Ga naar inhoud

Konijn mist controle bij lopen


Lonja

Aanbevolen berichten

Nou de dierenarts mailde terug en zegt 30 dagen Panacur en verder antibiotica.

Daar zullen we vanavond dan vast maar eens mee beginnen. Heb een mail terug gestuurd om te vragen of ontstekingsremmende pijnstilling niet meer nodig is verder maar dat weet ik dus nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie.

Het wordt geen pijnstilling maar eerst een kuurtje Dexamethason. Inderdaad de volle behandeling dus, voor alles wat te behandelen is krijgt ze nu medicatie. Hopelijk is het 1 van die dingen en slaat het aan.

Clint ga ik er een dezer dagen bij proberen te zetten voor de TLC.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel. Ik twijfel nu weer over Clint erbij omdat het de afgelopen dagen toch wel goed ging zo met zijn drieën. Heb Stip er sinds zaterdag om niet meer bij gehad misschien geeft dat toch rust. Ze zijn nu met zijn drieën rustiger dan met Stip erbij.

Moet maar even kijken. Woensdag ben ik vrij dan zie ik wel :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Perenpapje werkt bij ons ook het beste, ze krijgen bijna nooit peer maar vinden het heerlijk. geplette banaan werkt ook goed maar de textuur leent zich wat minder om de medicatie ermee te vermengen vind ik:).


Wat ook wel helpt bij ons is als het ene konijn wat van zijn bordje eet dat het andere dan ook sneller begint. Enkel zien dat het gezonde konijn niet eet van het bordje met medicatie erop natuurlijk. 


 


Ik hoop heel hard dat de medicatie aanslaat!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is voor haar en voor jou wel de prettigste manier! Maar als je Clint bij haar zet kan dat natuurlijk niet meer (als ze het niet uit je hand eet). Wat een dilemma is dat altijd hè? Als je haar alleen zet kan je het goed in de gaten houden en proberen zonder dwang te voeren en medicijnen geven, maar met Clint er bij heeft ze weer steun aan hem. Tijdelijk apart tijdens medicijntijd is ook weer zo'n gedoe voor ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja want Stip eet inderdaad niet als ik erbij ben of als ze het niet helemaal vertrouwt.

Het lastige is ook dat ik mijn groep echt opbreek als ik Clint weg haal, of Stip nu ooit nog terug kan of niet.

Dit zijn problemen op de korte termijn, als ik die zo probeer te fixen krijg ik op de lange termijn mogelijk problemen. Twijfel twijfel twijfel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het misschien een idee om een knuffeldiertje bij Stip neer te leggen. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik heb hier ook een knuffelkonijntje en drie van mijn konijnen vinden dat knuffelkonijntje leuk. Ze gaan er tegenaan liggen en dat knuffelkonijntje krijgt ook een poetsbeurt. Natuurlijk geen garantie dat Stip het ook leuk vind maar misschien is het te proberen. Ik weet dat er opvangen zijn die ook een knuffeldiertje bij de konijnen leggen.

Hopelijk gaat het met Stip helemaal goed komen.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja wel al een beetje verbetering denk ik, maar is heel lastig te zien hoor. Ze kan haar bdk weer opeten (eet sowieso erg goed, zal de dexamethason wel zijn) en lijkt iets minder wankel op haar pootjes te staan. Maar ze komt de onderbak van de kooi niet uit, is meer angst, dat ze veilig in de bak blijft dan dat het niet lukt als ze het deed denk ik, maar het is nu eenmaal een konijn dat geen risico's neemt. En zo goed is ze nu ook weer nog lang niet dat ze snel kan lopen als het moet. Denk dat het dat is, dat ze dat weet, en het daarom niet probeert.

Ik durf hier verder geen conclusies uit te halen, dexamethason kan een hoop onderdrukken en het kan best dat als ze dat niet meer krijgt het gelijk weer bergafwaarts gaat.

Maar voor haar zelf is het wel fijn. Het is nu niet meer zo dat ik continu denk: ach wat sneu. Dit kan echt niet zo. Ze is niet in orde natuurlijk, maar vreselijk zielig is het gelukkig ook helemaal niet zoals ik ernaar kijk.

En Panacur met peer wordt met de dag lekkerder :D vandaag kon ze zich amper inhouden eraan te beginnen voor ik weg was gelopen. :D Dat kopje al helemaal boven het bakje en mij aankijken: jij gaat weg hè engerd. Ga nou. Ik wil dit opeten!

Ja van mij moet ze steeds minder hebben en dat is ook een goed teken. Neemt de moeite om boos met haar rug naar me toe te gaan zitten als de medicatie achter de rug is. Goed zo beestje :)

We zullen gaan zien wat er op de lange termijn gebeurt. Laten we hopen dat dit doorzet.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .