Ga naar inhoud

MarieElsa

Members
 • Items

  104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MarieElsa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Doet het noorden toch zijn naam weer eer aan 😛 Zal mijn ouders eens vragen hoe bij hun de tuin erbij ligt: die wonen niet al te ver van Leeuwarden af.
 2. Wow wat een heftige temperatuur! En een verschil met hier: 2 graden en nu nog lekker zonnetje. Valt me alles mee. Woon jij in het oosten?
 3. @To van de Veluwe Haha maar ik denk dat onze konijnen ons ook maar heel apart vinden! 'Snof snof heb ik net allemaal mooie keutels in de wc bak gelegd en dan haalt ze die weer weg?!'
 4. Haha herkenbaar, ik heb hetzelfde met regen. Vind het zo sneu voor ze als het de hele dag regent, maar als ik dan naar buiten kijk zitten ze 'expres' in het gedeelte van de ren waar geen dakje boven zit. Hok was hier ook al winterklaar, goed om te horen dat ik naast het extra controleren van de waterbakken en veel stro niks hoef te doen.
 5. Gaan jullie voor a.s. komende dagen nog wat extra's aan het hok doen vanwege de vrieskou? Voor mijn gevoel is deze omslag van relatief warm weer naar vrieskou zo abrupt, of denk ik dan weer te menselijk en hebben de konijntjes echt al een goede wintervacht hiervoor?
 6. Ja, het hooi uit de dierenwinkel aten Marie en Elsa altijd maar mondjesmaat - beide waren erg kieskeurig met hooi eten, dus heb veel soorten geprobeerd. Ik merk soms wel verschil per baal/doos, dat ze het net iets minder hard eten dan de vorige. Maar over het algemeen eten ze dit super goed. Als ik het hooi ververs in hun ruifjes kwamen ze vaak ook aangesprint van buiten om dan in hun ren hooi te gaan zitten knagen. Dat deden ze met het hooi uit de dierenwinkel nooit. Ik bestel altijd alle 4 de soorten, zodat ik het kan mengen. Timothy hooi ben ik pas recent gaan bestellen voor ons nieuwe konijntje Elbert, hij vind het super lekker: trekt alle sprieten eruit en laat het kruidenhooi lekker liggen voor Elsa.
 7. Zie je naast het kieskeurig eten ook dat ze pijn heeft? Continu of in vlagen?
 8. Wat vervelend voor Lodewijk. Fijn om te lezen dat het nog meevalt met zijn heupdysplasie, wat goed dat je zo vroeg is opgevallen dat er iets met hem was! Omdat je nu voor langere tijd pijnstilling moet geven kan je nog met je dierenarts overleggen of het ook nodig is om maagbescherming te geven (maagproblemen met novacam was hierboven ook al genoemd zag ik zonet).
 9. Haha wat een leuke vraag! Toevallig had ik het hier dit weekend ook nog over met mijn vriend. Beide konijnen zitten hier graag op een opstapje, zeker als ze mij in de serre horen rommelen gaan ze beide op de catcube zitten kijken of er nog wat van komt. Elbert (nieuwe konijntje) nog wel meer dan Elsa, hij zit ook vaak op de twee tegels die onder het trappetje liggen (anders komt hij het schuilhok niet in).
 10. Ah gossie, arme Vlinder. Of met het idee dat als je op de grond blijft liggen de dierenarts je niet ziet, interessant wat er dan in dat konijnenbrein omgaat. Maar het is dan alsnog fijn dat je bent geweest toch, anders had je ook niet lekker geslapen. Nu weet je tenminste zeker dat het niks was. Het idee dat er door het autoritje wat los is gemaakt, heb ik vaker gehoord.
 11. Herkenbaar, maar niet doen hoor! Liever een keer te vaak naar de dierenarts dan een keer te weinig. Elsa had een keer haar voorpootje bezeerd en weigerde er thuis op te staan, dus hup naar de dierenarts. Eenmaal daar op de grond, rende Elsa op 4 pootjes van de dierenarts weg. 'Heeft ze het iig niet gebroken, zei de dierenarts'. Met Marie in paniek een keer naar de spoeddierenarts gegaan omdat ze bij het buitenspelen uit het niets piepend en gillend haar schuilhok in rende. Bleek bij het onderzoek daar dat ze door een wesp was geprikt en daar bijzonder dramatisch (uhum) op reageerde. Tsja, toen voelde ik me ook wel een beetje *ananas*. Dierenarts reageerde gelukkig heel lief dat zij wespensteken ook altijd erg pijnlijk vond. 😆
 12. Wat een heftige en moeilijke beslissing, heel veel sterkte! Ik hoop voor je dat Bruce snel terugkomt met een leuke dame.
 13. Net binnen! Zie de bijgevoegde foto. Het is mooi groen, ruikt lekker en er komt geen stof uit als je het hooi eruit pakt (heb ik bij de winkel wel gehad bij sommige zakken). Ik ben er altijd erg tevreden over. Dus als je dicht bij de grens woont zeker het proberen waard 🙂
 14. Ik laat het opsturen, doen ze idd voor 6.50. Als je meer besteld ga je wel meer verzendkosten betalen.
 15. Ik bestel bij Heu Tom, een boer uit Duitsland. Toevallig net een probeerbox met Timothy hooi besteld, ik zal je laten weten wat de kwaliteit daarvan is. Over zijn andere hooisoorten ben ik erg tevreden; weinig gruis, heel groen en vers. Konijnen eten het ook fantastisch hier. Voor een baal van 15 kg betaal je 28 euro, moet je alleen wel de ruimte hebben om dat op te kunnen slaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .