Ga naar inhoud

Vlaamse Reusjes Fan

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Namen van de konijnen:
    Gandalf & Galadriël
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Vlaamse Reusjes Fan's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Precies, pasta vind ik lastig omdat het zo’n draai ding is en ik iemand ben die zich makkelijk vergist. Mss half gedraaid of teveel etc. Bij mij willen ze het meestal niet als ik het ergens op spuit, dus ik geef het nog steeds in de mond en dan weet ik ook zeker dat er alles in gaat en het niet knoeit. En als het toch knoeit doe ik het op een geweekt brokje en gaat het alsnog op. Dus in theorie zou ik het op de brokjes kunnen spuiten, maar voor 5 ml en 2,5 ml van fenbendrops per keer moeten dat heel wat brokjes zijn en bij groentes trappen ze er niet in bij mij. Het nieuwe spul nog niet op die manier geprobeerd. Wat dat betreft klinkt die pasta fijner idd omdat dat wat dikker is! De puppy suspensie gaat op het moment super makkelijk erin. Ze stribbelt niet tegen, likt het zo uit het spuitje, en nu op halve dosering hoef ik maar 0,5 ml te geven. Ik ben wat dat betreft super blij met het spul! Als ik ooit vaker zo’n traject door moet wordt het weer deze suspensie. Goed af te meten, makkelijk te geven en zuinig in gebruik.
  2. Update: Ik heb ondertussen meer info online gevonden waardoor ik het zeker durfde en heb die puppy suspensie van panacur ondertussen al meerdere dagen gegeven. Die bevalt goed! De fenbendrops is steeds een gevecht en dat 5ml per keer. Die puppy suspensie gaat makkelijker omdat ik er minder van hoef te geven (sterker geconcentreerd, nl 100mg/ml). Zit geen gek smaakje aan, gewoon het neutrale van het spul zelf. Mijn nijn doet het er goed op! Geen bijwerkingen! Durf het zeker te blijven gebruiken en voor anderen met grote konijnen dus misschien ook een tip! Het is gewoon een vloeistof die erg lijkt op fenbendrops, dat je met een spuitje goed kan afmeten. Alleen geen anijssmaakje.
  3. Dank je Evee voor je info en het delen van je bevindingen, ook qua acceptatie. Ze is hier al niet dol op fenbendrops maar accepteert het enigszins. Die voor puppies is ook een suspensie, dus gewoon vloeibaar en makkelijk af te meten met een spuitje. Hopelijk daar geen gekke smaken aan toegevoegd. Te zien aan de ingrediëntenlijst lijkt dat niet zo te zijn. Mocht het toch tegenvallen met die, dan ga ik denk ik de pasta proberen.
  4. Ondertussen een review gevonden op een site waar ze het spul verkopen, dat die persoon het op de konijnen heeft gebruikt met goed resultaat. Denk dat ik het dan toch kan proberen. En als het idd goed werkt, voor anderen mss ook handig met grote konijnen.
  5. Dank voor jullie reacties! @Evee, mijn konijn is 5 kg dus op de hoge dosering is die 50 ml van Meranox in 6 dagen op. En dan behandel ik de hokgenoot (6kg) nog niet mee. 1 liter is idd teveel maar zelfs al gooi ik een halve liter weg is het nog steeds goedkoper bij wijze van. @happy211, dat klinkt als een goede oplossing idd! Heb net mijn KK dierenarts zelf nog teruggebeld maar zij doen dat niet. Jammer. Heb nu dus ook antwoord op de vraag vd puppyvariant. Er zitten geen schadelijke stoffen in volgens hun en de werkzame stof is hetzelfde. Maar omdat ze nog geen ervaringen hebben hoe een konijn erop reageert mag ik het geven maar moet ik de eerste 2 uur extra goed opletten en sowieso de eerste 24 uur. Ivm de hulpstoffen. Maar in principe zou het geen kwaad kunnen dus ik mocht het van haar proberen. Ik denk er nog eens over na want wil ook geen extra risico lopen of dat ze nog zieker wordt. Stiekem hoop ik toch dat iemand op dit forum het al een keer heeft geprobeerd, of nog een andere oplossing heeft waar ik nog niet aan heb gedacht. Heb al zitten denken dierenartsen te bellen of ze nog fenbendrops hebben staan toevallig. Die is veel beter te betalen dan Meranox.
  6. Ik heb voor het eerst een konijn met EC. Heb bij de spoed dierenarts laatst fenbendrops meegekregen en toen mijn eigen dierenarts aangaf die niet te hebben ben ik naar die ander terug gegaan en die had nog 1 fles en blijkt niet meer bestelbaar. Nou heb ik grote konijnen, een van 5 kg en een van 6 kg. Dus die flessen zijn zo op. En dan moest ik maar met Meranox verder gaan. Ik begrijp dat de behandeling lang gaat duren en dit spul is heel veel duurder, dus ik ben op zoek naar alternatieven. ik heb al eerder gelezen op dit forum over een variant panacur voor schapen? Dat die veilig is voor konijnen? Meen ik €90 voor een liter, dat is nog wel interessant al is een liter dan wel weer het andere uiterste. Die pasta in die tube van Panacur (pet paste) heb ik ook voorbij zien komen maar ben bang dat ik me vergis met toedienen, al is die voor mijn nijnen gunstiger qua prijs dan Meranox. Toen heb ik ergens op dit forum gelezen over een puppy suspensie van Panacur. Maar niet wat daar de ervaringen mee zijn. Heeft iemand die ooit daadwerkelijk geprobeerd? Wat was de ervaring? Doordat de konijnen groot zijn en het spul sterk gedoseerd is (100mg/ml), is het prima te doen om 0,5 ml en 1 ml af te meten. Hoef ik ook niet meer 5ml naar binnen te spuiten van iets dat ze vies vindt. En dan betaal ik €35 voor 100ml. Daar kan ik ineens maanden van doen voor €35. Maar ik weet niet of die veilig is voor konijnen qua hulpstoffen. Maar Meranox is officieel ook voor duiven meen ik dus wie weet. Heb de DA al gebeld of zij weten of het veilig is, en die zou nog terugbellen maar zijn ze vergeten. Dus dacht ik vraag het hier. Als die veilig is en net zo goed werkt, of iemand goede ervaringen mee heeft dan ga ik voor de puppy suspensie. Of heeft iemand nog een andere optie?
  7. Mijn konijn weegt 5 kilo, bij deze. Inderdaad het gaat dan hard. Ik had eerst idd 3-5 eetlepels van het spul gegeven, ook toen ze helemaal niet meer at. Misschien ook wel goed met verstopping dat ze dan niet ramvol zat. Alleen, ondertussen weer iets verder, ben ik terug bij af. Gisteren in het begin vd dag heb ik haar best wat dwangvoeding gegeven en aangevuld met geweekte SS brokjes ook door de spuit. Ging goed. Ging uiteindelijk weer zelf wat geplukt gras eten etc. Loop van de dag ging ze nog veel meer eten. Gister buiten gezet (kan haar dan weer met de camera in de gaten houden). Hele dag goed gegeten zelf best veel. Heel levendig, niet meer uren lang op dezelfde plek zitten, nieuwsgierig, onderzoekend etc. Ik dacht yes, eindelijk is ze de oude. Wel gewoon doorgegaan met de medicatie, vannacht weer voor uit mijn bed gekomen zodat het echt om de 6 uur is. En vanmorgen zit ze weer stil. Zie op de camera dat ze vanaf 3:00 vannacht weer is gestopt met eten en stil bleef zitten op dezelfde plek. Net alle medicatie en weer wat dwangvoer erin, weer vers gras geplukt, maar er wordt nog niks uit zichzelf gegeten. Komt mss weer in de loop vd dag maar ik snap gewoon niet waarom ze steeds dan stopt met eten. Elke keer gaat het overdag de goede kant op en in de nacht niet. Binnen was het op een gegeven moment overdag ook niet top dus heb ze weer de ruimte willen geven buiten en deed haar goed. Temperatuur is ook goed, ze is zeker niet onderkoeld oid, dus het is ook niet de kou. Wat zou het nog kunnen zijn of wat kan ik nog onderzoeken? Vandaag precies twee weken geleden en ben emotioneel en financieel al door een enorme rollercoaster gegaan en qua energie zit ik er helemaal doorheen ik ga dit niet veel langer volhouden. Hopelijk heeft iemand de gouden tip 🙏🏻
  8. Het voelt soepel gevuld. Merk nu ook weer dat het iets strakker staat. Ik geef nog steeds dwangvoeding. Kwam er achter dat ik te weinig geef, had verkeerd gekeken op de verpakking, maar denk dat ik het ga aanvullen met pap van de SS brokjes, gezien ik er anders elke dag een 141g zakje critical care doorheen moet duwen. Dat is me iets te kostbaar. Misschien dat de darmen beter op gang komen als ik meer geef maar wil ook niet teveel geven want wil ook blijven stimuleren dat ze zelf eet. Vind het lastig daar een goede balans in te vinden. Maar goed, betreft de pijnstillers, die heeft ze dus sinds 22 oktober 2 keer per dag tot op de dag van vandaag. Ik hoop dat ze morgen weer hooi gaat knabbelen. Afgelopen week heeft ze eens een hele avond hooi gegeten. Geen idee waarom nu niet meer
  9. Ze krijgt nog altijd dezelfde medicatie en meteen toen we thuis kwamen was het ook precies tijd voor de pijnstiller. Ze krijgt dus nog steeds de cisaral, emeprid, laxatract en meloxydil. Kon ze maar praten zodat ik wist wat er scheelt 😕
  10. Ondertussen bij de dierenarts geweest. Heb keutels meegenomen maar er is geen sprake van wormen. Ze hebben haar in een roesje gebracht voor de tanden en er waren minimale haakjes waar ze eigenlijk geen last van zou moeten hebben normaal gesproken, maar op dit forum heb ik wel verhalen gelezen dat een konijn toch daarna weer goed ging eten toen die eenmaal waren afgeslepen. Ook staan linksboven haar tanden blijkbaar niet precies netjes in het rijtje dus heeft ze ook wat werk aan gehad dat het op een bepaalde manier is afgeslepen. Het zal nog even gevoelig zijn voor haar. Echter eet ze opnieuw wel wat gras als ik het pluk en wat geweekte SS brokjes, maar hooi wil ze niet. Heeft ze in de afgelopen 1,5 week wel gegeten, ene keer wel andere keer niet, dus ik begrijp er helemaal niks meer van. Net zag ik ook diarree liggen, weet niet welke van de twee de boosdoener is want liggen ook veel goeie keutels bij van allebei en heb ze daarna ook nog normaal zien keutelen. Misschien een stress reactie geweest op de dierenarts voor de zoveelste keer. Maar ik zie Miriël nog steeds knarsetanden en weet oprecht niet meer waar te zoeken naar wat er met haar aan de hand is. Ze heeft ergens pijn en onbehagen maar ik weet niet waar. Of nog steeds in de buik, maar ook die is vandaag weer soepel zoals het hoort 🤷🏻‍♀️ iemand nog ideeën? 😕
  11. Oh! Dat wist ik niet dat dat kon. Ik zal proberen morgen wat verse keutels mee te nemen idd. Beter meteen alles goed nagaan. Ben er al vaak genoeg geweest in anderhalve week. 😅
  12. Haar maatje kan nogal flink verharen en zij wast hem meer dan hij haar. Dus daar dacht ik ook aan. Maar ik bedenk me nu ook dat ze steeds stopt met eten en tandenknarst zodra de pijnstilling is uitgewerkt. Dus misschien heeft ze toch nog ergens anders pijn. Op bovenstaand advies van je heb ik net de DA gebeld. Ik kan morgen terecht voor het bekijken van de achterste kiezen of daar haakjes zitten. Ze drinkt normaal voldoende water, nu schommelt het wat en geef ik extra water. Bij wormbesmetting zou ik denk ik bij haar maatje ook wat moeten zien? Maar die heeft nergens last van. Hopelijk heb ik morgen meer duidelijkheid!
  13. Oh ja als antwoord op je vraag wat voor voeding ze krijgen, elke dag een beetje groente (doorgaans witlof of andijvie, soms wat wortelloof), volop hooi, en ze krijgen de Science Selective brokken. Al krijgt Miriël zolang ze nog kwakkelt met haar darmen voor de zekerheid nog geen brokken (hooguit af en toe een papje ervan). Wat ze te weinig eet aan hooi en groente krijgt ze nu met dwangvoeding nog erbij.
  14. Op dat moment dacht ik dat ze het na zo lang niet keutelen, amper bewegen, zittend in een hoekje, met alle medicatie er al in, het niet meer zou redden. Ik begrijp idd de resistentie, maar tegelijkertijd vond ik op dat moment haar darmen het belangrijkst. De dierenarts was het er toen ik het vertelde mee akkoord. Ik had haar al meerdere keren gebeld in het weekend, wilde niet aan de gang blijven. De antibiotica kwam dus ook pas 6 dagen na aanvang vd verstopping. Tanden zijn niet onder verdoving nagekeken, dat is iets dat ik idd nog zou kunnen vragen aan de dierenarts. Dat zou natuurlijk eea verklaren als dat het blijkt te zijn. Dank voor de tip! En idd die 10 dagen heb ik ook in mijn hoofd. Ze zitten nu voor de 4e dag binnen dus we hebben nog een paar dagen dat het kan.
  15. Oh ja, wat ik nog vergeet is dat ik donderdagavond wat snot heb gezien en vrijdag tegen de kkDA gezegd en foto laten zien. Die gaf Doxycycline mee. Heeft ze half jaar geleden ook gehad tegen snot, zonder problemen. Nadat ze vanaf vrijdag 3 keer een dosis kreeg bleven de keutels weg dus naast laxatract 2x ipv 4x ook de antibiotica achterwege gelaten en toen kwamen de keutels dus weer op die zondag. Ik had de kkDA verteld de anti-biotica te hebben gestopt. Ze had toen ook maandag geklopt op ik denk de voorhoofdholtes en dat leek toch goed te zijn dus voor nu stoppen met anti-biotica tot de verstopping echt is opgelost en de darmen weer goed werken. Tanden zijn overigens nagekeken, geen haakjes te zien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .