Ga naar inhoud

Sytske_k

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sytske_k's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. We hebben inderdaad gekozen voor tegels ingraven, zodat ze vooral zachte ondergrond hebben. De ruimte tussen de tegels is inderdaad bedoeld voor afwatering. De ruimte ertussen wisselt, maar is meestal enkele centimeters, daar gaan ze niet tussen passen. Komende week gaan we ook nog de verplaatsbare ren afmaken (ongeveer 1x1 meter), waar ze naartoe kunnen met een flexibele buis. Nu hebben ze vrijwel geen gras om te grazen, dat kan dan daar wel. De onderkant van de ren willen we dichtmaken met gaas met grove mazen, zodat ze daar niet kunnen graven, maar wel eten. Ze zitten nu dus 2 dagen in de ren en lijken heel vrolijk en druk. Omdat we ze nu niet meer hoeven op te pakken, lijken ze ook een stuk meer ontspannen, komen gezellig naar ons toe en laten zich goed aaien. Heel fijn! Ook lijken ze nu redelijk goed hooi te eten, iets wat ze de eerste keer in het grote verblijf niet deden. We gaan het dichtmaken van de bovenkant in overweging nemen. Dank voor de tip!
  2. Zo, na weer een dag werk, hebben we zojuist de konijnen weer in hun nieuwe thuis ondergebracht. We hebben de elementen van de oude ren tijdelijk in de nieuwe gezet, zodat ze flink wat herkenning hebben. Ze lijken nu al een stuk meer ontspannen rond de hupsen, ook al wat binkies gezien. Ook keutels rondgestrooid. Qua ondergrond hebben we uiteindelijk besloten om 30x30 tegels in te graven, met flinke gleuven ertussen, zodat het water weg kan zakken. Ze hebben dan niet heel veel diepte om zelf te graven, maar ze hebben een vrij grote zandbak waarin dat wel kan. Dit is het hok, voordat we de tegels hadden ingegraven
  3. Helaas krijgen we de ren dit weekend niet aangepast. De grond is te hard om er een schep in te krijgen, dus hopelijk volgend weekend. Naast oppervlakte is er natuurlijk nog het een en ander veranderd. De eerste ren was helemaal open aan de bovenkant, vandaar dat ze niet in de nacht konden blijven. Er stonden ook wat elementen om op te springen, in te verstoppen. Het nieuwe verblijf is dus heel groot, voort 1/3 overdekt met een vast dak en een net erover. Jammer dat het niet lukt om een foto toe te voegen. Ik ben best trots op wat we gemaakt hebben, het heeft ons weken vrije tijd gekost! Maar zodra het af is en ze er in kunnen, zal ik inderdaad flink wat keutels rondstrooien. Het zijn twee zusjes en een gecastreerde broer. Ze zijn heel hecht, dus hopelijk gaat het goed. Bedankt voor alle tips!
  4. Een hekje wordt lastig, omdat we een ´konijnenheuvel in het midden hebben. Is het vooral een grote stap omdat ze dan weer helemaal de rangorde moeten bepalen?
  5. Bedankt voor de reacties tot zover. Het zijn echte buiten konijnen. Hun hok staat nu onder een afkapping, dat is fijn voor de wind, maar verder dezelfde temperatuur als buiten. Klein beginnen wordt wel wat lastig, maar is inderdaad misschien goed. De ren waar ze nu vaak zitten is ongeveer 6 m2 en waar ze naartoe gaan is een ruime 15m2. Ze hebben heel veel schuilplekken, in alle soorten en maten. De paar dagen dat ze erin zaten, kozen ze juist vooral voor ´buiten´ zijn, in weer en wind, terwijl er dus een groot stuk afgeschermd is. Maar zodra het af is, zullen we ze dus meteen ´fulltime erin doen, wennen is dus geen goed optie, begrijp ik.
  6. Hoi allemaal! Eerder heb ik een vraag gesteld over het verplaatsen van konijnen, van hun vaste hok naar de ren. Dat was hoe we het maanden hebben moeten doen, omdat het grote verblijf nog niet af was. Nu hebben we vorige week het verblijf wel afgemaakt (dachten we) en de konijnen erin gedaan. Dit ging een paar dagen goed, tot ze er toch een enorme tunnel aan het graven waren. We hoopten dat we met een zandbak, voldoende ruimte en ingegraven trottoirbandjes dat niet zouden doen, maar toch wel. Nu gaan we dit weekend dus toch de vloer graaf- proof maken. Dit is ook niet direct waar onze vraag ligt; de paar dagen dat ze in het nieuwe verblijf waren, leken ze heel blij, maar toch ook wel flink gestrestst. Ze leken een stuk minder te rusten dan normaal en ook hun eetgedrag was anders. Dat konden we ook snel zien aan de keutels. Ze zitten nu weer een week in hun kleine hok en eten weer goed. Nu vroegen we ons af, of we wat van die stress kunnen wegnemen, als we ze eerst een aantal keer alleen overdag in het verblijf doen, op de dagen dat we thuis zijn. Zodat we ze aandacht kunnen geven en ze kunnen wennen. En dan na een aantal keer wel fulltime in het verblijf. Het is dan alleen wel weer zo dat we ze dan moeten verplaatsen. Heeft iemand ervaring met het veranderen van het verblijf en hoe de konijnen daarop reageren? Uiteindelijk zullen ze altijd wel wennen, neem ik aan. Maar nu moet het koude weer lijkt het me wel goed dat ze goed eten en zo min mogelijk stress hebben. Ik hoor graag van jullie ervaringen. Groetjes, Sytske
  7. Hoi, Ik heb een vraag over twee van onze 3 hangoor konijntjes. We hebben ze sinds half augustus en zijn er gek op. Ze zijn handtam en komen graag snuffelen als je bij ze in de ren komt. Toch is er een probleem dat ik graag opgelost zie worden: ze hebben nu nog een binnenhok en een aparte buitenren, als het weer goed genoeg is en we zijn thuis, dan verplaatsen we ze dus van het hok naar de ren en later terug. Ondanks dat ze alle drie heel tam zijn, vinden twee konijntjes het heel vervelend om opgepakt te worden voor het verplaatsen. Ze zijn slim en weten wanneer het zo ver is en zijn dan heel moeilijk te pakken. Vooral één, die is dan echt een beetje in paniek en gestrest. We hebben al geprobeerd of het verplaatsen via een open mand beter gaat, omdat je ze dan niet vasthoud, maar dat helpt niet, het word eigenlijk alleen maar erger. We zijn bezig met een groot verblijf waar ze binnen en buiten kunnen zijn, maar dat duurt nog zeker een maand. Ik vind het heel zielig voor ze, dat ze zo gestrest worden, maar ze zijn ook heel gelukkig in de ren, dus dat is ook belangrijk. Heeft iemand dit al eens meegemaakt en een oplossing gevonden? Ik hoor het graag, Groetjes, Sytske
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .