Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.032
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Miekmoek

 1. Hahaha, ik ben honden gewend, maar ook ik zal het weer onderschatten hoor als we een hond nemen 😅 Gelukkig weten ze zich zo snel in je hart te kruipen dat je het ervoor over hebt 🥰 Leuk om te lezen dat het goed gaat!
 2. Geef ze gewoon echt een paar maanden de tijd. Als het blijft bij najagen en plukken haar natuurlijk, dat hoort er helaas gewoon bij. Het ziet er veel belovend uit.
 3. 1. Ik zou voor een ren kiezen, dat is wel zo handig. 2. Waar zijn je ouders tegen? 3. Wat bedoel je precies? Bij ons zitten de konijnen in de woonkamer, en ze zijn meestal overdag altijd alleen. Maar ze hebben een veilig verblijf, genoeg hooi en water en verder komt het wel goed. Als je ze 's ochtends en savonds checkt en eten geeft en ze vertonen geen gek gedrag, dan loopt dat overdag ook wel goed.
 4. Ohh, ja dat zijn andere omstandigheden dan in Nederland inderdaad... Heb je zelf medicatie in huis? Misschien metacam of cisaral? Mocht je dat hebben (met juiste dosering voor jouw konijn) dan kan dat misschien net helpen om door de volgende 24 uur heen te helpen. Of heb je een spuitje? Heel misschien zou ik met deze omstandigheden zelfs dwangvoeding maken van water en wat gepureerde brokjes... Maar hier heb ik niet veel verstand van en kan je beter van iemand anders tips krijgen @Kolino @Evee
 5. Ik gebruik alleen bakjes voor als ik kruiden geef. Daarvoor heb ik stenen hondenbakjes voor puppy's of kleine hondjes. Groente en brokjes krijgen ze hier ook gewoon los.
 6. Al 2 dagen bijna niets gegeten?! Morgen om 17.30 een afspraak is echt veel te laat! Dan heb je grote kans dat je konijn er niet meer is... 😢 Bij een konijn dat niet eet wil je zo snel mogelijk naar de dierenarts, dat wil zeggen dezelfde dag nog! Kan je niet vanavond nog naar een spoeddierenarts? En als dat echt echt echt niet kan, morgenochtend meteen?? Als je de nieuwe afspraak hebt gemaakt (echt zsm!) kan je in de tussentijd proberen zoveel mogelijk lekkers aan te bieden in de hoop dat het gegeten wordt. Dat slijm ziet er heel naar en gek uit, maar kan ik he verder niet mee helpen dan het advies eerder nu dan later naar de dierenarts te gaan.
 7. Hier is een lijst waarop je kan kijken; https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen
 8. Door echte stress kunnen ze idd niet eten. Maar dit alleen bij de dierenarts of tijdens het vervoeren. Als ze gewoon in haar normale verblijf rustig zit zou ze echt wel moeten eten hoor. Er is dus echt nog iets verder aan de hand. Ik zou naar een konijnkundige dierenarts gaan. Als er een verstopping in de maag zit, heeft ze ook emeprid nodig, dit zorgt voor het legen van de maag. En eventueel ook laxatract als laxeermiddel.
 9. Ziet eruit als een prima voerbak hoor! Ik denk dat er niet per se een beste voerbak is. Als ie maar een beetje groot is, maar niet te hoog, en het liefst ook een beetje zwaar zodat ze hem niet kunnen omduwen.
 10. Volgens mij staan er in onderstaand artikel ook nog wel wat handige tips: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 11. Hoe lang hebben ze nu in de badkamer gezeten? En heb je de konijnenkamer goed schoongemaakt en dingen die niet per se nodig zijn maar wel ruiken naar Rosa eruit gehaald? Ook het verblijf anders inrichten en wat nieuwe speeltjes erin zetten kan helpen om Rosa minder territoriaal te maken.
 12. Miekmoek

  Verhuizen

  Grootste tip is dus; werk als je met de konijnen bezig met zonder stress en rustig, maar verder zo snel mogelijk om de tijd van verhuizen kort te maken.
 13. Miekmoek

  Verhuizen

  Ik zou als ik jou was de nieuwe kamer helemaal gereed te maken qua vloer of andere dingen etc. Dan bij de verhuizing zelf laat je de konijnen in hun vervoersbox lopen en zet je ze even ergens anders rustig neer zodat jij het verblijf kan opruimen en in de auto kan laden. Vervolgens zet je ze in het nieuwe huis weer ergens rustig neer en maak je de kamer gereed met hun verblijf en als dat klaar is zet je de vervoersbox open in het nieuwe verblijf. Ik neem daarna altijd afstand van ze, dan kunnen ze in rust, zonder dat er mensen bij zijn, de nieuwe kamer verkennen. Je kan ze ook gelijk al wat eten geven als ze dat willen.
 14. Miekmoek

  Bodem ren

  Het is dan ook handiger om een gecastreerde ram uit de opvang te halen en te koppelen dan een niet gecastreerde ram. De hormonen vliegen nu door z'n lijf met een voedster in de buurt. Het gaat dan ook niet lukken om hem nu zindelijk te krijgen. Ik zou ook adviseren om hem voor nu ergens anders te laten verblijven en opnieuw te koppelen nadat hij gecastreerd is. Tegen de urine kan je met puppypds werken mits ze daaraan niet gana knabbelen. Anders werkt een stuk goedkoop vinyl vloer ook goed. Ook hierbij moet je zorgen dat ze niet bij de randen komen, want ze knagen ook graag aan de randen.
 15. Heel vervelend altijd als ze ziek zijn en je je zorgen maakt.. Wat voor medicatie krijgt ze? Weet je zeker dat je da konijnkundig is? Heb je elke dag metacam gegeven? Als er een verstopping in de maag zit heb je volgens mij ook emeprid nodig, en ik gok dan juist geen dwangvoeding... Een verstopping kan bij konijnen heel veel pijn geven.
 16. Die vind ik ook leuk 😄 Baking soda of schoonmaaksoda?
 17. Ja je bent daar nu te laat mee. Hij gaat het nu heel koud krijgen. Hij heeft geen wintervacht en die gaat hij ook niet op tijd meer kunnen maken. Zeker als hij ook geen vriendinnetje heeft, dan is het al helemaal te koud. Maar zelfs met maatje erbij, is het echt al veel te laat om binnenkonijnen buiten te laten.
 18. Niet als je er dus gewoon klein scheutje azijn in flink wat water gooit. Je hebt echt niet zoveel azijn nodig. Als ik de waterkoker ontkalk doe ik ook een klein scheutje azijn in 1.7L water. Werkt prima!
 19. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar lijkt me ook wel lastig. Je hebt een lief leuk koppeltje en terwijl je er misschien zelf nog niet aan toe bent moet je na het verlies van één van de twee een nieuw konijntje in huis halen. Dat blijkt dat ineens ook nog niet zo liefdevol te zijn als je had gehoopt... Gelukkig zijn hier veel ervaringsdeskundigen die je hoop geven dat het goed kan komen 🤞🏻 Even volhouden dus!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .