Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Aantal items

  1591
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Miekmoek

 1. 20, plus nog 5 mini vetplantjes. Precies leuk genoeg zo voor mij.
 2. Ik raakte verward omdat je zei alleen Lucifer en Charlie te willen koppelen en dus niet met de voedsters. Maar als ik het goed begrijp wilde je ze dus toch eigenlijk wel allemaal aan elkaar koppelen? Een groepskoppeling is sowieso erg lastig en heeft weinig kans van slagen als de konijnen niet op karakter gekozen zijn. Ook heb je een groot oppervlak aan ruimte nodig voor een groepje konijnen om problemen te voorkomen. Dus wat dat betreft zijn 2 koppels van ram +voedster sowieso handiger. Als je de rammetjes gaat koppelen aan de voedsters, zorg je dat je dan wel een neutrale ruimte hebt? Dat maakt het een stuk makkelijker!
 3. Naar de dierenarts gaan is altijd een goede keuze als je het niet vertrouwd. Kettingkeutels kan je wel vaker zien als ze in de rui zijn hoor, dat hoort er wel bij. Zolang ze maar niet verstopt raken, maar dat merk snel genoeg want dan krijgen ze pijn en dan gaat er helemaal niets naar binnen. Bij mij eet de één ook sneller dan de ander, vind ik juist fijn want zo krijgt het konijn wat iets groter is en dus meer brokjes nodig heeft vanzelf iets meer dan de kleinere. Dus ook dat hoeft niet per se iets te betekenen. Zie je een verandering in het gedrag van Pieter? Heeft hij wel in het begin veel hooi gegeten en is dat nu ineens veel minder? Het begin van nieuwe konijntjes houden is altijd lastig, je moet ze echt goed leren kennen voordat je ze kan lezen en kan zien of er iets mis is. En zelfs dan mis je soms nog signalen. Qua hooi kan je ook nog meerdere soorten proberen, sommige (eigenlijk de meesten) zijn best wel kieskeurig, dus dat is echt een kwestie van veel soorten uitproberen. Als er echt niets naar binnengaat, denk ik zelf aan haakjes, want dan kan erg pijnlijk zijn voor ze tijdens het eten.
 4. Zit ik rustig op de bank een beetje te BunnyBunchen met de konijntjes gezellig op 't kleed waar ze altijd samengeplakt liggen, begint Saar ineens uit 't niets 2 keer te stampen?! Billy keek echt zo aan van, wat heeft zij nou? Ik geef hem groot gelijk..
 5. Ik geef gewoon science selective. Dat aten ze al in de opvang en ik vind 't een prima brok. Ook lekker makkelijk omdat het gewoon in onze dierenwinkel te koop is.
 6. Fruit en wortel mogen ze ook echt maar in kleine hoeveelheden hoor! Dat krijgen ze hier echt niet elke dag en als ze één van beide krijgen is het een ministukje. Er zit veel te veel suiker in en dat is niet goed voor ze. Als ik jou was zou ik beginnen met witlof en andijvie. Dat zijn makkelijke groenten om in de koelkast te bewaren (blijven lang goed) en de meeste konijnen reageren er goed op.
 7. Hoe bedoel je 2 hokken? Je wilde toch alleen Charlie en Lucifer koppelen en niet ook met de voedsters? Konijnen mogen niet alleen zitten en hebben altijd een partner nodig. Dus in plaats van Charlie en Lucifer koppelen, zal je nu één van beide koppelen aan een voedster. Als je niet meer konijnen wil dan kan je de anderen naar een konijnenopvang brengen. Dan weet je zeker dat ze een mooie ruime ren krijgen met een vriendje en bij een lief baasje.
 8. Ik doe ook aan intermittent fasting inderdaad. Niet om af te vallen, maar gewoon vanwege de gezondheid. Ik vind 't zelf echt heel meevallen, de eerste week is lastig, maar daarna is 't gewoon. Weekend sla ik wel over omdat dat te onregelmatig is.. Soms is de maandag dan weer lastig, maar wel te doen. Ikzelf eet niet vanaf 20.00 tot 12.00. 's avonds scheelt het wel erg in dat ik niet meer kan snoepen als ik een serie kijk oid. Maar om 12.00 "ontbijt" ik met yoghurt en banaan/bessen. Dat neem ik mee naar werk en eet ik even tussendoor achter de computer. Dan rond 12.30 lunch ik met collega's. M'n ontbijt en lunch is dus eigenlijk tegelijkertijd. Ik vind 't heerlijk zo.
 9. Logisch (zowel van de wetgeving als jouw besluit hier niet in te investeren), maar wel jammer!
 10. Met 1 jaar zit Lucifer nog vol in de puberteit. Ik ben het eens met Kolino dat 2 rammen niet vaak samen gaat helaas. Hiervoor waren ze nog te jong om een territorium op te willen eisen. Wat ik zou doen als ik jou was zou ik niet verder gaan koppelen met Charlie en Lucifer, maar één van je mannetjes met één van je voedsters koppelen. Dit koppelen moet inderdaad gebeuren op een neutrale plek wat ze niet kennen. Als dit goed gaat (niet vechten, rangorde bepalen mag wel) laat je ze minstens een week samen op deze neutrale plek. In de tussentijd maak je het echte hok met ren goed schoon, waarna ze hier in mogen.
 11. Klopt het echt dat je zand in het toilet hebt? Ik ben dat denk ik nog niet eerder tegengekomen! 😅 Zijn ze dan wel zindelijk in het toilet maar niet de graafbak?? In principe hoeven binnenkonijnen niet echt bodembedekking te hebben behalve in het toilet. Dus als het klopt dat je in het gehele hok hennepvezel hebt, dan kan je dat in het toilet doen en de rest van het hok "kaal" houden. Als dat hard en niet zo'n fijn plastic is kan je een stukje vinyl op maat knippen om erin te leggen.
 12. Ik wilde wel een koppeltje kleine konijnen, dat is gelukt; Billy is 1,3 kg en Saar 1,6. Vind ik wel lekker handzaam formaat zo.
 13. Bij mij ging 't de afgelopen weken echt behoorlijk slecht met niet snoepen en wel sporten. Tot ik laatst weer op de weegschaal stond en echt schrok want ik kwam wel er dichtbij een getal wat ik nooit zou willen zien.. Dus nu als zo'n 11 dagen erg goed bezig geweest; gewoon lekker en gezond eten en minimaal 3x per week sporten (hardlopen, zwemmen of fietsen). Daarnaast probeer ik elke dag m'n stappendoel van 10,000 te halen, wat niet helemaal lukt, maar wel 6 van de 11 dagen tot de 9,000 gekomen. En het heeft effect gehad! 0,9 kg is eraf 😄 Nu nog flink volhouden tot minimaal 3 kg eraf is, maar 6 zou mooier zijn 😊
 14. Pfffff, hahahaha, weet niet goed hoe ik erop moet reageren, maar hilarisch is 't wel 😂 En behoorlijk schrikken lijkt me!
 15. Miekmoek

  Konijnenhotel

  Ik probeer zelf altijd te zoeken naar een oppas die gewoon lekker bij ons in huis komt wonen. Jongere mensen (studenten leeftijd of soms ietsje jonger zelfs) vinden dat vaak maar wat geweldig. Zeker als ze vriend of vriendin mee mogen nemen. Misschien is dat nog een optie voor jou?
 16. Ik denk zelf dat het wel goed zal komen hoor! Ben je maandag thuis? Anders zou je misschien iets eerder in de grote ren loslaten, bijvoorbeeld op zaterdag of zondag als je er wel bij bent. Dan kan je ze goed in de gaten houden.
 17. Om je beter te kunnen helpen hebben we iets meer informatie nodig. Welke konijnen probeer je nu precies met elkaar te koppelen? Alle 4? Of alleen de rammen Lucifer en Charlie? Over de konijnen die je koppelt; zijn ze gecastreerd en hoe oud zijn ze? En hoe heb je dit koppelen precies aangepakt? Op welk terein/hok/ren? Wanneer en hoe lang en wat zag je precies dat de konijnen deden? Verder staat in dit artikel heel veel informatie over hoe je koppelen het best kan aanpakken; https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 18. Miekmoek

  Het tuin-topic

  Ja, ik lees overal al dat we met een enorm watertekort de zomer in zullen gaan.. Watertekort in de lente is minder opvallend (geen zinderende hitte en geen geel gras), maar net zo erg of misschien nog wel erger dan watertekort in de zomer. Ik ben benieuwd hoe we de zomer zullen doorkomen..
 19. Miekmoek

  Yula

  Ik zou inderdaad niet de bench dichtdoen als ze er zo wild van wordt. Zoals ik al zei had onze vorige hond dat ook en dat hebben we echt niet af kunnen leren. Kan ze veel kwaad doen beneden? Zo niet zou ik gewoon proberen een nachtje alleen (misschien zodra ze slaapt) of anders toch een goede puppyren eromheen zetten. Dan heeft ze niet het gevoel opgesloten te zitten, maar kan ze weinig kattekwaad uithalen.
 20. Miekmoek

  Yula

  Wat fijn om te horen!
 21. Miekmoek

  Durf te vragen!

  Ik heb een draaibaar rekje voor m'n oorbellen, lastig te omschrijven, maar kan er wel een foto van maken als je wil. Voor kettingen heb ik een mooie grote tak met haakjes erin die aan de muur hangt. Mijm zus heeft hem zelfgemaakt voor mij als sinterklaas surprise. Maar goed zelf te doen, ook als je niet handig bent. Ook hier kan ik een foto van maken als iemand geïnteresseerd is!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .