Ga naar inhoud

Vlaamse Reusjes Fan

Members
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Vlaamse Reusjes Fan's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

1

Community reputatie

 1. Zoals de titel al zegt, iemand ervaring met Dierenkliniek Mortelplein (Tilburg) of DAMB (Dierenartsen Midden-Brabant in Diessen/Goirle)? Ik zoek een goede en betaalbare dierenarts voor de twee Vlaamse Reusjes die over 1,5 week komen. Vroeger weleens bij de dierenarts in Diessen geweest maar toen woonde ik nog bij mijn ouders en ging het om schapen (dierenarts zat letterlijk schuin tegenover ons in dezelfde straat). Maar ik heb geen idee hoe ze zijn met konijnen. Ze doen pas na 5 maanden castreren en bij hoge uitzondering na 4 maanden, ook als balletjes al ingedaald zijn. Dan moet ik ze te lang apart zetten en ik lees hier op het forum dat het prima eerder kan zolang de balletjes vd ram maar zijn ingedaald. Dus ik twijfel nu een beetje en ik vind ze erg duur. Vaccineren kost voor 2 konijnen €96. Bij die andere, Dierenkliniek Mortelplein (in Tilburg) zijn ze ietsje goedkoper, ook met castratie/sterilisatie en doen ze castreren vd ram wel eerder mits het ook echt kan (na extra controle door dierenarts). Ze zeggen een dierenarts te hebben die veel ervaring heeft met konijnen, maar ik zie op de site geen informatie over de betreffende dierenartsen. Dus het klinkt goed maar ook hier, twijfel. Iemand toevallig bekend met een van deze? Ik zag ook Oisterwijk in het rijtje staan met konijnen dierenartsen, maar die hebben een patiëntenstop op dit moment. Andere tips zijn uiteraard ook welkom.
 2. Bedankt voor de duidelijke uitleg betreft het gaas! Nu snap ik eindelijk hoe het moet! Dit is precies het antwoord dat ik zocht! Ik ga me idd nog even buigen over of het handigst is hem super hoog te maken, of dat ik hem iets lager maak (bijv 1 m 20) en dan zorg dat de dakdelen (inderdaad veel roofdieren hier dus is een must) open kunnen dmv scharnieren zodat ik er ook dan in kan staan.
 3. Dank je voor de uitvoerige informatie. Jammer vind ik wel dat je eea voor me invult, op een topic dat gaat over het ingraven van gaas. No hard feelings, het is goed bedoeld en wellicht leert ervaring dat vele mensen dit onderschatten, maar ik weet echt waar ik aan begin. En ja ik weet het er zitten veel konijntjes in de opvang en dan is het zielig om bij een fokker te halen, ik heb er ook begrip voor dat je mensen daar bewust van wil maken. Ik heb de konijnen echter al toegezegd, dan vind ik het jammer dat je me zowat ontraadt om eraan te beginnen. Zo komt het namelijk op me over (wellicht niet zo bedoeld). Ik heb ook echt eerst bij de opvang gekeken en die hadden geen reuzen en die zou ik toch echt heel graag willen. Ik heb ook eerst zelf nagedacht, wat kan ik een konijn bieden? Ook ik vind dat erg belangrijk. Ik heb me goed laten informeren over het koppelen, over het apart zetten, over dat het even duurt voor de ram gecastreerd kan worden en dat je naderhand opnieuw moet koppelen etc. Ik haal bij een verstandige fokker, geen broodfokker, geen marktplaats fokker, maar iemand waarbij ik merk dat ze hart heeft voor de konijnen, niet alleen om het uiterlijk, maar ook het welzijn en het karakter van het konijn. Dus die vind het ook belangrijk dat het goed gaat met de konijnen. Ik dank je voor je duidelijke uitleg en ook dat je er zorg voor wil dragen dat de konijnen goed terecht komen. En ik hoop dat je erop kan vertrouwen dat ze bij mij in goede handen zijn.
 4. Dank voor de tip! Ik heb echter niet genoeg tegels om een grote ren op tegels te maken en anders moet ik die ineens gaan leggen. Ik heb goed contact met de eigenaar. Als ik er weer uit ga kan ik opnieuw gras inzaaien op het gedeelte waar de ren komt te staan en dan komt dat vanzelf weer goed. 🙂 Het wordt anders als ik ineens stenen eruit ga halen die hij er zelf in heeft gelegd. Maar ik vind het echt een goeie tip om wat zand over die stenen te leggen! Dank je! 🙂
 5. Dank voor je antwoord! Om je gerust te stellen, ik wil grote hokken maken en ook de vaste ren wil ik 10-15m2 maken. En dan nog een stuk tuin afzetten waar ze als ik thuis ben onder toezicht mogen rondhuppelen. Dus qua hoeveelheid ruimte komt het wel goed :) Dan zal het toch ingraven worden, maar dan heb ik geen flauw idee hoe je dat dan precies moet doen als je ook palen vd ren moet ingraven en dan pas gaas tegen kan doen. Tricky. Misschien komt de gouden tip nog! ;) Ik krijg ze trouwens van jongs af aan, niet vanuit de opvang. De stenen lijken op van die straatstenen. Dan heb je ook weleens van die wat gladdere, en die waarvan het oppervlak oneven is afgesleten. En op die laatste lijkt het. Zal kijken of ik morgen een foto kan maken. Ze zullen toegang hebben zowel tot de stenen als gras (wat wellicht snel omgevormd wordt naar uitsluitend zand). Dus mss dat het geen probleem is zolang ze het kunnen afwisselen?
 6. Ik ben nieuw op het forum, heb al wel eea opgezocht, maar ik kan nog niet direct vinden hoe je het nou precies moet doen, sorry als het toch al ergens staat en ik er overheen heb gekeken. Mijn vraag dus, ik heb begrepen dat, om te voorkomen dat de konijnen ontsnappen door te graven, je op zo'n 30 cm gaas kan ingraven en terug zand/gras er overheen gooien. Klinkt logisch. Ik wil zelf een ren maken en ik zie vaak dat je palen in moet graven, en daarna pas het gaas er aan moet maken. Dan zou het gaas van de omheining dus boven de grond beginnen. Dan zit er dus nog een gat tussen het gaas van de omheining en de 30 cm daaronder. Hoe doen jullie dat? Het is op een bestaand grasveld, ik zit ook te overwegen om gewoon het gaas van de omheining van de ren een meter in te graven en geen gaas in te graven op de ondergrond en dan maar als ze graven het weer dicht te gooien. Ik heb de konijnen nog niet maar ik heb mijn oog op 2 Vlaamse Reuzen laten vallen, dus ze zullen vast ook diep kunnen graven. Ik vraag me af hoe ik het in de eerste situatie zou moeten doen? Hoe graaf je dan je ren in zodat die goed aansluit op ingegraven gaas? En in de tweede situatie, is er iemand (met Vlaamse Reuzen) die ze met succes binnen de ren heeft kunnen houden door alleen rondom het gaas in te graven? Dan nog een bonusvraag. Ik heb een klein stukje in de tuin dat aan 2 kanten aan de zijkant dicht is en wat overkapt. Dit leek mij ideaal om de konijnenhokken neer te zetten en het onderdeel te laten zijn van de ren, alleen, zijn de stenen die daar liggen best ruw, en het is een huurhuis dus het is niet zeker dat ik er andere tegels in mag leggen. Ik las ergens dat vinyl mogelijk een optie is? Ook makkelijk met schoonmaken. Heeft iemand daar ervaring mee of misschien nog andere ideeën? Alvast enorm bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .