Spring naar bijdragen

Aniek

Members
 • Aantal bijdragen

  8379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

Aniek last won the day on 21 April 2018

Aniek had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

357 Uitstekend

Over Aniek

 • Rang
  BB verslaafde

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het kan nog wel heel laat in de dracht, want ze zijn pas de laatste dagen echt levensvatbaar. Wij doen het dus tot drie weken in de dracht sowieso probleemloos met goed herstel voor de mams. Had er drie niet laten helpen, omdat die verder in de dracht waren, eentje heeft haar jongen door het hok gesmeten en zijn dood gegaan aan het gegooi/gebijt en onderkoeling, dat vind ik altijd zoveel erger, buitenom dat we een konijnenoverschot hebben.
 2. Gewoon steriliseren? Hebben we dinsdag nog gedaan bij drie dames, alle ellende eruit. Arme dieren, zijn ze meteen verlost van die ellende.
 3. Restschade is wanneer het zeg maar niet meer beter wordt op een bepaald punt, als er weer nieuwe symptomen opdoemen dan is of de EC weer actief als het ware of er is wat anders aan de hand. In geval van hangoor, afhangende kant en oog dicht denk ik eerder aan problemen in oor naar traanbuis etc. Echter heel moeilijk te zien zonder camera, daarom zou ik naar een dierenarts gaan die dit wel kan. Bijv. Evert-Jan in Utrecht of andere met een scoop en ervaring. EC behandeling in dit geval zou ik sowieso weer opstarten, maar ik zou zeker bij hangoren die al wat ouder worden niet uitsluiten of het een probleem is in de buizen van oor naar neus.
 4. Klinkt iets als clostridium/cocidiose iets in die trant. Teveel wisselingen geeft onrust, koppelen met volwassen konijn, overdag buiten, 's nachts binnen (ook te groot in temperatuur verschil). Ik vermoed dat de eerdere stilval met 8 weken al een aanzet is geweest voor verspreiding van verdere bacterie. Mijn advies, ga naar een opvang voor een volwassen konijntje die je meteen kan koppelen en niet hele winter hoeft binnen te houden, een konijntje van 7 weken had ook nog bij de moeder moeten zitten. Sterkte met het verlies.
 5. Weet je hoe lang het duurt om iets precies goed op te nemen vanuit de juiste hoek en met juiste tekst etcetera? Enorm lang.. En niet wat gestressed, maar konijn is mega in de stress, die ademhaling is echt mega stress. Erbij voegende dat ze vaak uren moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn etc. Ik geloof echt niet dat dit even kort was. Buitenom de wederom verkeerde voorlichting en het omgaan met dieren.
 6. Ik sluit me aan bij bovenstaande. Waarbij ik ook echt geen fan van drietallen ben, zo vaak valt vroeg of laat een konijn buiten de boot, daarom doe ik het zelfs niet eens. Wel opties houden twee koppels te maken. En inderdaad veel langer op neutraal terrein houden, scheelt enorm veel.
 7. Ik vind het wel belangrijk dat je weet dat er konijnen zijn die nooit zindelijk worden, ongeacht welke leeftijd en naar mijn mening mag het geen reden zijn om een koppel weer uit elkaar te halen. Ik zeg altijd ga er vanuit dat ze niet zindelijk worden, dan valt het in ieder geval niet tegen.
 8. Welke opvang herplaatst twee rammen uit en vervolgens ook nog eens verkeerd van geslacht.. kan geen echte opvang zijn in ieder geval, klinkt meer als een handelaar 😞 Waar je rekening mee moet houden is wanneer je ze pas gescheiden hebt toen het nest ontdekt is dat de kans enorm is dat ze een maand na het eerste nest nog een nest krijgt. Met ook nog het risico dat als je korter dan twee weken na castratie samen hebt laten lopen da deze tijd nog verlengd kan worden. Persoonlijk zou ik het of bij een koppel houden of twee koppels met wellicht mogelijkheid tot viertal, drietallen gaan zo vaak vroeg of laat mis. Of je moet er later alsnog een vierde bij kunnen nemen voor viertal of als nodig twee koppels, maar zou dan wel naar een echte opvang gaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .