Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Aantal items

  1.694
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door Miekmoek

 1. Miekmoek

  Yula

  Het kan ook zijn dat ze gewoon even niet lekker is. Honden kunnen ook ziek worden van bijv virusje oid, niet ernstig, niet te merken behalve dat ze iets onrustiger zijn of meer aanhankelijk. Vergelijkbaar met het verkouden zijn of licht griepje van een mens. Dus als 't morgen of overmorgen ineens alweer beter gaat, kan dat 't ook gewoon geweest zijn.
 2. Als je wil dat ze een toilet gaan gebruiken ipv het hele hok, dan kan je het beste alleen bodembedekking in het toilet leggen en verder niet. Ze hebben namelijk verder geen bedekking nodig. Pas in de winter als het koud wordt hebben ze stro nodig. Hopelijk zijn ze dan al mooi zindelijk en blijft dat straks in de winter lang schoon.
 3. Hoezo eigenlijk? Bij mij hebben ze hier een fruitkist, 2 cat cubes en nog een huisje binnen.. Plus een grote bank waar ze precies onderdoor passen.
 4. En wat voor groenten geef je ze? Bouw je dat ook rustig op? En welk ander eten krijgen ze?
 5. Mogelijk, maar ook niet 😅 Konijnen hebben vooral een eigen karakter en een eigen willetje.. Mijn ram en voedster verschillen ook enorm van elkaar in wat ze wel en niet willen/doen..
 6. Miekmoek

  Yula

  Ja zeker waar.. Op een gegeven moment heb je wel door op de vaste routes waar dingen liggen zodat je ze er al omheen kan leiden. Je kan niet alles voorkomen zelfs niet als je zelf door het gras kruipt op handen en knieën op zoek naar viezigheid 😂
 7. Dat is inderdaad wat ik heb gedaan en door de opvang werd geadviseerd. Bij mij werkte dat prima en ik zag geen stress of onrust bij de konijnen. Er zijn ook verhalen op het forum voorbij gekomen dat het dus niet werkte en dat de konijnen onrustig werden van in de ren moeten en soms loslopen. Als dat het geval is bij jou, zou je ze evt in 1x laten loslopen en de ren weghalen. Dan heb je ook één constante ruimte. En als dat niet werkt bij jouw konijnen, dan moet het helaas blijven bij de ren..
 8. Klinkt als een goed plan. Toen ik mijn konijnen van de opvang haalden, heb ik na een maand ze in fases laten loslopen door de woonkamer. Maar ze waren al een hele tijde een koppel in de opvang en kwamen met z'n tweetjes bij mij. Ze waren dus al heel stabiel en klef. Je moet zelf gaan kijken hoe makkelijk of moeilijk de koppeling verloopt. Ook kan je beter inschatten over het loslopen door goed te kijken hoe ze het doen naar de ruimte wisselingen; van jou naar je ouders en weer terug naar het definitieve verblijf. Als dat allemaal goed gaat en ze stabiel blijven, zonder opnieuw rangorde te hoeven bepalen, dan kan je ook al sneller proberen ze los te laten lopen.
 9. Mijn ouders hebben tot nu toe pups van nestjes op marktplaats gehaald, maar dan moet je echt goed opletten. Voordat je het nestje met pups gaat zien, moet je de eigenaar echt goed ondervragen en door blijven vragen. Zodra je een pup ziet die je mee mag nemen, bent je blind voor dingen die niet helemaal kloppen of goed zijn. Daar kom je later dan pas weer achter. Er zijn bijvoorbeeld genoeg nestjes met pups waarbij ze alleen door mensen zijn aangeraakt om gevaccineerd/ontwormd te worden. Totaal geen socialisatie. Dat moet je dus echt niet hebben. Ze moeten als pup al goed gesocialiseerd zijn met meerdere mensen/dieren/etc. Ze mogen al vrij rond kun lopen in een grote ren en minstens 1x per dag buiten mogen verkennen en niet dat ze in een werpbak opgesloten zitten. Ook kan je veel informatie opdoen van wat de eigenaar van jou wil weten; heb je genoeg ruimte, genoeg tijd, zin om met de hond te werken/trainen en flink te lopen, etc etc. Zal de hond wel bij jou passen? Als je een pup mee kan nemen zonder dat jij bent uitgevraagd over hoe je als baasje bent, dan weet je ook al genoeg. Zal jij jouw huisdieren aan een vreemde meegeven zonder iets te vragen? Nou ja, veel haken en ogen dus, maar het kan wel. Goed zoeken, goed vragen, en daarna pas pups zien. En dan alsnog goed opletten en niet gelijk verliefd raken dat je meteen het kleintje mee naar huis neemt.
 10. Ja supermarkten hebben soms echt voor een tientje mooie grote planten in de aanbieding! Ik kijken ook altijd eventjes bij de ah of ik weer iets moois zie staan 😄
 11. Krijgen we wel ook foto's van je koppeltje te zien 😍?
 12. Ik heb de giftige planten op m'n vensterbank staan waar de konijnen niet bij kunnen. Of nou ja, zouden moeten kunnen. Het is Billy toch één keer gelukt erop te komen en heeft toen ook flink wat van de planten gesnoept (zie fotowedstrijd). Gelukkig heeft hij zich alleen gericht op de niet giftige planten en de rest laten staan.. Dus ergens weten ze het dan denk ik wel? Nu kan hij er iig echt niet meer bij, hebben het grootste deel van het hok gelijk ontmanteld.
 13. Zo zeg, dat ziet er goed uit! Ik vind het helemaal niet storend hoor dat 't niet zwart gaas is. Staat wel lekker rustig zo. Ben benieuwd naar je konijnen en hoe de ren ze bevalt!
 14. Qua mooie flinke plant kan je eens kijken naar Calatheas. Die zijn niet giftig en ik heb er eentje staan die heel mooi groot en vol is.
 15. Volgens mij ligt dat heel erg aan de soort ficus! Maar weet dan niet precies welke wel/niet..
 16. Dat is heel lastig om van foto's vast te stellen en het ligt er ook aan of je ze goed vasthoudt. Het beste kan je gewoon naar de dierenarts gaan.
 17. Ik wissel de houten kattenbak korrels af met back2nature. Ik vind dat laatste wel veel fijner, het is zachter. Maar verder zijn de houtkorrels prima, maar ik leg er toch altijd een laagje oud hooi overheen.
 18. Hier mag je extra foto's plaatsen die te maken hebben met de wedstrijd hoor! Je kan er alleen niet mee winnen..
 19. Dat water kan broeien op de bovenkant van een vacht en dat honden dus niet mogen zwemmen als 't warm is, is nieuw voor mij.. Volgens mij lieten wij de hond altijd wel gewoon zwemmen als ze dat wilden. Rolden ze zichzelf wel altijd droog in het gras of zand trouwens.. Is 't echt een ding om een hond niet te laten zwemmen? Dat je asfalt moet vermijden zijn we helaas wel op de verkeerde manier achtergekomen. Onze eerste hond heeft een keer haar voetzooltjes verbrandt aan asfalt 😥 We waren verdwaald in Spanje en dachten als we de weg volgen komen we vanzelf bij de auto. Wat wel waar was, maar met een super zielige hond als resultaat. Dan voel je je echt super schuldig 😞
 20. Miekmoek

  Koppelen

  Wat deden de konijnen precies met ze vielen elkaar aan? Wat zag je? Hoe heb je de koppeling aangepakt? Voor meer informatie over koppelen kan je dit artikel lezen; https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Als het echt vechten was en je hebt de koppeling helemaal goed aangepakt, dan sluit ik me aan bij de reactie hierboven en is het helaas geen match.
 21. Jup dat is idd wat ik bedoelde 😄 Leek mij een betere optie dan een autoband..
 22. Je zou nog iets met brok kunnen minderen of naar 1x switchen om zo meer hooi eten aan te moedigen. Mijn konijnen zijn 1,3 en 1,6 kg, dus wel iets kleiner dan de jouwe, maar ze krijgen maar 1x per dag 30 gram brokjes. Ik merkte zelf dat 1x brokjes geven 's avonds beter werkt en dat ze dan 's ochtends flink veel hooi eten.
 23. Miekmoek

  Hoi!

  Welkom op BunnyBunch!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .