Ga naar inhoud

MarieElsa

Members
  • Items

    151
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MarieElsa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Ach wat ontzettend verdrietig... Heel veel sterkte met het verlies van Cato ❤️ Probeer jezelf niks te verwijten, het klinkt alsof je alles hebt gedaan om haar te helpen.
  2. Veel sterkte met het verlies van Jippie ❤️
  3. Even een update vanuit hier: Bovenop de alvleesklierontsteking en maagzweer heeft Elsa ook nog een blaasontsteking gekregen, vermoedelijk, want de dierenarts had wat bacterien bij de stick gevonden. Dit kwam niet helemaal uit de lucht vallen, ik had namelijk al een keer een oranje/rood plasje gezien en de laatste keer bij de controle waren de eiwitten in haar urine ook al licht verhoogd. Is wel een teken dat haar lichaampje/weerstand ver verzwakt is. Ik heb gister de laatste dosis antibiotica (2 weken in totaal) gegeven, dus de blaasontsteking zou weer verholpen moeten zijn. Verder ontzettend positief dat ze nu ook al een week lang geen cisaral, laxatract en metacam meer krijgt, maar wel zelfstandig blijft eten en keutelen! Ze lijkt ontzettend goed te pas te zijn, dus daar zijn we heel blij mee ❤️ Voor nu gaan we nog wel door met de cerenia en de famotidine, maar het lijkt allemaal de juiste kant op te gaan.
  4. Wat fijn dat de koppeling geslaagd is! Heb je een foto inderdaad? Ik ben heel benieuwd hoe Oreo eruit ziet; zie een zwart wit konijntje (net zoals het koekje haha) voor me 🙂
  5. Dat snap ik heel goed. Ik vind het soms ook oneerlijk hoeveel pech sommige konijnen (en baasjes) hebben. Ik hoop voor jullie ook dat het hierna klaar is. Geef je hem naast de dwangvoer ook nog cisaral en laxatract? Zo niet, misschien een idee om die voor de zekerheid toe te voegen tot hij weer goed hooi eet. Ik wou je ook nog als tip geven om de medicijnen door een brokkenpapje te mengen. Dat werkt hier als een tierelier, mits ze zich zelf nog goed genoeg voelen om wat te eten. Ik doe een klein beetje kokend water over een paar brokjes, net voldoende zodat je ze een beetje uit elkaar kan prakken, en daar dan de medicijnen doorheen mengen. Dat werkt hier momenteel zelfs met de cisaral, wat ik normaal gesproken met dwang al nauwelijks naar binnen krijg. Veel succes, zet hem op daar!
  6. He wat een ellende zeg, arme Dark (en jij). Goed dat je toch de echo hebt laten maken, kunnen jullie nu echt richten op zijn herstel.
  7. Haha, lijkt me echt fantastisch! 'Niet eens met iets': BOZE NEUSDUW! 'koffie wordt niet snel genoeg gebracht': BOOS GRAVEN op collega. Ze hebben zo'n heerlijke manier om duidelijk te maken als ze het ergens NIET mee eens zijn xD Lijkt mij wel waanzinnig interessant om eens met de konijntjes van lichaam te wisselen, ik ben vooral benieuwd hoe ze over ons denken (die rare kale konijnen in dat gekke hol).
  8. Hoe is het vandaag gegaan in Nieuwegein? Hebben jullie meer duidelijkheid over de oorzaak van Dark zijn problemen gekregen?
  9. Fijn dat je al wat meer duidelijkheid hebt al over Dark, hopelijk werken de maagzuurremmers snel en kunnen ze woensdag bij Nieuwegein nog meer informatie geven. Toch fijn om dan zeker te weten dat het een maagzweer is en je het juiste behandelt. Ik snap je gevoel wat betreft cisaral, maar zou toch even met de dierenarts overleggen voor je emeprid geeft: dit heeft EJ van het WP bij ons afgeraden bij Elsa, omdat het juist ook vervelend kan werken als de maag al een zwakke plek is en je daar dus extra prikkels om samen te gaan trekken naar toe gaat sturen. Maar vind dat zelf ook een lastige, ik zou hem de andere kant op rederneren: bij een maagzweer heeft de maag moeite met samentrekken, dus zou je daar juist moeten ondersteunen. Is denk ik toch een kwestie van kijken wat voor jouw konijn het beste werkt. Overigens sta ik er hetzelfde in als Kolino: als een konijn hier ziek is gooi ik de hele apotheek erin als het moet, liever dat dan een dood konijn. Ik wil ook even aanhaken op wat er eerder gezegd is over de toename in het aantal maagzweren bij konijnen: dit is inderdaad opvallend. Ik denk dat het ook wel komt doordat het nu en beter te diagnostiseren is en er nu ook steeds meer baasjes komen die 'gek genoeg' zijn om een echo te laten maken om dit dus te onderzoeken. Succes met Dark, hopelijk is hij snel weer de oude!
  10. Wat ontzettend triest, veel sterkte met het verlies van je ram ❤️ En wat goed dat jullie al bezig zijn om jullie voedster opnieuw te koppelen, ik duim mee dat ze snel met een nieuwe boy thuiskomt.
  11. En Timothy hooi krijg ik er niet in helaas, ik bestelde dat ook bij de boer omdat Elbert daar zo gek op was. Probeer het op te voeren aan Elsa en Christoffel, maar die halen hun snuit ervoor op. Elsa trekt het serieus 'boos' uit het hooiruifje om andere sprieten te pakken. En om alleen Timothy hooi te voeren, dat durf ik dan ook weer niet uit angst dat ze te weinig hooi eet 😛
  12. Dank je wel voor je uitgebreide reactie weer Kolino, ik had hem gelezen en was ermee bezig in mijn hoofd maar nog niet de tijd gehad om te kunnen reageren. De andere groenten die je noemt die geven wij ook regelmatig, ik durf wel te zeggen dat de konijntjes bij ons vrij dicht bij hun natuurlijke dieet eten: ik geef ze nauwelijks brok en alle soorten onkruid/groenten en takken uit onze eigen tuin. Het enige waar we nog mee kunnen spelen is idd zaden en noten, dat doen we nauwelijks. En we geven de voeding idd wel willekeurig, ze krijgen eigenlijk wat er op dat moment in de tuin groeit (met een paar extraatjes uit de winkel erbij) en niet zozeer gebaseerd op de wetenschap. Dus ik zou het nog best willen overwegen om met een orthomoleculaire geneeskundige naar haar voedingspatroon te kijken. Omdat je noemt dat de maagzweer ook nog ergens vandaan moet komen: wij denken thuis dat het misschien geen maagzweer is maar littekenweefsel. Dit onderscheid kunnen ze natuurlijk niet maken op de echo. De reden dat wij dit denken is omdat de echoscopiste zei dat zowel de locatie als de dikte identiek was als op de echo ruim een jaar geleden. Ze noemde wel dat ze dat vaker bij konijntjes zien trouwens, dat de verdikking van de maagwand niet afneemt. Dit is trouwens ook maar gissen hoor, maar we hebben dit besproken als mogelijk scenario om met WP te overleggen zodat ze misschien toch in aanmerking komt voor behandeling voor de alvleesklier (mocht ze niet opknappen). Ik ben wel na een pubmed search erachter gekomen dat de famotidine ook indirect een effect heeft op de alvleeskliersappen, dus ik hoop dat dat ook enigzins verlichting biedt. Vind het wel spannend, we zouden eigenlijk op vakantie gaan vrijdag, maar dat gaan we niet doen. Durf het niet aan om haar achter te laten thuis, zeker niet omdat ze steeds zo acuut een terugval heeft. Overigens heel positief nieuws: we zijn de medicijnen (darm stimulans etc) langzaam aan het afbouwen, nu nog maar 1x per dag en ze lijkt goed te reageren. Merk wel dat haar keutels iets minder mooi van vorm zijn, maar dat kan natuurlijk ook door de hitte komen en daardoor iets minder eten en meer maffen. Ik zie haar iig gedurende de dag veel eten, knagen en ze komt ook steeds blij aangesnoft om snackjes te schooien. Dus ik hoop dat ze famotidine en cerenia haar nu verder kunnen helpen. ❤️
  13. Lief dat je het vraagt! We zijn de nacht goed doorgekomen, ze kwam vanochtend super blij naar me toe gerend en wou zelfs buitenspelen. Ik kon ook zien op de camera dat ze de hele nacht aan het spelen, graven en knagen is geweest. Dus dat lijkt erg positief gelukkig! ❤️ Nu maar proberen de medicijnen voorzichtig af te bouwen en kijken hoe ze daarop reageert. Hoop echt dat ze gister zo naar was van de echo en mogelijke verstopping en niet van de alvleesklier. Ik blijf het met konijnen toch bizar vinden hoe snel ze om kunnen slaan. Ene moment nog super vrolijk en het andere moment zo diep in de put. Laat denk ik ook wel zien hoe goed ze zijn in het verbergen van hun pijn...
  14. Dank je! Ik hoop het echt. Het is ontzettend zorgelijk. Gedurende de dag is ze eigenlijk alleen maar verslechterd, ze had niks zelfstandig gegeten en ook helemaal niet meer gekeuteld sinds 6 uur 's ochtends. In overleg met dierenarts haar de volle lading medicijnen gegeven, laxatract verhoogd en toch zolang metacam bijgeven. Heel moeilijk dit, het is met alles kiezen tussen twee kwaden. Ze lijkt nu weer weer op te leven, heeft inmiddels weer gekeuteld (echt mini propjes) en zit uitzichzelf hooi te knagen. Hoop echt dat dit doorzet en ze niet alleen nu een opleving heeft omdat ze zo stoned als een garnaal is. Vind het ook moeilijk om te zeggen of ze nu vandaag zo'n pijn had vanwege de maagzweer en alvleesklier of omdat ze zo weinig in haar buikje had vanwege gister en daardoor toch beginnende verstopping...
  15. In het echorapport staat dus wel duidelijk benoemd dat er naast de pancreatis en gastritis geen afwijkingen zijn gevonden. Alle andere organen, wanden en overgangen zien er normaal uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .