Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02-12-23 in alle zones

 1. Duidelijk gevalletje...jij wast mijn rug en ik de jouwe. Zie ze vaak net zo saampjes elkaar wassen. 🥰 Zo klef die 2 boys❤️
  2 punten
 2. Het zal even wennen zijn misschien voor ons als eigenlijk best verwende leden en lezers met zo'n forum als dit, maar het klinkt goed, hoor! 👍
  2 punten
 3. Ik kreeg al een melding dat de doos open was gesprongen maar 100 kilometer verderop. Helaas.😉😅 Je zou bijna denken dat ik de buurvrouw van @Lappie2 ben maar nee ik woon in Nederland, in het hoge noorden. Het was ook op het NOS journaal tijdens het weer item. -10C in Leeuwarden. De hele dag heeft het bij ons flink gevroren. en gisteravond begon het weer te sneeuwen. Er ligt serieus veel.
  1 punt
 4. Een konijn met E.C. haal je in principe naar binnen, zeker op die leeftijd. E.C. kost zoveel energie, dat je niet wil dat ze dat nog kwijt zijn aan zichzelf warm moeten houden. Nadeel is wel dat ze dan tot half mei niet meer naar buiten gaat kunnen, dus in die zin snap ik de dierenarts wel. Ik vind het nu echt te koud buiten voor een konijn met E.C., sorry. Een maand fenbendazol is te kort, tegenwoordig is de behandeling 2 a 3 maanden. Hierbij doe je 2 weken hoge dosis (20mg/kg) en daarna 6 tot 10 weken een halve dosis (10mg/kg). Weet je zo welke antibiotica je hebt gegeven en hoelang, 8 dagen? Qua gewichtsverlies vind ik het meevallen, het is nog geen 100 gram. Wel iets om in de gaten te houden, maar een volle of een lege blaas is ook ongeveer 30 gram. Bloedprikken kan, maar dat is alleen interessant voor lever= en nierwaarden. Naar mijn mening dan, bloedprikken om wel of niet E.C. vast te stellen is onzin. Die snoepstengels zijn overigens mega ongezond. Ik zou investeren in dingen die wel aanzetten, maar een stuk gezonder zijn. Ik denk dan aan kruiden, misschien wat zaden of pitten (max een theelepel per dag). Dan nog even wat vragen over de traanoogjes en het laten staan van de brokken, hoelang heb je dat gezien? Dus dat je dacht er klopt iets niet met eten. Ik zit nog even te bedenken of het een het ander kan veroorzaken. Het kan natuurlijk wel dat er iets met het gebit is, of dat er ergens een abces zit. De dierenarts kan wel het een en ander voelen door alles af te tasten. De vraag is wel, stel dat er iets mee is, is ze wel fit voor een narcose? Ik zou nu eerst die kuur afmaken en toch bedenken hoe je haar weerstand omhoog krijgt. Sommige medicatie heeft wisselwerkingen maar als je nu alleen nog maar meloxicam en fenbendazol geeft, dan kun je best echinacea geven (met mate) en weegbree, paardenbloemblad, iets van peterselie of selderij. Die laatste paar bevorderen het plassen wel, maar dat is niet perse erg. Qua dwangvoeren zou ik 3 keer daags aanraden, als het echt niet wil 2 keer, maar dan iets meer proberen er in te krijgen. In jouw geval zeg ik 3x ongeveer 15ml of 2x een ruime 20ml. Dat geeft nog zat ruimte om zelf te eten, maar dan zouden ze niet af moeten vallen (mits ze ook normaal eten). Let wel, dit is voor konijnen die wel zelf eten, als ze dat te weinig doet dan kun je de hoeveelheid x2 doen en zou ik het ook iets vaker per dag doen. Je dierenarts kraamt geen onzin uit in ieder geval, wel wat puntjes te verbetering, maar ter verdediging van de dierenarts, in de boeken staat nog steeds dat de kuur een maand is. Mocht je het artikel nog niet gevonden hebben, hier vind je meer informatie: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn Voor een behandelplan kun je ook nog kijken op de website van Wilhelminapark: https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html Hopelijk heb je wat aan de informatie.
  1 punt
 5. Hier was het vannacht amper een graad onder nul. Toen ik tegen middernacht op de camera keek zag ik 2 slapende broodjes konijn tegen elkaar aan op het dak van het schuilhok dus heb het maar zo gelaten. Lag ook nergens rijp op buiten de ren. Vannacht wordt -4 voorspeld dan gaat hij er wel weer onder.
  1 punt
 6. Ze zitten nu 2 dagen in de bijkeuken in ca. 10 graden, gaat goed 😊 hij blijft vrolijk, eet goed, bedekt als een nete. Gelukkig eet hij het hooi en regelmatig een portie witlof en andijvie goed. Ook brokjes gaat er goed in, al ben ik daar nog wat voorzichtig mee. Vandaag de blokhut leeg gemaakt. Mijn man heeft gezorgt voor een stroomaansluiting en we hebben een warmtelamp opgehangen. We willen de helft van de blokhut aan ze geven, 1x2,5 m is dat denk ik. Het picknikckleed nog op de grond om kou van beneden tegen te houden. Zo hebben ze zelf de keuze om op een 'warme' plek te zitten of koeler. Dat miet toch goed komen denk ik.
  1 punt
 7. Dank voor de vooraankondging, mede namens alle andere leden met licht autistische trekjes 😄 Ik kan me goed voorstellen dat je het forum wilt beperken. Als ik iets zoek, lees ik de oudere berichten vaak maar half omdat ik liever recente informatie gebruik. Kennis en ervaring rondom voeding, ziektes en medicijnen ontwikkelt zich soms razendsnel. Tips voor hokken en verblijven hebben wat dat betreft een langere houdbaarheidsdatum. Er blijft wel een plekje voor cavia's toch?! 😇
  1 punt
 8. Hier al een week sneeuw en -11 in de nacht. Nu -5 geloof ik. De nijnen zitten hier alsof ze buiten in de kou zitten😂 dicht tegen elkaar bij de verwarming met van die sjaggo koppies😜 Vroegah was ik altijd helemaal happy als de sneeuw viel maar nu... Met moeite sleep ik mezelf naar de auto om vervolgens 20 minuten te krabben en sneeuw weg te krijgen hihi. Ow wacht dit is niet het klaag topic🤪😂😂😂
  1 punt
 9. Mijn telefoon gaf gisteravond kans op sneeuwbuien aan. Ik dus vol verwachting de gordijnen open doen vanochtend, hopend op een mooi wit laagje sneeuw.... niets 😅
  1 punt
 10. Wow wat een heftige temperatuur! En een verschil met hier: 2 graden en nu nog lekker zonnetje. Valt me alles mee. Woon jij in het oosten?
  1 punt
 11. 1 punt
 12. Het is zo mooi dat dit er is en mijn enige sociale media. Ik kijk er iedere dag naar uit. Ik leer hier veel maar voeg niet echt iets toe. Ik vind het heel begrijpelijk, ik sta er gewoon niet bij stil dat het jou @Evee veel geld en energie kost. ☹️ Beetje kort door de bocht mijnerzijds.
  1 punt
 13. Zou je de spelletjes ook niet weghalen? Het was wel leuk maar de laatste tijd houdt iedereen het voor gezien.
  1 punt
 14. Dat is hier precies zo. Silke probeert altijd Hubble zijn eten te stelen en meestal maakt hij daar geen probleem van. Maar één keer heeft hij haar op haar plek gezet toen ze een blaadje van de appelboom probeerde af te pakken, dat ging te ver 😂 Maar Hubble is zeker wel zorgzaam, net als Scarlett.
  1 punt
 15. Ja, niet fijn. Ik wou dat ik het hem kon uitleggen. Ik vind het ook vervelend dat als ik sneller had gehandeld, dan had ik ze ongeveer deze week al kunnen herkoppelen. Het is nu 2 maanden geleden dat ze ruzie kregen. En dan te bedenken dat veel konijnen hun hele leven alleen zitten. Eergisteren vertelde een collega dat hun konijn pas was overleden, 6 jaar oud. Hij vertelde ook dat ze het dier beu waren, maar 'ze maar niet wou dood gaan'. Aangeschaft voor hun dochtertje... Triest.
  0 punten
 16. Super bedankt voor alle adviezen. we hebben hem helaas afgelopen maandag in moeten laten slapen. Hij kreeg 2 aanvallen per dag waar we hem moesten helpen om recht te zitten en nog had hij een scheef kopje. Het werd alleen maar erger en dat wilde we hem niet aan doen. Het mannetje leed te erg voor ons. wij denken zelfs dat er nog iets meer aan de hand was dan alleen de ergste ziekte die je maar kan hebben. Dit ook omdat we achteraf het idee hebben dat hij al langer ziek was ondanks alle medicatie die hij al kreeg. nogmaals bedankt voor de adviezen.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .