Spring naar bijdragen

tam86

Members
 • Aantal bijdragen

  177
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

tam86 last won the day on 6 Oktober

tam86 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

58 Uitstekend

Over tam86

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland
 • Huisdieren
  Konijnen, cavias en parkieten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Weer even een update. Ik heb de konijnen op 15 gr brok gezet. Ik heb één dag geen keutel gevonden. Twee dagen een halve keutel en vandaag paar klontjes. Wat mij opviel vandaag is dat er liep een jonge speelse kat rondom de ren en tegen de ren aansprong waar mijn konijn erg bang voor was. Ze was aan het stampen en ja hoor, blindedarm keutels. Ik heb echt het idee dat ze ze door angst (regen, wind, dieren rondom de ren) niet opeet. Herkent iemand dit? Daarna heb ik wat research gedaan en ik kwam uit op Protexin Bio-Lapis. Dit kan blijkbaar gegeven worden in stressvolle perioden. Sowieso heeft deze voedster in het verleden gasbuikjes gehad en voelt ze zich regelmatig spontaan een uurtje niet lekker (suf, geen honger). Misschien dat haar darmflora verstoord is. Zou dit product (voor een tijdelijke kuur) uitkomst kunnen bieden? Is iemand bekend met dit product? bedankt!
 2. Ja, ze krijgen er weinig van. Het grootste gedeelte bestaat deze keer uit weegbree en daar hebben ze nooit gek op gereageerd. Ze krijgen een handje kruiden per dag gemixt door het hooi. Voor de zekerheid zet ik ze op 15 gram brok en op de oude kruiden. En anders idd met een drolletje naar de dierenarts. Bedankt voor het meedenken!
 3. Ik bedenk me dat ik een aantal weken geleden kamille en goudsbloem door de gewone kruiden heb gemixt. Misschien dat dat een oorzaak kan zijn. Kunnen konijnen overgevoelig zijn voor bepaalde kruiden? Ik heb ze btw van de bunnybunch webwinkel.
 4. Het gekke is dat ik niets veranderd heb. Ze krijgen al twee jaar hetzelfde. Het is begonnen toen het zoveel ging regenen en waaien. Waardoor ze meer gingen wegduiken. Mijn konijnen zijn middelgroot. Op de verpakking staat dat ze nog meer mogen, maar toen werden ze dikker. 20 Gr per konijn werkt beter. Ik kan kijken hoe het gaat met 15 Gr per konijn.
 5. Sinds ruim een week vind ik bijna elke ochtend een hele of halve blindedarm keutel. Hij ligt steeds op dezelfde plek dus ik neem aan dat het van hetzelfde konijn is. Mijn konijnen krijgen s ochtends 10 Gr Versele laga complete en rond 20.00u nog eens 10 Gr. 20 Gr. Per Konijn. Ze krijgen één A twee lijnzaadbrokjes per dag (vooral in de rui). Verder eten ze goed hooi en kruiden. Ze zijn erg actief en levendig. De “normale” keutels zijn normaal en ze drinken goed. In de ochtend en in de avond krijgen ze één paardenbloemwortel voor de kiezen. Rond 17.00u krijgen ze groenvoer (minimaal drie soorten). Waar kan het aan liggen dat ik plotseling deze keutels vind? Zal ik nog minder brokjes moeten geven? Met regen en storm zitten ze weggedoken. Misschien dat ze het spannend vinden en daarom hun keutel niet opeten of is dit te ver gezocht?
 6. tam86

  Regen

  Bedankt voor de reacties. Iets met een geraamte van golfplaten of zeil lijkt ons een goed idee. Wij hebben twee losse frames die je eraf kunt tillen. We maken dan een zomer en winter opstelling. Voor nu heb ik gewapend dik transparant zeil gekocht. Dit is waterproof en stormbestendig. Wellicht ga ik dit ophangen, zodat ik ook droog blijf 😬
 7. Eindelijk waren het dierendag en kon ik het taartje geven. Het was een leuke seconde 😅
 8. Eindelijk was het dierendag en kon ik het taartje geven. Het was een leuke seconde 😅
 9. tam86

  Regen

  Graag zou ik wat tips willen. De konijnenren heeft het zwaar door de regen de laatste tijd, konijnen nat, ik nat, alles nat. Om gek van te worden. Er ligt nu zon blauw afdekzeil op, maar dit is donker en als ik in de regen in het hok wil, wordt nog alles nat. Ik zou graag iets willen wat beter tegen de regen beschermd. De helft van het hok zijn tegels en de andere helft zand. Hoe hebben jullie jullie hok beschermd? (ik weet dat konijnen tegen regen kunnen, maar ik kan dat niet😂)
 10. Wellicht een stomme vraag, maar mogen cavia's het gedroogde gras en de grasmix van de webshop? (edit: de rosewood taart is vandaag binnen gekomen en is echt super schattig! De diertjes en vooral ik 😁 kunnen niet wachten tot dierendag)
 11. Bedankt voor de reactie! Hoef ik hem gelukkig niet weg te gooien. Er is wel wat vloeistof uitgelopen. Is dat erg bij het opnieuw invriezen? Ik had trouwens geen idee dat de inhoud een soort slimey is 😅
 12. Zojuist kom ik erachter dat een ICE pod lek is. Het dopje zat los en er kwam allemaal bevroren vloeistof uit (ik heb hem niet via hier gekocht). Kan ik hier nog iets mee of meteen weggooien? Erg fijn met deze hitte!!!! 😔
 13. Ik heb zes icepods, de ren overdekt met een schaduwdoek (hoog opgehangen zodat het wel ventileert, hele vriezer met flesjes volgegooid. Voordat ik wegga geef ik ze wat andijvie en witlof. De konijnen hebben een tunnel gegraven dus als ze willen kunnen ze ook daar koel liggen. De konijnen en ik zijn klaar voor vandaag! We gaan iets later naar het festival zodat we ze op het warmst van de dag in de gaten kunnen houden!
 14. Bij mij begint ‘de konijn hitte stress’ nu al. Vooral omdat ik zaterdag naar een festival ga. Ik ben in staat mijn kaartje te verkopen.... (hier verwachten ze drie dagen 28gr).
 15. Bedankt voor de reacties! Dat ze nu niet meer zoveel doen en chill liggen is dus eigenlijk alleen maar goed 🙂 Ze waren in het begin drukker omdat ze alert waren denk ik. Bang voor enge grijpgrage handen (ze komen van jonge kinderen, ze heten ook Anna en Elsa). Vitamine C van Roter een goede tip. Die zal ik af en toe voeren. Maar waar het dus op neer komt, is dat cavia’s best saai zijn 😄 goed om te weten haha. Al racen ze soms weleens als kleine monstertjes rond 😝. Ow haha krijgen geen hele andijvie of witlof maar drie blaadjes per dier! Mevrouw lag gisteren zo in haar hoekhuis. Volgens mij heeft ze te diep in het glaasje gekeken de nacht ervoor 😂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .