Ga naar inhoud

MarieElsa

Members
 • Items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MarieElsa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

15

Reputatie

 1. Fijne tip!! Ik heb zojuist mijn proefpakket van Heu Tom binnen gekregen en kruidenheu vielen ze meteen op aan! Mijn konijnen zijn echt ontzettend kieskeurig en helemaal verzot op het oostenrijkse alpenhooi van Dtails, maarja ik was ivm de stijgende prijzen (de zakken zijn in 1 jaar van 11 euro voor 4 kilo naar 18 euro gegaan...) en het eenzijdige eten (ik wil liever niet afhankelijk zijn van maar 1 soort ivm de levering en problemen daarmee) op zoek naar andere soorten. Maar dat is lastig. De hele logeerkamer ligt nu vol met zakken hooi die de snuffels niet zo graag blieven en ik dus maar in hun toiletbakje gebruik xD
 2. Sorry voor de vieze foto, ik kon niet zo snel vinden hoe ik hem kon verbergen.
 3. Volgens mij heeft ze er net uitgewerkt wat haar dwars heeft gezeten 😅 Ze zat net heel lang op de toilet en liet dit achter. Kan me wel voorstellen dat ze hier last van heeft gehad.
 4. Het valt gelukkig mee! De dierenarts belde zonet en ze hebben op de rontgenfoto niks geks meer gezien, dus ik mag haar straks ophalen. Wel het advies om haar nog een aantal dagen de medicatie te blijven geven tot ze weer zelfstandig wil eten en keutelen.
 5. Dank je voor je reactie Evee, ik heb haar net naar de dierenarts gebracht. Het zat me toch niet lekker dat ze na twee keer medicijnen zich nog zo miserabel gedroeg, ik hoop dat het loos alarm is maar ze gaan haar iig even helemaal nakijken voor de zekerheid.
 6. Hoi allemaal, Een van mijn konijntjes wou gisteravond niet eten en zat lethargisch in het hok. Buikje gevoeld en ze had aan de linkerkant een kleine ballon zitten. Na telefonisch overleg met de dierenarts (WP, dus wel konijnkundig) gestart met ciscaral, metacam, laxatract en primperan. Dat heeft ze nu 2x gehad (we hebben haar ook naar binnen gehaald). Nou maak ik me toch best wel zorgen want ze heeft overduidelijk veel pijn, vanochtend zat ze ook weer heel passief in haar hokje. Nu de pijnstilling weer werkt lijkt het wel te gaan en begint ze ook wat te eten. Ze heeft al die tijd wel gewoon normale keutels gehad (gister ook nog). Ik dacht dat je dit met gas ook niet meer had? Of is dit dan een beginnende gasaanval? De dierenarts zei dat een kleine ophoping met deze medicijnen helpen om alles er door heen/uit te krijgen, dus daar vertrouw ik nu op. Maar ik merk dat het me toch niet lekker zit. Ik had verwacht dat ze eigenlijk wel foto's zouden willen maken om te kijken waar het gas zit. Wat zouden jullie in dit geval doen? Advies van de dierenarts volgen en met deze medicatie kijken of het beter gaat? Omdat het wel een konijnkundige dierenarts is zit ik te twijfelen of ik weer niet overnodig bezorgd ben. Terwijl ik dit aan het typen ben zit ze trouwens wel weer lekker te knagen aan haar groenten en hooi. Maar dat is dus alleen na de pijnstilling etc... Misschien nog belangrijk; we hadden eergister de ren verplaatst en ze iets te lang buiten laten spelen, ik dacht dat ze inmiddels wel aan gras gewend waren. Maar we vermoeden dat ze toch net iets teveel heeft binnen gekregen waardoor ze nu zo'n last heeft van haar buikje. Dank jullie wel alvast!
 7. Ah gossie wat sneu, arme snuffel. Fijn dat er iig wel iets naar binnen gaat, heb je nog andere verse kruiden in huis die ze kan proberen? Als die wat nat maakt, krijgt ze ook meteen nog wat vocht binnen als ze ze opeet. Basilicum of munt zijn ook vaak een grote hit. Als je geen verbetering ziet, zou ik misschien toch aan de dierenarts vragen of je ook lactulose en ciscaral kunt ophalen. Ik heb bij mijn voedster daar toen te lang mee gewacht, waardoor ze veel langer nodig had om te herstellen van haar castratie uiteindelijk. Hiermee in combinatie met de pijnstilling werd ze geforceerd om goed te eten en was ze binnen een week weer opgeknapt (waar ze 2 weken daarvoor heel weinig at en ontzettend veel gewicht was verloren, achteraf dus veel te lang aangemodderd). Jouw konijn is natuurlijk niet hetzelfde als die van mij, maar wou het je toch meegeven. Sterkte! Hoop dat ze snel opknapt.
 8. Is ze gewend aan gras? Misschien kan je daar wat van geven als je de mogelijkheid hebt dat te plukken. Dat was hier na de castratie een van de weinige dingen die ze echt goed aten. Sterkte! Hoop dat je voedster snel opknapt.
 9. Aah wat een leukerds!! Fijn dat het met de meeste konijnen beter gaat, hopelijk gaat het met Northstar ook snel weer beter.
 10. Bloem idd niet,het blad wel. Dus je kan ze voeren voor ze gaan bloeien. Het behoort tot dezelfde familie als wortel en peterselie dus het kan erg in de smaak vallen.
 11. Zevenblad kan je wel weer aan de konijnen voeren, hier vinden ze dat erg lekker. Misschien kan je het ook eens proberen!
 12. Haha wat een karakters! Leuk zeg. Ik heb me hier in het begin over lopen verbazen hoe de hooitunnel (karton met kruiden erop geplakt) te grazen wordt genomen. Hoorde terwijl ik in de serre zat een GIGANTISCH hard geknaag/geschraap wat ik niet helemaal kon plaatsen, tot ik dus dichterbij het hok kwam en zag dat het de konijnen waren die aan die tunnel aan het knagen waren. Net of ze grint aan het eten waren.
 13. @Dollie hoe gaat het nu met de konijntjes in de opvang?
 14. Dank je voor je reactie Evee! Fijn om te horen, dan zet ik hem gewoon in het hok. Het leek mij ook al heel gek als ze dit zo zouden verkopen en dat de lijm dan niet veilig was, dus ben blij dat jij dit zegt. 🙂
 15. Goedemorgen allemaal, Heeft iemand van jullie ervaring met de Rosewood boom? Ik heb deze besteld voor mijn konijnen maar zie nu bij het uitpakken dat er grote lijmklonters opzitten, zie bijgevoegde foto's. Op de verpakking staat dat het van natuurlijk zeegras is gemaakt dus geschikt voor knabbelen. Maar met de lijm vertrouw ik het toch niet helemaal, mijn konijnen zijn ook echte knagers. Op internet kan ik helaas verder niks vinden, weten jullie of dit kwaad kan of het natuurlijke lijm is? In hoeverre dat bestaat. Bedankt alvast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .