Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.480
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Miekmoek

 1. Tijdje niet meer gereageerd maar het gaat heel goed met Saar! Je ziet niet meer aan haar dat ze EC heeft en ze eet sinds een week weer alles helemaal zelfstandig. Meranox gaven we eerst door geprakte banaan, en nu met de enkele dosis die nu alleen maar hoeft eet ze dat ook gewoon door wat geprakte brokjes. Ik heb hoop voor de toekomst dat ze zo snel is opgeknapt! We zullen vanaf nu alleen altijd in stressvolle situaties met Meranox preventief behandelen. Maar nu maar verder niet aan denken, we hebben weer 2 vrolijke konijntjes terug 😊
 2. Het kan lang duren voordat ze elkaar ook echt lief gaan vinden en toenadering zoeken. Heb geduld en het komt vast goed 😊 Als je meer vragen hebt, dan horen we het graag!
 3. Ach wat sneu... Het konijn van mijn zus viel ook af en bleek toen een groot gezwel te hebben. Heel naar.. Sterkte!
 4. Helemaal mee eens, en kattenbaasjes betalen ook nog geen eens kattenbelasting, terwijl er wel gewoon hondenbelasting is. Snap dat verschil echt niet.... πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ
 5. Bij vlees en vis wel doen hoor πŸ˜‰ Voor de rest hou ik ook altijd aan; kijk, ruik, proef. Zowel voor ons als de konijnen.
 6. Onze honden ook altijd gedaan πŸ˜„ Ze mochten bij ons altijd zelf aangeven wanneer ze de tuin in wilden, soms was het dan alleen maar even om vers regenwater te drinken en wilden ze alweer naar binnen πŸ˜…
 7. Precies, lekker dagje extra vrij 😊
 8. Daar kan je beter even een eigen topic voor openen.
 9. Dat kan zo maar eens 2 weken tot 4 weken gaan duren... EC duurt helaas lang..
 10. Jup ter grootte van een kattenbak. Er komt al wel eerder kalk aanslag in de bak hoor, maar dat vind ik niet zo erg..
 11. Ik gebruik al tijden back2nature, dat zijn papier korrels. Heerlijk zacht en geurloos. Niet stoffig en neemt goed vocht op. Ik maak de bak maar 1x in de 2 weken grondig schoon met azijn trouwens. Dan gooi ik er wat verdund azijn in een kat het even weken, dan is ie daarna weer schoon. Tussendoor gooi ik hem gewoon leeg, evt keukenpapiertje erdoorheen en weer nieuwe korrels erin..
 12. Tja, mijn konijnen hebben altijd binnen gewoond en weet niet hoe ze het buiten zouden vinden. Ik vind het erg gezellig met ze binnen, maar snap dat dat misschien niet handig is als jullie allergisch zijn. Nu zitten ze bij ons in de woonkamer, maar er ligt altijd wel wat hooi en haar door de kamer πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ
 13. Miekmoek

  Kruidenplantjes

  Ik heb zelfs een keer voor 4 dagen alle groente en kruiden klaargezet in bakjes in de koelkast. Ging helemaal prima. Oppas hoefde alleen de bakjes om te kiepen 😊
 14. Het hoeft niet per se in een spuitje. Ik geef nu zelf ook meranox aan mijn konijn vanwege EC. Ik haal de juiste hoeveelheid meranox uit het flesje met het spuitje en dan kan je dat inderdaad door wat geprakte brokjes mengen. Als dat niet werkt kan je ook proberen om het door wat geprakte banaan te mengen. Het scheelt een hoop tijd en stress als Teun het zelf eet in plaats van dat spuitje.
 15. Ja twijfel dus ook om weer met metacam te beginnen. Weet ook niet waarom de dierenarts zei dat we daar mee moesten stoppen. Maar gister at ze redelijk, alleen vandaag ineens weer echt slecht. Kan verder totaal geen patroon vinden. We hebben geprobeerd om haar te laten eten vΓ³Γ³r medicatie, zodat ze niet bang is maar rustig de tijd kan nemen, of een tijdje na de medicatie zodat die kan inwerken. Maar verschilt heel erg per dag..
 16. Pfff, ze wil nog steeds niet echt zelfstandig eten... We raken er een beetje wanhopig door. Vanochtend liet ze weer al haar groente staan. Brokjes en hooi loops gaan er wel in, maar ook middelmatig. Bij de dierenarts heeft ze weer metacam en emeprid injectie gekregen en we zijn begonnen met cisaral. Metacam moesten we verder mee stoppen. We proberen zo vaak mogelijk eten aan te bieden. Wat kunnen we nu nog doen?
 17. Dat is goed om te weten. Ze is inderdaad nog niet stabiel, dus we gaan denk ik weer over op dwangvoeren. We proberen meerdere keren per dag eten aan te bieden, maar soms negeert ze ons en het eten compleet. En als je haar er te veel mee plaagt dan staat ze op en loopt ze gewoon naar een ander schuilhuisje. Vandaag is m'n man naar de dierenarts geweest. We hebben ook cisaral meegekregen. Ik heb haar 2x betrapt op drinken uit het bakje, dus dat is fijn πŸ₯° We gaven ook al extra water (3-5 ml) tijdens de medicatie toedienen.
 18. Ja, we hebben vanochtend nog bijgevoerd. Vanavond weet ik nog niet wat we doen. Ze heeft zo'n 3/4 van een normale portie brokjes op, kan de rest niet laten liggen, die worden dan door Billy verorberd. Twijfel πŸ€ͺ Gun haar ook rust van al dat gedwang.. Panacur en medicatie ging er gelukkig vanavond in met geprakte brokjes. Haha ja, hij mist echt zijn vriendinnetje. Saar is altijd heel zelfstandig en Billy volgt haar normaal gesproken op de voet. Je merkt aan hem dat hij energie te veel heeft, maar niet zo goed weet wat hij dan in z'n eentje moet doen πŸ˜… Haha ja, maar ze valt ook nog regelmatig om πŸ™ˆ
 19. Ach arm beestje πŸ™ Ze ziet er ook een beetje sneu uit zo... Sterkte de komende dagen!
 20. Zie haar nu toch eens hooi eten 😍 En ze zat ook weer voor t eerst op haar eigen plekje bovenop haar krat πŸ₯°
 21. Ook lastig om in te schatten wanneer we moeten stoppen met dwangvoeding. Bij een gasaanval stopten we altijd gelijk zodra er ook maar iets zelfstandig in ging. Nu twijfel ik, ook al eet ze mondjesmaat groenvoer en brokjes. Ik wil wel dat ze genoeg energie heeft om echt tegen de parasiet te kunnen vechten. We hebben vanochtend nog dwangvoer gegeven, maar gaan nu toch proberen om haar elke paar uur een takje wortelloof, peterselie en basilicum te geven (gaat er het beste in). Hopelijk eet ze zo genoeg en zal ze vanavond ook gewoon brokjes eten. Als dat vandaag zo goed zal gaan stoppen we met dwangvoeding. Anders zullen we toch vanavond vlak voor het slapen nog 10 tot 15 ml geven.
 22. Net tijdens de avond dwangvoeding heeft ze gelukkig 4 keutels achter gelaten. Denk dus dat de andere die we vonden ook van haar waren. Zijn idd iets kleiner en donkerder dan normaal, maar vind ze er zelf nog redelijk goed uit zien; Ook is ze nu normaal brokjes aan 't eten met Billy πŸ₯° Ogen staan echt helemaal normaal weer, kopje nog lichtjes scheef. Ze is niet meer makkelijk op te pakken en gaat ervandoor als ze de kans krijgt, ook stribbelt ze erg tegen bij dwangvoeren en medicatie. Eigenlijk gaat he dus gewoon super goed met haar. Hopelijk snel weer helemaal zelfstandig eten 🀞🏻
 23. Thanks @Kolino! Emeprid geven we nu sowieso 3x daags. Daarvan kreeg ze een injectie bij de spoed. Ik zat ook te twijfelen over cisaral. Dierenarts is gebeld en zei dat we op controle moesten komen over een paar dagen als er geen verbetering is in eetlust. Maar mocht ik ook morgen nog steeds twijfelen over de keutels dan gaan we wel iets eerder of overleggen of we mogen starten met cisaral. Ik geloof dat we dat nog hebben liggen. Oogjes staan gelukkig weer normaal. Dus ik denk dat extra medicatie bovenop de panacur niet nodig is. Ik ga wel naar vitamine B vragen.
 24. Mijn man denkt dat ze van haar zijn omdat ze wat kleiner zijn, ik vind ze er te mooi uit zien πŸ˜…
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .