Ga naar inhoud

MarieElsa

Members
 • Items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MarieElsa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

24

Reputatie

 1. Hoi allemaal, Ik wil graag een bunnycam aanschaffen, maar ben aan het twijfelen welke. Welke bunnycam hebben jullie? Dan kan ik ze allemaal vergelijken en beslissen welke het beste hier past. Dank jullie wel alvast!
 2. Wat leuk zeg! Wat een mooi stel, ik hoop dat ze lang met zijn drieen gelukkig zijn!
 3. Kan je het vrouwtje al wel aaien? Misschien kan je voor nu dan haar aaien met een vochtige hand, dat werkt hier heel goed tijdens de ruiperioden. Kan je de kam bewaren tot ze wat tammer is.
 4. Nou en zo gaat het hier dus mis dankzij Suikeroom vriend! Hij werkte vandaag thuis en wou ook even de konijntjes aanhalen, zie ik hem met twee handen vol onkruid, waar ze m.i. een week van kunnen eten, naar de konijntjes lopen. Dan zet mijn ochtendgymnastiek met ze natuurlijk weinig zoden aan de dijk 😛 Afgelopen dagen toch weer geprobeerd om te kijken of ze zelf op de weegschaal willen staan, maar helaas zo gauw ik er mee aan kom lopen vlucht Marie al naar binnen. En als ik hem in de ren laat liggen weigert ze naar buiten te komen. Denk dat ze dat ding nu met haar extra grammen iets te confronterend vind xD
 5. Haha wat leuk! Dat lukt hier helaas niet, Marie is zo snel en gulzig dat zij dan alle brokjes op heeft voordat Elsa een kans heeft gehad... Dus ik voer ze de brokjes altijd allemaal uit de hand, maar wel dat ik ze ervoor de ren laat rennen. - dus ik geef ze een brokje, verplaats me en roep dan kom 😛
 6. Ja dank je! Dat doe ik nu inderdaad. Ik ga komende twee weken gedroogde kruiden verminderen en de tussendoortjes/snacks even helemaal weglaten en dan kijken of ze is afgevallen of niet. Ben nou ook 's ochtends het fourageren meer aan het stimuleren met de brokjes en groenten. Het duurde even voordat ze doorhadden dat de groenten helemaal verspreid liggen door de ren (en ik moet 1 konijntje alsnog een beetje helpen haha, anders eet de dikkerd alles op), maar ze vinden het fantastisch. 'he, hier ligt ook nog een stukje basilicum'
 7. Dank je Mitty! Kan ik zeker wat mee. Meeste is al uit het onderste lijstje, maar paardenbloem, weegbree en hazelaar krijgen ze nog wel vaak. Zal ook tegen mijn vriend zeggen dat de snuffels op kruidenrantsoen moeten.
 8. Dat doen ze hier ook niet hoor To, ik heb ze geprobeerd aan te leren, maar de weegschaal vinden ze doodeng om een of andere gekke reden. Ik lok ze nu in het reismandje en zet ze dan op de weegschaal. Is ook niet leuk voor ze, maar af en toe moet het helaas.
 9. Dat dacht ik ook... Toen ze nog slechter hooi aten hebben we een aantal keer achter elkaar verstoppingen gehad, dus dat wil ik liever niet meer. Gelukkig lijkt ze er zelf niet onder te lijden, ze is ook gewoon heel erg gefocust op eten. Maar dan ga ik inderdaad kijken of ik de rest van haar voeding nog wat aan kan passen, kijken of dat helpt. Mijn vriend en ik geven haar nu ook al vaak een kleiner snoepje dan haar vriendinnetje (die wel goed op gewicht is) anders krijgt ze last van voedselnijd haha.
 10. Hoi Evee, dank je wel voor je reactie! Ze weegt nu 3.1 en haar ideale gewicht is 2.8, dus wel echt flink te zwaar. Dit is eigenlijk na haar castratie (een jaar geleden) al zo geweest en ik krijg haar dus niet magerder. De enige keer dat ze magerder was was dus na het logeren in het pension. Haha, oke de gedroogde kruiden kan ik inderdaad minderen. Mijn vriend laat ze die altijd zelf uit het bakje eten en dat gaat soms met behoorlijk wat geweld. Dus goed om daar echt heel weinig van te geven. Het eerste snede hooi heb ik ook over zitten twijfelen, online vond ik juist ook weer op sommige websites dat eerste snede een hoog vezel gehalte heeft en daarom juist wel goed was voor konijnen met overgewicht. Het probleem is wel dat ze heel kieskeurig zijn met hun hooi, verschillende soorten mengen heb ik geprobeerd maar dan graven ze net zolang tot ze de lekkere sprietjes eruit hebben gevonden... Dit hooi van heu tom is het enige wat ze eigenlijk echt heel goed eten (op basis van hun keutels). Ik heb echt wel 20 verschillende soorten geprobeerd, maar dan eten ze het maar mondjesmaat 😐
 11. Hoi allemaal, 1 van mijn konijntjes is te zwaar en ik vroeg mij af of jullie eens mee kunnen kijken met hun voedingspatroon, ik vind het zelf namelijk lastig om te zien wat ik nu nog kan veranderen omdat ze al relatief weinig brok en snacks krijgen. - ze krijgen 16 brokjes science selective per konijn per dag - onbeperkt hooi, dit eten ze ook heel goed. Dit is eerstesnede weide en knabbelhooi van heu tom. Daarnaast krijgen ze ook nog twee keer daags een kleine pluk alpenhooi of kruidenhooi -> dit hooi gaf ik ze eerst onbeperkt, maar ik kwam erachter dat vooral in het alpenhooi het eiwitgehalte erg hoog was - 's ochtends een bord met groenten: combinatie van: blaadje witlof, wat takjes munt, wat takjes peterselie, wortelloof, andijdieblaadje, bleekselderij stengel - gedurende de dag vaak nog wat fluitekruid, weegbree of vers gras -> ze hebben ook een grote ren met gras waar ze vrij op kunnen spelen - 's avonds een klein handje gedroogde kruiden (appelblad, bloemkloppen, zonnebloemblad, framboos etc) door hun hooi - 1x per dag een halve loop van de science selective snacks - soms 's avonds een 1 x 1 mm blokje pastinaak of gedroogde biet, of een klein stukje johannesbrood of wat zonnebloempitjes Het enige wat ik nog zou kunnen bedenken is de loops en de snacks nog meer minderen, maar die krijgen ze dus (op de loops elke dag) na al zo sporadisch. Misschien ben ik nou heel naïf maar alleen zo'n loop zal toch niet het verschil maken? Bedankt voor het meedenken alvast! Oja, ze hebben een groot hok (4 m2) met ingegraven tunnel waar ze de hele dag kunnen spelen en graven, daarnaast laat ik ze minimaal 2 uur per dag nog in de grote ren met zandbak (20 m2) spelen. De laatste keer dat ze bij het pension zijn geweest waren beide konijntjes in 2 weken tijd 300 (!) gram afgevallen. Hier krijgen ze meer brokken (25 gram/kg konijn) en wel deels groenten en ook de kruiden en de snacks. ZOu het dan toch het gras of het hooi bij mij zijn waar ze zo dik van worden?
 12. Oh wat vreselijk, heel veel sterkte!!❤️
 13. Ik doe de groenten in een natte theedoek wikkelen en die in een zak in de koelkast leggen, hierdoor worden ze ook wat minder snel verlept. Zou je ook nog kunnen proberen met de andijvie!
 14. Dat filmpje van Northstar is echt prachtig 😍 Wat een verschil, en mooi om te zien hoe blij hij nog kan spelen!
 15. Fijne tip!! Ik heb zojuist mijn proefpakket van Heu Tom binnen gekregen en kruidenheu vielen ze meteen op aan! Mijn konijnen zijn echt ontzettend kieskeurig en helemaal verzot op het oostenrijkse alpenhooi van Dtails, maarja ik was ivm de stijgende prijzen (de zakken zijn in 1 jaar van 11 euro voor 4 kilo naar 18 euro gegaan...) en het eenzijdige eten (ik wil liever niet afhankelijk zijn van maar 1 soort ivm de levering en problemen daarmee) op zoek naar andere soorten. Maar dat is lastig. De hele logeerkamer ligt nu vol met zakken hooi die de snuffels niet zo graag blieven en ik dus maar in hun toiletbakje gebruik xD
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .