2019

tam86 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

75 Uitstekend

Over tam86

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Konijnen, cavias en parkieten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het kan zijn dat ze gas heeft/had. Geef je toevallig koolsoorten als groenvoer? Ik weet niet of het gas is, maar ik zal het wel in de gaten houden. De keutels goed in de gaten houden. https://www.bunnybunch.nl/informatie/gas-verstopping-bij-konijnen/ Mijn konijn heeft vroeger weleens een gasbuik gekregen toen ze in de rui was. Als ik merk dat ze haren verliezen, geef ik ze een lijnzaadbrokje.
 2. Bij mij was het ook echt een ramp. Wat je kunt proberen is met een vijzel de pellets fijnstampen en een beetje water toevoegen. Zo plakken de korreltjes pellets aan hun voer en leren ze de smaak kennen.
 3. Lastig om te zeggen. Mijn parkiet stortte steeds neer zonder dat ie in de rui was. Wij zijn naar dierenkliniek ijburglaan in Amsterdam (gespecialiseerd in vogels) geweest waar bleek dat hij veel te dik was van het zaadvoer. Gemengd zaadvoer zijn een soort snoepjes. We moesten per direct op pellets over (volgens afbouwschema). Ik weet niet waar je woont, maar ik zal zeker adviseren met die dierenarts contact op te nemen. Ze zijn zeer kundig met vogels en er werken vogelartsen.
 4. tam86

  Wat is dit?

  Ze zitten buiten. Ik denk dat het in het hooi zat, omdat ik ook gele bloemblaadjes in het hooi vond. Op internet zag ik iets van een gele lis. Wat enorm giftig is!!! Ik schrok me dood dus. Vandaag heb ik de konijnen goed in de gaten gehouden. Regelmatig controleren of ze nog eten etc. Al ruim 24u voorbij en ik merk geen verschil. Hopelijk blijft het zo. Wat was ik bang! Ja erg slordig! Ik ga er iets van zeggen idd.. stel dat het echt een gele lis is en ze het ophadden gegeten.
 5. tam86

  Wat is dit?

  Zojuist vond ik iets geks in het hooi. Er lijkt ook aan geknaagd te zijn. Weet iemand wat het is en moet ik mij zorgen maken?
 6. Tabletjes eten ze niet. Daar zit idd ook nog suiker in. Ze krijgen vitamine C druppels!
 7. Ben je daarmee bekend? Wat mogen ze wel en wat niet? Ik lees op internet dat science selective minder goed voor ze is Ivm meer koolhydraten. Hugho caviavoer schijnt beter te zijn? verder krijgen ze voldoende hooi, gedroogd gras (bunnybunch), Gedroogde kruiden, groenten (andijvie, witlof, tomaat, komkommer, paprika, radijs, selderij) Ze krijgt vijf tot zeven dagen Metacam cavia 0.1 ml. Ze heeft daarna niet meer gepiept.
 8. Ik ben terug van de dierenarts. Nagel zag er goed uit. Ze ging echter piepen toen de dierenarts aan haar buik zat (andere deed dat niet). Dierenarts voelde niets geks. Urine is bekeken en ze bleek suiker in haar urine te hebben. Maandag is de dierenarts weer open en ga ik nogmaals urine brengen. Als het nog steeds hoog is, heeft ze wellicht suikerziekte....
 9. Ik zal morgen de dierenarts bellen om te overleggen of langskomen handig is. Ik zal voor nu wat meer open huisjes in het hok zetten dat ze makkelijker weg kan. Misschien helpt dat. Bedankt!
 10. Nee, alleen de gewonde is naar de dierenarts geweest. Dit was 20 november. Zal dat nu nog meespelen? Het piepen is pas sinds anderhalve week. Daar heb je gelijk in. Op mijn werk hebben ze vier cavia's en die piepen ook nooit op deze manier. Ik vind het lastig, want ze ziet er goed uit, maar toch langs de dierenarts denk je? Wat wel gek is, is dat ze alleen piept als ze in een huisje zit. Samen hooi of kruiden eten gaat prima.
 11. Ik denk niet dat ze pijn heeft. Ze beweegt goed en maakt soms vrolijke geluidjes. Ook ligt ze lekker op haar zij te chillen. Er is eigenlijk niets anders behalve dat ze bang voor mij is en dat ze een luide piep laat als haar zus in haar buurt komt.
 12. tam86

  Cavia piept hard

  Vorige maand ben ik met mn cavia naar de dierenarts geweest, omdat haar nageltje eraf was. Dit is goed gegaan en het ziet er rustig uit nu. Mijn cavia was nooit bang en kwam altijd naar mij toe tot dat moment dat we bij de dierenarts zijn geweest. Ze is heel schrikachtig en rent van me weg. Sinds een week begint ze ook hard te piepen naar mn andere cavia als zij te dicht in de buurt komt (één lange harde piep is het). Vandaag ook naar mij gepiept toen ik een blaadje andijvie wilde geven. Het lijkt alsof ze bang is. Kan het zijn dat ze een soort trauma heeft opgelopen van het dierenarts bezoek of kan er iets anders aan de hand zijn? Vinden ze elkaar plots niet meer aardig (vrouwtjes, twee jaar samen)? Ze eet, drinkt, poept en plast goed. Ze maakt ook nog vrolijke geluidjes.
 13. tam86

  Budget groenten?

  Een krop andijvie of losse witlof is idd niet duur. Wortelloof is gratis. Komkommer lusten sommige konijnen ook is is altijd wel ergens in de aanbieding. Sowieso is er altijd wel ergens een bepaalde groente in de aanbieding denk ik. In de wintermaanden worden wilgen gesnoeid. Dit zorgt voor gratis knaaghout. Als je dit in de vriezer bewaard blijft het lang vers. Mijn vriezer ligt alweer vol!
 14. Oké dat wist ik niet. Bij Konijnencentrum Hillegom, waar ik mijn konijnen vandaan heb, worden de mannen en de vrouwen gecastreerd en krijgen ze hun jaarlijkse vaccinatie (wellicht met uitzonderingen). @bunny bunny kan dit idd altijd checken als zij ervoor kiest een partner te nemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .