Ga naar inhoud

Konijn Lodewijk heeft heupdysplasie


bunnyempress

Aanbevolen berichten

@MarieElsa Dank je wel. Ik zal daar ook naar vragen, want over maagbescherming heeft ze idd niets  gezegd.

 

@Kolino DA zei dat ik ongetwijfeld te horen zou krijgen dat het veel was als ik de dosering zou delen. Ze heeft nieuw onderzoek gezien in Engeland dat veel meer geven veiliger is dan gedacht werd én veel ervaring met hogere doseringen met orthopedische problemen. Aangezien hij nu weer 10 meter heen en weer rent, is het duidelijk werkzaam genoeg. Afbouwen kan altijd nog, maar eerste taak was hem levendig houden. Ze is konijnkundig en werkt al 30 jaar met konijnen.

 

@Lienappelsien Ze heeft aangegeven 5 ml per dag, maar verspreid in 2x is beter dan in 1x. Het idee is dat hij een onderhoudsdosering krijgt, zodat hij zo pijnvrij mogelijk is. Wij geven Novacam.

 

aangepast door bunnyempress
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn oude dierenarts had het er een paar jaar geleden al over dat een hogere dosering van 1,5 mg per kg per dag veilig zou zijn. Dat er idd uit een studie uit Engeland zou komen dat er geen nadelige effecten zijn dan bij konijnen, bv nierproblemen of maagproblemen. Helemaal niet zo gek dus, hoewel ik zelf nog steeds standaard 1 mg per kg per dag geef. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag bij het trainen super levendig en zelfs weer leuke binkies maken van plezier. Mijn man zei dat hij gisteren vond dat Lodewijk zo mat was, maar ik zei dat ze rustig 2 uur liggen tussen 14.00-16.00 en dat dit ok was. Hij is normaal tussen die tijden niet thuis, maar gisteren dus wel. Hij zei dat hij er ook wel bovenop zit nu. Ik zei dat je gewoon een ontspannen konijn ziet dus dat het ok is. Hij hoeft niet uren achter elkaar te rennen dat is juist on-konijnig.

 

Vandaag ging Scarlett tijdens het trainen ook gewoon lekker liggen, zo van, hup, laat maar, klaar. Totdat ze het plastic zakje met eten hoorde, toen ging ze gauw weer kijken. 🤣. Alles voor eten.

 

@Jamesthebunnybutler Fijn dat er dus ook andere dierenartsen zijn die de studie kennen. Ik denk dat we hoger zitten, omdat het gaat om de bewegelijkheid en niet om evt. verlichting van pijn zodat ze weer gaan eten. Veel metacam/novacam is toch voor bij darmproblemen en dat is dit natuurlijk niet.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt wel gelijk dat er bij artrose vaak hoger gedoseerd wordt. In mijn hoofd zat daar inderdaad die 1,5mg bij. Maar 2mg heb ik ook gehoord, maar dan niet langdurig. Ik weet wel dat er onderzoeken zijn die aangeven dat je bij konijnen niet te zuinig moet zijn. Ik dacht eigenlijk dat het via de lever gemetaboliseerd wordt. Die metabolieten komen natuurlijk wel bij de nieren uit. Het blijft wel een flinke dosis, maar ik snap het wel.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Charlie ivm artrose ook een veel hogere dosering gegeven op het laatst (uit mijn hoofd zelfs naar 3mg?). Mijn dierenarts had toen zo iets van het is of pijn of inslapen, voor haar organen echt problemen hebben van die hoge dosering, wat als ze opdoen toch lange termijnproblemen zijn, heb je haar waarschijnlijk al wel laten gaan.  Maar in jullie geval is het wel de bedoeling dat Lodewijk nog lekker een tijdje mee gaat. Maar mijn dierenarts gaf ook aan dat de standaarddosering heel veilig is en je er echt wel boven mag zitten zonder dat het problemen geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor het delen van jullie ervaringen @Evee & @Kolino.

 

Hoe langdurig het wordt is even onduidelijk, want in de lente mogen we dus proberen te verlagen. Ik snap wel dat ze nu wil dat hij de komende maanden gewoon zo pijnvrij mogelijk is en zoveel mogelijk beweegt. Ik denk dat we feb/maart gaan proberen of minder ook kan in overleg met de DA. Dus het is dit voor de komende 3 maanden, waarin het mogelijk het meeste pijn heeft ivm kou. Hoewel hij nu uitgegroeid is, denk ik dat hij eigenlijk een augustus konijn is ipv juni, want hij groeide echt toch nog wel door. Dus nu hij jong is, graag zoveel mogelijk spieropbouw.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Man was bij de DA geweest. Iets andere kleur van de novacam was geen probleem, dus die kunnen we nog opmaken. Ze zei dat we idd paardenvariant wel mochten gebruiken, maar dat we die dan na een half jaar weg moesten gooien. Dat wist ik al, maar dat had mijn man niet meegekregen (drukke dagen voor hem - is hij vergeten dat ik dit al had gezegd). De 334ml fles kost €99 bij hen. Dus zelfs met die fles ben ik nog bijna €270 per half jaar goedkoper uit. Ze zou ook ff vragen wat een aanvraag voor een recept kost, als we evt. via het internet willen kopen. Mijn man zei dat hij dan wel ff gaat vragen over de 125ml fles, want dan hoeven we minder weg te gooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .