Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.565
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Miekmoek

 1. Gefeliciteerd! Dat wordt een groot feest volgend jaar? 😁🥳🥳🥳
 2. Blijkbaar is het het minst zielig voor de slakken om ze in de vriezer te leggen. Dan sterven ze pijnloos. Omdat je geen sop of chemicaliën oid gebruikt, kan je ze ook gewoon daarna zonder zorgen of de composthoop gooien.
 3. Heel veel sterkte met het verlies van Vlekje ❤️❤️❤️ Voor de urn; ik ken iemand die penta-urnen maakt, ik vind ze zelf erg mooi en ze zijn ook in kleine uitvoeringen beschikbaar: https://www.penta-urn.nl/
 4. Hoe is het nu met Ollie?
 5. Gelukkig krijg je wel €2,50 korting bij 2e vaccinatie 🤣 Is dan toch ook de moeite niet?! Ik vind zelf de spoedprijzen wel buitensporig duur...
 6. Ach wat verdrietig.. Heel veel sterkte!
 7. Als geen klitten zijn is borstelen toch niet nodig?
 8. Als er straks oude topics verwijderd worden, veranderen de aantal gepostte berichten van accounts en daarmee de hoeveelheid worteltjes ook?
 9. Echt nog niet de hoop opgeven hoor! Ik denk bij je klachten ook gelijk aan EC, mijn konijn heeft dit ook 3 maanden terug helaas gehad. We zijn echt 2 dikke weken bezig geweest met haar er weer een beetje bovenop brengen en hebben ook het hele scala aan medicatie moeten geven. Ze kreeg elke dag emeprid voor haar maag, cisaral voor haar darmen, pijnstilling, dwangvoer en meranox/panacur tegen EC. Wij waren dus 2 weken bezig voordat ze zowat klachtenvrij was en weer goed zelfstandig at, maar het kan ook zeker langer duren. Geef jezelf en je konijn zeker een maand de tijd en kijk dan verder. Sterkte!
 10. Over het reinigen zou ik me niet zo zorgen maken hoor, er is niet bekend dat het ontzettend lang besmettelijk blijft. Ik heb toen mijn konijn het had alleen een normale schoonmaak ronde gedaan. Verder weet je het niet waarom het terug gekomen is, en ja het is onzeker, maar je doet je best en meer kan je niet doen! Als je een @ ervoor zet, dan weet @Kolino ook dat ze genoemd is in je bericht, wel zo handig 😉
 11. Wat zie je precies bij je konijn? Wat bedoel je met een evenwicht stoornis?
 12. Ah, EC is echt rot... Het beste behandelplan voor EC is van dierenpraktijk Wilhelminapark, daar adviseren ze om 2 maanden te behandelen. Dan zou die 28 dagen dus eigenlijk te kort zijn. Ook is het advies om het maatje in ieder geval 2 weken mee te behandelen. Heel veel konijnen zijn drager van de parasiet en krijgen zelf geen symptomen. Het zou dus kunnen zijn dat het bij Mikky weer is teruggekomen vanwege Sammy. Helaas blijft EC een ziekte die nooit helemaal weggaat. Ze kunnen het onder controle houden, maar er hoeft maar iets met de weerstand te gebeuren en het kan opvlammen. Goed in de gaten houden blijft dus helaas wel nodig. Put er wel troost uit dat Mikky zo goed op de medicatie reageert en dat ze altijd binnen een paar dagen weer symptoomvrij is. Hopelijk kan dat je angst laten zakken en kan je ermee leren omgaan. Er zijn ook verhalen van konijnen hier waarbij het echt meerdere weken duurt voordat baasjes verbetering zien in hun konijn na het starten van medicatie waarbij het konijn ook echt veel heftigere symptomen heeft. Je zorgt goed voor Sammy en meer kan je niet doen!
 13. Ik zal eens opletten met groente en kruiden, wat we geven en wanneer we bdks zien. We hebben namelijk totaal geen schema oid. Mijn man doet 's ochtends een portie en ik 's avonds een portie groente waarin we allebei random een paar soorten uitkiezen 😅 Ook met boodschappen ligt het eraan wie van ons de boodschappen doet en pakken we gewoon wat we zien liggen 😂 Al zijn andijvie en witlof altijd standaard. Ze zijn sowieso niet te dik nee. Altijd mooi op gezond gewicht geweest.
 14. Kruiden zijn wisselend, we kopen gewoon wat bosjes bij de groenteboer. Vaak combinaties van tijm, salie, peterselie, oregano, selderij, koriander, soms basilicum of rozemarijn. Qua groente vaak witlof, andijvie, wortelloof, venkel, bleekselderij, rucola en af en toe aangevuld met broccoli, taugé, bloemkoolblad en vast een hoop wat ik nu vergeet (zoals pastinaak, knolselderij om maar op te noemen dat ik idd groente vergeet). Verder hebben we daar niet recent een grote verandering in gemaakt. Maar ze kunnen de keutels laten liggen als ze te veel verse kruiden krijgen? Misschien kunnen we de hoeveelheid iets terugschroeven? Ik ga denk ik nog geen onderzoek laten doen en even wat dingen met voeding uitproberen. Misschien lost t dan vanzelf wel op. Kan altijd extra naar de dierenarts gaan met een keutel. Zal de dierenarts wel vragen extra secuur de gezondheidscontrole te doen vrijdag bij de vaccinaties.
 15. Tja, maar is bij beide gevallen het dan niet gek dat ze de keutels zeker anderhalve maand gewoon wel goed heeft gegeten en helemaal aan het einde van de kuur ze pas laat liggen? 🤔
 16. Toch weer even een topic, want ik zie de laatste paar dagen ineens wat blindedarmkeutels liggen 😑 Soms is het maar een mini beetje, dus waarvan het grootste gedeelte gewoon is opgegeten, maar 2x echt een trosje gevonden helaas. Ik weet niet welke van de twee het doet. Nu heeft mijn voedster Saar EC gehad en hebben we haar de afgelopen 2 maanden met Meranox behandeld. Ik deed dit met geprakte brokjes (ochtend), mijn man met een plakje banaan erdoor (avond). Sinds vandaag is de kuur gelukkig afgelopen. Kunnen de blindedarmkeutels van haar komen ivm de medicatie of banaan? Of is het dan gek dat we dit nu pas helemaal aan 't einde van de kuur zien? Wat ze verder te eten krijgen: 30 gram science selective (ze zijn 1,3 en 1,6 kg, dus ong 10gr/kilo konijn), 150 gram groente en verse kruiden, en onbeperkt kruidenhooi. Ze krijgen ook regelmatig knaaghout van mijn mam, variërend van wilg tot appelhout en andere soorten. Verder krijgen ze eigenlijk nooit snacks, heel soms een lijnzaadbrokje of hooiloop. En wordt goed gedronken en hooi gegeten. Andere keutels zien er ook gewoon goed uit. Komende vrijdag hebben we hun jaarlijkse vaccinatie. Mocht ik die dag een verse blindedarmkeutel vinden, is het slim die sowieso mee te nemen naar de dierenarts? Of kan ik beter even afwachten?
 17. Hier is onze grote fauteuil de favoriete hangplaats, maar catcubes of hun houten kratje zitten ze ook graag op. Veel hoger dan de bank en af en toe de leuning van de bank komen ze niet.
 18. Wij hebben ook de pet paste gehad en moesten ook minder geven dan 1 klikje per keer, maar we konden dat in een nieuw ander spuitje spuiten en vanuit daar dan berekenen hoeveel ze wel moest. Ik weet niet meer precies hoe het bij ons was, maar iets in de trant van: anderhalf klikje is 0,6 ml (kan je in het andere spuitje aflezen) en daar gaven we dan 0,3 ml van. De rest even met wat plasticfolie afdekken en dat kan je dan bewaren voor diezelfde of de volgende dag. Misschien is er zo'n handige berekening voor jou ook te maken?
 19. Moet er met coccidiose ook niet alles heel goed schoongemaakt worden? Of is dat bij iets anders?
 20. Kan je het binnenhok niet verplaatsen naar in de ren? Het is ook niet verstandig om konijnen in een binnenhof op te sluiten. Hopelijk is het grote verblijf snel klaar voor ze! 🤞🏻🤞🏻
 21. Bij de groenteboer hebben ze bij ons wel verse oregano.
 22. Ik had bij mijn konijnen ook een wormbesmetting wat maar leidde tot klachten bij één van hen (stoppen met eten). Wel allebei behandeld en daarna nergens last meer van gehad. Dus wat je zegt hoeft niet per se zo te zijn.
 23. Top, zoiets dacht ik al wel. Ik ga dat sowieso ook overleggen met de dierenarts.
 24. 7 november zou volgens schema de laatste dag zijn, maar vind het geen probleem om bijv tot 14 november te blijven geven..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .