Spring naar bijdragen

manon24

Members
 • Aantal bijdragen

  1626
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

17 Goed

Over manon24

 • Rang
  Flap&Amber Noortje&louis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het blijft voorlopig goed gaan. Om een tumor/uitzaaiingen volledig uit te sluiten hebben we wel besloten om een foto te laten nemen. Vorige keer was zijn toestand te accuut en vreesde de DA met al dat vocht niets of te weinig te kunnen zien maar we willen wel zeker zijn. Indien het een gewone longontsteking is hopen we dat hij naar volgend voorjaar terug naar buiten kan en dan zijn de vooruitzichten volledig anders. Indien het om een tumor aan de longen gaat zijn de vooruitzichten wel minder goed. Als hij goed blijft reageren op de medicatie is alles ok maar op de lange termijn zijn dat heel wat andere perspectieven. Het wordt dus nog even spannend.. Het is hier al een ware rollercoaster aan emoties geweest..
 2. manon24

  Goed hooi gezocht

  Ik weet niet hoe het zit met de verzendingskosten naar Nederland. Wij bevinden ons in één van de bezorgroutes en betalen geen verzendkosten.
 3. manon24

  Goed hooi gezocht

  Het gaat om happy rabbits and friends. Ik neem altijd het Duitse kruidenhooi Ik heb al een bestelling gedaan op een snede van juni 2019 en de kwaliteit is zeer goed. Ik koop het in balen maar je kan het ook los in zakken kopen.
 4. manon24

  Goed hooi gezocht

  @JokeC ik heb je een Pm gestuurd 😊
 5. manon24

  Goed hooi gezocht

  Wij wonen in België en bestellen nu al een 2 jaar ons hooi online. Het gaat om mensen die hun hooi selecteren in Duitsland en Frankrijk speciaal voor konijnen en knaagdieren. Je kan het hooi aankopen in jute zakken of in balen. Wij doen het nu al een jaar in balen en zijn tot nu toe altijd heel tevreden. Het is veel goedkoper dan in de dierenwinkel en echte kwaliteit. We hebben nog nooit een slechte baal gehad.
 6. Ik heb er eigenlijk op gestaan om hem terug mee naar huis te nemen en gezien onze DA ons al 10 jaar kent was het geen probleem. 2u na het toedienen van de vochtafdrijver zowel oraal als via een spuitje merken we een enorm verschil. Momenteel ademt hij bijna normaal zelf. We moeten hem om de 8u nog vochtafdrijver toedienen en nu is het gewoon duimen dat dit hem door zijn longontsteking helpt en er geen achterliggend probleem is zoals tumor/uitzaaiingen oid. Als alles goed blijft maandag op controle om de medicatie aan te passen. Dit was een heel stresserende ochtend zeg.. Hij heeft net weer wat uit zichzelf gegeten en Ik denk dat hij nu op het punt staat om in slaap te vallen. Dat zal ook eens deugd doen :) .
 7. We zijn net met spoed naar de DA geweest. Hij had het heel benauwd en lag uitgestrekt met zijn kopje naar achteren en zijn bekje wat open om toch maar wat zuurstof binnen te krijgen. Hij heeft in een laatste poging van de DA vochtafdrijver ingespoten gekregen en nu is het afwachten of het helpt. Zoniet dan wordt hij ingeslapen. De DA sprak van echte ademnood en ze wil het niet nodeloos rekken. Ik ben er even niet goed van. Het gaat plots zo snel en ik vind er online weinig over terug.
 8. Bedankt @Lienappelsien! Hij doet het voorlopig best goed onder de omstandigheden. Hij ligt er,weliswaar in een schuilholletje, heel ontspannen en uitgestrekt bij. Buiten zat hij altijd op een bolletje. En hij heeft al wat beter gegeten. Voorlopig zijn we nog niet moeten beginnen dwangvoederen. Hij is wel nog altijd benauwd bij het ademen.
 9. @Aniek ja toen de dierenarts ons wees op het verschil tussen de ademhaling van beide konijnen viel het mij pas op hoe benauwd hij het eigenlijk heeft. Hoe zijn jouw ervaringen met konijnen met een longontsteking?
 10. @Lienappelsien Blijkt dat hij een longontsteking heeft... Hij had ook ondertemperatuur. De dierenarts heeft de knoop dus doorgehakt en hij is nu net binnen geïnstalleerd samen met zijn vriendin. Ik ben wel wat meer gerust nu. We kunnen hem beter in de gaten houden. En nu is het duimen dat hij er volledig doorkomt. @Rifca ik hoop dat hij in het voorjaar dan weer buiten kan. Eerst al eens zien dat hij deze winter wat aansterkt.
 11. @EveeJouw konijn heeft een mooie leeftijd bereikt zeg Evee! Mag ik vragen of je de leeftijd erg merkte aan haar gedrag? Dit is mijn eerste konijn dat zo een hoge leeftijd bereikt. Anders 2 voedsters die 5 en 8 jaar zijn geworden maar daar heb ik geen veroudering bij opgemerkt. Ik vind dat aftakelingsproces best eng. Ik heb hem een paar uur geleden horen knarsen en net wilde hij niet veel eten dus ik ga mijn buikgevoel volgen en toch maar naar de dierenarts. @Lienappelsien Fee heeft in het verleden ook wel een tijd binnen gewoond. Ik denk dat het geen probleem zou vormen maar ik merk toch aan al mijn konijnen dat ze net iets gelukkiger buiten zijn. Dat maakt het wat dubbel voor haar dat zij dan ook binnen moet zitten maar ja..
 12. Hallo iedereen, Het is alweer even geleden dat ik actief ben geweest. Mijn allereerste konijn Flap is ondertussen 11 jaar oud. Sinds enkele maanden merken we dat hij wat slomer is. Hij werd deze zomer nog eens volledig gecheckt + bloedafname. Alles was ok. Nu het weer natter is merken we dat hij minder actief is, hij hoort ook niet goed meer en zijn zicht mindert ook. Verder blijft hij ook (trager weliswaar) maar goed eten. Nu vraag ik me af of we hem deze winter beter in huis nemen of buiten laten?Heeft de eerste 4 jaren binnen gewoond en kent dit wel. Persoonlijk vind ik buiten leven dichter aansluiten bij wat natuurlijk is voor konijnen maar dit geval vind ik wel een moeilijke. Hij zou binnen trouwens niet aan ruimte moeten inboeten. Zit nu samen met zijn meisje op 6 m2. Ik hoor graag jullie mening!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .