Ga naar inhoud

tam86

Members
  • Items

    266
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Noord Holland
  • Huisdieren
    Twee konijnen (Pleun en Kenzo) en hond Luca

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tam86's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

  1. @Evee @Kolino bedankt voor jullie adviezen. Ik merk nu al heel veel verschil. Plas is niet meer donker, hij poept en plast weer de bak en ook zijn de plasjes weer netjes in de hoek van de bak.
  2. Ik heb voor donderdag 11 Jan een afspraak bij de dierenarts. Omdat mijn konijn gewoon actief is, is het geen spoed en kon ik niet eerder. Ik heb de boer gemaild met de voedingswaarden van het Engels raaigras wat ik gaf. Ik kan er niet heel veel chocola van maken, maar ik denk dat als ik het Engels raaigras verwissel voor Timothy hooi dat ik al veel winst behaal. De andere soorten hooi dat ik geef, hebben minder calcium/fosfor en hoge vezelwaarden. Ook het stoppen/minderen van luzerne zal vast resultaat opleveren. bedankt @Kolino en @Evee voor het meedenken! Ik heb weer wat geleerd. Wat betreft konijnen ben je nooit uitgeleerd blijkt maar weer 😊
  3. Bedankt voor je bericht. Heb je een tip waar ik verse kruiden vandaan kan halen in deze periode van het jaar? In de supermarkt hebben ze vaak peterselie en basilicum en die zijn volgens het artikel niet ideaal. Ook geef ik liever bio. overigens drinkt hij wel heel goed. Veel meer dan die ander (overblijfsel van EC). Ik denk dat met ander hooi/kruiden en de tips van BB een heel eind ga komen. als ik het idee heb dat het beter gaat kan ik dan weer de oude kruidenmixen geven? Ook zo zonde om dat weg te gooien. Heb bijna 3kg liggen.
  4. Ik ben aan het kijken naar de samenstelling van mijn huidige hooi. Ik geef meerdere soorten. Volgens mij is Engels raaigras niet geschikt. Klopt het dat ik moet kijken naar calcium maar ook naar ruwe vezels? Zijn deze soorten geschikt? Dit is kruidenhooi Droge stof 86,7 Ruw eiwit 16,3 Ruw as 6,3 Ruw vet 26 Ruwe celstof 29,1 Natrium 0,3 Calcium 0,6 Fosfor 0,2 Suiker 0,8 ook geef ik smulhooi 32 % ruwe vezels en ik geef gedroogd gras/grasmix bunny bunch Ruw eiwit 11.80 % Ruw vet 2.20 % Ruwe celstof 31.00 % Ruw AS 10.20 % Suikers 8.00 % Suikers & zetmeel 12.00 % EWPa 0.56 % VEP 533.00 % VREp 62.00 g Droge stof 90.00 % calcium 0.6%
  5. Het is een mannetje 🙂 maar z’n kontje ziet er schoon uit. Hoe kan je urinebrand herkennen? Is dat dat persen wat hij deed. Het viel me op dat z’n keutels prima qua maat en vorm zijn. De bevatten ook voldoende hooi alleen waren ze brokkelig. Ik kon ze zo verpulveren.
  6. Dank voor je bericht. Ik zal voor nu stoppen met de luzerne. De kruiden dat ik overdag geef is een mix van Hazelnootblad, Havergras, aardbeiblad, Peterseliekruid, Weegbree, Paardenbloem, Zwartebesblad, Goudsbloem, Zonnebloemblaadjes. Kan ik deze mix blijven geven? Of welke kruiden zijn voor nu beter geschikt? in de avond geef ik alleen weegbree.
  7. Ik heb het idee dat mijn ram blaasstenen heeft. Dit denk ik omdat hij veel drinkt, en veel plast, soms ook persen met plassen, plas is donkerder en hij poept en plast overal. Voorheen was hij zindelijk. Hij eet en drinkt wel. Hij ziet er verder prima uit, misschien wel iets rustiger, maar wel actief. Hij is 6,5 jaar. Is dit een gevalletje dierenarts? Heeft iemand tips of ik wellicht iets in de voeding aan moet passen? de voeding ziet er zo uit voor twee konijnen: ochtend: 2 x 10 gram biks versele laga complete. kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer), kruiden (wissel ik eens per maand af), (zongedroogde) luzerne van BB, een paardenbloemwortel en soms een lijnzaadbrokje. avond: groenvoer: meestal twee bladeren andijvie, plakje komkommer, plakje pastinaak en soms bleek of knolselderij. kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer) En weegbree.
  8. Bedankt voor de reacties. Ik heb geen pijnstilling gegeven, maar wel ciseral. Het gaat heel goed met haar. Keutels zijn nog wel klein, maar wel een mooi aantal keutels. Ze eet goed. Vooral groenvoer en kruiden gaan er goed in. @Kolino ik had helaas geen rekening doorgestuurd gekregen. Heel onhandig, maar weer wat geleerd voor de volgende keer. wat een onhandig spul die metoclopramide. Het is een soort pasta. Ik spoot het haar bekkie in, maar viel er gelijk weer uit.
  9. Mijn konijn is vandaag geopereerd aan haar haken. Gisteren eerst met haar naar de spoed gegaan vanwege een gasbuik en onderkoeling. Bij de dierenarts heeft mijn konijn pijnstilling en ciseral via injectie gekregen. Mijn vriend heeft haar opgehaald en vergeten te vragen wanneer we met medicatie moeten beginnen. Moet ik vanavond nog pijnstilling (metacam en metoclopramide) en Cisaral geven? Of vanavond ciseral en morgen pijnstilling? op de verpakking staat: Cisaral 2x metoclopramode 3x metacam 2x Per dag
  10. Ik heb bij het tuincentrum biologische andijvie en selderij gekocht. 6 miniplantjes voor 1,79. Ik heb er twee van elk gekocht gekocht en de 12 plantjes in een rechte bloembak, zo eentje die je aan de schutting hangt, geplant. Gevuld met biologische (turfvrije) Potgrond. Kan dagelijks verse andijvie plukken.
  11. Dank jullie wel. Ik merk dat het me goed doet om verhalen van andere baasjes te horen en dat mijn gevoelens vaker voorkomen. Bedankt!
  12. @Eefje Jij hebt zo te lezen ook veel pech met je konijnen. Dat vallen mijn kwaaltjes nog wel mee. Ik krijg haar altijd weer aan de praat. Ik weet wat ze lekker vindt na een operatie etc. Dus dat gaat prima. Ze is alleen zo bang. Als ze mijn partner en mij samen ziet dan duikt ze al weg. Zo zielig. En als ze zich wel goed voelt is het nog steeds een angstig konijn. Dat uit zich dan in snel happen naar ons of naar haar man. Dus maak je haar gelukkig met haar steeds oplappen? Dat vind ik zo lastig! Is die stress het voor haar allemaal waard? Het is steeds ‘maar’ een weekje, maar konijnen hebben geen klok dus voor hen is het eindeloos.
  13. Ik zal net als jou altijd kiezen voor mijn konijn. Dus als ik kies voor inslapen doe ik dat uit liefde voor haar, om haar rust te geven. Maar konijnen kunnen helaas niet praten. Dat zal het soms zoveel makkelijker maken. wat fijn dat jouw konijn jou daarna wel nog accepteert. Wij geven altijd medicatie samen en als mijn konijn mijn vriend al ziet gaat ze stampen en rent ze weg. Dit maakt het allemaal zo lastig. Die gas en haken daar komt ze steeds wel bovenop maar omdat het best veel is heeft ze best veel stress. als wij kiezen voor inslapen, dan zal ik mijn ram zsm koppelen aan een nieuw konijn uit de konijnenopvang. Ik vind geld minder belangrijk dan het leven van een konijn. Voor zowel mijn man als vrouw. al is 850 euro in een paar maanden tijd best pijnlijk.
  14. Dank je voor je bericht. Ik vond het best lastig om dit te opperen, omdat ik echt het beste met mijn konijnen voor heb. ik vind het lastig om te zeggen hoe de kwaliteit is. Ze doet wat ze moet doen, maar ze maakt geen binkys bijvoorbeeld, haar man doet dat wel veel. In de ren hebben we zand. Soms veeg ik alles aan en gaat ze fanatiek graven, zodat het er precies hetzelfde uitziet als voorheen. Maar geen idee of ze dat leuk vindt of dat ze mijn idee gewoon heel stom vindt. We hebben het ‘geluk’ dat ze maar eens per acht maanden aan haar haken wordt geopereerd. En het herstel is dan zeker een week incl naar binnen + medicatie. Maar ze heeft vaak dagen dat ze slaperig in haar hok ligt en niets wil eten. Dus ik in paniek en dan ineens na een paar uur gaat ze wel eten, alsof er niets is gebeurd. Dat blijf ik vreemd vinden. Dit lijkt een losstaand iets. ik denk dat ze nu gas heeft gekregen omdat ze een tijd binnen zaten omdat de ram geopereerd was (ongelukkige val in het hok waardoor z’n tand scheef stond, dood was gegaan en was gaan ontsteken) en dat het naar buiten brengen te stressvol was? Maar dit was dus laatst ook. Na de haken. Operatie ging goed, maar na het terugzetten kreeg ze gas. Maar ze buiten in de ren laten is geen optie, want de ren is 8m2 en haar twee keer per dag vangen is nog stressvoller. Toen ik zondag naar de spoed ging heb ik haar kiezen laten nakijken, daar was niets te zien. De maand ervoor ook niet toen we de jaarlijkse vaccinatie hadden. Ik heb een hooisoort gevonden die de konijnen erg lekker vinden en daardoor het langer duurt voor zij weer geopereerd moet worden. mijn dierenarts geeft aan dat haken weghalen de beste oplossing is. Tanden/kiezen eruit is hij geen voorstander van. Welke opties zijn er volgens jou?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .